מזל שיהודה המכבי לא שאל.123

מזל שיהודה המכבי לא שאל פוליטיקאים, שאז היו אומרים לו שיש להתחשב בלחצים בינלאומיים אפשריים בקונסטלציה הכוללת, והוא היה יושב ושוקל ושוקל.
מזל שלא שאל יותר מדי איסטרטגים ומומחים צבאיים, אחרת היו אומרים לו שאין סיכוי ל"חלשים נגד גיבורים", ושוברים את רוחו.
מזל שהוא לא שאל סטטיסטיקאים, כי היו מגלים לו את הסוד שאנו "מעטים מול מרובים", והיה נפחד מהשד הדמוגרפי.
הוא גם לא שאל יותר מדי ראשי ישיבות, כי אז היו פוסקים שאסור לגרום ביטול תורה לתלמידי ישיבות העוסקים בתורה, ואז לא היו נמסרים "זדים ביד עוסקי תורתך".
גם רבנים הוא לא שאל יותר מדי, כי אז היו אומרים לו, כביכול מפי הגבורה, שאסור להתגרות באומות העולם, ואין סומכים על הנס, בייחוד איפה ששכיחא היזקא וכו' וכו'.
אף הומניסטים הוא לא שאל, כי היו מגלים לו את הסוד שנפש אחת מישראל שווה יותר מקילומטרים של אדמה ויותר מחירות לאומית.
בוודאי שיפי נפש הוא לא שאל, כי היו מקדירים רוחו, ומטיפים לו שאין זה יפה כלל להרוג ולהיהרג.
הוא לא שאל הוגים עמקניים, שמרוב עמקות היו מבלבלים אותו ומעמידים אותו על סוגיית סדרי עדיפויות, שמא העם קודם וכו' וכו'.
את הפציפיסטים הוא לא שאל כלל, כי היו מאירים עיניו שגדול השלום ולעולם אין להשתמש באלימות, והרצון הטוב יפתור את הכל.
הוא לא שאל יותר מדי שאלות, אלא מילא את חובתו הלאומית והרוחנית וקפץ מתוך גבורת אריות, במסירות נפש נוראה לתוך הקרב הגדול שהציל את ישראל.
ואז באו כל הפוליטיקאים, כל האיסטרטגים וכל הסטטיסטיקאים, כל ראשי הישיבות וכל הרבנים, כל ההומניסטים וכל יפי הנפש, כל ההוגים וכל הפציפיסטים, ונעשו כולם חכמים אחרי המעשה, והדליקו נרות חנוכה לזכר הניצחון, ונרות אלה מאירים את חיינו מהימים ההם עד הזמן הזה.

(הרב שלמה אבינר - שו"ת שאילת שלמה - פורסם בעיתון מעריב).

קצת לא הבנתיראשון_בנשמ"ה
למה מתכוון הרב אבינר בזה שהוא מדגיש שיהודה המכבי לא שאל רבנים, הרי זה לכאורה דבר לא טוב?
זה בדיוק מה שגם אני רציתי לשאול....דורותי

באמת לא ברור...

יש לך הסבר?

לא יודעת אם לזה הוא התכווןbarak891

אבל בכלל סוגית 'הלשאול רבנים' בעייני בכלל לא ברורה.

יש בנינו אנשים (לאו דוקא מיושבי הפורום הזה) שלא יודעים לעשות הפרדה בין שאלות שיש לשאול רבנים ובין שאלות שלא והם מתייעצים על כל צעד ושעל עם הרב שלהם.

אני לא יודעת להגיד ממש מה דעתי ואיםה עובר הגבול כי אני לא ממש מבינה בזה אבל אני בטוחה שיש את הגבול הזה ואני רואה לפעמים שיש אנשים שעוברים אותו.

הייתתי ממש שמחה לשמוע מה דעתכם בעניין הזה של רבנים.. זו בכלל סוגיה שמציקה לי כבר הרבה זמן.. איפה עובר הגבול? 

בצלב"א.

שאילת רבנים.123

לפני מספר שנים העתקתי את הקטע הזה לפורום תרבות באתר כיפה, ואת הפסקא על שאילת הרבנים שמתי בסוגריים(או שרציתי לשים את זה בסוגריים, ובסוף וויתרתי עליהם), כי גם לי זה מאוד תמוה.

אולי לאותו זמן היה את הכלל שאומר "במקום שיש חילול ה', לא חולקים כבוד לרב", וכן לפתוח במלחמה זו היתה 'הלכה ואין מורין כן', אז לא שייך שאילת רבנים באותה סיטואציה.

בצ"ל אריאל!

אתה יכול להסביר את ההלכה הזאת?דורותי
כי לא ירדתי לסוף דעתה.
סלחו לי על הכמעט-בוטות, אבל...אנונימי (פותח)אחרונה

אני חושב שאני מאוד מבין את דברי הרב אבינר. גם מקרוב, מהסביבה...

יש אנשים שחושבים שהקב"ה ברא את השכל שלהם אצל... הרב שלהם. הם לא מודעים לכך (ויש כאלה שזה בא מתוך חוסר אומץ, פחד להחליט החלטות) שיש להם שיקול דעת לא רק כדי להחליט כמה ק"ג ירקות לקנות, אלא קצת מעבר לזה. אדם ששואל רב איזה מקרר עדיף לקנות הוא אדם שמנוון את השכל שלו. לא נראה לי שזו כוונת הבורא. יש לכם שיקול דעת - תפעילו אותו! אז אני לא אומר שאין מקום לשאול רבנים, אבל אצטט מהזיכרון את דברי הרב אבינר המפורסמים: כשיש בעיה רפואית הולכים לרופא, כשיש בעיה טכנית הולכים לטכנאי, כשיש בעיה נפשית הולכים לפסיכולוג וכשיש בעיה ביהדות, בהלכה, ברוח ההלכה וכדומה הולכים לרב. אנשים בריאים הם אנשים חושבים.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך