תופעת הבחורות המתנשאות-ברוך-

זה הולך להיות ארוך מהרגיל, אלו מחשבות שהצטברו בקרבי זה זמן רב. 

לאחרונה נתקלתי בתופעה שחוזרת על עצמה כמה פעמים, בעיקר אצל בחורות יחסית מוכשרות (או על כל פנים מוכשרות בעיני עצמן), אבל לא רק.

כשאני מתחיל קשר חדש, אני מנסה להישמע חברותי ואדיב (כמובן שאני גם משתדל לא להיראות נלהב יתר על המידה). אולי זה קשור לרקע החוצניקי שלי, אבל בכל מקרה מאז ומתמיד חשבתי לתומי שכדאי לפחות לנסות להתחיל קשר מתוך אוירה טובה ונינוחה, תוך ציפייה (או לפחות הצגה של ציפייה) של "אולי זה זה". ואולם, קרה כבר כמה פעמים שהבחורה מצידה שידרה קור של אפס מעלות, "דיסטאנס" יגידו מורעלי הצבא, מההתחלה עד סוף הקשר (שבא ביוזמתה).

אנסה לתאר מקרה ממוצע של התופעה:

ההודעה הראשונה שלי הולכת משהו כמו "ערב טוב לך [פלונית], כאן ברוך. תרצי לדבר עכשיו?". התשובה שאני אקבל היא "שלום, הייתי מעדיפה לא עכשיו. מחר אם זה בסדר..", כאילו הייתי איזה מתרים מעצבן מארגון צדקה. מה יש? עשר דקות את לא יכולה לפנות בשבילי? ואם כבר, את לא יכולה להתנסח בצורה קצת יותר מנומסת - "שלום לך ברוך, נעים להכיר. הייתי רוצה מאד לשוחח כעת אבל לצערי אני פשוט עייפה וממהרת לישון... נוכל לדבר מחר?" ?

כאשר אנחנו סוף סוף מדברים בטלפון, טון הדיבור שלה הוא יבש ומונוטוני. אני מנסה להישמע שמח ומצפה להיפגש איתה (במידה סבירה) - אבל ללא כל שיתוף פעולה מצידה, מה שגורם להרגיש כאילו שהיא זאת שעושה לי טובה עצומה בכך שהיא מקדישה מזמנה ומטריחה את עצמה לפגוש אותי.

כשנפגשים בדרך כלל השיחה לא "זורמת", ואני בדרך כלל זה שצריך להמציא שאלות יש מאין כדי לפרנס את הדקות הבאות, עד השתיקה הבאה. לא מתקבל רושם שהיא עושה איזושהי השתדלות להכיר אותי, להתעניין בי או ליצור שיח קולח ומשוחרר. כשאני מוציא מהתיק מאפים שקניתי בדרך היא כמובן לא תיגע בהם ("לא, זה בסדר, אני לא רעבה, אכלתי לפני שיצאתי..."). מה קרה? כבר אי אפשר לצפות מבחורה לגלות נימוס מינימלי ולא לגרום להרגיש ששרפתי חמש עשרה שקל סתם?

למחרת כשאני שואל אותה בהודעה אם נח לה לדבר, אני נענה "אני עסוקה עכשיו, אעדכן כשאסיים". כשהגברת סוף סוף נאותה לדבר, בדר כלל אני מתבשר שלמרות שאני נחמד והכל, לדעתה זה לא מתאים.

פעם, לאחר שראיתי שהיא לא ניצלה את רגע השתיקה הראשוני לנתק את הקשר, אמרתי  "היה לי מאד נחמד אתמול, נהנתי מאד, והייתי שמח אם תסכימי להיפגש איתי עוד פעם". ואם חשבתי לרגע שהיא תזרום עם ההצגה ותגיד "כן, גם לי היה מאד כיף, בשמחה רבה", התשובה שבפועל קיבלתי היא "אפשר". כמובן שבאותו הרגע התחשק לי לחתוך שם ומיד ולשכוח מהעניין מהר, אבל אז כבר הייתי מאולץ לשחק בתפקיד הנעבעך שמתבזה מול הוד מעלתה האצילה. ואם היתה לי איזו תקווה שהיא תשתחרר קצת בפגישה השניה, כמובן שהתבדתי...

נקודה נוספת שאולי שולית אבל מטרידה, היא שהבחורות האלו אף פעם לא השתמשו בשם לי, לא בהודעות, לא בשיחות בטלפון ולא בפגישה עצמה. היו כמה פעמים שכמעט תהיתי אם בכלל יש להן מושג איך קוראים לי.

בחורה מוכשרת וחכמה שלי, נגיד שאת חושבת שאת כל כך חכמה, מוכשרת, יפהפיה ומושלמת ומי הטיפש שבכלל חשב להציע אותך לכסיל כמוני. זה בסדר גמור. באמת. אבל האם זו התחושה שאת צריכה לשדר החוצה? האם אני לא בן אדם? האם אין לי רגשות?

ההתנהגות הזו הופיעה גם אצל בחורות "תורניות" ו"יראות שמים", אפילו בקרב בחורות שתוארו על ידי חברותיהן כבעלות "מידות טובות", "לב ענק", וש"תמיד מחפשות לעזור".

לא חפרתי לכם על מנת לקבל תמיכה או חיזוק לביטחון העצמי. זה בסדר. אני פונה אליכם, ובעיקר אליכן, כדי לשאול:

האם אני צודק באבחנה שלי? האם בנות מתנהגות בצורה מגעילה בכוונה? האם התנהגות כזו מעידה על פגם כלשהו בעבודת המידות? האם עלי לחתוך בחורה כזו באופן מיידי?

או שאולי אני מבין לא נכון, אולי זו התנהלות רגילה וראויה? אולי גם אני אמור לשדר ניכור עד שהיחס בינינו יתחמם מעצמו? ואם כן, כמה פגישות צריך לעבור עד שאזכה לשמוע אותה משתמשת בשם שלי ?

אויש, לא נעים..פרפר לילה
לדעתי זה ממש לא כולם ככה, רק כדאי לשים לב לכמה
נקודות-באמת על ההתחלה ממש לא כדאי להישמע נלהב ממש, רגיל כזה, כי לפעמים אם הצד השני יותר נלהב יש בנות שלוקחות קצת צעד אחורה.
לגבי הודעות ראשונות, הייתי מנסחת את זה:שלום, אני ברוך, מתי תוכלי לדבר?
שיחות טלפון אחרי דייט, אפשר לומר בקצרה-היה לי נחמד, מבחינתי אפשר להמשיך, מה את אומרת?
ולגבי לקרוא בשם, אני גם קצת התפדחתי בהתחלה, אבל לאט לאט זה השתחרר לי..
בהצלחה!
מישהו פה חייב ניעורררר ומהררלב אוהב

חח הגבת אלי?!פרפר לילה
חחח לאלב אוהב

אז ככה:לב אוהב

מאיך שכתבת (ויישר כח על ההשקעה, נראה שזה באמת מפריע לך) נשמע שהבחורות שאליהן פנית פשוט ניסו לשמור על דיסטנס מההתחלה בגלל סיבה מסויימת.

לבחורה יכול להיות כמה סיבות לזה שהיא שומרת דיסטנס:

1. מבחינת צניעות

2. היא לא מעוניינת בקשר אבל מוכנה לתת לו צ'אנס...

"דרכי צניעות" של בחורה דוסית במיוחד (כי הרבה לא ככה):

1. הרבה לא יגידו את השם, עד שלב מתקדם (כי זה מראה על יחס אישי ומקרב ואולי היא עדיין לא רוצה להיות שם)

2. בהודעות בגלל שזה מקום אישי יחסית, הן השתמשו במינימום מילים ובקרירות מסויימת כי שוב אין בינכם כלום עדיין

ומה לגבי שתיה/בורקסים/אוכל למינהו ? לדעתי בפגישות ראשונות תימנע! אם הבחורה רוצה אותך ואם יש בינכם כימיה טובה תאמין לי שלא צריך את כל התפאורה הזאת. מה שקורה שברגע שהבחורה לא מעוניינת זה סתם מכניס אותה לחוסר נעימות כי היא לא רוצה לתת הרגשה של פתיחות ברגע שהיא לא מעוניינת בקשר או לפחות עדיין לא יודעת אם היא רוצה אותו, וזה סתם מעמיד אותה במצב לא נעים...

לגבי הפגישה עצמה, אני מאמינה שלא משנה כמה דוסית הבחורה תיהיה, היא צריכה להיות בשיא הפתיחות שלה, הכנות שלה והנעימות שלה. כי פגישה פנים מול פנים זה הבדיקה הכי טובה אם הקשר מתאים וגם מטעמי דרך ארץ להיות נעים ונחמד... 

אבל ויש מקרים קיצוניים שעל השניה שהבחורה ראתה אותך (והפוך, זה יקרה גם לגברים) לא מצאת חן בעינה והיא פשוט לא רוצה לשדר לך שהיא מעוניינת ולכן אולי אז היא תתנהג כמו שהיא תתנהג... 

בקיצור, זה לא משהו אישי ולא בטוח בכלל שהיא מתנשאת, הפוך יכול להיות שהיא הבחורה הכי חמה ואוהבת ורגישה והיא פשוט סוגרת את עצמה בכוונה כדי לא להפגע או כדי לא לפגוע בך...

אולי אתה נפגע כי ציפית ליחס אחר, אבל ברגע שתבין את המקום הזה, וירדו לך הציפיות כבר תרגיש אחרת אני חושבת

דווקאמי עדן

אני מבינה אותו, אף בחור לא היה רוצה יחס כזה גם אם זה רק בהתחלה. לדעתי ההתנהגויות שהוא תיאר זה מעין חוסר רגישות ולא קשור לדרכי צניעות ולזה שהבחורה לא רוצה להיפתח- כי אותה בחורה יכולה להתנסח באותה רמת פתיחות רק עם קצת יותר רגישות וזמינות ולא לשדר שהיא עמוסה ולא פנויה בשבילו.

@-ברוך- אני מאמינה שלא כולן כאלה, זה לא דפוס התנהגותי אופייני אצל כל הבנות אל דאגה

היי לך ברוך!זוהרת בטורקיז

חייבת לציין שאני מהצד השני של המטבע, אני גם ממש מנסה להביא קלילות וקצת "זרימות בקשר".

תמיד אשתמש בשם של הבן אדם כי פשוט אני אוהבת לפנות לבן אדם בשם שלו,זה מרגיש לי מקרב,ממילא פגישה עם מישהו שהכרתי רק משיחת טלפון של רבע שעה היא קצת כבדה,אז מסכימה איתך שצריך לבוא יותר משוחררים.

לב טוב ושמחה לעזור- לא סותר את זה שלוקח לה זמן להיפתח,שמבחינתה הגבר אמור כיבכול להוביל תקשר לשאול שאלות ולהתעניין,והיא לענות.

לגבי הטלפונים-זה ממש לגיטימי- אם היא בשיעור-למה שהיא תענה?זאת אומרת,בהכי נחמדות-מה הבעיה שלך שתדברו בשעה שנוח לך ולה?

זה ששלחת הרגע הודעה לא אומר שהרגע מתאים לה-מכאן המנהג המקובל לשלוח הודעה מתי נוח לך לדבר.

כנ"ל בשיחה שלאחרי הפגישה הראשונה.

יש לי חברות שאני ממש מדמיינת אותן כאלה-פשוט כי הן לוקחות פגישה בממש רצינות-קצת כמו ראיון

אני לא כזאת,לא יותר מה יותר טוב עליי אולי פשוט יעידו שאני לא ביישנית ומתחברת מהן,להן לוקח זמן.

אני באמת חושבת שזה לא קשור לזה שהן חושבות שהן נסיכות,או מיוחדות. פשוט כי זה ההתנהגות שלהן.

תנסה לכוון בביוררים לגבי אופי האישיות שלהן- תגיד לחברה סיטואציה-"תקשיבי צופיה הביאו לי תמס' שלך לבר על נעמה" לפני שאת מתחילה לספר כמה בחורה מדהימה היא,אני בטוח בזה,אשמח לשאול כמה שאלות סציפיות,שפשוט עם הזמן הבנתי שזה יותר נכון לי- את יכולה להגיד עליה שהיא ביישנית או פתוחה יותר?

צריך להמתין לה עד שהיא נפתחת?

היא מהסוג המעתניין ושואל?היא פתוחה?

שאלות לברר על האופי..אולי זה יעזור יותר.

ואולי אולי...זה מה שאתה משדר בתת מודע שלך? שהן מיוחדות וואו-ותודה בכלל שפינתן לי זמן להיות איתכן שעתיים.

אתה מיוחד,והיא מיוחדת ומישהו חשב שאתם יכולים להתאים-פגישה באה לבדוק את זה.

זה לא מבחן מה תוצר יותר טוב ומשובח.

שניכם יצירה אלוקית מדהימה,פשוט אולי לא הכי מתאימה ;)

לסיכום- תברר יותר עם החברות על אופי הבחורה- לב ענק-מידות טובות ויראת שמים כמעט על כולן יגידו- תשאל,אוקי את יכולה להגיד לי במה זה בא לידי ביטוי.?

וכ'ו

ברכה והצלחה

נראה לי שכדאי שתגידי לחברות שלך שגברים לא אוהבים ראיונותהדוכס מירוסלב

עבודה בתור דייט

לקחתי אחת כזאת ממש בתור טראומה צוחק

כןחלל הפנוי
גם אני נתקלתי בכאלה.. לצערי
כמה דברים:תפוח יונתן

ישראלים מרבים לדבר דוגרי בלי יותר מדי גינונים, הם נותנים דגש יותר לתוכן הדברים מאשר לצורה, לכן זה סביר אם טון הדיבור הוא קצת יבש וענייני.

אני חושב שזה בסדר שהן לא רוצות לאכול מאפים שקנית כי אולי הן באמת לא רעבות או לא אוהבות לאכול מאפים, או חושבות שזה לא בריא או שבשבילן זו קירבה גדולה מדי לפגישה ראשונה.

זה מאוד מקובל בציבור הדתי, במיוחד בתורני, לא לפנות בשם בפגישות הראשונות כי זה מקרב לפני שמחליטים אם רוצים בכלל את הקרבה הזאת.

אני חושב שזה שהבחורה אמרה "אפשר" זו כנות מבורכת. אני מעדיף לדעת שהיא לא מתלהבת מאשר שהיא תשלה אותי שהיא מעוניינת כשהאמת היא שהיא בעצם מתלבטת. במילים אחרות היא נותנת צ'אנס שזה יפה. הבעיה היא שהרבה פעמים רק צד אחד מעוניין ובמקרה כזה אין מה לעשות חוץ מלתת הזדמנות לצד שרוצה ולנסות להרשים את הצד שלא בטוח רוצה. זה אכזרי, אבל זה דרך העולם.

מה שכן, אפשר באמת לצפות מהבנות שידברו יותר בפגישות כי הן אמורות להיות טובות בלדבר

ואפשר אולי לפני שמתחילים את הקשר לשלוח מסר דרך השדכן/ית עם הבקשות והציפיות שלך שאתה מעדיף.

סיכמת יפהלב אוהב

^^ע מ
מצטרף.
בעיקר לפסקה הראשונה.
שלום לךחדשונת
אל תתרגש! אנחנו בנות ומטבענו יותר ביישניות, יש כאלו יותר וכאלו שפחות, יש כאלו שלוקח להן יותר זמן להיפתח ולדבר באופן רגיל, לפעמים זאת גם תגובה מתוך מבוכה..
לגבי קריאה בשמך - גם לי זה לא כ''כ ברור למה לא להשתמש (נראה לי יותר אישי, הולם, ומתחיל ליצור משהו.. אני תמיד משתמשת בשם) אבל אני יכולה להבין למה...
לגבי פניות - יכול להיות שהן היו מאוד עסוקות, לא היתה להן פינה שקטה באותו רגע, הם הרגישו ממש מוטרדות או לחוצות או כל דבר אחר - שהן הרגישו שאם ידברו איתך, האישיות שלהן לא תבוא לידי ביטוי בצורה בטובה ביותר באותו רגע והעדיפו לדחות את השיחה למחר, יכול להיות גם ששלחת הודעה מאוחר - ולפעמים מסיבות כאלו ואחרות ההודעה שנשלחה לא היתה רגישה מספיקה.. אני יכולה להבין אותן ואני יכולה להבין אותך באותה המידה..
לגבי אוכל.. היה כאן שרשור לגבי זה בעבר, לי תמיד מרגיש שזה מעין לעלות מדרגה בקשר כשאוכלים יחד, גם אני לא אוכלת בדייט ראשו ושני, סתם ממבוכה גדולה מאוד, אף פעם לא חשבתי על כך שהבחור השקיע ושילם וזה היה מאוד מאוד הכרחי בשבילו (למרות שממש התפעלתי על כך שחשב על זה מראש), תחשוב על זה שזה מעין טאבו כזה - דייט ראשון לא מביאים אוכל, אז זה מאוד מביך ומפתיע את הבחורה ולכן היא לא אוכלת, אל תיקח את זה אישית.. אח''כ אתה יכול להנות בכיבוד עם חברים - וזה לא הולך לפח...
ואנחנו לא מתנהגות בצורה מגעילה בכוונה! יכול להיות שאלו מספר בנות שנפלת עליהן שהן לא רגישות מספיק ...
וגם לפעמים זה לעצור את הרגש לפני נפילה כואבת ממש, בנות בד''כ יותר רגישות, ונפגעות בצורה כואבת יותר מדברים קטנים...
קרו לי דברים דומים עם *כל* הבנות שהכרתי ב3 חודשים האחרוניםהדוכס מירוסלב

יש פה בהחלט משהו מוזר באוויר....

לדעתי בלבד...לכל איש יש פצלש
מצטרף למה שכתבה זוהרת...

בנוסף, ההתרשמות שלי מקריאה של דבריך נראה שאתה אחלה גבר, שבאמת מנסה שהפגישות יהיו קלילות ולא כבדות/מעיקות.
לדעתי, יש מצב שמרוב רצון שהפגישות והשיח יהיה כזה, אולי אתה משדר בסאב טקסט שאתה לחוץ שזה יהיה כך. אולי בצד השני קולטים שיש כאן איזה משחק קצת מוגזם מדי. אולי. אני לא מכיר אותך, אבל הרצונות שלך בהחלט טובים, די מזדהה איתם.

עוד דבר, בהודעות ובשיחות אולי תנסה לשחרר יותר, לתת לה "פתח מילוט" מכובד, שלא יוציא אחד מהצדדים בהרגשה רעה. לדוג', מתי נוח לך לדבר? ולא נוח לך לדבר עכשו? אולי באותו הזמן אין לה אפשרות באמת..

יכול להיות שאתה רגיש קצת בנושא הזה. אולי, לא מכיר אותך. המלצתי לך, אל תיקח אישית מה שאומרים או חושבים עליך. הערך העצמי שלך לא בנוי על זה. בכלל אל תתרגש מסגנון כזה או אחר של בנות. תצפה לזה שיהיו בנות נחמדות יותר ויהיו כאלו נחמדות פחות. זה "עולם הדייטים", מורכב מהרבה סגנונות...

מן הסתם יש גם בנים כאלו כמו שאתה מתאר, ולא נראה לי שזה קשור לזה שהן מוצלחות. קשור לאופי ולמידות יותר אם כבר.

אגב, לגבי השימוש בשם, זה נראה לי עניין של מודעות של כל אחד. לי לא זכור שימוש רב בשם שלי, וזה גם לא ממש עניין אותי. יש כאלה שיותר בוער להם להשתמש בשם ויש כאלו שלא...

כאמור, הכל לעניות דעתי, רק מקריאה של דבריך. מקווה שלא פגעתי או משהו.

שיהיה בהצלחה!!
נקודה קטנטנה..מור ולבונה
אתנ מכיר את זה שבעיניי החבר'ה בישיבה אתה בחור מסודר ומאורגן,
אבל בבית אתה עונה לתואר "השלומפר" ?
כיצד זה יתכן?!
הכל יחסי בחיים... וזה תלוי בפני מי אתה משווה את עצמך.

אז אולי יחסית אליך אתה מרגיש שהיא מתנשאת (כי אתה קליל ופתוח, זורם ומאפשר)
למרות שמבחינתה היא לא כזאת והיא גם לא מנסה לשדר את זה

תשמעשומו שמים
היה לי ככה וככה, ובאופן מובהק הבנות שייבשו גם חתכו אחרי הפגישה. זה ממש לא נעים, מצד שני זה לא נותן לך לשגות באשליות לגבי מה שהן חושבות. מצד שלישי העובדה שהם יכולות להתנהג ככה אומרת עליהן הרבה מאוד, אני לא הייתי רוצה להכיר מישהי שכשאין לה מצברוח תתנהג אלי מגעיל.
לדעתי העניין נעוץ באופן ההיכרות. אם השדכן הוא מישהו רציני שהם סומכות עליו (בן משפחה או חברה טובה) אז הן ישקיעו בפגישה ויביאו את עצמן מהלב. אבל אם ההיכרות היא בסגנון "עושות טובה" "ותפגשו פעם אחת מה יכול לקרות.." אז אם אתה לא עונה ב100 אחוז על הציפיות הדמיוניות שלהם , הן פשוט ישבו בחוסר רצון ונימוס ויחכו שתעבור השעה.
לגבי השימוש בשם, שימוש בשם המפורש זה עניין מרגש ומקרב מאוד לדעתי, אפשר לשמור את זה למתי שמרגישים קרובים באמת.
אני ממשמתן תורה
מסכים איתך (ברוך) עם מה שאתה מתאר... ואני חושב שיש תופעה כזאת
אני ספציפית נתקלתי יותר במצבים רגילים בלי יותר מדי דיסטנס, אבל יש קטע כזה לבנות שהם רוצות להישאר בקונכייה שלהם בהתחלה עד שירגיש נוח לצאת החוצה, כדי לא להיחשף ולהיפגע סתם...
מה שמצחיק בזה שכדי ליצור קשר חייבים להוציא ראש החוצה ולדבר, אחרת לא יקרה שום דבר אם כל צד יתנהל ככה...-
לכן אני ברמה האישית מצפה גם מבחורה עדינה וצנועה לנסות להיות יותר נוכחת גם בשלבים ראשוניים של קשר כדי באמת להתנהג בצורה מנומסת ומכבדת כדי שכל צד ירגיש שהקשר מקבל צורה אנושית ולא רובוטית👍
בקשר לשיחה איתהבעוז ואמונה
תמיד כולם אומרים בבירורים שיש לבת לב טוב וכו׳ אבל לדעתי הכל נמדד ביחס שלה אליך, כשאף אחד לא רואה אותה או יודע איך היא התייחסה אליך בשיחה הראשונה או בדייט.
בסופו של דבר אתה מתייחס ממש יפה, לחלוטין לא מגיע לך התייחסות קרירה או של עשיית טובה.
אני יכול רק לומר לך שאפו על ההשתדלות, הלוואי שאותה אחת תעריך את ההשתדלות שלך כמו שבאמת מגיע לך.
אני מבין לחלוטין את הבנות שמנסות לדון אותה לכף זכות אבל פייר, יש גם יש מצבים כאלה כמו שתארת.
ההודעה הארוכה היחידהמשיח בן דוד

שאי פעם קראתי בפורום הזה , זה באמת היה מעניין

ומוכר לי מה שכתבת 

לגבי השאלות האחרונותמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ז 14:36

לדעתי, בהתחלה צריך להיות איפשהו באמצע...  

לא ניכור, כי הרי לא היית מתנהג ככה עם אף אדם ברחוב, וזה גם לא נעים כמו שאתה מעיד.

מצד שני, גם לא פתוח מידי,  כי באים לבדוק התאמה ולא יהיה נכון ישר לחמם את היחסים.

תהיה אדיב, אבל גם רשמי.

דבר שני, אני לא חושב שבחורה אמורה דווקא לקרוא לך בשם... בטח לא בהתחלה

אל תדאג היא יודעת איך קוראים לך (לבחורות יש זיכרון טוב, טוב מידי אפילו

אבל היא שומרת על הצניעות שלה, וזה לא סותר את המשיכה אליך במקרה שיש...

(אגב, במסכת שבת, אחד האמוראים הורה לבנותיו לא להגיד "מי זה" בלשון זכר לאדם שדופק בדלת -- צניעות)

ככה שאין לך מה להתבאס.  תשמח שנפלת על צדיקה.

אז בכללי, אני חושב שכדאי להתסכל על זה כסתם אדם שהכרת בזה הרגע..

לאיזו התנהגות היית מצפה ממנו כלפיך?  (כי תכלס זו הסיטואציה שאתם נמצאים בה)

ואז תגיד לעצמך אם זה מזלזל או לגטימי

מקווה שעזרתי במשהו

אני חושב שהכל קשור למה שאמרת בהתחלהקוד אבל פתוח
זה נראה לי קשור לרקע החוצניקי שלך, כל מה שאתה מתאר זה הנהלות נורמלית של ישראלים, ומה שאתה מצפה זה התנהלות נורמלית של אמריקאים וארופאים...

יכול להיות שתנסה להכיל את זה, או שחפש בנות שמגיעות גם מרקע כמו שלך.
מש"א...כוס ברוח

חברים מהישיבה מספרים לי אחרתבינייש פתוח
מחברים מהישיבה אני לא שומע על בנות שמתנהגות כמו בונקר שצריך לרדוף אחריו כדי שיפתח. הם יותר מספרים שאם זה לא הולך זה על אי התאמה( או מקסימום שחתכו אותם בדייט הראשון על דברים קטנים) אפילו חבר סיפר לי שבנות שמשחקות אותה קשות להשגה זה קטע בעיקר של חילונים. אבל כאן הדברים נראים אחרת. אולי זה קשור לזה שאצל חברים מהישיבה מי שמפגיש בין הצדדים מכיר אותם אישית.
האמתאופטימיות
עבר עריכה על ידי אופטימיות בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ז 20:41
עבר עריכה על ידי אופטימיות בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ז 20:40
עבר עריכה על ידי אופטימיות בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ז 20:39

שאני ממש לא מבינה למה בגלל דייטים אנשים איבדו צלם אנוש!! צריך להבחין בין נחמדות לאנושיות
גם כשקשר לא הצליח, אני דואגת תמיד שיסתיים יפה.
מה שכן, ייתכן ולאכול ממישהו מה שהביא, לא יהיה ככ נעים בהתחלה. כאן זה תלוי באופי. 
ברגע שהקשר מתהדק כבר מרגישים יותר נעים. 

כל הבחורות שנפגשת איתן התנהגו כך?
עריכה: אני עכשיו רואה שכתבת שיש לך רקע חוצניק, אז אני יכולה לומר לך שזה הבסיס לחוסר ההכלה בנוגע לסיטואציות. למרות שאני לא חוויתי סיטואציות כאלו מצד בחורים(ב"ה),אני מבינה על מה אתה מדבר בתור בחורה שחונכה בסגנון זהה, אבל עדיין, לדעתי אם אתה מסתדר בכללי עם המנטליות הישראלית,אז תדע שיש ויש. אני מאמינה שיש ישראלים מנומסים יותר שחונכו אחרת ושיתאימו.

בהצלחה!

תודה רבה לכל העונים!-ברוך-

לגבי אי פנייה בשםToot
אני לא יודעת מה שמך האמיתי אבל אני יכולה לומר מניסיוני,
יצאתי פעם עם בחור טוב שהיה לו שם שממש לא חיבבתי, אז כדי שזה לא 'יוריד' לי ממנו פשוט לא קראתי לו בשמו. למרות שלא הרגשתי שום קשר בין האופי שלו לשם שלו.
אז יכול להיות שמישהי לא התחברה לשם וזו הדרך שלה לא לתת משקל לעניין שהוא באמת פעוט.
סחתיין על הג׳נטלמניות גבראורות הכתובה
אבל אחי, אני חושב שהבנות שהצגת הן לא מתנשאות.
אתה שלחת הודעה (מעט ארוכה מדי, לטעמי. להוריד את המילה 'לך' בהודעה משנה מאד לדעתי. אתם שני זרים כעת, וגם בעוד פגישה או שתיים. אין צורך להיות אישי כ"כ על ההתחלה. גם אני חוטא בזה, בגוונים אחרים. זו עבודה שעלינו לעשות עם עצמנו), וציפית לשוחח עכשיו- אבל לשמחתך זו בחורה עם חיים מלאים וסדר יום שכרגע *לא* יכולה לדבר בטלפון. *לא* מעכשיו לעכשיו.
אני מכיר תציפיה, יאללה, שתענה.
סורפרייז, היא עסוקה. באסה. (שויין)
אוקיי, שיחת טלפון, הלוואי שנקבע מתישהו ביומיים הקרובים. אין כח למרוח.
קא משמע לן שרק עוד ארבעה ימים מוקד זימון תורים יהיה פנוי.
מעצבן, אבל אין מה לעשות.
זה לא מעצבן כי *היא* מעצבנת.
זה מעצבן *אותך* כי *אתה* ציפית למשהו (שאני לומד על עצמי שמסתבר שהציפיות שלי לא תואמות את המציאות) וזה לא התגשם לפי התכניות *שלך*.
קנית מאפה. סחתיין!
*שאלת* מראש מה היא אוהבת? אם היא אוכלת תדברים הללו?
או ש*אתה* אוהב אתזה?
לא בא לה לאכול.
לא רעבה
ממש רעבה אבל לא אוכלת בדייטים ראשונים
לחוצה
בדיאטה
יש לה צליאק
לא אוכלת קמח לבן
לא נוגעת במרגרינה
היא יודעת שהיא הולכת להפרד ממך ולא נעים לה לאכול מהאוכל שלך
היא עכשיו ברמאדן
צמה 'צום הפסקה' משבת לשבת
עוד מאה סיבות שאני לא מודע להן והן מסתומא קיימות.

השיחה שאחרי.
אתה רוצה כבר להיות אחרי. מכיר את זה.
לשמחתך, נפגשת עם בחורה קליברית שלא יושבת ומחכה כל היום לטלפון שלך, טיים איז מאמי.

באסה, מעצבן, באמת- אבל לגיטימי לחלוטין.

היא לא רוצה להמשיך- באסה..

להתפרץ לומר שאתה רוצה להמשיך- בעיני זה צעד שלא יועיל לך כ"כ.

הבחורה אמרה 'אפשר'- זה בעצם אומר ' אני התכוונתי לסיים את זה פה אבל מרוב שפידחת אותי עכשיו והעמדת אותי בסיטואציה ממש לא נעימה אני לא מסוגלת ככה לטרוק לך לא' ואני אתחרט על החמלה תוך כדי דיבור'.

שוב, זה מעצבן, זה קשה, זה מותח תסבלנות- ככה זה.

אני מנסה להפוך חיסרון ליתרון- העיכוב הזה מה'. ריבוש"ע נותן לי מרווח זמן להתפלל על הקשר הזה. תפוס אותו בשתי ידיים. ב"הצלחה רבה
אהבתי את מה שכתבת על הציפיהסוסה אדומה
באמת רוב האכזבות שלנו הן בגלל ש*אנחנו* מצפים.
האכזבות שלנו לא מעידות על משהו שלא מתנהל נכון במציאות, הן רק מעידות על זה שציפינו.
אסור לצפות.

ציפית לישועה... רק לה.
אוקיי... יש פה הרבה חומר וזה כיף.סוסה אדומה
אנסה להתייחס לרוב הנקודות שעלו לי.

א. תדע כלל, תמיד כשתופעה חוזרת על עצמה, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם לא אנחנו אלה שמזמינים אותה.
מה הכוונה? אולי משהו בהתנהלות שלנו מזמינה את העולם להגיב לי ככה.
אין סיכוי שפגשת כל כך הרבה בנות עם מידות לא טובות. נכון?
ואם כן, תחשוב, למה הציעו לך אותן? מה ההוויה רוצה ללמד אותך?

ב.
1. הדבר הראשון שקפץ לי לעיניים זה ה"כשאני מתחיל קשר חדש, אני *מנסה* להישמע חברותי ואדיב"...
יש משהו ב"מנסה" הזה, שמשדר סוג של מאמץ.
זה נכון שכבני אדם, ובמיוחד בסיטואציה כזאת, כדאי שנהיה נעימים זה עם זה. אבל אם אנחנו מתאמצים, כנראה שזה לא טבעי לנו. ולמה?
אם זה לא טבעי לנו בסיטואציה הזאת, זה לא טבעי לנו בסיטואציה אחרת. ועל זה צריך לעבוד באופן שורשי, ולא רק נקודתית בקשר שבינו לבינה או בתחילת קשר.
2. עוד נקודה שמתייחסת לזה, שיכול להיות שאנחנו אנשים חברותיים ואדיבים באופן כללי, אבל עומד לנו בראש שבסיטואציה שכזאת אנחנו נדרשים לאדיבות יתרה (הרי אני חייב להיות הכי טוב, כדי להצליח). ואולי פה הטעות...
אנחנו לא צריכים להיות יותר נחמדים ויותר אדיבים ממה שאנחנו מטבענו (אלא אם כן אנחנו לא נחמדים ואדיבים באופן כללי). לא צריכים להתאמץ. פשוט להיות מה שאנחנו באמת מרגישים.

ג. אתה צודק, והישראלים צריכים ללמוד מהחוצניקים מתחילים קשר מתוך אווירה טובה ונינוחה ומציפיה מסויימת של "אולי זה זה".

ד. כשבחורה משדרת דיסטאנס, זה יכול להיות מכמה סיבות. אכתוב 2 מהן:
1. היא בחורה, ולבחורות לוקח זמן להיפתח ככלל, ככה האופי שלהן בנוי. זה לא נעשה בכוונה, זו הגנה מסויימת שהן נולדו איתה דווקא בגלל הרגישות שלהן.
2. לפעמים הצד השני נראה נלהב מידי, וזה מרתיע כשהצדדים עדיין זרים האחד לשניה.

ה. העסק הזה של הקשרים די מלחיץ אותנו הבחורות, ולפעמים אנחנו צריכות קצת הכנה נפשית בשביל להעז לדבר. לכן, טבעי שתענה לך שהיא לא יכולה כרגע. היא באמת לא יכולה... גם אם טכנית היא יכולה, מבחינה נפשית כרגע היא עוד לא יכולה.
לכן, כשאנחנו מבינים את זה, אפשר לשלוח הודעה בסגנון של "ערב טוב שרה, נעים מאוד, זה ברוך... מתי את רוצה או יכולה שאתקשר?"
אל תשכח שאתה בחרת מתי לדבר איתה, והיא נדרשת לספונטניות, וכאמור, זה מעמד שקצת מלחיץ אותנו, וגם את הבטוחות מבנינו.
אז יותר נכון לתת לה לבחור, ואולי היא תבחר גם לדבר בקרוב.

ו. בהחלט צריך לענות בנימוס, כנראה שזה מקרה לגופו.

ז. מוזר שלכל כך הרבה בנות הקול יבש ומונוטוני...
אז 1. יכול להיות שהציפיה שלך לא תואמת את המציאות... כלומר, אתה מצפה שמישהי זרה תענה לך באופן מאוד נלהב ל רות שהיא עוד לא מכירה אותך ואתה מפרש את הקול בענייני שלה כקול יבש ומונוטוני או ש2. יש משהו בך שגורם להרבה בנות להגיב ככה.

ח. כשהיא עוד לא מכירה אותך, היא באמת מרגישה לפעמים שהיא עוד לא מאוד מתלהבת לפגוש אותך... אפשר לכעוס על זה, אבל גם להבין את זה אפשר.
התלהבות של מישהי לפגוש מישהי שהיא אוהבת, תהיה שונה ממי שתפגוש מישהו שהיא עוד לא מכירה.

ט. אם השיחה לא זורמת עם הרבה בנות, כנראה שיש משהו באופן של השיחה שלא מאפשר לזרום...
אפשר לשאול שאלות פתוחות, מתעניינות ולספר קצת על עצמך...
ולא צריך להתאמץ "לפרנס את הדקות הבאות", אפשר לאפשר גם לה לשאול... העיקר לא לשדר לחץ בקשר לזה.

"לא מתקבל רושם" זו יכולה להיות פרשנות שלך, ויכול להיות שלא... אבל שוב, אם זה קורה הרבה, אולי משהו לא מאפשר להתעניין. צריך ברור.

י. באמת לא כיף לקנות בשביל מישהו והוא לא אוכל
עם זאת, כדאי לדעת שיש בנות שמתביישות לאכול מול גבר במיוחד כשהוא עדיין זר לה. זה לא טבעי להן... ונכון, זה לא מאוד מנומס, אבל לפעמים הבושה גדולה עליהן והן לא מספיק חושבות על זה שהשקעת וקנית...
אפשר להסתפק בשתיה בפגישות ראשונות.

יא. מותר לה להיות עסוקה עכשיו, ולהתקשר אליך כשהיא תסיים. ומותר לה גם לחשוב שאתה נחמד ואתה לא מתאים לה...

יב. לא הייתי אומרת "היה לי *מאוד* נחמד וכו'" וגם לא הייתי אומרת "אשמח ש*תסכימי*".
כן הייתי אומרת, "נהנתי אתמול בפגישה, איך היה לך?"
פחות להלחיץ, ופחות שאלות סגורות של כן ולא (במקרה הזה זו אפילו לא שאלה, ולכן הגיוני שהיא תענה לך "אפשר"... כלומר, "לא התלהבתי יותר מידי, אבל מוכנה לנסות. תודה ששאלת").

יג. למה אתה משתמש הרבה במילה "הצגה"? "שהיא תזרום עם ההצגה", "מאולץ לשחק בתפקיד"

יד. אחרי שמתחשק לך לחתוך, ואתה מרגיש נאלץ לשחק אותה נעבך ומסכן מול הוד מעלתה, למה אתה מצפה שהיא תשתחרר מולך בפגישה?

טו. שימוש בשם מעיד על קרבה. ומה שאתה מתאר קורה גם אצל גברים... מי שנמנע להשתמש בשם שלך, זה או שהוא לא מרגיש מידי קרוב, או שהוא חושש שזה יצור קרבה שעוד לא מתאימה כרגע, או שהוא מרגיש מידי קרוב והוא חושש שלקרוא בשם שלך יסגיר משהו, או שהוא מאוד צנוע...

טז. מי אמר לך מה הן חושבות על עצמן? "חכמה, יפה וכו'"? הן אמרו לך?
אולי אתה לא מבין את מה שהן משדרות? ואולי אתה מאלץ אותו לשדר לך משהו שמתפרש אצלך ככה?

כשמישהו מרגיש שהיא הוד מעלה, ושהיא מועילה בטובה לפגוש אותך, ושהיא לא בסדר ולא מנומסת, ולא בסדר ולא בסדר, הגיוני שהיא תרצה להגן על עצמה מפניך. ויש כל מיני דרכים להתגונן, רובן פחות נעימות, כנראה שגם זאת לא.

אתה לא צודק באבחנה. רוב הבחורות לא מתנהגות בצורה מגעילה.
לפעמים הבעיה אצלנו, במיוחד כשהיא חוזרת על עצמה. וזה בסדר שיש לנו בעיות , לכולנו יש, רק שכדאי שנהיה מודעים אליהן ותמיד נשאל איפה האחריות שלנו, ופחות איפה הבעיה במידות שבאחר, כדי שנוכל לפעול בהתאם ולהשיג את מה שאנחנו רוצים.

מקווה שהצלחתי לעשות לך סדר בדברים...
בהצלחה רבה! כולנו צריכים לעבוד...
מזל טובמשיח בן דוד

אני מכתיר את ההודעה שלך כהודעת התגובה הארוכה ביותר בפורום אי פעם

ברכותיי

סוסה אדומה
לכבוד הוא לי
עוד לא קראתי את הכל..איניגו מונטיוה

רק את ההתחלה.. אבל נשמע חכם ויפה..

וסחטיין על ההשקעה!!!

ועוד בשעה כזו..פששש..

ע מ
שכוייח, נקודות מעניינות וחשובות.
והרבה סבלנות!
^^^איניגו מונטיוה

הרבה סבלנות למי?

למי שכתבה או למי שקורא עד הסוף? ;)

לסוסה אדומה.ע מ
לקרוא זה הרבה פחות זמן, במיוחד שהיא גם כתבה ברור
אולי חוזר על מה שאמרו פהרוני ציון

אבל לבחורות קשה יותר להיפתח, לא ממהרות לקרוא בשם לבחור (בטח לא בע"פ), לא נעים להם לאכול ממה שהבאת (וכל הכבוד לך על הההשקעה). צריך קצת סבלנות אבל אם מרגיש לנו נעים אנחנו לא מפסיקות לדבר.. (רובנו)

הרבה בהצלחה בהמשך!

יען כי גבהו בנות ציוןחסדי הים
מעורר מחשבה..כותבת מהלבאחרונה
האמת? שהמון ממה שכתבת אני מזהה אצלי כדפוס התנהגות.
לא חלילה מרוע ולא כי אני מתנשאת, מי שמכיר אותי כמו שאתה כתבת על החברות של הבחורה, ידע להעיד שאני באמת אדם טוב, חברותי ולא מתנשא.
אז למה אני מתנהגת ככה? א' נתחיל מזה שעד עצם השניה הזאת לא הייתי מודעת לכך ובטח שמעכשיו אני אשתדל בכל הכח לשנות. ב' אני מתביישת ואני מפחדת- גם להפתח, גם לפגוע וגם להפגע. בנוסף הזרות קשה לי ואני מרגישה שלא בנח ושלא בטבעי.
אני עושה השתדלות ולמי שעבר איתי יותר משני דייטים מן הסתם יוכל להעיד שבהמשך הייתי בן אדם הרבה יותר נחמד.
היה אחד שגם האיר ואמר לי שהוא ישמח שאהיה יותר פעילה ומתעניינת. הוא אמר את זה בצורה יפה ורגישה מאוד שפקחה את העיניים שלי והקלה על שנינו. ממליצה מאוד לדבר על כך בפתיחות עם הבחורה כי כמו שכבר אמרתי המון פעמים זה בכלל לא אישי ונעשה מחוסר מודעות.
הכי חשוב לא לקחת ללב. עשיתי את המעשים המדוברת גם לבחורים שמצאתי בהם המון ורציתי בקשר.
תודה על מה שפתחת אצלי...
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך