יחס לתורה
יחס מהסביבה/ לסביבה במקרה של התנגדות/ תמיכה
התנהלות
דיבור
וכו'.
תודה רבה!
אשמח לשמוע כל דבר שעולה לכם בהקשר של אברכות. תודה!נפש חיה.
מתאים ליחידי ויחידות סגולה בלבדהלוי מא
אא"כ שניהם רואים בזה ערך גבוה ויש להם ספונסר טוב
אשמח להרחבותנפש חיה.
לא כל אדם בנוי ללימוד תורההלוי מא
אם לאישה יש מקצוע טוב,שמחה לעד!
אז החיים הם לא בדוחק.
ותמיד אפשר להסתדר.
נכון מאוד! אבל היא צריכה להיות ברעל על זההלוי מא
אפשרינפשי תערוג
ללמוד עד 12 בצהריים
ולצאת לעבוד עד 7
מי אמר שצריך ללמוד כל היום? (וזה לא כל היום כי תמיד יש הפסקה באמצע)
ובשאר הפרמטרים שהזכרת
לצערנו, ללמוד תורה זה לבדו לא תמיד מעדן את הנפש (גם באוניברסיטה לומדים גמרא וגם ביפן)
כדי לעדן את הנפש והמידות יש צורך בעבודת המידות
וזה כבר לא קשור לאברכות
לפחות לא ממה שאני רואה
אשמח לשאר חשיבה או היבטיםנפש חיה.
חברות קהילה ומסגרת נהדרים!אשת נעורים
קהילה שבה כולם יודעים הכל על כולם. וכולם עוזרים לכולם. קהילה שלאף אחד אין כסף לסוע בבים הזמנים לחו"ל, לקנות לילדים צעצועים חדישים או אפילו להעביר דירה עם חברת הובלות כמו בן אדם..
ולכן כולם יוצאים לטיולים קטנים אחד עם השני, הילדים משחקים ביחד ולא מכורים לאינטרנט, וכולם נהיים סבלים מידי בין הזמנים...
בקיצור, דורש מאוד ונותן חיים נהדרים מאוד
אשמח להרחבות.נפש חיה.
לא תמיד זה חלק מקהילה...חוזרת
אשמח להסברנפש חיה.
אני אברכיתחוזרת
יש כוללים שמתגבשת קהילה סביבם (בעיקר אם כולם גרים באותו אזור) ויש שלא
לא כל כך הבנתי..אנונימית פלוס
הדרישה העיקרית היא מהאישה. שצריכה לקבל את זה שהבעל הולך לישיבה ואם באמת הוא רוצה ללמוד הוא צריך להיות מרוכז בלימוד משמע פחות טלפונים, פחות זמינות מצידו ואחרכך הוא יוצא לעבוד..
זו מסירות. לא מרגישה שזה בא על חשבוננו מבחינה כלכלית, לא מרגישה שזה דורש מאתנו להצטמצם
יש שוני אם יש תואר?נפש חיה.
שלי/ שלו?אנונימית פלוס
לא עבדתי
שניהם. בהתייחס למצב של אחד ללא תואר/שניים ללאנפש חיה.
גם לו אין תואר. ולא היינו מוכנים מאידיאל לקבל מלגהאנונימית פלוס
ואו... כל דבר?חוזרת
אתחיל
דבר מדהים, מיוחד, שלא מתאים לכל אחד.
לא תמיד הסביבה תומכת וזו דרך לחזק את הזוגיות בניגוד למה ש"כולם" חושבים
לא יכול להגיע מכפייה אלא רק מרצון שנמשך כל הזמן, צריך לדעת לעשות כל תקופה חושבים וחישוב מסלול מחדש כדי לבדוק אם עדיין מתאים המסלול הזה.
יש עוד הרבה דברים, מוזמנת לפרטי
אברכית מאושרת!חסוי בהחלט
אני אברכית מאושרת!
בעלי לומד יום שלם ![]()
אוהבת את התורה בכל מאודי, גאה להשקיע בבעלי האברך!![]()
גרה בסביבה אברכית ותומכת
התנהלות מושלמת כיאה למשפחת אברכים
הרבה אהבה, תמיכה, מטרה מושלמת ומשותפת, ילדים מחונכים ( בעז"ה!!) דוגמה אישית.
אני עובדת משרה מלאה ומפרנסת עיקרית של משפחתי הקטנה והיפה ![]()
מקווה לתמוך ככה בתורה עד גיל גבורות בעז"ה!!
יש לך תואר?נפש חיה.
לא...חסוי בהחלט
אבל במקצוע שלי תואר הוא לא מינימום...
אני אדריכלית ![]()
יעני הבית מתבסס עלייך בעיקר? [אני אפנה בפרטי בהזדמנות..]נפש חיה.
כן
הוא מביא מלגת כולל ואני משכורת קבועהחסוי בהחלט
ואשמח לענות לך בהרחבה בפרטי ![]()
מצדיעה לך!!!רפואה שלמה
בבריאות ושמחה
ותעשי חיל במקצוע היפה שלך.
אשריכם!
איזה כיף
אמן!!חסוי בהחלט
אני רק יכולה לאמר לכולם איך שכשמוסרים נפש על התורה רואים ניסים בלי סוף!
איך שחודש אחד היינו על גבול האפס בבנק ועמדה לצאת משכנתא גדולה מהחשבון ולא היה מאיפה. ופתאום חברה התקשרה ואמרה שיש לה הצטברות של מעשרות ואולי אני רוצה את זה, ועבודה לשעבר שהיו חייבים לי כסף פתאום שחררו אותו.
רק לפקוח את העיניים ולחוש את הניסים הסובבים את האברכים זה פשוט חלום!!
חיי אברכות זה לפעמים קשה, לפעמים זו הקרבה אבל כל הזמן זה משתלם!!!
אממשירקי
מבחינת סביבה ההורים של בעלי לדוגמא נורא התנגדו שהוא לא יעבוד.. בסוף קיבלו את זה בנחה ש״ בסוף לא תהיה לו ברירה״ - מבחינתנו שיהיה להם בכיף! חח
מצד ההורים שלי יש תמיכה בהחלטה הזאת ( והפער נובע מזרמים שונים פשוט חח)
אברכים יכולים להגיע לסכום מכובד במיוחד אם בכולל המלגה ההתחלתית גבוהה כלןמר אם הוא הולך גם לכולל שישי וגם לכולל ערב הוא יכול להגיע ל2900-3200 בערך ואם את מקבלת שכר מינימום אז יש לכם הכנסה יפה...
כמובן שלפעמים יש ימים שצריך עזרה ויורד קצת מהמלגה אבל מסתדרים...
יותר מזה אני מכירה אחד שלומד בכולל כל היום ובערב או בהפסקות הוא שוזר ציציות לחנות מפעל ״ משכן התכלת״ ומקבל מזה הכנסה מכובדת
בנוסף להכנסה מהכולל...
אם יש אפשרויות בסביבה אפשר להזתדר יפה ואפילו טוב! כמובן שבכל תלוי גם בהוצאות אם יש זוג שמבזבז גם 11 אלף לא יספיק( מכירה אישית!!!) אז הכל תלוי
מבחינת קושי כמה שמעריכים תורה ויש אידיאל שילמד כל היום זה קשה במיוחד אם זה עם כולל ערב... אבל גם יש גברים שעובדים עד מאוחר ואפילו כאלה שחוזרים רק בסופ״ש הביתה אז הכל יחסי..
גם האישה יכולה בנוסף לעבודה שלה לעשות משהו צדדי מהבית שלא דורש הרבה מאמץ ( כמו מכירות וכאלה בשעות הערב)...
וכמובן מעל הכל אם זה בכלל מתאים לבעל כל האברכות הזאת...
בקיצור אם תרצי עוד שאלות בכייף
תודה רבה! אנסח ואשוב לכאן.נפש חיה.
..שירקי
עדיין לא הצלחתי להבין מה הכוונה טכני לגבי יחס לתורה🙂
וואוקי אשמח לענות בכיף....
בד"כ לא מגיבה אבל,דרוגי
בד"כ זה מגיע עם צמצום כלכלי גדול (אלא אם כן יש מישהו שעוזר). לפעמים יש קהילה אך ממש לא תמיד. זה להבין שהבעל עושה משהו חשוב! מאוד! למען כלל ישראל. שלימוד התורה הוא לא פרטי שלכם ולכן יש לכם אחריות. כזוג ולכל אחד כיחיד.
כמו שכבר כתבו זה לא מאים לכולם אבל מי שזה מתאים לו / לה שילך על זה. חסרים כאלה. לפחות בציבור הדת"ל.
אם את רוצה הרחבות ממש ממש בשמחה בפרטי!
אשרייך שזה במחשבה שלך.
אשמח. אני לא שוללת את ההצעה וכן רוצה לבדוקנפש חיה.
ממליצה לקרוא את הספר "אותה אבקש"אחות לנו קטנה
ספר די חדש שכתבה הרבנית מיכל פלהיימר.
מרגש ומדויק ומתאר את חיי האברכות בשנים הראשונות, ההתמודדויות וכו.
נראה לי שראיתי בדברי שיר.
תודה!! אקרא.נפש חיה.
יש את הספר "אותה אבקש"תפוחית 1
) תודה!! אחפשנפש חיה.
אברכיותיהושבעט5
לא קראתי את רוב התגובות פה. חיינו חיי אברכות במשך 11 שנה,אחרי11 שנה בעלי יצא לעבודה.
מלבד הצד הכספי יש עניין שצריך לקחת בחשבון, לימוד תורה זה מסירות נפש.
אם זוג מחליט לחיות כך את חייו אף אחד לא צריך לממן אותו!!
מלבד הצד הכספי יש בחיים סדר עדיפות ,למשל אם הבעל לומד 3 סדרים או 2,אז יש לזה הכשלה לזמן הזוגי.
למטלות השוטפות של הבית.
לזמן שאבא מקדיש לחינוך הילדים.
שני הגדולים שלנו נולדו כשבעלי למד, קראתי לו אבא של שבת, הוא היה חוזר אחרי שהם ישנו.
השלישית נולדה כשהוא עבד וזה ממש הורות אחרת.
צריך גם לחשוב מה יהיה אחרי תקופת הלימודים, מה יהיה המקצוע של הבעל אחרי הלימודים.
לימודים=תואר? או לימוד תורה שממנו חומח המקצוע התורני?נפש חיה.
זה לא קשור לאברכותמעין אהבה
להיות עם הילדים
זה נטו בחירה זוגית
לא הגדרה של אברכות
אנחנו אברכים ובעלי לגמרי חלק פעיל בבית.
לוקח בבוקר לגנים
אוכל איתנו צהריים נותן לי לנוח ובינתיים משחק עם הקטנים
חוזר בערב ועוזר לקלח ולהרדים ונמצא בערב בבית- ב''ה אצלינו בישיבה סדר ערב באידאל לא נועד לאברכים.
אני לא אומרת שככה צריך
זה מקסים מי שרוצה חהתמסר לתורה ולהשקיע בזה שעות נוספות
אבל זה לא הגדרה של אברכות.
זה בחירה- כמו שבעבודה יש כאלה שיחזרו מאוחר מאוד ויעבדו שעות נוספות
צודקת בכל מילהמפצחת האגוזים
מנסה לענות לךmp3
מבחינה כלכלית-המלגה של הכולל נמוכה וכדי להגיע למשכורת חודשית מעט נורמלית על האברך בנוסף לסדר א' וב' ללכת לסדר ג',כולל יום שישי,ולפעמים גם כולל בין הזמנים. בבית של אברך המפרנסת העיקרית היא האישה.הגבר יכול לעזור אבל אי אפשר לסמוך עליו כמפרנס.והכי חשוב זה לא לסמוך על ההורים שיעזרו כלכלית וק"ו שלא על ארגוני צדקה שונים.
והכי הכי חשוב זה לעשות מה שיהפוך את לימוד התורה ליקר וחשוב ולא שהגבר יהיה אברך אבל כל היום ישמעו תלונות בבית על זה שהאישה עובדת קשה והגבר "מתבטל" וממילא חשיבות הלימוד מתערערת.
שיהיה בהצלחה.
לימודיםיהושבעט5
התכוונתי למקצוע או לעבודה של הבעל אחרי הלימודים בישיבה.
יש כאלה שמתאימים להיות מחנכים רמ"ים רבני קהילות וכו'.
יש כאלה שצריכים לפנות למקצוע אחר כדאי לעשות חושבים לפני שמשקיעים בלימודי מקצוע שלא מתאים או שיש בו הצף של עובדים כמו הוראה באזורים מסוימים.
תופעה פסולהמשוטט
ולפני שכולם קופצים עליי אני אסביר.
אברכות כמו שמכירים אותה היום היא מושג חדש שלא היה מוכר לפני כמאה שנה.
בעדות מזרח אפילו הרבנים יצאו לעבוד ולמדו בזמנים הפנוי ובעדות אשכנז היו בודדים העילויים שבעילויים שחיו על חשבון האבא/חותן העשיר שלהם.
המצב היום שכל זה חותם נשאר בישיבה ולומד ולומד הוא פסול מעיקרו. ואני כמובן לא מדבר על ללמוד כמה שנים לפני שיוצרים לחיים האמיתיים אלא כדרך חיים קבועה.
מעניין....מפצחת האגוזים
כאילו חסרים זוגות אברכים שהאישה היא מפרנסת עיקרית והם חיים על חשבון הבנק הפרטי שלהם....
אשמח ובטוחה שאחרים גם ישמחו לשמוע מה הכוונה בלחיות על חשבון אחרים.
הסברים יתקבלו בברכה
גם נשים לא היו יוצאות מהביתשירקי
וכמו שנאמר הגברים הם אלה שהיו יוצאים לעבוד וזה גם מה שהם מחויבים בכתובה... אני ממש מסכימה ש״ לחיות על חשבון אחרים״ זה ממש לא נכון..
אבל אם הבעל אברך והם כן מסתדרים בכוחות עצמם אז אין שום פסול שישאר ללמוד... פעם אפילו שגברים יצאו לעבוד הייתה להם יותר פניות וכוח ללמוד תורה.... אנשים של פעם היו הרבה יותר חזקים ולא היה קשה להם לשלב בין לימוד לעבודה.... לפי מה שהבנתי המציאות שנוצרה היום היא שאדם שעובד יותר קשה לו ללמוד בערב כי כמו שנאמר ש" הגופות נחלשו״ וכל עניין ירידת הדורות...אז היום זה כנראה השתנה..
אבל אם זה על חשבון אחרים זה לא נכון... במיוחד אם זה על חשבון הילדים שאין להם מספיק אוכל בבית! אדם שימשיך לשבת וללמוד בזמן שהבית במצב קשה מאוד הוא לא מאוזן ... כי הוא מחויב לפרנס את ביתו ולדאוג לצרכיהם!
מה ההגדרה שלך של לחיות על חשבון אחרים?
אני הבנתי שזה להיות תלוי בכספים של המשפחה...לזה הכוונה? ואם המשפחה רוצה לפרנס אותם לזה גם נקרא שזה לא בסדר?....
תודה
ויש שירחיקו לכת ויגידו בכללמפצחת האגוזים
שזה על חשבון משלם המסים.... כבר פגשתי כמה אנשים בחיי שהיו משוכנעים לחלוטין שכל אברך = הבטחת הכנסה....
.....נפש חיה.
ואו איפה מקבלים את הכסף שאתה מדבר עליו?חסוי בהחלט
מעניין, אני אברכית כבר שנתיים ואף פעם לא קיבלנו על זה שקל מהמדינה...
אולי אתה מדבר על 150 שקלים עלובים של קצבת ילדים????? זה נקרא לחיות ע"ח אחרים?
בחיים, אבל בחיים!!!!!! אני לא אחיה על חשבון מישהו אחר רק כי אני אברכית.
וזה לא משהו שאני המצאתי אותו, חז"ל כבר אמרו- פשוט נבלה בשוק ואל תצטרך לבריות= אל תחייה על חשבון אחרים.
אני מפרנסת מלאה של הבית שלי ואני מאושרת בזה!! מאושרת שזכיתי שבעלי הטהור יושב ולומד יום שלם.
מאושרת לראות את בעלי בערב חוזר עם אור של תורה על הפנים שלו.
ממש כאב לי לראות את הדברים שכתבת....
מקבלת כסף מהמדינה?? עלאק!!!!! רק משלמת בלי סוף לבטוח לאומי. כל חודש רבע משכורת שלי הולכת אליהם!!
וכשילדתי? אתם חושבים שראיתי תותים? את המיץ הם הוציאו לי לפני שקיבלתי את הדמי לידה.
חבל שאתה ככה מלכלך על ציבור טהור כ"כ.
![]()
קודם כל..משוטט
דבר שני אני לא כתבתי כסף מהמדינה אלא על חשבון אחרים ונסביר בקצרה:
נתחיל מזה שכל אחד שלא עובד נהנה מהמשכיות העולם על ידי אנשים שעובדים. (אם זה החקלאי שמגדל לו את העגבניות או המוסכניק שמטפל לו ברכב) והוא מצידו לא תורם להתפתחות.
בנוסף בישיבות יש אוכל יש מזגן תאורה ועוד כל מיני הוצאות שאמנם אתם לא מרגישות בכיס אבל הן גם מגיעות ממשלם המיסים.
והכי חשוב זה שבעלך חי על חשבונך זה חלק מהתופעה הפסולה. מה שנקרא להכשיר את השרץ..
זה שנשים צריכות להיות המפרנסות היחידות בבית זה מצב לא סביר ולא הגיוני שהומצא כדי שהציבור החרדי שלא יכול לצאת לעבוד כי הוא לא התגייס יוכל להמשיך "ללמוד" בישיבות.
ויכול להיות שלחלקכן יש בעל שבאמת הוא עילוי שצריך ללמוד אבל הרוב? הרוב צריך להפסיק עם ההמצאה הזאת וללכת לפרנס את המשפחה שלהם
ואני אענה מראש על "אבל לי לא אכפת וטוב לי ככה ואני שמחה שהוא לומד" זה שאת שמחה לא הופך את המצב לנכון או אידאלי. בעולם אידאלי אנשים עובדים ומקיימים את העולם ומקביל לומדים בשעות הפנאי/ערב.
מה נסגר איתך??????חסוי בהחלט
ואו אתה ממש מכעיס אותי!!!
אתה יודע שאתה חי ונושם בזכות לומדי התורה!!!!!!
יש לך מושג איך העולם היה נראה ללא לימוד תורה??? לא היה פה עולם בכלל!!! אז במקום ליפול על הרצפה ולהודות ללומדי התורה אתה מלכלך????
שים לב כמה צרות יש בבין הזמנים- שאז רוב לומדי התורה יוצאים לנפוש מעט מעמל התורה!!
ודבר נוסף- החלום של חיי זה שבעלי ישב וילמד כל חייו, והלוואי ויהיה לי הכוח להמשיך לעבוד כל החיים שלי בשביל זה!!!
ובחיים לא עולה לי מחשבה לראש שבעלי חי על חשבוני!
אתה ואני ובעלי וכולם באנו לעולם עם מטרה!! אחת ויחידה!!!! לקיים את התורה שאלוקים נתן!! בשביל זה אתה יהודי! בשביל זה עמדת בהר סיני!!!!
אלוקים ברא את העולם כדי שילמדו את תורתו, ואתה מדבר איתי על קטיף עגבניות?????????????
אז נכון, לא כולם בנויים ללמוד את התורה, לא כולם בדרגה הגבוהה(!!!) ששמה אברכות, אבל התפקיד שלהם לא השתנה!! לפחות שיעריצו את מי שמקיים את העולם!!!!!!!!!!!!
ובקשר לכספים שאתה אומר שהמוסדות מקבלים מהמדינה- יקירי, אמא שלי מנהלת מוסד גדול מאוד בירושלים, אני יודעת טוב מאוד מהי כמות התקציבים שהיא מקבלת בשביל הוצאות המזגנים שלו. וזה כאין וכאפס לעומת מה שכל מוסד חילוני מקבל!!! עשרות מיליוני שקלים מידי שנה!!!!
ועוד דבר שכדאי שתדע שמי ש"המציא" כביכול את המצב הזה שהבעלים יושבים ולומדים והנשים יעבדו בשביל זה, הם אנשים מורמים מעם שאין לך שום זכות להרהר אחריהם!!!
אחרי פריקת כל הכעסים, וההלם, והתדהמה שתקפה אותי בעקבות דבריך, יש מסקנה אחת:
התורה היא מה שבן אדם יהודי צריך לשאוף אליו. אתה חושב שאתה לא מסוגל ללמוד אותה? תתרום להתפתחות מטע העגבניות, אבל חס וחלילה אל תעז ללכלך על ציבור לומדי התורה הקדושים שבזכותם העולם ברגע זה עומד על צירו!
אשרי מי שזוכה ללמוד את התורה! ואשרי הנשים הקדושות(!) שזוכות ועובדות קשה לפרנסת הבית בשביל שהבעל ילמד!
אתה יודע,
אתמול בערב חשבתי לעצמי, עכשיו אלול, עוד פחות מחודש נגזר דיני לשנה הבאה, אם אני אחיה, אם יהיו לי עוד ילדים, אם אני אהיה מאושרת בחיים שלי, ועם בעלי.
ולא כ"כ הרגשתי טוב עם עצמי, יש לי על מה לחזור בתשובה, אני עסוקה בעבודה וכמעט ולא מצליחה לחשוב על ראש השנה שמתקרב בצעדי ענק. ואני קצת פוחדת, כן, פוחדת כי יש כ"כ הרבה צרות בעולם, ומי ערב לי ששנה הבאה יהיו לי חיים מאושרים? אולי אין לי מספיק זכויות כדי לזכות בדין??
אבל עכשיו, אחרי שקראתי את דבריך וישבתי לכתוב לך תשובה אמיתית מתוך הלב שלי- מה אני אגיד לך, הרגעת אותי. כן. הרגעת אותי מאוד בנוגע לראש השנה,
כי עכשיו אני יודעת שיש לי זכויות. והרבה מאוד!! אני- שכל בוקר קורעת את עצמי מהמיטה כדי לרוץ לעבוה, ולהיות שם בזמן, ולמלא מכסת שעות חודשית, ולחזור הביתה מוקדם לקחת את הבת שלי- אחרי יום עבודה מלא, ולהיות איתה. ולטפל בה, ולשחק איתה, ולהכין אוכל לבעלי הטהור שחוזר לאחר יום שלם של לימוד תורה לשמה. ולהיות איתו, ולחייך אליו אפילו שמה שעומד לי מול העיניים היא מיטתי הנוחה! וככה כל יום!!! כל חודש! כל שנה! כל השנה!!!
וזה לא קל! בכלל!! שלא תחשבו שאני יש לי כוחות על. ממש לא. אני נקרעת מאוד!
אבל אני יודעת. ברגע זה. שכשהשם שלי יעמוד לדין בראש השנה. אני אזכה בשנה טובה!!
כי ה' בשמיים יודע כמה אני מתאמצת בשביל התורה הקדושה. והוא מתגמל אותי, והוא יתגמל אותי.
ואני יודעת שאחרי 120 שנה אני אעלה לשמיים ואלוקים ישאל אותי קבעת עיתים לתורה. אני אשיב לו בגאווה. כן!!! אני! למדתי תורה!! הרבה!! בעלי הקדוש למד בזכותי!! והזכות האדירה הזאת משותפת לשתינו!
ושתדע, שעכשיו יורדות לי דמעות. כן, דמעות של צער ועלבון על הדברים שכתבת. על הביזין שחוויתי בשביל התורה.
והלוואי ותבין את הדברים שכתבתי. ושיכנסו לך ללב וללב כל הקוראים בפורום הזה.
ותודה ענקית על העידוד לגבי ראש השנה!!- לא בציניות! באמת!! תודה!!
אל תכעסי כל כךרפואה שלמה
אז הזכויות העצומות של האשה התומכת בלימוד אינן מוטלות בספק.
אך אם מקבלים מלגה מהמדינה, (אין לזה קשר לתקציב המזגנים שמקבלת אמא שלך), דעי לך:
בזכויות הלימוד של בעלך שותפים כל משלמי המיסים, שגם הכותב שכעסת עליו - נמנה בינהם.
כשרבי שמעון יוצא מהמערה..משוטט
אני אשתדל להיות עדין כי ברור שאת לחלוטין מאמינה במה שאת כותבת..
העולם לא יכול להתקיים רק מלומדי התורה.. כן. צריך אנשים שיגדלו עגבניות. כן עגבניות.
החברה החרדית מתקיימת על בסיס זה שיש חילונים שעושים בשבילך את העבודה השחורה. זה לא נכון. איך אפשר לשאוף לגאולה כאשר אנחנו בונים חברה שלא מסוגלת לקיים את עצמה?
את כותבת שזה חלום חייך שבעלך ילמד ואת קורעת את עצמך אבל אולי לך זה מתאים אבל המון נשים חרדיות קורסות תחת הנטל וזה הרבה פעמים יוצר פער היסטרי בין בני הזוג.
בנוסף אני חייב לציין שאני מעריך את לומדי התורה אני פשוט לא מסכים עם הדרך. ללמוד זה חשוב במקביל לקיום העולם. לא שווה ללמוד על שור שנגח בלי שיהיה לך שור..
צורות קורות בכל זמן ואפילו יותר לפני תשעה באב. לומדי התורה מפסיקים ללמוד אחריו לא?
מצטער על פיצוץ הבועה אני מבין למה זה מכעיס אותך אבל המציאות כואבת..
מסכיהמ עם מה שכתבתשוקולד פרה.
ומעריכה את האומץ.
גם מגדלי העגבניות תורמים לעמ"י.
וגם חיילי הקבע.
וגם ההייטקיסטים,
וגם האדריכלים,
וגם פועלי הניקיון.
ואפילו אפילו- שחקני התיאטרון. כן כן, גם הם.
והיופי זה לראות את זה כהרמוניה ולא כמדרג שבו לומדי התורה הם הטופ והחקלאים הם בתחתית.
זה בדיוק למה ר' עקיבא שנא תלמידי חכמים בהתחלה. בגלל התנשאותם על העם הפשוט.
לא חושבת שיש לי יותר זכויות כי בעלי אברך.
אגב, אני גם התווכחתי אתו לא אחת על זה, כי אני חושבת כמו 'משוטט' שזה לא אידאלי שאישה תפרנס גבר. זה נגד העולם.
בתורה כתוב שקללת האדם היא "בזעת אפך" וכמו"כ הוא זה שהתחייב לכתובה. רבנו גרשום היה מספיק חכם כדי להבין שאם גבר התחייב בסכום כספי- אזי הוא חייב לעמוד בו וללכת לעבוד.
גם הסכמתי עם מה שכתבת לגבי עדות המזרח. זה בהחלט נכון. יש שם תפיסה יותר טבעית ולא דיכוטומית של החיים. החיים מורכבים גם מחיי רוח וגם מחיי מעשה. אני לא אוהבת את מה שנעשה היום עם חיי האברכות, כי זה נראה לי לא הגיוני שבית צריך להישען על משכורת של אישה ולא של גבר, או של שניהם. זה עולם הפוך לדעתי.
מגדל עגבניות ששומר שמיטה מקדש את השםרפואה שלמה
אך חושבת שכיום העבודה יוצרת עבדות
ולכן קשה ללמוד תורה ולעבוד- ובהחלט יש צורך במלגה למי שאכן לומד תורה.
אני שמחה שהמדינה משתפת את כולם בזכות העצומה הזו
מרצון ומהכרח.
הערבות ההדדית הזו שומרת עלינו כעם.
שנה טובה
את טועה בנקודה הזו.חז"ל כן רצו שהציבור יראה את לומדי התורה מי.
מעל השאר. לכן תלמיד חכם צריך להיות המכובד בעליה לתורה קודם, וגם בזימון , וכן בכל כיבוד. חז"ל הוסיפו ואמרו שתלמיד חכם שנותן לעם הארץ לברך לפניו- חייב מיתה!. כי הוא גורם לזלזול בחשיבות התורה אצל ההמון. לכן מבחינה ציבורית חשוב מאד לכבד את לומדי התורה, ובמיוחד את אלה שהם כבר בגדר תלמיד חכם.
(יחד עם זאת חז"ל הדריכו את התלמיד חכם לא להתגאות, "אני מלאכתי בעיר, הוא מלאכתו בשדה וכו' ".)
אתה צודק, אבל לא רק החילונים עושים את העבודה השחורהחסוי בהחלט
והאברך לא חי על חשבון אף אחד...
נתחיל בכך שבישראל ישנם כ- 650,000 חרדים, ומתוכם רק 80,000 הם אברכים. לפי נתון זה ניתן לראות, שביחס לציבור החרדי - כמות האברכים אינה רבה, ובטח שלא ביחס לכל מיליוני האזרחים במדינה.
למרות זאת, מצב האברכים מבחינה כלכלית הינו מחפיר (בניגוד למה שרבים חושבים). ידעת שאברך שלומד כל היום תורה, מקבל סה"כ בין 1,000 ל- 1,500 ש"ח בחודש? פחות ממשכורת מינימום על לימוד של יום שלם, ולשם כך גם נאסר עליו לעבוד. לא נתפס שכל הויכוחים והדיונים הארוכים נעשים בגלל אותו אברך עני שחי בצמצום רב, כדי שיוכל ללמוד תורה, ומקבל על כך הרבה פחות ממשכורת מינימום.
ידיעה זו התפרסמה בכתבה שהופיעה בידיעות אחרונות: "55% מהגברים החרדים עובדים, 6% מהם בהיי-טק". עורך הסקר מסביר: "יש עליהום על החרדים. רבים מהם עובדים, ואלו שאינם עובדים חיים יותר מגמ"חים מאשר על חשבון המדינה... לפי הסקר, ב- 82% מהמשפחות החרדיות, אחד מבני הזוג עובד ומפרנס את המשפחה. בכ- 40% המשפחות - שני בני הזוג עובדים, וב- 7% גם אחד מהילדים עובד ומסייע בפרנסה" (מקור: "ynet", "סקר: רוב הגברים החרדים דווקא עובדים", פורסם: 21.09.10).
בנוסף, חשוב להזכיר, שכח הקנייה של הציבור החרדי הוא אדיר, וכל החברות הגדולות בישראל משווקות בו. הדבר אומר שהחרדים משלמים הרבה מאד מיסים בחודש על מוצרי מזון וביגוד, כמו גם מיסים גדולים מאוד על קניית דירות בארץ.
אך, מלבד העובדה, שרוב החרדים עובדים ומשלמים כמות גדולה של מיסים למדינה על מוצרי מזון ודירות, חלק נכבד מהציבור החרדי עוסק בסיוע לנזקקים, הכוללים את הציבור החרדי והחילוני כאחד. אין זה סוד שהמגזר החרדי מפעיל ארגונים ארציים החוסכים למדינה מאות מיליוני שקלים. ארגונים אלו מסייעים ליתומים ולאלמנות, לפגועי מח ולנכים, לחולים, לעניים ולנזקקים, והם מציעים עזרה ראשונה לפצועים, מתנדבים לחלק מצרכי מזון, ומציעים סיוע רפואי והשאלת ציוד יקר.
התקשורת נוטה להתעלם מעובדות אלו, המוכיחות כי חרדים רבים מתנדבים ועוזרים לחילונים בכל רחבי הארץ. כמעט כל חילוני נעזר בשלב זה או אחר בחייו בסיוע של ארגון חרדי, אם זה במקרה של עזרה ראשונה, במוצרי מזון בבית חולים, או בסיוע כספי למשפחה נזקקת באיזור מגוריו. החרדים דואגים לכל תושבי המדינה, ועוזרים לחילונים בכל רחבי הארץ, מרצונם החופשי, ובהתנדבות מלאה.
מכאן שמלבד כספי המיסים שכל חרדי משלם בקניית מוצרי מזון ודירות, ומלבד תנאי המחייה הדלים של לומדי התורה - דווקא החרדים עוסקים יותר מכולם בסיוע ועזרה לתושבי המדינה, חילונים ודתיים כאחד.
ועכשיו לגבי מה שאתה אומר שהמדינה ממנת את האברכים- הישיבות והכוללים ממומנים ברובם הגדול מכספי תורמים עשירים מחו"ל ולא מכספי המדינה.
המדינה כמעט ולא עוזרת לאברכים (במיוחד מאז שקיצצו את קצבאות הילדים). ראשי הישיבות נוסעים לעיתים קרובות לחו"ל לבקש עזרה מתורמים.
תאר לעצמך מצב בו מורים ופרופסורים נוסעים לאמריקה כדי לבקש תרומות להחזקת האוניברסיטה והתיכון... ולכן תנאי המחייה והלימוד בישיבות ובכוללים קשים בהרבה מאצל מוסדות לא דתיים המקבלים תקציב מלא מהמדינה. ובישיבות אין שביתות, כמו במוסדות לימוד אחרים, משום שלא ניתן לוותר על הנכס הרוחני האמיתי של עם ישראל גם בשעת מצוקה.
נתון מעניין, שלא כל הציבור יודע, הוא שהמדינה משלמת על כל אסיר יותר מ- 6,000 ₪ בחודש, ואם לאותו אסיר ישנם ילדים, משפחתו מקבלת קצבה חודשית כמו אצל כל אם חד הורית. בישראל כלואים יותר מ- 10,000 אסירים, וקשה שלא לתהות, האם לאסיר שפשע מגיע לקבל יותר כסף מאברך ישר?? המקדיש את כל יומו כדי ללמוד את המסורת היהודית העומדת מאחורי זהותנו כעם ישראל?
בנוסף, למרות שרובם המוחלט של תושבי המדינה כלל לא מתעניין בתיאטרון, וחלקם אינם מתעניינים בספורט, המדינה מממנת אותו תיקצוב מלא במשך עשרות שנים(!), ואיש אינו מתלונן על כך. על פי אגף התקציבים: "הצעת תקציב משרד התרבות והספורט לשנות הכספים 2012-2011 מסתכמת בכ- 778 מיליון ש"ח ובכ- 832 מיליון ש"ח בהתאמה".
יוצא, איפוא, שהמסים אותם משלמים החרדים על מוצרי מזון ודירות, מממן, בין השאר, גם את מוסדות הטלוויזיה, הכדורגל והתיאטרון, המאוד לא דתיים בישראל. ונשאלת השאלה: האם לא מגיע למגזר החרדי תיקצוב דומה על התרבות הרוחנית של לימוד התורה, שזהו, למעשה, הנכס הרוחני של כל עם ישראל? חשוב על כך, במה יותר חשוב שהמדינה "היהודית" היחידה בעולם תשקיע – בכדורגל ובתיאטרון, או בלימוד התורה?
אנו חיים במדינה המתגאה לכנות את עצמה "יהודית", אך מה שמגדיר מדינה הוא לא הספורט והבידור שהיא מציעה, אלא המורשת ההיסטורית והתרבותית שלה. לימוד התורה הינו העיסוק הרוחני ביצירה ההלכתית ההיסטורית והתרבותית הגדולה ביותר שהפיק העם היהודי מזה אלפי שנים.
ואם המדינה משלמת מידי שנה מאות מיליוני דולרים על כדורגל, תחרויות ספורט, הצגות תיאטרון, קולנוע, שידורי טלוויזיה, ולימודים באוניברסיטה על "מדעי הרוח" או כדים סיניים, מדוע שלא תממן את לימוד התורה, המגדיר את יהדותנו מזה יותר משלושת אלפים שנה?
נראה שזו סיבה טובה לכבד את האברכים - כמה אנשי מחשבה אתה מכיר שהיו מוכנים לחיות בעוני, רק כדי שיוכלו ללמוד כל היום את דברי החוכמה של מורשת עמם?
התורה קובעת במפורש, שמצבנו הבטחוני נגד כל אויבינו תלוי בתורתנו ובקיומה יותר מכל כח צבאי חיצוני שבכוחו להושיענו. יתירה מכך, אמרו הנביאים במפורש, שבזכות לימוד התורה מקיים ה את עולמנו (ירמיהו ל"ג, כ"ד): "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי", כך לימד גם רבי חיים מוולוזין (תלמידו של הגאון מווילנא) וכתב בספרו "נפש החיים", שאילולי לומדי התורה, לא היה העולם מתקיים אפילו לרגע, כפי שנאמר בספר יהושע (פרק א, ח): "לא ימוש ספר התורה הזה מפיך, והגית בו יומם ולילה".
כואב לי מאוד שאתה אומר שרק החילונים והדתיים עושים את כל ה"עבודה השחורה" כהגדרתך. הנה לפי כל מה שכתבתי למעלה יש אחוז גבוה של חרדים המשתתפים בנטל. וגם האברכים שותפים לנטל- ביצירת מעין כיפת ברזל המגנה ומחזיקה את העולם.
יוצא שכולם מקיימים את המדינה וכולם נהנים מהעשיה של כולם ואף אחד לא חי על חשבון אף אחד. כולם נושאים בנטל במידה שווה.
אפנה אלייך . בסדר?נפש חיה.
בכיף
חסוי בהחלט
תודה! כעת לא אוכל אבל אני רושמת לי לדבר איתך.נפש חיה.
למרות המלל הרב העובדה הפשוטה היא שהחילונים רואים באורח חייםצדק משמים נשקף
זה לא מאדיר את התורה.
לא חושב שזו דרך חיים נכונה.
חושב שעדיף להתפרנס מעבודה את הקצבה המצומקת הזו
וללמוד תורה ברוב היום.
נכון, הרבה יותר קשה לשמור על רמה רוחנית גבוהה כשיש קשר לעולם החילוני .
אבל כולם חייבים במלחמת מצווה, וכולם חותמים על כתובה..........
ברור לך שלא כל חרדי מסוגל ללמוד כל חייו בכולל? למה פטור גורף כקבוצה? שלא לדבר על הגיוס לצבא... פשוט שאין מקום לפטור גורף.
בנוגע לטענות על הגמחים, אין מה להשוות להזדקקות לשירותי המדינה המסובסדים, כשעול המיסים כבד בהרבה על הציבור שעובד.
וכן, אוניברסיטאות מגייסות תרומות ומכוני מחקר ואפילו הרווחה מתבססת על תרומות ...
כוח הקנייה של הציבור החרדי לא רלוונטי אם הוא מגיע בחלקו ממיסים של חילונים.
תלמוד תורה כנגד כולם. השאלה באיזו דרך. מעדיף תורה עם דרך ארץ.
חוץ מעילויים ולמדנים אמיתיים שלהם כן מגיעה תמיכה מכובדתצדק משמים נשקף
את צודקת אבל..משוטט
א. אי אפשר לומר שהאברך לא חי על חשבון אף אחד ואז לומר שהוא מקבל 1000-1500 לחודש זה סותר גם אם זה סכום לא גדול.
ב. 80000 גברים מתוך 650000 אנשים זה קצת יותר מחצי מהגברים החרדים אבל זה לא העניין כי זה לא עניין של כמות אלא של מה נכון ומה לא נכון ולדעתי זה לא נכון שתהייה כמות כזו של אברכים.
ג. את באמת מתלוננת על ה1500 שקל? הציבור החרדי והדתי צריך להודות על יום למדינת ישראל על זה שהיא ממנת את לימודי התורה כי אף על פי שאנחנו רואים חשיבות בלימוד רוב האוכלוסיה במדינה לא רואה והסתכלות של מקבל רק 1500 על זה שהוא יושב ולומד יום שלם זאת כפיות טובה.
ד. הם לא יכולים לעבוד לא כי הם מקבלים קצבה אלא כי הם לא התגייסו אי אפשר לקבל בלי לתת ועוד להתלונן..
ה. הציבור החרדי הוא ציבור גדול ומוערך לפחות מבחינתי על אף שאני לא מסכים עם דרכו ולשמחתי האידואלגיה החרדית מתפוצצת על מזבח המציאות ולכן חרדים רבים עובדים ולא נשארים במצב הנזקקות שנובע מהאידיאולגיה הזו.
ו.כח קניה? כולם קונים כולם משלמים מיסים. אם כבר אפשר לומר שהעוני במגזר החרדי רק מכביד על המדינה ולא מועיל מבחינת מיסים ובנוסף הכסף השחור הציבור החרדי בגלל חוסר היכולת לעבוד יותר נפוץ ממקומות אחרים לצערי.
ז.התנדבות זה מבורך ובכל זאת הייתי מעדיף חברה יעילה מאשר חברה שנזקקת לתרומות.
ח.את שוב אומרת שהמדינה לא ממנת אלא תרומות אבל המדינה ממנת גם אם זה סכום לא גדול ובמקביל תרומות זה עדיין על חשבון אחרים ולא נכון לחיות ככה. בנוסף אומר שגם ראשי האוניברסיטאות מקודשים כספים בחו"ל ולא רק הם.
ט. שלא תביני לא נכון אין לי בעיה עם המימון של המדינה את לימוד התורה ולהבדיל גם את התאטרון אלא שאני חושב שאת הכסף הזה יכול להשקיע רק בבודדים שבבודדים שבאמת אמורים להיות אברכים ואז גם לתת להם לחיות בכבוד אמיתי של תלמידי חכמים וגם לאפשר לשאר החברה החרדית לחיות ביותר כבוד מתוך עבודת כפיים.
י. את לא יכולה להשוות כמה המדינה מוציאה על אסיר לעומת המלגה של הברך כי לא הבאת נתונים של עמה המדינה מוציאה על האברכים. (תקציב הישיבות חלקי מספר האברכים) ולכן אין למלון הזה משמעות. מה שכן אני חושב שההוצאות של מידור האסירים מהחברה ןשיקומם הם חשובים ממש ולא כדאי לזלזל בהם.
יא. אני מכבד את לומדי התורה ובכל זאת לא מסכים איתם מה גם שכל העניין הזה הוא תוצאה של חוסר רצון להתגייס לצהל ולתרום למדינה שמאפשרת את לימוד התורה המדובר. (כן היא זו שמאפשרת. לא זכורים לי 80000 אברכים בעולם התורה בגלות)
יב. אני לא מתווכח עם זה שלימוד התורה מגן על עם ישראל אני מתווכח רק על הדרך. ואני מעדיף איכות על כמות ומאמין שתורה היא חלק מעולם המעשה ולא איזה מאמר אקדמאי ולכן הלימוד צריך להיות חלק מחיי היום יום שלנו ולא רק לימוד.
יד. לא התכוונתי להכאיב ואני מודע למצב התעסוקה הציבור החרדי והוא באמת לא העניין פה אלא התפיסה החינוכית שלו שמעודדת אברכות וכמה שיותר לא משנה מי אתה ומה אתה וזה שגוי. אברכות מתאימה לבודדים ואת כל השאר צריך לחנך לקביעת עיתים לתורה ולימוד תוך כדי חיי מעשה.
טו. הלוואי ומנהיגי הציבור החרדי יפנימו שהם רק פוגעים בציבור שלהם ומשמרים את החילוניות במקום ליצור מצב של חיי תורה ולא חיי לימוד תורה.
נקודת הפתיחה שלך מוטעיתהיועץ
האברכות לא נולדה מהחוסר רצון להתגייס. האברכות קמה בעקבות הרצון לחזק את עולם התורה לאחר השואה. תקרא אגרות חזו'א ומכתבים של הרב שך.
הציבור האברכי הוא ציבור אידאולוגי שמוכן להקריב הרבה למען הערכים שלו... והוא מאושר ושמח שהוא ממלא את היעוד שלו ובאמת הפנימית שלו...
החינוך החרדי הוא ללימוד תורה כמרכז החיים... בציבור הליטאי מחנכים כן לאברכות.
80 אחוז מהאברכים הם עד גיל שלושים. מעל גיל זה יש ירידה דרסטית ויציאה לשוק העבודה. רק שונה מאוד אדם שיוצא לחיי המעשה (על כל המשתמע מכך) בגיל 30 אחרי 8 שנות אברכות בכולל לבין אדם בן 22......
ממאות האברכים שאני מכיר. לא יצא אברך אחד את מסגרת הכולל בגלל בעיות כלכליות... אברך עוזב את הכולל כשקשה לו ללמוד יום שלם.
אברך ממוצע יכול בקלות להגיע להכנסות של 4 אלף שח (כולל יום שלם. יום שישי. תוספת מבחנים. ללמד תלמידים- אברך טוב מקבל 150 שח לשעה עם תלמיד. וכ'ו)
לגבי הדאגה לכלל הציבור- כל ערב יוצאים אלפי אברכים ברחבי הארץ ללמוד תורה עם כלל הציבור הישראלי.... 99 אחוז מהלומדים הם ציבור דתי לאומי שלא פתחו גמרא מאז הישיבה התיכונית.... כדבריהם.
אין לך ישוב בארץ שאין בו קהילה תורנית חרדית שמבוססת על כולל ביום ופעילות תורנית בשעות הערב.
(מטרת הלימוד היא נטו לחזק את היהדות ואת לימוד התורה ולא לחרד. התהליך שנוצר אצל הלומדים הוא, שאחרי הלימוד הם הגיעו הביתה והרגישו בזויים לשבת ולראות "האח הגדול" אז הם פתחו תנ'ך ולמדו... וכך לאט זה השפיע על הבית.)
מנהיגי הציבור החרדי הם גדולי ישראל.... בשביל להיות גדול בישראל ברמה הזאת לא מספיק לדעת תורה אלא צריך שלמות הן בלימוד תורה הן באהבת ישראל והן נקיות הדעת.... אי לכך אני מעדיף לשמוע בקולם.... אתך הסליחה
רק מעירה שאוניברסיטאות כך מתרימות אנשים בשביל כסףהמטיילת בארץ
לכן כל פעם שמדבריםמיל חרם אקדמי בעולם כנגד ישראל פרופסורים, דוקטורים ובמיוחד דוקטורנטים די נלחצים או שהם מודאגים. כי הם צריכים את התרומות והמלגות וכספי נקרנות אם בשביל מחקר ואם בשביל לפתח את האוניברסיטה ולהמדיך לבנות אותה.
יישר כח (חסוי בהחלט), כל הכבוד..ד.
אשה צעירה, שמוכנה כך לעשות מסירות-נפש עבור לימוד התורה של בעלה, ומאידיאל גם למענם וגם למען עם ישראל, כל הכבוד. אשרי חלקך.
צריך רק להעיר, שזה לא רק "אם אתה לא מסוגל ללמוד.. תתרום להתפתחות מטע..".
ראשית, גידול פירות וירקות בארץ ישראל, זה חלק ממצוות ישוב הארץ ("ובעז היה זורה גורן השעורים בלילה, משום ישוב ארץ ישראל", חתם סופר. "וכאילו תאמר לא אניח תפילין בגלל לימוד תורה" על המחשבה שזה "ביטול תורה" למי שעוסק בכך. שם).
וגם כל מה שתורם לבנין עם ישראל על אדמתו, יש בו צד כזה, במדרגות שונות.
מעבר לכך - הדבר אינו רק "אם אתה לא מסוגל", אלא תלוי גם כן בתכונות בני האדם ובנסיבות חייהם.
יש מי שמתאים לו כך, ויש כך. ובלבד שיכווין ליבו לשמיים.
וגם אדם ששקוד בתורה, ועובד באופן הבסיסי הנדרש לפרנסה, הרי הוא מקיים לגמרי לימוד תורה.
אלא מה? שאם יש אשה שלוקחת על עצמה השתתפות הגונה בפרנסה, כמוך, כדי שבעלה ("הטהור", כלשונך. אשרייך), ישקוד על תלמודו בהתמדה, אשרי חלקה וגם חלקו. שהרי הגמרא אומרת שזו הזכות הגדולה של הנשים, שמחכות לבעליהן שהלכו ללמוד, וגם שולחות בניהם ללמוד.
ובמידה רבה, יש כיום לנשים - שאינן צריכות ללכת לכבס בנהר וכו' וכו', יותר אפשרויות לזה.
ועם זה, שכל אחד, על גבי הבסיס של לימוד תורה שמחוייב בו כל אחד מישראל, צריך לעבוד את ה' ולתרום לכלל לפי עניינו הספציפי - בוודאי שאי אפשר לומר שהכל "באותה מדרגה". ובוודאי לא כמו שכתבה מישהי שגם "שחקן בתיאטרון" תורם. אפילו נתעלם שבדרך כלל עושה ההיפך, וחלק גדול מ"עולם התיאטרון" תורם טומאה וחורבן בלבד - הרי שגם מי שיעשה עם זה משהו חיובי, זה לא באותה מדרגה, בד"כ לפחות.
גם במצוות, יש מצוות ששקולות כנגד כל התורה, ויש גם הנהגות של דרך ארץ. בוודאי לא הכל באותה מדרגה. גם אם חשוב.
גם בארץ, מי שלומד תורה בשקידה רבה, קל וחומר מי שמתוך כך גם מלמד ומזכה את הרבים; מי שמשרת בצבא בתפקידים חשובים ומוכן בכל רגע למסור את הנפש עבור עם ישראל - אי אפשר להשוות מבחינת הערך האובייקטיבי, לכל דבר אחר שיש בו גם טוב. אלא שכל אחד צריך לפעול לפי התפקיד שה' נתן לו בעולם. איך ידע מה? זו כבר שאלה אחרת. פעם היו הולכים לנביא כדי לשאול..
ובכללי, כתב מרן הרב צבי יהודה זצ"ל בנושאים אלו, במענה לשאלות:
"לימדונו רבותינו: כשם שהתורה ניתנה בברית, כך המלאכה ניתנה בברית (אבות דר' נתן פ' יא), וגדולה מלאכה ומשובחת בדברי חז"ל.
צֹֹֹרך העולם וטובתו הוא שיהיו לו גם אנשים יהודים העוסקים במלאכה ועמה דרך-ארץ וגם כאלה שעוסקים בקביעותם בתורה ומתגדלים בלימודה. הבירורים האישיים בזה הם לפי נטיותיהם האישיות ולמסיבות חייהם, עם התייעצות בגדולים בדעת תורה ויראה טהורה.
גם בשם הגר"א, וגם בשם הבעש"ט, כי לימוד התורה וההתעלות בה הוא מעל הכל ומעלה את הכל, כדברי חז"ל, לראות שכינה בעולם הזה עסוק בתורה בעולם הזה בארץ ישראל; וכמו שמעלת קדושת השבת, שהיא ג"כ מעין עולם הבא, יותר ממעלת התעניות והתעלותם בעוה"ז"
כל מילה בסלע.חסוי בהחלטאחרונה
אני כ"כ נהנית לקרוא את התגובות שלך.
עמוקות ומלאות תוכן
תודה ![]()
אנשי קצה..עשב לימון
ברוך ה'.
בשביל שכל עם ישראל יחיו חיים 'נורמליים' שזה אומר לעבוד וללמוד,
צריכים להיות אנשי קצה שרק ילמדו,
כמו זריקת חמצן לנפש האומה,
בהקבלה לחיילים שאין להם חיים 'נורמליים' כמו שיש לכלל עם ישראל.
מבחינה טכנית, להצטמצם,
ולשמוח שהבעל לומד.
ולשים לב כל הזמן שהאישה (כלומר, את, או אני) שמחה ורוצה בזה.
שמחה להיות חלק מהקצה של התורה.
ומבחינה רעיונית יש לי עוד מה להוסיף..![]()
יפה כתבת.ד.
חשוב מאד שיש בעם ישראל אברכים שלומדים תורה בהתמדה ונשיהם שותפות במשימה ברצון.
אשריהם ואשרי חלקם.
אשרייך שזכית.
אם לא פניתי-בלי נדר אפנה בקרובנפש חיה.
אחת שאלתי מאת ה'היועץ
שבתי בבית ה' כל ימי חיי......
פסגת השאיפה האנושית
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.
אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית
בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.
לא עקום..כי אני אני
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא
מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.
יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.
אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.
מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)
עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.
תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)
אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?
אנחנו מתניידים באוטובוסים.
עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.
אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.
מומלץ ממש ממשכנפי נשרים
צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש
כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.
אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר
תודה רבהחושבת בקופסא
אפשר להגיע בתחב"צ?
מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?
אשמח לעוד תגובות
עוקבתרוני 1234
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)
נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא
אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.
אבל תודה, אשמח לעוד תגובות.
ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות
הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend
היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.
אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).
הבעלים של הצימר מקסימים.
יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.
או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים
)
יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).
זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך 
ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).
לא יודעת לגבי תחב"צ.
אנחנו נהנינו מאוד וממליצה
תהנו המון
איזה כיף ❤️
שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון
700 ללילה
נראה מאד יפה
טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה
כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.
(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)
אשמח להמלצות בכיוון.
חיבוקחדווית
יש לי חברה סופר סופר קרובה,
חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..
ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.
עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות.
האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה
פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??
מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה
משהו לא מסתדרפשוט אני..
לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.
ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...?
היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
בדיוק מה שאני חשבתימשה
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית
תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)
אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג
אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.
בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven
הרי זה לא אסור..
אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...
בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)
כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה
??חתול זמניאחרונה
אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית
גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה
איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן
וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות
בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.
ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון.
כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה.
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף
אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)
עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬
התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)
אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…
נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.
למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.
תודה לעוזרים🙏🏻
לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..
אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.
נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.
לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף.
אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...
גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי
לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).
ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג
עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.
עם סכום כסף כניסה ויציאה
כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש
אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב
בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש
כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם...
ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה
לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.
אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע
האם יש שם חנויות במחירים טובים?
מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים
הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..
אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות
תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה
זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.
אם אתם מהאיזורנפשי תערוג
שווה אולי לקפוץ
לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר
תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה
אבל לפני שרצים לחנויות
90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט
מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה
נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:
לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...
לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?
האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?
לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..
אני משתף בצורה קיצונית.
זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,
פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),
ושחרר הרבה מתח וחרדה.
גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28
אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.
צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.
צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי.