מה עושים??? איך אני גורמת לו לרצות לעשות בשירותים??? מבחינתו להסתובב בבית בלי תחתונים ובלי טיטול.
הצילו גמילה מטיטול!!!!Thanks G-ad
מה עושים??? איך אני גורמת לו לרצות לעשות בשירותים??? מבחינתו להסתובב בבית בלי תחתונים ובלי טיטול.
לשים סיר על ידו, כשהוא מסתובב בלי טיטולrivki
אצלנו עזר סיפורשירקי
( לצערי הפסקנו באמצע מסיבות אחרות אבל השיטות האלה ממש עזרו לנו...)
אני גם עכשיו בשלבי גמילה עם הילדמיליון דולר
ב"ה הולך ממש טוב.
אני חושבת שא' כל זה מה שאת משדרת לילד.
אני מבינה מאד את הלחץ שלך, רוצים כבר להיות אחרי וצריך המון סבלנות.
עם זה את צריכה לבדוק קודם כל באמת שהילד בשל לכך, ואם החלטת שכן את צריכה לתת בו את מלא האמון, להחליט בתוכך שהוא יכול ומסוגל וממילא לשדר לו זאת- ברגע שמורידים את הטיטול אז לגמרי, עד הסוף.ובלי לחץ!
מסבירים לו יפה שהוא כבר גדול ועושה בשרותים, כמו ילד גדול, וכל פעם שהוא עושה- יקבל עדש או פרס אחר קטן, זה מתגמל ומעודד אותו.
כמובן שכדאי לקנות ישבנון לאסלה (בחנות למוצרי תינוקות בדר"כ) שמקל מאד על ההתרגלות של הילד וגם יותר ידידותי ובטחוני ופחות מפחיד ומאיים.
ועוד משו- ברגע שהחלטת שהוא בשל ומבחינתך הוא גמול אז גם כשקורה והוא מפספס לא להתרגש מזה, לא צריך לדבר יותר מידי ולא לשדר לו לחץ ועצבים. פשוט לנקות בשקט, לומר לא נורא ולא קרה כלום ופעם הבאה תעשה תגיד לאמא כשאתה צריך ואמא תיקח אותך לשרותים ותקבל עדש!
בהצלחה!!
עונהבת 30
א. לחץ מצידך לא יעזור. פשוט תנסי לשחרר לגמרי. גם אם יגיע לגן עם טיטול לא יקרה כלום. יש הרבה ילדים עם טיטול בתחילת גן 3. מאז שגן 3 נכנס לחינוך חובה הסייעות מחויבות לטפל גם בטיטול, מה לעשות.
ב. קחי בחשבון שגמילה זה לא "זבנג וגמרנו". יש ילדים שכן, ויש ילדים שגם יקח להם כמה חודשים עד שבאמת ילכו לשרותים כל פעם שצריכים. אז תאזרי בסבלנות...
ג. מה יקרה אם יסתובב בבית בלי טיטול ובלי תחתונים? שיסתובב יום יומיים ככה- מדי פעם תשאלי אותו "יש לך פיפי?" ותזכירי לו שאם יש לו אז שילך לשרותים ואם יעשה בשרותים- יקבל פרס. אבל אם מפספס- אל תתעצבני...תגידי משהנו בסגנון "הפיפי יצא פה במקום בשרותים. חבל..בפעם הבאה תעשה בשרותים ואז תקבל פרס".
העיקר- אל תשדרי לו שהוא לא בסדר, ואל תשדרי לחץ מהענין. רק תעודדי ותאדירי את ההצלחות (אתה שומע אבא? היום X עשה שלוש פעמים פיפי בשרותים!! כל הכבוד!!).
אגב- זה שהוא עושה ומיד מוריד זה טוב. זה שלב אחד לפני גמילה. זה שלב שבו הוא מרגיש שעושה וזה מפריע לו. השלב הבא זה להרגיש לפני שעושה.
אז בהצלחה!! ובנחת...
דבר ראשון- להוריד לו את הטיטול לתמידחופשה בישראל
ככה הוא לא מתבלבל, תקני לו כמה תחתונים עם ציורים שיתלהב ותכיני את עצמך לפספוסים לרוב..
תקחי אותו בעצמך לשירותים כל כמה זמן, תני לו לשבת וכדאי כמה שפחות לשאול אותו "יש לך פיפי?" כי התשובה כמעט תמיד תהיה לא. פשוט לומר לו "בוא הולכים לעשות פיפי" אם את נתקלת בסירוב, תעשי מזה משחק.. אני אגיע קודם, אני אוריד את המים.. ואז אולי הוא ירצה בעצמו.. גם כמו שכתבו פה ספר בשירותים זה מועיל.
חשוב מאוד להצטייד בהמון המון בגדים ספייר.. זה מוריד מהלחץ של הכביסה.
בהצלחה! ולנשום עמוק- זה עובר מתישהו 
לא חייב להיגמל לפני הגןאודי-ה
מוכן= יודע לעשות בשירותים + רוצה לעשות בשירותים. אם לא יהיה לך את שניהם, יהיה לך ולו סיוט בגמילה והרבה זמן. לי לקח 8 חודשים עם הילד שלא היה מוכן.
גם לגננת יהיה סיוט ילד שמפספס.
עדיף להחליף טיטול פעם אחת ביום ולא להחליף תחתונים מלולכלכים בקקי או פיפי כמה פעמים.
צודקת שלא חייב עפי חוקThanks G-ad
אני באמת אובדת עצות😣
אז תשאלי את הגננתאודי-ה
סליחה על הבוטות...
ככה זה היה 8 חוד' אצלנו.
אם היא רוצה, שיהיה לה בהצלחה.
אבל תדעי שלילד שלך זה גם ישאיר משקעים 😓
אז מה עושים?Thanks G-ad
לחכות עד שירצהאודי-ה
מקווה שתיפלי על גננת מנוסה וחכמה.
ועוד משהו (אין לי כוח לערוך)אודי-ה
הילד שלי היה בדיוק בגיל הזה. בגיל 3 ו-4 חוד' בערך הוא נגמל. 8 חוד' של סיוט.
אצל 2 הילדים הבאים לא קלטתי עד הסוף את השיטה ולא חיכיתי ממש עד שהם היו מוכנים וגם לקח לי יותר מדי זמן.
אצל 2 האחרונים חיכיתי עד שיהיו ממש מוכנים ושירצו. לקח בערך יומיים לגמול את שניהם! תענוג!!!
לא מאמינה בבשלות..ישועת ה' כהרף
אני קצת נחרצת בנושא הזה אז סליחה מראש..
תנסו לשכוח את מה שלימדו אתכם עד היום אנשים עם אינטרסים כלכליים (פסיכולוגים, חברות הטיטולים וכדומה)
אני אמא לחמישה (גמולים, הקטנה בת שנה ועשרה חודשים, שנגמלה לפני חודשים) ומעורבת בגמילות של ילדים גדולים עם לקויות קשות (ברמה של תינוקות ממש).
לגמילה אין שום קשר לבשלות!!
אני אחזור על זה: לגמילה אין שום קשר לבשלות!!
גמילה זהו תהליך מוטורי-התנהגותי שבו הילד לומר לעשות את צרכיו במקום אחר ממה שהוא הורגל עד עתה.
זה כל הסיפור. השרירים של הסוגרים הם פשוטים מאוד בצורת מעגל והם נפתחים ונסגרים לפי שליטה נרכשת של הילד.
בע"ח לומדים לשלוט בסוגרים לאחר מספר ימים (תלוי בסוג).. עכשיו תשכנעו אותי שילדינו פחות חכמים מהם..
כשנכנסים לגמילות בגיל מבוגר (מעל שנתיים וקצת) לפעמים ילדים מתחילים להסתבך עם זה.. סיבוכים שלא קיימים בגמילות מוקדמות יותר (שנה וחצי)..
לפעמים ילדים מסתבכים עם גמילה בלי קשר לגיל שלהם ולא צריך להכליל מהם על השאר (אודיה). סביר להניח שהחמוד היה מסתבך איתה באותה מידה בגיל שלוש ואז זה ממש לא נעים למשוך גמילה בגילאים אלו.. דווקא עם המסתבכים כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם..
לפותחת השרשור, תורידי לחץ.. ככל שלך לא יהיה אכפת מהגמילה והוא יבין שזה לא נושא ביניכם הוא יצליח ללמוד את המיומנות. ברגע שזה נהפך לנושא שחשוב לך אנו מתחילים לערב פסיכולוגיה ומתחים בין הורים לילדים. תתייחסי לזה כאילו את מלמדת אותו לגזור במספריים/לרכב על אופניים.. אנחנו לא באמת כועסות כשזה לוקח להם קצת זמן.. עם לחץ או בלי זה ייקח את הזמן שלו.. אז למה לערב רגשות שליליים..
אשתף בסיפור אישי, כשבני היה בן שנה וחצי הוא הוריד את החיתול מעצמו מטעמי נוחות ואני קפצתי על המציאה.. הגמילה לקחה זמן ונכנסו לחורף.. היה שבוע גשום מאוד והבגדים לא הצליחו להתייבש בתוך הבית (קניתי כמויות..).. נכנסתי ללחץ אדיר לקראת סוף שבוע וביקשתי מבעלי שלא יחזור בחמישי בערב בלי מייבש בגדים איתו.. וכך היה, בעלי הצדיק חזר עם מייבש כביסה.. באותו רגע מפלס הלחץ ירד לאפס ואמרתי לו, "חמוד אתה יכול לפספס מעכשיו בלי הפסקה, זה לא מפריע לי בכלל" (תוך שעתיים יש מכונה מכובסת ומיובשת).. החמוד באמת הקשיב (למפלס הלחץ שלי) והפסיק באותו רגע לפספס בכלל.. הגמילה נגמרה באותו יום (הוא כבר היה בן שנה ועשרה חודשים).. רק אז הבנתי בכמה לחץ אני הייתי ואיך זה השפיע על
הגמילה של בני.. סתם נקודה למחשבה..
יצא ארוך..
בהצלחה..
כמה גמילות עברת?אודי-ה
אני מעודדת לנסות. אבל אם הילד לא יודע ולא רוצה אין מה לגמול. פשוט לא לפחד להפסיק כשלא מצליחים.
שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שהוא חושב שנכון.
ואני עברתי את כל השיטות שבעולם - רוגע, כעס ומה שאת לא רוצה... זה לא עובד כשהילד לא היה מוכן. נקודה.
בבית 5 גמילות ובעבודה עשרות..ישועת ה' כהרף
לפעמים זה יוצא מעולה בגיל שנה וחצי ולפעמים זה לוקח חודשים..
אין כללים בזה.
לפעמים גמילה של ילד בוגר לוקח יום ולפעמים שנים (מריחות צואה וכדומה)..
ועדיין חושבת שאין קשר לבשלות.
יש קשר למוכנות הורית בלבד.
אני אף פעם לא משכנעת לגמול, זה צריך לבוא כשלהורה זה מתאים במכלול השיקולים.
החמוד שלך שלא הצליח להיגמל מהר היה עושה את זה בכל גיל שהיית מורידה לו..
אם תקשיבי לסיפורים מסביבך תשמעי סיפורי גמילה מהירים/קשים בכל בית.. אנשים נוטים לקבוע כללים לפי הניסיון האישי בביתם.. וזה לא ממש נכון..
לא מסכימהאודי-ה
לא היה הבדל בין הילדים.
הפוך - הילד שלקח לו הכי הרבה זמן היה חכם ולכאורה הכי מוכן לגמילה. אבל בלי הרצון שלו לא הצלחנו.
לא נראה לי שנגיע להסכמה. אני שמחה שטוב לך בשיטה שלך. אני מביעה את דעתי בנושא כיוון שאני רוצה לעזור. כבר הודתה לי מישהי שחיכתה עם הבת שלה ולא גמלה בלחץ ואני שמחה שעזרתי לה.
מצחיקה..ישועת ה' כהרף
אין בכלל ויכוח.. ואני לא מנסה לשכנע אותך..
הורה צריך לעשות מה שמתאים לו. אם מתאים לך לחכות לגמילה כשהילד רוצה זה נהדר..
אני האחרונה שתגיד משהו..
וממליצה לכל ההורים לעשות בדיוק מה שמתאים להם.. כך ההורות יותר בריאה והתקשורת עם הילדים יותר טובה..
מטרתי הייתה לחשוף את ההורים לעוד גישה וכל אחד יעשה מה שמתאים ומתחבר לאופי שלו, בלי קשר ל"נכון" ו"לא נכון".. כי זה לא שייך בחינוך ילדים.
את יכולה לחזור על זהסתם 1...
בשלות= בגרות...
ככל שהגיל בוגר יותר הילד מודע למה שהוא עושה ומתחיל לבד לאמץ הרגלים שונים ולדאוג לעצמו ולגוף שלו.
כשהילד גודל הוא מתחיל להכריז מה הוא עושה. אחר כך הוא לפעמים נעלם למאחורי הספה או מקום אחר כשהוא מתפנה (עדיין עם טיטול) עד שהוא לבד מתחיל לבדוק ולקלוט שאחים שלו הולכים לשירותים וגם הוא.
אנחנו משאירים כמה שיותר והטיטול נעלם לבד בלי קשיים ומריבות וכו...
ותתפלאי... הגיל פחות או יותר אותו דבר. הם יעזבו את הטיטול עקב בגרות ולא לחץ שלך או דמיןן שאת גמלת אותם.
בשלות זו לא ססמא זה טבעי.

רק אומרת שהבשלות שאתה מדבר עליה היא לא טבעיתO.K
אבל תינוק נולד עם מודעות מלאה לצרכים שלו ושליטה בהם.
כל תינוק.
אם במקום לשים חיתול תקח אותו מגיל 0 לשירותים אתה תראה שהוא מאוד בשל ומוכן לזה ואפילו" אומר" כשהוא צריך.
פשוט כי הוא נולד עם זה
כמו שהוא נולד עם היכולת לינוק.
לו היינו פועלים לפי זה את אולי קצת צודקתאודי-ה
וחוץ מזה לא כל מה שבנורמה תקף לגבי כל הילדים באותה צורה. כמו בכל דבר שקשור להתפתחות, כל ילד שונה.
תקראי מה כתבתי.O.K
כתבתי מה נחשב "טבעי"
ושמה שמגדירים היום כטבעי נובע מאורך החיים שלנו ולא מאייך שהילד נולד.
הבנתי ועניתי לךאודי-ה
טבעית את אולי צודקת, לא ניסיתיסתם 1...
מציאותית תמיד היו טיטולים או פתרונות אחרים. במאות האחרונות זה מתועד אבל תסתכלי גם על שבטים פרימיטיביים, גם להם יש פתרונות לתינוקות קטנים. (ברור שהגמילה שם בגיל צעיר יותר)
הי תודה על התשובותThanks G-ad
מגדלת עצלנון בבית. אולי זה משהו שקשור לבכירים לא יודעת.
בכל אופן אם יהיה לכם עוד עצות איך לשדל זה יעזור.
מוסיפהThanks G-ad
ראיתי רעיון באינטרנטחסוי בהחלטאחרונה
להושיב את הילד על האסלה הפוך- עם הפנים למכסה האסלה, ולתת לו לורד מחיק לצייר על המכסה... אומרים שזה עוזר 
אין לי ניסיון עדיין עם ילדים בגמילה, אבל בכל זאת...... אומרים ...
בהצלחה! ![]()
אני לא חושבת שזה עצלנותבת 30
וגם ממש חשוב שלא תשדרי לו שהוא לא בסדר או עצלן!!
וכמו בהרבה תחומים- יכול מאוד להיות שברגע שתפסיקי לשדל, זה יקרה דווקא אז.
הלחץ שלך בענין לא מוסיף כלום. להפך- רק גורם לו להמשיך בסרוב.
תרפי לגמרי וזה יבוא.
עוד לא ראינו ילד בכיתה א' עם טיטול...
ואגב, יכול להות שזה קשור לזה שהוא בכור.
הילדים הבאים במשפחה כבר רואים איך הגדולים עושים בשרותים וזה מלמד אותם באופן טבעי לגמרי.
אבל למה בלחץ?בתאל1
בגן בגיל הזה הם מודעים לעניין שיש ילדים שעוד לא גמולים..
גם הבן שלי עולה לגן ועוד לא גמול
הוא יהיה מההכי קטנים שם.. ובתכל'ס אני לא דואגת... נגמול אותו בחופש..(הקצת זמן מהמעון...)
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות