העתקות במבחניםכתום כואב
האם הייתם הולכים לרופא שקיבל את התואר מהעתקות?
או לרואה חשבון?
או פסיכולוג או מורה או כל מקצוע אחר שיש לו חשיבות לחייים שלכם או של קרוביכם.
אני רואה בקבוצות סטודנטים כמה העתקות יש ואני אומר לעצמי מניין לי שהרופא שלי באמת יודע מה שהוא עושה והוא לא פה בקומבינה? או המנתח בחדר ניתוח אחרי שרואים כמה סטודנטים באוניבריסטאות אומרים את זה בפה מלא, לא מחשיש אתכם?
יש את הציון ויש את המקצועיות והידעסתם 1...
אותי זה לא מדאיג וברור לי שמעתיקים.
המבחנים לא מתאימים לכל אחד ולא בודקים מקצועיות ואפילו לא ידע.

אני מעדיף, וככה גם קורה בפועל, שיהיו עבודות להגשה שיעידו על רצינות ועל מעבר של תהליך בלימודים.

יש מצטיינים שלא יודעים גם כן מה לעשות מבחינה מקצועית. לא מעיד
לא בעד העתקות אבל גם לא מחשיש אותו בכללכוס ברוח

הרבה מעתיקים.

נורא מעט מצליחים להגיע למקומם המכובד של רופא מנתח איש הייטק מצליח או פסיכולוג רק על סמך העתקות.

ואילו להעתקות או לקומבינות שלהם יש חלק במקום שאליו הגיעו וכרגע אני נזקקת לשרותיו,

אני מוחלת להם על כך בלב שלם בתנאי שיוכיחו שירות טוב כלפי.

ואם לא נסתכל רק על החלק המקצועי שבו אני נדרשת לרופא/פסיכולוג/רופא חשבון, האם אני מעריכה בנאדם שכך הגיע למקומו? שהעתיק שרימה ש...?

גם זה לענ"ד דבר טבעי, מפני שלכל אחד יש את עבודת המידות שלו...בלי קשר למקצוע הטכני שבו הוא עובד.

ואני לא אתחיל,מה גם שאין ביכולתי את היכולת לברור מידה מידה (בין השאר גם את מידת האמת) של כל בנאדם שאהיה איתו באינטרקציה.

ברמה המקצועית- אצלי מבחן המעשה יוכיח אם אפנה לאותו איש מקצוע בלב שלם או שאפקפק ולא מבחניו ביסודי בתיכון או בלימודים האקדמיים.

וברמה האישית- כל מקרה לגופו וגם אז לא במישרין הייתי מפקפקת בכל בנאדם שיש לו בעית יושר במבחנים או שנוטה להרויח את מקומו ע"י קומבינות. לא כי זה דבר שאני מסכימה איתו או מעודדת, אלא כי אנשים הם מכלול...לא בכל אחד מכל דרגת קרבה מחשיש אותי כל דבר רע שהוא יעשה.

במקצוע שאתה לומד זה הכי בעייתיאריק מהדרום
אבל זה מה יש, מה נאמר, צריך לקוות שיעשו תשובה וילמד בבית את החומר הנלמד, זה המינימום.
אז אתה בעצם שואל אם אני ילך לרופא ערבי?חסדי הים
באמת התופעה מפחידה
אמאלה ממש ככהסמיילי12
אני גם למדתי ראיית חשבון ופשוט הזדעזעתי.
אתה עושה תואר שהוא לא שלך בעצם. מפחיד.

אתה אומנם לא יכול לדעת מי העתיק או לא אבל תזכור שבסופו של דבר את הידע הפרקטי רוכשים דרך עבודה בפועל.
כלומר הוא יכול להעתיק כמה שבאלו אבל כשמגיעים לעבודה הוא יהיה חייב ללמוד ולבצע כמו שצריך אחרת הוא בחוץ.
העתקות ברוב המקרים לא באמת משתקפות דרך עבודה ממשית.מי האיש? הח"ח!

לא סביר שמי שהעתיק במבחניו בפקולטה לפיסיקה תיאורטית יצליח להוציא תיאוריה פיסיקלית שתזכה בפרס נובל.

לא סביר שמי שהעתיק במבחניו בפקולטה לרפואה ייעשה לראש מחלקת ניתוחי לב-חזה.

לא סביר שמי שהעתיק במבחניו בפקולטה לביולוגיה יקים סטארט-אפ עולמי (או שקובע סטנדרטים) בתחום ההדברה האקולוגית.

מה כן?

ייתכן שמי שהעתיק במבחניו בפקולטה למשפטים ישיג מינוי לשופט (אבל יש קורס מיוחד למועמדים לשיפוט שהם חייבים לעבור ולהצליח בו, כולל יציאה מהבית לתקופה ובחינות אישיות אינטנסיביות בפיקוח מיוחד).

ייתכן שמי שהעתיק במבחניו בפקולטה למזרחנות יקבל תפקיד קצונה ביחידת מודיעין (אבל יש מעליו הייררכיה אינטליגנטית מאוד ומסועפת, שמהר מאוד תדע להעריך את ביצועיו וקשה להאמין שהוא יתקדם לתפקיד בטחוני משפיע).

ייתכן שמי שהעתיק במבחניו בפקולטה למנהל עסקים יקבל תפקיד ניהולי בכיר (אבל קשה להאמין שהוא יעבור קורס דירקטורים ציבוריים, וגם אם דרך קשרים יתמנה בחברה פרטית שנסחרת בבורסה, יש עיתונאי כלכלה שרק מחפשים למצוא כשלים ואנשים כושלים וימהרו לפרסם כל כשל).

אני מאמין שמי שמעתיק במבחנים מחפש קודם כל להימלט מהבעיות האישיות שלו, ונניח להשיג בסיס כלשהוא במקום כלשהוא שיעניק לו בטחון במשרה, בתפקיד, במשכורת. פחות חשוב לו ללכת ולהתקדם עם הבסיס הרעוע שלו למקום משפיע ממש.

הדאגה האמיתית שלי כיום - בפרט כפציינט של רופאים - היא ממוסדות לימודים שמתחילים לצוץ, הן בישראל והן מחוצה לה, ומכשירים גדודי רופאים שלא ברור לי בעתיד מה תהיה רמתם וכמה יהיו נפוצים. הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן ליד מכללת צפת, פקולטה לרפואה באריאל, לא ברור לי איך בדיוק מתנהלים שם הלימודים ואיזו רפואה הם ינפיקו בישראל. משרד הבריאות בלי כל ספק יעשה כל שביכולתו כדי למנוע השוואות בין בוגריהן לבין בוגרי הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, באוניברסיטת תל-אביב או בטכניון.

לא חושבת על זה.רחפת..
לא סובלת את המציאות הזו, אבל מבינה שזה מגיע ממקום של מצוקה. אז רק ה' יכול לשפוט.
כןהזדמנות
בתנאי שגם את התשובות בשבילי הוא מעתיק מפרופסור
מורכבחוזרת
לא לכולם מבחנים הם יעילים
למשל, אדם שקשה לו מאוד להתנסח במשהו רב מלל. והיה לו מבחן בנושא רב מלל שלא ככ קשור למה שהוא לומד (קורס כללי). גם נגיד את זה? ואם יורידו לו ציון על חוסר פירוט אם הוא כותב מאוד בתמציתיות? אבל את עיקר החומר הוא יודע?
רוב הידע הוא מההתנסות המעשית. אז לא אלך למישהו מתחיל אלא מומחה עם המלצות ונסיון וכו... אבל הבחינות עצמן לדעתי פחות משנות

ולמען הסר ספק- אני חושבת שאסור להעתיק...
כמה כבר אפשר להעתיק?רק שמחה#
בבגרות אפשר לעתיק בקלות, נכון. אבל כבר כמה זה משפיע על הציון? כמה כבר אפשר להעתיק בבגרות בהיסטוריה? פיזיקה? מתמטיקה?
יכול להיות שיש מישהו שבזכות העתקות יש לו ממוצע בגרות 110 ולא 107. זה הבדל מינורי.
בפסיכומטרי, אי אפשר להעתיק. פשוט אי אפשר.
בתואר עצמו, אני לא מכיר, לא התחלתי ללמוד. אבל גם שם, כבר כמה אפשר להעתיק? וגם אם כן, אז מעט מאוד, כמה זה משפיע על הציון?
לרוב העתקות הן משליפיםחוזרת
ובכל מבחן (כולל פסיכומטרי) אפשר להשתמש...
השאלה מה זה יתן לךבונים מגדל

בפסיכומטרי, השאלות לא ידועות מראש, הנושא לא חד משמעי.

אז מילה באנגלית עם פירוש? ומי אמר שדווקא היא תהיה?

מילון מילא אי אפשר.

בפסיכומטרי פחות נותןחוזרת
למרות שלמשל מבנה חיבור וכו...
עד שתופסים מישהו אחד עם שליפים בקלמר,שריקה

ויותר לא נותנים להכניס למבחן כלום. רק עט.

(קרה אצלינו בכיתה, ובעקבות זה התחילו להקפיד על הנהלים. ולא, אני לא קשורה לזה. לא מעתיקה...

אולי גם עכשיו אנשים מצליחים להכניס, אני לא יודעת, אף פעם לא היה התחום שלי...)

אפשר להכניס שליפים גם כשיש רק עטחוזרת
ואל תשאלו מאיפה אני יודעת... לא מהעתקות...

אם רוצים דוגמאות- אפשר להכניס שליפים בעט. אפשר על הגוף. אפשר להחביא בנייר טואלט בשרותים. אפשר לכתוב על הרצפה.
טוב, אני לא כזאת מומחית שריקה

כמו שאמרתי, אני לא יודעת אם היום אין אצלינו העתקות (לא מהמעתיקים)

אבל כן חושבת שגם אם יש, זה פחות

ברור שבקלמר זה הכי קל.

זה באמת דילמה{ר}צינית
במקצועות הרפואה למשל (רק שם אני יודעת) יש מבחני הסמכה ממשלתיים שזה שמור כמו פסיכומטרי. אין שום סיכוי שבעולם להעתיק. ויכול יש מקרים נדירים של אחד ל.. בכל אופן זה לא גורף ואם הם הצליחו לעבור את המבחנים אז כנראה שהם טובים...
דבר שני, אצלי במכללה המבחנים שונים ואין מבחן שחוזר על עצמו ובין כל אחת ואחת יש שולחן מפריד ולפני המבחן מוודאים שנכנסת רק עם עט ואישור נבחן(מי שנתפסת עם פלאפון/תשובות או כל דבר אחר שדומה זה עבודות שירות, פסילת קורס עד איסור השלמת תואר)
הייתי מעדיפה שלא...שאילתא מקוננת..
הערכה שלי אוטומטית יורדת אם אני יודעת שבנאדם לא ישר.. לכן לא הייתי רוצה לקבל אצלו שירות כמו רפואה וכד'..כשאני צריכה לבטוח בבנא ובשיקול דעת שלו.
הרבה הרבה יותר מטריד זהסתם 1...
האפליות המתקנות בקבלה לרפואה.
אני אזדקק לציון 700 ומעלה ואחרוש את חיי ואעשה עוד מועדים ואפסיד שנים אקדמיות כשבן המיעוטים שיושב ליידי מספר לי שהוא התאמץ מאוד בשביל להשיג 600 בפסיכומטרי.

אנשים שלא מתאימים ולא מסוגלים מתקבלים למקצועות טיפוליים על סמך אפליה.

זה מטריד!!
מסכימה לחלוטיןכוס ברוח

בהחלט!!!שואל שאלות

אז מה אתה מציע לעשות???

באמת מחפשים רעיון- לפעול ולשנות....

להפסיק עם האפליה "המתקנת" הזאתסתם 1...
להבין שאין שום דבר רע בסינון על פי פסיכומטרי, גם "הם" יופתעו לגלות שגם הם מסוגלים להגיע לזה אחרי קורסים ומועדים נוספים...

או להוריד את הפסיכומטרי לאמצע הרמה (670?)

מה את אומרת?
זו שאלה מאד היפוטתית,הרי כשתלך לבעל מקצוע,לא תדע אם העתיקלימורשרה

לא!!!!שואל שאלות

אם אדע את זה...........

אולי צריך לדאוג על יושרו המוסריאיש השקים
ולא על השאלה שלא ידע ואם היה פותח ספר היה יודע
לא. כי יש גבול להעתקות ואדם נבחן במבחן המציאותתודה לך ה'.אחרונה

עצוב

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך