והכל בגלל פרט טכני.אף אחת אחרת
עבר עריכה על ידי אף אחת אחרת בתאריך כ"ה בתמוז תשע"ז 15:30
אני לא בדיוק יודעת מה אני עושה כאן.
אני לא יודעת אם אני מתייעצת או פורקת,
אולי אני סתם מנסה להעזר בכתיבה כדי לעשות סדר בדברים. ומן הסתם שזה יהיה ארוך ומפותל, אז אף אחד לא באמת צריך לקרוא את זה.

אבקש ממי שמכיר את הסיפור או מזהה אותי, שישמור את האאוטינג לעצמו.

לפני תקופה לא קצרה הייתי בקשר ווירטואלי עם מישהו.
לפני כן, תמיד היה לי חלום או תחושה של מה מתאים לי, ותמיד חשבתי שאני חולמת על משהו שלא קיים בנמצא. סוג של בחור או סוג של קשר שלא באמת יכול להתאפשר.
פתאום פגשתי מישהו שממבט חטוף הופתעתי לראות שוואו, קיים מישהו כזה...
הופתעתי כי אף פעם לא כיבדתי את הצרכים והרצונות שלי בהקשר הזה. מין אמירה כזאת שחלומות לחוד ומציאות לחוד. הופתעתי כי תמיד הרגשתי שאני יודעת מה אני רוצה, אבל אני יכולה להמשיך לחלום. והנה, יש דבר כזה... וואו.
נדלקתי.
לא בניתי עליו, אבל שמחתי לראות שהחלומות שלי קשורים למציאות, ויש דברים כאלה.
ואז, עם או בלי שום קשר, יצא לנו לשוחח... מה שהתברר תוך מספר הודעות מיוזמתו שקשר רומנטי לא יצא מזה, בגלל איזשהו פרט טכני.
המשכנו או יותר נכון המשכתי להתכתב בשביל הסקרנות...
הבעיה היא שלמרות שהבנתי שקשר רומנטי לא יכול לצאת מזה, ויהיו כאלה שיגידו שדווקא בגלל זה, פתאום נדלקתי.
נדלקתי במובן העמוק של המילה.

אבל ידעתי, חלומות לחוד ומציאות לחוד.
והנה, יש מישהו כזה שאני מחפשת, אבל הוא לא רלוונטי, בגלל פרט טכני.
בשלב מסויים התחלתי לחשוב שאולי אותו פרט טכני, לא עד כדי כך משמעותי. ידעתי מה הוא, אבל לא ידעתי מה גודלו.
אז התחלתי לחשוב ביני לבין עצמי אם כדאי לנסות את זה בכל זאת, במחשבה שאם אחליט ללכת על זה, אנסה להוביל אותנו לשם.
עוד לא החלטתי, והנה הוא מציע שמנסה את הקשר.
הופתעתי, כי חשבתי שהפרט הטכני הזה מפריע גם לו.
בשביל להחליט, הייתי חייבת לדעת מה הגודל של הפרט הטכני הזה, ומסתבר שהוא בגודל שקשה לי להכיל. או לפחות מפחיד אותי להכיל.
ובכל זאת, לא כל יום פוגשים חלום, אז ההתלבטות המשיכה, עם 90% סיכוי לרעת הקשר.
ועם ההתלבטות, נמשך גם הקשר...
נמשך ונמשך למשך חודש או משהו כזה.
בינתיים הספקנו להחליף פרטים, ולדבר קצת בטלפון, קצת לריב, וגם להתפייס.
והמשכתי להידלק. ויש שימשיכו להגיד שנדלקתי דווקא בגלל שהרגשתי שקשר כזה לא יכול להתאפשר, שיגידו.
והרגשתי שאני אוהבת את האדם הזה, ושהוא מוכר לי עוד לפני שנבראתי.
הוא המשיך לדבר אל ליבי שנצא, ואני המשכתי להרגיש שאני לא מסוגלת. בגלל פרט טכני.
עד שסוכם שכל עוד אני לא מצליחה לרצות להיפגש, אנחנו לא ממשיכים את הקשר...

הפסקנו את הקשר... וחשבתי שיהיה לי קל.
במשך כמה חודשים, כל דבר הזכיר לי אותו, וגם בקשרים שהיו לי, לפעמים הייתי חושבת עליו.
אבל ידעתי שאני חוששת לצאת איתו, אז אין סיכוי שאני מתקשרת איתו גם אם מאוד מתחשק לי. ותפסתי את עצמי בכל הכוחות...
לא ידעתי מה איתו, ואם הוא בכלל חשב על הקשר ברצינות, ופתאום התחשק לי לדעת מה קורה איתו, והתפללתי על זה.
ואז היתה תקופה שמבחינה אישית הרגשתי בשיא. הרגשתי את הייעוד שלי במלוא עוצמתו. חוויתי הרבה הצלחות, וידעתי בדיוק איך נראה החלום שלי.

יום אחד ברגע של שטות, התפללתי שהוא יפנה אלי, ועד היום אני לא יודעת למה ביקשתי את זה.
והנה איזה פלא, יום למחרת הוא שולח לי הודעה........
הייתי המומה וכאבה לי הבטן מההתרגשות ומההלם מכך שה' מקשיב לתפילות שלי .
והייתי המומה כי אחרי שהוא זה שביקש שכל עוד אני לא רוצה להיפגש שלא אפנה אליו כי זה מבלבל אותו, והתאפקתי הרבה זמן, הופתעתי כשהוא פנה אלי. וחשבתי שאם הוא פונה אלי, כנראה שהוא כבר לא נמצא במקום שזה מבלבל אותו, ואפשר להתכתב שוב פעם בשביל הכיף...
המחשבה שהוא נמצא במקום שזה כבר לא מבלבל אותו, הטרידה אותי, ויכול להיות שהמשכתי את ההתכתבות בעיקר בשביל לגשש ולראות שעדיין האופציה הזאת לא נסגרה, למרות הפחד.

המשכנו להתכתב, והיה מקום שהמשכתי להתכתב בשביל להוכיח לעצמי שהקשר הזה לא יכול להתאפשר בגלל אותו פרט טכני שיבוא לידי ביטוי בקשר.
ואני לא אלאה את עצמי בכתיבה ואתכם למקרה שמישהו קורא בקריאה, אבל מיום ליום, במקום שאשתכנע שהקשר לא יכול להתאפשר, אהבתי אותו יותר ויותר...

ברמה שהיה חשוב לי לדעת שטוב לו, ברמה שכאבתי אותו באמת, ברמה ששמחתי אותו באמת, ברמה שבאמת אהבתי מישהו.

גם לריב איתו, עם כל הכאב שהעדפתי שלא להיפגש (עם הכאב), אפשר לומר שנהנתי... הרגישות שלו, הקלות שבה הוא נעלב, והעומק שבו אני נפגעת, והבגרות שבה הוא מתפייס או מפייס ורוצה ללמוד ולעבוד ולחיות את החיים.

וראיתי גם חסרונות, ואהבתי אותו למרות החסרונות שלו.

כולם אומרים שהוא מדהים, מעריצים אותו... אבל זה לא מה שמעניין אותי.
הוא באמת מדהים, אבל את מי זה מעניין?
השריטות שלו הרבה יותר מעניינות מהצדדים המדהימים שבו, העומק של הכאב, הוא. כמו שהוא.
הקשר בנינו, והצרכים שהקשר ענה עליהם...
לראשונה הרגשתי שדעה של מישהו שהוא לא אני, באמת מעניינת אותי. היה חשוב לי לדעת מה הוא חושב... להתווכח איתו, להסכים איתו, להרגיש אותו.

אבל לא העזתי להיפגש... חששתי שאוהב אותו עוד יותר, ואז ההתמודדות תהיה גדולה יותר.

ואז הגענו לשלב של מיצוי, הרגשנו שכבר אין יותר מה להמשיך בקשר ווירטואלי, זה או להיפגש או לעצור.

ולא ידעתי מה לעשות, הרגשתי שככל שגדל הרצון שלי להיפגש איתו, כך גדל החשש.

והתייעצתי, וכולם היו נגד הקשר הזה, והכל בגלל פרט טכני.
משמעותי, כזה שתופס הרבה מקום, ותורם להרבה חששות.

ולא, לא העזתי להיפגש. אז החלטנו להיפרד.
ובכיתי. בכיתי כמו שלא בכיתי מעולם... עליו, עלינו, על הקשר הזה.

וחשבתי שיהיה לי קל, הרי אפשר לומר שזה כמעט רק ווירטואלי... ושכלית אני מבינה שזה לא מתאים, או כמעט מבינה...

ובאמת היתה תקופה שבה היה לי שקט. לא חשבתי עליו כמעט...

אבל מסתבר שהדחקתי.

כי אחרי התקופה ההיא, נפלתי למשבר גדול מאוד, כזה שלא היה לי לפניו אף משבר כזה, בלי לדעת ממה הוא נובע.
לא קישרתי את זה אליו...

אבל היום אני יודעת שמשהו ממני הלך איתו...

אם הייתי מה שהייתי לפני הקשר ההוא שהתחדש, והרגשתי בשיא, יש אותי שאחרי הקשר הזה... אותי שאני לא מכירה. משהו בי לא שקט, משהו בי בלי חשק...

לאורך כל התקופה מאז שנפרדנו, אני מרגישה שאני לא אני בכל מיני תחומים.

מציעים לי הצעות, ושום דבר לא נשמע לי, מתחילים איתי, ושום דבר לא מתחשק לי...

אני לא יודעת מה איתו.
נתתי לעצמי לשכח אותו... הכרחתי את עצמי. וקצת הצלחתי. לכאורה...

והנה, פתאום בימים האחרונים, בלי שום סיבה אני חושבת עליו באופן די אובססיבי. מה זה? ועל מה זה?

מה השמיים מספרים?
יום ליום מביע אומר. איזה אומר?

החשש הוא שאתרוקן עוד יותר אחרי קשר כזה שהוא לא ווירטואלי. ובכלל, מי אמר מה איתו? אולי עדיף שאמשיך להתפלל שיתחתן, ככה הספקות יגמרו.

אני אובדת עצות. כלום לא ברור לי... וזה מייסר אותי.
נכון שה' אחראי לזה? נכון שהוא עושה את הכל לטובה? אז מה הוא רוצה?
לכי לגורם מקצועיבינייש פתוח
אולי בסיפור יתן לו כלים לעזור לך
☝☝כותבת מהלב
בהצלחה יקרה
אין מקום שלחתם את כולנו לשם (;הפי
חח תכל'ס....עומק
אמממתן תורה
נראה לי שלפני שמחליטים ללכת ליעוץ או משהו, הכי חשוב לזכור שבאופן כללי דווקא כשנמצאים במקומות כאלה שזה לא פה ולא פה כמו במקרה שאת מתארת-רק קשר טלפוני, אז זה נותן הרבה יותר עוצמה וחשק- זה קשור למבנה הנפשי של האדם, כשמה שרוצים להשיג נמצא קצת רחוק אז מקבלים ''דרייב'' וכוחות לזה.

אז הסיבה לערפל הזה מגיעה כי פשוט לא נפגשתם... ברגע שתיפגשו למרות הפרט הטכני, את תקבלי וודאות לגבי הבחור- או לכאן או לכאן, אבל זה יהיה מבורר ויציב.

כשרוצים לדעת איך מרגישים באמת לגבי סיטואציה מסויימת, אז הכי טוב להיכנס אליה ולהתכחך איתה... ככה אני מגלה על עצמי מה באמת אני מרגיש וחושב, וכשזה נשאר בצורה תלויה באוויר אז זה גם לא מתברר באמת, וגם מכניס את הבן אדם למקום קצת מרוחק מהקרקע- ולצורך העניין, קשר בריא זה כשנפגשים, רואים אחד את השנייה, נהנים ביחד לומדים להכיר לעומק... ובטלפון זה רק צל צילו של הדבר האמיתי... אז שיהיה בהצלחה בע''ה👍
^^ ממש מסכימה, ועוד משהו-שריקה

אם הבנתי נכון את השאלה, את בעצם שואלת איך ממשיכים הלאה.

אבל לפני שאת ממשיכה הלאה,

נשמע שאת לא שלמה עם זה שויתרת עליו.

לאידת כמה הפרט הטכני משמעותי ומרכזי לך, אבל אולי כדאי לחשוב עליו שוב.

אני זוכרת שאחרי שיצאתי עם הבחור הראשון- הוא היה ממש מתאים לי על הנייר, בדעות, בסגנון חיים, ברמה דתית, תחומי ענין, רמה אינטלקטואלית, אופי שהיה נראה לי שיתאים לי, זרמנו והכל. אבל לא היתה אהבה וגם לא היה נראה שיש לה פוטנציאל להתפתח, הוא היה כמו חברה. לא רציתי אותו, אבל רציתי לרצות כי הכל היה מושלם.

שנינו חשבנו ככה, ובאמת ניסינו לפתח את זה, אבל בסוף לא היה ענין להמשיך לנסות, כי זה פשוט לא היה...

והייתי מאד מתוסכלת אח"כ- אמרתי לאמא שלי שאיפה אני אמצא עוד בחור שכ"כ יתאים לי, שאני אסכים איתו ככה בפרטים כ"כ קטנים. למה לעזאזאל לא יכולתי להתאהב בו.

ואמא שלי אמרה לי משפט מאד חשוב, שאני אגיד לך אותו עכשיו: בשביל אהבה מוותרים על התאמה

תחשבי על המשפט הזה, 

בעצם מה שכולנו מחפשים בזוגיות זה את עצם הקשר, ולא את הפרטים הטכניים שמתאימים. ונשמע שאת זה יש לכם...

תחשבי אם באמת נכון לך לא לצאת איתו ולבדוק איך אפשר להתגבר על הפער.

אולי כן כדאי לנסות.

בהצלחה יקרה!!

נשמע התמודדות לא פשוטה

הרבה כח

חיבוק

ואוו זה גם מה שאמא שלי אומרת !!...לב אוהב

איזה כיף לשמוע את הדעה הזאת בעוד מקום.. 

תודה גם לךאף אחת אחרת
תודה על התגובהאף אחת אחרת
תגובה יפה והגיונית. אני מסכימה מאוד, רק שיש חשש כבד שמלווה...

אני חושבת שאני חוששת מההתחככות מכמה סיבות, חלקן בוגרות יותר וחלקן פחות.

אתחיל מאלה שפחות,
1. אני לא בטוחה בזה, אבל יכול להיות שנח לי, עם כל הבאסה שיש בדבר, להישאר בפנטזיה. ובשביל לאפשר לזה לקרות, צריך להיזהר שלא לנפץ אותה . ולמרות שהגדרתי את זה כפחות בוגר, אני לא מזלזלת בזה, וזה מצריך עיון.
2. יש סיכוי, לא קטן, ביחס לקשרים אחרים, שישבר לי הלב. מצד זה שאני לא אתאים לו, ומצד זה שיש רגשות חזקים (שלא תלויים באינטראקציה במציאות) ואני לא יודעת להתמודד עם זה, כי פשוט אף פעם עוד לא קרה לי. ב"ה.
קוראים לחשש הזה, חוסר אמון בכוחות שלך.
3. החשש מכך שאני אראה שזה לא מתאים לי, והוא דווקא יחשוב שמתאים לו, ואז אני אשבור לו את הלב, או משהו כזה.
קוראים לחשש הזה, לקיחת אחריות על לבבות של אחרים.
4. ונניח שגם אני וגם הוא נבין שזה לא מתאים לנו, וזה יהיה טוב ונחמד, אבל יש חשש (די מבוסס אפשר לומר), שתהיה סוג של האשמה שאצטרך להתמודד איתה. "היינו צריכים לקיים את הפגישה הזאת מזמן"... וזו טענה שאין לי שום דרך להתמודד איתה, כי היא מתעלמת מהעובדה שאני אדם מוגבל עם יכולות מוגבלים, כי לא כל מה שאני חושב שאני צריך לעשות, אני באמת יכול לעשות, ואולי אם אני לא יכול לעשות, כנראה שאני לא באמת צריך.
ואז אולי הקשר יגמר ברוגז בעקבות זה, ואת זה אני לא מסוגלת לשאת.
5. כשנפגשים עם אישיות מאוד מאירה ופתאום מסיבה כלשהי, זה לא עובד, וכל השאר נראים פתאום חוורים לידו. כמו להתרגל לרבי עקיבא, ולפגוש אח"כ את עקיבא.
6. החשש הגדול מכולם הוא מכך שיש נתונים שאני חשופה להם עוד לפני שנפגשנו, ואני עוד לא בטוחה שהם כשלעצמם, עוד לפני האינטראקציה במציאות, פתורים. ואז, מה הועילו חכמים? כמו לדעת שאתה קוף, ואתה נפגש עם ארנבת, להיפגש ולהיפגש, ואז להיפרד פתאום, למה? בגלל שהיא ארנבת. אבל מראש ידעת שהיא ארנבת!

יש עוד כמה, אבל מספיק לעכשיו...
כן אנימתן תורה
מבין שזה קצת מורכב.. אם זה אפשרי לנסות אז לדעתי זה יכול לעזור אבל זה באמת תלוי במוכנות הנפשית..
לגבי פגישות וחשש מפגיעה ואכזבה נראה לי שזה מאוד לגיטימי, ועוד יותר כשמדובר בפגיעה בצד השני
אבל עדיין מבחינתי זה מאוד משנה אם עשיתי כל מה שאפשר ולא מרחתי סתם.. אז במצב כזה גם הצד השני ירגיש בסדר סה''כ- כי אם באמת ניסינו הכל ולא הלך אז כנראה שבאמת לא כדאי..
האמת זה ממש נכון הקטע של מפגש עם אישיות גדולה.. אח''כ שום דבר לא משתווה- ''מי שטעם יין הונגרי זה אחרת..'' ולכן שווה לי לעשות מאמצים כדי למצוא משהו שווה, ואם לא הייתי פוגש בדבר הגדול הזה אז גם לא הייתי יודע מה אני יכול להרוויח👍
כן, אה?אף אחת אחרת
לגמריי "מי שטען יין הונגרי"...
זה כלל גדול בתורה(:מתן תורה
ואו, יש לך יכולת ניתוח מעולה!לב אוהב

סיקרנת מה הפרט הטכניאושרקה
בכל אופן לדעתי היית צריכה להיפגש שלא יהיו לך ספיקות אבל אין טעם להצטער על משהו שכבר קרה זה יכניס אותך לעצבות ...תנסי לחשוב חיובי שלא הרגשת שלמה עם הקשר איתו משהו הפריע לך ולא נתן לך להמשיך אז תשמחי שלא המשכת סתם את הקשר ובזבזת זמן ...אם רצית לשנות את המצב בתקופה שהיית איתו זה אומר הרבה פשוט התרגלת אליו ואת חושבת שלא תמצאי בחור כזה ..ברגע שתמצא את הבחור המתאים לא יהיה ספיקות ועל כל הפשעים תכסה אהבה ...תנסי לצאת לעוד פגישות ואל תתיאשי בהצלחה
תודה גם לךאף אחת אחרת
לא חושבת שהסיבה היא שהתרגלתי אליו... באותה מידה יכולתי להתרגל למישהו אחר...
אולי לא נתת הזדמנות להכיר מישהו חדשאושרקה
ולכן גם לא התרגלת
נתתי...אף אחת אחרת
אבל יתכן שלא מספיק...
וואו, לא פשוט..דגן ותירוש

ייסורים מכפרים, או שמא ממרקיםמתפלפל

''הרופא לשבורי לב ומחבש לעצבותם''

מה שכיום נראה כסף תהום, במרחב ומרחק מתברר כשיפוע לעלייה..

ד' יהיה בעזרך.

ורק מוסיף בזהירות רבה עוד נקודהדגן ותירוש

מרגיש לי בקריאה שנייה שאת עוד לא יודעת איפה את עומדת, חשוב להחליט אפילו בשביל התנועה הנפשית.. להחליט אם את נותנת לזה סיכוי למרות הכל אז ליזום וכו' ואם לא, להחליט שלא ומתוך כך הנפש כבר תתחיל בתנועה למקום אחר.. 

אבל גם אם הקשר נגמר-
שמעתי פעם מהרב יואב מלכא באיזה סמינריון של בנ'ע שמצד ההשגחה בהיסטוריה יש סיבה ותכלית לכל מפגש בין נשמות ובעולם השידוכים הרבה נכווים (ובצדק רב) מריבוי אנשים שנפגשו ונקשרו וכו', אבל אם נרחיב רגע את המבט יש סיבה למה ההשגחה סיבבה דווקא את המאורע הזה, וכל קשר שנגמר יש בו משהו שאני יכול וצריך לשדרג את עצמי, לקחת משהו מהאדם שנפגשתי אתו (וצריך מאוד להיזהר בזה)..
בקבלה זה נקרא ליקוט ניצוצות, למשל ביחס לגלות שעם ישראל הופץ בכל הארצות כדי ללקט את הניצוצות שבכל האומות.. הרעיון מופיע גם במהר''ל וברב קוק ביחס לגלות. 
מקווה שיש במה שכתבתי איזה דבר מנחם.

מהכתיבה שלך...לב אוהב

גרמת לי ממש להזדהות איתך, ממש..

את נשמעת לי בן אדם מאוד אוהב ומיוחד... 

אני חושבת שאני יעבור לפרטי, עדיף  

מקווה שאת צודקת אף אחת אחרת
פרידהחלל הפנוי
כמו בכל הכירות עם אדם, אתה מקבל דברים חדשים. ושנפרדים זה כואב אבל גם אז מקבלים דברים חדשים לפעמים לוקח זמן אבל בסוף כן לומדים על עצמינו. אין אדם שהוא נשאר אותו אדם אחרי קשר כמו שהיה לפני הקשר
נכוןאף אחת אחרת
ועם זאת, לא תמיד הפרידה כואבת...
דווקא קרה שנשארתי לפני ואחרי קשר אותו דבר, או לפחות כמעט...
כמו שכל דבר בחיים מלמד אותנו, גם קשר מלמד אותנו... רש קשרים שיותר ויש קשרים שפחות.
לא אחרי כל קשר יש תחושה של ריק. אצלי לפחות זה פחות מוכר.
וגם עכשיו כבר במצב הרבה יותר טוב, אפשר לומר שחזרתי לעצמי
לי תכל'ס גם נשמע שאולי שווה כבר להיפגשעומק
כי לכאורה זה פרט טכני, וביחס לעוצמות הרגש שאת חווה אולי זה מתגמד לגמרי..
אולי...אף אחת אחרת
תודה גם לך...
קשרים וירטואלים כאלהסטופ
זה הדבר הכי. מזיק. בעולם.

את מבינה שכמה שהוא מדהים וכל זה, יכול היה להיות שתשמעי עליו קצת, תצאי איתו לדייט ופנים אל פנים תביני שזה לא שייך ותיפרדו אחרי דייט אחד בלי יותר מדי עניין.
אבל כשבונים מגדלים באוויר, עם הרגש ובלי המחוייבות, רק עם הפן הנפשי שבקשר, זה נותן מקום להיפתח ולהיקשר בפנים בפנים בלי שזה יגיע לשום מקום מציאותי. בלי שזה יעבור את הרבדים הנוספים שקיימים בקשר (שהחשיבות שלהם ענקית כמובן..)

את המשבר הקשה שעברת- עברת כי היה לך קשה וכי לא היו לך את הכלים להתמודד ומעוד כל מיני סיבות שאני לא יודעת מה הן. הבחור הזה הוא לא את, והנפש שלך לא מורכבת ממנו, והדברים שאת חווה, בטח כשהם כ''כ גדולים ומשמעותיים, נובעים קודם כל ממך. לא מאף אחד אחר.

מצבים כאלה שנורא מסחררים רגשית גורמים לנו לחשוב ולהרגיש שכל ההוויה שלנו מתחילה ונגמרת במקום ובסיפור הזה. וזה הכי לא נכון שיש.
גילית כמה אפשר להעמיק ולהתחבר ולגלות עולמות כשאין את מגבלות המציאות, עכשיו את יכולה לנסות להגיע למקום הזה עם מגבלות המציאות. זה מאתגר וקשה אבל הרבה יותר אמיתי. מה זה אומר? זה אומר לגלות איזה מדהימות החברות שלך ואיזה מדהימים ההורים שלך ואיזה מדהימים האחים שלך, וכמה הם שם בשבילך ואיזה כיף זה לשבת בגלידה ולדבר איתם, או לשבת בחורשה עם פק''ל וגיטרה באמצע הלילה ולדבר על הכל, או כל דבר אחר שייתן לך כוחות וטוב.
פשוט לגלות את עצמך, לגלות כמה יש ממך שהוא לא הוא, ואיזה חזקה ומדהימה את, ואיזה כיף שיש מלא בחורים מתוקים ושאחד מהם יאהב אותך ויתמסר לך ואת לו. בכל הרבדים עד עמוק בפנים..

ואל תיבהלי כשאת עדיין חושבת עליו. זה לא אומר שהוא האחד והיחיד או משהו כזה ולכן הנפש שלך לא משתחררת ממנו.
זה בסה''כ אומר שאת בנאדם בריא עם לב בריא שצמא וכמה לקשר ולאהבה. ועד שלא תמלאי את החוסר הזה- הלב שלך ימצא איזה מישהו, שהמישהו הזה בכלל לא בטוח מתאים לך, וישים אותו שם- בחור הכואב הזה, רק כדי לא להרגיש שיש שם חלל ריק. וכשתמלאי את החוסר הזה ותמצאי אותו, זה פשוט יתנדף מעצמו.
מאתמול אני חושבת על תגובה הולמת...מור ולבונה
כעת רוב המחשבות שלי כבר מופיעות כאן

רגש יכול להופיע בשני אופנים,
רגש מחמם ורגש שורף.
לעיתים, קל לנו לשכנע את עצמנו שהרגש השורף הוא הוא הרגש המדובר.
קשרים בינאישים ובמיוחד זוגיות -
לא יכולים להתבסס על רגש!!!
הבניין צריך להיות יציב ואיתן וכדי לעזור לו להיות עמיד בפני סופות ומשברים,
צריך יסודות. צריך שתהיה התאמה בפרטים הבסיסים.
כדי שהקשר ידע עוד ימים ארוכים.

@שריקה אדם שרוצה לאהוב לא מוותר על ההתאמה (!) הוא מוותר על הדימיון. על הרצונות מעבר להתאמה הבסיסית.

רגש הוא בר חלוף, וביום שהוא יחלוף
יתכן שאת המגרעות שכיום את רואה כדבר שמושך אותך את תראי כדבר שגורם לדחייה.
יתכן שהחלום שלך למצוא מישהו עם א,ב, ג לא התממש במציאות והאדם המדובר לא באמת עונה לנקודות הללו - אבל לתודעה שלך יש רצון לממש את החלום ולכן הדימיון מוליך אותך לבניית תדמית באור שאת רוצה לראות את הבחור. (בכל זאת... לא פגשת אותו מעולם ואת מתרשמת רק דרך אמצעי אלקטרוני).

בבקשה ממך (ומכל יושבי הפורום) מכאן והלאה.
ל-א מפתחים קשרים דרך המימד הוירטואלי!
יש רצון לפתח קשר כזה? תקבעו דייט.
אין דייט כי הרמה הבסיסית לקשר לא מתקיימת?
אז רצוי שגם לא יהיה דיבור שיוביל אתכם למערבולת.

משהו בך לא שקט? משהו בלי חשק?
יש גם תקופות כאלו, זה נורמטיבי.
והגל הזה לרוב חולף מאליו.

אל תדחקי את עצמך לפינה.
ביום שתפגשי במציאות בחור בשר ודם שעונה על התנאים הבסיסים, תעבדו על הקמת הבניין שלכם.
הכל יעלם כלא היה (מבחינת הרגש. זיכרונות והערכה יכולים להישאר לדעתי).

אהובה,
אנחנו לא חיים ב"ויוה".
אל תחפשי לך הרפתקאות.
הקב"ה לימד אותך שאת בחורה חזקה עם מודעות עצמית גבוהה, לכן לא ראית לנכון להיפגש.
כי יש פרט כלשהו שמבחינתך לא יעבור חלק בגרון ואין לך אפשרות לעכל אותו.
אני התרשמתי שאת בחורה עם מודעות עצמית גבוהה.

בהצלחה יקירה ❤
כתבת ממש יפה ונכון, והשארת חומר למחשבה..שריקה

ובנוגע לנקודה הספציפית שכתבת לי,

אני כן חושבת שמוותרים על התאמה ברמה מסוימת

ככל שאני ארגיש יותר חיבור פנימי לבחור (אני לא מתכוונת להידלקות, אני מתכוונת להרגשה של חיבור, להרגשה שנעים לי ומשוחרר לי לידו, שאני מרגישה שאני הכי אני) ככה אני אהיה יותר בסדר עם אי אילו חילוקי דיעות איתו (כמובן ברמה סבירה)

אבל אם אני לא ארגיש את החיבור הזה,

אז זה שהוא מתאים לי ואני מסכימה איתו על הכל- ממש לא יספיק לי.

(ובאופן אישי יש לי דוגמא כזאת ודוגמא כזאת)

לכן אני כן חושבת שבשיל אהבה מוותרים על התאמה.

אבל אולי זה תלוי במה את מתכוונת במילה אהבה, ומה את מתכוונת במילה התאמה

כן, כנראה אנחנו לא מגדירות באותה הדרך.מור ולבונה
את עושה בירורים? כנראה שכן.
בהם את בודקת את תנאי הסף ההכרחיים - בעיניי אלו הנקודות שהם לא ניתנות לגמישות.
=התאמה.

מעבר לכך, הניואנסים הפחות מהותיים יכולים להתקיים או יכולים שלא.
עליהם ניתן לוותר.

ובנוגע למושג אהבה גם הרחבתי לפני כמה ימים
נראה לנו שאנחנו מסכימותשריקה

או לפחות לא ממש חולקות,

רק באמת מגדירות טיפה שונה

וואי, כאילו אני לא מבין איך תגובה כמו שלך לא נכתבה עד עכשיואיתיץ
ולא בגלל שהיא כזו מבריקה (בלי לזלזל בכלל, להפך), אלא בגלל שהיא כ"כ מתבקשת.

ועצה קטנה אם יורשה לי:
לטובתך, לכי תקבעי פגישה עם הבחור. ממה שהצלחתי לקרוא בין השורות, זאת תהיה הסיכה והבלון הכי יפים שפגשת בחיים שלך.
ונדמה כאילו כל מה שאת כותבת זה 95% פחד, 5% מבוסס משהו.
באמת בהצלחה, ושנזכה לצאת מהדמיונות..
תודה גם לך אף אחת אחרת
סטופ, תודה גדולה על הדברים שלך.אנונימית21
עוד אחזור לעיין בהם.
וואו.צודקת ממשצהובה

סליחה שלא הספקתי להתייחס אתמולאף אחת אחרת
הדברים שכתבת, באופן אובייקטיבי מאוד נכונים ויפים.

באופן סובייקטיבי, הרגשתי שאת עונה עליהם מהמקום שלך. כלומר, שהיה משהו בהבנת הדברים שלי שקצת הרחיק לכת.

לא היתה לי שום כוונה לומר שהבחור ההוא, הוא אני, ואני גם לא מרגישה ככה בשום פנים ואופן...
מה שאמרתי שהרגשתי שהמשבר שחוויתי קשור גם אליו, ושמשהו ממני הלך איתו, זה כי היה בו משהו שמילא אותי מאוד, וכשהוא הלך, משהו בי התרוקן. לא כי אני זה הוא, ולא כי אני תולה את ההתמודדויות שלי בו.
אני מרגישה שיש משהו בדור הזה שמעודד אינדיבידואליזם קיצוני, ושאולי הגישה הזאת קצת נובעת מזה, ואולי אני טועה.
אבל עם כמה שאתה אדם עצמאי ואיניבידואליסט, ואתה באמת כזה, אם לא תתן למשהו אפילו במידה קטנה להשפיע עליך, לא באמת תצליח לאהוב. בסופו של דבר, אדם כשלעצמו הוא לא במצב השלם שלו. וכדי להגיע לשם, אני צריך לאפשר לעצמי לצאת מעצמי, ולתת למישהו לגעת בי. כדי לאפשר את זה, אני צריך לפנות מקום בעצמי, מקום כזה שבו מישהו יוכל להשפיע עלי.
וכשמאפשרים השפעה, וההשפעה מתפוגגת מכל סיבה שהיא, משהו חסר. וככל שההשפעה גדולה יותר, אתה מרגיש יותר בחסרונה.
ולכך התכוונתי. וכל זה בלי להתייחס לסוגיית הווירטואלית, שבעיניי לא עומדת בשום סתירה עם הדברים.

אז שוב, למרות כל מה שאמרתי, אני לחלוטין לא מרגישה שכל הוויה שלי נגמרת ומתחילה בזה.
ועם כל מה שכתבת על העולם הווירטואלי ביחס למציאות, אני מסכימה בהחלט, אבל אין בין זה לבין הסיפור שלי שום קשר
הקשר הווירטואלי הזה נעשה בווירטואליות בדיעבד גמור, ומייסר באותה מידה של דיעבד.
יופי, ב''ה.סטופ
את צודקת שטעיתי בהבנה של המצב שאת נמצאת בו. היה נשמע לי מההודעה שלך שאת הרבה יותר שבורה מהסיום של הקשר הזה. ממש כאילו את מרגישה שלא נשאר ממך... (לא התכוונת שאת- הוא, אלא שהוא מילא אותך ואת נאבדת שם איפשהו... ב''ה שטעיתי.)

בנוגע לאינדיבידואליזם וכו': אני מסכימה איתך. ואני גם חושבת שמהצד השני באמת יש המון נזק ממצב שבו לא נותנים לאנשים להיכנס לעולם שלי, לגעת בי, להיות חלק ממני. ודווקא להיות האדם שנקשר באמת ואוהב באמת ואולי גם נפגע באמת זאת בחירה חכמה בהחלט.

אם כך, התשובה שלי אכן לא היתה רלוונטית בשבילך. מוזמנת למחוק מהזכרון וזה.

רק לגבי הסיום של ההודעה הפותחת שלך- ה' לא אחראי על זה מהסיבה הפשוטה שבכל הנוגע לבחירות שאנחנו בוחרים בחיים הוא העביר את האחריות לידיים שלנו. חד וחלק.
לא הכל טוב כי לפעמים אנחנו גורמים לעצמנו לא טוב. אבל כן מכל מקום יש את הבחירה הנכונה, ומכל מקום אפשר לצמוח.
את כבר יודעת מה הבחירה הנכונה? באיזו דרך את בוחרת לצאת מפה?

בהצלחה...
לרגע חזרתי לשיעורי ספרות בכיתה ט'יש בי מעבר

זיהיתי את "המוטיב החוזר" בעלילה= הפרט טכני

את "נקודת המפנה" = התפילה והטלפון

את הציטוטים= "יום ליום יביע אומר" (תהילים, שם, שם)

ואפילו זיהיתי "דמות עגולה"- את..

ואללה מסתבר שכן זוכרים קצת דברים.

ואת צריכה לכתוב ספר!

יש לך כשרון!

אכן קשה.. לא יודעת לעזור, אבל שולחת חיבוק אוהב..חיוך

אף אחת אחרת
לא היתה לי שום כוונה לכתוב משהו ספרותי...
משעשע... תודה.
תקשיביניצנים

מילים הרבה אין לי שיוסיפו או יעזרו 

אבל את כותבת פשוט יפה!

אמיתי ומהלב... באמת כישרון

לגבי הקשר הקצת הזוי שנקלעת אליו

אני יכולה לומר שהבעיה הכי גדולה היא שזו הסכנה בקשרים וירטואליים

הם מנפחים את הפנטזיה למימדים עצומים. 

כתבת הרגשתי שאני אוהבת אותו,

את מבינה את העוצמה? 

איך אפשר לאהוב מישהו שכל הדיבור איתו עובר דרך מסך.

להרגשתי יכול להיות שהקשר הזה ענה לך על צורך.

צורך בדמות קרובה. חבר לחיים. 

אדם שנותן לך הרגשה שאת כל כך משמעותית עבורו.

ויש לך מישהו לחיות בשבילו. 

וזה מדהים!

אבל כמו בהתאהבות שבשלב מסוים האשליה מתנפצת אז יכול להיות שאם הייתם נפגשים

פתאום היית מגלה שוואלה זה בכלל לא כמו שחשבת ובאמת אין על מה לדבר. או ההפך  

ואם את מחליטה שזה לא - אז פשוט לא! 

ויכול להיות שזה יהיה הכי קשה בעולם כי לפי מה שאת תיארת

את היית סוג של מכורה לקשר. 

ולכן כל זמן שתחשבי עליו ולא תעשי עם זה משהו זה ימשיך לייסר אותך. 

לכן צריך להחליט:

אם כן אז ללכת על זה. עם אמונה ובלי לפחד. 

ואם זה לא אז לומר לעצמך קיבלתי מתנה מאלוקים. ועכשיו אני ממשיכה הלאה ועם הקושי להיות שלמה עם הבחירה שלך. 

תודה לך אף אחת אחרת
אנסה להגיב על ראשון ראשון, לא כי התשובה חשובה לך, אלא כי היא עוזרת לי.

אפשר לאהוב מישהו שכל הדיבור איתו עובר דרך מסך, עובדה שזה קרה... ועם רגש לא מתווכחים.
עם מה כן אפשר להתווכח? לגבי ערך ה"אהבה".

מה זאת אהבה?
ואני חושבת שיש לחלק בין משיכה, כימיה, והתאהבות, לבין אהבה.
בעיניי, מי שיודע לאהוב במציאות, יצליח לאהוב גם בווירטואליות.
אם האהבה תלויה במשיכה, ובכימיה (במציאות), אז גם האהבה לא תיתכן.

חושבת שלא משנה על איזה צורך הוא ענה, כמו שלא משנה על איזה צורך כל בחור וכל קשר אחר עונה למישהי...
כלומר, זה משנה, אבל לא משנה לנושא.

עם כל ההסתייגויות שיש ביחס לעולם הווירטואלי, ויש. החסרונות שלו ידועים, ולכן אני לא מרגישה צורך לפרט אותם, אבל-
ישנם יתרונות בעולם הווירטואלי שלא קיימים במציאות.
למשל, הוא מאפשר קשר שהוא נקי יחסית, כזה שמאפשר לראות את החלקים היותר מופשטים של האישיות.
בגלל שאין את ההגבלות הפיזיות, אתה מאפשר לעצמך להכיר יותר לעומק והסבלנות, ואולי זה נכון שהפנטזיה היא זאת שמאפשרת לזה לקרות, אבל לא בטוחה שזה שלילי כל כך...
ועוד כמה יתרונות...
וכל זה בלי לזלזל בחשיבות של הכימיה במציאות ובמציאת חן פיזית.

כל זה, בשביל להסביר, שגם במקרה שמגלים שקשר כזה לא יתאפשר במציאות, הוא לא מבטל את האהבה שיש לך כלפיו. למעבר לזה, אולי דווקא הקשר הווירטואלי תורם במידה מסויימת. כי אתה מבין שהתכנים הם אותם תכנים, רק שהם באים לידי ביטוי באופן שונה,
ואולי צריך בשבילם קצת יותר סבלנות, אבל אתה יודע למה לחכות.

ונכון, אני מסכימה שיכול להיות מצב שנגלה שאין על מה לדבר. ופה אפשר להוסיף את רשימת החששות שכתבתי בתגובה ל"מתן תורה"...

לא הייתי מכורה לקשר
ותודה על הדברים האחרונים...

(רק מעירהסטופ
שהיתרונות שמנית להיכרות וירטואלית בהחלט קיימים גם בהיכרות שאינה כזו. רק צריך יותר זמן, סבלנות והשקעה כדי להגיע לשם. ולענ''ד כשמגיעים לשם זה בעוצמה הרבה יותר חזקה...)
את כותבת יפה ממש.כמעין הנובע
מוזר לי, אבל תודה רבה לך...אף אחת אחרת
מה מוזר לך?כמעין הנובע
וואו לא יודעת מה לומרים...

כי מה שאני חושבת יהיה מכאיב כנראה

אבל בלי לדעת מה זה הפרט אי אפשר באמת לתת תשובה וגם אז היא לא בהכרח הנכונה

ורק אומר שעדיף לנסות ולהתחרט מאשר שלא ולהתחרט.....

בכל מקרה, תהי שלמה עם ההחלטות שלך, הכל לטובה

זה נשמע כמו סוג של דיכאון, תטפלי בזה

וואו...כי בשמחה תצאו.

קודם כל כתבת ממש יפה.

בניגוד לאחרים שרק נתנו עצות, ננסה לענות על השאלות שבסוף...

ה' אכן אחראי לזה, הוא אכן עושה הכל לטובה

(קשה לי עם הניסוח 'הכל טוב', ולא נאריך כאן),

והוא רוצה שנבנה לו משכן, בו הוא יתגלה בעולם הזה.

זה נשמע בנאלי, מתקטנן ולא קשור לעצם הדיון,

אבל דווקא העמקה במושכלות הפשוטים האלה מביא נחמה לנפש עייפה.

הוא נותן לנו הזדמנויות (ברוח השבת - מ"ב מסעות) כדי שנבנה בנו משכן,

דרכו ניתן לקדושה וליראת שמיים וחלחל אלינו ולהיטמע בנו.

מה זה אומר עלייך - שאת בוחרת לצאת מהסרט (ת"מ) הזה.

זה מצב של fight or flight, ואצלך הוא תקוע בדילמה מה לעשות.

את פשוט מכריעה שאת מכריעה, לא משנה לאן.

או שהפרט הטכני המדובר באמת חוסם ולכן זה לא. נקודה.

או שהוא לא מעניין, כי הבחור הוא מה שתמיד חלמת,

ואת הולכת על זה.

כמובן, כמו שכבר אמרו, אם תלכי על זה ותגלי שזה לא שייך - הרווחת בגדול.

גם אם זה רק בגלל הפרט הטכני שכבר ידעת קודם.

גם אם זה מטופש, שהרי ידעת קודם, כבר נכנסת למלכוד הזה.

לא יודע אם במקומו הייתי מסכים לזה, אבל מבחינתו הוא רוצה להיפגש.

זה ניסיון לא פשוט. בכלל לא פשוט.

אם קבלת אותו - את ודאי יכולה להתמודד איתו. אין ספק.

מאחל לך לקבל החלטות טובות, ולפתור סופית את הסיפור הזה.

המון הצלחה וכוח!!

תודה רבה לכל העונים כאן ובאישי!אף אחת אחרת
מעניין מה גורם פה אל מול רוב האנשים שמכירים אותי במציאות לשכנע אותי לבדוק את זה למרות הפרט הטכני, ומעניין אם היו יודעים פה באיזה פרט טכני מדובר, התשובות עדיין היו דומות. ולמה לא בעצם?

לא באמת האמנתי שדעות של אנשים בפורום אנונימי עשויים להשפיע עלי או להרגיע אותי. ותודה לכם. כי אם יום אחד יהיה רלוונטי מצד שנינו, ואחליט לנסות את זה, זה יהיה גם בזכותכם.

בימים האחרונים, במחשבה שניה, הבנתי כמה באמת הדחקתי את זה, ולא הרשתי לעצמי להבין שלא באמת התקדמתי הלאה...
עכשיו, דווקא בגלל שהבחירה יותר חופשית ויותר משוחררת, ואני לא מרגישה שהפחד הוא זה שמנהל אותי, אני מרגישה רגועה יותר לשקול את הדברים בנחת. ולא משנה מה יהיה ומה קורה בצד השני, משהו בי צריך להיות שלם לכאן או לכאן.

כרגע אני מחזקת בעצמי את האמונה והביטחון שהכל ממנו, ואם הכל ממנו, כנראה שיש לו סיבה. סיבה לכל המהלך ולכל חלק שבו. לא הכל אפשר להבין, ולא הכל ברור בכאן ועכשיו, אבל אנחנו בידיים שלו, וזה בהחלט יותר מרגיע.
בחירה חופשית, עם כל האחריות שהיא סוחבת, היא באמת חופשית והיא באמת צריכה להיות כזאת. אבל רק ברגע שאנחנו מבינים שאנחנו בעולם שלו, ולאן שלא נלך, אנחנו עדיין בידיים הגדולות והאוהבות שלו, היא באמת מתאפשרת.

נ.ב.
אולי יש משהו לא הוגן שפתחתי את זה כאן, ואולי לא הוגן בכלל, ובאמת (שוב) לא חשבתי על זה ברגע שכתבתי את הדברים, אבל כנראה שהייתי צריכה את זה. שוב סליחה.
אינני יודע אם אפשר לומר,ד.אחרונה

ש"ה' אחראי לזה"..

בוודאי שלמפרע, ה' אחראי לכל, ויכול להוציא טוב מהכל.

אבל כאן - עם כל הצער, קודם כל את אחראית לזה....

הרי את המסקנה הזו, שאו להיפגש או להפסיק, היה צריך להסיק הרבה מקודם.

ברגע שרואים שיש "פרט טכני" כ"כ משמעותי שלא מאפשר להמשיך הלאה, אז מנתקים כל קשר. לא חושבים שאם הוא כבר במקום אחר, אז אפשר להתכתב "בשביל הכיף".. אין דבר כזה. גם לא כדי "להוכיח" שזה לא יכול להתאפשר.

כמובן, אין ענין כעת "לתת על הראש" למפרע. כעת צריך לחשוב איך אפשר לעזור. אבל זה חשוב, כי יכול לעזור גם לאחרים. לא "משחקים" עם דברים כאלה. וגם זה חשוב, כדי שתוכלי לעשות את המהלך "למפרע", לראות מאיזו נקודה זה היה פשוט שטות; ואז להתבונן עד כמה ה"פרט הטכני" אכן עושה את הדבר לבלתי אפשרי. ואם כן, אז להשתדל להחיל את זה על כל מה שהיה אח"כ, על כל הפרטים שכן נראו, כדי לחזק את התודעה שלא שייך.

ולגבי החשש שתתרוקני עוד יותר אחרי שתכירי מישהו באופן לא וריטואלי - זה כלל לא ברור. לפעמים ה"וירטואלי" יוצר דמיונות שאינם קיימים באופן פשוט.

כמובן, לגביו ספציפית לא שייך להיפגש אם לא מחליטים שהפרט המדובר כבר אינו משמעותי.

נפגשים לברר נישואין - לא לברר ההיפך.

שיהיה בהצלחה.

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך