תדחו כי זה אומר משהו תורני או תבדקו?
בחורים (תורנים) לכאןעד עצם היום הזה
תדחו כי זה אומר משהו תורני או תבדקו?
מה צבע הגוונים?משיח בן דוד
אתה עונה כמו יהודי... שואל שאלה במקום לענות 😓עד עצם היום הזה
מסתכל סביבי . מגלה שאני בגרמניה. מנסה להסתתר.משיח בן דוד
וואי הרגת אותי מצחוקעומק
משיח בן דוד
ההודעה שלה די הפחידה אותי , ברצינות ..
חח אתה לא אמיתי.מור ולבונה
ישע מ
תגיד לי אתה..מור ולבונה
אהה!ע מ
(חשבתי שרצית שאני אגיב לו שהוא פחדן, ולא הבנתי למה, עשית את זה מספיק טוב לבד)
מצטרפת לתגובה של זוהרת.אופטימיות
חחחחחחח זה כמעט היה יכול להיראות כנבואה
ותן טל
אופ,אפשר להאמין בעצמך?זוהרת בטורקיז
סליחה על התקיפות.וזה לא אישי נגדך.זה גם מה שאני אומרת לעצמי.
את מי שאת!! ואת הכי מיוחדת בצורה שלך,אז מאה בחורים תורניים יגידו לך שהם יפסלו על זה.
ועשרה יגידו שהם לא יבינו שזה גוונים בכלל.
תהיי את!!תהיי שלמה עם עצמך.
תאוהבי את עצמך!
את רוצב להיות הדמות שיש לכל בחור תורני בראש ולהתאים את עצמך אליה.
או פשוט להיות את,התורנית עובדת ה',שכן על הדרך,אוהבת קצת לעשות גוונים,כי פשוט זה עושה לה טוב ומרגיש לך יפה.
וזה גורם לך להרגיש טוב עם כצמך.
בדיוק כמו שאת.מתלבשת יפה,בדיוק כמו שאת מארגנת תשיער שלך יפה,בדיוק כמושאת גוזרת ציפורניים.
יש בנים שלא יתאים להם?
אז הם לא מתאימים לך.
לכי תפרחי ותהיי את,ותאוהבי את עצמך כמו שאת.
שאלהשקט רועם
אז מה הבעיה לשנות את המראה החיצוני בשביל להתאים לקהל יעד מסוים? הרצון להשתייך ולהתאים את עצמי לקהל מסוים לא אומר שאני לא מאמין בעצמי. הפוך, זה כנראה חלק ממי שאני!
שואל בכנות...
לא נראה לי שבנים מזהים מזה גווניםכמעין הנובע
זה לא משנה את עצם השאלה..שקט רועם
השאלה בכלליות נכונה. הגבתי לפרט ספציפי זהכמעין הנובע
תשובהסטופ
בקיצור: אם היא תורנית וצדיקה ועושה דברים כאלה ואחרים כי ככה היא רוצה ואין בהם סתירה קיומית מהותית,
אז קיים גבר חמוד, תורני וצדיק (לפחות אחד) שיזרום עם הדברים הנ''ל. כי הוא יאהב את כולה ולא רק את התורניות שבה.
לא נראה לי שהבנת את השאלה..שקט רועם
עד כאן הצגתי מציאות. הגיוני? לדעתי כן. וגם אם נראה לך שלא, אז תניחי שכן לצורך השאלה.
ושוב השאלה- הבחורה החליטה לוותר על גוונים, בשביל המטרה המקודשת- לצאת הבחורים מהסוג פלוני הנ"ל.
אז היא לא אוהבת את עצמה?
אז היא לא מאמינה בעצמה?
אז היא ויתרה על האישיות שלה?
לדעתי זה ממש התייחסות לא נכונה. כמו שאמרתי, זה הפוך. היא אוהבת, ומאמינה בעצמה ובאישיות שלה, שחלק ממנה הוא רצון להתחתן עם סוג פלוני, שגדול גם מהרצון השולי לעשות קצת גוונים בשיער...
זה יחזור אליהם אח"כ אם הם יחליטו להתחתןO.K
במיוחד כשיש כיסוי ראש ורוצים לטפח את השיער מתחת ואפשר "להתפרע" כי לא רואים בחוץ שצבעת לירוק. (הגזמתי בכוונה, ואגב יש נשים שצובעות לכחול וירוק מתחת לכיסוי ראש)
והוא לא יאהב/ירצה/יסכים לזה.
אם זה משהו שחשוב לה, ועושה לה טוב שתחפש בחור תורני שזה לא מפריע לו.
הרצון הוא לא בהכרח שולי, זה שעבורך הוא נראה שולי ועבור הגבר התורני זה שולי דווקא אמור להקל עליו את ההתמודדדת עם קצת גוונים בשיער, שאחרי הכל הם משהו שולי.
זאת הייתה הנחהשקט רועם
כנ"ל מצד הגבר. שיחליט מה שולי ומה לא. זאת ממש לא הייתה הנקודה.
הנקודה העיקרית הייתה שמי שמוותר על רצון מסוים שלו בשביל להתחתן עם פלוני/ת אלמוני/ת זה לא אומר שהוא לא מאמין בעצמו ולא אוהב את עצמו. זאת עיקר הטענה (בניגוד למה שהשתמעה מדברי זוהרת.. ). את חולקת עליה?
דווקא הבנתיסטופ
א- בחור מישיבה פלונית לעולם לא יצא עם בחורה שעשתה את המעשה הנפשע
ב- בחורה תורנית לעולם לא תעשה כנ''ל.
אבל המציאות כן מורכבת, או לפחות המציאות שהפותחת הציגה, ולכן היא מסוגלת להיות מחד בחורה תורנית ומאידך עם גוונים בשיער (!!!)
ובהתאמה, קיימים בחורים (אפילו בישיבה הפלונית המדוברת) שגם הם מסוגלים להבין את המורכבות הכה מורכבת הזו.
(אגב, מהנסיון שלי בחורים דוסים קונבנציונלים לחלוטין מוצאים את עצמם מקבלים דברים שהם לא העלו על דעתם שיקבלו, כשמדובר ברמה התאורתית. אבל כשפתאום מכירים ופוגשים ורואים שזה אשכרה לא מעיד שום דבר רוחני וכולי, זה פשוט לא מזיז. בכלל.)
אין לי בעיה אם כל מה שאמרת,שקט רועם
האם הבחורה, תהיה מי שתהיה, במצבה אשר יהא וכו', שרוצה לעשות גוונים בשיער, מוותרת על הרצון בשביל "למצוא חן/ התאמה/ כל דבר אחר" בעיני בחור או בחורים מסוימים. ככה היא החליטה.
האם היא לא מאמינה ואוהבת את עצמה?
כן אוהבת/מאמינה בעצמה?
לא אוהבת/מאמינה בעצמה?
תעני בכן ולא בבקשה. שאר הדיונים הצדדיים על הגדרות של דוסים וכו' הם ממש לא העניין בשאלה שלי..
ברור שזה תלוי מה הרצון.סטופ
ובלי קשר הייתי מצפה שלא תוותר על הרצונות שלה (כל עוד הם לא פוגעים/ מכתיבים אורח חיים מאוד ספציפי/ היא בעצמה לא בטוחה שהיא רוצה בהם וכו) כי אני לא מסכימה עם המחשבה שיש מקום להתאים את עצמי לענות על רשימות של אנשים.
(כאילו, הנקודות האלה שהייתי מוותרת עליהן כדי להיות הדוסית הרגילה לגמרי הן נק' שמייחדות אותי והאיש שלי אוהב בי...)
אבל אני יכולה להבין מי שעושה את זה ולא חושבת שהוא חסר אופי לחלוטין..

יופישקט רועם
לגבי השאר אין לי כח ורצון להתדיין. עם חלק אני מסכים וחלק פחות.
שכוייח=)
אגב תסתכלי על התשובה של אופטימיות למטהשקט רועם
שאלה מאוד מעניינת!אופטימיות
בעקרון אי אפשר לומר שהיא לא אוהבת את עצמה בגלל שהיא נותת חשיבות לאיך יתייחסו לעניין.
אבל מה שכן, היא פחות הביאה את האישיות שלה לידי ביטוי.
עד כמה אי ביטוי עצמי קשור לחוסר אמון/שלמות עצמית לדעתי תלוי בכמה הדבר חשוב לה.
אם הדבר עקרוני לה,כלומר נניח ולא יכלה לחיות ללא גוונים והיא בכל זאת ויתרה ע"כ לצורך המטרה המקודשת כפי שציינת- היא למעשה חיה את **"איך זה יראה" ולא את עצמה, מה שהיא חושבת שנכון לה. ולכן לדעתי, לפי איך שכרגע הדברים נראים לי, וויתור על פעולה עקרונית שמעידה על כפיפות האשיות לצורך מטרה שכזו- מלמד על כך שלא הייתה בטוחה במי שהיא והיא הייתה צריכה להאמין בעצמה ולהיות שלימה עם המכלול שהיא מציגה.
(**אנחנו לא נכנסים להלכה, שאז חייב להראות באופן מסויים.אלא מתייחסים למקרי גבול כאלו.)
אם אני יודעת שאני בחורה דוסית חזקה, וההתנהלות הכוללת שלי היא בדרך ארץ-אחלה.
אני לא חושבת שהגוונים הם אלו שיערערו את העניין. אני מאמינה ובטוחה במי שאני ולא רואה פה שום בעיה!
דוגמא פרועה:
הנח שאני מתלבטת מה ללמוד.
אני מאוד רוצה וחשוב לי ללמוד רפואה, אך מנגד
וכידוע הוראה זה תחום שהבחורים הדוסים והאיכותיים מעריכים יותר ורוצים שנשותיהם יהיו כאלו. ומפני שאני מעוניינת רק בבחור דוס- ההנחה היא שאם לא אלמד הוראה, בחור דוס לא יסכים לצאת איתי.
אם אני מוותרת על רפואה אני למעשה לא מביאה את האישיות שלי לידי ביטוי בגלל הכתבה חיצונית. בגלל שידוע שבחור דוס לא יסכים לצאת עם מי שלא לומדת הוראה. זה כנראה אומר שאני לא שלימה עם עצמי להתנהג איך שאני רוצה,להביא את האישיות שלי תבא לידי ביטוי.
אך אם נתייחס לדבר שאינו עקרוני לי, המשמעות שוויתרתי עליו לא תעיד על חוסר אמון בעצמי, אלא פשוט חוסר הבעת רצון כלשהו. וזה לא רע לוותר(בניגוד לאיך שלפעמים אנשים תופסים את זה)כשיש מטרה טובה וחשובה יותר.
לסיכום, לדעתי קו הגבול בין ביטוי עצמי לבין אהבה/אמון אישי הוא דק מאוד ותלוי בדבר החשיבות שעומדת אחר רצונותיך.
וכמובן תלוי כל מקרה לגופו של עניין ובהתאם לנסיבות.
ובמאמר מוסגר,
מידי פעם יש פה שאלות דומות והמונח צנוע לא נמדד רק בדבר אחד מבין אלו: גוונים/שיער פזור/לבוש צנוע/שומעת שירים לועזיים או וואטאבר...אדם הוא מכלול של פרטים קטנים שמלמדים על הוויה שלימה. על האישיות שלו. על המון תכונות שלו ובין היתר ובהקשר הנדון גם על הצניעות.
יכולות להיות בחורות גם בלי גוונים שלא יתנהלו בצניעות, וכן ההפך. כך שהדבר תלוי לגמרי בסגנון האישי הכולל של הבחורה.
ויש דברים יותר חשובים בחיים להתעכב עליהם.
בעצם אתם מסכימיםע מ
מסכים איתך לגמרי.שקט רועם
לדחות? סביר שלא. נורה אדומה? כן.בך לי קר
דרך אגב, זה גם יכול לקרות במצב שיש לבחור כמה הצעות, ואז זה יוריד נקודת זכות.
אני שמעתי היום 4 הצעות. לא קל לבחור ביניהן. כל ניואנס עוזר להחליט.
אבל אבל,
את הולכת עם שיער פזור? זה את?
אל תנסי להציג מישהי אחרת. תנסי להראות תמונה שכמה שיותר מבטאת את מי שאת.
לא הייתי רוצה לקבל תמונה שמבטאת א', ולהיפגש עם בחורה ב', זה רק יגרום לי לרצות לחתוך.
למרות שבחיים לא ביקשתי תמונה
️עריכה: אני באמת לא יודע מה זה גוונים😁😁
גוונים זה שצובעים פסים מהשיער בצבע אחררחפת..
טוב סבבה..בך לי קר
אמממתן תורה
יכול להיותחדשכאן
נראה לי שבסופו של דבר יש בחורים (אפילו תורניים..) שדווקא ירצו מישהי שמטפחת את עצמה. לא באופן מוגזם ובשביל למשוך עיניים אלא שפשוט עושה ככה כי זה עושה לה טוב להיראות ככה.
מה את חושבת?רחפת..
תלוי אם זה יפה או לאחסדי הים
גם ככה בסוף הכל נכנס לכיסוי ראשע מ
תכלסס
רחפת..
אם היא עושה גוונים בשיער, אל תהיה כ''כ בטוח..סטופ
את רואה קשר בין הדברים?ע מ
ציניות טהורהסטופ

🙁ע מ
לא משנה...חלל הפנוי
אני רוצה להעיר עוד הערהזמן של אולי
מה זה אומר ש"זה מפריע לבחורים תורניים"?
יש בעיה במשפט הזה, כי בחורים תורניים הם עדיין בחורים, ולא כל דבר שהם רואים אותו כ'לא-תורני' הוא אכן כזה.
איך אני יודע? הייתי כזה.
התחתנתי, וגיליתי שאצל בנות, הרבה מושגים או דברים שהסתכלתי עליהן בביקורת הם לא פקטור אמיתי למדוד דוסיות.
העולם של הבנים כל כך שונה מהעולם שלכן, אבל זה לא אומר שהם לא יכולים ללמוד.
בדיוק כמו שאתן תתחתנו בז''ה, ותגלו שהגברים הם יצורים הרבה יותר רגשיים מהחזות החיצונית שלהם (בהכללה), כך גם הם ילמדו עליכן.
אז מה זה דורש?
בעיקר פתיחות, בעיקר הבנה שהפרשנות שלי היא לא תמיד נכונה, שדברים שנראים לי מעידים על משהו אחד מעידים בכלל על משהו אחר. זאת פתיחות שצריכה להיות דו-צדדית, והיא חלק מהבשלות לחתונה עם בן זוג שהוא אדם שונה ממני.
אז אם יש בחור תורני שלא מוצא חן בעיניו עניין הגוונים, זאת בעיה שלו, כי זה נובע מפרשנות שלו. את לא יכולה להתכוונן לפרשנויות של כל הבחורים שתצאי איתם (כמה שפחות), ולכן את צריכה להיות את, כמו שכתבו לך.
כל זמן שדברים הם לא בתחום האסור והמותר, אלא בתחום ה'מותר, ויכול להתפרש בכל מיני דרכים', תעשי מה שמתאים לך.
אה, ועוד הערה אחת, את עושה את הגוונים כי עכשיו זה מה שמתחשק לך. זה טוב, כי אי אפשר לחיות בהמתנה. את צריכה לחיות עכשיו, לעשות מה שעושה לך טוב עכשיו, ובמקביל לחפש את בעלך. אם לך יהיה טוב בחיי היומיום, זה יקרין עלייך, והבנים שייצאו איתך יקלטו את זה..
תשובה יפה מאוד!רק שמחה#
שמרתי לעצמי תתשובה!זוהרת בטורקיז
לא רואה שום בעיהבינייש פתוח
פזור לא משדר לי פחות תורניאורות הכתובה
גוונים..נשמע לי קצת מוזר
אני למשל לא הולכת עם פזור כי זה מרגיש לי לא צנועמגיבה חדפ
דווקא מגניבבזמן האחרון
גוונים- נראה לי שאני לא מבין לגמרי מה המשמעות של זה ומה ההגדרה, אבל אם זה אומר שקבוצת שיערות דקה יחסית צבועה בצבע שונה-לדעתי זה מגניב! אבל כנראה שההגדרה היא יותר בכיוון מערבולת צבעים בשיער ואז התגובה שלי לא רלוונטית.
לסיכום, אולי הייתי עושה בדיקונת, אבל בגדול נשמע סבבה.
אולי לא תצליח להבין, אבל בת מרגישהמגיבה חדפ
לא הבנתיבזמן האחרון
בת תרגיש את ההבדל בין פזור לאסוףמגיבה חדפ
אוקייבזמן האחרון
אבל זה לא עונה על השאלה - למה לבנים זה משנה.צע"ק.
מה?חופשיה לנפשיאחרונה
אבדוק יותר לעומקכי בשמחה תצאו.
בסה"כ כנראה לא סתם בנות שנחשבות תורניות יותר לא עושות את זה.
אני מבין שיש צורך כזה לבנות, למרות שכנראה לעולם לא אבין את הצורך הזה...
לגבי השאלה אם להשתנות בשבילו:
זו לא שאלה שמסתכמת בשיער,
אלא בערכים שעומדים בהנחות היסוד של השינוי.
אם את רוצה מישהו עם עמדות יותר שמרניות - זה גם ישליך עלייך כרעייתו.
תבדקי עם עצמך האם את באמת רוצה את זה ומסוגלת לעמוד בזה.
המון שמחה ואור!
למרות שזה באמת די מגניב ויפהבא והולך
לגופו של עניין, אין בצביעת השיער הזה פסול, (אלא אם כן מושך תעין יותר מהנורמה) אך בדרכ כמדומני בנות ישראל הכשרות והפנויות פחות עושות אתזה אלא יותר אחיותינו הלא דתיות.
כך שאם בחורציק רואה דתייה עם גוונים/עגיל באף, או כל דבר אחר שבדרכ לא דתיות עושות, הוא ינטה לפרש זאת כמתבקש והיותר הגיוני- שכנראה היא "פחות" דתיה וכו..
למה? כי יותר מצויות בנות/בנים לייט שעושים x y z כמו החילונים מאשר דוסים/דתיים שעושים אותם x y z כמו החילונים.. לכן כדברי ואן דיזל מפורש, אם הוא נראה כמו x מתנהג כמו x סביר להניח שהוא x ...
אבל תגידי אני לא כזאת! מסכים איתך. גמלי יש נטייה לעשות דברים שדתיים לא עושים רק שאני מודע לזה ולכן לא מופתע אם פתאום קולטים שאני דתי.
במקרים שלי פחות מזיז לי ההשלכות, במקומך היית דווקא מסתיר נתון זה ובפגישה /שיחה לומר אתזה ו*להסביר * את המקום שממנו זה בא כדי להוריד תחשש והפרשנות הראשונית שאולי היא לייט או משו כמו שכנראה חולף בראש כשרואים אחת עם דבר מגניב זה. אחרת כנראה יצטמטם לך קהל יעד x ויפנה אלייך קהל יעד y. בגדול.
כשיש כיסוי ראש זה בכלל לא בעיה ויש שעושות, סביר להניח שיהיו כאלה בעלים שיתנגדו לרעיון, מקווה מאוד בשבילם שזה ינבע מחוסר חיבה לדבר מאשר דעות קדומות.
ואם אקבל כמה הצעות או אפילו רק אחת ואראה שישלה גוונים, היא תצטרך להצטייר מהנתונים שהיא די דוסה כדי שאשקול תהצעה.. אחרת לא אנבור בדבר למקרה והיא בדיוק ה"אחת" שזה באלה ממקום טוב כשיש אחרות על הפרק עם רושם ראשוני יותר תורני.
ושוב זה מגניב. ואם זה נעשה בצורה טובה ושלא מושכת עין, תואמת תהלכה, בחור שיפסול אותך עלזה- הרווחת. ולהגנתו אומר שזה די קשה לברר באמתת מאיפה זה באלך..(אם לא הסברת) שאם זה ממקום של למשוך עיניים של אחרים..גמני הייתי פוסל.
ודי מתנגד לזוהרת בטורקיז(נשמע שהיא בעלת גוונים..;) ) ולמי מלעיל שצידדו ברעיון הזה של "להיות את" ומי שבא ברוך הבא.
מה כבר בפגישה ראשונה אולי היא תראה כבר תצד המאוד רגיש שלה שיפחיד אנשים לדוגמה? או כל דבר אחר שנעדיף שקודם יכירו אותנו ואז יחשפו/יכירו עוד צדדים..כך שמאחר ויש אנשים(לא מעט כנראה, אחרת לא היית שואלת) שנראה שנוטים לפרש גוונים בצורה מסויימת ולא חיובית, לכן כדאי "להסתיר" כרגע את הגוון הזה שבך עד לפגישה ולומר די בפתיחות שזה לא בא לסתור את היותך תורנית אש פצצות לדוגמה(הנה תראה מרוב להט דביקות השיער חלקו עולה באש)
שהרי כל צד בנו, בטח כשהדבר קטן, שנחשוש מתגובת הצד השני אליו -לא ישר איתו נשווק את עצמנו. לכן הייתי מסתיר עובדה זו מהתמונה ומדבר עליה בהזדמנות הבאה.
כמובן שאפשר גם ההפך, ולהראות תמונה כצבעי הקשת, ואז לחכות שבחכה יעלה דג ולא שקל.
וכמו שזמן של אולי אמר נכון, כל ההסתרה הרגעית הזאת נובעת בעיקר בגלל קוצר דעת והבנה של אותם דוסים שחושבים שהם יודעים מה מוגדר דוס ומה לא.
לכן העדפתי שלהסתיר ואחכ להאיר להם תגוון הזה בדת, כי יש נטייה לפעמים לשואפים לטוב לא לראות טוב לפעמים, כי ככה חונכו או יותר נכון הבינו בדעתם מרבותם.
והבאת לי רעיון..מעניין מה אישתי לעתיד תגיב אם אציע לה לעשות אולי גוונים פעם ב. תכלס נושא שאפשר להעלות בפגישה ולראות איך היא ופתיחות מחשבתית.. תודה על הרעיון

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender
פעם ברווקים הבררנים😊
לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender
במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender
לא חתול זמני😸
הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני
סתם, אני לא ממש בשל.
כזו?פ.א.
מאושר.חתול זמני
אופסLavender
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לא בכל שרשור זה מתאים.
סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה
בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה
לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם
רעיונות?
נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי
הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים
פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
להחזיק בה' יתברךאשר ברא
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלאחקלאי
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
..שפלות רוחאחרונה
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
..אני:)))))אחרונה
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
מענייןזכרושיצאנולרקוד
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?