בעיה שמטרידה אותי. מאוד.רק לצורך שאלה
סליחה אם זה קצת יראה תלוש ושטחי, רק חייבת לציין שזה משהו הרבה יותר פנימי מזה. גם אם משתמע שלא.
זה מתחיל בגיל 10 בערך. מאז התחלתי להיות מודעת למראה שלי, ובעיקר לאף שלי.
על פניו זה נשמע חיצוני ממש, אבל כבר שנים אני פשוט לא מצליחה להרגיש יפה עם האף שלי. זה לא שזה מעסיק אותי כל יום, אבל יש תקופות שאני מרגישה שהוא באמת נוראי ואני חושבת שבלעדיו הייתי מרגישה יותר טוב.
אז למה אני כותבת את זה דווקא פה? כבר כמה שנים יש לי דילמה בקשר לניתוח אף. מעבר לשיקולים נפשיים וכספיים, הטרידה אותי המחשבה שכשאצא עם מישהו אז הוא לא "יכיר" אותי באמת. פנימית אני אותו בן אדם (כמובן שתמיד יש לאן לשאוף ולהתקדם), אבל חיצונית זו לא אני כפי שנבראתי. כל הזמן דיי הדחקתי את המחשבה הזאת מהראש, אבל בתקופה האחרונה היא מתחילה להיות רלוונטית- כי אם אעשה ניתוח זה עכשיו, לפני שאני מתחילה לצאת.
יש בי קולות שאומרים שכיום ניתוח אף זה כ"כ נפוץ. ואני ארגיש הרבה יותר בטוחה בעצמי ויותר שלמה, ואני רוצה לבוא ממקום כזה.
ויש בי צד שאומר, וואלה, זה לא פייר, לא כלפי בן הזוג שלי ולא כלפי עצמי. אני ארצה להרגיש יפה ע"י בעלי כמו שאני באמת ולא בגרסה המנותחת שלי. וזה לא כמו להחליק שיער או להתאפר, זה שינוי באמת גדול.
לא אשקר.... יש בי גם קול שאומר שאולי זה לא מתאים. אני שואפת לרמה תורנית גבוהה (ובעז"ה יותר ממה שאני כיום) מנסה להתקדם ולעלות , ואולי זה משהו שלא מתאים למישהי דוסית. ואולי גם בנים דוסים יסתכלו על זה בעין עקומה.
אני אשמח לדעת מה אתם חושבים. במיוחד בנים, יוריד לכם ממישהי שתדעו שהיא מנותחת? אני לא ככ אוהבת את שאלות יפריע לכם וכו כי מה שמעיד זה מכלול יותר רחב, אבל בנושא הזה אני מרגישה שאני חיה בסרט. שאולי ניתוח אף נראה לי כאופציה לגיטימית אבל בכלל הוא לא שייך ולא מתאים ואני מנותקת מהמציאות. אז אשמח שתאירו את עיני
ושוב סליחה אם זה נראה נושא ילדותי ורדוד. הוא נשמע שיטחי וככ חיצוני אבל זה קשור גם לנקודה יותר פנימית שאני לא מצליחה להעביר. ולתפיסת עולם. ודימוי עצמי.
תודה! (:
שאלה לגיטימית אין צורך להצטדקבסדר גמור
במיוחד לנוכח השאלות האחרות והרדודות ששואלים פה לפעמים.

בכנות אומר לך שלא אכפת לי מה היה, השאלה מה יש עכשיו. אם זה נראה יפה כרגע, מעולה.
משהו הפריע לך אז טיפלת בו. למה זה נתפס בעיניך כדבר שלילי?
האם היית אומרת את אותו דבר על שומה או משהו אחר?
אל תחשבי יותר מידי מה המדוייט יחשוב.
תעשי מה שנראה לך אמיתי, נכון ובריא- נפשית ופיזית.

בהצלחה
יפה יותר? תעשי וזהו מה הסיפור?בינייש פתוח
אם את לא סגורה אז לא..אושרקה
לי אישית גם מפריע לחשוב שאולי זה לא משהו שלי ולפעמים יש פחד שכאשר עושים את הניתוח אחרי זה אי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ...תחשבי עם עצמך אם תהיה שלמה ,
אל תתנצלי, בשביל זה יש פורום. לך דומיה תהילה

מההיכרות שלי עם עצמי, על פי רוב אחרי פגישה או שתיים

לא שמים לב לכל המסביב.

קל וחומר שבינך לבין עצמך אין סיבה שתקדישי כל כך הרבה

תשומת לב. דימוי עצמי הוא עניין של תודעה, לחיוב ולשלילה.

את צודקת כשאת אומרת שאת רוצה למצוא חן בעיני בעלך

כמו שאת באמת, אבל תשאלי את עצמך איך את מוצאת חן גם

בעיני עצמך... זה לא שינוי מהיום למחר, אבל הוא יותר עמוק

ויותר מספק ויותר אמיתי לדעתי.

ממה שאת כותבת נראה שיש בך יותר מאשר אף. בטוח יהיה

מי שיצליח לראות את זה ותחיו בעושר ואושר (תענו אמן!).

בקיצור, לדעתי,

אל תעקמי את האף כי מישהו עלול לעקם את האף... קורץ

אבל כמובן שמי שמחליטה בסוף זו את.

אמןן!!!!!ע מ
ממשיך לקרוא
סליחה.. טעיתי בשירשור.רחפת..
אבל אגב, עניתי אמן. תודה על התגובה היפה!
אוף.. נמחקה לי בטעות התגובה המקורית.. רחפת..
אם זה יגרום לך להרגיש טוב יותר עם עצמך, אני בעד.הייזל
לא רואה הבדל עקרוני בין זה לבין החלקת שיער, לייזר, מחטבים וכו'. ולא יודעת מה אתך, אבל אני נבראתי בלי חורים באוזניים... (ואני אומרת זאת בתור מישהי שלא מסוגלת לצאת מהבית בלי עגילים.)

אגב, ממש לא נראה לי שהוא אמור לדעת שעברת ניתוח אף.
לצורך העניין, למה רלוונטי לו לדעת שכשהיית בת 17 היו לך פצעי בגרות, קוביות ושמונה קילו עודפים? הוא מכיר אותך היום ושמח בך עכשיו. זהו.

הלוואי שתרגישי יפהפייה בכל בחירה!
^^כשמש וכירח .
אם זה מה שיגרום לך להרגיש יותר טוב - לכי על זה. כמו שהייזל אמרה זה בדיוק כמו כל דבר אחר שאנחנו עושים בשביל להרגיש טוב..בהצלחה!
מדוייק.סטופ
זה ממש לא שטחי!!סוסה אדומה
את עמוקה וערכית.

ממש אהבתי את השאלה, אני חושבת שהיא נוגעת בנקודות חשובות ומהותיות.

השאלה הזאת כל כך יפה ומרגשת אותי, וממש קשה לי להסביר למה.

הרצון שלך והנסיון שלך לאהוב את מי שאת כפי שאת, כמו שהוא החליט לברוא אותך, הוא מרגש.
את אומרת כביכול "לא נעים לי לומר לקב"ה שאני לא מרוצה במתנה שלו"... יש באמירה הזאת משהו מאוד מנומס, מאוד ענוותני, ומאוד משתדל.

ובכלל, זאת ממש אני, ולשנות בי משהו לצמיתות, נותן תחושה של פגיעה עצמית. "אני לא אוהבת את עצמי כפי שאני".

הרצון שלך לשמוח במי שאת, ולהיות כפי שאת בהשלמה עם מה שה' נתן לך, הוא מרגש כל כך כל כך.

למה את מרגישה שזה קשור למישהי דוסית, בגלל ההתעסקות החיצונית שלא תלך איתך לקבר?

קודם כל, אני רוצה להישאר בשאלה, כי באמת יש פה שאלה, שאלה מדהימה.

אנסה לענות לך, למרות שאני מאוד מהססת...

אני מנסה לחשוב,
כבשר ודם, כשאני רוצה לתת מתנה למישהו, מה המטרה שלי במתנה?
יכולות להיות כמה מטרות, אינטרסנטיות יותר ופחות...
אבל כשהמניע שלי הוא אהבה גמורה, והמטרה האמיתית שלי היא לשמח אותו, אני אחשוב על המתנה שתשמח אותו כמה שיותר. אבל אם אני אוהב אותו באמת, אני אתן לו גם פתק החלפה... יש בזה משהו מעליב (מעניין להבין את זה לעומק, מה מעליב בזה בעצם) אבל הנכון הוא שאם אני באמת רוצה בשמחתו, אני צריך לאפשר לו להחליף.

הקב"ה נתן לך מתנה, מאהבתו אותך, לטובתך, הוא נתן לך גם את היכולת להחליף אותה, ואולי גם זאת חלק מהמתנה.

בשונה מאיתנו, בני בשר ודם, העומק שבמתנות שלו, עמוקות הרבה יותר...
אולי רק בזכות המתנה הזאת (שאת לא מרוצה ממנה) את זוכה לעומק שאחרים לא זוכים לו, אולי המתנה הזאת נותנת לך הרבה דברים אחרים, כולל שיקולים נפשיים וכספיים חשובים שהוא מאמין בהם לטובתך.

אני חושבת שהשאלות שלך חשובות מאוד. תרשי לעצמך להישאר בהם... ותרשי לעצמך לענות.

ה' נתן לך מתנה, והוא נתן לך אותה עם פתק החלפה שהוא חלק בלתי נפרד ממנה.
זה נתון לבחירתך.
אבל מה הרצון האמיתי שלו? שתהי שמחה

אז תחשבי מה באמת הכי יתן לך להרגיש שלמה עם עצמך...

כשהשאלות יפתרו לך בינך לבין עצמך, דעותיהם של הבחורים לא יהיו אלה שיהוו שיקול לדעתי.

בהצלחה

👍חופשיה לנפשי
תשובה יפה
יש לך כלי להעשות יפה יותר, ותמנעי אותו מבעלך??אש לבנה

זה באמת השיקול היחיד?לך דומיה תהילה

מה?!?!?!?!?מור ולבונה
זה ממש לא עבור הבעל!

בנות לא צריכות לחשוב שאם יש להן דרך להעשות יפות יותר אז הן צריכות לעשות את הדרך הזאת.

זה בשביל עצמה, בשביל ההרגשה שלה.

הבעל סביר להניח לא יבחין בכל אופן.
אם הוא אוהב אותה הוא בכלל לא יראה אם יש לה אף מכוער או אף סבבה.
וזה בכלל עניין סוביקטיבי.
מסכימה,חדשה.
לדעתי חשוב מאוד להגיע לנישואין עם כמה שיותר שמחה בעצמך ובגוף שלך. דימוי גוף חיובי משמעותי מאוד בעניין של נישואין ובטח בהתחלה, כשהרבה דברים יכולים להיות מביכים.
בעלך יאהב אותך בכל מקרה - אבל כדי להגיע לזה ממקום נכון, את גם צריכה לאהוב את עצמך.
עצוב שככה אתה רואה את זה...כשמש וכירח .
למה עצוב?איוושה

למה זה כל כך נורא לרצות לשמח את האיש שלנו?

לא מכוונת ספציפית לניתוח המדובר, אלא בכללי.

לא נכון להגיד שאנחנו מתייפות לגמרי בשביל עצמנו, לעיתים ההרגשה שלנו תלויה ברגשות של הבחור. כלומר, אנחנו נשאף לשנות משהו במראה החיצוני כי אנחנו יודעות שהבעל יאהב את זה, ואנחנו רוצות שהוא יאהב את זה - אנחנו רוצות לעשות לו טוב.

למה זה כל כך גרוע?

(כמובן, בתנאי שהאהבה לא תלויה בדבר והנישואים לא מבוססים על השינויים האלו...)

זה עצוב ומגעיל כיסוסה אדומה
יש משהו באמירה הזאת בהקשר הזה שאומר שהגבר הוא המרכז, וכל כולה נועדה רק בשבילו, וכביכול הדבר שהכי חשוב בה, זה היופי שלה.

איפה הכבוד לאישה ולמי שהיא בלי שום קשר לחיצוניות שלה? איפה הכבוד לרגשות שלה ולהתחבטויות הנפשיות שלה?
הדבר היחיד שצריך לעמוד לה מול העיניים זה ה"רצון של בעלה"?
לאישה יש רצון בכלל? ושכל? ולב? הרי היא צריכה להיות עזר כנגדי, ואני מבין מזה שהיא בעצם שפחה... ואולי אפילו שפחה שנועדה בעיקר לספק את היצרים שלי (והשתדלתי להיות עדינה).

מזל שרובנו חיים בשנת תשע"ז, ולא כמה אלפים אחורה...
היא רוצה לעשות משהו אחד בשביל בעלה,איוושה

וכבר את מסיקה מפה שהוא במרכז, שכל מה שעומד מול העיניים שלה זה רצונו, שאין לה רצון ושכל, שהיא שפחה?

מחילה, איזו היסחפות.

זה לא כזה דרמטי כמו שאת מציירת את זה.

לא מדובר כאן על בעל שמבקש מאישתו להשתנות, מדובר על אישה שרוצה להשתנות בשביל בעלה, כדי לשמח אותו.

בדיוק כמו שגבר ירצה לעשות שינויים למען אשתו, כדי לשמח אותה - לדוגמה לדלל קצת את הגבות, או להתקלח בתדירות יותר גבוהה, או להתלבש יפה יותר באירועים משפחתיים. 

זה ממש לא קשור לחושך ולפרימיטיביות...

אבל היא לא נשואה עדייןברגוע

וגם לנשואה, יש הבדל אם הבעל מבקש לבין משהו שאולי ישמח אותו.

ולעשות ניתוח זה קצת יותר שינוי מלהתקלח יותר..

מסכימה איתך, דיברתי בכלליאיוושה
נכון, וגם בעלהסוסה אדומה
לא רשאי לבקש מאישתו שתעשה ניתוח או כל משהו אחר בשבילו...

יש לו בחירה מלאה לבחור אותה כמו שהיא או לוותר עליה כמו שהיא לפני שהוא עומד איתה תחת החופה.

אם יש משהו שמפריע לו וזה צץ אחרי הנישואין, הוא יכול לומר בעדינות שהוא אוהב יותר ככה וככה...
את מוזמנת לנהוג איך שבא לך עם בעלך לעתיד שיחי',איוושה

אבל פה את כבר מעצבת תוואי למערכות יחסים וקובעת מה נורמלי ומה לא, וזה פחות מתאים. יש דברים ששונים ממה שאת חושבת והם עדיין לגיטימיים מאוד.

בטוחה שיש הרבה מערכות יחסים אוהבות וטובות שבהן הבעל ירגיש בנוח לבקש מאשתו לשנות משהו שמאוד מפריע לו, והיא תסכים בשמחה - כי ככה זה כשאוהבים, מפרגנים לצד השני ומחפשים להיטיב איתו.

זה לא כזה נורא, זה לא הופך את הגבר למפלצת מיזוגנית ולא את האישה לשפחה רכרוכית

מה שכתבתיסוסה אדומה
לא מתייחס לטכניקה מעשית, הוא נובע משיטה כוללת.
ובעיניי, לבקש ממישהו להשתנות בשבילי אחרי שבחרתי בו כמו שהוא, זו טעות גדולה ועקרונית.

יש גם יחסים שבהם אישה מוכנה להיות שפחה מבחירה, וזה עדיין לא הופך את זה ללגיטימי בעיניי.
אף אישה היא לא שפחה, הכל בסדר.איוושה

מסכימה איתך שהאהבה לא צריכה להיות תלויה בזה, אם זה ככה המצב פגום מיסודו (כמו שכבר כתבתי למעלה).

אבל אם לא? לא צריך לקחת הכל כל כך כבד ולתת לכל דבר משמעות שלילית ומיליטנטית.

שוב, לא מדוייק לומרסוסה אדומה
"אף אישה היא לא שפחה", כי לצערנו יש נשים כאלה.
לא כולן ערות לכך שהן כאלה, ויש כאלה שאפילו מאמינות בזה כאידאל.

אני לא נכנסתי לזה שאהבה לא צריכה להיות תלויה בזה, גם אם זה נכון...
כי אני באמת תוהה אם מאחורי דעה כזאת יש הבנה נכונה לגבי המושג "אהבה"...

מי שאוהב דג, הוא לא אוכל אותו.
אם אני רוצה מישהי יפה שתספק אותי, אני לא אוהב אותה, אני אוהב את עצמי (מסוג האהבה העצמית האנוכית, ולא האהבה העצמית החשובה והכרחית).
אבל למה זה אנוכי אם האישה *מוכנה* לעשות את זה?איוושה

אני לא מצליחה להבין אותך ואת ההתנגדות הכל כך עזה שלך.

למה זה שונה מאישה שתבקש מבעלה שיפסיק לדבר על כדורגל כל כך הרבה כשהם בציבור? או מגבר שיבקש מאשתו שלא תשתף את השכנים בעניינים משפחתיים? הרי כשהוא התחתן איתה הוא ידע שהיא פטפטנית. אז מה? אסור לו לבקש? זה הופך אותו לאנוכי? איזו הגזמה!

בסופו של דבר, כשהמטרה היא תיעול מערכת היחסים והפיכת המצב לנעים יותר עבור שני הצדדים, אין בזה שום רע.

תראי.. שמישהי מתלבטת על ניתוח אףמור ולבונה
כי היא לא שלמה איתו וכי היא רוצה לעשות את השינוי הזה עבורה,
להגיד לה אם יש לך דרך להיות יפה יותר עבור בעלך- לכי על זה,
זה הדבר הכי אינפנטילי שיכול להיות.

א. מי אמר שהבעל יאהב את זה?
ב. זאת הדרך לדרבן ?
ג. זה המסר שאת רוצה שיקלט לאומה?

איפה הגבול? איפה האישה צריכה לעצור את עצמה?
לייזר בכל הגוף?
בוטוקס בגיל 50?
הרמת גבות בגיל 60?
ניתוח הסרת שומן בעקבות לידות?

מה זה הדבר המגוחך הזה?
וכאן זה אפילו הזוי יותר..
היא אפילו לא מכירה את בעלה וכבר צריכה להתייפות עבורו?
ואם הוא לא יאהב את זה? אז היא תעשה ניתוח לתיקון?

אנחנו לא בובות על חוטים
אנחנו לא *צריכות* לעשות משהו בשביל מישהו אם אנחנו לא מעוניינות בכך.

אם את כן מעוניינת לעשות ניתוח כלשהו (אל תשווי לסידור גבות. זה ממש לא אותו דבר! ויש כאן בנים שגם לא יסדרו את הגבות, שזה לגיטימי במידה מסוימת) שרוב השיקולים שלך יהיו את!
התחושות שלך והבריאות שלך.

שיש כבר בעל ברקע זה בסדר לומר אני אשמח ש... וזה בסדר אם האישה גם תסרב.
אם זה משהו מינורי מבחינתך והשימחה של בעלה תעלה על הנטל שלה- היא תענה לבקשתו.
אבל לא צריך לשמח אותו בכל מחיר.

אם בעלי יבקש ממני לעשות ניתוח אסטטי אני אומר לו שהוא מוזמן ללכת לעבור את הניתוח בעצמו.

ניתוח כרוך בסיבוכים- ולא עושים את זה לכיף. בעל שמצפה מאישתו להשתנות עבורו שינוי שכזה הוא אגואיסט.
הוא לא אוהב אותה אלא את עצמו.

ואם היא מוכנה רק כדי לרצות אותו והיא מוחקת את עצמה-
יש לה בעיה בבסיסי האישיות.

כן דברים קשים אבל אני עומדת מאחריהם.

שוב (!!!), אני לא מכוונת לניתוחאיוושה

מדברת בכללי. נגד גישת ה-"אני לא משתנה וימות העולם" / "Take it or live it", שהיא בעיניי קצת ילדותית ולא הולמת את המציאות.

לא כל שינוי הוא מחיקה של האישיות ואף אחד לא הפך אתכן לבובות על חוטים, וגם את זה כבר אמרתי. 

שאת אוהבת מישהו גישת "האני לא משתנה לעולם"מור ולבונה
לא בהכרח תופסת.

כבר כתבתי בתגובה לעיל עכשיו אעשה את זה ברור יותר.

סיטואציה א':
הבעל מבקש ממני לסדר גבות.
לי לא אכפת לסדר או לא לסדר.
אם זה ישמח אותו אז אני אעשה את זה.

סיטואציה ב':
הבעל מבקש ממני להתאפר,
לי לא בא להתאפר, מרגיש לי שזה לא אני.
אז אומר לו אני ממש רוצה לשמח אותך אבל אני רוצה גם להישאר נאמנה לעצמי. ומבחינתי זה שינוי שאני לא מוכנה לו.

ביטול הרצון הוא רק כלפי שמים.

הבחור בחר בי כמו שאני.. אז זה בסדר לצפות שאני אשתפצר אבל זה בסדר גם אם אחליט בנושאים מסוימים לא לקבל את הרצונות שלו כלפיי.

(סתם לסיבור האוזן,
אני יוצאת עם מישהו שנראה כמו מוגלי.
הוא לא מוכן להסתפר כמו בנאדם.
אני לא אוהבת את זה אבל הוא מרגיש שזה הביטוי של מי שהוא.
אני צריכה להבין שזה המרחב האישי שלו והוא לא ישנה אותו כדי לרצות אותי.)

אז את מסכימה ששינויים הם לגיטימיים,איוושה
המחלוקת היא לגבי המקום שהגבול עובר בו, שהוא אינדיבידואלי ומשתנה מאחת לאחת (לך אין בעיה לסדר גבות למען בעלך, ואחרת תגיד שלא בא לה; הוא, עם כל הכבוד, קיבל אותה ואת גבותיה הפרועות כמו שהן ולכן שילמד להתמודד).

והרי זה בדיוק מה שאמרתי - שאין רע בשינוי שמתבצע לטובת ובהסכמת שני הצדדים. את מוכיחה את הטענה שלי.
אז אני חושבת שאין מחלוקת לגבי הגבולמור ולבונה
והוא דיי ברור (ברמה הפרקטית כמובן שיש שוני)

הגבול הוא-
האם אני פועלת בניגוד לרצוני?
האם אני מבטלת את עצמי?

יכול להיות שאנחנו לא חולקות. לא תמיד צריך לחלוק, אבל עדיין היה לי חשוב לחדד את הנקודות הנ"ל.
יפה... את מדייקת.סוסה אדומה
הפתגם האמיתי הוא Take it or leave it קבל/י את זה או עזוב/עזבאיידל קניידל

את זה ולא מה שכתבת קבל/י או חיי (???) את זה. 

צודקת טעות שנבעה מפזיזות.איוושה
אני לא מדברת על האישהסוסה אדומה
אני מדברת על הגישה של מי שכתב את ההודעה הספציפית הזאת!

אני אנסה להסביר פעם אחרונה למרות שזה בסדר מבחינתי שלא תביני אותי ואת ההתנגדות העזה שלי

הגישה הזאת מעידה על אנוכיות כי הנושא במשפט כמו זה "יש לך כלי להעשות יפה יותר, ואת מונעת אותו מבעלך??" זה הבעל ולא האישה.
וזה בעייתי גם אם המשפט הזה היה נאמר מפי אישה, ואנוכי ובעייתי כשהוא נאמר מפי גבר.

ועוד,
אם מישהו מתחתן עם מישהי, הוא לא מתחתן על סמך זה שהיא תשתנה בשבילו.
אתה מתחתן עם אישה, אתה לא מתחתן עם בובה מפלסטלינה.

אם אישתי לא יודעת להתאפר למשל ואני אומר לה שאני אוהב אותה יותר בלי איפור או עם איפור שונה, אבל יודע שזכותה להראות איך שהיא רוצה והרצון שלה במה שנוגע לעצמה חשוב יותר מהרצון שלי, זה בסדר גמור.

אבל לומר למישהי שהוא היה שמח שהיא תשנה את האף שאיתו היא נולדה, זה במילים אחרות לומר לה "הייתי שמח שתהי מישהי אחרת", כי האף הזה, הוא חלק ממנה וזאת מי שהיא. וזה, לא ייתכן שיומר, גם אם הוא לא כופה עליה את זה וחושב שלגיטימי שהיא לא תסכים.

ויש לזה עוד הרבה צדדים, אבל אלו העיקריים...

תיעול מערכת היחסים נובע מהעבודה של שני הצדדים למען הקשר, כשהקשר הוא הנושא, ולא אחד מהצדדים כשהצד השני הוא זה שצריך להשתנות + בשבילו.
עבודה משותפת, קבלה משותפת, תוך התחשבות ברצונות ובהוויה של שני הצדדים.
סוסה אדומהעובד
את מבוהלת מהחיים!
קרה משהו שפגע בך?
למה את כל כך טעונה?!
עוד לא התחתנת וכבר
את מפחדת שישנו אותך?
עד כדי כך את נעה ברוח
ונתונה לשינויים?
משהו מסתתר שם-
ואם תפתרי אותו תתחתני
יותר בקלות, והזוגיות שלך
תהיה יותר זורמת בטוחה
וגמישה-
חח וואו אני בדיוק מחפשת פסיכולוגסוסה אדומה
והאבחנות שלך כ"כ מושיות!! כמה אתה לוקח לשעה?
יאוו אני בשוק..מור ולבונה
מה נסגר בן אדם?
כבחור בן 33 וכאדם נשוי
הייתי מצפה לתגובה יותר בוגרת.

ולהכניס את המילה פמינסטית לתגובות כמילת התרסה כלפי נשים שמביעות את דעתן (שבכלל הן לא כאלה)
זה הדבר הכי מפגר וילדותי.

יש גם הרבה מערכות יחסים טובות שבהןכשמש וכירח .
האישה מבקשת מבעלה לעשות דברים בשבילה..אבל תלוי באיזה דרך מבקשים ומה בדיוק.

כשקראתי את המשפט עברה בי הרגשה ממש לא נעימה. לא הייתה התייחסות בכלל לרגשות של הבחורה העיקר שיש לה כלי להתייפות קודם כל בשביל בעלה.

מה היה קורה אם מישהו כאן היה מעלה שאלה שהוא מרגיש מאוד רזה או שמן והוא רוצה לעשות שינוי? היית רואה מישהי שישר קופצת ואומרת "יש לך הזדמנות להיות יותר גברי ומושך בשביל אשתך, ברור שתעשה את זה מה תמנע את זה ממנה??

מי אמר שאשתו לא תאהב אותו כמו שהוא או דווקא בגלל איך שהוא עכשיו? מי אמר שאשתו לא תתאהב במידות שלו שהמראה פתאום יהיה יפה בעיניה? ומי אמר שהמצב הקיים של הבחור לא מעולה כלפי הסביבה והוא נראה טוב רק שבינו לבין עצמו הוא חווה את התסכול מפרט אחד מסוים?

אם כבר העצה שהייתי נותנת, ביחס לבעלה, זה שתעשה מה שטוב לה ויעשה אותה מאושרת. ככה כשהיא תהיה יותר שלמה עם עצמה ותאהב את עצמה מבפנים, היא תוכל לקבל את האהבה של בעלה ביותר קלות ובשמחה.
נכוןסוסה אדומה
גם אני בתור אישה כמובן אין לי את הלגיטימציה לבקש מבעלי להוריד במשקל בשבילי במיוחד לא אחרי שכשבחרתי בו הוא לא שקל פחות ממה שהוא שוקל עכשיו.
וגם אם קורה שהוא עלה ברמה שזה מרתיע אותי, יש דרך לומר לו את הדברים, עם כל הכבוד וההבנה שיש פה קודם כל נפש משל עצמה שצריכה לקבל את הכבוד והמקום הראוי לה.

(אגב, הייתי בקשר עם מישהו לא רזה, ומעולם לא אמרתי לו על זה משהו, ניסיתי לקבל אותו כמו שהוא.
עם הזמן, יום אחד הוא בא וסיפר לי שמאז ומעולם הוא ניסה לרדת במשקל, וזאת הפעם הראשונה שהוא באמת מצליח להתמיד בדיאטה מסויימת והוא ירד מתחילת הקשר כמה ק"ג טובים.
קצת הייתי בשוק ואמרתי לו שזה בסדר מבחינתי שישאר כמו שהוא ושלא ירגיש לא בנח עם עצמו, ואז הוא אמר לי שזה בדיוק העניין, שבגלל שהוא לא מרגיש על תנאי בעניין הזה, הוא מצליח לבחור ולעשות את זה מרצון למצוא חן בעיני, ולא מהכרח. ובגלל שהפעם זה מרצון, הוא מצליח להתמיד.
אני חושבת שכשיש אהבה וקבלה אמיתית, באופן אוטומטי אנחנו הופכים את רצונו רצוני. וזה מדהים... שאנחנו לא מרצים מתוך ביטול עצמי, אלא ממקום הרבה הרבה יותר גבוה.
ונראה שזה עוד פן בפואנטה שהמתנגדים פספסו).
בתור נשואה אני מסכימה עם כל מילה שלךיסמין 12

משעשע אותי ששתיכן רווקות

וכמו שאני רואה את זה - את רואה דברים באור הגיוני, מחובר למציאות ולמורכבויות שלה והבנה על גמישות בקשרים בין בני זוג

סוסה אדומה - אני יכולה להבין את הגישה שלך אבל ממרום שנותיי (בזוגיות מאושרת ב"ה) אני רוצה לומר לך שאת קצת רואה דברים בשחור ולבן והמציאות הזוגית יש בה המוני גווני ביניים.

אני מוחמאת שחבל על הזמן תודה!איוושה

מכבדת אותך בתור נשואהסוסה אדומה
באותה מידה שהייתי מכבדת אותך ואת דעותיך בתור רווקה...

עניתי לך ומחקתי,
כי אני רואה שממרום שנותייך ונישואייך המוצלחים ב"ה, מבחינתך יש פה הסתכלות אחת הגיונית, מחוברת למציאות ולמורכבויות שלה והבנה של גמישות, והסתכלות אחרת שלא נכנסת תחת הציונים שקבעת... וזכותך, אבל אני לא רואה שיש מה לדון עם כבוד רמומותך. וסליחה שאני משקפת לך את זה באופן הזה, זה מאוד מתבקש.
למה קוראים לך סוסה אדומה?עדן לשעבר
למה לא? סוסה אדומה
למה כן? מניחה שזרם לך הכינוי הזה בגלל משהו.. לא? עדן לשעבר
שאלה טובה. הוא בעקבותסוסה אדומה
שיחה שהיתה לי עם מישהו על הבעש"ט והיחס שלו לסוסים אדומים בהשוואה לסוסים לבנים...
והיה לנו דיון ארוך על זה, כולל עם איזה סוס כל אחד מאיתנו מזוהה יותר.

יום אחד הרגשתי סוסה אדומה, למרות שזה לא מדוייק, כי סוסים אדומים יודעים לטעות ולשוב בקלות, ונראה שמה שנכון לגביי זה רק החלק הראשון.
מלמעלה, סוסה אדומה היא סוסה מתפרעת, לא רגועה, ולא הולכת בתלם.

אבל האמת הראשונה היא, שאני יודעת שלא משנה מה אומר ואיך, אותו "בן שיח" תמיד ידע שמדובר באותה סוסה אדומה. וכדי להשלים עם זה, אני כביכול אומרת בזה שמבחינתי אני לא מנסה להסתיר ממנו, ולא כי אני רוצה או לא רוצה, אלא רק כי השלמתי עם זה שזה בלתי אפשרי.
עמוק..עדן לשעבר
ומעניין. מה שנקרא ניק שמשקף..
אף פעם לא ידעתי שיש סוסים אדומים, אני יודעת שיש פרה אדומה.. ובכלל בהמה בצבע אדום..

תודה על ההסבר!
השאלה נראית כל כך לא רלוונטיתאורין

ואו. כמה התנשאות בהודעה אחתכשמש וכירח .
מה נסגר? כל אלו שמתנגדים בכלל לא מבינים את הפואנטה! אף אחד לא אמר שזה לא בסדר להשתפר ולהיות טובים אחד בשביל השניה! זה ברור וזה חלק מזוגיות! אבל ההודעה של "אש לבנה" (שנראה לי שנאמרה בתמימות אבל עדיין הייתה ממש לא לעניין) הציגה תמונה כאילו רק דעתו של הבחור חשובה והרגשות של הבחורה כלפי המצב בכלל לא חשובות כל עוד זה טוב לבחור. הביטול הזה של צד אחד זה מה שהפריע!! אם מישהו כאן חושב שזה בסדר אז שינהל ככה את הזוגיות שלו ויפסיק לשכנע את האחרים שאין בעיה וזה בסדר.

וסתם כהערת אגב, אם הייתי לומדת מהרבה נשואים ונשואות שאני מכירה - כנראה שהייתי היום בזוגיות שלא מתאימה לי וגם לא הייתי מאושרת. ב"ה שאני יכולה לראות דברים בצורה הנכונה לי גם כרווקה. לא כל עצה של נשוי היא קודש קודשים וגם לא בהכרח נכונה. חבל שיש כאלה שמרשים לעצמם להשתעשע משתי רווקות שמדברות על הנושא. כאילו הם יודעים הכול
מסכיםברגוע

קודם כל זאת לא היאסוסה אדומה
זה הוא...

ודובר כאן על ההודעה שלו "יש לך כלי להעשות יפה יותר, ותמנעי אותו מבעלך??"
כביכול בהינף יד מבטלים את כל ההתלבטות שלה "מה השאלה בכלל?? מה זה משנה שאת מרגישה שזה לא את? מה זה משנה שזו לא את? מה זה משנה שלא ככה ה' ברא אותך? העיקר שתהיי כמה שיותר יפה ולבעלך".
היופי, הוא הדבר החשוב ביותר באישה? ובשביל מי, לבעלה?

ושתי סימני שאלה בסוף ההודעה, כי איך דבר כל כך בסיסי לא ברור לך.

ואני מסכימה שיופי של אישה נועד בעיקר לבעלה, אבל ההבדל הדק והמהותי מאוד הוא שהוא לא נועד *רק* בשבילו.
מסכימה עם כל מילהכשמש וכירח .
בדיוק רציתי לענות לאיוושה וקראתי את התגובה שלך - אמרת בערך כל מה שרציתי להגיד ויותר מזה

כאן את צודקת בכל מילה..יסמין 12

וואי נשמה .. תנשמי.מור ולבונה
סליחה על הבוטות, אבל את כולה נשואה.
לא הקב"ה.

צורם לי החלוקת ציונים הזאת..
מי את שתקבעי מי צודק?!
מי את שתגידי מי רואה את החיים בשחור לבן ומי בצבעוני?
סוסה אדומה אמרה דברים חשובים מאוד לאור התגובה שנאמרה (בפזיזות או בתמימות)
את בכיף יכולה לחלוק, ואת גם בכיף יכולה להסכים.

אבל זה שהסטטוס שלך שונה לא נותן לך לגיטימציה להגיב כמו שהגבת בתגובות כאן.
וואי וואי מה נסגר אתכןןןןן?איוושה

מה פשר המגננה הזאת? מה זה הסגנון הזה?

מה היא כבר אמרה? היא התבטאה יחסית ברוך, ואתן ניפחתן את זה למימדים של הר!

מה קורה לבנות בשנת תשע"ז.. מלחיץמבקש אמונה

אף אחד לא מזלזל בכן ולא מנסה לעשות ממכן שפחות... ואפילו לא חושבים בכיוון.

לא מדוייק לומרסוסה אדומה
"אף אחד" גם אם הרוב באמת ב"ה כבר לא שם...
אם תרצי ואם לא אדם ובת אדם... הם חיצוניות + פנימיותסתם 1...
כל פעם חוזרת הקלישאה של "בואו מפריד בין... ואולי זו החפצה"..

אז לא זה טבעי.

אי אפשר ולא צריך להפריד בין חיצוניות לפנימיות. צריך ההפך, לאחד ביניהם ולהגיע למיצוי מירבי.
קוראים לזה השלכה קלאסית..עובד
העמסת על ההודעה התמימה שלה את כ---ל
הדעות הקדומות שלך ואז פתחת במסכת
הטפות...
אין שום בעיה שאישה תתיפה לבעלה!
כמו שאין שום בעיה שגבר יעשה הליכות
כדי להוריד את הכרס..
כל האידיאולוגיות שנכנסו לעניין הן
סתם רוח פמיניסטית זרה שנבהלת
מכל דבר-
הרבה בנות יתרעמו על משפט כזהבך לי קר
אולי יש לו מעט קונוטציה שלילית

אבל, אישה מתייפה המון בשביל בעלה.
נכון,סוסה אדומה
ב"ה כ"כ שיש נשים שמתייפות בעיקר בשביל בעליהן, והלוואי שכולן היו ככה...

וזה עדיין לא הופך את היופי שלה ואותה רק בשבילו.
מסכים.בך לי קר
אף אחד לא אמר את זהאיוושה
אז בשביל מי?סתם 1...
בשביל עצמן למשלחופשיה לנפשי
תסבירי, מה זאת אומרת לעצמה?סתם 1...
היא אוהבת את עצמה ככה, אז זה מה שהיא תעשהחופשיה לנפשי
גם אם היא לא מתכוונת להוציא את קצה האף מהבית.
אני קודם כל-יפה בשביל ובעיני עצמי, אחר כך כל השאר.
מדברת בשמי ולא בשם כל הנשים בעולם..מור ולבונה
גם אם אתחתן עם אדם עיוור וגם אם אשאר רווק עד סוף ימיי -
אטפח את עצמי,
לפחות באותה המידה.

אישה מתייפה כי זה צורך פנימי שלה.
נכון שהיא רוצה להיות אסטטית גם עבור בעלה
אבל המילה המון לדעתי ממש לא נכונה.
הבסיס הוא הרצון שלי.

כנראה שיש נשים ויש נשים.בך לי קר
בפשטות, הקרובות יותר לפמניזם יהיו בצד שאת מציגב
והרחוקות יותר מהפמניזם יגידו הפוך.

והכל בסדר, כל אחת ואחד בדרכם.
סליחה, אבל אני לא רואה בזה פמיניזם בהכרח.איוושה

לא חושבת שאני כאישה מייצגת משהו פחות פמיניסטי, אם אני לא אוחזת בדעות האלה.

פמיניזם פירושו בחירה מתוך שיוויון וחופש, ולאו דווקא הדעות שהוצגו כאן בשרשור.

לי אין בעיה להצהיר בריש גלי שאני מודעת ומקבלת באהבה את העובדה שהמראה החיצוני שלי צפוי להיות מוקדש לבעלי, ואני רק מחכה להזדמנות להתייפות בשבילו.

אני לא מבין בזה. אז לא אדבר..בך לי קר
רק אמרתי נתון סטיסטי (השערה שלי..)
לא להסביר מה הגורם למה וכדו'
נכון, מסכימהסוסה אדומה
כיף לראות את הדיוקים שלכן...

אישה בכל מצב אוהבת להתייפות, אני מכירה רווקות מבוגרות מאוד, ואלמנות, וזקנות, ואת סבתא שלי האלמנה שממשיכה לטפח את עצמה, בקרמים למיניהם, באיפור ובסירוק

אישה (וכנראה שככל שהיא תהיה יותר אישה, הכלל הזה יהיה יותר נכון לגביה) מתייפה כי זה צורך פנימי שלה.

ואולי זו הזדמנות לדייק את עצמי...
אני חושבת שזו מצווה ממש חשובה להתייפות דווקא בשביל הגבר שלך, לא סתם הכיור היה עשוי מהמראות הצובאות.
ומי שגם ככה אוהבת להתייפות, היא יכולה לפחות לכוון בשביל זה, או להשקיע אפילו טיפה יותר בשביל זה (למרות שמאז ומעולם האקט הזה היה נראה לי מביך ממש... זו רק אני?)
דרך אגבשירה מ.

אני אחת שמתאפרת גם בבית כשאני עם פיג'מה כי זה פשוט עושה לי טוב.. אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי (ובכלל לא בשביל גברים.. במיוחד שעכשיו הפסקתי לשמוע הצעות..) ברור שאני ארצה לגרום לבעל שלי לשמוח ולהרגיש שאני יותר יפה מאחרות- אבל זה ממש לא המניע העיקרי 

עם מדד כזה, זה לא ייגמר..רחפת..
(יש דברים מטורפים שבנות עושות כדי להיות יותר יפות (מחקתי את הדוגמא), אז צריך לעשות אותם??)

יכול להיות שבעלה היה מכיר אותה ואוהב את המראה שלה בכל מקרה, כי הוא אוהב אותה. יופי זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, ולכן, היא יכולה להתחשב רק בדעה שלה ובהרגשה שלה בלבד. כמו שכבר אמרו פה.
זו התשובה שמתאימה לה לענ"דאש לבנה

למקרה הספציפי ששאלה עליו,

ולאישיות שלה.

בתשובה הזו התכוונתי שזה יעזור לה גם בפגישות ועם בעלה שתפגוש.

תראי אילו התלבטויות אינסופיות... שימי לב שנתתי לה את התשובה הכי קומנסנס שיכולה להיות, לגבי התקופה שהיא נמצאת בה. זה כ"כ פשוט.

(ולהלכה נפסק שאם יש לאשה בעיה בממדי האף והבעל לא ידע, האשה רק ספק מקודשת... אין לזלזל בזה.  ואגב הגמ' שם כותבת את הגודל האידאל של האף..)

מקרים אחרים כל מקרה לגופו.

ולא סתם הבחורה שאלה דוקא בנים.

בכללי אני מרגיש שיש לבנות כ"כ הרבה תאוריות מסובכות לגבי נוי, אצל בנים זה הרבה יותר פשוט...  תראי טוב ובלי צעקנות.

לא ממש הבנתי כיצדרחפת..
אתה יודע מה מתאים לאישיות שלה..

מה זאת תשובה קומנסנס? שכיחה?

כתבת 'יש לך כלי להיעשות יפה יותר, תמנעי אותו מבעלך??' - כלומר, היופי הוא לבעלך, אז תשני את עצמך כדי להיות יפה יותר. אתה מבין מה מקומם פה?

אתה צודק ממש לגביי התיאוריות של הבנות לגביי נוי (בחירת מילה יפה אגב), ודווקא בגלל זה חשוב שתתחשב בהרגשתה ולא בדעת בעלה לעתיד שמי יודע, ייתכן והאף שלה יהיה הדבר הכי יפה בה לדעתו..
(קומונסנס זה שכל ישר)צריך עיון
תודה.רחפת..
מעניין שזה ממש לא הקומונסנס שלי..
זו הבעיה עם הקומונסנס, אין לו חוקים כתוביםצריך עיון
האישיות שלה בולטת מההודעה...אש לבנה

1. עניתי מאוד פשטני וחד, כקונטרה למה שכתבה. ולמרות שבמציאות אני יותר רך ועמוק.

2. אני יותר מתכוון קומנסנס=שכל פשוט.

3. הבחורה מאוד הדגישה את החשיבות של דעת ה'בחור' בעיניה, אז עניתי לה מה באמת מעניין אותו. 

לבנות אחרות התשובה הזו אולי לא תהיה מדוייקת, ובאמת היא לא מיועדת להן.

הפעם הזאת הבנתי. רחפת..
לא בטוחה שאני מסכימה עם המסקנה שזו התשובה שמתאימה לה ביחס לדעת הגברים על זה.
אולי יתאים לה: בעלך יאהב את המראה שלך כמו שהוא!

מבין? עדיין בחרת פה תגובה שלוקחת צד גם אם זה לא לגבי כל הבנות..
אני חושבמתן תורה
שבמקרה שזה מפריע ורוצים לשפר את התחושה לגבי המראה, אז זה ממש חשוב וטוב לעשות כל מה שצריך... ודווקא יעריכו אותך על האומץ והאחריות שאת מגלה כלפי עצמך...
גם כשמדברים על אסתטיקה היום זה כבר משהו באמת מאוד שגרתי והאפשרויות האלה הגיעו גם מהקב''ה
אם את יוצאת עם דוסים, הרבה מהם לא ישימו לבחסדי הים
לאף שלך, ואם את יפה בצורה כללית, האף לא יפריע כלל.
אני גם מעריך שאצל הרבה חילונים, זה לא יפריע.
גם יכולים לראות באף שלך יופי, שאת לא רואה.

אם תחליטי לעשות ניתוח, חשוב שתעשי כי את רוצה את היופי הזה, ולא לרצות בחורים.
מה השטוית האילו "דוסים" לא שמים לב??? כתוב "...אשה יפהאיידל קניידל

מרחיבים את הדעת האדם (אולי כתוב אשה נאה). ברור שהאשה חייבת למצוא חן בעיני בעלה - בדיוק שהבעל חייב למצוא חן בעיני אשתו. מציאת חן היא אובייקטיבית לחלוטין, משתנה מאחד לשני, ובאותו אחד במשך הזמן. 

השאלה היא כמה היא חייבת לצאת מגדרה בשביל זה?לך דומיה תהילה

על אחת כמה וכמה כשהיא בכלל לא נשואה.

שלום יקרה,רחפת..
קודם כל הייתי שואלת את עצמי:
- האם יש עוד דברים בי שאני רוצה לשנות?

להבחין שזה לא חלק מחיפוש שלי לשלמות חיצונית. (שבד''כ לא נגמרת..)
דימוי גוף נכון וטוב חשוב באמת לדימוי עצמי טוב ונכון. הדבר הכי חשוב פה לדעתי זה להתחשב בעצמך, המטרה היא בעצם - דימוי עצמי טוב וחיובי. אם זו הדרך שאת רואה לנכון שתעזור לך לבנות דימוי עצמי טוב ושמח, תתחשבי בעצמך. וכל השאר יסתדרו
נראה שזה מעסיק אותך הרבה זמן.. בעז''ה שתגיעי במהרה להילטה הנכונה לך ביותר!

- האם שינוי של האף שלי הוא שינוי בעצמי?
תעני לעצמך, לי נראה שלא, זה סה''כ אף נחמד שהוא חלק קטן ממך.. ראיתי אגב ניתוחי אף שבקושי שמתי לב לשינוי (לדוגמא, יישור של גשר האף) אבל לבחורה זה הרגיש מאד טוב וזה מה שחשוב.
לדעתי זה לא מאד נדיר וזה ממש לא מראה על שטחיות או דתיות! (ובפגישות את אומרת מתי שמתאים לך. מן הסתם. כשיש לך ביטחון מסויים באיש שאת יוצאת איתו)

והעלית לי נקודה למחשבה,
- האם אנחנו מסוגלים לאהוב את ה'פגמים' של האנשים שאנחנו אוהבים? שומה, אף עקום, שיעור יתר, פזילה קלה וכו'..
כי זה חלק ממכלול, ממי שהם!
אולי זו שאלה לנשואים.. אולי אני שוגה באשליות.. מעניין לבדוק.
תעשי מה הבעיהדוד=)

הבחירה לעשות ניתוח אף היא בחירה אמתית. ככה שברגע שתגידי לו את זה, הוא כן יכיר אותך באמת.

אני לא רואה את זה בצורה שליליתרועיי!
כאילו כולה ניתוח.
רואים שזה מפריע לך, אז למה לא?
זה לא חייב להעיד על רמה תורנית נמוכה
לא מבין למה זה נוראי כ"כבך לי קר
לכל אדם, יש בעולם הזה מחסומים לרוב..

זה ביישן, זה חושש מאנשים, וזאת מרגישה לא בנח עם עצמה.
איך הם מתמודדים?
או מתגברים על הקושי לבד
או מנסים אצל בעלי המקצוע.
פסיכולוג/יועץ, עוזר לאדם עם קשיים שמורכבים יותר מהקשיים הרגילים.
רופא לניתוחי אף, עוזר לאחת שהאף שלה גורם לה לדימוי עצמי נמוך.

אין בזה לענ"ד שום שום בעיה.
חוץ מדבר אחד..
אני, אם הייתי יוצא עם בחורה שעשתה ניתוח לאף שלה, הייתי מברר יותר אם יש פה משהו בנפש שגורם לה להרגיש דימוי עצמי נמוך.
למען האמת, אין לי כלל הבנה בתחום הדימוי העצמי, ככה שזה היה מרגיש לי מאיים.

לסיכום:
אם ניסית להתגבר על הדימוי שזה יוצר אצלך ולא הצלחת, הניתוח לא מוריד לדעתי בכלל ממך. ועוד יותר לא מהדוסיות שלך. גם בחורה דתית צריכה ל ה ר ג י ש יפה.
אני לא חושבאליה1

שמישהו לא יתאהב בך בגלל ניתוח באף כי בכל זאת זה מייפה אותך  גם אני התחלתי להיות מודע למראה שלי בגיל 10 אין בזה שום עניין בעייתי וזה לא נושא רדוד.

זוית לא קשורהלא שייך

כדאי גם לברר את ההיבט ההלכתי. לא פשוט כל כך לעשות ניתוחים קוסמטיים, כדאי לשאול רב (לעיון: ניתוחים קוסמטיים לאור ההלכה).

לגופו של ענין, לא הזכרת מה אחרים בסביבתך (בני משפחה, חברות) חושבים על האף, יתכן שהכל דמיון מוגזם של ילדה בת 10 ששרד לאורך השנים, אולי השד (או האף) לאכל כך גדול!!!

לי 2 חברות שנחשבות דוסיות שעשו ניתוח אף..דורשת קרבתך
לא חושבת שזה מעיד על רמה תורנית בכלל..
וזה רק לטובתך. שתרגישי יפה ותאהבי את עצמך ותבואי עם הרבה יותר ביטחון לדייטים
את צריכה להרגיש בנוח ושלמה עם עצמךחיוך שווה המון
ואם הדרך לתחושה הזאת כוללת ניתוח, אז נראה לי לגיטימי לשקול זאת. בסופו של דבר מדובר בגוף שלך ובחיים שלך, אם לא תרגישי טוב עם עצמך, מי יעשה זאת במקומך?
אם אין אני לי מי לי
hlk6565ור

אני חושבת שאדם צריך להיות מרוצה מאיך שהוא נברא כי זה מה שהכי נכון עבורו. 

כבחורהחופשיה לנפשי
אם את מרגישה ממש רע עם האף שלך ואת לא מסוגלת לאהוב את היופי שלך ככה, אז אני חושבת שכדאי לך לעשות עם זה משהו (ניתוח/עבודה עצמית/כל דבר שיגרום לך להיות שלמה איתו ממקום אמיתי).

האם ירתיע אותי? ממש לא, לדעתי אם יש לאדם אפשרות לעשות משהו שיגרום לו להרגיש טוב יותר אני בעד, זה לא שאת משנה עכשיו את כל מבנה הפנים שלך (לדוגמא:בדרום קוריאה זה מאוד מקובל בחברה ומעטים השחקנים/זמרים שלא עברו לפחות ניתוחון אחד).
ואם תחליטי בסוף על ניתוח מומלץ שהשינוי לא יהיה דרסטיאורין

כדי שהאף יראה טבעי ולא זועק "נותחתי"

וואווו.רק לצורך שאלה
התחברתי עכשיו וקראתי את על התגובות ואני חייבת להגיד שריגשתם ממש. תודה על התגובות היפות והבאמת מחזקות(אחת אחת, גם אם הן סותרות), העליתם לי כמה נק' חשובות לבירור עם עצמי.
הרבה כתבו על הנושא של דימוי עצמי.. חייבת להגיד שהתלבטתי בהתחלה אם להרחיב על זה או לא. ברור לי שבתקופות שהדימוי העצמי שלי גבוה בעיני- הפגמים שלי או האף שלי לצורך העניין פחות מטרידים אותי. מצד שני זה קצת כמו הביצה והתרנגולת, ה"בעיה" שלי עם האף לגמרי מורידה לי את הביטחון. ככה שזה דו צדדי.
אז בעז"ה מנסים לעבוד על זה...
ורק הייתי חייבת לומר.. מה שממש היה לי חשוב, מעבר לאם באמת לעשות את הניתוח או לא, שאני לא מרגישה יצורה כשאני חושבת על האופציה הזאת. פחדתי ממש שמה נראלי שאני בכלל חושבת על זה ואולי זה בכלל עובר גבול או משו... אז תודה.
לא עובר שום גבולחופשיה לנפשי
אני ממש בעד לעשות שינוי כזה אם זה יעזור לתחושה שלך.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי בנושא.
לא עובר שום גבול. תעשי מה שנראה לך נכון.חדשכאן
כמה דברים כנשואהאימל'ה
הגעתי מהעמוד הראשי כמה דברים.
כנשואה+ אני רוצה להגיד שהרבה דברים שנראים לנו חשובים ברווקות נעשים חסרי חשיבות אח"כ
לדוגמה יכול להיות שלבן הזוג בכלל לא יפריע האף שלך
אצלי תמיד רציתי מישהו גבוה כך תמיד אמרו לי את גבוהה קחי גבוה ובעלי נמוך ממני בכמה סנטימטר
אמנם עשיתי את הבחירה מתוך מודעות .
ועוד דברים רציתי בעל עם זקן ופאות. ובעלי גידל פאות כי ידע שכך רציתי אבל זה ממש הציק לו .
ואמרתי לו שממש אין צורך הכל חיצוני אני אוהבת אותך כמו שאתה!

נקודה נוספת יכול להיות שהאף שתנתחי יחזור אצל הילדים
נקודה למחשבה....
הרבנ סיעתה דישמיא והצלחה!
מה זה משנה אם יהיה לילדים ..עובד
היא רוצה להרגיש טוב עם עצמה-
זה קשור גם למראה וגם לתכונותאימל'ה
מה שהאדם לא ישלים עם עצמו
ויחזור אצל הילדים
עלול להיות לו קושי מול ילד כזה
לדוגמה שהיא לא תאהב אית איך שהילדה שלה נראית בגלל האף שהיא לא אהבה בעצמה
תראי...רק לצורך שאלה
קודם כל תודה כל התגובה!
בקשר לנקודה שהעלית.. אני רוצה להאמין שאני אוהב את הילדים שלהם והמראה שלהם בלי קשר לכלום. אולי זה נאיבי מצידי, אבל אני חושבת שכל אמא רואה בילדים שלה יופי...
נכון שכרגע האף זה אישיו מבחינתי. אבל זו בעיה שלי כלפי עצמי, ואני לא חושבת שזה משהו שישליך על הילדים העתידיים שלי..
לא חשוב לך להיות יפה בעיני בעלך?סטופאחרונה
הבאת רק דוגמאות של המראה שלו בעינייך.
המקרה המדובר פה הוא בכלל של היופי *שלה* בעיניו ובעיני עצמה.
ואני דווקא מאוד מאוד מזדהה עם הצורך הזה להיות יפה בעיני האיש שלי. המקום שלו בכלל לא נמוך בסדר העדיפויות.
וכמובן שיש קשר הדוק בין לאהוב את איך שאני נראית לבין להרגיש שאני יפה בעיניו.
ורחל היתה יפת תאר ויפת מראההלוי מא
כנראה שהאמהות הקדושות היו יראות שמים
ואם הם היו יפות ברור שהם עשו ניתוח...ברגוע

כמו ההוכחה שאברהם הלך עם כיפה..

מה ההוכחה?רחפת..
כתוב "וילך אברם" נראה לך שהוא הלך בלי כיפה?..ברגוע

נו באמת.רחפת..
יופי הבנתברגוע

זה בדיוק מה שהגבתי לו..

אני מוחה בזלזול באבות הקדושים!!ע מ
ברור שאברהם אבינו הלך עם כיפה, חצופה!!!
רחפת..
זה לא אני.... זה ברגוע!
אז!ע מ
אני מוחה בך שלא מחית!
תמחה את זרע עמלק.. לא אותי..רחפת..
אבל תמיד אמרו ליע מ
שתי ציפורים במכה אחת
פשוט שלעשות!לולב
להיות דוס זה לא אומר שצריך לסבול, זה דבר שהוא בסדר גמור הלכתית ובצורה שהתנסחת זה נראה שזה גם בסדר גמור בצורה המחשבתית (לא סתם בשביל להיות דוגמנית אלא כדי להרגיש טוב עם עצמך).
ועוד משהו חשוב לכל הפורום הזה!לולב
תפסיקו לתת דוגמא מהאמהות הקדושות, זה דבילי! אל תתחילו להשוות בכלל בינינו לבין כי זה השוואה פשוט לא נכונה. למה? כי הן היו נביאות! זה מדרגה שאנחנו בכלל לא תופסים, אז לתת דוגמאות מהאמהות לבנות ששואלות שאלות בפורום זה מגוחך!
(אני כותב את זה כי ראיתי כבר כמה דוגמאות כאלה בפורומים).
זה תסמין ביינישיות ככלה''נ.. אל תתרגש רחפת..
ואוונסיכה יפה
לא נראה לי שסה סותר רמה תורנית, אולי זה לא מקובל. ויש בזה הבדל גדול. אם את רוצה להרגיש יותר טוב עם עצמך לכי על זה. צריך לשפר גם חיצוניות וגם פנימיות. בהצלחה והוא לא צריך לדעת שעשית עד שתגלי לו....
לדעתי נשמע שמפריעה לךלטובה
ממש אז תנתחי..
זה ממש לא שטחי!!מגיבה חדפ
אני חושבת שאם את יודעת שלעולם לא תצליחי להתחבר לאף ולאהוב אותו ואותך כמו שאת - אז תעשי.

אבל שמעתי כמה סיפורים על כאלה שרצו ועם הזמן הם לא "למדו לאהוב אותו". הם פשוט אהבו אותו בסוף. לשיקולך אבל אל תעשי רק בגלל מה שבנים או אחרים יחשבו לדעתי. בהצלחה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך