מה אדיף לאיות חסיד ברסלב הוא חסיד של הרב קוקאנונימי (פותח)
מה אדיף לאיות חסיד ברסלב הוא חסיד של הרב קוק

שניהם יחדיהודי_פשוט

השילוב של שניהם פשוט מדהים.

שניהם ביחד לא הולכים ביחדאנונימי (פותח)
יש סתירות בניהם וכו'
בחיצוניות יש הבדלים אבל מי שלוקח אתתיקון הכללי

התורות של הרב קוק ושל רבינו הקדוש ויחיה על פי שתיהם יהיה לו גן עדן בעולם הזה.

כדאי ומומלץ  לנסות!!!

דרך אגב, אפשר לראות בכתבי הרב זצ"ל ובספרי רבינו תורות דומות מאוד! ובספר "זה ינחמנו" (הוצאת "שיר חדש" עמוד 303 במהדורה הרביעית) אפשר לראות שרבי ישראל אודסר זצ"ל ("הסבא") לימד את הרב קוק ספרי רבינו במשך חודש וחצי יום יום ליקוטי מוהר"ן והרב קוק אמר "הלוואי שכל העולם יהיו ברסלב!"

אין שום סתירותיהודי_פשוט
הייתע מעוניין לדעת איפה יש סתתירה בין רבי נחמן לרב קוק
כל הסתירות מזה שאנו פגומיםיהודי_פשוט

רבנו הקדוש אמר שכל הסתירות\מחלקות שבין צדיקים זה בכלל נובע מהבעיות שלנו וזה רק בה להראות לנו מה שאנחנו צריכים לתקן.

אין שום סתירה אולי שכלית זה נראה אבל אנחנו יהודים מעל השכל והטבע וצריך להאמין שכולם אותו הדבר פשוט מביא  את הנושא בזווית שונה.

אני אישית מקורב יותר לרבנו הקדוש אבל גם מתעמק בכתבים של הרב קוק ולא ראיתי אף סתירה ופשוט להיפך דברי הרב קוק ממש מחזקים את דברי רבנו הקדוש.

די כבר עם הפגומים....matan2
כל מילה אצל ברסלב זה פגומים ,פגם הברית זה כבר נמאס לשמוע את המילה פגומים שורש פ-ג-ם...
לפי עניות דעתיד.לוי
חסיד ברסלב זה מי שהולך אחרי התורות והעצות של רבינו הקדוש ואני ממש לא רואה השוואה בין רבי נחמן לרב קוק...
המטרה היא להיות חסיד של ה' יתברך!אזמרה...

ולקחת את כל סוג של טוב, שיכול לקדם אותנו בעבודתו.

מוטב ללכת אחר פוסק הלכה אחד, ככתוב:"עשה לך רב",

כדי שלא להתבלבל בין כל השבעים פנים של התורה.

אבל בענייני עבודת ה',  טוב שכל נשמה- תשתמש בכל האורות המתאימים לה, 

כדי להרגיש ולהתקשר לה'. ייתכן שיש דברים בדרך אחת, שלא מסתדרים לאיזושהי נפש,

אבל עניינים אחרים בדרך זו- יכולים להחיות אותה ממש!

וככל שנקבל מיותר מקורות, החיבור שלנו לאלוקות יהיה יותר עשיר ומאיר.

יהיו לנו יותר ציורים הנוגעים להופעת ה' בעולם.

(למשל: בברסלב הוא מתגלה בעוצמה גדולה של חסד -שיחה קרובה עם ה', שמחה...,

אצל הרב קוק- בחיבור מתוקן  של הקודש עם העולם הזה, ואמונה שיש ענייני חול שאפשר להרים.

לדוגמא:הוא מדבר על הנושא של אומנות וספרות. כל אחד יבדוק היכן הוא סוגר והיכן הוא פותח,

אבל הנקודה היא, שיש מקומות בזה, שטוב לפתוח. כמו, נניח, שירי משוררים לא דתיים, עם תוכן חיובי.

בחב"ד-העניין של יראת הרוממות מה' ומפועלו, שגורמת להץנהגות של אחד שעומד בהיכל המלך. )

בכל כיוון יש בחינה שצריך להתחבר אליה- בזמנים הנכונים. 

בהזדמנויות שונות, צריך חיזוקים והתעוררויות מכל מיני סוגים.

זוהי מידת התפארת. חסד עם גבורה. "ריבוי גוונים".

הרצי"ה קוק רצה בצעירותו להיות ברסלברקשקשן
ואביו [הראי"ה] לא רצה, אני לא זוכר בדיוק למה אבל זה הסיפור
קשקשן איפה שמעת את זה???נ נח זה הכלאחרונה

בס"ד בר"ה

אני ישמח לאיזה מקור או משהו בסגנון......אני אישית מאמין לזה אבל שאחרים יאמינו אני צריך מקור

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך