יכולים להיות כתובים בהם דברים שהם לגמרי נגד דעתו.
אז הייתי רוצה לציין כאן, אילו מהספרים באמת עברו איזו ביקורת של רבי נחמן
ישנם רק שלושה ספרים כאלו
1. החלק הראשון של ליקוטי מוהר"ן
2. ספר המידות
3. המקור ביידיש של "סיפורי מעשיות" .
שמח שיכולתי לעזור
Solomonכל תורה שכתוב בליקוטי מוהר"ן רבי נתן הראה לרבי נחמן מברסלב אחרי שהוא כתב אותה..
דבר שני, מה שהוא כותב שהוא לא הבין, זה את העומק האמיתי של הדברים
אבל את העצות שיוצאות מהתורה הוא וודאי הבין, וגם ר' נחמן אמר שהוא הבין אותו יותר מכולם
לפי השפה הבוטה מובן כמה אתה אוהב לעזור לעם ישראל.
לא היה שווה להגיב אם לא היית עלול להטעות אחרים
אבל בשביל השאר אני אגיב, אתה טועה ומטעה
שני החלקים של ליקוטי מהור"ן עברו ביקורת של ר' נחמן.
שוב, כל תורה שר' נחמן אמר רבי נתן כתב והראה אותה אח"כ לר' נחמן לביקורת..
לא כתוב בשום מקום דברים שהם נגד דעתו...
כי ר' נתן הבין את המסקנות העיקריות של התורות ועל פיהם כתב חידושים.
כמו שר' נחמן בעצמו ציווה לו לחדש בתורה שלו
להתראות לך. ותפסיק לנסות להטעות אנשים
כיוון שרבי נתן טוען במפורש שהוא לא יורד לעומק דעתו של רבי נחמן , בוודאי שהוא לא מסוגל לדייק את מה שהודפס.
זה יכול לעשות רק מי שהוא במדרגה של רבי נחמן ורבי נתן מאוד התעקש שהוא לא במדרגה כזו.
חוץ מזה, זו טענה שאפשר להגיד אולי רק על הספר ליקוטי תנינא, שאפשר להניח של רבי נתן היו חלק מהתורות מוגהות על ידי רבי נחמן ויכל להשוות בין מה שהודפס לבין מה שקיבל.
אי אפשר להגיד את זה על אף ספר אחר
לא צריך לרדת לעומק דעתו כדי לכתוב בדיוק מה שהוא אמר..
העיקר שאלו אותן דיבורים מילה במילה. מה שהוא שמע הוא כתב, וזה מה שהודפס
כל שכן שר' נחמן אמר שהוא הבין אותו יותר מכולם וסמך עליו שיכתוב את דבריו, אז וודאי שאנחנו סומכים עליו.
ולכן הוא ציווה אותו גם לכתוב את הקיצור ואת ליקוטי עצות... אם הוא לא היה מבין אותו הוא לא היה אומר לו לכתוב את זה ויגרם שיבוש לדורות
כנ"ל לגבי שיחות הר"ן וחיי מוהר"ן הכל רבי נתן כתב מילה במילה מה שהוא שמע
ומה שלא שמע, הוא כותב "שמעתי בשמו" וכגון זה...
ולכן הספרים של רבי נחמן אלו רק הספרים שעבר עליהם אחרי הדפסתם
לגבי ליקוטי תנינא, יש אפשרות שרבי נתן כתב , ואחר כך קיבל הערות מרבי נחמן אבל זה לא נכון לגבי יתר הספרים.
מבקש אמונהאחרונהוואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!