רבינו כל חייו השתוקק לארץ ישראל,מאחורי הקו
לאוריה טורקל ...[[הודעה אישית רק לך]]matan2
השגיאות כתיב שלך יצאו כבר מ...ה.....
תעשי עם עצמך משו...!
תמסר"ש לו את זה,מאחורי הקו
אני לא מבין?!ד.לוי
עד איפה היצר הרע יכול להטעות את הבן אדם?! הרי רבינו הקדוש בעצמו אמר במפורש שחור על גבי לבן "כל העניין שלי הוא ר"ה וראוי לכל מי שסר למשמעתו להיות אצלו בראש השנה איש בל יעדר..." אז איפה אנחנו צדיקים? למה לתת לעולם הזה לבלבל אותנו עד כדי כך לוותר על עניין כ"כ חשוב?!
הפרופסור הגדול!אזמרה...
כשמישהו חולה ,במחלה שרק בחו"ל יש רופא טוב מספיק בשבילה, הוא צריך לטוס לפי ההלכה.
ר' נחמן גילה לנו, אילו כוחות ורפואות אפשר לקבל מהציון שלו,
ואלו דברים שמתאימים במיוחד
לחולאים הפנימיים של הנשמות בדור עקבתא דמשיחא.
יש קברות צדיקים בארץ, שהעליה אליהם- וודאי ממלאת מאוד את הנפש, ומרוממת אל ה',
אך צדיקים אלה לא דיברו על התיקונים מהסוג אותו באר ר' נחמן,
כך שמי שרוצה להתחזק ממחלותיו,
צריך ללכת לרופא שפרסם את שמו- כבקיא בתחומים הנ"ל...
אבל בכל זאתמאחורי הקו
יהודי צריך להשאר בארץ ישראל!
נקווה שבע"ה תהייה בקררוב דרך אמצע ויעלו את עצמותיו לארץ הקודש, עד אז אני לא אומר שלא כדאי שתסעו אבל בכל זאת אני חושבת שלא טוב שיהודי יצא מארץ ישראל.
ביום שיעלו את העצמות של רבנו הקדוש-מתנחל גאה.
בע"ה ית'
לארץ הקודש אז אוקרינה תיפשוט רגל.. סתם. האוקרינים לא יתנו-זה א.
ב. רבנו אמר להגיע אליו ר"ה לאומן דייקא, מה זה העצמות? הוא נימצא שם ממש,-לא יודע איך להיתבטות.. בעיה קשה..(=
ג.תדליקו נר לרבנו הקדוש והוא יבוא לשם.
ד"א הרב גולן מור יוסף אמר שרבנו הקדוש נימצא אצל יוסף הצדיק בשכם כול השנה ובר"ה יוסף הצדיק בא יחד עם רבנו לאומן!..
רבי נחמן אמראוריין
בס"ד
"כל מקום שאני הולך אני הולך לארץ ישראל"!! - אז הוא לא נמצא באוקראינה!! וחוץ מיזה הוא נמצא בגן עדן!
אמר רבי נחמן : " המקום שלי הוא רק ארץ ישראל.. כל מה שאני נוסע הוא רק לארץ ישראל ולפי שעה אני רועה בברסלב..."
(חיי מוהר"ן קסב)
ועוד משו קטן וחשוב!אוריין
בס"ד
וזה מהאתר הזה שסבא ג'פטו הביא פעם(לפני שנים רבות.. סתם..חח) : http://www.nachmanhome.com/
אה וגם ראיתי על אוטובוס היום משו עם להעלות את עצמותיו של רבי נחמן לארץ משו כזה.. והיה כתוב : נ נח נחמ נחמן מאומן לירושלים! הלואי ויתחילו לעשות משו עם זה!
ואמר "שהיה רוצה לנסוע לארץ ישראל ולהסתלק שם..."
(חיי מוהר"ן קנו)
אבל רבנו אמר להגיע אליו.. מלעשות..מתנחל גאה.אחרונה
או או נידבקת לסיפור הפרופסור.. אחי!-מתנחל גאה.
בע"ה ית'
תיזרוק את השכל!! באמת!
אמר רבנו שליהודי יש יצר הרע לא לבוא אליו, וברגע שהוא מחליט שהוא נוסע מתגבר יצרו ומיתחדש כדי לאכשילו שלא יסע לצדיק האמת!!!!!!!!!
במקומך הייתי מת מפחד.. אבל אחרי שהייתי אצל רבנו הקדוש באומן ר"ה יש לי צדיק לסמוך עליו! צדיק שמוריד לי את השפע! שהולך לפני! שמסייע לי בעצותיו הנפלאות והתורות המתוקות שלו!!!
אשרינו שזכינו ליקרב לרבנו נחל נובע מקור חוכמה ואמונה!!
זה אני אוריה טורקלנח נחמן מאומן
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!