היא תתחיל רק בשני יישובים בצפון כבר משנה הבאה כנראה.
11 שנות לימוד במקום 12, אבל בכל שנה יקוצץ חודש מהחופש הגדול...
מעניין...
היא תתחיל רק בשני יישובים בצפון כבר משנה הבאה כנראה.
11 שנות לימוד במקום 12, אבל בכל שנה יקוצץ חודש מהחופש הגדול...
מעניין...
אנחנולא נספיק לסבול מזה ב"ה אבל ילדנו יאכלו אותה בגלל הרשע הזה
מתיישב בנשמהסתםם, הוא מוריד חודש מהחופש...
ב. מהסיבה לעיל.
אמנם זה יהיה 11 שנות לימוד אבל החודש שמורידים מהחופש בכל שנה זה כאילו משלים את השנה שמורידים.
כלומר- במקום שתהיה עוד שנה, מפרקים את השנה ה12 ל12 חודשים שיתפזרו ברחבי השנים...
אבל מסיימים את התיכון לפני הזמן שהיינו גומרים אם היו 12 שנות לימוד...
עדיף לי ללמוד 12 שנים ושיהיה לי חופש נורמלי מאשר שיהיה לי חופש בסה"כ של חופש!
יאבללה!
אפילו חודשיים לא מספיקים לי
וחוץ מזה
אני מתכננת שבכל מקרה יהיה לי 11
שנה ללמוד
אני רוצה להתחתן בשמינית
אם החברים בכיתה שלי היו מסיימים עכשיו את הלימודים לא היה להם מושג מה לעשות עם עצמם, השנה הזאת קריטית. אלא אם כן אתה מנצל אותה בדרך יותר טובה. עובר לישיבה גבוהה, מתחתן וכו... את רוב החברה זאתי השנה שהכי בונה... וגם החופשה גם בלי זה קצרה לקצץ אותה עוד יותר?! אי הייתי מתחרפן
של ישיבה, התנדבות, צבא וכו'...
זו לא שנה מבוזבזת...
אבל לפי המצב של המדינה שלנו, עד שזה באמת יתחיל אצלנו, אני כבר יהיה עם ילדים...
יהדות=דרך חייםהנה אנו כל פגועי שי פירון מודיעים לכם צאו להפגין מול ביתו של בנט ברעננה. גם סתם ראוי להפגין שם כי הוא חילול ה' מהלך, וגם אם אתם רוצים למנוע את סיבלותיכם...
אנחנו באמת שפני נסיונות של שי פירון!!!
המחזור שיהיה עכשיו י"א לא ידפק בתכנית שלו...
וזה ממש הוצאת שם רע על בנט שעושה המון קידוש ה' בכל מערכת החינוך.
אם הוא היה בן אדם פרטי זה משו אחד, אבל מי שמייצג לכאורה את הציבור הדתי צריך להיות ובכן "דתי" ולהקפיד על ההלכה. וכשאתה רואה אותו בתור דמות מושאת הערצה (כפי שיכולת לדוגמא לראות במסע האחרון שהיה בבני עקיבא איך העלו אותו לבמה כמו כוכב רוק...) הנוער מעריץ אותו ומסתכל עליו בתור הדתי האידאלי, אז וואלה לא. הוא חילול ה' מהלך גם בתוך הציבור הדתי גם לעיני הציבור החרדי וגם לעיני הציבור החילוני.
והדברים הטובים שהוא עושה אשריו ואשרי חלקו.
הוא עושה המון המון קידוש ה' במערכת החינוך.
אם היית מעורב היית יודע, שומע ורואה מה הוא עושה...
אני לא רואה את הקידוש ה' שלו, אני רואה אותו עושה פרויקטים לכך שכולם יעשו 5 יחידות ועוד כל מיני דברים שגורמים להתעסק בתפל ולא בעיקר..
וזה בדיוק העניין!!!
אתה רואה את הדברים הבעייתיים. זו אכן בעיה הדגש שהוא שם על 5 יחידות, אבל אתה לא רואה את הדברים הטובים שהוא עושה וזה המון!
אני לא אומר שצריך להסתכל רק על הרע, להפיך! אבל להבין שיש רע, ואת הרע צריך לעקר ולנתץ, אז כן צריך לבוא ולהפגין לו מול הבית עם שלטים "המנהיג שלי לא נוגע בנידות" אולי ככה לפחות בפרסהיא הוא יתנהג כמו יהודי...
צריך להפסיק אותם, והחשבון הזה הוא שלו מול הקב"ה.
אתה לא רואה את הדברים הטובים, אתה לא יודע מה הוא עושה באמת אתה רואה מה שרואים בתקשורת. וזו בעיה!
צריך לראות הכל.
ובטח לא להוציא שם רע על בן אדם.
אותו דיון כל פעםיהדות=דרך חייםאם הוא היה בן אדם פרטי אתה צודק, אבל בנבחר ציבור זה שונה. ובוא נגיד שאתה בעצמך העדת שהרב יהושע שפירא שליט"א אמר עליו שהוא כל יום נוגע בנידה אחרת...
עיקר ההבדל פה הוא בין בן אדם פרטי למנהיג ציבור, ברגע שהמנהיג ציבור שלך לא מקפיד על ההלכה. זה נהיה לגיטימי (אפילו שתכלס קשה להכניס אותי ואותו תחת אותו ציבור)
מותר להתווכח איתו מותר הכל, מותר להגיד שהוא לא מייצג את הציבור וכו'.
אבל להגיד דברים כאלה על בן אדם אסור וזה ממש הוצאת שם רע...
נוגע בנידה אחרת
אז לו יש יותר כתפיים רחבות להגיד דברים כאלה!
לך אין, ועוד יותר כשאתה לא יודע ולא רואה כלום ממה שהוא באמת עושה אלא רק מוזן מהתשקורת...
|מוציא לשון|יהדות=דרך חיים
חברותא סורר שכמונייהדות=דרך חייםיהיה רק 11 שנות לימוד..
שגם בלי זה לומדים בעיקר לימודי חול. ובישבות גבוהות גם בלי זה בין הזמנים הוא רק חודש בערך...
צהובה
הלב והמעין.מאיפה המקורות האלה?
אם יתנו לי חודש בקיץ של חופש אני יבלה אם יתנו לי שנהבסוף הלימודים אני יעבוד חוץ מזה מה נראה לו לקצץ לנו מהחופש הגדול?
איזה יעיל זה יכול היה להיות!!!!
אחח הפספוס.
מה את צריכה חופש של חודשיים?
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד