הצילו גמילה מטיטול!!!!Thanks G-ad
הבן שלי בן שנתיים ושמונה. בתחילת שנה צריך להיכנס לגן עירייה ואני בלחץ מזה שהוא עדיין עם טיטול. העניין שהוא מודע לצרכים שלו וכל פעם שעושה ממש קצת הוא ישר מוריד את הטיטול. ניסתי שיעשה בשירותים עם שידולים של פרסים ועידוד. הצליח פעמיים ואחכ פשוט לא מסכים ללכת לעשות בשירותים.
מה עושים??? איך אני גורמת לו לרצות לעשות בשירותים??? מבחינתו להסתובב בבית בלי תחתונים ובלי טיטול.
לשים סיר על ידו, כשהוא מסתובב בלי טיטולrivki
וכמה שזה קשה- להוריד את הלחץ
אצלנו עזר סיפורשירקי
כן בשירותים... סיפור שהוא אוהב או סתם תמונות להביא לו בובה ולהגיד לו שהיא אומרת לו כל הכבוד( כאילו לדובב את הבובה) אחרי שהוא ישב בשירותים נתנו לו לנגב לבד ולזרוק לפח וגם הרמנו אותו להוריד את המים ואז ישר אחרי שטיפת ידיים רץ לשבת על הספה לקבל עוגיה... חשוב שהפרס יהיה מיד אחרי השירותים....
( לצערי הפסקנו באמצע מסיבות אחרות אבל השיטות האלה ממש עזרו לנו...)
אני גם עכשיו בשלבי גמילה עם הילדמיליון דולר
עבר עריכה על ידי מיליון דולר בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ז 21:09

ב"ה הולך ממש טוב.

אני חושבת שא' כל זה מה שאת משדרת לילד.

אני מבינה מאד את הלחץ שלך, רוצים כבר להיות אחרי וצריך המון סבלנות.

עם זה את צריכה לבדוק קודם כל באמת שהילד בשל לכך, ואם החלטת שכן את צריכה לתת בו את מלא האמון, להחליט בתוכך שהוא יכול ומסוגל וממילא לשדר לו זאת- ברגע שמורידים את הטיטול אז לגמרי, עד הסוף.ובלי לחץ!

מסבירים לו יפה שהוא כבר גדול ועושה בשרותים, כמו ילד גדול, וכל פעם שהוא עושה- יקבל עדש או פרס אחר קטן, זה מתגמל ומעודד אותו.

כמובן שכדאי לקנות ישבנון לאסלה (בחנות למוצרי תינוקות בדר"כ) שמקל מאד על ההתרגלות של הילד וגם יותר ידידותי ובטחוני ופחות מפחיד ומאיים.

ועוד משו- ברגע שהחלטת שהוא בשל ומבחינתך הוא גמול אז גם כשקורה והוא מפספס לא להתרגש מזה, לא צריך לדבר יותר מידי ולא לשדר לו לחץ ועצבים. פשוט לנקות בשקט, לומר לא נורא ולא קרה כלום ופעם הבאה תעשה תגיד לאמא כשאתה צריך ואמא תיקח אותך לשרותים ותקבל עדש!

בהצלחה!!

עונהבת 30

א. לחץ מצידך לא יעזור. פשוט תנסי לשחרר לגמרי. גם אם יגיע לגן עם טיטול לא יקרה כלום. יש הרבה ילדים עם טיטול בתחילת גן 3. מאז שגן 3 נכנס לחינוך חובה הסייעות מחויבות לטפל גם בטיטול, מה לעשות.

ב. קחי בחשבון שגמילה זה לא "זבנג וגמרנו". יש ילדים שכן, ויש ילדים שגם יקח להם כמה חודשים עד שבאמת ילכו לשרותים כל פעם שצריכים. אז תאזרי בסבלנות...

ג. מה יקרה אם יסתובב בבית בלי טיטול ובלי תחתונים? שיסתובב יום יומיים ככה- מדי פעם תשאלי אותו "יש לך פיפי?" ותזכירי לו שאם יש לו אז שילך לשרותים ואם יעשה בשרותים- יקבל פרס. אבל אם מפספס- אל תתעצבני...תגידי משהנו בסגנון "הפיפי יצא פה במקום בשרותים. חבל..בפעם הבאה תעשה בשרותים ואז תקבל פרס".

העיקר- אל תשדרי לו שהוא לא בסדר, ואל תשדרי לחץ מהענין. רק תעודדי ותאדירי את ההצלחות (אתה שומע אבא? היום X עשה שלוש פעמים פיפי בשרותים!! כל הכבוד!!). 

אגב- זה שהוא עושה ומיד מוריד זה טוב. זה שלב אחד לפני גמילה. זה שלב שבו הוא מרגיש שעושה וזה מפריע לו. השלב הבא זה להרגיש לפני שעושה.

אז בהצלחה!! ובנחת...

דבר ראשון- להוריד לו את הטיטול לתמידחופשה בישראל

ככה הוא לא מתבלבל, תקני לו כמה תחתונים עם ציורים שיתלהב ותכיני את עצמך לפספוסים לרוב.. 

תקחי אותו בעצמך לשירותים כל כמה זמן, תני לו לשבת וכדאי כמה שפחות לשאול אותו "יש לך פיפי?" כי התשובה כמעט תמיד תהיה לא. פשוט לומר לו "בוא הולכים לעשות פיפי" אם את נתקלת בסירוב, תעשי מזה משחק.. אני אגיע קודם, אני אוריד את המים.. ואז אולי הוא ירצה בעצמו.. גם כמו שכתבו פה ספר בשירותים זה מועיל.

חשוב מאוד להצטייד בהמון המון בגדים ספייר.. זה מוריד מהלחץ של הכביסה.

בהצלחה! ולנשום עמוק- זה עובר מתישהו

לא חייב להיגמל לפני הגןאודי-ה
מנסיון כואב, אל תגמלי אם הוא לא מוכן.
מוכן= יודע לעשות בשירותים + רוצה לעשות בשירותים. אם לא יהיה לך את שניהם, יהיה לך ולו סיוט בגמילה והרבה זמן. לי לקח 8 חודשים עם הילד שלא היה מוכן.
גם לגננת יהיה סיוט ילד שמפספס.
עדיף להחליף טיטול פעם אחת ביום ולא להחליף תחתונים מלולכלכים בקקי או פיפי כמה פעמים.
צודקת שלא חייב עפי חוקThanks G-ad
אבל יודעת מנסיון כגננת שהסיעות ממש לא ששות להחליף טיטול והילד ירגיש דחוי מהם וגם הילדים יצחקו עליו ואת זה אני רוצה למנוע. הוא יודע לעשות כשרוצה הבעיה שלא רוצה אומר לי אין לי כוח.
אני באמת אובדת עצות😣
אז תשאלי את הגננתאודי-ה
מה היא מעדיפה - להחליף תחתון עם קקי כל יום ואולי יותר מפעם אחת, או להחליף פעם אחת טיטול (כמה כבר מתלכלך הטיטול במשך היום?)

סליחה על הבוטות...
ככה זה היה 8 חוד' אצלנו.
אם היא רוצה, שיהיה לה בהצלחה.
אבל תדעי שלילד שלך זה גם ישאיר משקעים 😓
אז מה עושים?Thanks G-ad
איך גורמים לו לרצות לעשות בשירותים. הוא כבר עשה כמה פעמים והוא מקבל הפתעה על כל פעם ומה לא ניסנו כדי לגרום לו לשבת וכלום לא עוזר. פשוט הוא לא רוצה וזהו
לחכות עד שירצהאודי-ה
ולהכין את הגננת מראש.
מקווה שתיפלי על גננת מנוסה וחכמה.
ועוד משהו (אין לי כוח לערוך)אודי-ה
הילד שלך ירגיש בסדר גמור עם טיטול אם את והגננת תשדרו לו שהכל בסדר. זה ילדים שהרגע עלו מהמעון. זה נורמלי וטבעי שהם עדיין לא גמולים. הטראומה הגדולה יותר היא שלילד בורח ולא שמחליפים לו טיטול.
הילד שלי היה בדיוק בגיל הזה. בגיל 3 ו-4 חוד' בערך הוא נגמל. 8 חוד' של סיוט.
אצל 2 הילדים הבאים לא קלטתי עד הסוף את השיטה ולא חיכיתי ממש עד שהם היו מוכנים וגם לקח לי יותר מדי זמן.
אצל 2 האחרונים חיכיתי עד שיהיו ממש מוכנים ושירצו. לקח בערך יומיים לגמול את שניהם! תענוג!!!
לא מאמינה בבשלות..ישועת ה' כהרף

אני קצת נחרצת בנושא הזה אז סליחה מראש..

תנסו לשכוח את מה שלימדו אתכם עד היום אנשים עם אינטרסים כלכליים (פסיכולוגים, חברות הטיטולים וכדומה)

אני אמא לחמישה (גמולים, הקטנה בת שנה ועשרה חודשים, שנגמלה לפני חודשים) ומעורבת בגמילות של ילדים גדולים עם לקויות קשות (ברמה של תינוקות ממש).

לגמילה אין שום קשר לבשלות!! 

אני אחזור על זה: לגמילה אין שום קשר לבשלות!!

גמילה זהו תהליך מוטורי-התנהגותי שבו הילד לומר לעשות את צרכיו במקום אחר ממה שהוא הורגל עד עתה.

זה כל הסיפור. השרירים של הסוגרים הם פשוטים מאוד בצורת מעגל והם נפתחים ונסגרים לפי שליטה נרכשת של הילד.

בע"ח לומדים לשלוט בסוגרים לאחר מספר ימים (תלוי בסוג).. עכשיו תשכנעו אותי שילדינו פחות חכמים מהם..

כשנכנסים לגמילות בגיל מבוגר (מעל שנתיים וקצת) לפעמים ילדים מתחילים להסתבך עם זה.. סיבוכים שלא קיימים בגמילות מוקדמות יותר (שנה וחצי)..

לפעמים ילדים מסתבכים עם גמילה בלי קשר לגיל שלהם ולא צריך להכליל מהם על השאר (אודיה). סביר להניח שהחמוד היה מסתבך איתה באותה מידה בגיל שלוש ואז זה ממש לא נעים למשוך גמילה בגילאים אלו.. דווקא עם המסתבכים כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם..

לפותחת השרשור, תורידי לחץ.. ככל שלך לא יהיה אכפת מהגמילה והוא יבין שזה לא נושא ביניכם הוא יצליח ללמוד את המיומנות. ברגע שזה נהפך לנושא שחשוב לך אנו מתחילים לערב פסיכולוגיה ומתחים בין הורים לילדים. תתייחסי לזה כאילו את מלמדת אותו לגזור במספריים/לרכב על אופניים.. אנחנו לא באמת כועסות כשזה לוקח להם קצת זמן.. עם לחץ או בלי זה ייקח את הזמן שלו.. אז למה לערב רגשות שליליים..

אשתף בסיפור אישי, כשבני היה בן שנה וחצי הוא הוריד את החיתול מעצמו מטעמי נוחות ואני קפצתי על המציאה.. הגמילה לקחה זמן ונכנסו לחורף.. היה שבוע גשום מאוד והבגדים לא הצליחו להתייבש בתוך הבית (קניתי כמויות..).. נכנסתי ללחץ אדיר לקראת סוף שבוע וביקשתי מבעלי שלא יחזור בחמישי בערב בלי מייבש בגדים איתו.. וכך היה, בעלי הצדיק חזר עם מייבש כביסה.. באותו רגע מפלס הלחץ ירד לאפס ואמרתי לו, "חמוד אתה יכול לפספס מעכשיו בלי הפסקה, זה לא מפריע לי בכלל" (תוך שעתיים יש מכונה מכובסת ומיובשת).. החמוד באמת הקשיב (למפלס הלחץ שלי) והפסיק באותו רגע לפספס בכלל.. הגמילה נגמרה באותו יום (הוא כבר היה בן שנה ועשרה חודשים).. רק אז הבנתי בכמה לחץ אני הייתי ואיך זה השפיע על

הגמילה של בני.. סתם נקודה למחשבה..

יצא ארוך..

בהצלחה..

כמה גמילות עברת?אודי-ה
יצא לך מעולה עם בן השנה וחצי. הלוואי שהייתי יכולה. הייתי מנסה בכיף.
אני מעודדת לנסות. אבל אם הילד לא יודע ולא רוצה אין מה לגמול. פשוט לא לפחד להפסיק כשלא מצליחים.
שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שהוא חושב שנכון.

ואני עברתי את כל השיטות שבעולם - רוגע, כעס ומה שאת לא רוצה... זה לא עובד כשהילד לא היה מוכן. נקודה.
בבית 5 גמילות ובעבודה עשרות..ישועת ה' כהרף

לפעמים זה יוצא מעולה בגיל שנה וחצי ולפעמים זה לוקח חודשים..

אין כללים בזה.

לפעמים גמילה של ילד בוגר לוקח יום ולפעמים שנים (מריחות צואה וכדומה)..

ועדיין חושבת שאין קשר לבשלות. 

יש קשר למוכנות הורית בלבד.

אני אף פעם לא משכנעת לגמול, זה צריך לבוא כשלהורה זה מתאים במכלול השיקולים.

החמוד שלך שלא הצליח להיגמל מהר היה עושה את זה בכל גיל שהיית מורידה לו.. 

אם תקשיבי לסיפורים מסביבך תשמעי סיפורי גמילה מהירים/קשים בכל בית.. אנשים נוטים לקבוע כללים לפי הניסיון האישי בביתם.. וזה לא ממש נכון..

לא מסכימהאודי-ה
אני מבחינתי תמיד מוכנה.
לא היה הבדל בין הילדים.
הפוך - הילד שלקח לו הכי הרבה זמן היה חכם ולכאורה הכי מוכן לגמילה. אבל בלי הרצון שלו לא הצלחנו.
לא נראה לי שנגיע להסכמה. אני שמחה שטוב לך בשיטה שלך. אני מביעה את דעתי בנושא כיוון שאני רוצה לעזור. כבר הודתה לי מישהי שחיכתה עם הבת שלה ולא גמלה בלחץ ואני שמחה שעזרתי לה.
מצחיקה..ישועת ה' כהרף

אין בכלל ויכוח.. ואני לא מנסה לשכנע אותך..

הורה צריך לעשות מה שמתאים לו. אם מתאים לך לחכות לגמילה כשהילד רוצה זה נהדר.. 

אני האחרונה שתגיד משהו..

וממליצה לכל ההורים לעשות בדיוק מה שמתאים להם.. כך ההורות יותר בריאה והתקשורת עם הילדים יותר טובה..

מטרתי הייתה לחשוף את ההורים לעוד גישה וכל אחד יעשה מה שמתאים ומתחבר לאופי שלו, בלי קשר ל"נכון" ו"לא נכון".. כי זה לא שייך בחינוך ילדים.

את יכולה לחזור על זהסתם 1...
וגם אני יכול לשתף בסיפור אישי הפוך...

בשלות= בגרות...
ככל שהגיל בוגר יותר הילד מודע למה שהוא עושה ומתחיל לבד לאמץ הרגלים שונים ולדאוג לעצמו ולגוף שלו.

כשהילד גודל הוא מתחיל להכריז מה הוא עושה. אחר כך הוא לפעמים נעלם למאחורי הספה או מקום אחר כשהוא מתפנה (עדיין עם טיטול) עד שהוא לבד מתחיל לבדוק ולקלוט שאחים שלו הולכים לשירותים וגם הוא.

אנחנו משאירים כמה שיותר והטיטול נעלם לבד בלי קשיים ומריבות וכו...

ותתפלאי... הגיל פחות או יותר אותו דבר. הם יעזבו את הטיטול עקב בגרות ולא לחץ שלך או דמיןן שאת גמלת אותם.

בשלות זו לא ססמא זה טבעי.
רק אומרת שהבשלות שאתה מדבר עליה היא לא טבעיתO.K
היא כיום נחשבת טבעית ונובעת מהחיתולים החד"פ
אבל תינוק נולד עם מודעות מלאה לצרכים שלו ושליטה בהם.
כל תינוק.
אם במקום לשים חיתול תקח אותו מגיל 0 לשירותים אתה תראה שהוא מאוד בשל ומוכן לזה ואפילו" אומר" כשהוא צריך.
פשוט כי הוא נולד עם זה
כמו שהוא נולד עם היכולת לינוק.
לו היינו פועלים לפי זה את אולי קצת צודקתאודי-ה
בפועל היום הורים עובדים ולא נמצאים עם הילדים ולכן זה בלתי אפשרי.
וחוץ מזה לא כל מה שבנורמה תקף לגבי כל הילדים באותה צורה. כמו בכל דבר שקשור להתפתחות, כל ילד שונה.
תקראי מה כתבתי.O.K
לא כתבתי מה נכון ומה צריך לעשות
כתבתי מה נחשב "טבעי"
ושמה שמגדירים היום כטבעי נובע מאורך החיים שלנו ולא מאייך שהילד נולד.
הבנתי ועניתי לךאודי-ה
טבעית את אולי צודקת, לא ניסיתיסתם 1...
למרות שאני יודע על שיטות כאלה. מגיל לידה.

מציאותית תמיד היו טיטולים או פתרונות אחרים. במאות האחרונות זה מתועד אבל תסתכלי גם על שבטים פרימיטיביים, גם להם יש פתרונות לתינוקות קטנים. (ברור שהגמילה שם בגיל צעיר יותר)
הי תודה על התשובותThanks G-ad
כרגע נראה לי שאפסיק עם נסיון הגמילה. פשוט לא מוצאת את הדרך לגרום לו לשבת בישבנון/סיר ולעשות. הוא בהחלט מודע לצרכיו ומודיע לי כשעושה בטיטול וברגע שמנסה לשדל אותו לשבת ולעשות פשוט מודיע שאין לו כוח🙇
מגדלת עצלנון בבית. אולי זה משהו שקשור לבכירים לא יודעת.
בכל אופן אם יהיה לכם עוד עצות איך לשדל זה יעזור.
מוסיפהThanks G-ad
בנוסף לזה שלא מסכים לשבת בשירותים כל החלפת טיטול זה פשוט סיוט כי הוא ממש לא נותן להחליף ברגוע. פשוט משתולל וזה מתיש כל פעם מחדש🙄
ראיתי רעיון באינטרנטחסוי בהחלטאחרונה

להושיב את הילד על האסלה הפוך- עם הפנים למכסה האסלה, ולתת לו לורד מחיק לצייר על המכסה... אומרים שזה עוזר

אין לי ניסיון עדיין עם ילדים בגמילה, אבל בכל זאת...... אומרים ...

בהצלחה! חיבוק

אני לא חושבת שזה עצלנותבת 30

וגם ממש חשוב שלא תשדרי לו שהוא לא בסדר או עצלן!!

וכמו בהרבה תחומים- יכול מאוד להיות שברגע שתפסיקי לשדל, זה יקרה דווקא אז.

הלחץ שלך בענין לא מוסיף כלום. להפך- רק גורם לו להמשיך בסרוב.

תרפי לגמרי וזה יבוא.

עוד לא ראינו ילד בכיתה א' עם טיטול...

ואגב, יכול להות שזה קשור לזה שהוא בכור. 

הילדים הבאים במשפחה כבר רואים איך הגדולים עושים בשרותים וזה מלמד אותם באופן טבעי לגמרי. 

אבל למה בלחץ?בתאל1

בגן בגיל הזה הם מודעים לעניין שיש ילדים שעוד לא גמולים..

גם הבן שלי עולה לגן ועוד לא גמול 

הוא יהיה מההכי קטנים שם.. ובתכל'ס אני לא דואגת... נגמול אותו בחופש..(הקצת זמן מהמעון...)

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך