יום נורא היה לי בסוף.טוב נו..

אתמול כשעבדתי שם במשרד אחותי שלחה לי הודעה שהבת של הבוס הראשי (חברה טובה שלה) כתבה שאני אבוא גם.

לא רציתי.

כל הנסיעה חזור היא שכנעה אותי שכן.

כשהגענו הביתה התברר שהיא שלחה את זה לגם לאמא שלי., אז בשעה 1 בלילה, (כשהגענו הביתה), במקום ללכת לישון, ישבו חמישה אנשים ושיכנעו אותי ללכת למקום שאין לי כל קשר אליו ושאני לא רוצה ללכת אליו.

הבהרתי להם שאין על מה לדבר. אין לי איך להגיע (אחותי נוסעת עם חברה שלה), אין לי מה לעשות שם (נכון, בת דודה שלי נמצאת שם, אבל בזמן האחרון נוצר ביננו חור וריחוק. טוב, לא זה מה שאמרתי להם, אמרתי להם שהיא תהיה עם חברות שלה, ואני לא שייכת. [זה גם נכון.]), ואין לי איך לחזור.

אחותי אמרה שאסע לדודים שלי ואבוא איתם, שם אראה שאני יכולה להסתדר ולהיות עם חברות של בת דודה שלי. ולחזור הבטיחו לה שידאגו לה לדרך והיא ביקשה שיוסיפו גם אותי. אז הכל בסדר. (על הלוך אמרה שתברר בבוקר, אבל חזור סגור-סגור-סגור שיש איך לחזור. ואבא שלי אוסיף שאם לא יהיה ארד לכביש הראשי שם בטוח יהיה אוטובוס לירושלים.

בבוקר היא העירה אותי ושאלה אם אני באה. אמרתי שלא, וכשהיא שאלה שוב ושוב אם אני בטוחה עניתי שכן וחזרתי לישון.

אחרי 2 דקות העירו אותי שוב. בת דודה שלי התקשרה; עניתי לה והיא שאלה אם אני באה. השבתי שלא ושאני באמצע לישון אז גם לא אסביר עכשיו. היא אמרה שבלי דיבורים, אני עכשיו קמה ומתארגנת ותוך שעה אני על האוטובוס.

לא ברור למה אבל זה היה ככה. מיד קמתי, התארגנתי ויצאתי לכיוון האוטובוס (פנימי, שאחריו אקח בין עירוני). תוך כדי שאני יוצאת הטלפון מצלצל. דודה שלי. שאביא בגד ים כי בטוח אתפתה וארצה להיכנס. הייתי לחוצה להספיק את האוטובוס אז עניתי לה בצורה שהיא לא אהבה.

הגעתי. נפגשנו כולן. היה לא נעים אבל עבר.

נוסעים. אני יושבת עם בנות דודות שלי וחברותיהן ופשוט לא קשורה.

מגיעים למקום. ההתאקלמות הייתה בסדר. הן מצטלמות.

תכנית ראשונה. סיפור אישי. המספרת מדברת נורא. מידי הרבה חיוכים/צחוקים/חיקויים לא מוצלחים/כדומה. לא בשבילי. יצאתי החוצה ישבתי לבד בשמש. היה נחמד.

תכנית שניה. הוחלט שהולכים לשזירת פרחים. מגיעות- כבר התחילו. צריך לחכות לסיבוב הבא. יוצאות לבחוץ. דיבורים. נחמד.

רבע שעה לפני התכנית הבאה נכנסות לחדר הריק של שזירת פרחים. יושבות בסוף ומפטפטות.

(ההיא שמעבירה את הסדנא: סליחה אתן סדרניות?

אנחנו: בערך.

ההיא: יכולות לעזור לי ולארגן פה?

אנחנו: לא.

לא יפה. אז מה. באנו להנות.)

סדנת שזירת פרחים. אני (כמובן) לא עושה.

(נגמר. כולן יוצאות עם זרים יפים ומרשימים ורק אני- פרחים ורדרדים מציצים מהכיס. [סימן למצב"ר טוב.])

יוצאות לבחוץ. הן מצטלמות. אני עם עצמי. (ועם ההוכחה לצרידות שלה. שהיא אגב, אחד הדברים היותר נחמדים שקרו היום.)

הלאה. נכנסות- סוג של ארובי. אני יוצאת. יושבת עם עצמי. מישהי שואלת מי אני ומחמיאה שדודה שלי מדהימה. אחכ שואלת עלי עוד קצת ומוסיפה שאני נראית מהממת. (מחמאות זה דבר כל כך טוב.)

מישהי מתקשרת. דיברנו קצת ותוך כדי אחותי ראתה אותי. באתי אליה ודיברנו. היא חמודה ממש.

הן יוצאות. היה להן נחמד. גם לי.

סוג של סטנדאפ. לא הצחיק אותי.

הולכים לארוחת ערב.

ההיא מתקשרת שוב. אני הולכת הצידה ומדברות.

הן רוצות שאצלם אותן. ממש לא באלי. אבל אני לא יודעת להגיד לא, אז אני מנתקת ממנה ומצלמת.

מקבלת הודעה מאחותי. "בסוף משהו השתנה, אין לך איך לחזור, תצטרכי ללכת אל ***".

זה כבר מוגזם.

החזור היה בטוח!

מתקשרת אליה לברר מה הסיפור.

היא מגמגמת ומספרת שמשהו השתבש.

אני מצהירה שאני הולכת לאוטובוס ציבורי.

טלפונים-טלפונים-טלפונים-טלפונים.

כלום לא בסדר.

אבא שלי לא מרשה לי לצעוד כזו דרך לבד. ולא לקחת טרמפ לבד בכזה מקום ובכזו שעה.

אני בורחת. הולכת לאן שלוקחות אותי הרגליים. לא עונה לטלפונים.

בת דודה שלי מחפשת אותי.

ואבא שלי גם. אני עונה לו. מסבירה שלדודים שלי אני לא הולכת. אני אשאר שם ואחזור בבוקר.

מרגישה קטנונית. אבל עצבנית ומתוסכלת מידי בשביל להפסיק.

אני בוכה. באמצע שומקום. מרגישה בחלום.

אחותי מתקשרת שוב ושוב. היא מנסה לסדר לי מקום בהסעה לעיר אחרת, שמשם אקח אוטובוס לירושלים.

אני לא יכולה לדבר. משחררת "אני באה", מנגבת דמעות ומגיעה.

עולה לאוטובוס. אבא שלי מתקשר לברר מה איתי. גורם לבכי לעלות שוב. אני לוחשת שאתקשר עוד מעט ומנתקת. לא מסוגלת.

אני מרגישה רעה. ברחתי להן באמצע בלי לומר שלום. ובכלל עוד לא נגמר.

אני כועסת על עצמי. אני מבינה שאחותי נפגעה והיא בסך הכל דאגה לי.

מתחילה התכתבות עם חברה כדי להשכיח את זה אבל זה חזק ממני.

הדמעות עולות שוב ושוב.

אוטובוס פנימי. גומרת לכתוב. הדמעות. הן יוצאות בפומבי.

יורדת מתחת לבית אבל לא עולה. חצי שעה שם. מוציאה מכולם הבטחות שלא ידברו איתי.

נכנסת הביתה. ישר למיטה להוציא את הדמעות. לא הולך.

ילדה רעה וכפויית טובה.

את כל הנ"ל (כאן קצת קיצרתי) לקח לי שעה וחצי לכתוב. ועדיין יצא לא יפה.

היה יום שהתחיל כל כך טוב אבל נגמר נורא ואיום.

אוף לי.

יומנים נשרפיםאחרונה
קראתי..
פופ..כואב הימים האלה..
תהיי חזקה..
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך