@ניגונא @יהדות=דרך חיים היום מישהו כתב תגובה באחד הקבוצות בפייסבוק שהזדעזתי ממנה. לאיזה מצב הזויי הגענו. אני חושבת שזה עצוב ממש שהמדינה הביאה לאנשים כאלו מחשבות: "אם אחרי שני חורבני בית מקדש, יש לנו מדינה, מפותחת, צבא ישראלי, ואפילו ממשלה , אמנם דפוקה, אין לי שום סיבה לצום וללכת לדבר לקיר, זה בשבילי יום של תקוה."-זה מה שהוא כתב.
הייתי חייבת להראות אתזה|בורח|צהובה
הוא בסהכ תירץ את תחושת הבטן שלוחוני המעגל פינות
צריך להיות במרכז! ומי קובע את המרכז? ה-מרכז

אמממ.צהובה
אני מקווה שכך.צהובה
פחחציף
אם החורבן קרה בגלל התפוררות הלאומיותחותם-צורי
את מדברת מהבטן.
הוא מהתורה שהוא למד
אז כאילו אין צורך לצום ולהתאבל לדעתך כמו לדעתו?צהובה
לאידע...חותם-צורי
תלמדי תלמדי תורה קצת.חותם-צורי
אתה ממש טועה. ככל שלומדים יותר תורה רואים כמה שחובה להתאבליהדות=דרך חיים
"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה" ודי לחכימא ברמיזא
וזאת תפיסה ממש מטומטמת להתעלם לחלוטין מזה שרע. זה לא בא מתוך בירור מעמיק, ולא בא משום תורה. אלא מתוך כך שנח לו להאמין שאנחנו במצב מתוקן, כי ככה הוא יכול לגרל כל היוםצ במקרה הרע, או במקרה הטיפה יותר טוב להיות בייניש שלא עושה כלום כל החיים שלו ואכפת לו רק מהלימוד תורה שלו עצמו ולא מעם ישראל. ואחר כך שח"ו יקראו לו לעזור להפיץ יהדות או לבנות בית או כל דבר שמצריך מאמץ הוא ישכח לגמרי את כל התורות המפוצצות שהוא למד על קירוב יהודים וא"י. וכן רוב הביינישים לומדים תורה בשביל עצמם ולא בשביל עם ישראל (ומוכר הסיפור על רבי דוד מלעלוב), מבחינתם השירות בצבא זה התרומה לעם פחחחח צבא זה חשוב מאוד, אבל אם כל הכבוד ניראלי שפספסתם את הנקודה לגמרי. וגם זה נובע מתפיסה מעוותת. אבל אין לי כח להכנס לזה עכשיו. עד כאן ל @חותם-צורי
לעיקר הדברים, @צהובה זה שאנחנו יודעים לראות טוב, לא אומר שצריך להתעלם מהרע. וכן אם נרצה או לא במדינה יש הרבה מאוד טוב. נכון, יש הרה דברים שהמצב שהם נוראי, ואנחנו פועלים לתקן אותם. וחייבים לפעול לתקן אותם. אחרת נשאר במצב הזה לנצח.
תקרא את שאר תגובותיחותם-צורי
העיקר חסר מן הספרברגוע
ברור שההרגשות שונות מבזמן שהיינו בגלות
אבל העיקר- בית המקדש, עדיין חסר
נכוןחותם-צורי
תאמת ש...צהובה
אני ניזכרת שהיה פעם סיפור על רב חבדי שהפיצו עליו שמועה שעשה סעודת יום טוב בתשעה באב.
לא קשורחותם-צורי

למה? אם מהבחינה הלאומית זה גאולה אזצהובה
לפי מה שלמדתי הצומות יהפכו לימים טובים..
כנראה שאנחנו במצב ביניים כלשהוחותם-צורי
אולי הוא למד את דף יח עמוד ב' בראש השנה והפסיק באמצע..נגרינסקי
ממש עצוב שהאדם תופס מהמדינהניגונא
אני לא מאמינה בדרך הזו את מכירה אותי כדי לדעת שהיא לא משקפת אותי בכלל.
עצוב על יהודי שלא מרגיש חורבן
ואולי בעצם הדעה שלו כן מראה על משהו שחסר בי כי הוא אח שלי
ובתור אח שלי בטוח חלק מהחיסרון שלו מגיע ממני.
אני לא יודעת
צודקת. שניזכה לגאולה שלימה
צהובה
ממש עצוב שאדם מסתכל על המדינהחותם-צורי
-/+ ולא מסתכל על המהות והמשמעות של מדינה יהודית
והחשיבות ההלכתית והרעיונית
ממש עצוב שאת מאשימה בזה את המדינהסביוןאחרונה
ולגלות לך סוד? מדינה יכולה להיות יהודית אפילו אם היא רחוקה מלהיות מושלמת. לא נראה לי שבתקופת החשמונאים המאוחרת כשהשליטים בעצמם היו מתיוונים המדינה היתה יהודית יותר ממה שהיא היום.
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות