שאלה לגבי התכלתgust me

שבת שלום אנשים

אומנם אני איני חסיד ברסלב אך יש לי כמה שאלות לגבי התכלת...

כידוע או לא האדמו"ר מראדזין שחי בשנת 1880  לפני 128 שנה... התחיל לחקור את הנושא והגיע למסקנה שהדיונון הוא התכלת... עכשיו אני הבנתי שאוקי החסידים שלו הולכים עם זה וחלק מהרבנים באותו דור....

אך מה הקשר בדיוק לחסידי ברסלב.... הקשר היחידי ה יה רק שרבי נחמן אמר שבשנת תרח"ם תבוא הגאולה{שזה היה באותה שנה} ובגלל ההבטחה של רבי נחמן חסידי ברסלב התחילו ללכת התכלת של האדמו"ר אך זה לא בדיוק הקשר...

היום פשוט מלא ברסלבים הוכלים עם תכלת ואני בטוח שאם אני אשאל מישו למה אתם הולכים עם הדיונון ולא עם הארגמון לא יהיה להם תשובה....

סליחה על הבלאגן בשאלה

אני יגיד לך לפחות עליינ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

למה דווקא עם ראדזין אני לא יודע אבל מכיוון שרבני ברסלב הולכים ככה אז אני סומך עליהם ועושה כמוהם.....

ודרך אגב היה על זה כתבה מאוד ארוכה השבת בעלון "עולם קטן"

שלום סבא ג'פטו התגעגענו אליךנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

למה נראה לך י'יצור!!!!!

אני סומך על הרב שלום סבג בעיניים עצומות והוא כן הולך עם תכלת.....וכן קראתי ת'כתבה!!!

לנ נחgust me

כמה רבנים בציבור הדתי והחרדי אם הם כבר לובשים תכלת אז כמה מהם לובשים את הדיונון ??? אני מוכן למנות לך אותם על האצבע....

לעומת זאת.. הרב מבריסק תקף את האדמו"ר על הראיות שהוא הביא והרבה תלמידי חכמים בדור של האדמו"ר לא קבלו את התכלת שלו..

מה שאין כן אצל הארגמון עשרות רבנים לובשים ארגמון וגם הרבנים שלא שמים  לא אומרים שאסור לשים אלא מי שרוצה לשים שישים{כדוגמת רב אברום זצ"ל הרב אליהו}

היום השאלה היא בודאי לא על הדיונון אלא על הארגמון{וזה מיותר מלהגיד כי זה דבר שהוא כל כך הגיוני }

אני אישית שם תכלת ליטאים והסיבות לא חסרות...

כל אחד ודרכו שלו בע"ה האמת תתגלה בימות משיח צדקינונ נח זה הכל

בס"ד ב"ה

ומה זה תכלת ליטאים???

תגובות.בחור זהב

אז ככה...

1) ברסלב לא לובשים את זה בגלל שזה זול. (נקודה) חזקה על המרא"ש שזה לא תהיה הסיבה שלו!!

2) יש חובה ללבוש ציצית אך האדם יכול לבחור אם הוא רוצה להיכנס לגדר המצווה (בדומה לפורים שאפשר להיפטר ע"י מעבר בין הערבים המוקפים לפרוזים ומן הסתם יש עוד דוגמאות.

לגפטו: א) מדוע בזמנו הכחשת שיצחק סיגל זה אתה, וכעת אתה מאשר? ב) מדוע הינך  סןבר שזה מזיק לאכול מוצרי סויה? 

רבנו  אם אני זוכר טוב שבשנת  תרח"ם יגאלו את המכאל 2 3
לנ נח-gust me

תכלת ליטאים זה הארגמון קהה קוצים מהעמותה

טוב בכל מקרה יש כל כך הרבה דרשות על התכלת מהי הסגולות שלה ולמה היא כל כך חשובה בים אם זה סיבות בנגלה ובין אם זה סיבות בנסתר{ע"פ רבנו האר"י זצ"ל והמקובלים}

בכל מקרה  אני מזכיר את דברי הרב בורשטיין שאמר שהתכלת תחזור מלמטה כמו הציונות ונקווה בע"ה שכל עמ"י ילבש

אבל בכל מקרה לכל מי שחושב שאין ראיות חזקות או שאין רבנים שבכלל לובשים את הארגמון... כדאי לו שיבדוק ויעשה קצת עבודת מחקר על הארגמון...

בכל מקרה שנזכה למה שאמר האדמו"ר מגור זצ"ל תכלת מלשון שיכלו {שישמדו} אויבינו מבפנים ומבחוץ

לי יש תכלת ואני  הולך אים תכלת שלו של תמנוןנח נחמן מאומן
לי יש תכלת ואני  הולך אים תכלת שלו של תמנון חוץ מיזה זה אינין של מאב לבן
שינית שם משתמש?? (אוריה טורקל)mamaאחרונה
פשוט יש לך את אותה החתימה כמו שלו...
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך