אשמח שתגיבו...מוכרת

אז יש לי משהו, שאני רוצה לדעת מה אתם אומרים.

טיפה ארוך..

כשהייתי קטנה, סביבות תחילת חמישית, הייתי שובבה. שובבה באמת. עשיתי שטויות, החברות שלי היו לא הכי טובות, בלשון נקיה.. היינו המופרעות...

וחגגנו.

בהתחלה, זה היה סתם שטויות, שח חהסתובב הרבה ברחוב ולעשות הרבה רעש ולהפריע לכל המורות ולמשוך המון המון תשומת לב. בהמשך, זה עבר להיות טיפה יותר רציני. התחילו קשרים עם בנים, וזה עבר מאחד לשני. ניסינו להסתיר אתזה, אבל לא הכי הלך לנו, ככה שיודעים עלינו חלק מהדברים..

והקשרים האלו התנתקו, כי הם היו ממש סתם ובלי שום בסיס,

ובנתיים, גדלתי עוד טיפה, והגעתי לשישית.

טיפה התמתנתי, כי גדלתי אחרי הכל, אבל עדיין לא מספיק.

והמשכתי טיפה. הפעם, יותר בנסתר מבנגלה, ופחות ידעו עלי.

ופיתחתי קשר יותר קרוב.

וזה היה טיפה יותר אמיתי.

לא הכרנו לבד, והוא לא התחיל איתי, ככה שהוא לא כזה רדוד, ואני לא כזאת שנדלקת על כל אחד, אבל מישהו שכנראה נורא "דאג" לנו, חיבר ביננו.

ואפשר להבין למה הוא חיבר. הוא חתיך ממש, ועם לב מושלם, ואני בדרך..

שמרנו נגיעה. שמרנו ממש. נפגשנו ממש קצת. היינו ממש מלא בטלפון.

זה לא שעשינו משהו נורא, אבל זה משפיע על הנפש מאד.

אחרי שכבר ההורים ידעו, ועוד כמה בסביבה, נפרדנו.

ובהתחלה נפרדנו כדי להראות לעולם שאנחנו לא ביחד.. תכלס כן רצינו להיפרד והבנו טוב מאד למה זה לא טוב לנו להישאר ביחד, ודיברנו על זה.

אבל בחופש היינו חוזרים לדבר. ואולי גם נפגשים.

זו הייתה התמודדות ממש קשה.

ונפלנו לפעמים.

מאז עד היום, אני ממש התחזקתי, ועליתי המון. אנחנו כבר לא מדברים, ואני מנסה כמה שיותר להיגמל מהמחשבות עליו, אבל אני לא כל כך מצליחה.

וזה מלחיץ אותי.

אני בסוף שביעית, באולפנה טובה, ואני רוצה להתחתן עם בחור דוס.

אבל למה שיגיע לי בחור דוס, אם אני לא הייתי דוסית?

למה שבחור דוס יסכים להתחתן עם בחורה שכבר התאהבה במישהו?? נכון, לא עשינו כלום ואפילו שמורנו נגיעה, אבל אם אני שמה את עצמי במקום שלו, לא הייתי רוצה.

מה אומרים?

אנשים שאני אשמח שיגיבו: @צהובה @just dance @טוב נו..  @נקודונת. @אונמר @*פסיקית @מדענית @*בננית* @המקדש השלישי בדרך  @תן חיוךךך @ציף @פוסעת @ענבל  @יהדות=דרך חיים @כנפיים @ריעות. @נפש חיה. @נגרינסקי @נחמיה17

@כולם מוזמנים!

כל המתויגים: סורי על החפירה..

כותבת לך באישי.סבבה?צהובה
תודה.מוכרת

יש לי מלא מלא מה להגיד...באישי אבלנוצת זהב

יש הרבה לומר....נער מתבגרר

אבל בגדול...

המון  נערים ונערות עוברים את הקטעים האלה - גם בחור דוס היום לא בטוח שתמיד היה כזה

ולפי דעתי בחור 'דוס אמיתי' שבאמת יאהב אותך וירצה - יעודד וישמח על ההתגברות הזאת.

באמת סחטיין!!!!!!

אז לא להגיב?רוקדת בגשם

חבל, תפסידי...

להגיב! בטח להגיב! תייגתי בסוף את כולם..מוכרת

דעתי...ריעות.

לכל אחד יש איזשהו "קטע". גם למי שבעז"ה תתחתני איתו. קטע שאולי, אפילו, תאהבי. תסתכלי מסביב, על חברות שלך- זאת סובלת מדיכאון, זאת הייתה מכורה לכל מיני דברים, זאת עצבנית נורא, כל הזמן. וכולן יתחתנו. עם מישהו שיהיה הכי מדויק ונכון להן (גם בזה יש טעויות, אבל אפשר לתקן אותן). 

הקב"ה ייעד לך מישהו. המישהו הזה יאהב אותך לא משנה מה. אולי לא יהיה קל (אני לא חושבת שיש מישהו שקל לו בזה), אבל זה יקרה. אין סיבה שלא.

אגיב יותר מאוחר.נקודונת.
(זה ארוך ואני צריכה לצאת)
את מציגה פה מציאות כואבת *בננית*
אני מאמינה בתשובה.
לענ"ד אם את מצטערת על כל זה, לוקחת את עצמך בידיים, מחפשת את הדרכים לתקן וכו' - אז שערי תשובה לא ננעלו.

אשרייך על הרצון.
המצב שלך טוב.חותם-צורי
יש חברה שלא שמרו נגיעה ועשו מה בראש וחזרו בתשובה ומתים לכלה דוסית לגמרי...
מה הם יעשו?
ימצאו מישי שעשתה שטויות גם וחזרה בתשובה
לא דווקא מישהי שעשתה "שטויות"שאג
גם כאלה ששמרו על עצמם/ן

מה זה דוס? מישהו ששמר על עצמו? מישהו שנהג לפי הכללים?
עם כל הכבוד, ויש המון כבוד, מי שחושב שדוס זה מישהו שפשוט מקפיד על הכל הוא קצת טועה. השאלה היא גם, ואפילו בעיקר, מה יש בפנים. אם הוא לא מאמין בחזרה בתשובה, הוא דוס? אם הוא שחצן ש"לא בכבוד שלו" להתחתן עם מישהי שעברה דברים שבנו אותה, וכנראה בגללם היא הגיעה לרמה שלה שהיא אולי מתאימה לו, הוא דוס? אם הוא מזלזל במישהי שמבינה יותר את המשמעות של קשר כזה, הוא דוס?
אולי קצת הגזמתי, אבל אני באמת לא חושב שאירועים מהעבר שבנו משהו באדם ושהוא מבין את המשמעות של מה שהוא עשה, לא צריכים להשפיע על ההחלטה. יש דברים שכן, אבל הם ממש לא

ו@מ@מוכרת, תנסי לקרוא את מה שכתבת מהצד, זה יגרום לך להעריך את עצמך על ההתמודדות והבגרות (לי זה גרם)
איזה יפה!לב סדוק

תודה ! חזק מאד.מוכרת

נהניתי לקרוא!סביון
..... אתה פסימיטום בוי

לאידעת למה.... זה אתה כתבתטום בוי

אוח נו .. במה זה פסימי מה שכתבתי?חותם-צורי
צחקתי נו.... לאידעת...טום בוי

זה פסימי כזה של: יש יותר גרוע וכל מי שטעה והתחרט מקבל גם מישי שטעתה והתחרטה...

אתה לא חושב שזה קצת פסימי??

אממ יחסית כן למה שענו כאןחותם-צורי
אבל יותר הגיוני מבחינתי. וזה תמיד נכון לכל שאלה איך אחד שכך וכך יתחתן... יש סימטריה אבל די כבר על חתונה! רוצים? תתחתנו תפזיקו לדבר על זה חבורה בלחים חסרי חיים
אם ההורים היו מרשים...פוסעת

נו באמתחותם-צורי
מה זה הורים בשבילכם חופשיים שכמוכם
הורים זה מי שמממן חתונה, נגיד.פוסעת

תתחתני ביערחותם-צורי
עם גיטרות ומדורה
הכי פסטורלי ורומנטי
כל הקטע של ההורים סתם עושה את זה מעיק ופרוצודורות...
כן, אה? גם נגור ביער ונחיה ביער ונאכל פירות יערפוסעת

למה לא?חותם-צורי
יאמיייייייי פירות יעררררטום בוי

נכון???חותם-צורי
זה פצצה בפרוזן
הכי טעים בפרוזןטום בוי

לגמרי..פוסעת

באמת למה?פוסעת

לא נעים לי מלנ"ו.. לא מכירה ששם כלום.. מרגישה נדחסת... אמוכרת

אבל תודה!

לא צריכה להכיר...הרוזן!
יש הרבה משתמשים חביבים שפותחים ניק לצורך שאלה, מקבלים תשובות ולא חוזרים אלינו יותר...
אנחנו מקבלים אותם בשמחה ומשתדלים לעזור
בואי אלינו בשמחה
הייפוסעת

לא חושבת שזה מה שיפרעי לך לזכות בבחור צדיק. כמו שאמרו פה, יש עניין של תשובה.

לא יפריע. עשית תשובה, את דוסית.לב סדוק

הרבה יעריכו אותך על זה.

ומי שלא- מפסיד.

מכירה משהי שהיתה בסמים קשים והיום היא נשואה לבחור דוס ממש ממש, ומתעסקת בהרבה קודש.

מי שמפריע לו העבר- בעיה שלו.

אפשר אולי להבין אותו, אבל הוא לא מתאים לך.

התשובה לדעתי גדולה יותר מהרבה דברים אחרים.

(סתם ככה, בתור בת- לא יפריע לי להתחתן עם מישהו שהיה במקומות לא טובים אבל עשה על זה תשובה גמורה..)

כותבת לך באישי..אונמר

בכייף אגיב. עוד מעט.טוב נו..

וואופועל במה

אף אחד לא מושלם. גם הבחור איתו תתחתני בעז''ה עבר הרבה בגיל נעוריו, עליות וירידות.

אבל אל תשכחי- עשית תשובה!!! וזה אפילו יותר גדול ממישהו שלא נפל בזה! 

כתוב שאסור להזכיר לבעלי תשובה את חטאם שחטאו בעבר. אבל למה? שכולם ידעו שהוא היה לא בסדר!

לא! מבחינת הקב''ה את פתחת דף חדש בחיים שלך. וכך הקב''ה רוצה שנסתכל על הבן אדם באור חדש.

באמת, כל הכבוד לך על העמידה בניסיון! זה ממש ממש קשה, והצלחת!

אז אני בטוח שמי שתכירי יאהב אותך בגלל מה שאת עכשיו ולא בגלל מה שעשית פעם.

סליחה על החפירה, מקווה שעזרתי.

אולי כדאי פשוט פחות לחשוב על הבחורLightStar

בס"ד

אני לא רואה איך אפשר להעביר את החיים עד סוף שמינית בלי להתאהב לפחות פעם אחת או יותר במישהי.
ברצינות, אדיוטי לגמרי.

אז נפלתם, מי ישמע. יצא לי להכיר נפילות "גרועות" יותר ממה שאת מכנה "נפלתם" וחבר'ה חמודים מתוקים ולא קרה כלום.

חתונה זה לא הכל בחיים, חבל להיות בראש הזה.
תכירי בחור חמוד וקצת או יותר דוס ותחיו ביחד חיים טובים ומאושרים. זהו.

את סתם לחוצה, תירגעי. תוציאי את הבלחיות מהראש (לחוצת חתונה) ותחיי חיים טובים עד שתמצאי את האחד
שאגב. סביר להניח שגם התאהב במישהי מתישהו. נו מילא.

|משועשע|פוסעת

אני אוהבת תחשיבה!טום בוי

אמרו כבר הרבה לפני, יש תשובה בעולם. אבל חוץ מזה -סביון
את רוצה להתחתן עם בחור דוס או עם בחור שמתאים לך? זוגיות זה לא שיווק, שמחפשים לקנות את המוצר הכי טוב עם כמה שפחות "פגמים בייצור". אנשים הם שונים, עם תכונות שונות, ועברו כל מיני דברים בחיים. ואחד מהם מתאים לך (אני מאוד מתחבר בעניין הזה למה ש@ריעות. כתבה).
ותחשבי על עצמך. הפריעה לי מאוד השורה "אם אני שמה את עצמי במקום שלו, לא הייתי רוצה". אז אשאל אותך משהו. היית רוצה להתחתן עם בחור דוס וצדיק והכל, שבחמישית שלו עשה קצת שטויות והיו לו קשרים למיניהם ואח"כ קשר אחד חזק? קיצר, הבנת. קיבלת את ההוכחה הכי טובה לזה שהעבר של מישהו לא אומר שום דבר על התכונות והשאיפות שלו (הוא כן משפיע, אבל דרכו אי אפשר לדעת כלום מבחוץ) - את בעצמך. וכשתקבלי את עצמך כמו שאת, ותפסיקי להדביק עלייך סטיגמות - גם בעלך לעתיד יוכל לקבל אותך (סתם עלה לי, לפעמים אנשים לא מסוגלים לקבל את עצמם ומתפלאים למה קשה לאחרים לקבל אותם).
כל זה לא סותר כמובן את העבודה העצמית שלך, שאם תעשי אותה בלי להילחץ ולפחד מעצמך זה יהיה יותר נעים וגם יותר קל.

ועכשיו רק נשאר לי להאמין בעצמי במה שכתבתי
בהצלחה!
מדויק!זוהרת בטורקיז

ברגע שתקבלי את עצמך,ותהיי שלמה באמת עם עצמך,את תוכלי גם לקבל אחרים,והם יקבלו אותך.!

דוס אמיתי אמור להאמין בתשובהבינייש פתוח
על אחת כמה וכמה כששום דבר משמעותי לא קרה מזה.
///חן טוהר

נראה לי שאם את עשית באמת תשובה מכל הלב אין לו סיבה...

השגת גבול! זה שייך לנ"ו!ע מ
חוץ מזה, אין לי הרבה מה להוסיף על התגובות הטובות שנכתבו מעליי. אז רק אסכם לך בכמה מילים את התגובות:
התאמה. תשובה. ותשובה כחלק בלתי נפרד מ'דוסיות'.
פשוט מאוד,כי חזרת בתשובהזוהרת בטורקיז

לא שעשית משהו רע,אבל הבנת שזה לא מתאים והפסקת.

גם לבחורצעיק הדוס שלך כנראה היו כמה שטויות.

אולי לא בתחום הזוגי,אלא בתחומים אחרים.

את מהממת שבסוף עצרת את זה בזמן.

ואת בעבודת ה' להתקדם הלאה,וכמו שאת "דוסית ושואפת לעבודת ה' אמיתית.

ככה גם הבחורציק שיהיה שלך.

בסוף באים לבדוק איפה את עומדת עכשיו ומה השאיפות שלך בעתיד.

העבר קרה כבר,פחות יש מה להתעסק בו

דבר ראשון...נגרינסקי
אני נפעם...
את בהחלט ראויה להערצה על דברים כאלה שעברת ועשית ושינית בעצמך...
כל הכבוד...

דבר שני,
אני חושב שמי שכתב כבר מעלי כתב נכון ויפה, לי אין מה להוסיף אלא להסכים איתם ולחזק אותם...

בהצלחה לך...
יקרה,הרוזן!
ראשית, וזה לדעתי ממש עיקר העניין.
צודק מי שכתב מעליי, שאת בשביעית אחרי הכל - זה גיל צעיר... בנות מטבען רוצות חתונה ומוטרדות מחתונה כבר בגיל צעיר. אבל הרי לא תתחתני מחר. וגם לא בעוד שנה. יש לך עוד זמן... וזה זמן שעוברים בו הרבה דברים, משתנים מהמון בחינות, מתבגרים בהמון דברים.
נכון, אחד מהדברים הוא ההתכוננות לחתונה. אבל קודם כל, חשוב שזה לא יהיה הדבר היחיד או אפילו לא העיקרי שיטריד אותך. מן הסתם זה אכן לא הדבר העיקרי שמטריד - בסה"כ כתבת על זה שרשור. אבל בכל זאת מדגיש, כי זה דבר סוחף ומרכזי מאוד בנפש, ויש נטייה לשאוב לזה את כל כוחות הנפש ולהתעסק בזה הרבה - אז לא... אל תהיי מוטרדת מזה מדי.
חוצמזה, היכולת שלך להתבגר בתחומים אחרים היא כנראה גדולה הרבה יותר מהיכולת להתבגר בהתכוננות לנישואין, כי היכולת לבנות זוגיות דורשת דברים שנוצרים אצלנו קצת יותר מאוחר מאשר השלב שבו את נמצאת.

בעזרת השם, בעוד כך וכך שנים כשתרצי להיפגש לנישואין, הכל יהיה אחרת - כי פשוט תהיי במקום אחר בחיים, ותסתכלי על הכל אחרת לגמרי. כרגע אין לך מה לעשות עם זה מלבד להתחזק כלפי עצמך וכלפי המרחק מאותו נער...
או -
להיות מוטרדת, ולהתעסק בזה, ולחשוב על זה, ולשאול, ולקבל מענה מספק או לא מספק, ולהתבכבש בתוך זה עד... עד למה, בעצם?
במה תעזור ההתבכבשות בזה?
ושוב, זה הכי טבעי ומובן שזה מטריד. אבל הטירדה מזה לא ממש מובילה קדימה כנראה, בעיקר מצערת, וגם - בסופו של דבר, הפתרון האמיתי לטירדה הזאת הוא - לקבל את האיש שלך. וזה, בלתי אפשרי כרגע...
מלאי את הראש בדברים אחרים.
בלימודים, בחברות, באולפנה. בהתנדבות.
וזה ממש יעזור לך בע"ה.

ואעפ"י שמה שכתבתי הוא העיקר לדעתי, בכל זאת לא רוצה שלא להגיד כלום על השאלה שלך.
את לא תהיי חייבת לספר מראש את הסיפור הזה. תחפשי מישהו לפי רמתך כפי שתהיי בע"ה אז, ואחרי מספר פגישות, כשכבר נוצר אמון ראשוני, תספרי. מכיוון שמדובר על גיל ההתבגרות, ועל דברים שכבר אינך נמצאת בהם ואינך מאמינה בהם - בחור טוב ממוצע יקבל זאת בהבנה, ויעריך את העובדה שחזרת בתשובה למרות ההתמודדות והקושי.
את מתוקה ונהדרת. ואגיב מאוחר יותר.נפש חיה.
השם איתך
יקרה ואהובה.
אני לא שכחתי אותךך.....חזרתי מהעבודה עכשיו אגיב מאוחר יותר..נפש חיה.

טוב?,

את מצויינת!

מרגישה כמוך.. חוץ מהחלק הראשוןא"י לעמ'י
הייתי במצב כמו שלך אז יש לי משהו להגיד--שירה מ.

קודם כל, הסיפור שלך איתו מאד טרי ושתדעי שמה שיגרום לך לשכוח ממנו זה רק עניין של זמן, ויכול להיות גם יותר זמן ממה שאת חושבת. היה לי סיפור דומה לשלך, (רק שאני לא שמרתי נגיעה, אבל עדיין לא עשיתי דברים חמורים), גם אצלי זה היה בשישית ועד גיל 18 וחצי הוא עוד היה לי בראש... אחרי זה כבר יצאתי ובאמת שזה כבר נעלם ב 99.999 אחוז! 

לגבי העניין של הדוס, גם אני חששתי מזה, אבל לפי דעתי אם שמרת נגיעה זה ממש ממש לא נורא!! רואים שעשית שינוי עם עצמך, ואם תמשיכי בדרך הזאת עד לגיל החתונה אני כמעט יכולה להבטיח שאת תהי בחורה מאד איכותית שכל דוס ירצה, לצערנו יש הרבה ניסיונות בדור שלנו ואם הצלחת ככה לשמור על עצמך ולמרות הקושי עמדת בניסיון (כן! להצליח לשמור נגיעה זה גבורה וזה לעמוד בניסיון!! אני מקנאה בך) זה עושה אותך בחורה הרבה יותר צדיקה ואיכותית ממשהי שהייתה ככה כל החיים שלה (כי מה החכמה להיות צדיקה כשאת נמצאת בסביבה עם חברות צדיקות ואין לך התמודדויות קשות..?)

אני מאחלת לך המון בהצלחה! תמשיכי בדרך שלך והקב"ה יזמן לך את הבחור הכי טוב לפי המעשים שלך היום..

כי עכשיו את דוסיתחופשיה לנפשי
ובעזרת ה' הוא אפילו לא יסתכל אחורה אלא רק על איך שאת עכשיו כי זה מגיע לך.
אהובהאפוש
אין שלם מלב שבור

הלב הוא שריר וככל שעבר יותר, כך יתפתח ויגדל. והאהבה שלך תהיה גדולה יותר!
תשמרי על עצמל עכשיו ובעיקר שמרי על הסבלנות. יהיו לך חיים שלמים להיות עם החתן שלך בעזה.
חבל לבזבז את השנים היפות שלך עכשיו על הדברים האלה. כל דבר בעתו.
בהצלחה
ענו לך תשובות יפהפיות....נפש חיה.
תגובההעני ממעש

א. טוב שראית את הבעייתיות

ניכר שהיתה כאן התמודדות עם עליות וירידות

ב. במקום שבעלי תשובה עומדים וכו'

ג. אכן- דברים כאלה עלולים להוות מכשול ל'דוס' מלידה

אולי כן אולי לא

אולי יהיה גם בעל תשובה

ד. גם אחרי החתונה יש התמודדויות שצריך לצלוח

אהלן! אז באמת כמו שאמרתי הגיבו לך מהמם לא קראתי הכלנפש חיה.
אולי רק כדאי להוסיף
שמשבר= מבשר. המשבר מבשר באמת את היכולת שלנו לגדול נזה ולצמוח לאנשים גדולים ונשפיעים.

יש בהיסטוריה של העם שלנו (לא רק בהיסטוריה הרחוקה) הרבה סיפורים על אנשים שמעדו בדרך זו או אחרת ובאמת קמו מזה וזה הצמיח לנו דרך לדוגמא.
אז באמת שתדעי

זה שאת עושה חישוב של "הנאות רגעיות" שהיו לעומת העתיד, בעיניי זה מאד יפה ואני חושבת שזו גישה נכונה ובוגרת.

כדאי לזכור שגיל הנעורים מאופיין בהרבה רצון "לנער" מעצמינו את הדברים ואת המעשים כי 'ככה התחנכנו' אלא באמת לתפוס בסוג של מרד שאומר- בוא ניקח צעד אחורה ונבחן את הדברים. מי אמר שהחינוך הזה צודק? אני לא רוצה לאכול את מה שמאכילים אותי. אני רוצה לבדוק אם זה טעים לי, לבחור בעצמי מחדש, לקיים מאהבה את הדברים שילוו אותנו בע"ה לאורך שנים טובות.

אני חושבת שלפי ההסבר הזה^^ אפשר לומר שברוך ה' היום את מבינה ובוחרת מחדש ובצורה אחראית את הדרך שלך להמשך חיים על פי ההשקפה שאת בוחרת בה מרצון.

בגלל זה, אין צורך להתייסר על העבר ולשקלל אותו. כי
א. הזדונות נעשות זכויות שבזכותן הדרך שלך יותר מבוררת ואת שלימה איתה. מבחירה.

ב. אומר הרמבם בהלכות תשובה: "ארבעה משנים גזר דין של אדם:
א. צדקה- לתת צדקה
ב. צעקה- תפילה
ג. שינוי שם - כלומר: אני לא אותו אדם שהייתי. ממילא ייגזר עליו דבר אחר כי האישיות/ המהות של האדם השתנתה.
ד. שינוי מעשה- שהוא חלק מדרכי התשובה.

מה שמודד וקובע למעשה את הכיוון שלנו בחיים זה השאלה "איפה אני מונחת היום? מהן השאיפות שלי ומה אני פועלת לשם כך?" כשהתשובה מצליחה להיות ברורה לנו , הגענו למסלול טוב.
והיום- את אדם אחר !

יש לך רצון טהור מאד
ושום מחשבה טובה לא הולכת לאיבוד!

בעזרת ה
תזכי להקים בית קדוש וטהור בישראל!

נ"ב-
1. לא תמיד צריך לספר שגגות. כדאי לברר עם מישהו שיודע איך להתנהל בצורה נכונה הן הלכתית והן בהתאם למקרה. בעיניי, אם את מונחת במקום טוב אין טעם להתבחבש בעבר. בפרט שהקדוש ברוך הוא זיכה אותך לכוחות אדירים ועמדת בגבורה עילאית בנסיון לא פשוט!
2. מומלץ לשאול בפורום לנ"ו. תוכלי לקהל פרספקטיבה רחבה יותר מאנשים שיותר מבינים את המורכבות הזו בענייני פגישות לחתונה.

אני מאד מאחלת לך
בהירות ונחת
שמחה וברכת ה בכל מכל כל!

אם את צריכה בשמחה מוזמנת לפרטי.

שבת שלום!
את צעירה מדי בשביל הדברים האלושפיפול
גם לא שווה לך בחור דוס
הם משעממים עד מוות ובדרך כלל גם לא ממש חכמים.

אבל עזבי.
שום דבר שעשית בגיל 16 לא ממש משנה.
נדבר עוד חמש שנים.
לא קראתי את כל התגובות....אין על רבנו!

יש תשובה בעולם!! - ואחרי שעומדים בניסיון -גם עם זה ניראה שלא הצלחנו ונפלנו זה לא לגמרי נכון.

הפסקת קשר - זה מראה על איזה חזקה את! וברור שהוא לא יצא לך כל כך מהר מהראש. אבל הוא יצא ....

ובעלך לעתיד? הוא יעריץ אתך! הוא יבין באיזה פנינה, חזקה ,קדושה וטהורה הוא זכה!!!

מקווה שעזרתי....נשיקה

את תצאי עם מישהו שכבר התאהב?מאיר231

הרבה אנשים, גם דוסים, התאהבו.

ברור, כי הם אולי יצאו עם אנשים.

אלה אם הם מתכוונים להתחתן עם הבת הראשונה שהם יפגשו בחיים.

או יצאו איתה, איפלו אם הם סופר לא מתאימים.

אש עלייך...בחורה רצינית!אנונמי
באמת כל הכבוד מי שלא ירצה אותך הפסיד אחת שהיתה בזה ויצאה מזה ,ועולה המון כל פעם מגניב מאד...בקיצור אאל תדאגי אש עלייך!@@😝😝😝
זה רק אומר שהבחור הזה צריך לעבור על מידת הענווה..נער גבעות מצוי

תכלס נכון..לב סדוקאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך