אשמח לתשובתכם!! תמונה כשמקבלים הצעהוופל בלגי

בנים ובנות,

א. אתם מבקשים תמונה כשמציעים לכם מישהי/ו? (בהנחה שלא שלחו לכם לבד)

ב. אם כן, למה?

ג. אתם חושבים שזה צנוע שבחור מסתכל בפלאפון שלו על בחורה?

אשמח מאוד לתשובתכם!!

תודה...

א כןעדן ירושלים
ב כי אתה רוצה לדעת איך היא נראית אם אין סלידה ממראה חיצוני.
מראה זה לא הכל אבל זה חשוב..חשוב שהאישה תהיה נאה בעייני בעלה
ג זה לא מתוך עניין לא צנוע אלה מתוך עניין להקמת בית ולדעתי זה מבורך
יש בתנך יהועדן מירושליםאהוד כהן
זו את?? עדן זה קיצור של יהועדן??
א. לאשקט רועם
ג. אם זה לצורך אין בעיה, ופה זה צורך שמפורש בגמרא שאפילו מעכב מלהינשא. כך לענ"ד.
עונה בתור בתמי עדן

א. לא מבקשת

ב.לא מבקשת כי אני לא רוצה שהרושם שלי מהתמונה ישפיע לי על המוטיבציה לצאת. מעדיפה שיישאר בתור "הפתעה".

ג. כן, אם אני המועמדת שלו לדייט אז אני לא רואה בזה חוסר צניעות. גם אם הוא לא מסתכל בתמונה בכל מקרה אח"כ הוא יבחן פנים מול פנים.

א. לא מבקשת, ואם מציעים לי- אני מסרבתשריקה

ב. כי אני לא מעונינת ליצור לעצמי בראש דמות של הבחור לפני שאני פוגשת אותו. רוצה ליצור את הדמות הזאת ע"ס המציאות.

אני גם לא חושבת שתמונה באמת מייצגת את האדם. ולעניות דעתי רוב הבחורים נראים גרוע ומטה בתמונות והרבה יותר טוב מזה במציאות. אז סתם חבל להוריד מוטיבציה לפני פגישה

בתור בןקוד אבל פתוח
א. לא
ב. אז אני לא יכול להסביר למה?
אני אענה בכ"מ, רוב הבנות שאני רואה סביבי יפות, אז רוב הסיכויים שהיא תהיה גם כזו. וגם תמונה אף פעם לא באמת מייצגת..
ג. אני עושה את זה המון, לפעמים כדי לראות עם מי אני מדבר. ולפעמים סתם בגלל געגוע (שמדובר על המדוייטת).
סטופ
הנורמליות שלך ממש משמחת
תשובותיבינייש פתוח
א.לא זה יכול לעשות רושם לא טוב ואני מעדיף להיות במתח
ג.לא רואה בעיה מותר להסתכל באישה למטרת נישואים
לא.בך לי קר
אבל, בדיוק הרגע למדתי פסקה ארוכה ומדהימה ביותר של הרב קוק בעין אי"ה, על הרצון ליופי אצל האישה. דווקא אצל תלמידי חכמים.

עדיין חושב על זה.
שבת עמ' 99.בך לי קר
הפירוש האחרון של הפסוק שם, "נשיתי טובה"
יש סיכוי שתצלם? אין לי בביתהדוכס מירוסלב

לא עליבך לי קר
אין לי עדיין עין אי"ה כיס.
כן. יישר כח.בך לי קר
חחחח איך לא חשבתי על זה ברוכים תהיוהדוכס מירוסלב

אישיתמתן תורה
אני מבקש תמונה ולו רק כדי לדעת מי אני הולך לפגוש😏
זה לא הגיוני לצפות מבחור/ה להיפגש בלי לשמוע פרטים ולדעת מה המראה הבסיסי...

ולגבי צניעות, בוודאי שיש בעייתיות מסויימת בזה שתמונות יסתובבו בפלאפונים של בנים/ות אבל זה דבר הכרחי כשבאים לצאת לפגישות- שתהיה נשיאת חן וכו' ולכן צריך לדעת לעשות את זה בזהירות:
מצד אחד לא להגזים בלהסתכל, ומצד שני גם לא טוב להתעלם מזה שחלק ממפגש בין בחור לבחורה סובב סביב מראה... וזה צורך אמיתי להיות במרחב יפה ונקי, ק''ו בין בני זוג..👫
א. לא. ב. N/A. ג. זה לצורך שידוך, בדיוק כמו שהאישה מסתכלת,הדוכס מירוסלב

ואין בזה איסור. אם מישהו גולש מזה לדברים אחרים, רפואה שלמה אאחל לו.

לא. פשוט בודק בפייסבוקחסדי הים
ואם אין לה?כמעין הנובע
לא יוצא חסדי הים
לא רציניע מ
תשובהבסדר גמור
א. בדרכ כן.
ב. לראות אם יש כיון למציאת חן בסיסית. אני משתדל להסתכל בעין לא שיפוטית כל כך. המציאות הוכיחה שוב ושוב שהמציאות יכולה להיות שונה (לפעמים בהרבה) מהתמונה - לטוב ולמוטב. אין לי כח או זמן לבזבז על דברים שיכלתי לדעת מראש.
ג. אני חושב שזה צנוע. אם לא הייתי סובר שזה צנוע - הייתי גם סובר שבנות צריכות להסתובב עם רעלה ושמלה עד הרצפה.. הרי ברחוב רואים אותן בדיוק אותו דבר, ושם לא מצינו שיש טענה שזה לא צנוע בימינו.
בתקופות קדומות אשה היתה יוצאת פעם בחודש מהבית אבל היום זה לא כך..
א. לא.לך דומיה תהילה

ב. ---

ג. הדגש זה על הפלאפון? אם כן, אז שיראה, יתרשם וימחק.

בכלל, גם ההיתר להתסכל הוא כדי לבדוק התאמה. אחרי שהבחור

החליט שהמראה לא מפריע לו, ההיתר מוצה.

...ברגוע
א. לא מבקש
ג. יש בזה משהו
דעתי...מאזין אל הקולות
א. לבקש תמונה זה יותר מהגיוני. כי חבל לבזבז את הדייט למי שזה ממש קריטי לו...וחבל על העוגמת נפש שתיגרם לה, במקרה שהוא יחתוך אחרי פעם אחת בגלל זה...

אני אישית לא מבקש כרגע .כי גיליתי שזה לא כ"כ מפריע לי...ואולי סתם כי אני חדש בתחום.

ב .נראה לי עניתי בא...

ג. אחרי שאני יוצא עם מישהי, ויש לי תמונה שלה בפרופיל/תמונה שהיא שלחה, אני מסתכל לפעמים...יותר כדי להיזכר במראה,וליצור איזשהו געגוע.. בטח בצבא כשאתה נפגש פעם בכמה שבועות...
תגובה ונצל"שאליסרטן
א. עד שנה שעברה לא ביקשתי אבל מבקש כי נמאס להתאכזב
ב. שוב.. נמאס להתאכזב. יש בזה היתרונות וחסרונות.
ג. פה אני רוצה לנצל"ש.. באמת.. אני לא מבין את השאלה. אני לא מתחיל לשלוח לחברים שלי סתם תמונות של בנות.. זה לא עובר בין אנשים.
בנוסף, רוב מוחלט של הבנות אני פשוט לוקח את השם ושם בפייסבוק ושם רואה יותר מתמונות אחת. ושם זה לא בן אדם​ אחד אלא כל העולם.. אז עם כל הכבוד. לא רואה בזה בעיה.
חיכיתי לניצלוש...קוד אבל פתוח
אף אחד לא חושד שבמישהו שישלח לחבר'ה.לך דומיה תהילה

אבל כמו שאמרו כאן לפני כן,

יש מי שמסתכלים לא רק בשביל למצוא התאמה, אלא גם כהנאה רגשית/ אסטטית/ אחר.

לגיטימי לקחת את זה בחשבון לפני שנותנים תמונה.

אין הכי נמי, לא לכולן יש פייסבוק.

אם מישהי הייתה שומרת תמונות שלי, לא יודע אם הייתי נותן...

מה אכפת לך לתת?אליסרטן
זה לא שאתה שולח תמונה פרובוקטיבית..
מה אכפת לך מה היא עושה עם התמונה כל עוד זה נשאר אצלה?
לאלאלארחפת..

א. לאכי בשמחה תצאו.

ב. לא רוצה להפוך את זה לנושא מבחינתי,

גם אם בסופו של דבר אסיים על זה את הקשר.

ג. אם זה כדי לבדוק התאמה - לא רואה שום בעיה.

בתסוסה אדומה
א. לא.
ג. תלוי איך הוא מסתכל, אבל מה אכפת לי, עניין שלו...
א.כןבנדוד
ב. כי מה לעשות חשוב לי גם החיצוניות.. ג. אם זה למטרת נישואין למה לא?
א. אשמח אם תהיה, לא נראה לי שאבקש.ענבל
בס"ד

כן אחפש באינטרנט לראות אם אני יכולה למצוא (באופן כללי אברר עליו גם באינטרנט).

ב. כי חשוב לי לדעת עם מי אני הולכת להיפגש מכל הבחינות.

ג. מה עניין צניעות לפה? אם הוא מסתכל כדי להתגרות אז לא. אם הוא מסתכל כי הציעו לו אותה אז תפאדל.
עונה קצת אחרת..מור ולבונה
אני העדפתי לא לשלוח/ לראות תמונה כי זה לא הרושם שאני רוצה לקבל מהאדם.
אני רוצה לפגוש חיות, רוצה להתרשם מאדם עם כל ההוויה שלו.
צחוק, אינטונאציה, טון דיבור, הבעות פנים.

תמונה מעבירה מצב של רגע נתון.
וזה לרוב לא משקף (במיוחד היום שעושים לתמונות מייקאובר).

זה מתחלק.איוושה
עבר עריכה על ידי איוושה בתאריך ב' באב תשע"ז 18:54

קודם כל אקדים ואומר שתמונה מבחינתי היא לא לשם בדיקת נשיאת חן, אלא בעיקר כדי לקלוט הלך רוח. לדוגמה, איפה הוא בוחר להצטלם (במועדון או בבית המדרש?), גודל כיפה, ציציות, בסגנון הזה. דברים שמעידים על רמה תורנית.

אם יפנו אליי מאתר הכרויות, ברור שאבקש תמונה. ההגדרות הן נזילות מאוד.. מישהו יכול להגדיר את עצמו כתורני כשהוא ממש לא (בשבילי לפחות). לכן חשוב שתהיה תמונה בשביל לסבר את העין.

לעומת זאת, כששדכן מציע (או להבדיל, כשפונים מהפורום...) אני לא אבקש. כי מלכתחילה אני יודעת שהבחור הוא בכיוון.

אהיה כנה ואגיד שתמונה מבחינתי זה פלוס. כלומר, אני אשמח שתהיה תמונה והבחור יציע מיוזמתו, או לחילופין שתהיה לו תמונה בווטסאפ או משהו כזה - אבל כמו שכתבתי, במידה ואין אני לא אבקש. התמונה מבחינתי לא דומיננטית ולא עליה ייקום וייפול דבר. כמו שאמרתי, היא רק משקפת.

ג. שאלה מצחיקה כי היא נטולת הקשר חושב 

ממש לאSquadron
ככ הרבה אנשים אהובים יש בחיי
שלא נראים כמו מה שהדמיון שלי אוהב.
אוי ואבוי אם ה' היה נותן לי תמונה שלהם לפני שירדתי לעולם ושואל אם הם מוצאים חן בעיני
חושב שיש קצת הבדל..אליסרטן
בין חבר / שותף / משפחה. לבן זוג שאיתו אתה רוצה לבנות בית, אחרי שיש לך רצונות ומשיכות מסויימות
העקרון זההSquadron
אם אוהבים מישהו, לא משנה איך הוא נראה.
אבלמי עדן

בזוגיות לא מספיק שיש אהבה אלא צריך שתהיה גם מציאת חן( שלא תהיה סלידה), מה שלא כן בין חברות( או חברים) כלומר יכולה להיות לי חברה ממש טובה שאני אוהבת ומסתדרת איתה אבל אני לא מתחברת למראה החיצוני שלה.

ויותר מזהמי עדן

קשה לי להאמין שתגיע אהבה בין בני זוג ללא מציאת חן.

תודה על המחשבה והתגובות!! מגיבה לכולכם יחד..וופל בלגי

תודה לכולכם על התשובות!! 

יצא ארוך אבל אשמח אם תקדישו זמן לקרוא עד הסוף. כותבת את זה מתוך הרבה מחשבה ותחושת כאב גדולה על המציאות שנוצרה....
מנסה לענות פה לכולם יחד, מקווה שאצליח לגעת בדברים. 
כשאני עונה לאנשים ספציפיים, חלילה לא תוקפת! מנסה להבין, כי פשוט לא מסכימה.. קחו באווירה טובה!

א+ב

לא, לא מבינה את הצורך בתמונה, ניסיתי קצת לקבל ממכם תשובה למה צריך. יש פה כמה נקודות למחשבה אבל בגדול, ממש לא שוכנעתי. ממש חשוב שיהיה מציאת חן ובן הזוג יאהב את היופי של השני!! אבל מרגיש לי כ"כ לא נכון שליחת תמונה בהכרות, לא משקף את האדם ואפשר לראות הרבה מעבר ויותר אמיתי במציאות!! אז בשביל זה מבררים מראש לדעת שיש פחות או יותר בסיס משותף וזה נראה הסגנון שמחפשים ואח"כ נפגשים ורואים את האדם. הרבה יותר משמעותי לדבר עם חברים ולברר מאשר לראות תמונה. @ענבל אם יש משהו מסוים שידוע שממש חשוב לך, עושים פאדיחה ושואלים. (יש לי קושי עם שמנות, היא כזו? אני גבוה, היא ממש נמוכה? וכו'..)@איוושה למשל אלו דברים שאפשר לדעת בבירורים גם בלי תמונה, רק לשאול תשאלה הנכונה בצורה הנכונה.. לגבי אתרי היכרויות זה באמת יותר בעיה, למרות שגם שם אפשר "בחוק הדתיים השלובים" למצוא מכרים משותפים שאפשר לברר אצלהם שהבחור בכיוון... @מאזין אל הקולות אם יש מישהו שזה ממש קריטי לו, שישאל על מה שקריטי בעדינות. ואם זה ממש ממש קריטי לו (ויש מעטים כאלה שלא מסוגלים, שממש חייבים משהו מסוים, זה לא ברמה של התופעה הרווחת שנהייתה היום..) אז שיבקש תמונה. אבל שזה יהיה אדם חריג, מישהו שבאמת כ"כ קריטי לו. לא תופעה נרחבת כמו שזה היום שכל אחד מבקש...

@מתן תורה כמו שאמרו@מי עדן ו @שריקה ואהבתי את התגובות שלהם בב' ושל @בינייש פתוח בא', קצת התרגשות לפני דייט וציפייה להכיר יכולה להוסיף רק עניין וטוב לפגישה. נראה לי בריא ומשמח. ותכלס כמו ששריקה אמרה, המציאות היא לא התמונה, רוצה להכיר תמציאות, מה הענין לראות קודם דמיון?... ולמה זה לא הגיוני לצפות להיפגש בלי לראות תמונה? לפני 10 שנים (והרבה פחות..) ראו תמונה? לא. וזה היה הגיוני מאוד... ולגבי לשמוע פרטים אתה צודק לדעתי, חשוב לברר ולראות שמי שמציעים לך היא בסגנון של מה שאתה מחפש, אין עניין לצאת בלי לדעת כלום ולגלות שהיא בכלל בסטטוס שונה לגמרי ממה שאתה מחפש.

@כי בשמחה תצאו. אהבתי את הגישה בב', לגבי ג' התייחסתי בהמשך. ואהבתי את התשובה של@מור ולבונה , כמה התמונה לא משקפת וכמה באדם יש הרבה מעבר, צודקת ממש לדעתי @Squadron תשובה מעניינת, יש בזה משהו..

@שם קצוץ505 לא הצלחתי להבין מה כתבת בב'. לפי מה שהבנתי אתה אומר שמבקש כדי לראות אם יש מציאת חן כי אין לך כח לבזבז זמן על דברים שיכלת לדעת מראש, מצד שני אתה אומר שהמציאות הוכיחה את עצמה שהמציאות יכולה להיות יותר טובה מהתמונה (ז"א שגם כשרואה תמונה לא יודע מראש כי יכול להיות מופתע לטובה..). אז למה אתה מבקש תמונה? הרי יש מצב שהיא קופה בתמונה אבל במציאות תהיה יפה. אז למה סתם לבאס את עצמך מראש או להחליט שלא לצאת?

@עדן ירושלים ו @בנדוד- דוגרי, כמו שאמר @-ינון- בב' מכמה בנות אתה כבר סולד? אם הציפיה שלך היא לא משהו מיוחד מידי אז כמות הבנות שיסוננו על זה היא לא כזו גדולה ואפשר לקחת תצ'אנס לראות את זה בפגישה.. בסופו של דבר למראה יש חשיבות משמעותית בנישואים ואני ממש לא מזלזלת בזה! אבל לאופי, לאישיות ולכימיה שנוצרת יש משמעות הרבה יותר משמעותית!! את המראה תוכל לראות בפגישה הראשונה שאתה לא סולד, לאופי ולכימיה תצטרך יותר פגישות כדי להכיר.. אז למה כ"כ חשוב לברר את זה עוד קודם? גם אם על זה יגמר הקשר, הוא יכל להיגמר גם על זה שגילית שהיא כעסנית (ולא בטוח שתדע בפגישה ראשונה)... אי אפשר לכסות את עצמנו מכל הכיוונים, עושים השתדלות ומכירים.

ג

ברור שהמטרה היא בשביל להקים בית, זו מטרה נעלה וחשובה מאוד!! אך האם הדרך אליה לא בעייתית??? גם האמירה שלא יתחתן עד שיראה אותה, זה לא אומר כמה זמן יראה (והאם זה הדבר החשוב ביותר והראשון שיעשה בהיכרות) זה רק אומר שצריך לראות אותה קודם. סבבה, לכן הפגישות הם לא רק בטלפון.. @מתן תורהה ו @מי עדן אתם צודקים, חשוב שתהיה מציאת חן והמראה הוא חלק משמעותי בקשר. אבל מציאת חן קוראת דרך תמונה? היא קוראת דרך מפגש חי, בה יש גם שפת גוף, אינטונציה, כימיה שנוצרת בניכם ועוד.. אז למה לא לחכות לפגישות, להכיר לראות ולהרגיש?!@שקט רועם@בנדוד, ו@בינייש פתוח כמו שאמרתי הצורך בגמרא הוא לא לראות תמונה, הוא לראות תאישה לפני שמתחתנים. אז תראה אותה בפגישות, לא שוכנעתי למה זה הופך את זה לצנוע?!? עד כמה מותר להסתכל עליה? מותר ממש לבהות בה ולבחון? הרי גם למטרת נישואין שומרים על הצניעות, אין שום היתר להפר הלכות צניעות. לפי ידיעתי יש רק אמירה שצריך לראות, ראיה, אז נכון שרובנו לא רק מסתכלים בפגישות לכמה דקות וזהו, אבל יש שמירה מסוימת גם בתוך הפגישות..

@לך דומיה תהילה ו@ענבל- איך אפשר לדעת מה הבחור עושה עם התמונה? מי אמר שמוחק מיד? וכמו שאמרת בעמצך שכתבו פה חלק על שימושים אחרים בתמונה (הסתכלות בזמנים מסוימים וכו..) כששולחים תמונה לא יודעים מה יהיה איתה. רק שהיום הרבה אנשים לא מסכימים לצאת בלי תמונה, ככה שכבר לא לגמרי לגיטימי לבחור שלא לתת... ומסכימה איתך שההיתר הוא רק כדי לבדוק התאמה... @ברגוע! תודה על ההסכמה ;)

ובתגובה ל @מי עדן לדעתי זה לא צנוע, לא שאלתי על זה רב. מעניין באמת מה יגיד, ובכל זאת לכל אחד מאיתנו יש רב אחר עם פסיקה שונה. (@פלוני מפונפן נראה לי שזה שונה בן בנות לבנים כי זה יותר בעיה שבן יתבונן על בת.. למרות שלדעתי גם בנות לא צריכות לבקש תמונות ויכולות לחכות בסבלנות). זה שהפך לתופעה שבפלאפונים של בנים מסתובבות תמונות של בנות שהציעו להם נראה לי לא צנוע כמו ש@מתן תורה הסכים איתי. אומנם זה נכון כמו ש@שם קצוץ505 כתב שגם ברחוב רואים נשים וגם בפגישה תראה אותה. אבל בוא נהיה כנים רגע. כשאתה רואה אותה ברחוב או בדייט לא נעים ממש לבהות בה ולבדוק כל חצקון, זווית אף וקילו שעלתה מהעוגה אתמול המבט הרבה יותר כללי.. עם הזמן בדייטים כבר רואים מרכיבים קטנים יותר וכו.. אבל! שמסתכלים בפלאפון אין את הבושה הטבעית מהסתכלות, ואז מרגישים בנח לבהות בה לאורך זמן, להגדיל תתמונה ולראות דברים שלא היית רואה כשהיא מולך מסתכלת עליך גם.. אני חושבת שזה לא ראוי. לא הייתי רוצה שאף בחור יבהה בי.. ולכן @סוסה אדומה אני חושבת שזה עניין גם שלי ולא רק שלו. זה הצניעות שלי, היופי שלי. ו@אליסרטן שאמר על הפייסבוק, לכן גם אין לי פייסבוק, אין לי שום צורך שכולם יראו תמונות שלי.. ויש גם כאלה שיש להם, אבל התמונות פרטיות לחברים וכו.. מי שבחרה לפרסם זה כבר עניין שלה, אי אפשר לדעתי להפוך את זה לנורמה ובכל הצעה לבקש תמונה. ומאמינה ומקווה שתמונות לא עוברות לחברים, אבל שוב כמו שכתבתי לאחרים, רואה בעיה גם שהבחור עצמו יראה.. הוא יוכל לראות בפגישות בצניעות.

@בך לי קר- הפסקה ארוכה ודורשת לימוד, לא לגמרי למדתי את כולה אבל לא חושבת שהיא סותרת. מותר לכל בחור לרצות להתחתן עם אישה יפה! אבל יפה זה סובייקטיבי בעייני כל אחד, לכן אומרים "כלה נאה וחסודה" נאה בעייני בעלה.. זה לא מסביר למה הוא צריך לראות את זה בתמונה, הוא יכול לראות במציאות.. אז גם יראה את כל יופיה המלא, עם האופי שגם מקרין על היופי.

@-ינון- ו@מאזין אל הקולות- בג' רק חיזקתם את העמדה שלי למה זה לא צנוע. לא הייתי רוצה שבחור שאני יוצאת איתו יבהה בתמונה שלי! שיזכר במראה? אתה מתגעגע? תתקשר, תפגש. (נכון שבצבא יותר מורכב, אפשר למצוא פתרונות. ואם זה הפתרון היחיד, אז תגיד לה על זה, שתדע.. וגם לא כל מי שמבקש תמונה בצבא.. ככה שזה יוצא דופן ולא מסביר תתופעה) למה מותר לבהות בתמונה של אישה? איפה הצניעות שלה? גם ברחוב מותר לך לבהות בה להנאתך? (מצטערת שיצא קצת תוקף.. פשוט ממש הופתעתי!)

איך זה שנוצרה מציאות שתמונה היא דבר כ"כ לגיטימי להכרות שהמצב היום הוא כבר כשמציעים מישהו זה מיד מגיע עם תמונה? מעט מילים והעיקר תמונה! רבים לא מבררים, כי "את זה כבר נכיר בפגישות" ואת היופי לא תכיר? הרבה יותר מהר תכיר.. וכשבוחרים שלא להביא תמונה זה מתקבל שלא בטוב.. למה אנחנו צריכים למכור את עצמנו? תיופי שלנו? אנחנו עגבניות בשוק? איך זה שבנות צריכות ללכת להצטלם יפה כדי שירצו אותם יותר? @אני גיחכתי, אבל אם זה מתאים למישהי פה.. היוזמה הזו מעידה על המצב..
העיקר מבחינתך שתתחתן עם אישה יפה? או עם אישה בעלת אופי ומידות שאתה אוהב, שנעים לכם יחד והיא תהיה האמא הכי טובה לילדים שלך? מה יותר חשוב? איפה המיקוד שלנו בבירורים? ומה הכי חשוב לברר?

ליופי יש משמעות חשובה ממש! הוא חלק משמעותי מחיי הזוגיות ומשש לא מזלזלת בחשיבותו. כולנו בעז"ה נתחתן עם בעל / אישה שמבחינת כל אחד הוא/ היא הכי יפה בעולם!! את היופי שלה תראה כשתכיר אותה, אז תראה מה מרגיש לך. גם הפנים שלה ישפיע על היופי ואז תראה תמונה הרבה יותר משמעותית מאשר תמונת סטילס, אז תראה את יופייה ותוכל גם להחליט שלא מתחבר, מותר וחשוב! אחרי שראית אותה, את האדם.. (כמובן שזה הגם הפוך כלפי בנות שרואות בנים!...)

כותבת מתוך הרבה כאב על המציאות שנוצרה! לאן נעלמה האנושיות?! מה העיקר והטפל מבחינתנו? מרגישה צורך למחות על זה, להשמיע קול חזק של חברה איכותיים ותורניים שלא מסכימים לזה לקרות, לא משתפים עם זה פעולה. לא שולחים ולא מבקשים. אנחנו שומרים על כבודנו ולא מסכימים להמשיך לרוץ בהצעות כמו בשוק!! תמונה של מי נראית הכי יפה ולידה סתם כמה מילים, שיראה רציני. בכמה מילים ותמונה שלא משקפת, בזה מכירים?!?! בואו נשקיע, נברר מי הבחור/ה, ננסה להפגש אם נראה בכיוון, הרי בסופו של דבר יש מצב שאיתו/ה נקים את הבית בעז"ה..

תודה לכל מי ששרד וקרא עד לפה! אשמח לשמוע את דעתכם...

בשורות טובות ובקלות אצל כולנו!!

וואי! איזו תותחית את!רחפת..
מילים כדורבנות
מסכימה ביותר עם מה שקראתי.
טוב, הסכמתי עם דעתך גם קודם...שריקה

כפי שכתבתי בתגובה הקודמת שלי.

אולי המצב פחות מפריע לי, כי באופן אישי פשוט לא נותנת תמונה גם כשמבקשים (ובד"כ לא ביקשו ממני)

אז פחות טרחתי להשקיע אנרגיה בנושא עד כה..חצי חיוך

רק רוצה לומר ללך שאפו על התגובה המושקעת

ועל ההתיחסות האישית לכל תגובה

(איך אחזת ראש?...חושב)

תודה. כמשהו חשוב אוחזים ראש ;)וופל בלגי

יישר כח על ההשקעה!כי בשמחה תצאו.

ומעריך מאוד את האידאליזם!

גם אם ברמה האישית אני נוהג אחרת.

אני כן נותן תמונה שלי,

ואם היא כבר שלחה - מסתכל לאחר שמבחינת כל הבירורים הייתי אומר כן.

לא יודע אם זה כ"כ מזעזע.

לגבי מה שכתבת לינון.

מסופר על הרב הנזיר שהחזיק תמונה של ארוסתו והיה מסתכל בה כשהיה בחו"ל.

אם איני טועה, זה היה במשך 12 שנה, בהם הוא למד באוניברסיטה מעורבת.

אז נכון, זה לא דומה, אבל אם הקשר מספיק רציני והוא מתגעגע - זה בטח לא שוק בשר.

צריך עיון בהלכה עד כמה זה מותר, אבל מצד שני - גם אחרי אירוסין זה לא פשוט...

אבל,

הצעקה שלך חשובה בשביל מי שנסחפה בזרם בעל-כרחה.

בהצלחה רבה!!

תודה! במציאות של ימינו נפגשים בתדירות של יותר מפעם ב12 שנה,וופל בלגי

ככה שלא בטוחה שזה אותו מצב...

א. מראה זה סובייקטיבי.ענבל
בס"ד

לשאול אם היא שמנה זה לא מדד ואני מניחה שלא ייתנו אורך ורוחב כדי שהוא יוכל לצייר את זה. יש אנשים שיגדירו שמנה בצורה מסוימת ויש שיגדירו אחרת. כנ"ל עם כל שאר הדברים.

לגבי זה שלא נדע מה ייעשה בתמונה-
קודם כל, אני כנראה נותנת יותר אמון בבחורים ממה שאת נותנת. מאמינה שרובם לא מסתכלים על תמונה כזאת כדי להתגרות.
חוץ מזה, אם במקרה נפלת על אחד בודד שמשום מה זה מה שהוא מצא אז מה זה עניינך? זה לא שאת הכשלת אותו וטכנית את גם לא יכולה לדעת שזה קרה. אני חושבת שרוב מוחלט של הבחורים לא עושה את זה (בואי נגיד שיש דברים הרבה יותר יעילים מזה) ולכן אני לא מבינה את החשש הזה בכלל.
בקיצור, אם בחור לא מצליח לשמור על עצמו זה עניין שלו בלבד.
היא טוענת שלהסתכל מגעגוע זה לא לגיטימיקוד אבל פתוח
וזה בהחלט קורה....

@וופל בלגיעדיין לא הגבתי לך באריכות, אולי אח''כ... אם יהיה זמן...
הצניעות היא שלי, לא צנועה בשבילו..הוא אחראי על עצמו אני עלי!וופל בלגי

אם היא שמנה באמת, לחברה אין עניין לשקר אחרי ששאלו אותה, היא לא רוצה שחברה שלה תפגע כי חתך אותה אחרי דייט אחד ושוב מבינה שזה כי היא שמנה.. ואם היא קצת מלאה, אז זה לא משהו בולט וחריג מידי ולכן יוכל לראות בדייט ולהתרשם.. ואם רוצה רק רזה, אז שיגיד יש לי חולשה לרזות, היא כזו? באיזה דרך שבוחר.. (כמובן שזה רק דוגמא..) לחברה אין עניין לשקר ולגרום לחברה שלה להיפגע.

ולי יש את הזכות וההלכה לשמור על הצניעות שלי. אני לא צנועה בשבילו, אלא בשבילי. לא חושבת שזה צנוע שבחור יבהה בתמונה שלי...

ועובדה שכבר פה היו בחורים שאמרו שמסתכלים בתמונה להנאתם, זה לא שאני חושדת, זה אמירה מפורשת שאמרו. לא יודעת למי התמונה שלי מגיעה ולא רוצה שדבר כזה יקרה. 

לכן כ"כ קשה לי שזה הפך לנורמה וגם בחורים תורניים ואיכותיים מבקשים תמונה וכשבת מסרבת זה מתפרש לא חיובי... קשה לי שנהיינו כאלה חומרניים..

מחילה, אין לי כוח להיכנס ברגע זה לדיון ענבל
בס"ד

אולי יהיה מישהו שיעשה זאת במקומי.
אנסה להסביר...מאזין אל הקולות
המצוקה שאת מעלה פה,@וופל בלגי כבר עלתה פעם.. בנושאי מציאת חן,ויופי, ולמה אנחנו,בני האדם,כ"כ מייחסים לזה חשיבות..
אז ככה. נבראנו בעוה"ז עם יצר. והוא חזק מאיתנו. חד משמעית...אי אםשר להכחיש אותו/להתנגד אליו לגמרי. השאלה לאיפה מנתבים אותו..
זו 'בעיה' אחת.

בעיה שניה, זה הדור. לא ניכנס פה לפרטים, אבל בדורינו שהכל כל כך פרוץ, ויש אינטרנט,ויש רחוב....ומה לעשות, באיזהשהוא מקום ה'סטנדרטים' שלנו משתנים. כל מה שאדם עבר בחיים ונפגש-משפיע עליו. משנה ומעצב אותו. גם לזה אי אפשר להתכחש...

מה שאני טוען, שבאידיאל,במקור-את צודקת לגמרי. אנחנו חיים בבעיה אחת גדולה...ובתוכה עלינו לבנות חיים של קודש, של טהרה, של המשך של עם ישראל ושל כל אחד ואחת מאיתנו.
וכן, על מנת שהדברים האלו ישתמרו בצורה הכי טהורה ונקיה וטובה-צריך משיכה. וצריך שיהיה יופי. סובייקטיבי, אבל צריך יופי. ורוב מוחלט של האנשים לדעתי צריך את זה . על מנת ליצור קשר נכון ואמיתי וטוב.
אז כן, את יכולה להשאיר את עצמך בגובה, באידיאל..ולדרוש לצאת עם בחורים טהורים וקדושים,שלא ראו צורת אישה מימהם..אגיד לך את האמת, קשה למצוא. אבל הדרישה לגיטימית בהחלט...
ואת יכולה כך גם להפסיד הרבה בחורים צדיקים וטובים,שלא חיו ככה...ולכן הם לא באידיאל הזה שלך,ובסטנדרט שלך...
בסוף הבחירה היא שלך.

לגבי ג, את צודקת שמי שמסתכל כדי להנות-יש בזה בעיה, ולא בטוח שזה תקין..מהנקודת מבט האישית שלי, (כחייל בצבא...) שיש המון זמן בין הפגישות...(כמעט 3 שבועות) אני חייב איזה תמונה להיתפס בה. להיזכר עם איזה אדם אני מדבר(בטלפון)...קשה מאוד לחזור אח"כ ולהיפגש ולא לחזור אחורה מבחינת הרגש...
וכן, בשלב יותר מתקדם, לדעתי מותר ואף רצוי להזכיר לעצמך מי היא/הוא , וליצור איזה געגןע... בטח בעידן של ימינו. כן, כדי למנוע מעצמי הסתכלות אחרת אולי...

מאוד מעריך את ההסתכלות. ואת ההשקעה של התגובה...כל הכבוד. בטוח שאת קוראת ביסודיות לגמרי...איזה שליטה! אני בטוח שזה ממש כישרון..
אשמח לשמוע מה דעתכם..
(אני לא בטוחה שזה האידיאל.ענבל
בס"ד

זה כמו להגיד שהאידיאל הוא שנחיה בלי תאוות. להזכירך חכמים ניסו את זה.
האידיאל הוא שנצליח לשלב גוף ונפש בתבונה וברגישות אבל אין זה אומר לוותר על אחד מהם. שניהם חשובים לכינון מערכת יחסים נורמטיבית ואני לא בטוחה שיש אידיאל אחר)
כתבת יפה!נפש חיה.
אולי לא הובנתי נכון...מאזין אל הקולות
האידיאל הוא לא לחיות בלי. האידיאל הוא לא לייחס להם חשיבות כמו שמיוחס להם היום...
ולהתייחס יותר לדברים הפנימיים. אבל במציאות הקיימת, באנשים האלה, שהם אנחנו-זה האידיאל...
אני הבנתי ולא הסכמתי ענבל
בס"ד

אי אפשר לא לייחס חשיבות לגוף, הוא חלק מהעולם שהקב"ה ברא וככה הוא רצה שזה יהיה. להפך, אני דווקא אומרת בריש גלי- יש חשיבות עצומה לגוף, אל תזלזלו בה. אני באמת לא מבינה את כל אלה שמתפלאים על פסילות בגלל מראה. יש חשיבות עצומה למראה וזה לגיטימי, בריא וטוב.
אני לא אומר שאין חשיבות...מאזין אל הקולות
פשוט אני חושב שעלינו ,להיות מעל התאוות הללו, ולהיות יותר קדושים ופנימיים מהרצונות הללו,שבסוף ביחס לפנימיות-הם נמוכים...
יש חשיבות, וצריכה להיות, השאלה מה המינון שלה...
נראה שכאן נק' המחלוקת..
גם לומר בקלות,יש חשיבות, ולהגיד שזה מגיע ממקום טהור וטוב-לדעתי האישית והרגשתי זו התיימרות, וקשה לי לומר את זה . לפחות על עצמי..
אז אני חושבת שמה שאמרת יותר דומה לנצרות מליהדות..ענבל
בס"ד

הנצרות באמת אומרת שעלינו להיות מעל התאוות ולהשתדל כמה שיותר לבטל אותן ולכן גם לא מתחתנים (לפחות בזרם מאוד מסוים).
אני חושבת שהיהדות דווקא דוחפת אותנו לא לנסות לבטל את המשיכה וגם לא לראות בזה אידיאל, להפך. אישה נאה מרחיבה דעתו של אדם. מהמשפט השלם לא נשמע שמדובר באישה נאה פנימית (לפחות לא באופן כמעט בלעדי).
יש חשיבות ליופי ולאסתטיקה ואני באמת לא חושבת שיש ביהדות אידיאל להתעלות מעל זה. זה נכון שיש אידיאל להעלות את הדברים לקדושה ולהשתמש בהם בצורה הנכונה, אבל אין אידיאל שזה לא ישנה לנו.

אולי באמת נקודת המחלוקת היא במינון אבל אני מרגישה ששאלת המינון היא יותר מהותית ממה שאתה עושה אותה
הי הי הי.מה פתאום נצרות...מאזין אל הקולותאחרונה
הנצרות מבטלת את עולם החומר. אצלם אין חיבור בין הקודש לחול, אין שילוב כזה, זה פשוט לא הולך ביחד.
ההבדל בין זה למה שאמרתי הוא עצום..

אולי אני צריך לחדד. ברור שלדעתי יש חשיבות ליופי ולאסתטיקה, לא סתם נבראנו כך. יש לזה עומק שלא בידינו להשיג.אפילו כתבתי על זה פעם כאן..
אני לא אמרתי להזניח את המשיכה הזו...אני פשוט חושב, שבדור שלנו, המשיכה הזו עברה את סף הרצוי. והגיעה לרמות שלא רוצים להגיע אליהם. לא צריך לפרט מה אנשים לפעמים מחפשים בבחורה..לא תמיד זה רק 'יופי'. זה הרבה תאוות שמקבלות מקום לגיטימי ,ועובר את הגבול.(אני מדבר יותר על העולם החילוני כמובן. למה שאת אומרת לכאורה אין גבול, כל משיכה היא לגיטימית...)

מכאן ועד להפוך את מה שאמרתי לנצרות , זה או לא להבין מה זה נצרות, או לעוות את דבריי.
יש אידיאל ביופי. אבל צריך להיות לו מינון וכמות. ויחס. אי אפשר לתת לו הכל...זה כל מה שאמרתי..
חחח לא הבאתי את הפסקה בשביל להוכיח משהובך לי קר
לא הבנתי - זה דיון או טור דעה?לך דומיה תהילה

אם יש לך דעה את יכולה לומר אותה בלי להטריח אותנו לענות מראש ואז להסביר לנו למה אנחנו טועים.

זה לא בסדר.

[לא אמרתי שמצד הבחורה אפשר לדעת, דיברתי על מצד הבחור. אני מבין שלא קראת במתינות כל מה שכתבתי, כי דווקא לא צידדתי במתן תמונה].

מצטערת אם הרגשת שהטרחתי אותך! לא זו הייתה הכוונהוופל בלגי

רציתי לנסות להבין קודם יותר מה אחרים חושבים, אולי אצליח להבין יותר את נקודת המבט של המבקשים ולא אצטרך לכתוב את דעתי באופן מנומק וארוך שכזה. אז הצלחתי קצת יותר להבין את נקודת המבט אבל עדיין לא להסכים איתה. חשבתי על זה הרבה לפני שהגבתי והחלטתי שיותר נכון להגיב לכולם יחד בתור שיתוף במחשבות שלי מאשר להגיב אחד אחד.

אם נפגעת מהדרך, מתנצלת!

עניתי לך יחד עם ענבל אולי לכן הרגשת שלא קראתי מה כתבת אבל קראתי והבנתי שאתה לא בעד תמונה ושהבחור יכול לבחור לשלוט בעצמו ולהסתכל באופן מכבד וצנוע. אך אני בתור בחורה לא יודעת מי הבחור שאני שולחת לו (תחשוב שאצל בנות גם לא ביררתי עליו ואין לי שמץ של מושג מי ומה הוא) ככה שאין לי איך לדעת מה יעשה בתמונה שלי... אני לא יכולה לדעת אם גם הוא כמוך מביט ומוחק...

בכל מקרה, תודה שענית וקראת בסבלנות!

ואגב, אני עדיין פתוחה לשמוע גם דעות מנוגדות...וופל בלגי

ריגשת אותי עם ההשקעה בתגובה, יישר כוחך!!!איוושה

לגבי מה שנכתב אליהדוכס מירוסלב

זה לא נכון הלכתית, אבל אי אפשר לפתוח את זה זאת סוגיה גדולה מדי

ע מ
@משיח בן דוד, רשמת לך שזו התגובה הכי ארוכה בפורום? (לא מזמן תפסתי אותך מעדכן את השיא)
זה מקרה חריג. לא רשמתי , העברתי ישר לגורמים המתאימיםמשיח בן דוד

אני מקווה שיעצרו אותה בהקדם

אוקייקוד אבל פתוח
1. נתחיל בזה שיש הבדל בין לראות תמונה בגלל שאני מתגעגע לבן אדם, מאשר לראות תמונה בשביל ההנאה המינית שלי. וההבדל הוא עצום, גם מהצד ההילכתי.
2. גם כשנפגשים אני *מסתכל* עליה, לא לשניה, והסיבה שעושים את זה היא לא רק כדי ליצור קשר עין.
3. כשאת יוצאת לרחוב, יהיו גברים שיסתכלו עלייך בשביל ההנאה המינית שלהם, זה לא אומר שלא תצאי לרחוב הרי... גם כאן אין בעיה לפרסם תמונות שלך (כמובן בצניעות), ואם יהיה בחור אחד שייקח את התמונה שלך למקום בעייתי זה בעיה שלו ולא שלך (כמובן אם את מסכימה עם סעיף אחד, אני חושב שזו נקודת המחלוקת).
4. אני חושב שהרבה פחות צנוע מלראות תמונה, זה לשאול איך היא נראית...
5. גם אם אני לא מבקש תמונה, זה לא אומר שרוב הגברים צריכים להיות ככה, לגיטימי לגמרי לאהוב או לא לאהוב סיגנון מסויים...
6. לאור סעיף 3, מה הבעיה בתמונה? ואם אין בעיה, וזה נוח אז למה לא?
ינון! ינון! ינון!ענבל
ענבל! ענבל! ענבל!קוד אבל פתוח
למה לא מגיע לי ינוןןןןןןןןןןןן!!!!
רק ל@ימ''ל ו@עוגי פלצת מגיע???
נעלבתי...

אתה קיבלת שלוש ינון ואתה נפגע??ענבל
בס"ד

זה יותר שווה מסתם הכפלת אותיות
אם את אומרתקוד אבל פתוח
סבבה
אז תודה
בכיף, תמיד פה לשירותך ענבל
ובכן, כמובן.אברי
אישה צריכה להיות נאה בעיני בעלה כמו שהוא צריך להיות נאה בעיניה. אם אפשר לחסוך דייט שלם ואולי רצון להמשיך כאשר הצד השני ממש לא מעוניין בגלל המראה, למה לא?
לענ"ד אין פה חוסר צניעות. הרי אף בחור לא נותן פה "הסתכלות" על נשים (וכן להפך) יש כאן מטרה ברורה. לדעת איך האדם נראה.
פעם אחת יצא לי לחוות דיי מקרוב איך הבחוררחפת..
בוחן תמונה, בלי קשר לחוסר צניעות, זה היה חסר בושה. לא אומרת שכולם כאלה, אבל זה מאפשר את זה. והכי גרוע, זה נהיה נורמאלי. (משני הכיוונים. גם בנות שמקבלות תמונה של הבחור)

אם היה פורמט של תמונה שאפשר לראות לחמש שניות וזה נעלם, ניחא. אין כזה, בינתיים אין בי שום רצון להעביר תמונה שלי. וגם ההיפך, לראות תמונות של אחרים, עליי הרגשתי שזה חוסם משהו בנפש כלפי הבנאדם.
סנאפ צ'אט מאפשרת....קוד אבל פתוח
למרות שגם שם אפשר לצלם מסך...
(וואי איזה זקן יצאתי שכתבתי סנפצ'ט עם רווח וא')קוד אבל פתוח
חח אני שחכתי מה זה 😮אושרקה
עדיף בלי תמונותאושרקה
זה בדרך כלל פחות משקף את המציאות לפעמיים הבחור והבחורה נראים פחות טוב בתמונה וישר אנחנו פוסלים מבלי לחשוב שאולי הם לא מצליחים בתמונות ולפעמיים הסיגנון דיבור יכול לעשות את האדם יותר יפה ומלא קסם אישי ובתמונה לא רואים את זה ...
^ אני חושבמתן תורה
שצריך לראות תמונה רק כדי לדעת לקראת מה אני הולך... ומסכים לגמרי שיש במפגש חי עם בחור/ה הרבה מעבר לתמונה,
והקסם האישי ושפת הגוף יכולים לתת באמת מבט רחב יותר על הבן אדם מולי👍
אין ספק שתמונה לפני גורמת לשקט נפשי חחאושרקה
אבל אני מעדיפה את גורם ההפתעה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך