לא מקללים?טהר ליבנו
למה לקלל?טוב נו..
אני אחדדטהר ליבנו
כי זו מוסכמה חברתיתחוני המעגל פינות
מקללים.נקודונת.
לאפסידונית
כדי שכסוף סוף נשתמש בהן זה יהיה ממש משחרר 
סתם. לא אוהבת את ההרגשה המלוכלכת שנוצרת אצלי אחר כך.
למה זה מלכלך?טהר ליבנו
כי המילים הן מלוכלותפסידונית
ברור שמלוכלך בהקשר הזה היא מילה שאולה...טהר ליבנו
אני חושבת שזאת בעצם המטרה בלקללפסידונית
לומר את המילים ש'אסור' להגיד
לכן זה עושה לנו טוב
גורם לנו להרגיש כאילו שברנו איזה טאבו
(כמובן שפה זה נשמע יותר דרמטי מאיך שזה באמת)
אז השאלה היא למה מלכתחילה החלטנו שאלו מילים אסורות
(לא בדיוק עניתי לך אבל לא נורא)
ממש לא בהכרחטהר ליבנו
מקביל לזהפסידונית
שמתבגרים לוקחים סמים לפעמים בשביל למרוד
ויש כאלה שלוקחים סמים פשוט כי הם רגילים לזה (או מכורים)
זאת פשוט התרגלות. עדיין לא מצביע על מאיפה זה נובע.
ולא ציינת את דעתך בעניין. מוזמן.
את חיה יותר מידי בבועה הדתית...טהר ליבנו
אני בדיוק באמצע לגבש אותה, כשיהיה לי משהו חכם להגיד, אשתף
מוזר להגיד עליי דבר כזה.פסידונית
(אני לא.)
טוב, אתה צודק. בוודאי שבכל חברה יש הבדלים בכמות ובסוג המילים שאסור לומר.
אבל למה זה משנה בעצם?
אני אשמח לשמוע את דעתך 
No offenceטהר ליבנו
לכשתתקיים

לא נעלבתי
פסידונית
לא דוחה
אני חושבת שמילים הן לא גרועות בזכות עצמן אלא כי אנחנו מתייחסים אליהן ככאלה
ולכל חברה יש את הטאבואים שלה.
מה שנכון, יש חברות שבאופן כללי נוטות לשבור טאבואים (כלומר, המילים האלו לא פוליטיקלי קורקט גם אצלם אבל הם בכל זאת משתמשים בהם הרבה. אלו אנשםי זולים יותר.)
(גילוי נאות: לא חשבתי על זה קודם, זה בגלל השרשור שלך אז שאפו.)
השאלה היא למה את מתכוונת כשאת אומרת "מילים"טהר ליבנו
למה אנשים שהן לא פוליטיקלי קורקט הם זולים?
(שתי נקודות לי!
)למשמעות כמובןפסידונית
ננסה לדייק את זה:
יש נושאים שהם טאבו וזה עניין חברתי. המילים ששייכות לנושאים האלו הופכת, מטבע הדברים, לטאבו בפני עצמן.
זולים הייתה הגדרה מאוד מאולצת (נורא קשה לדבר סביב דברים בלי לתת דוגמאות). התכוונתי לחברה נמוכה יותר, שהשפה הזאת הרבה יותר נפוצה אצלה.
(2 נקודות אכן מגיעות לך ביושר: ..)
now to the next stageטהר ליבנו
בואי ננתח את מהדעה שלך. את אומרת שאנחנו מתייחסים למילים כגסות מכיוון שהטלנו טאבו על הנושא בו הן עוסקות. כעת יש שתי אפשרויות
א. הבעיותיות בשימוש במילים אלו היא עצם שבירת הטאבו - מה שקראת קודם מרידה
ב. הטאבו הוטל מסיבה מסויימת על קבוצה מסויימת של משמעויות, ושימוש במילים אלו הוא נגד העיקרון שבגללו הרחקנו את המילים האלו מהמרחב הציבורי.
האפשרות הראשונה נפסלת. ראשית מכיוון שהיא לא באמת פותרת את הבעיה, גם אחריה נצטרך לדון מדוע יש טאבו על קבוצת מילים (כאשר לומר שהוא הוטל באופן שרירותי זה לא באמת מתקבל על הדעת) ושנית מכיוון שכפי שראינו, יש חברות שאצלן הטאבו לא קיים ואנו מתייחסים אליהם בפטרונות (בדרך כלל) ותופסים את דרכם כשלילית (שזה בעצם הצד השני של המטבע של הנקודה הראשונה)
בכל מקרה, נותר לנו רק כדור אחד בקנה. וממילא לא פתרנו עדיין את הבעיה. ונשאלת השאלה - מדוע החברה שלנו (לצורך העניין, התורה, או הקב"ה) החליטו להוציא מהשיח את קבוצות המילים שאנו מכנים "גסות"?
לא עניתי לך עדיין
פסידונית
א. נכון בפני עצמו - אפילו אם אתה לא מאמין בטאבו, תאמין בו כי אנשים מאמינים בו. אם אתה שובה אותו אתה לא בסדר לא בגלל המילה עצמה אלא בגלל שבירת הטאבו שתפגע באנשים סביבך.
נ'קודה מעניינת - אני לא בטוחה שאת הטאבו הטילה התורה או הקב"ה.
בכל אופן לא ידוע לי על איסור בנושא
(עד כמה שהבנתי, 'לא תקלל' נאמר לגבי איחול רע לאחר)
כתבתי ונמחק...
טהר ליבנו
נכון שהמונח לקלל השתנה במהלך השנים ומשמעותיים אינה זהה למה שהיה בזמן התורה, אבל זה לא הופך את השימוש במילים גסות למותר. אפשר לחקור קצת במקור לאופי האיסור אבל לא זה מה שמעניין בהקשר הזה
אני לא מרגישה שאני הולכת מסביב לנקודהפסידונית
די ברור למה אסור לקלל את החבר במובן של לאחל לו דברים רעים:
כי הפחד היה שזה עלול להתגשם.
מכאן ועד לאיסור לנקוט במילים גסות כשאתה עצבני הדרך ארוכה.
כל הדיבור הוא על מילים גסותטהר ליבנו
נכנסנו לדיון על איחולים רעיםפסידונית
כשדיברת על איסור מהתורה לקלל.
האיסור הוא על איחולים רעים.
כך שלכאורה אין איסור מהתרה לקלל(?)
זה בדיוק מה שלא רציתי לדבר עליו...טהר ליבנו
טוב, אז אני באמת נתקעתי על זה כי זה נראה לי חשובפסידוניתאחרונה
אם יש לך משהו ומר בנידון אני אשמח לשמוע 
לאאאקונה מטטה
כי זה לא טוב לנפש של האדםם!!!!
למה?טהר ליבנו
מה למה???אקונה מטטה
הקללות מחפישות את הנפשש!!!
שנייההאקונה מטטה
אני יודע שאסור...טהר ליבנו
זה מטמטם את הלב!שושנה בין החוחים
זה מפריע בכוונה בתפילה!
אוי שנ' יעזורֱ
רחמנא ליצלן רחמנא לשיזבן......
סתם,
אני קשה היום
אבל
תכלס, זה נכון!![]()
מה?טהר ליבנו
וגם מטמטם את הלב וגם הורס את הנשמהשושנה בין החוחים
ובקיצור -
לא!
אשמח אם תפרטי יותר על המנגנוןטהר ליבנו
לא הבנתישושנה בין החוחים
אמרת שזה מטמטם את הנפש והורס את הנשמהטהר ליבנו
כי זה משייך את האדם לצדדי השליליות שבעולם*בננית*
ונראה לי גם יש עניין רוחני בזה.
את משתמשת בהמון מילים טעונותטהר ליבנו
מה הכוונה עניין רוחני?
נראה לי זה תלוי על אילו מילים מדובר*בננית*
עניין רוחני זה שיש לי אמונה לא רציונלית שפליטת מילים שליליות (בהינתן...) פוגעת ברמה המוסרית של העולם
אשמח אם תפרטיטהר ליבנו
מה הכוונה לא רציונלית? מה זה הרמה המוסרית של העולם?
משחית את הנשמה ומחספס את העדינות הטבועה בנו כיהודים.נפש חיה.
ארחיב בהמשך
שאין צורך. לא. שיש- כל אחד ומצבו באותו רגע.א"י לעמ'י
לאפשוט להיות
כי זה לא עושה טוב לנפש
לאמתיישב בנשמה
כי זה איסור תורה מפורש.
וגם זה לא נעים לסביבה.
אתה יכול לצטט???אקונה מטטה
"לא תקלל"מתיישב בנשמה
(חרש)
(אלהים)"לא תקלל"
חשבתי על זה בדיוק.נפש חיה.
אבל בכללי....
אקונה מטטה
גם נשיא בעמך לא תאורלישועתך קיויתי
מקלל אביו ואמו מות יומתלישועתך קיויתי
אני יודע שזה אסורטהר ליבנו
השורה השניהמתיישב בנשמה
זה אסור כי זה נעים לסביבה?טהר ליבנו
שם אני משתדל לא להימצא
מתיישב בנשמה
וכמו שכתבתי, יש בזה איסור תורה
חכה שתתגייס...טהר ליבנו
מה פתאום שאני אתגייס לצבא הטמא?!מתיישב בנשמה
תזכיר לי מה זה גזרת הכתוב?
טוב בגלל שזה השרשור שלע מותר לי לנצלש אותוטהר ליבנו
גזרת הכתוב זה משהו שעושים כי הוא כתוב בלי טעם אחר. כמו פרה אדומה נגיד, או דין שאלה בבעלים וכאלה.
בדיחה פנימית...מתיישב בנשמה
לא מצחיקה במיוחד...טהר ליבנו
יופי לי.מתיישב בנשמה
לא!!בימאית דמיונות
כי למילים יש כח חזק.
חזק מאוד.
יותר מדי חזק.
מנסיונות.....
![]()
כי זה לא כיף לאף אחד שאומרים לו קללותביחד ננצח
יש אנשים שאדישים לזה לחלוטין...טהר ליבנו
לא, בחיים לאלישועתך קיויתי
למה כן?
אתה רק משחית את עצמך ופוגע באחרים, ואפילו אי עסקינן במילים גסות ולא בקללות שהן איסור.
אתה בדיוק מניח את המבוקשטהר ליבנו
ובכן...לא עוצרים
אני אשתדל לענות כמיטב יכולתי. ברור לי שאפשר להוסיף עוד הרבה למה שאני כותב כאן, אבל זה מה שכרגע יש לי לומר בעניין.
מה הבעיה בלקלל? כולה זרקתי איזו מילה, שגם ככה אף אחד לא זוכר שנייה אחרי זה שאמרתי אותה. זה לא באמת פוגע באף אחד, ובטח לא בעצמי, אז מה כלכך מפריע לכם?
אני מצטט קטע ממסילת ישרים, פרק יא (אם טרם למדת, מומלץ ללמוד, ספר חזק ביותר). "עוד בעניין זנות הפה והאוזן, דהינו, הדיבור בדברי הזנות או השמיעה לדברים האלה, כבר צווחו ככרוכיא ואמרו (ירושלמי תרומות), ולא יראה בך ערות דבר- ערות דבר זה ניבול פה. ואמרו (שבת לג.) בעוון נבלות פה צרות מתחדשות ובחורי שונאיהם של ישראל מתים. ואמרו עוד- הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה, אלא כל המנבל פיו ואומרו, אפילו גזר דין של שבעים שנה לטובה, הופכים לו לרעה. ואמרו עוד- אפילו שיחה קלה שבין איש לאשתו, מגידים לו לאדם בשעת הדין."
אז דבר ראשון אפשר לראות את החומרה הרבה שהתורה מייחסת לניבול פה, זה לא כזה פשוט כמו שחשבנו.
בנוסף, בהנחה שאתה מבין את מטרתך בעולם פחות או יותר, ויש לך בסך הכל מגמה להתעלות בקודש ולתקן את עצמך לפי דרך התורה- לפי דרך התורה, בודאי שצריך לשמור על הפה. כאשר אתה מקלל או מדבר מלוכלך- אתה פוגע ישירות בנפש שלך. שים לב למשהו- תנסה לשחזר לפעם הראשונה שקיללת קללה 'רצינית'. בטח לשנייה תפסת את עצמך ואמרת משהו כמו "אופס, נפלט לי, פדיחות" או משהו דומה. למה? כי הנפש שלך עדיין הייתה נקייה מזה, אבל לאט לאט יש שחיקה, ועם כל קללה, הנפש נשרטת עוד קצת וזה פחות ופחות אכפת, עד שכבר מקללים מתוך הרגל בלי לשים לב. אבל למה כשהיית יותר קטן זה הפריע לך? כי הנפש שלך הייתה נקייה לגמרי, ולכן כשקיללת הבנת בתת מודע שעשית משהו לא טוב. אתה צריך לנסות לחזור למצב ההוא, שכשתקלל ח"ו או כשתשמע קללה, זה יציק לך, כמו שאם מישהו ייתן מכות לילד קטן לידך זה גם יפריע לך, וכמובן שאתה לא תתן מכות בעצמך לילד קטן.
מסופר בגמרא על התנא רבי יוחנן, שכשעמד למות ביקשו תלמידיו ברכה ממנו, ואמר להם- "יהי רצון שיהיה עליכם מורא שמים כמורא בשר ודם". מה זה אומר- הרבה פעמים אנחנו מתפדחים לעשות דברים בגלל אנשים בסביבה שלנו, אבל אם אנחנו לבד, אין לנו בעיה, למרות שבאמת הקב"ה תמיד איתנו. אם אבא שלך היה לידך- היית מקלל? סביר להניח שלא. למה? כי פדיחות, לא נעים. אז מאבא שבשמים לא פדיחות? קל וחומר שכן, הרבה יותר פדיחות.
חוץ מזה, תחשוב מה זה אומר עליך בתור אדם. את מי תשמע מקלל- ערס מצוי מהרחוב, או שר בממשלה? אנשים ברמה גבוהה, אנשים רציניים- פשוט לא מקללים, זה מבטא רמה נמוכה. אם איזה חבר כנסת פולט בטעות איזושהי מילה לא טובה, ישר כל כותרות העיתונים למחרת יצעקו על זה- למה? כי אדם ברמתו של חבר כנסת, מצופה ממנו לדבר יפה ולא מלוכלך. ובהנחה שאתה לא רוצה להיות ברמה נמוכה, אני מאמין שלא לקלל זה חלק הכרחי מזה.
מעבר לזה, בא נחשוב איך זה שאתה מקלל עוזר לך בחיים- אני אגלה לך סוד- זה לא.
אם יש יעד לקללה, לדוגמה חבר שעצבן אותך, אז עצם זה שהסברת לו במילים מאוד יפות מה דעתך עליו- זה פתר משהו? סביר להניח שלא. במקרה הטוב זה ירגיע אותך קצת (אבל אם תחשוב קצת לפני תבין שאתה יכול להירגע בדיוק באותה מידה גם אם לא תקלל), במקרה הרע זה פשוט ימשיך את המריבה ויגדיל אותה. ואם נניח אין יעד לקללה, לדוגמה הקיר שהרגל שלך בדקה שהוא במקום, אתה חושב שאם תקלל זה יזיז לו? הנפגע היחיד מהסיפור זה אתה.
ואם תחשוב על משמעות מה שאתה מוציא מהפה. סביר להניח שרוב המילים שאתה משתמש בהם בקללה, ממש לא קשורים בכלל לרצון שלך לקלל. כלומר- המשמעות הקללה שאמרת ממש לא קשורה לזה שחבר שלך עצבן אותך. אז אם כבר אתה מוציא מילים מהפה- לפחות שיהיו לעניין. בנוסף, סביר להניח שאם באמת תפנים את משמעות מה שאתה אומר- לא תרצה לומר את זה, זה מביך, בוטה ורדוד מידי. לכן אם יש בסביבתך חברים ששומרים על הפה (והאוזניים) שלהם, כבד את זה ושמור על הפה שלך אז, לפחות בשבילם.
אז לסיכום, למה כן לקלל?
לא מרגיש לי נכוןריעות.
לא. פשוט לא.תכלית הכוסף
משתדלת מאוד שלא.עלה שלכת
ליד אנשים אני אף פעם לא מקללת כי לדעתי זה מאוד מוריד מהערך של האדם. ולבד לפעמים נפלט לי- אבל ממש משתדלת שלא.
כן זה גם לא נימוסיביחד ננצח
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות