החלטתי לשתף/לפרוק/להתייעץ במחשבות שעולות בזמן האחרון..
אני חוזרת בתשובה כבר כמה שנים טובות.. כל יום שמחה ומודה על הדרך שה' זיכה אותי ללכת בה אבל תמיד יש אתגרים. ניסיונות שצריך לעבור..
עם הזמן כשמתבגרים, ומכירים טוב יותר את עצמנו, מבינים גם מה אנחנו רוצים, לאן אנחנו שואפים ומה מחפשים.
ואם להיות כנה עם עצמי? עם כמה שאני רוצה זוגיות ולהקים בית, אני יותר אוהבת את העצמאות שלי. את החופש להחליט ולעשות ולהתפתח לכיוון שאני רוצה.
נכון שחלק יגידו שגם זוגיות היא חופש אבל זה לא אותו דבר.. וזה לא שקל להיות לבד, ולא שאני לא רוצה כבר זוגיות. אבל הרצון להתפתח, מבחינת קריירה והישגים, חזק ממני..
לקח לי זמן להבין למה אני דוחה כל פעם הצעות ולמה אני לא ממהרת להתחתן. אני מרגישה שכשאתחתן כבר לא אוכל לעשות את כל הדברים שאני עושה. אני בן אדם שתמיד שואף לעשות כמה שיותר. אני תמיד אבחר בדבר הכי קשה ואנסה להגיע אליו. אם זה בעבודה, בסיום התואר, בדברים הקטנים. אני שואפת למצות כל דבר עד תום ולהגיע להכי טוב שלי.
אני מרגישה שזה חלק מהניסיון שלי, המאבק בין הידיעה והאמונה שהכול מלמעלה, ההצלחות והמעשים. לבין ההשתדלות הגדולה שאני עושה. לדעת שלאן שאני צריכה להגיע אני אגיע..גם עם פחות השתדלות.
אני מרגישה שיש לי עוד כל כך הרבה דברים שאני רוצה להגיע אליהם, שיקח עוד זמן עד שאהיה באמת מוכנה להתחתן..אבל מתי באמת מוכנים להתחתן? צריך פשוט לקפוץ למים? להכיר את הבן אדם הנכון ולהבין שיש דברים שהם יותר חשובים?
תמיד אני זו שהפסקתי את הקשרים. לפעמים הייתי לי מחשבה קטנה כזאת לפני פגישה שאני לא באמת מאמינה שעכשיו הגיע הזמן ואני צריכה להתחתן אבל כל פעם ניסיתי מחדש עם מחשבה שאולי הפגישות יכניסו בי את הרצון..
הבעיה היא שאני בת 23, וכבר מרגישה שאם אמשוך את זה יותר מדי אבין שעשיתי טעות, אבל מצד שני, מרגישה לא מוכנה בכלל לזה..
ואולי. אולי אולי. ביני לבין עצמי. אני מרשה לעצמי להגיד שחלק מזה זה גם הכיסוי ראש. חשבתי על מה היה קורה אם לא הייתי צריכה לשים כיסוי (לא בא בחשבון אבל היצר תמיד אוהב לשחק לנו קצת במחשבות..) וחשבתי שרוב הסיכויים שהיה לי הרבה יותר קל להתחתן. הייתי נשארת בדיוק מי שאני, לא מאבדת חלק גדול ממני, הסביבה הייתה ממשיכה להתייחס אליי באותו האופן. מבלי לקטלג ישר ולהכניס לתבניות. מבלי להתבלט בסביבה שלי.. זו כנראה אחת מהסיבות אבל לא הסיבה היחידה.
יצא לי חפירה אבל כבר אמרתי שזה סוג של פריקה..ואם למישהו יש דרך טובה להסתכל על הדברים ולגרום לעצמי לרצות להגיע לזוגיות, הייתי ממש רוצה לדעת איך עושים את זה..
קראתי ומצאתי את עצמי מזדהה (חצי בעבר חצי בהווה)
).