אני חושבע מ
שצריך להתחיל ליישב את הנגב. המקום שם כמעט ריק מיהודים.

זו מחשבה שמתבשלת אצלי כבר איזה שנה וחצי. כן כן, אני יודע שאני מחפש אנשים אידאליסטים בטירוף. זה לא כמו ביו"ש שאתה מתמודד עם ערבים פעם בכמה זמן ומקסימום יכול קצת להחזיר להם, להתלונן עליהם, ולקוות שיעשו קצת משהו. בנגב אתה מתמודד יום יום עם השמש הקופחת, ואתה לא יכול להחזיר לה, להוציא עליה צו מעצר או צו הריסה, והכי גרוע, אתה אפילו לא יכול להאשים אותה! אה, ויש גם קצת בדואים קצת גניבות, וכנראה זה גם רחוק (לפחות בשלבים הראשונים) מכל דבר כמעט, משפחה, עבודה, לימודים.

אז ביום מן הימים, כשאחליט בע"ה ובלי נדר להתחיל להוציא את מחשבותיי לפועל, אחזור להודיע כאן בע"ה ובלי נדר, ומי שירצה - יצטרף.

בינתיים, אני מעלה את המודעות. ואולי אפילו בזמן שאני צורב בישיבה מישהו יחליט ללכת על זה לפניי.

אולי אני לא מכיר את המציאות מספיק טוב, אבל ככה נראה, שזה המצב. תקנו אותי אם אני טועה.

חוץ מזה, שבוע טוב!
מסכים לגמריקוד אבל פתוח
לדעתי הציונות הדתית, התמקדה באיוש שהיה חשוב מאוד, אבל כיום, המצב הרבה יותר גרוע בנגב ובגליל. וצריך ליישב את האזורים הללו...
תצטרף להוריי היקרים. החליטו את זה כבר לפני כמה שנים..כמעין הנובע
הם שם?ע מ
בכל אופן, כל הכבוד להם!
לא בדיוק שם, אבל משתדלים כמה שיותר לעשות שם כמעין הנובע
במיוחד מאז הגירוש.. שכל חבל עזה ושדרות ורוב הדרום נפגעו מאוד
כל הכבוד.רחפת..
מכירה משפחה רצינית (12 ילדים) שעברה ליישב את הנגב ממש בשנתיים האחרונות. הם אדירים בעיניי.
צודק שצריך ליישב יותר את הנגב והגלילברגוע

אבל מפריע לי קצת הזלזול במתיישבים בישע.

הם לא מתמודדים עם הערבים פעם ב,

זריקות אבנים יש כל יום וגם סכנה מפיגועים.

יש הרבה יותר מסירות נפש לגור בישע.

וגם הרבה יותר מועיל לדעתי,

כי בעצם זה שגרים שם מונעים אפשרות של הסכם שלום עם הערבים

ועוזרים לביטחון של כולנו.

אבל היום שכבר יש יותר ב600,000 יהודים שם, והרבה שמאלנים מודים שלא מציאותי לפנות אותם,

צריך ללכת ליישב גם את הנגב והגליל (במקביל למאמצים להגדיל את ההתיישבות בישע ואת הגרעינים התורניים..)

משום מהקוד אבל פתוח
כמעט ואין מתיישבים בדרום הר חברון.

פשוט מאוד, יישובי איוש מאוד קורבים לירושלים, או יישובי השומרון למרכז, ולכן מאוד נוח (וזול יחסית) לגור שם.

כן זה חשוב, עדיף על לגור בערים, אבל לדעתי יותר דחוף לגור בפריפריה, ששם הערבים משתלטים על כל חלקה טובה...
קראתי את השורה הראשונה בבפנוכו של התגובה שלך,ע מ
ורעדה אחזתני.
לרגע לא התכוונתי לזלזל באף אחד, ולא רק בגלל שזה לא פוליטיקלי קורקט, אלא בגלל שיש לי הערכה עמוקה לכל יהודי וקבוצת יהודים שעושים משהו טוב. גם לא התכוונתי שאין מסירות נפש, רק התכוונתי להציג את ההבדלים שבין סוגי המסירות. כמו כן, את הנתון שבכל יום יש זריקת אבנים, לא ידעתי.

לא באתי לבטל שום דבר ואף אחד, רק לעורר על נקודה נוספת, חשובה, שנראה שקצת התפספסה.
סליחהברגוע

אבל הפריע לי מה שכתבת כאילו אין מסירות נפש בישע, וזה היה נשמע כמו זלזול.

אם אתה מעוניין לשמוע על זריקות אבנים תכנס ל 0404 או לקול היהודי,

בשאר המקומות כמעט לא מדווחים על אירועים כאלה.

כביש 6 הועיל לנגב יותר מכל החלומות היפים של הרבה יהודיםמשה

כנ"ל הרכבת לב"ש.

נקווה שימשיכו עם המהלך הזה. זה לבד יכול להועיל בצורה משמעותית.

ברורקוד אבל פתוח
זה לא סותר את מה שהוא אמר...
נכון.משה

נכוןהזדמנות

אם הייתי שר התחבורה\תשתיות או רה"מ הייתי מרשת את בקווי רכבת. ככל שהרכבות יהיו נגישות לכולם (ונוחות) אנשים ישתמשו ברכבות. והפריפריה תתפתח.

רכבת זה דבר לא רווחי בפריפריה, אבל ללא ספק יעיל.משה

אבל זה לא תיכנון ל-5 שנים הקרובותהזדמנות

התיכנון אמור להיות ל-30 שנה הקרובות (בהנחה שרכבים לא יתחילו לטוס)

א. מאוד סביר שעוד 10 שנים רכבים יתחילו לעופףקוד אבל פתוח
כבר היום יש רחפנים, והם יודעים לטוס בצורה עצמאית, ללא שליטה של נהג. לא רחוק היום שפשוט יגדילו אותם לגודל שמתאים להכניס אדם לתוכו....
ב. העלות תפעול ואחזקה יותר יקרה מההכנסות למיטב הבנתי...
עדיין, רכבת זה מוצר לא משתלםמשה

היא נוסעת ריקה רוב היום, ואין שום אפשרות להזיז אותה אם משהו משתבש.

הוספתם את הגליל, אז רק רציתי לציין שגם אניע מ
שם אותם ביחד מהבחינה הזאת, פשוט השרשור הוא חצי מעשי, ואני באופן אישי חשבתי יותר בכיוון של הנגב.
למה להצטופף במרכז כשיש הרבה מקום בנגב?!הפואנטה
רק צריך לדאוג למקומות עבודה טובים
כדי לדאוג למקומות עבודה טובים, צריך שיהיו אנשים.ע מ
כדי שיהיו אנשים, צריך לדאוג למקומות עבודה טובים. מה עושים?
מתחילים כחלוצים, שמסכימים לבוא ולהתאמץ - לשרוד עם עבודה רחוקה/לא הכי טובה, ומפתחים את האזור, עד שיהיו מקומות עבודה טובים. כן, בהתחלה צפוי להיות קשה.
לדעתי הפוך.. אם יהיו מקומות עבודה יגוייסו לשם אנשים בקלותהפואנטה
לא חדש שחברות גדולות מקימות מפעלים וכד'..
זה עובד הפוך: צפיפות במובן הכלכלי זה דבר חיובימשה

הרבה יותר קל למצוא בעלי מקצוע מתאימים או לקוחות באזור צפוף.

קח למשל חנות שרוצה למכור מוצרים לטבעונים.

כשיש לך טבעוני אחד בשכונה של 1000 משפחות, זה לא משתלם.

כשיש לך 100 טבעונים בעיר של 100000 משפחות (אותו יחס), זה נהיה משתלם.

קשה מאוד לגייס בעלי מקצוע בפריפריה אז מראש לא מקימים שם עסקים שצריכים בעלי מקצוע טובים.

נכון.. לא דיברתי על עסקים כאלה, יותר מפעלים חברות ענקהפואנטה
שהלקוחות הם לא תושבי המקום.. ולגבי העובדים-להביא אותם מהמרכז לפה..

עיר הבהדים זה צעד גדול
עיר הבה"דים אכן תפתח את הנגבמשה

אבל זה לא פעילות כלכלית אמיתית, זה כפייה של הממשלה.

למעשה, מבחינה כלכלית צה"ל הולך להפסיד מליארדים על נסיעות של מי שגר בגוש דן ויצטרך ליסוע לשם. זה לא מקרי שרוצים להאריך לשם את כביש 6 ולבנות שם תחנת רכבת.

אני לא חושב שאני נגד המהלך הזה, פשוט צריך לכתוב את האמת.

מצד שני המדינה תרוויח הרבה מבנייה של בתים בגוש דןברגוע

היא תרוויח בעיקר עוד פקקים בכבישים מרכזייםהדוכס מירוסלב

והרבה כסף ממכירת קרקעות באיזורים מאוד מבוקשיםברגוע

כן, אבל הכסף הזה ישמש למה בדיוק? הרי אנחנו בסופו של דברהדוכס מירוסלב

מפסידים.

אתם זוכרים בכלל את הכבישים של לפני 10 שנים? כשעוד היה אפשר לנסוע במדינה בלי להתקע מליון שנה כל מטר?

בעיניי בסה"כ זה הפסד..

ברור שעיקר העניין פה הוא לא כלכלי אלא יישוב הנגבברגוע

אמממ גם ממבנייה בנגב יכנס למדינה כסף...הדוכס מירוסלב

אבל פחותברגוע

ואין הרבה אנשים שרוצים לגור בנגב.

חלק מהעניין של העברת צהל לשם היא לחזק את הנגב מבחינת תשתיות ותעסוקה ולמשוך ככה עוד אנשים.

למה פחות? בגלל עלות הבתים? יותר אנשים *יקנו* במקום להשכירהדוכס מירוסלב

אם המחירים ירדו וכו'.

צריך לשבת לחשב את זה כדי לדעת כמה זה בפועל, אבל לא חושב שזה מדוייק להגיד שמבניה בגוש דן ירוויחו יותר

בגלל עלות הקרקעברגוע

שנובעת מהביקוש שיש באיזור

אבל עדיין בנגב יש יותר מה לבנות, וביותר זול, ולכן גם יהיוהדוכס מירוסלב

יותר קונים

עובדה שלאברגוע

גם היום אנשים מעדיפים לחפש דירה במרכז למרות שהרבה יותר יקר שם בגלל נוחות.

אתה מדבר על המרכז או על גוש דן ספציפית?הדוכס מירוסלב

כי יש הבדל בין האוכלוסיות לגמרי.

אצל אלה שזה לא עניין אידאולוגי זה קשור למקומות עבודה שאין בהרבה ערים גדולות בפריפיריה.

זה עניין שהממשלה צריכה לטפל בו.

לא מדוייק. אם מישהו גר בנגב ויעבוד בת"א הפקקים לא יפתרומשה

אם מישהו גר קרוב לעבודה שלו הוא נוסע פחות וגורם לפחות פקקים. לכן למשל הייתי שמח לראות שמבטלים את תופעת ה-ZONING הארורה (חלוקה לאזורים של תעשיה, מגורים, מסחר וכו') כדי לאפשר לאנשים לגור יותר קרוב למקום העבודה שלהם.

הבעיה היא שהעניין הזה בכלל לא עולה לדיוןהדוכס מירוסלב

כאילו שלכולם נוח עם זה שאי אפשר לנסוע כבר במדינה לשום מקום

אני יודע שזה כבר לא ככההזדמנות

(לא מדבר על תעשייה מזהמת ומרעישה)

הנחות והטבות למפעלים בנגב זה גם סוג של כפייההפואנטה
ברור שעיר הבהדים לא פתרון ממש, בכל זאת מדובר לא על תושבי קבע באיזור.. אבל לפחות יש תנועה
לא כל דבר הוא גלגלי. גם להחזיק צבא לא כלכלי.בך לי קר
יש אידיאלים בחיים
כדאי לדאוג שהם יהיו כמה שיותר כלכליים
מה זה עיר הבהדים?הזדמנות

זה את כל הבהדים יעבירו לנגב? ואנשי הקבע והמשפחות יגורו שמה? אם כן זה יכול לגרום נזק. כי אנשי הקבע יעזבו את מצפה רמון, ירוחם וכ' ויעברו לעיר הבהדים

רק את הבהדים שהיו בצריפין...קוד אבל פתוח
והמשפחות?הזדמנות

גם יגורו שם?

איזה משפחות גרות בבסיסים?קוד אבל פתוח
קצונה וכד'נפש חיה.

המשפחות של הקצינים לא גרים בבסיסיםקוד אבל פתוח
בחיל האוויר כן, ויש מצב שבעוד מקומות אבל לא שידוע ליהדוכס מירוסלב

נראה לי שבגלל ההעברה המטורפת לדרום הם יתנו פתרונות מגורים כלשהם אבל אני סתם מנחש

חיל האוויר זה מצפה רמוןקוד אבל פתוח
וזה הרבה יותר דרום (וחור) מכיר הבהדים...
לחה"א יש בעיה קשה בנושא של אנשי מילואיםמשה

אנשים שיש להם עבודה, שהיו עולים על מטוס בחמש בבוקר לתרגול בבסיס ליד נתב"ג ואחר כך נוסעים משם לעבודה שלהם הרגילה.

זה לא לגמרי פשוט.

לא יודעהזדמנות

אני שואל מה עם המשפחות

איזה?קוד אבל פתוח
אין משפחות שגרות בצריפין, אני מאמין שאנשי קבע או יסעו כל יום, או שיעברו לדרום...
בירוחם יש הרבה בניה...צריך עיוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך