טלוויזיה בבית כן או לאaipaipai
אני בתהיות לגבי זה , תמיד אהבתי פלייסטיישן וסרטים למרות שאני מכיר הרבה בלי...
לאקוד אבל פתוח
א. זה מכשיר שכל היעוד שלו זה לבזבז את הזמן...
ב. באופן כללי זה לצפות בטלויזיה לא בריא למח.
ומחשב?aipaipai
מחשב הוא לא נועד לסרטים למשחקיםקוד אבל פתוח
אומנם יש בו גם סרטים ומשחקים, אבל זה לא השימוש העיקרי שלו.
במידה ואדם קונה מחשב שהשימוש העיקרי בו הוא סרטים ומשחקים, אני בהחלט גם נגד זה.

אין לי בעיה עם סרטים ומשחקים לכשעצמם (כמובן שזה לא דבר חיובי, אבל לצערי לא כל דבר שאני עושה הוא חיובי), יש לי בעיה עם הנפח שזה תופס.

כשקונים טלוויזיה, שמים אותה בדכ באמצע הסלון, וזה לא סתם, כי זה מושך המון תשומת לב, וזה המרכז בבית.

(אם זה יעזור להבין את הנקודה, אני אראה טלוויזיה אם יוצא לי בבית מלון/ קרובי משפחה וכו').
רחפת..
וכמובן תלוי מה הולך בטלוויזיה..
ברורקוד אבל פתוח
בדכ גם אין מה לראות...
טלוויזיה לא.פסיפלורה1
פליסטיישן זה סבבה.
כנל מחשב (מסונן)
לא!!לב טהור:)

בס"ד

בגלל מה שינון כתב וגם בגלל חוסר צניעות ממש גדול! וגם שאני לא רוצה לחנך את הילדים שלי לתרבות של סרטים וטלוויזיה....

מחשב כן- אבל מסונן

לאבסדר גמור
משחית זמן ונפש לאין ערוך מכל דבר אחר..
המחשב מתחרה ראוי אבל לדעתי לא מנצח..
יש טלוויזיה בחדר כושר עם כבלים, מעודד אותי ללכת לשם.חסדי הים
סתם.

יש לי סמארטפון ומחשב, ואני יכול לבחור לראות שם מה שבא לי, אפילו טלוויזיה בסטרימינג, אז זה הרבה יותר טוב.
מתוך שלא לשמה כפשוטו...הייזל
לפחות אני לא בא כדי להסתכל על הבנות שם. חסדי הים
סתם.
אצלנו אין כמעט בנות.
למה אתה מתכוון בטלוויזיה?משיח בן דוד

אם זה עם כל הערוצים וכל זה אז בטח שלא..

אם זה רק dvd ופלייסטיישן ..אולי..אבל גם לא רצוי

תאמין לי הכי טוב השקט הזה מהטלוויזיה ומכל הבלאגן

רדיו מספיק ..

לא לא לא ולא..אלומיניום
בגלל ככ הרבה סיבות חח
בלי. זה שקט מוחלט. יש ביטוי כזההדוכס מירוסלב

Television Is Chewing Gum for the Eyes/Brain

מנסיוני השקט הנפשי שהחוסר בטלוויזיה גורם לו הוא מדהים!

לגבי מחשב, אפשר לדאוג למחשב נקי. וגם לגבי פלייסטיישן כדאי לשים לב שהמשחקים נקיים, יש הרבה דברים גרועים במשחקים היום

לא לא לא לא לא לא לא לאאיוושה

בזבוז זמן משווע / הצפייה אשכרה לועסת את המוח.

אני בעד להחזיק מחשב עם אינטרנט מסונן, ושיהיה ממוקם בחדר פנימי בבית. כלומר, לא בסלון או בכניסה לבית.

ככה עדיין תוכל לצפות בסרטים ולשחק במשחקים בזמנך הפנוי, אבל כשתיכנס הביתה הנטייה תהיה לעשות דברים מועילים יותר כמו להתעסק עם האישה והילדים, לקרוא ספר, לנגן, לאכול או סתם לנוח, ולא ישר לגשת למחשב

חחח יש זמן עד אישה וילדיםaipaipai
אבל הבנתי תקטע , תודה!
בבקשה. שאלה ממש חשובה..!איוושה
לא. חד משמעי.עץ על מים
אין תכנים חינוכיים. וגם ככה אנשים דבוקים למסכים. עוד מסך להדבק אליו? לא חינוכי, לא תורני, לא ערכי, לא מוסרי ולא מוסיף לחיים כלום חוץ מזבל.
חחחחח הרגת אותיaipaipai
זה היה מאוד גורף! חחח והרג אותי הניק שלך עץ על מים
אל תמותבסדר גמור
אז.עץ על מים
איך אתה מגיב אם הרגתי אותך?
אתה היית במים והעץ שעל המים נפל כנראה. זה לא אני זה העץ... (על משקל זה לא אני זה היד שלי...)
כניראה אני לא אגיב חחחחחaipaipai
מדוייק להפליא.בך לי קר
כן, תמידשפיפול
גם חשוב לראות חדשות כל יום, כי אחרת אתה מתעדכן מהאינטרנט והרבה פעמים זה ממש שטויות.

נגיד באתר חדשות של ערוץ שבע הרבה עושים כותרות מכל מיני שטויות מגזרי שלא מעניינות כמעט אף אחד.
הפוךסתם 1...
התקשורת והחדשות מעצבות דעת קהל על ידי נושאי הפרסום.

בynet מעצבים חברה לפי נושאים מסוימים וב'בשבע' נושאים אחרים ועיצוב דעה שונה.

כשכולם רואים חדשות 2 כל ערב הציבור מחליט להכניס לתודעה שלו את מערכת הערכים שלהם ולא של אחרים.
את האירועים האובייקטיביים חשוב לדעת ובשביל זה לא חייבים טלוויזיה.
בערוץ 7 עושים כותרות משטויותשפיפול
מתווה הגז לא חשוב, דיור ציבורי לא חשוב, פרשת הצוללות זה כלום, המלחמה בסוריה זה סתם.

מה חשוב? הקשקשנים מעמונה והדירות שלהם. איזה נושא חובק עולם.
ובערוץ 2 עושים כותרות מכל מה שמעניין את הביצה התל אביביתאיוושה

החדשות לעולם לא יהיו אובייקטיביות לחלוטין.

השאלה היא האם אתה מוכן לצרוך אותן בתוספת כל הזבל שיש בטלוויזיה, במקום באופן הנקי שמציעות האפליקציות או האתרים

אין לך מושג מה מעניין את הביצה התל אביביתשפיפול
מן הסתם גם לא יהיה לך
אבל זה לא הפרים טעים של ערוץ שתיים.
הוא מכוון לאוכלוסיה אחרת.
קודם כל, אתה לא מכיר אותי בכללאיוושה

אין לך מושג מי אני ומאיפה אני.

אז תשנה את הסגנון שלך אם אתה מעוניין לקיים פה דיון ולא מונולוג.

Just So you know, אני עירוניסטית, גרה בסביבות תל אביב וההורים לצערי מחזיקים בטלוויזיה, ככה שמידי פעם אני מגניבה צפייה.

אני יכולה בהחלט להרחיב למה הטענה שלי מדוייקת, וגם לתת דוגמות. ככה שהקביעה שלך שהפריים טיים (ברובו) מכוון לאוכלוסייה אחרת היא לא רק משוללת יסוד, היא גם יהירה בהחלטיות שלה שלא מתבססת על כלום.

אני האחרונה שאצא בהכללות, אני לא סובלת שעושים את זה. אבל כאן, מה לעשות, זו המציאות. 

עוד מונולוג של אחת מפתח תקווהשפיפול
החיים שלך תותים.
לא יורדת לרמה שלך, הדיון נגמראיוושה

קבלי התנצלותשפיפול
הרבה פעמים נפלט לי
התקבלהאיוושה

לא.. סתם מכניס טומאה לנפש{ר}צינית
אנשים בריאים מדברים על בריאותשפיפול
אנשים טמאים מדברים על טומאה
אתה בוודאי צודק.בך לי קר
תכל'סמתן תורה
הבעיה בטלוויזיה זה שהיא משדרת (חחח) משהו מאוד בולע וסוחף... ככה שצפייה זה לא כמו לראות משהו במחשב, וכשהיא נמצאת במרכז הבית בסלון כמו בד''כ אז זה נותן אווירה מסויימת לבית..

אני צריך לשאול את עצמי איך אני רוצה להיראות כלפי עצמי ביחס לזה, ואיך אני רוצה גם שיראו אותי... בסוף יש נזקים מסויימים שמגיעים מטלוויזיה לילדים שקשה מאוד לתקן אח''כ, ומחשב נותן לזה דווקא מענה יפה סה''כ- סינון וכו'..👍
ואם היא באחד החדרים*שלי*
זה משנה את ה "תמונה"...??
השאלה מה התכנים ושעות הצפייה..
נכןן מאוד אבל בכזרועיי!
בנוסף לזה אם כבר יש טלוויזיה אז יש את ההשפעה גם של המיקום שלה.
לא דומה טלוויזיה במרכז הסלון לאחת במקום צדדי בפנים באחד החדרים
מצדמתן תורהאחרונה
התוכן של הטלוויזיה ברור שאין הבדל...
אבל בד''כ היא גם יושבת במרכז הבית ככה שזה מוסיף עוד נקודה- וזה בגלל שהטלוויזיה תופסת מקום מרכזי, וצופים בה הרבה ואז היא גם עוברת לסלון..
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך