כפייה דתית. אתם בעד?ריעות.
לא.פסידונית
והחוק שאוסר על זוגות להטבים להתחתן?ריעות.
עדיין לא.פסידונית
לא מסכימה או מסכימה איתו?ריעות.
לא מסכימה שצריך להחיל אותופסידונית
ויש לי דברים יותר רדיקלים להגיד, לבי הפרדת דת ממדינה.
המדינה שלנו לא יהודית והשלטון לא דתי אבל אנחנו מאוד מנסים להפוך אותו לכזה, ובדרך גרועה מאוד בעיני ומשניאה על הציבור את היהדות.
כל מילהצרות..
זה כמו רפורמים שרוצים רחבה משלהם בכותלסביון
אוף, אני כל כך מבולבלת מהנושא הזה.עלה שלכת
אני לא יודעת מה לחשוב כי יש כל כך הרבה צדדים לדבר.
וכן, אני יודעת שנדחפתי. סליחה.
מאוד. אבל צריך בירור מה הגדר של כפייה דתיתיהדות=דרך חיים
נניחריעות.
נכון. אז למה לכפות את הדת?ריעות.
זה לא משנה אם הוא מפריע לי אישיתיהדות=דרך חיים
זה משנה מה ההלכה אומרת לעשות בנידון למה שהוא עשה. אני אישית לא אעשה כלום, לא למדתי את הנושא הזה בכלל. וזה מאוד תלוי כל מקרה לגופו, ובכל מקרה אני אישית לא למדתי מעולם את הנושא, אשמע להוראת רבותי.
נסקול אותו באבנים...מתיישב בנשמה
או 40 מלקות...
39שאג
לא! ממש לא!נוצת זהב
במרחב הפרטי -נגד,חוני המעגל פינות
וגם אז כל עוד לא יותר מאחד או מכמה נשים עדין הוא יהיה פטור ממלקות
במרחב הציבורי עצם הגדרתה של מדינת ישראל כמדינה לאומית יהודית עליה להיות כפופה למסורת ישראל
^^שחר.
תשובה יפה.שיח סוד
בעיקרון כןשאג
בעיקרון לא, אבל תלוי דבר.שעות של אמת.
נגד שהמיעוט יכפהירא שמים!
אגב, הרב קוק היה בתנועה נגד כפייה דתית
תלוי איפהטהר ליבנו
כן.סביון
כמובן שהמצב האידיאלי הוא שהעם קיבל על עצמו את הכפיה הזו.
ברור שכן...Solomon
נאה דורש נאה מקיים, סופסוף וכו'סתרי המדרגהאחרונה
במישור הפרטי לא מתפקידי לחנך אף אדם ולכפות עליו את דעותיי, וחוסר הסכמה לא תוביל אותי חלילה לשנאה או לכפיה של העמדה שלי. במישור הציבורי-לאומי העניין הוא שלא מדובר בדעה אישית שלי. הדת לענ"ד היא הרבה מעבר לסך חוקים של תרי"ג מצוות. היא מצפן ומגדלור מוסרי שאמור להתוות דרך. כמובן שהשאיפה שלי היא מדינת הלכה אבל כרגע אנחנו עוד לא שם. ב"ה מדינת ישראל מוגדרת כיהודית ודמוקרטית, הסוגיה של כפיה דתית (והחוק הנ"ל שהעלית) בעצם גורמת להתנגשות של ערכי הדמוקרטיה וערכי היהדות. כיוון שלי באופן אישי ברור שערכי היהדות עולים בחשיבותם ובאמיתותם על ערכי הדמוקרטיה, אני תומכת בכפיה דתית ציבורית מעוגנת בחקיקה. כל זאת מתוך כבוד לערכי היהדות ולא מתוך זילזול באדם שמולי, ללא ספק במישור הפרטי נדרשת הכלה אך במישור הלאומי נדרשת אמירה חזקה וברורה שמכתיבה מהם הערכים הציבוריים המוסכמים.
(וברור שכפיה זה רק כשממש צריך, לרצון יש מעלה עצומה וניתן לדבר וללמוד בדרכי נועם. המילה "כפיה" היא קשה וצורמת לא סתם, ובעיני היא ברירת מחדל אחרונה... לכן גם כשכפיה דתית מעוגנת ב"ה בחוק הייתי שמחה שיהיה שיח ציבורי ודיון בנושא ע"מ להבין את המהות ולא ליצור אנטי).
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות