זה די דחוף לי.
בתודה מראש
אליהו הנביא מאוד כיבד את המלכות, שינס מותניו ורץ לפני המלך; אך הוא לא עירבב, וכשהיה צריך הוא אמר לאחאב בצורה ברורה: "ויאמר לא עכרתי את ישראל כי אם אתה ובית אביך, בעזובכם את מצוות ה' ותלך אחרי הבעלים".
בצ"ל אריאל!
היכן אתה רואה שנאת חינם?
(בשיר יש מילים עם שנאת חינם? איני מכיר את השיר, אני רק יודע שיש מילים בסגנון "בשלטון הכופרים איננו מאמינים").
בצ"ל אריאל!
אם יש כאלה מילים טיפשיות בשיר, אז הוא באמת פסול.
["כל הפורש מדרכי ציבור" מדובר רק במקרים מאוד מסויימים. כנגד זה אפשר להביא את מה שהרמב"ם מביא בהלכות דעות פרק ו': דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר רעיו וחבריו, נוהג כמנהג אנשי מדינתו, לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים וליישב אצל החכמים תמיד, כדי שילמד ממעשיהם, ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחושך, כדי שלא ילמד ממעשיהם... וכן אם היה במדינה שמנהגותיה רעים, ואין אנשיה הולכים בדרך ישרה, ילך למקום שאנשיה צדיקים ונוהגים בדרך טובים. ואם היו כל המדינות שהוא יודעם ושומע שמועתן נוהגים בדרך לא טובה כמו זמנינו, או שאינו יכול ללכת למדינה שמנהגותיה טובים, מפני הגייסות או מפני החולי, ישב לבדו יחידי, כעניין שנאמר ישב בדד וידום. ואם היו רעים וחטאים שאין מניחים אותו ליישב במדינה אלא אם כן נתערב עימהן ונוהג במנהגם הרע, יצא למערות ולחוחים ולמדברות, ואל ינהיג עצמו בדרך חטאים. כעניין שנאמר "מי יתנני במדבר מלון אורחים".
בצ"ל אריאל!
למה שצדיקים אמיתיים יעודדו מילים כאלה?(עי' אורות התחייה סי' כ"א).
בצ"ל אריאל!
בהסתכלות ובהשקפה אני תלמיד של הרב טאו, אבל למעשה אני תלמיד של הרב זלמן מלמד(נלקח סתם כדוגמא משום שהוא רב הסניף שלך).
נשמע לך מוזר השילוב הזה? זו שיטתו של רבי ומורי ראש הישיבה שלי(לפחות ככה אני קטן מבין אותו).
בצ"ל אריאל!
אתה מוזמן לבוא לישיבת בת-ים ולינוק מתורתו של רבי ומורי. נשמע לך מוזר, אבל כשתשמע את הרב, תבין עד כמה זה אמיתי.
אם הייתי יכול להסביר לך קצת את השיטה, הייתי עושה זאת בשמחה. הבעיה שאני לא כ"כ יכול להסביר...(אולי בהזדמנות קצת בטלפון).
בצ"ל אריאל!
יש רק כמה שוטים ששרים את זה.. כל שאר השיר - נכון בהחלט, גם הוא נשמע מרדני משהו..
מי ששר את זה, יכול להתחיל לתת לעצמו מכות..
אתה מתייחס לשיר כנגד המדינה כי הוא הפך לסיסמה בפי אלה שבאמת רוצים לשבור לצייונים ת'שיניים.
זה כמו לומר ש'עם הנצח ל מפחד מדרך ארוכה הוא שיר של 'אנטי ממלכתים' רק בגלל ששרים אותו בחסימות כבישים.
השיר נכון לחלוטין במהותו אפילו לשיטתך, למרות שהוא אכן קצת בוטה ומאד ישיר.
בא נעבור על השיר:
בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים - משו פה לא נכון?
ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים - אין הכוונה לחוקי מוסר אונברסליים או סתם חוקים, אלא לחוקים המנוגדים לתורה.
בדרך התורה נלך - גם אתה שמעון עושה את זה
באש ובמים - כמו שיהודים עשו את זה לאורך הדורות
בדרך התורה נלך זה תפקידינו
לקדש שם שמים! - לקדש את שמו יתברך בעולם.
נראלי שזה כל השיר.. תקנו אותי אם אני טועה.
רק קצת מצונן..
אהבתי את החידוד על ה'ויואל משה'...
תקשיב שניה, לא נראלי שאליבא דסאטמר יש מצווה מן המובחר לעבור באור אדום. יכולהיות שהם נהנים להקשות על הממשל באמצעות אי תשלום מיסים.
ועכשיו, כשאני שר את השיר הזה (אני לא עושה את זה כי הוא מכוער) אני מתכוון למה שאני מוציא מהפה. לא מעניין אותי למה התכוון המשורר, אלא למה הבינו העם. גם אהוד מנור בשירו 'אין לי ארץ אחרת' לא התכוון למשו ימני במיוחד, אבל זה מה שרוב העולם הבין והפך את השיר לסיסמה ימנית. אותו כנ"ל השיר הזה, כוונתי היא שאני מציית לפקודות התורה לפני פקודות הממשל.
מה המקור שרצון התורה שנקשיב להוראות המדינה?
[אם מדובר על "דינא דמלכותא דינא", אז ידוע שיש מחלוקת הפוסקים אם זה חל בא"י].
בצ"ל אריאל!
הציבור היחיד שאינו חי על חשבון המדינה, אלא שהמדינה חיה על חשבונה, זאת חסידות סאטמר. הם לא מוכנים לקחת שקל מהמדינה. החסידות שלהם בחו"ל מזרימה להם מליארדים לחסידות פה בארץ.
בצ"ל אריאל!
תהיו רציניים!
כולכם יודעים (עמוק בפנים... וגם אם לא תודו בינכם לבין עצמכם קחו דקה לחשוב...) שהתלהבתם על השיר כי הוא מבטא "נגד" ולא "בעד". יש המון שירים של "המלוכה והממשלה לחי עולמים" וכדומה - שירים של בעד מלכותו של הקב"ה. אבל השיר הזה הוא לא בעד הוא "נגד". בגלל מה שהוא במקורו ורק בגלל זה. תעשו טובה, אל תעבדו על עצמכם. התלהבתם על השיר כי הוא אנטי-מדינה, אנטי-ממסדי וכי הוא חרדי, או לפחות מבאט השקפת עולם כזאת, בואו נהיה כנים.
אני מבין את זה. יש כעס, זעם, רצון קצת להתנתק, אפילו למראית עין. בסדר, יש על מה להתווכח, ברוך ה'.
אבל לפחות נודה על האמת. השיר הזה לא כל-כך תמים, וכך גם מי ששר אותו...
השיר לא נכתב נגד מדינת ישראל!
ורק אנחנו הציוניים הכנסו לשיר את המילים "נשבור לציויינים ת'שיניים" כי זה מה שאנחנו חושבים שהם חושבים עלינו ורצים לעשו לנו.
אז באו נהיה ראלים ונסתכל באובייקטיביות מלאה ונחשוב על המילים שאנחנו שרים ונחליט אם להצטרף או לא.
דוגרי- אני ממש מסכימה עם המילים כי זה בעצם כל החיים שלנו! וזה לא קשור כהוא זה למדינת ישראל- כן אני עדין מניפה את הדגל (תלוי מתי ואיך) ואני לא מגדירה את עצמי כממלכתית!
תמיד צריך לזכור מה קדם למה ומי הקובע כאן!!! (התורה,הקב"ה) וכשיש סטירות לדעת מה המכריע....
שנזכה לאהבת ישראל השלמה... והכי הכי ביננו הממלכתים והלא ממלכתיים כי בסה"כ אנחנו אחים (גם אחים ביולוגים וגם עצם היותו שייכים לעמ"י).
שנצליח....!!
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות