עוד רגע מתפוצצתשריתה

שלום לכולם זקוקה לעצה דחופה...

בעלי ואני נשואים 9 שנים+ 3.

כשהתחתנו עברנו לגור אצל הורי בעלי (שני הצדדים דחפו לזה-ענייני מנטליות), אני לא התנגדתי כי לבעלי היה חשוב להשאר בסביבת בית הכנסת וחשבנו שכך נחסוך יותר לרכישת בית.

השנה הראשונה היתה סיוט , חמותי התגלתה כאישה שתלטנית מאוד שהיתה צריכה לדעת לפרטי פרטים לאן אנחנו הולכים, כמה עלה כל דבר, היתה מחטטת לי במגרות וזה היה מגיע למצבים שהיתה צועקת על בעלי כשהייתי בהריון -למה העזתי לקנות לי סלט בעבודה כשאני יודעת שיש אוכל משבת.

ברחנו משם לפני הלידה אבל נשארנו בקרבתם בגלל העבודה של בעלי שהתחיל לעבוד עם אבא שלו בעסק המשפחתי למרות שהיתה לו עבודה מצויינת,על מנת ל"פתח את העסק".

עכשיו המשכורת של בעלי תלויה בחמי וכל פעם שבעלי צריך חופש או לסיים מוקדם הוא צריך לעבור תשאול אצל חמי

שמדווח כמובן הלאה ואחרי שעה מגיע טלפון מחמותי עם דרישה לפרטים נוספים.
ההורים והאחים שלו קופצים כל הזמן בלי להודיע ואפילו שהם רואים שאנחנו בדרך החוצה זה לא מפריע להם לשבת שעות כך שהמון מהתוכניות עם הילדים מתבטלות.

יש לנו לפעמים ארועים משפחתיים מקרבה של - בת מצווה של נכד של בת דודה של חמתי(ואני לא מגזימה), בעלי ואני מחליטים לא ללכת משיקולים כלכליים ושאם כל הכבוד יש לנו ילדים קטנים ואנחנו אפילו לא מכירים את בעלי הארוע. ואז חמותי מתחילה עם הטלפונים הבלתי פוסקים והשטיפות שאנחנו לא מכבדים אותה... ואז גם אבא שלו מתחיל בעבודה לדרוש מבעלי לכבד אותם ( הם איבדו לגמרי את הגבולות של אבא ובוס) ובעלי כמובן מציית מיד וכל החלטה משותפת שלו מתבטלת באותו רגע ואם אני לא מסכימה ללכת הוא הולך לבד.

חמותי ניסתה גם להכתיב לי גם איך לגדל את הילדים אבל במקרה הזה הגידול בשליטתי אז ידעתי לשים לה גבולות.

לא מדובר על מקרים זו השגרה היום יומית שלנו...בכל יום צץ משהו אחר. כל המצב גורם לי לכעס ומתחים עם בעלי כי אני מרגישה שהוא כמו סמרטוט שלהם ושהזוגיות ושמשפחה שלנו מתנהלת לפי הרצונות שלהם, לא עוזרות כל השיחות, הוא לא מבין למה זה מפריע לי.

עצוב לי לאמר שאני כבר לא יכולה לסבול את המשפחה של בעלי ולאט לאט גם את בעלי שלא שם גבולות גם אחרי 9 שנים.

אודה לעזרתכםעצוב

תני לי לנחש את אשכנזיה והוא ספרדי?הלוי מא
ממש לאשריתה

הנחה מטופשת. סליחהאביגיל.
חח גם אני חשבתיאושרקה
שהוא ספרדי והיא שכנזיהאושרקה
*אשכנזיה*כמו צמח בר
יכול להסביר את הקנאה של המשפחהרפואה שלמה
נראה לישירקי
שתדברי איתו שישים גבולות ויגיד יפה״ זה עניין שלנו״ ואם לא אז נראלי תצטרכי את לשים את הגבולות האלה אם כמה שזה לא נעים ...
בכל אופן זאת דעתי ואני מציעה לך להתייעץ עם מישהו מוסמך כי בעלך יום יום תחת השפעת אבא שלו שמעביר לאמא שלו מידע.... מסובך😨
גם לנו היו התערבויות שתלטניות כאלה ופשוט כשהתעקשנו לשים גבולות והיינו עקביים זה לאט לאט ירד ברור שזה שוב צץ כי זה אופי כזה אבל חייב לדעת להפסיק את זה...
לגבי האחים שלו תגידו להם פעם אחת אם אפשר שתודיעו לפני שאתם באים .... הם גם צריכים להבין שיש לכן תוכניות ודברים לעשות...
נשמע שהמצב הזה התפתח כי הייתם מתחשבים מידי.... אז זה נתן להם עוד יותר עילה להתערב ולהרגיש בנוח....
באופן כללי חייב להוציא את המשפחות מהחיים של בני הזוג כמובן בלי לפגוע יותר מידי בקשרים שלכם איתם... ובגלל מורכבות הנושא גם את וגם בעלך צריכים לשבת להתייעץ ביחד וממש כדאי עם עוד דמות מוסמכת שתעזור לכם!!
מאחלת לך ממש בהצלחה... באמת סיטואציה קשה😶
עכשיו ראיתישירקי
שרשמת שלא עוזרות השיחות איתו... אז תשימי את את הגבולות ואפילו תלכי להתייעץ לבד.....

זה חייב להיפסק 9 שנים זה כבר הרבה זמן
גבולותא&נ
את חייבת להיות חזקה ולעמוד על שלך ובכל זאת שהכל יהיה בצורה נעימה .
הסבירי לבעלך שאת חושבת שעל מנת יחסי השלום והפרטיות בניכם ושלכם
עם כמה שחשוב העסק המשפחתי של אבו היקר הנישואים והקן המשפחתי חשוב עוד יותר ועליו למצוא עבודה בה תוכלו לשמור על המשפחה ועל השלום בה. כמובן שיקח את הזמן עד שימצא עבודה הראויה לו אין מה להיות פזיז.
לגבי אמו במידה ויש אירוע משפחתי שאין קשר אליכם תוכלי להתקשר ולהגיד לה כמה את מעונינת לכבד אותה אבל כל שקל חשוב לך ולבעלך ואת מעדיפה להוציא את הכספיים על דברים אחרים כמו צרכי הבית.
ברגע שאתם באים לצאת והם נכנסים תודיעי ״ כמה נחמד שבאתם אבל חבל שלא הודעתם לפניי קבענו עם חברים וכו׳ ואנחנו חייבים ללכת״ עם פרצוף מבויש. פעם פעמיים והן בעצמם ירגישו לא בנוח ויבינו שזה לא מתאים כל-כך הרבה פעמים להגיע בלי התראה .

ושוב לעמוד על שלך בצורה נעימה .
בעז״ה שיהיה בהצלחה ורק שלום בית ושלום בין כולם
בעלך כל הזמן נאלץ לבחוראליפ
בדר"כ הבחירה פשוטה
על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו

כאן בעלך לא באמת יצא אף פעם מהבית של ההורים ולכן הוא נתון בין הפטיש לסדן
אם המקצועות שלכם מאפשרים הייתי הולך וגר מרחק הגון מבית אמא

ברור שיהיה לזה מחיר בכמה אספקטים ואני לא משלה את עצמי שחמותך תשקוט על השמרים אבל כרגע זה נראה בין פיצוץ לדעיכה שלך

שם במרחקים תקבלו הזדמנות לגלות את עצמכם מחדש
כמעט ועברנו לישוב במרחק 40 דקות נסיעה מהםשריתה

בעלי עובד מעל 10 שעות ביום , משמעות הדבר היתה שהילדים היו רואים את אבא שלהם רק בסופי שבוע.

הוא לא הסכים לוותר על מקום העבודה ולאכזב את אבא שלו.

אז אני נאלצתי לוותר על השקט הנפשי שלי לטובת הזמן של בעלי עם הילדים.

הוא כל הזמן מכניס את העניין של לכבד את ההורים, לכן הוא תמיד נותן להם את  המילה האחרונה , אני לא מצליחה לגרום לו להבין לאן המעשים שלו מובילים אותנו.

בעלי מציג את הדברים כאילו אני שונאת את חמותי ולכן מנסה להרחיק אותם.

רשמתן שאני צריכה לדבר אם חמותי לגבי העניין של האירועים, למה אני אדבר איתה אם בסופו של דבר הוא יעשה מה שהיא מבקשת וילך לבד, היא עוד יותר תהיה מרוצה אם תדע שהוא מקשיב לה בסופו של דבר ותבטל אותי לחלוטין.

מישהו צריך לשנות לו את התפיסה, וכנראה שהמישהו הזהמודדת כובעים

לא יכול להיות את.

רב/יועץ נישואין/מדריך חתנים/חבר חכם.

ולדבר עם חמותך על האירועים - לדעתי אסור מכל וכל!!!! מי שצריך לדבר איתה על זה הוא בעלך ולא את! במיוחד לאור המצב הרגיש.

נסיעה של 40 דקות לעבודה לא נשמעת לי סוף העולם. כולם עושים את זה. ולמה הילדים היו רואים אותו רק בסופי שבוע? לא הבנתי. אם הוא יחזור בשבע בערב הביתה, יש לפחות שעה שהם יראו אותו. זה לא קרבן גדול לעומת המצב הנגדי.

כנ"ל. בעיני לגמרי שוטה לשלם את מחיר המרחק.44444
בינתיים הילדים גדלים. הם יהיו ערים יותר שעות ויראו יותר אבא ומנגד כבר יהיה קשה יותר להחליף להם חברה.
שוטה= שווה44444
תשמעיא&נ
קודם כל בגלל זה אמרתי שהדברים צריכים להיות בצורה נעימה !. תגידי לבעלך ״ אני מאוד אוהבת את אמא שלך אישה טובה בטח שהיא לא מתכוונת אבל מאוד פוגע בי התחושה שהיא -ככה וככה - ברור לי שהיא לא מתכוונת אבל לי זה מאוד מפריע . תוכל לעזור לי לשפר את הרגשתי ?״
שום גבר ולא אישה יקבלו שמדברים משהו שלילי על ההורים שלהם
אבל ברגע שפשוט מצגים את הדברים בצורה שונה בלי לדבר רע על אף אחד את גורמת לו להראות את מה שמפריע לך נטו .
שאת תהיי טובה כלפיו ולא תריבי ותגידי על ההורים שלו הוא לא יוכל לבוא אלייך בשום טענות ..להפך יכאב לו שמשהו מפריע לך
את צודקת אני מודה לקשה לי מאוד להתנסח בצורה כזו לגביהםשריתה

צריך להתחיל עם בעלךאליפ

שיחזור לפחות ערב אחד בשבוע מוקדם ותצאו לדבר

צריך להבהיר לו שאת לא שונאת את חמותך אבל קיים ערבוב תחומים מהכתוב נראה שזה לא מצידך

צריך להבהיר שעכשיו בונים בית שהוא רק משלכם, על יסודות העבר אבל חדש

צריך להבהיר שתמיד תאהבו את אבל ההחלטות בגדול הם שלכם

לדעתי כדאי למצוא אמתלא למה צריך לעבור צפונה דרומה ימה ונגבה

כן...גם אם יש ירידה בהכנסות לא שווה לוותר על הכיף שבזוגיות

לדעתי אין טעם לדבר עם חמותך, זה נשמע ממש נפשי אצלה שבתפיסה הפנימית גם את עכשיו חלק מהחמולה אז נדרשת לציית לקוד המשפחתי. צריך להתייחס אליה באדיבות וכו' אבל לא לשנות בלא ייעוץ מקצועי

לסיום קחי בחשבון שכולנו כאן רק עזרה ראשונה, צריך ליווי יותר מקצועי

נשמעמציצה

שהפתרון האידאלי מבחינתם, הוא לעבור דירה, גם אם ההורים שלו יתפוצצו - אבל זה ימנע הרבה פיצוצים עתידיים... 

לכי עם בעלך לרבבינייש פתוח
אצלנו בישיבה ספרו על מקרה דומה והרב אמר שהדריך את הבן אדם איפה שההורים גרים, שהוא יגור בקצה השני של העולם
ואגב כל הכבוד על יכולת העמידה שלךבינייש פתוח
אני חושבת שבמקרה כזה קיצוניחרותיק
צריך ללכת לקיצוניות שניה לזמן מסוים.

בעלך חייב להשתחרר מהסינר של אמא,
והם חייבים לשחרר אותו.

זה הכי לא בריא בעולם המציאות הזו.
איך אפשר לבנות זוגיות ככה?

הייתי בורחת מזמן לגור במקום אחר.

ושימי לב, את לא חייבת דין וחשבון לחמותך!
אין לך אפילו שמץ של ציווי לכבד אותה.
ברור שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים,
אבל את-לא-חייבת!
בעלך אמנם חייב בכיבוד הורים,
אבל יש כיבוד ויש הורים שהורסים את הזוגיות,
ואני מאמינה שרב יפסוק לו שאם זה המחיר, הוא צריך לכבד אותך ולא אותם.

תתייעצי בעצמך עם רב. אל תתני לזה להמשך.
פסיקת רבשריתה

אני בטוחה שפסיקת רב תעשה בגישה של בעלי שינוי (לא יודעת האם לאורך זמן) , כמו שאני מכירה אותו הוא ירגיש שאני עושה את זה כדי להרחיק אותו מההורים שלו ולא לטובתנו.

כואב לי שהוא לא מבין את זה לבד שהוא פוגע בנו ובי, הוא אטום למה שאני מרגישה  ושאני צריכה ללכת איתו לרב בשביל דבר כזה טריויאלי.

אני מטבעי אדם חזק שלא שותק למי שפוגע ויכולת הסבל שלי במשך 9 שנים כבר הגיע לסף, נמאס לי ,לטובת השקט הנפשי שלי מצידי שישאר עם ההורים שלו .

זה צריך להיות בתהליך לא בהנחתותאליפ

הייתם פעם בייעוץ מסודר?

לא היינושריתה

ואיך הוא יגיב לבקשה שלך?אליפ

הוא מרגיש שאתם הולכים ומתרחקים?

לא אכפת לו במיוחדשריתה

כל עוד הבית מסודר ונקי, הילדים מטופלים, יש אוכל חם.. פחות מעניין אותו הדברים הללו

הוא כל הזמן מתלונן שאין לו כח והוא טרוד בעבודה , תמיד שואל אותי "מה אני יכול לעשות"

אפילו לא מקדיש דקה למחשבה

אבל הוא יסכים ללכת לייעוץ?אליפ

ולדעתי המשימה הראשונה במעלה היא להביא אתכם להיות יותר ביחד

ענה לי -"תחפשי רב אם את רוצה....ואז נראה"שריתה

אם כן אולי תכתבי באיזה אזור את גרה באופן כלליאליפ
בטוח שלחלק מחברי הפורום יהיו הצעות

הניצוץ להנעת התהליך תלוי בעקשנות שלך...
לפני שאת מתפוצצת - תקראי ותחשבירפואה שלמה
כל המשפחה שלך תלויה כלכלית בחמיך וחמותך.
אולי את לא מבינה את ההשלכות של מה שכתבתי.
שיהיה לך ברור שאם "תשאירי אותו אצל ההורים שלו" תמצאי את עצמך ברחוב ובלי מזונות. כי לעצמאים יש פלאי פלאים בהצהרות ההכנסות שלהם...
לא מדובר בירידה בהכנסות אלא מצב שעלול להיות קרוב לפת לחם.
קחי נשימה עמוקה. בעלך לא טיפש ויודע שהוריו "מחרבים" לו את הנישואים. הוא לא שמח בזה יותר ממך ויודע בדיוק כמוך איפה עובר הגבול בין כיבוד הורים ובין מה שתיארת.
פשוט אין לו ברירה והוא מכיר את ההורים שלו הרבה יותר טוב ממך.
ההורים שלו במקום לאפשר לו לדבוק באשתו מחזיקים אותו שבוי בעסק. יכול להיות שאם הוא עוזב גם פרנסתם מתמוטטת.
לפני שאת עושה צעד בלתי הפיך תביאי בחשבון שאת חמותך לא תוכלי לשנות.
וגם את לא יצאת מתחת לסינר שלהם כי אינך מסוגלת לפרנס את משפחתך עד שבעלך ימצא. עבודה.
מציעה לך להפסיק למרר את חייו בעניין אמא שלו
החיים שלו מספיק מרים גם ככה
שחררי אותו לאירועים משפחתיים שאינך רוצה לבוא ואל תהפכי את זה למלחמת עולם כי פשוט לא כדאי לך.
איך משתחררים ממלכודת החנק?
קודם כל מפסיקים לכעוס כל כך על צינור הפרנסה שהקב"ה בחר לכם. אחר כך מכירים קצת טובה (כן! בטוחה שחמותך מצפה לזה). וכשהזעם נעלם חושבים ביחד איך ומתי יהיה ניתן לשנות. ואם אי אפשר לשנות, לכי ליעוץ לעזור לעצמך.
כדאי לבקש בספריה או לקנותרפואה שלמה
ספר על אסרטיביות
את נעה בין פאסיביות( יושבים אצלנו שעות ותוכניות מתבטלות) ובין אגרסביות ( כשאת מתפוצצת - ובצדק).
קיימת שפה שנקראת אסרטיביות וכדאי לתרגל אותה מול חמותך השתלטנית ואחי בעלך.
זה יעזור להציב גבולות לפני שישגעו אותך
וכן. הם מתנהגים לא יפה כלפיך וכלפי בעלך. אבל באסרטיביות נעימה את תציבי גבולות בלי לאבד את מה שיש לך
על מה בדיוק להכיר טובה?שריתה

העסק מתמוטט עם בעלי מתפטר, מדוע את מסיקה שאין ביכולתי לפרנס את המשפחה?

ברוך ה' אני עובדת ויכולה גם לעבוד יותר במקרה הצורך.

חבל שאת מנסה להציג אותי כאדם שמרמר וצריך עזרה לעצמו.

התגובה שלי מכוונת לרפואה שלמהשריתה

שיהיה לך בהצלחהרפואה שלמה
אינני סבורה שאת אדם שמרמררפואה שלמה
חמותך מציקה בלי הפסקה
גם חמיך שתלטן וחטטן
ועוד לא הגענו לאחים חסרי הנימוס הבסיסי.
אבל
חשוב שתביני מה המלכוד כאן.
אם אכן העסק מתמוטט בלעדיו אני לא חושבת שיפיל את העסק של ההורים שלו
מה עוד שהוא עצמו מתפרנס מהעסק.
את במצוקה וסובלת. השאלה איך נכון להתמודד. אם הוא לא מעוניין לשנות, הייתי מנסה קודם אסרטיביות לא כלפיו אלא *כלפי משפחתו*.
מתנצלת אם הניסוח לא היה טוב
אנסה שוב:
בעלך כנראה אדם נעים אבל משפחתו - לא.
אם "תשאירי אותו אצל הוריו" או תציבי אולטימטום עלול לקרות מה שכתבתי.
לרפואה שלימהחסוי בהחלט

יקירה,

השיקולים שלך קרים מידי

אל תשכחי שמדובר פה בזוגיות ולא עסק...

אני לא חושבת שהעסק של ההורים היקרים חשוב יותר מבניית זוגיות עמוקה ויציבה.

תמיד אפשר למצוא עבודה אחרת. העסק של האבא הוא לא מקום העבודה היחיד בעולם,

והבן, אף על פי שהוא נשמע כאחד שמחזיק את העסק, צריך לפעול ע"פ "חייך קודמים"

לא סתם נאמר: ע"כ יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו.

זה חיוב! לא המלצה!!

כי אם אישה מרגישה שלבעלה יש עוד משהו חשוב בחיים שלו יותר ממנה היא יכולה לקרוס מזה לחלוטין!!

שריתה יקרה!

דבר ראשון חיבוק ענק! זה לא פשוט להתמודד עם כאלו דברים.

המלצתי היא פשוט לפנות לרב שמכיר את בעלך ובעלך מעריך אותו.

תפני אליו לבד, ותספרי לו הכל, איך את מרגישה, מה בעלך חושב וכו'.

הרב יפסוק כך וכך... ופשוט לפעול ע"פ הפסק.

בהצלחה יקירה!!חיבוק

לא קרים אלא מציאותייםרפואה שלמה
בעלה של שריתה סובל בעבודה שלו.
אשתו דברה איתו לא פעם ולא פעמיים.
בכל זאת הוא לא עוזב את העסק, אלא אומר לאשתו למצוא דרכים להסתדר עם חמותה. מסכימה ש*קשה עד בלתי אפשרי* לסבול כזו חמות. וגם שאר המשפחה חסרי נימוס בסיסי.
ולמרות זאת טוב תעשה הפותחת אם תנסה קודם שיטות התמודדות אחרות לפני ה"נתק" כי המצב מורכב מאד.
הסברתי את המשמעות של "להשאיר אותו בבית אמו". כשמדובר במשפחה כה קשה צריך לחשוב טוב טוב לפני שנוקטים בצעד כזה. אם בימות שלום המשפחה כה חסרת התחשבות, בזמן מלחמה עלול לקרות בדיוק מה שכתבתי.
כל זה בהנחה שאין אלימות מצד הבעל
אפשר להירגע. הם לא אלוקים מחלק המזונות...חדשה ישנה
את בעצם אומרת שפרנסתם של ההורים תלויה בבעל. לכאורה את צודקת, אבל בואי ניזכר לרגע קטן מי זן ומפרנס לכל? בידי מי מפתח הפרנסה? בידי בעלה??

וקצת פרופורציה בחיים- הבית עומד להתפרק, זוג שמתגרש זה כמו חורבן ביהמ''ק , מה יותר נורא מזה?? דחוף לעוף מהעבודה הזאת ולעבור דירה, גם אם זה כרוך בהרבה הוצאות וצער, כי אין צער גדול מלפרק בית, להפריד בין בני זוג, להפריד בין הורים לילדים.
הבנת הנקרא למתקשותרפואה שלמה
כתבתי שזה הצינור שהקב"ה מפרנס דרכו.

*אין עוד מלבדו.*

ברור ששינוי, בבחירה חופשית, אפשרי.
...
מכיוון שהמצב המתואר מסובך, כדאי ששריתה תשקול את צעדיה, ובהצלחה לשניהם.
מסכימה עם הצגת המציאות.44444
לכן לדעתי, צריך לחשוב על פתרון שיפתור את הבעיה מהשורש. התלות בהורים. לא הייתי מתחילה עם עניין העסק שכנראה הטא הכי עדין ובו תהיה הפגיעה קשה ואישית.
הייתי מתחילה עם מעבר דירה, פחות אישי ומשמעותי. אם לא עוזר, מוצאת פתרון למקום העבודה. אבל בלי לדעת באיזה תחום הוא עובד קשה לייעץ.
לדעתי אתם חייבים להתרחקאסתרקה
ובמרחק של יותר מ40 דקות נסיעה. זה לא פשוט לחיות בלי עזרה אבל במקרה שלכם זה שווה את זה. ברור שבעלך יפחד מהעול הכלכלי ולהתרחק מהעסק של אבא שלו אבל הוא בהחלט יכול להצליח במקום אחר במיוחד שיש לו משמעת עבודה כזו רצינית..
(וסליחה אם זה לא בסדר, אבל נכון אתם מהעדה הבוכרית? כי בחברה שלי סיפורים כאלה נפוצים במיוחד בקהילה הזאת )
קרובשריתה

בן כמה חמיך? יש סיכוי שבשנים הקרובות יעבוד פחות בעסק?44444
בעיני, זה נתון חשוב מאד.
אם חמיד נגיד בסביבות 70 וקצת אז הייתי נוטה פחות לצאת מהעסק אלא רק לעבור דירה.
להתרחקאתי ב
כשמתמודדים עם חמות שתלטנית - אין בררה אלא להתנתק לגמרי, ולו באופן זמני (כשהורי בעלי ניסו לנהל לנו את החיים, הרב של בעלי הורה שניתנתק לשנתיים. אחר כך בעלי הציב גבולות ברורים יותר).
סיטואציה לא פשוטה
זו חדירה בלתי נסבלת לפרטיות... קשה...צדק משמים נשקף
קודם כל טוב שברחת מבית חמותך וחמיך
ושאת מחנכת את הילדים בדרכך.
איך שרדת את זה 9 שנים..
בקשת עצה.
הייתי מתחיל פרקטית לנהל מחברת הוצאות והכנסות במסגרת "תוכנית ההתנתקות". זו אופציה ראלית?
שנית הייתי "מוריד טורים" ביחס לחמותך כי אם רוצים להפרד, עדיף לא מתוך מריבה.
גם בעלך צריך להרגיש שזה לא נעשה מתוך שנאה לאמא שלו.
אולי כשהמתח בינכן ירד קצת ( חושב שתצטרכי יעוץ איך להתנהל מולה זה לא פשוט) תצליחי לקבל הסכמה מבעלך להתרחק לישוב שרצית.
עדיף "אבא של שבת" ולא אמא ממוטטת נפשית!
לגבי העסק המשפחתי, נראה לי חבית חומר נפץ לא הייתי מנסה לנתק אותו..
הניסוח של "רפואה שלמה" חריף לטעמי, אבל התוכן - חושש שיש יותר מקורטוב אמת.
צריך יעוץ טוב.
בשורות טובות.
שתי שאלותכותבת המחקר
נניח שבעלך יאלץ להסכים לדרישותיך במלואן.
העסק יתמוטט כמו שכתבת,
אבל את תצליחי לפרנס עד שהוא ימצא עבודה חדשה.
עכשיו אתם גרים רחוק מההורים שלו.
איך את מרגישה עם העובדה שלעת זקנה נשבר מטה לחמם
ואיך את מדמיינת את הזוגיות שתהיה בינכם תחת הצל של מה שאירעלהוריו, והנתק בינו ובין משפחתו.
באמת נראה לך שזה ישבור את מטה לחמם?סדר נשים

חסר אנשים שירצו להחליף אותו?

כן. אני חושבת שקשה לעבוד עם חמיהכותבת המחקר
תראי, זה לא נורמלי שאבא ובן יעבדו באותו עסק, והאבא יהיה כל כך נוקשה כשהבן צריך לצאת לחצי יום.
זה גם לא נורמלי שחמות תעשה כזה סקנדל כשכלתה ההרה קונה סלט בעבודה. כולנו מבינות את גודל האבסורד.
נראה שהחמות לא עובדת והחם גייס את הבן כי בעצם רק ביחסי מרות כפולים אב בן בוס עובד הוא מצליח בדרכו הנוקשה להפרנס אכשהו. גם העקשנות של הבן להשאר למרות שהוא חוזר עייף ומותש ולא טוב לו אומרת דרשני. הוא דואג להוריו.
אם היה אפשר למצוא מחליף הבעיה הייתה נפתרת. אלא שגם האב וגם הבן סבורים שזה לא יתכן. זכרי שלבן היה מקצוע אחר והוא הוזעק לעזור בעסק .
בדרך כלל בן שיש לו עבודה מצויינת אבא שלו יעדיף לקחת פועל ולא לקלקל לבן. זה לא קרה כאן ואני לא בטוחה שהכל רוע לב צרוף כמו שהפותחת מבינה את המצב. אני רואה אותו אחרת לגמרי
יש לי גם מה לאמר על הבעיות האחרות שהציגה- זוית ראיה אחרת שיכולה לשפר את מערכת היחסים. נדאלה האם שריתה רוצה לשפר את מערכת היחסים או שיא שואפת לדבר אחד: נתק.
וממך סדר נשים אשמח לקבל תשובהכותבת המחקר
גם לשאלה השניה שהעלית
שריתה כתבה שהעסק יתמוטט אם הבן עוזבכותבת המחקר
אני מקבלת את דבריה בעניין
יש ענין של חייך קודמים!חסוי בהחלט

הבעל חייב לדאוג קודם כל לעצמו ולמשפחתו הפרטית!!!

זה הלכה לכל דבר!

אשמח לעזוריקיר גרוסר

תוכלי לפנות אלי בפרטי אני סטודנט ליעוץ נישואין שנה ג' ויכול לשבת אתכם למספר מפגשים בחינם לגמרי כחלק מ"עבודה מעשית".

אשמח לעזור - אם אתם באזור ירושלים

0506951980

יש פיתרון אחד!עובד
אתם *חייבים* לברוח משם מהר!!
לעשות תשובת משקל על כל השנים
בהן מכרתם את עצמאותכם הכלכלית
הזוגית הנפשית ההורית והרוחנית....
לעוף משם על טיל גם במחיר חיפוש עבודה חדשה, גם במחיר ביקורת שתימתח עליכם, הייתי אומר כמעט בכל מחיר!!
יש לי משהו אחד טוב לומר..
אם שרדתם עד עכשיו כל כך הרבה זמן
כנראה שיש לכם עוצמות מיוחדות ומידות
מופלאות. במצב סטנדרטי, בתים יכולים
להתפרק מהר מאוד ממצבים כאלה-
תברחו משם לפחות 100 קילומטר,
למקום חדש, שיאפשר לכם לנשום עמוק,
ולהתחיל לחיות חיים זוגיים בלי שישתלטו
עליכם ובלי לאבד כל ניצוץ של זהות ועצמאות!
מהמקום החדש, תתחילו לעצב גם את הקשר
עם ההורים מחדש ותוכלו ליצור מינונים נכונים
לכל דבר(ביקורים, שיתופים, הגעה לשמחות).
לא שייך לדבר על גבולות ולשבת איתם או לחנך אותם כי אתם פשוט סמוכים על שולחנם... איבדתם את זהותכם העצמית כמו שכתוב "והתמכרתם שם לעבדים"...
רק לברוח בהזדמנות הראשונה-
תתחילו אתמול לחפש עבודה ולבנות לעצמכם
עתיד, רחוק מהם!
ב"ה לפי מה שאת אומרת העבודה של בעלך לא משהוmetorafi
אם מבחינה כלכלית אין לכם כסף לתת לבר מצוות טוב יעשה בעלך אם יחליף עבודה, ותגידו להם שאתם צריכים ללכת שאתם צריכים ללכת ופשוט הולכים , אני נניח גר ליד ההורים שלי הם לא באים בלי להודיע לכן אני לא צריך לשים גבולות , אתמול נניח אבא שלי ביקש שאחליף לו גלגל אז קודם הגעתי הביתה ורק אז הלכתי להחליף גלגל, וההורים שלי רואים את אשתי והילדים יותר ממה שהם רואים אותי בבית חחח בכל אופן מה שאני אומר זה או שהוא שם גבול או שאת שמה גבול , אצלי ב"ה ההורים בסדר גמור ואני גר 7 בתים מהם ,אם לא היה בסדר הייתי שם גבול באופן חד משמעי אני לא נותן לאף אחד להשתלט לי על החיים שלי לפחות לא על מה שאני יכול לשלוט בו
אם מבחינה כלכלית אין לכם כסף לתת לבר מצוות טוב יעשה בעלך אם יחליף עבודה, ותגידו להם שאתם צריכים ללכת שאתם צריכים ללכת ופשוט הולכים , אני נניח גר ליד ההורים שלי הם לא באים בלי להודיע לכן אני לא צריך לשים גבולות , אתמול נניח אבא שלי ביקש שאחליף לו גלגל אז קודם הגעתי הביתה ורק אז הלכתי להחליף גלגל, וההורים שלי רואים את אשתי והילדים יותר ממה שהם רואים אותי בבית חחח בכל אופן מה שאני אומר זה או שהוא שם גבול או שאת שמה גבול , אצלי ב"ה ההורים בסדר גמור ואני גר 7 בתים מהם ,אם לא היה בסדר הייתי שם גבול באופן חד משמעי אני לא נותן לאף אחד להשתלט לי על החיים שלי לפחות לא על מה שאני יכול לשלוט בו
ב"ה כנראה שהעבודה של בעלך לא משהוmetorafi
ב"ה כנראה שהעבודה של בעלך לא משהוmetorafi
מבינה אותך לגמרי. אני תמיד נרתעתי מלגור במקום קטן בגלל שיש44444
יותר מידי מעגלים משותפים (השכנה היא גם המורה, הבלנית והבת שלי היא גם המדריכה ובעלה הוא גם מתפלל מביה"כ, גם הורה לילד הגן עם הבן שלי וגם בועדת חינוך). זה עוד בלי להכניס משפחה.

מכל מיני סיבות, בשנים האחרונות יצא לי להיות במסגרות שונות עם הרבה אנשים שהגיעו ממקומות קטנים (מקומות שונים). ממה שאני שומעת זה אפילו יותר זוועה ממה שחשבתי. דווקא בישובים המצב סביר, במושבים וקיבוצים זו כבר זוועה ממש.
מה שכן ממה שאני שומעת זה גם עניין של דור. לא דומה דור בני 30 לדור בני 65.

כשמכניסים משפחה הכל מסובך הרבה הרבה יותר.

אצלינו (כבר כמה דורות) קיים כלל במשפחה שלא עושים עסקים עם משפחה. העקרון הוא, שבן משפחה יהיה רק בן משפחה ולא תחת כובעים נוספים.

לדעתי, שלב ראשון, לעבור דירה. אפילו למרחק חצי שעה נסיעה ואף 45 ד' נסיעה. זה ימנע התנחלויות ומרחק סביר מהעבודה.

אם העניין לא משתפר, הייתי חושבת על עבודה אחרת לבעל. חברים נתונים בקשר לעבודתו כך שקשה להמליץ.

אגב לחמים את יכולה לתרץ את המעבר בתירוצים אחרים. מן הסתם, לא הכל מושלם במקום מגוריכם למעט החמים.....

ביחד עם זאת, תמיד צריך, גם במחשבה להכיר להם טובה. זה משתקף....

בקשר לכל האירועים, תגידי בפשטות שב"ה המשפחה גדלה והיא אפשר לעמוד בקצב האירועים ואתם משתדלים כמה שיותר.
נשמע נוראי.. חייבים לשנותנגביאחרונה

אי אפשר להישאר ככה, זה בטוח. נשמע ממש נוראי. אין שום סיבה לחיות בצורה כזאת! זאת פשוט אלימות מצד המשפחה שלו. כנראה הוא לא מבין את זה ולא מצליח להיכנס לתחושות מנקודת המבט שלך, לא תמיד זה מגיע עם הזמן, לפעמים אפילו הפוך. הוא כל כך התקבע ככה, שלא ברור לו מה את רוצה פתאום...

תעברו דירה למקום רחוק, ועבודה אפשר תמיד (כמעט) להחליף, זה גם מאוד מומלץ במקרה הזה.

תדברי איתו, כל הזמן. תנסי להסביר, לשתף ברגשות, אל תחיו כל אחד בבועה שלו (אני לא אומר את זה משיפוטיות, אולי אתם ממש לא כאלה, פשוט אני לא יודע).

אם את מנסה להסביר לו והוא ממש לא מבין- אז חייבים יעוץ, לפני שיהיה מאוחר מדי. הרגשות שלך כבר מתחילים להיות שליליים כלפיו וסתם חבל. אתם יקרים אחד לשני, וחבל להרוס את זה. אם גם ליעוץ הוא לא מבין ולא מסכים תתחילי בללכת לבד.

שיהיה לכם בהצלחה, מקוה שתמצאו את הדרך.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך