נא לפרסם בכל מקום את העצומה להעלאת עצמותיו הקדושים של רבנו נחמן מברסלב.
לכל הציונים האמיתיים ואוהבי ארץ ישראלפונפון
עברנו את פרעה נעבור גם את זהפונפון
אני מקוה מאוד שחתמת
אם כי לא נראה שהעצומה הזו היא זו שתביא את המהלך, אבל בודאי שעצם הרצון של החותמים יעורר את רבנו
אשריך אוריה - ראיתי שחתמת - חזק ואמץפונפון
אחים!!מאחורי הקו
בע"ה
אין רעיון מבורך מזה!
אני תוהה מה הרבי בעצמו היה אומר אילו ידע שיהודים יורדים מהארץ בשבילו!
אחינו, זו סוגיא ישנה - שמע עיוני:פונפון
הרבי שמח לכל מי שנוסע אליו
תרגע נא עם הקיצוניות שלך ושמור אותה לרגע שיתגלו העמלקים ואז גם אני אצטרף
בנתיים הרבי שמח לכל מי שנוסע אליו
וגם אינו כועס על מי שנשאר...
הכל רחמנות גדולה!!!
ולעניין העלאת עצמותיו הקדושים - זו גילוי דעתו בספר חיי מוהר"ן שרצונו בכך, ובנתיים אנו רוצים להמשיך להגיע אליו ואם זה באומן אז אומן.
אבל בבקשה ממך, ומכל המשתתפים: לא להסיט את השרשור הזה לנושאים אחרים
למה אתה מנסה לקפוץ גבוה סתםשב ממצולות
ומה לך לפרש את דברי רבינו או לחשוב שאתה מבין יותר טוב מאנ"ש בדורות הקודמים?
אולי תירגעו עם כל הרעיונות האלה של לנסות ולחדש דברים? ואולי תעיינו עוד בשאר הספרים כדי להבין למה רבינו רצה להיטמן דווקא שם?
ראו ערך גן סופיא-אומן
לעניות דעתיאנונימי (פותח)
אני ממש לא יודע מה .
מה שכן,ידוע שר' ישראל דב אודסר דיבר ופעל לטובת העניין הזה אבל בשלב מסוים הפסיק.
מה שאני כן יכול אולי להגיד זה שאם אנחנו מסתכלים על השכל שבדבר הזה מה הרעיון שעומד מאחריו: זה לבטל את פערי התיווך והטווח ביננו, עם ישראל, לרבנו הקדוש. פערים שכל מיני מתווכים: א.גשמיים, הינו סוכני נסיעות וכדו' וב. 'רוחניים ' כביכול היינו כל מיני רבנים שבאים אלינו 'בשם רבנו'-המתווכים האלו מרוויחים הרבה כסף מהפערים והמרחקים האלו שהם דימיוניים לחלוטין כי הצדיק בעצמו יורד ומאיר ועוזר לכל אחד לכל מי שרוצה באמת וממילא גם נוח וריווחי לאותם מתווכים שרבנו יהיה גם רחוק בגשמיות מאיתנו ושנצטרך אותם בשביל להגיע לצדיק בשתי הבחינות,ברוחניות וגשמיות.
ואת זה ברור שר' ישראל רצה במסירות נפש עצומה לבטל.
ואולי ככול שאנחנו נתעורר מיצדנו לבטל את הפער הרוחני נזכה שיתבטל הפער הגשמי ורבנו יגיע לכאן בגשמיות.
אני רוצה שרבי נחמן יהיה בארץפונפון
ישראל
קרוב לכל עם ישראל
גם בגשמיות
עובדא שרבים נוסעים אליו בגשמיות, מראה שאפילו שהוא איתנו ברחוניות זה לא מספיק... כי צריך גם את העניין הגשמי של הד' אמות וכו'.
קל לאנשים להגיד שלא צריך כי הם זוכים להגיע אליו
אבל מה עם משה חלפון מבית שאן?
ומה עם עשרות אלפי התורמים למאות חסידים למען הנסיעה, הם לא צריכים להיות אצלו בראש השנה?
גם אני רוצהאנונימי (פותח)
גם אני רוצה שרבנו יהיה בירושלים (למרות שאני לא יודע איך אצליח לחיות בצורה נורמלית ביום יום כשרבנו נמצא במרחק 10 ד' נסיעה בהבית)
אבל מה רצון ה'? מה רצון רבנו? למה סבא אמר בר"ה האחרון באומן שצריך לקנות שם את הדירות כי ניסע לאומן לדורי דורות? אני יודע שיש כל מני דיבורים וכל מני שמועות וסיפורים לכל מני כיוונים אבל אחרי שקצת הסתובבתי והתבסמתי בין 'אנשי הסבא' למינהם וגווניהם הגעתי למסקנה פשוטה שכשיש בילבול סתירות וספקות צריך להיזהר "לא לדרוש במופלא מאיתנו" לא לחפש "חדשות" גם כשמדובר בתלמיד אמיתי של הצדיק האמיתי. סבא השאיר לנו צוואה כתובה וחתומה ומפורסמת לכל עם הוראות מפרושות, פשוטות וברורות איך ובאיזה אופן ומה העבודה שאנחנו צריכים לעשות כדי להביא את הגאולה ומי אחראי על כל העסק הזה.שנזכה לקיים את רצונו הברור בפשיטות בלי לחפש כל מני פרוייקטים נוצצים אנחנו נעשה את שלנו בהדפסת והפצת הספרים לכל בית בישראל כל יהודי גם למשה חלפון והצדיק יעשה את שלו ובבוא היום במהרה בימנו הוא גם יבוא לפה וזה יהיה בזכות זה- בזכות המפיצים והמתפללים הפשוטים ולא ע"י שום שתדלנות אחרת.
אשריך יא צדיק אוהב ארץ ישראלפונפון
פונפון,מאחורי הקו
רבינו הוא האמת אבל לסוע לאומן זו כבר מצוה הבאה בעבירה!
זה לא יעזור לך!אנונימי (פותח)
גם אם תנסה בכל מחיר לקשר בין רבי נחמן לציונים זה לא יצליח לך
מסיבה פשוטה,שזה לא קשור בכלל [עמוק ביותר]
ומה זה ציונים אמיתיים? סאטמר, ויזניץ, [בעע...] ברסלב אולי?
נראה לי שמה שאתה מגדיר כציוני אמיתי זה מי שחושב כמו שחושבים אותם
סאטמרים יחד עם שנאת ישראל ועוד כמה דברים "נחמדים"
אז אנא,לא לקשקש
רונן ברמן[ . ] כבוד רב
ציוני - אוהב את הארץ שהשם נתן לעם ישראלפונפון
כל ספרי רבנו מלאים בעניין ארץ ישראל
רבנו אומר שאין אדם מנצח את מלחמת היצר עד שהוא נכנס לארץ ישראל
וכששאלו את רבנו על מה התכוון באומרו ארץ ישראל? השיב להם: ארץ ישראל ממש עם הבתים וכו' (לשלול את הסוברים שאולי כוונתו לבחינות ועניינים אלא כוונתו בפשיטות לאדמת ארץ ישראל)
זאת אומרת שאפילו הבעל שם טוב והגר"א וכו' שלא הצליחו להכנס לארץ ישראל כביכול לא נצחו לגמרי את המלחמה.
אבל רבנו זכה וניצח שהצלייח להכנס לארץ ישראל (למדו בספריו הקדושים כמה מלחמות הוא עבר עד שהצליח)
וחשבתי לפרש מה שרבנו אמר נצחתי ואנצח, שהוא ניצח במה שנכנס לארץ ישראל והוא ינצח במה שיכנס שוב.
חתימות בבקשהפונפון
אני חושבתשירו למלך
ואל שבחו"ל לא יקומו לתחיה..
אז מה זה אומר?
שחייבים לעלות את עצמות רבינו לארץ!
סמכי על כוחו של רבינונ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
שגם אם הוא יהיה בהונלולו הוא יקם ישר אלינו אמן בקרוב עכשיו!!!
אני אומר שמי שלא מאמין שזה אפשרי זה כמונח נחמן מאומן
אליה!!!!!!!!!!!!!!
רבנו לא חפץ להיות שםפונפון
הוא חפץ שיהיו מליון ומעלה יהודים סביב ציונו בירושלים!!!
הוא לא חפץ שנוכלים יתעשרו מהנסיעה לאמן הוא חפץ בתיקון כל ישראל
אני מסכים איתכה ב100%נח נחמן מאומןאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!