אני לא למדתי מדעי המחשב בתיכון (כי לא היה דבר כזה... היתה מגמת "מחשבים" שהיתה נחשבת די גרועה, אבל עבר מאז יותר מעשור).
לשאול "מה עושים בהייטק" זה קצת כמו לשאול מה עושים ברפואה: יש כאלה שמשתילים לבבות ויש כאלה שנותנים מרשם לפטרת ציפורניים...
תחילה לגבי השאלה ששאלת: איך יש כאלו שעושים קורס אחד של כמה חודשים ועובדים באותן עבודות כמו מישהו שלמד תואר?
זה כמעט לא קורה, ובמעט הפעמים שזה כן קורה, מדובר על בוגרי תארים ממכללות עם ציונים לא גבוהים או בוגרי אוניברסיטאות עם ציונים ממש נמוכים שעובדים באותן משרות כמו 2 המצטיינים של הקורס הכי טוב שקיים בשוק בכל מחזור לימודים.
בקיצור, אם את רוצה עבודה טובה, מעניינית וששכרה בצידה, תלמדי תואר ורצוי מאוד מאוד מאוד שזה יהיה באוניברסיטה.
תהליך הגיוס הסטנדרטי עובר דרך כח אדם - וגם אם חבר מעביר קורות חיים, לרוב זה יהיה דרך הכח אדם ולו בגלל הבונוס של כמה אלפי שקלים שמקבלים אם עובד מעביר קורות חיים של מישהו שגויס לבסוף - ואם לא עומדים בדרישות הסף, קורות החיים אפילו לא יעברו למנהל המגייס אלא יזרקו לפח בשלב הבדיקה בכח האדם.
רוב גדול של משרות דורשות תואר אקדמי רלבנטי (אתה יכול להסתכל במודעות דרושים) ובד"כ, הדרישה היא לתואר מאוניברסיטה (לפעמים דורשים רק אוניברסיטאות ספציפיות, אבל זה יותר נדיר).
בתכנות יש המון המון תחומים. באופן עקרוני, פיתוח אלגוריתמים הוא התחום היותר ריווחי בכל הקשור לתכנה (את יכולה לחפש טבלאות שכר של חברות השמה להיי-טק והסכומים שם לא תמיד מדויקים, אבל די בכיוון).
הבעיה באלגוריתמים היא שלרוב רוצים תואר מתקדם בתחום קשור (מתמטיקה, מדעי המחשב וכו').
יש גם פיתוח קוד, אופטימיזציה, פרוטוקולים למיניהם וכו'. לא עוסק בתחומים הללו ואין לי מושג כמה הם מעניינים, אבל בוגרי תואר ראשון מרוויחים בהם יפה.
בתחתית הסולם נמצאות המשרות שכוללות בדיקות: ולידציה, וריפיקציה והתחום הכי פחות מבוקש וריווחי... QA.
כמה זה פרקטי מבחינת אישה נשואה?
תלוי בתפקיד, במקום העבודה ובבוס הישיר.
אם נמצאים בתפקיד שבו אין הרבה פגישות עבודה והצורך בתיאום הוא נמוך יחסית - אז מבחינת המעסיק הוא ידרוש 9 שעות ביום, וזה יכול להיות משבע בבוקר עד ארבע אחה"צ.
אני למשל יכול להגיע כמעט בכל שעה שארצה (לפעמים אני גם מגיע לעבודה ב-10:30 ואפילו 11:00, אבל אני נשאר את ה-9 שעות בממוצע כל יום. אני יכול באותה מידה להגיע ב-7:00 וללכת ב-16:00 ולאף אחד לא יהיה אכפת).
יש גם מקומות שבהם אפשר לעבוד מדי פעם מהבית ולהשלים שעות. ראש הצוות שלי עושה את זה לא מעט, במיוחד בימי הקיץ כשהילדים בחופשה.
אבל כמובן, שיש מקומות שבהם זה פחות רלבנטי ולא מאפשרים תנאים כאלו.
אם מחפשים, אפשר למצוא - במיוחד כשכבר יש ניסיון ולא לחוצים על למצוא עבודה ראשונה ואפשר להתמקח קצת יותר.
יש גם מקומות שמאפשרים 80% משרה - אבל זה קצת יותר נדיר.
לגבי שכר התחלתי:
בלי תואר, התפקידים שאליהם אפשר להתקבל הם מראש לא תפקידים יוקרתיים ולרוב יהיה מדובר בתפקידי בדיקות בחברות שהן לא הכי מתגמלות.
אני לא לגמרי סגור על זה, אבל אני מעריך ש-10 בחודש זה יפה.
(שוב, ייתכן ואחרי קורס כלשהו מצטיינים בודדים שממש ירשימו בראיונות יגיעו לתפקידי פיתוח וירוויחו יותר)
עם תואר ראשון, בתפקיד QA, וריפיקציה או ולידציה, 15 זה פחות או יותר הסכום. (לדעתי אפילו טיפה יותר).
תפקידי פיתוח תכנה לרוב מתחילים עם משהו כמו 16-18. תלוי בחברה, בציונים ובכושר המיקוח.
אלגוריתמים יכולים להתחיל עם 20 ויותר - במיוחד אם יש תואר שני רלבנטי.
את יכולה לבדוק בטבלאות שכר של חברות השמה להייטק.
תואר ראשון + ידע מעמיק בתחום מסוים - אפילו באמצעות לימוד עצמאי - גם יכול לעזור בתחומים מסוימים שבהם יש המון ביקוש ואין מספיק היצע.
אם את הולכת על תואר - ואני לגמרי ממליץ לך לעשות את זה *באוניברסיטה* - אני מציע לך להתמקד כמה שיותר בקורסים של אלגוריתמים ו-machine learning.
גם כי לדעתי זה תחום מרתק וגם כי הוא מהתחומים הכי משתלמים מבחינה כלכלית.
בהצלחה.