![]()
עוד רגע מתפוצצתשריתה
תני לי לנחש את אשכנזיה והוא ספרדי?הלוי מא
ממש לאשריתה
הנחה מטופשת. סליחהאביגיל.
חח גם אני חשבתיאושרקה
שהוא ספרדי והיא שכנזיהאושרקה
*אשכנזיה*כמו צמח בר
יכול להסביר את הקנאה של המשפחהרפואה שלמה
נראה לישירקי
בכל אופן זאת דעתי ואני מציעה לך להתייעץ עם מישהו מוסמך כי בעלך יום יום תחת השפעת אבא שלו שמעביר לאמא שלו מידע.... מסובך😨
גם לנו היו התערבויות שתלטניות כאלה ופשוט כשהתעקשנו לשים גבולות והיינו עקביים זה לאט לאט ירד ברור שזה שוב צץ כי זה אופי כזה אבל חייב לדעת להפסיק את זה...
לגבי האחים שלו תגידו להם פעם אחת אם אפשר שתודיעו לפני שאתם באים .... הם גם צריכים להבין שיש לכן תוכניות ודברים לעשות...
נשמע שהמצב הזה התפתח כי הייתם מתחשבים מידי.... אז זה נתן להם עוד יותר עילה להתערב ולהרגיש בנוח....
באופן כללי חייב להוציא את המשפחות מהחיים של בני הזוג כמובן בלי לפגוע יותר מידי בקשרים שלכם איתם... ובגלל מורכבות הנושא גם את וגם בעלך צריכים לשבת להתייעץ ביחד וממש כדאי עם עוד דמות מוסמכת שתעזור לכם!!
מאחלת לך ממש בהצלחה... באמת סיטואציה קשה😶
עכשיו ראיתישירקי
זה חייב להיפסק 9 שנים זה כבר הרבה זמן
גבולותא&נ
הסבירי לבעלך שאת חושבת שעל מנת יחסי השלום והפרטיות בניכם ושלכם
עם כמה שחשוב העסק המשפחתי של אבו היקר הנישואים והקן המשפחתי חשוב עוד יותר ועליו למצוא עבודה בה תוכלו לשמור על המשפחה ועל השלום בה. כמובן שיקח את הזמן עד שימצא עבודה הראויה לו אין מה להיות פזיז.
לגבי אמו במידה ויש אירוע משפחתי שאין קשר אליכם תוכלי להתקשר ולהגיד לה כמה את מעונינת לכבד אותה אבל כל שקל חשוב לך ולבעלך ואת מעדיפה להוציא את הכספיים על דברים אחרים כמו צרכי הבית.
ברגע שאתם באים לצאת והם נכנסים תודיעי ״ כמה נחמד שבאתם אבל חבל שלא הודעתם לפניי קבענו עם חברים וכו׳ ואנחנו חייבים ללכת״ עם פרצוף מבויש. פעם פעמיים והן בעצמם ירגישו לא בנוח ויבינו שזה לא מתאים כל-כך הרבה פעמים להגיע בלי התראה .
ושוב לעמוד על שלך בצורה נעימה .
בעז״ה שיהיה בהצלחה ורק שלום בית ושלום בין כולם
בעלך כל הזמן נאלץ לבחוראליפ
על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו
כאן בעלך לא באמת יצא אף פעם מהבית של ההורים ולכן הוא נתון בין הפטיש לסדן
אם המקצועות שלכם מאפשרים הייתי הולך וגר מרחק הגון מבית אמא
ברור שיהיה לזה מחיר בכמה אספקטים ואני לא משלה את עצמי שחמותך תשקוט על השמרים אבל כרגע זה נראה בין פיצוץ לדעיכה שלך
שם במרחקים תקבלו הזדמנות לגלות את עצמכם מחדש
כמעט ועברנו לישוב במרחק 40 דקות נסיעה מהםשריתה
בעלי עובד מעל 10 שעות ביום , משמעות הדבר היתה שהילדים היו רואים את אבא שלהם רק בסופי שבוע.
הוא לא הסכים לוותר על מקום העבודה ולאכזב את אבא שלו.
אז אני נאלצתי לוותר על השקט הנפשי שלי לטובת הזמן של בעלי עם הילדים.
הוא כל הזמן מכניס את העניין של לכבד את ההורים, לכן הוא תמיד נותן להם את המילה האחרונה , אני לא מצליחה לגרום לו להבין לאן המעשים שלו מובילים אותנו.
בעלי מציג את הדברים כאילו אני שונאת את חמותי ולכן מנסה להרחיק אותם.
רשמתן שאני צריכה לדבר אם חמותי לגבי העניין של האירועים, למה אני אדבר איתה אם בסופו של דבר הוא יעשה מה שהיא מבקשת וילך לבד, היא עוד יותר תהיה מרוצה אם תדע שהוא מקשיב לה בסופו של דבר ותבטל אותי לחלוטין.
מישהו צריך לשנות לו את התפיסה, וכנראה שהמישהו הזהמודדת כובעים
לא יכול להיות את.
רב/יועץ נישואין/מדריך חתנים/חבר חכם.
ולדבר עם חמותך על האירועים - לדעתי אסור מכל וכל!!!! מי שצריך לדבר איתה על זה הוא בעלך ולא את! במיוחד לאור המצב הרגיש.
נסיעה של 40 דקות לעבודה לא נשמעת לי סוף העולם. כולם עושים את זה. ולמה הילדים היו רואים אותו רק בסופי שבוע? לא הבנתי. אם הוא יחזור בשבע בערב הביתה, יש לפחות שעה שהם יראו אותו. זה לא קרבן גדול לעומת המצב הנגדי.
כנ"ל. בעיני לגמרי שוטה לשלם את מחיר המרחק.44444
שוטה= שווה44444
תשמעיא&נ
שום גבר ולא אישה יקבלו שמדברים משהו שלילי על ההורים שלהם
אבל ברגע שפשוט מצגים את הדברים בצורה שונה בלי לדבר רע על אף אחד את גורמת לו להראות את מה שמפריע לך נטו .
שאת תהיי טובה כלפיו ולא תריבי ותגידי על ההורים שלו הוא לא יוכל לבוא אלייך בשום טענות ..להפך יכאב לו שמשהו מפריע לך
את צודקת אני מודה לקשה לי מאוד להתנסח בצורה כזו לגביהםשריתה
צריך להתחיל עם בעלךאליפ
שיחזור לפחות ערב אחד בשבוע מוקדם ותצאו לדבר
צריך להבהיר לו שאת לא שונאת את חמותך אבל קיים ערבוב תחומים מהכתוב נראה שזה לא מצידך
צריך להבהיר שעכשיו בונים בית שהוא רק משלכם, על יסודות העבר אבל חדש
צריך להבהיר שתמיד תאהבו את אבל ההחלטות בגדול הם שלכם
לדעתי כדאי למצוא אמתלא למה צריך לעבור צפונה דרומה ימה ונגבה
כן...גם אם יש ירידה בהכנסות לא שווה לוותר על הכיף שבזוגיות
לדעתי אין טעם לדבר עם חמותך, זה נשמע ממש נפשי אצלה שבתפיסה הפנימית גם את עכשיו חלק מהחמולה אז נדרשת לציית לקוד המשפחתי. צריך להתייחס אליה באדיבות וכו' אבל לא לשנות בלא ייעוץ מקצועי
לסיום קחי בחשבון שכולנו כאן רק עזרה ראשונה, צריך ליווי יותר מקצועי
נשמעמציצה
שהפתרון האידאלי מבחינתם, הוא לעבור דירה, גם אם ההורים שלו יתפוצצו - אבל זה ימנע הרבה פיצוצים עתידיים...
לכי עם בעלך לרבבינייש פתוח
ואגב כל הכבוד על יכולת העמידה שלךבינייש פתוח
אני חושבת שבמקרה כזה קיצוניחרותיק
בעלך חייב להשתחרר מהסינר של אמא,
והם חייבים לשחרר אותו.
זה הכי לא בריא בעולם המציאות הזו.
איך אפשר לבנות זוגיות ככה?
הייתי בורחת מזמן לגור במקום אחר.
ושימי לב, את לא חייבת דין וחשבון לחמותך!
אין לך אפילו שמץ של ציווי לכבד אותה.
ברור שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים,
אבל את-לא-חייבת!
בעלך אמנם חייב בכיבוד הורים,
אבל יש כיבוד ויש הורים שהורסים את הזוגיות,
ואני מאמינה שרב יפסוק לו שאם זה המחיר, הוא צריך לכבד אותך ולא אותם.
תתייעצי בעצמך עם רב. אל תתני לזה להמשך.
פסיקת רבשריתה
אני בטוחה שפסיקת רב תעשה בגישה של בעלי שינוי (לא יודעת האם לאורך זמן) , כמו שאני מכירה אותו הוא ירגיש שאני עושה את זה כדי להרחיק אותו מההורים שלו ולא לטובתנו.
כואב לי שהוא לא מבין את זה לבד שהוא פוגע בנו ובי, הוא אטום למה שאני מרגישה ושאני צריכה ללכת איתו לרב בשביל דבר כזה טריויאלי.
אני מטבעי אדם חזק שלא שותק למי שפוגע ויכולת הסבל שלי במשך 9 שנים כבר הגיע לסף, נמאס לי ,לטובת השקט הנפשי שלי מצידי שישאר עם ההורים שלו .
זה צריך להיות בתהליך לא בהנחתותאליפ
הייתם פעם בייעוץ מסודר?
לא היינושריתה
ואיך הוא יגיב לבקשה שלך?אליפ
הוא מרגיש שאתם הולכים ומתרחקים?
לא אכפת לו במיוחדשריתה
כל עוד הבית מסודר ונקי, הילדים מטופלים, יש אוכל חם.. פחות מעניין אותו הדברים הללו
הוא כל הזמן מתלונן שאין לו כח והוא טרוד בעבודה , תמיד שואל אותי "מה אני יכול לעשות"
אפילו לא מקדיש דקה למחשבה
אבל הוא יסכים ללכת לייעוץ?אליפ
ולדעתי המשימה הראשונה במעלה היא להביא אתכם להיות יותר ביחד
ענה לי -"תחפשי רב אם את רוצה....ואז נראה"שריתה
אם כן אולי תכתבי באיזה אזור את גרה באופן כלליאליפ
הניצוץ להנעת התהליך תלוי בעקשנות שלך...
לפני שאת מתפוצצת - תקראי ותחשבירפואה שלמה
אולי את לא מבינה את ההשלכות של מה שכתבתי.
שיהיה לך ברור שאם "תשאירי אותו אצל ההורים שלו" תמצאי את עצמך ברחוב ובלי מזונות. כי לעצמאים יש פלאי פלאים בהצהרות ההכנסות שלהם...
לא מדובר בירידה בהכנסות אלא מצב שעלול להיות קרוב לפת לחם.
קחי נשימה עמוקה. בעלך לא טיפש ויודע שהוריו "מחרבים" לו את הנישואים. הוא לא שמח בזה יותר ממך ויודע בדיוק כמוך איפה עובר הגבול בין כיבוד הורים ובין מה שתיארת.
פשוט אין לו ברירה והוא מכיר את ההורים שלו הרבה יותר טוב ממך.
ההורים שלו במקום לאפשר לו לדבוק באשתו מחזיקים אותו שבוי בעסק. יכול להיות שאם הוא עוזב גם פרנסתם מתמוטטת.
לפני שאת עושה צעד בלתי הפיך תביאי בחשבון שאת חמותך לא תוכלי לשנות.
וגם את לא יצאת מתחת לסינר שלהם כי אינך מסוגלת לפרנס את משפחתך עד שבעלך ימצא. עבודה.
מציעה לך להפסיק למרר את חייו בעניין אמא שלו
החיים שלו מספיק מרים גם ככה
שחררי אותו לאירועים משפחתיים שאינך רוצה לבוא ואל תהפכי את זה למלחמת עולם כי פשוט לא כדאי לך.
איך משתחררים ממלכודת החנק?
קודם כל מפסיקים לכעוס כל כך על צינור הפרנסה שהקב"ה בחר לכם. אחר כך מכירים קצת טובה (כן! בטוחה שחמותך מצפה לזה). וכשהזעם נעלם חושבים ביחד איך ומתי יהיה ניתן לשנות. ואם אי אפשר לשנות, לכי ליעוץ לעזור לעצמך.
כדאי לבקש בספריה או לקנותרפואה שלמה
את נעה בין פאסיביות( יושבים אצלנו שעות ותוכניות מתבטלות) ובין אגרסביות ( כשאת מתפוצצת - ובצדק).
קיימת שפה שנקראת אסרטיביות וכדאי לתרגל אותה מול חמותך השתלטנית ואחי בעלך.
זה יעזור להציב גבולות לפני שישגעו אותך
וכן. הם מתנהגים לא יפה כלפיך וכלפי בעלך. אבל באסרטיביות נעימה את תציבי גבולות בלי לאבד את מה שיש לך
על מה בדיוק להכיר טובה?שריתה
העסק מתמוטט עם בעלי מתפטר, מדוע את מסיקה שאין ביכולתי לפרנס את המשפחה?
ברוך ה' אני עובדת ויכולה גם לעבוד יותר במקרה הצורך.
חבל שאת מנסה להציג אותי כאדם שמרמר וצריך עזרה לעצמו.
התגובה שלי מכוונת לרפואה שלמהשריתה
שיהיה לך בהצלחהרפואה שלמה
אינני סבורה שאת אדם שמרמררפואה שלמה
גם חמיך שתלטן וחטטן
ועוד לא הגענו לאחים חסרי הנימוס הבסיסי.
אבל
חשוב שתביני מה המלכוד כאן.
אם אכן העסק מתמוטט בלעדיו אני לא חושבת שיפיל את העסק של ההורים שלו
מה עוד שהוא עצמו מתפרנס מהעסק.
את במצוקה וסובלת. השאלה איך נכון להתמודד. אם הוא לא מעוניין לשנות, הייתי מנסה קודם אסרטיביות לא כלפיו אלא *כלפי משפחתו*.
מתנצלת אם הניסוח לא היה טוב
אנסה שוב:
בעלך כנראה אדם נעים אבל משפחתו - לא.
אם "תשאירי אותו אצל הוריו" או תציבי אולטימטום עלול לקרות מה שכתבתי.
לרפואה שלימהחסוי בהחלט
![]()
לא קרים אלא מציאותייםרפואה שלמה
אשתו דברה איתו לא פעם ולא פעמיים.
בכל זאת הוא לא עוזב את העסק, אלא אומר לאשתו למצוא דרכים להסתדר עם חמותה. מסכימה ש*קשה עד בלתי אפשרי* לסבול כזו חמות. וגם שאר המשפחה חסרי נימוס בסיסי.
ולמרות זאת טוב תעשה הפותחת אם תנסה קודם שיטות התמודדות אחרות לפני ה"נתק" כי המצב מורכב מאד.
הסברתי את המשמעות של "להשאיר אותו בבית אמו". כשמדובר במשפחה כה קשה צריך לחשוב טוב טוב לפני שנוקטים בצעד כזה. אם בימות שלום המשפחה כה חסרת התחשבות, בזמן מלחמה עלול לקרות בדיוק מה שכתבתי.
כל זה בהנחה שאין אלימות מצד הבעל
אפשר להירגע. הם לא אלוקים מחלק המזונות...חדשה ישנה
וקצת פרופורציה בחיים- הבית עומד להתפרק, זוג שמתגרש זה כמו חורבן ביהמ''ק , מה יותר נורא מזה?? דחוף לעוף מהעבודה הזאת ולעבור דירה, גם אם זה כרוך בהרבה הוצאות וצער, כי אין צער גדול מלפרק בית, להפריד בין בני זוג, להפריד בין הורים לילדים.
הבנת הנקרא למתקשותרפואה שלמה
*אין עוד מלבדו.*
ברור ששינוי, בבחירה חופשית, אפשרי.
...
מכיוון שהמצב המתואר מסובך, כדאי ששריתה תשקול את צעדיה, ובהצלחה לשניהם.
מסכימה עם הצגת המציאות.44444
הייתי מתחילה עם מעבר דירה, פחות אישי ומשמעותי. אם לא עוזר, מוצאת פתרון למקום העבודה. אבל בלי לדעת באיזה תחום הוא עובד קשה לייעץ.
לדעתי אתם חייבים להתרחקאסתרקה
(וסליחה אם זה לא בסדר, אבל נכון אתם מהעדה הבוכרית? כי בחברה שלי סיפורים כאלה נפוצים במיוחד בקהילה הזאת )
קרובשריתה
בן כמה חמיך? יש סיכוי שבשנים הקרובות יעבוד פחות בעסק?44444
אם חמיד נגיד בסביבות 70 וקצת אז הייתי נוטה פחות לצאת מהעסק אלא רק לעבור דירה.
להתרחקאתי ב
סיטואציה לא פשוטה
זו חדירה בלתי נסבלת לפרטיות... קשה...צדק משמים נשקף
ושאת מחנכת את הילדים בדרכך.
איך שרדת את זה 9 שנים..
בקשת עצה.
הייתי מתחיל פרקטית לנהל מחברת הוצאות והכנסות במסגרת "תוכנית ההתנתקות". זו אופציה ראלית?
שנית הייתי "מוריד טורים" ביחס לחמותך כי אם רוצים להפרד, עדיף לא מתוך מריבה.
גם בעלך צריך להרגיש שזה לא נעשה מתוך שנאה לאמא שלו.
אולי כשהמתח בינכן ירד קצת ( חושב שתצטרכי יעוץ איך להתנהל מולה זה לא פשוט) תצליחי לקבל הסכמה מבעלך להתרחק לישוב שרצית.
עדיף "אבא של שבת" ולא אמא ממוטטת נפשית!
לגבי העסק המשפחתי, נראה לי חבית חומר נפץ לא הייתי מנסה לנתק אותו..
הניסוח של "רפואה שלמה" חריף לטעמי, אבל התוכן - חושש שיש יותר מקורטוב אמת.
צריך יעוץ טוב.
בשורות טובות.
שתי שאלותכותבת המחקר
העסק יתמוטט כמו שכתבת,
אבל את תצליחי לפרנס עד שהוא ימצא עבודה חדשה.
עכשיו אתם גרים רחוק מההורים שלו.
איך את מרגישה עם העובדה שלעת זקנה נשבר מטה לחמם
ואיך את מדמיינת את הזוגיות שתהיה בינכם תחת הצל של מה שאירעלהוריו, והנתק בינו ובין משפחתו.
באמת נראה לך שזה ישבור את מטה לחמם?סדר נשים
חסר אנשים שירצו להחליף אותו?
כן. אני חושבת שקשה לעבוד עם חמיהכותבת המחקר
זה גם לא נורמלי שחמות תעשה כזה סקנדל כשכלתה ההרה קונה סלט בעבודה. כולנו מבינות את גודל האבסורד.
נראה שהחמות לא עובדת והחם גייס את הבן כי בעצם רק ביחסי מרות כפולים אב בן בוס עובד הוא מצליח בדרכו הנוקשה להפרנס אכשהו. גם העקשנות של הבן להשאר למרות שהוא חוזר עייף ומותש ולא טוב לו אומרת דרשני. הוא דואג להוריו.
אם היה אפשר למצוא מחליף הבעיה הייתה נפתרת. אלא שגם האב וגם הבן סבורים שזה לא יתכן. זכרי שלבן היה מקצוע אחר והוא הוזעק לעזור בעסק .
בדרך כלל בן שיש לו עבודה מצויינת אבא שלו יעדיף לקחת פועל ולא לקלקל לבן. זה לא קרה כאן ואני לא בטוחה שהכל רוע לב צרוף כמו שהפותחת מבינה את המצב. אני רואה אותו אחרת לגמרי
יש לי גם מה לאמר על הבעיות האחרות שהציגה- זוית ראיה אחרת שיכולה לשפר את מערכת היחסים. נדאלה האם שריתה רוצה לשפר את מערכת היחסים או שיא שואפת לדבר אחד: נתק.
וממך סדר נשים אשמח לקבל תשובהכותבת המחקר
שריתה כתבה שהעסק יתמוטט אם הבן עוזבכותבת המחקר
יש ענין של חייך קודמים!חסוי בהחלט
הבעל חייב לדאוג קודם כל לעצמו ולמשפחתו הפרטית!!!
זה הלכה לכל דבר!
אשמח לעזוריקיר גרוסר
תוכלי לפנות אלי בפרטי אני סטודנט ליעוץ נישואין שנה ג' ויכול לשבת אתכם למספר מפגשים בחינם לגמרי כחלק מ"עבודה מעשית".
אשמח לעזור - אם אתם באזור ירושלים
0506951980
יש פיתרון אחד!עובד
לעשות תשובת משקל על כל השנים
בהן מכרתם את עצמאותכם הכלכלית
הזוגית הנפשית ההורית והרוחנית....
לעוף משם על טיל גם במחיר חיפוש עבודה חדשה, גם במחיר ביקורת שתימתח עליכם, הייתי אומר כמעט בכל מחיר!!
יש לי משהו אחד טוב לומר..
אם שרדתם עד עכשיו כל כך הרבה זמן
כנראה שיש לכם עוצמות מיוחדות ומידות
מופלאות. במצב סטנדרטי, בתים יכולים
להתפרק מהר מאוד ממצבים כאלה-
תברחו משם לפחות 100 קילומטר,
למקום חדש, שיאפשר לכם לנשום עמוק,
ולהתחיל לחיות חיים זוגיים בלי שישתלטו
עליכם ובלי לאבד כל ניצוץ של זהות ועצמאות!
מהמקום החדש, תתחילו לעצב גם את הקשר
עם ההורים מחדש ותוכלו ליצור מינונים נכונים
לכל דבר(ביקורים, שיתופים, הגעה לשמחות).
לא שייך לדבר על גבולות ולשבת איתם או לחנך אותם כי אתם פשוט סמוכים על שולחנם... איבדתם את זהותכם העצמית כמו שכתוב "והתמכרתם שם לעבדים"...
רק לברוח בהזדמנות הראשונה-
תתחילו אתמול לחפש עבודה ולבנות לעצמכם
עתיד, רחוק מהם!
ב"ה לפי מה שאת אומרת העבודה של בעלך לא משהוmetorafi
ב"ה כנראה שהעבודה של בעלך לא משהוmetorafi
ב"ה כנראה שהעבודה של בעלך לא משהוmetorafi
מבינה אותך לגמרי. אני תמיד נרתעתי מלגור במקום קטן בגלל שיש44444
מכל מיני סיבות, בשנים האחרונות יצא לי להיות במסגרות שונות עם הרבה אנשים שהגיעו ממקומות קטנים (מקומות שונים). ממה שאני שומעת זה אפילו יותר זוועה ממה שחשבתי. דווקא בישובים המצב סביר, במושבים וקיבוצים זו כבר זוועה ממש.
מה שכן ממה שאני שומעת זה גם עניין של דור. לא דומה דור בני 30 לדור בני 65.
כשמכניסים משפחה הכל מסובך הרבה הרבה יותר.
אצלינו (כבר כמה דורות) קיים כלל במשפחה שלא עושים עסקים עם משפחה. העקרון הוא, שבן משפחה יהיה רק בן משפחה ולא תחת כובעים נוספים.
לדעתי, שלב ראשון, לעבור דירה. אפילו למרחק חצי שעה נסיעה ואף 45 ד' נסיעה. זה ימנע התנחלויות ומרחק סביר מהעבודה.
אם העניין לא משתפר, הייתי חושבת על עבודה אחרת לבעל. חברים נתונים בקשר לעבודתו כך שקשה להמליץ.
אגב לחמים את יכולה לתרץ את המעבר בתירוצים אחרים. מן הסתם, לא הכל מושלם במקום מגוריכם למעט החמים.....
ביחד עם זאת, תמיד צריך, גם במחשבה להכיר להם טובה. זה משתקף....
בקשר לכל האירועים, תגידי בפשטות שב"ה המשפחה גדלה והיא אפשר לעמוד בקצב האירועים ואתם משתדלים כמה שיותר.
נשמע נוראי.. חייבים לשנותנגביאחרונה
אי אפשר להישאר ככה, זה בטוח. נשמע ממש נוראי. אין שום סיבה לחיות בצורה כזאת! זאת פשוט אלימות מצד המשפחה שלו. כנראה הוא לא מבין את זה ולא מצליח להיכנס לתחושות מנקודת המבט שלך, לא תמיד זה מגיע עם הזמן, לפעמים אפילו הפוך. הוא כל כך התקבע ככה, שלא ברור לו מה את רוצה פתאום...
תעברו דירה למקום רחוק, ועבודה אפשר תמיד (כמעט) להחליף, זה גם מאוד מומלץ במקרה הזה.
תדברי איתו, כל הזמן. תנסי להסביר, לשתף ברגשות, אל תחיו כל אחד בבועה שלו (אני לא אומר את זה משיפוטיות, אולי אתם ממש לא כאלה, פשוט אני לא יודע).
אם את מנסה להסביר לו והוא ממש לא מבין- אז חייבים יעוץ, לפני שיהיה מאוחר מדי. הרגשות שלך כבר מתחילים להיות שליליים כלפיו וסתם חבל. אתם יקרים אחד לשני, וחבל להרוס את זה. אם גם ליעוץ הוא לא מבין ולא מסכים תתחילי בללכת לבד.
שיהיה לכם בהצלחה, מקוה שתמצאו את הדרך.
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..
הצביעות הזאת,
שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,
כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...
כואבהסטורי
בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום
הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.
אבל אין חרטה 😬פשוט אני..
אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום
זה מה שאמרתי.
וואומשה
ובכל זאת אתה לפחות מנסה.
מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28
עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.
החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.
גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.
לכאורהoo
אתה גם אמור להצטער
אבל בחרת אחרת
אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה
ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור
האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!
ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?
אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).
אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.
אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+
מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.
תפנים שיש מלך לעולם.
הרב יעקב חזן ז"ל:
לפני מספר שבועותפשוט אני..
ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.
היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.
ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.
אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות
אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה
אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+
אין פה תשובה.
בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.
והחליט לאסור דברים מסויימים.
זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.
אלא אתה מלך העולם."
מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה
ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.
גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.
להביע דעות הפוכות.
אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות
עדיף על כלום
מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+
אני לעולם לא אצטער על חטאים.
איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??
עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'
הפוך בדיוק. צריך להתבייש.
וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.
ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.
אמר ר' עילאי הזקן:
ילבש שחורים ויתעטף שחורים.
לילך למקום שאין מכירים אותו.
ואל יחלל שם שמים.
כאןאדם פרו+
📚 עין יעקב — 3/9/2026
ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:
אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות
ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.
אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.
לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.
חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+
מה יעזור 100 פורומים תומכים.
הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"
תקשיב קצת.
אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא
הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,
ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור
שאינו אוהב את הצביעות
אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות
על כך שאינו מצטער כאמור.
הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+
מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.
וכל רצונו הכמוס והגלוי.
להיות בקשר טוטאלי עם ה'
בלב שלם.
איך אינו יכול.
רגע רגע רגע.
מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.
שו הדא מחד. רודף וזהו.
מחד ומאידך.
יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.
השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.
בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.
רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.
ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.
לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.
במאידך מתביישים ומסתירים.
השיר מקומם.
אז אתה לא רודף אחר חוקיך.
זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.
ועל השיר הזה.
על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.
שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.
הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות
ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.
ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:
Worked for 49s
כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.
הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:
> “שקעה חמה, שקעה נפשי
בתהום רעיונות רב כים;
כי נלאיתי מלחום את מלחמתי
עם הבשר, עם הדם.”
ובהמשך:
> “האם לשכוח ולשמוח,
או לזכור הכול ולבכות?”
זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.
גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.
והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:
> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”
הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.
מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.
אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.
אז לאנקדימוןאחרונה
אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.
זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".
במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.
האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?
אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.
זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
רעיונותנפשי תערוג
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
כמה זמן זה די מהר?פצל"פ
לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודהפצל"פ
10-15 דקותרינת 24
👍🏻פצל"פ
תודה
אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה
דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה
הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)
פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)
דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.
קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.
חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)
אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+
יש למישהו?
התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום
חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100
חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
איזה רכב?משה
זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש
אז מה?משה
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ
מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה
מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי
גם לנקיון באופן כללי.
קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
די קטן, של חברת KARCHERהסטורי
מה עוד מנקים איתו?שמשית123
הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
לי יש, מאושר עד.המקורית
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
תעדכנינהג ותיק
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר