יחס לתורה
יחס מהסביבה/ לסביבה במקרה של התנגדות/ תמיכה
התנהלות
דיבור
וכו'.
תודה רבה!
אשמח לשמוע כל דבר שעולה לכם בהקשר של אברכות. תודה!נפש חיה.
מתאים ליחידי ויחידות סגולה בלבדהלוי מא
אא"כ שניהם רואים בזה ערך גבוה ויש להם ספונסר טוב
אשמח להרחבותנפש חיה.
לא כל אדם בנוי ללימוד תורההלוי מא
אם לאישה יש מקצוע טוב,שמחה לעד!
אז החיים הם לא בדוחק.
ותמיד אפשר להסתדר.
נכון מאוד! אבל היא צריכה להיות ברעל על זההלוי מא
אפשרינפשי תערוג
ללמוד עד 12 בצהריים
ולצאת לעבוד עד 7
מי אמר שצריך ללמוד כל היום? (וזה לא כל היום כי תמיד יש הפסקה באמצע)
ובשאר הפרמטרים שהזכרת
לצערנו, ללמוד תורה זה לבדו לא תמיד מעדן את הנפש (גם באוניברסיטה לומדים גמרא וגם ביפן)
כדי לעדן את הנפש והמידות יש צורך בעבודת המידות
וזה כבר לא קשור לאברכות
לפחות לא ממה שאני רואה
אשמח לשאר חשיבה או היבטיםנפש חיה.
חברות קהילה ומסגרת נהדרים!אשת נעורים
קהילה שבה כולם יודעים הכל על כולם. וכולם עוזרים לכולם. קהילה שלאף אחד אין כסף לסוע בבים הזמנים לחו"ל, לקנות לילדים צעצועים חדישים או אפילו להעביר דירה עם חברת הובלות כמו בן אדם..
ולכן כולם יוצאים לטיולים קטנים אחד עם השני, הילדים משחקים ביחד ולא מכורים לאינטרנט, וכולם נהיים סבלים מידי בין הזמנים...
בקיצור, דורש מאוד ונותן חיים נהדרים מאוד
אשמח להרחבות.נפש חיה.
לא תמיד זה חלק מקהילה...חוזרת
אשמח להסברנפש חיה.
אני אברכיתחוזרת
יש כוללים שמתגבשת קהילה סביבם (בעיקר אם כולם גרים באותו אזור) ויש שלא
לא כל כך הבנתי..אנונימית פלוס
הדרישה העיקרית היא מהאישה. שצריכה לקבל את זה שהבעל הולך לישיבה ואם באמת הוא רוצה ללמוד הוא צריך להיות מרוכז בלימוד משמע פחות טלפונים, פחות זמינות מצידו ואחרכך הוא יוצא לעבוד..
זו מסירות. לא מרגישה שזה בא על חשבוננו מבחינה כלכלית, לא מרגישה שזה דורש מאתנו להצטמצם
יש שוני אם יש תואר?נפש חיה.
שלי/ שלו?אנונימית פלוס
לא עבדתי
שניהם. בהתייחס למצב של אחד ללא תואר/שניים ללאנפש חיה.
גם לו אין תואר. ולא היינו מוכנים מאידיאל לקבל מלגהאנונימית פלוס
ואו... כל דבר?חוזרת
אתחיל
דבר מדהים, מיוחד, שלא מתאים לכל אחד.
לא תמיד הסביבה תומכת וזו דרך לחזק את הזוגיות בניגוד למה ש"כולם" חושבים
לא יכול להגיע מכפייה אלא רק מרצון שנמשך כל הזמן, צריך לדעת לעשות כל תקופה חושבים וחישוב מסלול מחדש כדי לבדוק אם עדיין מתאים המסלול הזה.
יש עוד הרבה דברים, מוזמנת לפרטי
אברכית מאושרת!חסוי בהחלט
אני אברכית מאושרת!
בעלי לומד יום שלם ![]()
אוהבת את התורה בכל מאודי, גאה להשקיע בבעלי האברך!![]()
גרה בסביבה אברכית ותומכת
התנהלות מושלמת כיאה למשפחת אברכים
הרבה אהבה, תמיכה, מטרה מושלמת ומשותפת, ילדים מחונכים ( בעז"ה!!) דוגמה אישית.
אני עובדת משרה מלאה ומפרנסת עיקרית של משפחתי הקטנה והיפה ![]()
מקווה לתמוך ככה בתורה עד גיל גבורות בעז"ה!!
יש לך תואר?נפש חיה.
לא...חסוי בהחלט
אבל במקצוע שלי תואר הוא לא מינימום...
אני אדריכלית ![]()
יעני הבית מתבסס עלייך בעיקר? [אני אפנה בפרטי בהזדמנות..]נפש חיה.
כן
הוא מביא מלגת כולל ואני משכורת קבועהחסוי בהחלט
ואשמח לענות לך בהרחבה בפרטי ![]()
מצדיעה לך!!!רפואה שלמה
בבריאות ושמחה
ותעשי חיל במקצוע היפה שלך.
אשריכם!
איזה כיף
אמן!!חסוי בהחלט
אני רק יכולה לאמר לכולם איך שכשמוסרים נפש על התורה רואים ניסים בלי סוף!
איך שחודש אחד היינו על גבול האפס בבנק ועמדה לצאת משכנתא גדולה מהחשבון ולא היה מאיפה. ופתאום חברה התקשרה ואמרה שיש לה הצטברות של מעשרות ואולי אני רוצה את זה, ועבודה לשעבר שהיו חייבים לי כסף פתאום שחררו אותו.
רק לפקוח את העיניים ולחוש את הניסים הסובבים את האברכים זה פשוט חלום!!
חיי אברכות זה לפעמים קשה, לפעמים זו הקרבה אבל כל הזמן זה משתלם!!!
אממשירקי
מבחינת סביבה ההורים של בעלי לדוגמא נורא התנגדו שהוא לא יעבוד.. בסוף קיבלו את זה בנחה ש״ בסוף לא תהיה לו ברירה״ - מבחינתנו שיהיה להם בכיף! חח
מצד ההורים שלי יש תמיכה בהחלטה הזאת ( והפער נובע מזרמים שונים פשוט חח)
אברכים יכולים להגיע לסכום מכובד במיוחד אם בכולל המלגה ההתחלתית גבוהה כלןמר אם הוא הולך גם לכולל שישי וגם לכולל ערב הוא יכול להגיע ל2900-3200 בערך ואם את מקבלת שכר מינימום אז יש לכם הכנסה יפה...
כמובן שלפעמים יש ימים שצריך עזרה ויורד קצת מהמלגה אבל מסתדרים...
יותר מזה אני מכירה אחד שלומד בכולל כל היום ובערב או בהפסקות הוא שוזר ציציות לחנות מפעל ״ משכן התכלת״ ומקבל מזה הכנסה מכובדת
בנוסף להכנסה מהכולל...
אם יש אפשרויות בסביבה אפשר להזתדר יפה ואפילו טוב! כמובן שבכל תלוי גם בהוצאות אם יש זוג שמבזבז גם 11 אלף לא יספיק( מכירה אישית!!!) אז הכל תלוי
מבחינת קושי כמה שמעריכים תורה ויש אידיאל שילמד כל היום זה קשה במיוחד אם זה עם כולל ערב... אבל גם יש גברים שעובדים עד מאוחר ואפילו כאלה שחוזרים רק בסופ״ש הביתה אז הכל יחסי..
גם האישה יכולה בנוסף לעבודה שלה לעשות משהו צדדי מהבית שלא דורש הרבה מאמץ ( כמו מכירות וכאלה בשעות הערב)...
וכמובן מעל הכל אם זה בכלל מתאים לבעל כל האברכות הזאת...
בקיצור אם תרצי עוד שאלות בכייף
תודה רבה! אנסח ואשוב לכאן.נפש חיה.
..שירקי
עדיין לא הצלחתי להבין מה הכוונה טכני לגבי יחס לתורה🙂
וואוקי אשמח לענות בכיף....
בד"כ לא מגיבה אבל,דרוגי
בד"כ זה מגיע עם צמצום כלכלי גדול (אלא אם כן יש מישהו שעוזר). לפעמים יש קהילה אך ממש לא תמיד. זה להבין שהבעל עושה משהו חשוב! מאוד! למען כלל ישראל. שלימוד התורה הוא לא פרטי שלכם ולכן יש לכם אחריות. כזוג ולכל אחד כיחיד.
כמו שכבר כתבו זה לא מאים לכולם אבל מי שזה מתאים לו / לה שילך על זה. חסרים כאלה. לפחות בציבור הדת"ל.
אם את רוצה הרחבות ממש ממש בשמחה בפרטי!
אשרייך שזה במחשבה שלך.
אשמח. אני לא שוללת את ההצעה וכן רוצה לבדוקנפש חיה.
ממליצה לקרוא את הספר "אותה אבקש"אחות לנו קטנה
ספר די חדש שכתבה הרבנית מיכל פלהיימר.
מרגש ומדויק ומתאר את חיי האברכות בשנים הראשונות, ההתמודדויות וכו.
נראה לי שראיתי בדברי שיר.
תודה!! אקרא.נפש חיה.
יש את הספר "אותה אבקש"תפוחית 1
) תודה!! אחפשנפש חיה.
אברכיותיהושבעט5
לא קראתי את רוב התגובות פה. חיינו חיי אברכות במשך 11 שנה,אחרי11 שנה בעלי יצא לעבודה.
מלבד הצד הכספי יש עניין שצריך לקחת בחשבון, לימוד תורה זה מסירות נפש.
אם זוג מחליט לחיות כך את חייו אף אחד לא צריך לממן אותו!!
מלבד הצד הכספי יש בחיים סדר עדיפות ,למשל אם הבעל לומד 3 סדרים או 2,אז יש לזה הכשלה לזמן הזוגי.
למטלות השוטפות של הבית.
לזמן שאבא מקדיש לחינוך הילדים.
שני הגדולים שלנו נולדו כשבעלי למד, קראתי לו אבא של שבת, הוא היה חוזר אחרי שהם ישנו.
השלישית נולדה כשהוא עבד וזה ממש הורות אחרת.
צריך גם לחשוב מה יהיה אחרי תקופת הלימודים, מה יהיה המקצוע של הבעל אחרי הלימודים.
לימודים=תואר? או לימוד תורה שממנו חומח המקצוע התורני?נפש חיה.
זה לא קשור לאברכותמעין אהבה
להיות עם הילדים
זה נטו בחירה זוגית
לא הגדרה של אברכות
אנחנו אברכים ובעלי לגמרי חלק פעיל בבית.
לוקח בבוקר לגנים
אוכל איתנו צהריים נותן לי לנוח ובינתיים משחק עם הקטנים
חוזר בערב ועוזר לקלח ולהרדים ונמצא בערב בבית- ב''ה אצלינו בישיבה סדר ערב באידאל לא נועד לאברכים.
אני לא אומרת שככה צריך
זה מקסים מי שרוצה חהתמסר לתורה ולהשקיע בזה שעות נוספות
אבל זה לא הגדרה של אברכות.
זה בחירה- כמו שבעבודה יש כאלה שיחזרו מאוחר מאוד ויעבדו שעות נוספות
צודקת בכל מילהמפצחת האגוזים
מנסה לענות לךmp3
מבחינה כלכלית-המלגה של הכולל נמוכה וכדי להגיע למשכורת חודשית מעט נורמלית על האברך בנוסף לסדר א' וב' ללכת לסדר ג',כולל יום שישי,ולפעמים גם כולל בין הזמנים. בבית של אברך המפרנסת העיקרית היא האישה.הגבר יכול לעזור אבל אי אפשר לסמוך עליו כמפרנס.והכי חשוב זה לא לסמוך על ההורים שיעזרו כלכלית וק"ו שלא על ארגוני צדקה שונים.
והכי הכי חשוב זה לעשות מה שיהפוך את לימוד התורה ליקר וחשוב ולא שהגבר יהיה אברך אבל כל היום ישמעו תלונות בבית על זה שהאישה עובדת קשה והגבר "מתבטל" וממילא חשיבות הלימוד מתערערת.
שיהיה בהצלחה.
לימודיםיהושבעט5
התכוונתי למקצוע או לעבודה של הבעל אחרי הלימודים בישיבה.
יש כאלה שמתאימים להיות מחנכים רמ"ים רבני קהילות וכו'.
יש כאלה שצריכים לפנות למקצוע אחר כדאי לעשות חושבים לפני שמשקיעים בלימודי מקצוע שלא מתאים או שיש בו הצף של עובדים כמו הוראה באזורים מסוימים.
תופעה פסולהמשוטט
ולפני שכולם קופצים עליי אני אסביר.
אברכות כמו שמכירים אותה היום היא מושג חדש שלא היה מוכר לפני כמאה שנה.
בעדות מזרח אפילו הרבנים יצאו לעבוד ולמדו בזמנים הפנוי ובעדות אשכנז היו בודדים העילויים שבעילויים שחיו על חשבון האבא/חותן העשיר שלהם.
המצב היום שכל זה חותם נשאר בישיבה ולומד ולומד הוא פסול מעיקרו. ואני כמובן לא מדבר על ללמוד כמה שנים לפני שיוצרים לחיים האמיתיים אלא כדרך חיים קבועה.
מעניין....מפצחת האגוזים
כאילו חסרים זוגות אברכים שהאישה היא מפרנסת עיקרית והם חיים על חשבון הבנק הפרטי שלהם....
אשמח ובטוחה שאחרים גם ישמחו לשמוע מה הכוונה בלחיות על חשבון אחרים.
הסברים יתקבלו בברכה
גם נשים לא היו יוצאות מהביתשירקי
וכמו שנאמר הגברים הם אלה שהיו יוצאים לעבוד וזה גם מה שהם מחויבים בכתובה... אני ממש מסכימה ש״ לחיות על חשבון אחרים״ זה ממש לא נכון..
אבל אם הבעל אברך והם כן מסתדרים בכוחות עצמם אז אין שום פסול שישאר ללמוד... פעם אפילו שגברים יצאו לעבוד הייתה להם יותר פניות וכוח ללמוד תורה.... אנשים של פעם היו הרבה יותר חזקים ולא היה קשה להם לשלב בין לימוד לעבודה.... לפי מה שהבנתי המציאות שנוצרה היום היא שאדם שעובד יותר קשה לו ללמוד בערב כי כמו שנאמר ש" הגופות נחלשו״ וכל עניין ירידת הדורות...אז היום זה כנראה השתנה..
אבל אם זה על חשבון אחרים זה לא נכון... במיוחד אם זה על חשבון הילדים שאין להם מספיק אוכל בבית! אדם שימשיך לשבת וללמוד בזמן שהבית במצב קשה מאוד הוא לא מאוזן ... כי הוא מחויב לפרנס את ביתו ולדאוג לצרכיהם!
מה ההגדרה שלך של לחיות על חשבון אחרים?
אני הבנתי שזה להיות תלוי בכספים של המשפחה...לזה הכוונה? ואם המשפחה רוצה לפרנס אותם לזה גם נקרא שזה לא בסדר?....
תודה
ויש שירחיקו לכת ויגידו בכללמפצחת האגוזים
שזה על חשבון משלם המסים.... כבר פגשתי כמה אנשים בחיי שהיו משוכנעים לחלוטין שכל אברך = הבטחת הכנסה....
.....נפש חיה.
ואו איפה מקבלים את הכסף שאתה מדבר עליו?חסוי בהחלט
מעניין, אני אברכית כבר שנתיים ואף פעם לא קיבלנו על זה שקל מהמדינה...
אולי אתה מדבר על 150 שקלים עלובים של קצבת ילדים????? זה נקרא לחיות ע"ח אחרים?
בחיים, אבל בחיים!!!!!! אני לא אחיה על חשבון מישהו אחר רק כי אני אברכית.
וזה לא משהו שאני המצאתי אותו, חז"ל כבר אמרו- פשוט נבלה בשוק ואל תצטרך לבריות= אל תחייה על חשבון אחרים.
אני מפרנסת מלאה של הבית שלי ואני מאושרת בזה!! מאושרת שזכיתי שבעלי הטהור יושב ולומד יום שלם.
מאושרת לראות את בעלי בערב חוזר עם אור של תורה על הפנים שלו.
ממש כאב לי לראות את הדברים שכתבת....
מקבלת כסף מהמדינה?? עלאק!!!!! רק משלמת בלי סוף לבטוח לאומי. כל חודש רבע משכורת שלי הולכת אליהם!!
וכשילדתי? אתם חושבים שראיתי תותים? את המיץ הם הוציאו לי לפני שקיבלתי את הדמי לידה.
חבל שאתה ככה מלכלך על ציבור טהור כ"כ.
![]()
קודם כל..משוטט
דבר שני אני לא כתבתי כסף מהמדינה אלא על חשבון אחרים ונסביר בקצרה:
נתחיל מזה שכל אחד שלא עובד נהנה מהמשכיות העולם על ידי אנשים שעובדים. (אם זה החקלאי שמגדל לו את העגבניות או המוסכניק שמטפל לו ברכב) והוא מצידו לא תורם להתפתחות.
בנוסף בישיבות יש אוכל יש מזגן תאורה ועוד כל מיני הוצאות שאמנם אתם לא מרגישות בכיס אבל הן גם מגיעות ממשלם המיסים.
והכי חשוב זה שבעלך חי על חשבונך זה חלק מהתופעה הפסולה. מה שנקרא להכשיר את השרץ..
זה שנשים צריכות להיות המפרנסות היחידות בבית זה מצב לא סביר ולא הגיוני שהומצא כדי שהציבור החרדי שלא יכול לצאת לעבוד כי הוא לא התגייס יוכל להמשיך "ללמוד" בישיבות.
ויכול להיות שלחלקכן יש בעל שבאמת הוא עילוי שצריך ללמוד אבל הרוב? הרוב צריך להפסיק עם ההמצאה הזאת וללכת לפרנס את המשפחה שלהם
ואני אענה מראש על "אבל לי לא אכפת וטוב לי ככה ואני שמחה שהוא לומד" זה שאת שמחה לא הופך את המצב לנכון או אידאלי. בעולם אידאלי אנשים עובדים ומקיימים את העולם ומקביל לומדים בשעות הפנאי/ערב.
מה נסגר איתך??????חסוי בהחלט
ואו אתה ממש מכעיס אותי!!!
אתה יודע שאתה חי ונושם בזכות לומדי התורה!!!!!!
יש לך מושג איך העולם היה נראה ללא לימוד תורה??? לא היה פה עולם בכלל!!! אז במקום ליפול על הרצפה ולהודות ללומדי התורה אתה מלכלך????
שים לב כמה צרות יש בבין הזמנים- שאז רוב לומדי התורה יוצאים לנפוש מעט מעמל התורה!!
ודבר נוסף- החלום של חיי זה שבעלי ישב וילמד כל חייו, והלוואי ויהיה לי הכוח להמשיך לעבוד כל החיים שלי בשביל זה!!!
ובחיים לא עולה לי מחשבה לראש שבעלי חי על חשבוני!
אתה ואני ובעלי וכולם באנו לעולם עם מטרה!! אחת ויחידה!!!! לקיים את התורה שאלוקים נתן!! בשביל זה אתה יהודי! בשביל זה עמדת בהר סיני!!!!
אלוקים ברא את העולם כדי שילמדו את תורתו, ואתה מדבר איתי על קטיף עגבניות?????????????
אז נכון, לא כולם בנויים ללמוד את התורה, לא כולם בדרגה הגבוהה(!!!) ששמה אברכות, אבל התפקיד שלהם לא השתנה!! לפחות שיעריצו את מי שמקיים את העולם!!!!!!!!!!!!
ובקשר לכספים שאתה אומר שהמוסדות מקבלים מהמדינה- יקירי, אמא שלי מנהלת מוסד גדול מאוד בירושלים, אני יודעת טוב מאוד מהי כמות התקציבים שהיא מקבלת בשביל הוצאות המזגנים שלו. וזה כאין וכאפס לעומת מה שכל מוסד חילוני מקבל!!! עשרות מיליוני שקלים מידי שנה!!!!
ועוד דבר שכדאי שתדע שמי ש"המציא" כביכול את המצב הזה שהבעלים יושבים ולומדים והנשים יעבדו בשביל זה, הם אנשים מורמים מעם שאין לך שום זכות להרהר אחריהם!!!
אחרי פריקת כל הכעסים, וההלם, והתדהמה שתקפה אותי בעקבות דבריך, יש מסקנה אחת:
התורה היא מה שבן אדם יהודי צריך לשאוף אליו. אתה חושב שאתה לא מסוגל ללמוד אותה? תתרום להתפתחות מטע העגבניות, אבל חס וחלילה אל תעז ללכלך על ציבור לומדי התורה הקדושים שבזכותם העולם ברגע זה עומד על צירו!
אשרי מי שזוכה ללמוד את התורה! ואשרי הנשים הקדושות(!) שזוכות ועובדות קשה לפרנסת הבית בשביל שהבעל ילמד!
אתה יודע,
אתמול בערב חשבתי לעצמי, עכשיו אלול, עוד פחות מחודש נגזר דיני לשנה הבאה, אם אני אחיה, אם יהיו לי עוד ילדים, אם אני אהיה מאושרת בחיים שלי, ועם בעלי.
ולא כ"כ הרגשתי טוב עם עצמי, יש לי על מה לחזור בתשובה, אני עסוקה בעבודה וכמעט ולא מצליחה לחשוב על ראש השנה שמתקרב בצעדי ענק. ואני קצת פוחדת, כן, פוחדת כי יש כ"כ הרבה צרות בעולם, ומי ערב לי ששנה הבאה יהיו לי חיים מאושרים? אולי אין לי מספיק זכויות כדי לזכות בדין??
אבל עכשיו, אחרי שקראתי את דבריך וישבתי לכתוב לך תשובה אמיתית מתוך הלב שלי- מה אני אגיד לך, הרגעת אותי. כן. הרגעת אותי מאוד בנוגע לראש השנה,
כי עכשיו אני יודעת שיש לי זכויות. והרבה מאוד!! אני- שכל בוקר קורעת את עצמי מהמיטה כדי לרוץ לעבוה, ולהיות שם בזמן, ולמלא מכסת שעות חודשית, ולחזור הביתה מוקדם לקחת את הבת שלי- אחרי יום עבודה מלא, ולהיות איתה. ולטפל בה, ולשחק איתה, ולהכין אוכל לבעלי הטהור שחוזר לאחר יום שלם של לימוד תורה לשמה. ולהיות איתו, ולחייך אליו אפילו שמה שעומד לי מול העיניים היא מיטתי הנוחה! וככה כל יום!!! כל חודש! כל שנה! כל השנה!!!
וזה לא קל! בכלל!! שלא תחשבו שאני יש לי כוחות על. ממש לא. אני נקרעת מאוד!
אבל אני יודעת. ברגע זה. שכשהשם שלי יעמוד לדין בראש השנה. אני אזכה בשנה טובה!!
כי ה' בשמיים יודע כמה אני מתאמצת בשביל התורה הקדושה. והוא מתגמל אותי, והוא יתגמל אותי.
ואני יודעת שאחרי 120 שנה אני אעלה לשמיים ואלוקים ישאל אותי קבעת עיתים לתורה. אני אשיב לו בגאווה. כן!!! אני! למדתי תורה!! הרבה!! בעלי הקדוש למד בזכותי!! והזכות האדירה הזאת משותפת לשתינו!
ושתדע, שעכשיו יורדות לי דמעות. כן, דמעות של צער ועלבון על הדברים שכתבת. על הביזין שחוויתי בשביל התורה.
והלוואי ותבין את הדברים שכתבתי. ושיכנסו לך ללב וללב כל הקוראים בפורום הזה.
ותודה ענקית על העידוד לגבי ראש השנה!!- לא בציניות! באמת!! תודה!!
אל תכעסי כל כךרפואה שלמה
אז הזכויות העצומות של האשה התומכת בלימוד אינן מוטלות בספק.
אך אם מקבלים מלגה מהמדינה, (אין לזה קשר לתקציב המזגנים שמקבלת אמא שלך), דעי לך:
בזכויות הלימוד של בעלך שותפים כל משלמי המיסים, שגם הכותב שכעסת עליו - נמנה בינהם.
כשרבי שמעון יוצא מהמערה..משוטט
אני אשתדל להיות עדין כי ברור שאת לחלוטין מאמינה במה שאת כותבת..
העולם לא יכול להתקיים רק מלומדי התורה.. כן. צריך אנשים שיגדלו עגבניות. כן עגבניות.
החברה החרדית מתקיימת על בסיס זה שיש חילונים שעושים בשבילך את העבודה השחורה. זה לא נכון. איך אפשר לשאוף לגאולה כאשר אנחנו בונים חברה שלא מסוגלת לקיים את עצמה?
את כותבת שזה חלום חייך שבעלך ילמד ואת קורעת את עצמך אבל אולי לך זה מתאים אבל המון נשים חרדיות קורסות תחת הנטל וזה הרבה פעמים יוצר פער היסטרי בין בני הזוג.
בנוסף אני חייב לציין שאני מעריך את לומדי התורה אני פשוט לא מסכים עם הדרך. ללמוד זה חשוב במקביל לקיום העולם. לא שווה ללמוד על שור שנגח בלי שיהיה לך שור..
צורות קורות בכל זמן ואפילו יותר לפני תשעה באב. לומדי התורה מפסיקים ללמוד אחריו לא?
מצטער על פיצוץ הבועה אני מבין למה זה מכעיס אותך אבל המציאות כואבת..
מסכיהמ עם מה שכתבתשוקולד פרה.
ומעריכה את האומץ.
גם מגדלי העגבניות תורמים לעמ"י.
וגם חיילי הקבע.
וגם ההייטקיסטים,
וגם האדריכלים,
וגם פועלי הניקיון.
ואפילו אפילו- שחקני התיאטרון. כן כן, גם הם.
והיופי זה לראות את זה כהרמוניה ולא כמדרג שבו לומדי התורה הם הטופ והחקלאים הם בתחתית.
זה בדיוק למה ר' עקיבא שנא תלמידי חכמים בהתחלה. בגלל התנשאותם על העם הפשוט.
לא חושבת שיש לי יותר זכויות כי בעלי אברך.
אגב, אני גם התווכחתי אתו לא אחת על זה, כי אני חושבת כמו 'משוטט' שזה לא אידאלי שאישה תפרנס גבר. זה נגד העולם.
בתורה כתוב שקללת האדם היא "בזעת אפך" וכמו"כ הוא זה שהתחייב לכתובה. רבנו גרשום היה מספיק חכם כדי להבין שאם גבר התחייב בסכום כספי- אזי הוא חייב לעמוד בו וללכת לעבוד.
גם הסכמתי עם מה שכתבת לגבי עדות המזרח. זה בהחלט נכון. יש שם תפיסה יותר טבעית ולא דיכוטומית של החיים. החיים מורכבים גם מחיי רוח וגם מחיי מעשה. אני לא אוהבת את מה שנעשה היום עם חיי האברכות, כי זה נראה לי לא הגיוני שבית צריך להישען על משכורת של אישה ולא של גבר, או של שניהם. זה עולם הפוך לדעתי.
מגדל עגבניות ששומר שמיטה מקדש את השםרפואה שלמה
אך חושבת שכיום העבודה יוצרת עבדות
ולכן קשה ללמוד תורה ולעבוד- ובהחלט יש צורך במלגה למי שאכן לומד תורה.
אני שמחה שהמדינה משתפת את כולם בזכות העצומה הזו
מרצון ומהכרח.
הערבות ההדדית הזו שומרת עלינו כעם.
שנה טובה
את טועה בנקודה הזו.חז"ל כן רצו שהציבור יראה את לומדי התורה מי.
מעל השאר. לכן תלמיד חכם צריך להיות המכובד בעליה לתורה קודם, וגם בזימון , וכן בכל כיבוד. חז"ל הוסיפו ואמרו שתלמיד חכם שנותן לעם הארץ לברך לפניו- חייב מיתה!. כי הוא גורם לזלזול בחשיבות התורה אצל ההמון. לכן מבחינה ציבורית חשוב מאד לכבד את לומדי התורה, ובמיוחד את אלה שהם כבר בגדר תלמיד חכם.
(יחד עם זאת חז"ל הדריכו את התלמיד חכם לא להתגאות, "אני מלאכתי בעיר, הוא מלאכתו בשדה וכו' ".)
אתה צודק, אבל לא רק החילונים עושים את העבודה השחורהחסוי בהחלט
והאברך לא חי על חשבון אף אחד...
נתחיל בכך שבישראל ישנם כ- 650,000 חרדים, ומתוכם רק 80,000 הם אברכים. לפי נתון זה ניתן לראות, שביחס לציבור החרדי - כמות האברכים אינה רבה, ובטח שלא ביחס לכל מיליוני האזרחים במדינה.
למרות זאת, מצב האברכים מבחינה כלכלית הינו מחפיר (בניגוד למה שרבים חושבים). ידעת שאברך שלומד כל היום תורה, מקבל סה"כ בין 1,000 ל- 1,500 ש"ח בחודש? פחות ממשכורת מינימום על לימוד של יום שלם, ולשם כך גם נאסר עליו לעבוד. לא נתפס שכל הויכוחים והדיונים הארוכים נעשים בגלל אותו אברך עני שחי בצמצום רב, כדי שיוכל ללמוד תורה, ומקבל על כך הרבה פחות ממשכורת מינימום.
ידיעה זו התפרסמה בכתבה שהופיעה בידיעות אחרונות: "55% מהגברים החרדים עובדים, 6% מהם בהיי-טק". עורך הסקר מסביר: "יש עליהום על החרדים. רבים מהם עובדים, ואלו שאינם עובדים חיים יותר מגמ"חים מאשר על חשבון המדינה... לפי הסקר, ב- 82% מהמשפחות החרדיות, אחד מבני הזוג עובד ומפרנס את המשפחה. בכ- 40% המשפחות - שני בני הזוג עובדים, וב- 7% גם אחד מהילדים עובד ומסייע בפרנסה" (מקור: "ynet", "סקר: רוב הגברים החרדים דווקא עובדים", פורסם: 21.09.10).
בנוסף, חשוב להזכיר, שכח הקנייה של הציבור החרדי הוא אדיר, וכל החברות הגדולות בישראל משווקות בו. הדבר אומר שהחרדים משלמים הרבה מאד מיסים בחודש על מוצרי מזון וביגוד, כמו גם מיסים גדולים מאוד על קניית דירות בארץ.
אך, מלבד העובדה, שרוב החרדים עובדים ומשלמים כמות גדולה של מיסים למדינה על מוצרי מזון ודירות, חלק נכבד מהציבור החרדי עוסק בסיוע לנזקקים, הכוללים את הציבור החרדי והחילוני כאחד. אין זה סוד שהמגזר החרדי מפעיל ארגונים ארציים החוסכים למדינה מאות מיליוני שקלים. ארגונים אלו מסייעים ליתומים ולאלמנות, לפגועי מח ולנכים, לחולים, לעניים ולנזקקים, והם מציעים עזרה ראשונה לפצועים, מתנדבים לחלק מצרכי מזון, ומציעים סיוע רפואי והשאלת ציוד יקר.
התקשורת נוטה להתעלם מעובדות אלו, המוכיחות כי חרדים רבים מתנדבים ועוזרים לחילונים בכל רחבי הארץ. כמעט כל חילוני נעזר בשלב זה או אחר בחייו בסיוע של ארגון חרדי, אם זה במקרה של עזרה ראשונה, במוצרי מזון בבית חולים, או בסיוע כספי למשפחה נזקקת באיזור מגוריו. החרדים דואגים לכל תושבי המדינה, ועוזרים לחילונים בכל רחבי הארץ, מרצונם החופשי, ובהתנדבות מלאה.
מכאן שמלבד כספי המיסים שכל חרדי משלם בקניית מוצרי מזון ודירות, ומלבד תנאי המחייה הדלים של לומדי התורה - דווקא החרדים עוסקים יותר מכולם בסיוע ועזרה לתושבי המדינה, חילונים ודתיים כאחד.
ועכשיו לגבי מה שאתה אומר שהמדינה ממנת את האברכים- הישיבות והכוללים ממומנים ברובם הגדול מכספי תורמים עשירים מחו"ל ולא מכספי המדינה.
המדינה כמעט ולא עוזרת לאברכים (במיוחד מאז שקיצצו את קצבאות הילדים). ראשי הישיבות נוסעים לעיתים קרובות לחו"ל לבקש עזרה מתורמים.
תאר לעצמך מצב בו מורים ופרופסורים נוסעים לאמריקה כדי לבקש תרומות להחזקת האוניברסיטה והתיכון... ולכן תנאי המחייה והלימוד בישיבות ובכוללים קשים בהרבה מאצל מוסדות לא דתיים המקבלים תקציב מלא מהמדינה. ובישיבות אין שביתות, כמו במוסדות לימוד אחרים, משום שלא ניתן לוותר על הנכס הרוחני האמיתי של עם ישראל גם בשעת מצוקה.
נתון מעניין, שלא כל הציבור יודע, הוא שהמדינה משלמת על כל אסיר יותר מ- 6,000 ₪ בחודש, ואם לאותו אסיר ישנם ילדים, משפחתו מקבלת קצבה חודשית כמו אצל כל אם חד הורית. בישראל כלואים יותר מ- 10,000 אסירים, וקשה שלא לתהות, האם לאסיר שפשע מגיע לקבל יותר כסף מאברך ישר?? המקדיש את כל יומו כדי ללמוד את המסורת היהודית העומדת מאחורי זהותנו כעם ישראל?
בנוסף, למרות שרובם המוחלט של תושבי המדינה כלל לא מתעניין בתיאטרון, וחלקם אינם מתעניינים בספורט, המדינה מממנת אותו תיקצוב מלא במשך עשרות שנים(!), ואיש אינו מתלונן על כך. על פי אגף התקציבים: "הצעת תקציב משרד התרבות והספורט לשנות הכספים 2012-2011 מסתכמת בכ- 778 מיליון ש"ח ובכ- 832 מיליון ש"ח בהתאמה".
יוצא, איפוא, שהמסים אותם משלמים החרדים על מוצרי מזון ודירות, מממן, בין השאר, גם את מוסדות הטלוויזיה, הכדורגל והתיאטרון, המאוד לא דתיים בישראל. ונשאלת השאלה: האם לא מגיע למגזר החרדי תיקצוב דומה על התרבות הרוחנית של לימוד התורה, שזהו, למעשה, הנכס הרוחני של כל עם ישראל? חשוב על כך, במה יותר חשוב שהמדינה "היהודית" היחידה בעולם תשקיע – בכדורגל ובתיאטרון, או בלימוד התורה?
אנו חיים במדינה המתגאה לכנות את עצמה "יהודית", אך מה שמגדיר מדינה הוא לא הספורט והבידור שהיא מציעה, אלא המורשת ההיסטורית והתרבותית שלה. לימוד התורה הינו העיסוק הרוחני ביצירה ההלכתית ההיסטורית והתרבותית הגדולה ביותר שהפיק העם היהודי מזה אלפי שנים.
ואם המדינה משלמת מידי שנה מאות מיליוני דולרים על כדורגל, תחרויות ספורט, הצגות תיאטרון, קולנוע, שידורי טלוויזיה, ולימודים באוניברסיטה על "מדעי הרוח" או כדים סיניים, מדוע שלא תממן את לימוד התורה, המגדיר את יהדותנו מזה יותר משלושת אלפים שנה?
נראה שזו סיבה טובה לכבד את האברכים - כמה אנשי מחשבה אתה מכיר שהיו מוכנים לחיות בעוני, רק כדי שיוכלו ללמוד כל היום את דברי החוכמה של מורשת עמם?
התורה קובעת במפורש, שמצבנו הבטחוני נגד כל אויבינו תלוי בתורתנו ובקיומה יותר מכל כח צבאי חיצוני שבכוחו להושיענו. יתירה מכך, אמרו הנביאים במפורש, שבזכות לימוד התורה מקיים ה את עולמנו (ירמיהו ל"ג, כ"ד): "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי", כך לימד גם רבי חיים מוולוזין (תלמידו של הגאון מווילנא) וכתב בספרו "נפש החיים", שאילולי לומדי התורה, לא היה העולם מתקיים אפילו לרגע, כפי שנאמר בספר יהושע (פרק א, ח): "לא ימוש ספר התורה הזה מפיך, והגית בו יומם ולילה".
כואב לי מאוד שאתה אומר שרק החילונים והדתיים עושים את כל ה"עבודה השחורה" כהגדרתך. הנה לפי כל מה שכתבתי למעלה יש אחוז גבוה של חרדים המשתתפים בנטל. וגם האברכים שותפים לנטל- ביצירת מעין כיפת ברזל המגנה ומחזיקה את העולם.
יוצא שכולם מקיימים את המדינה וכולם נהנים מהעשיה של כולם ואף אחד לא חי על חשבון אף אחד. כולם נושאים בנטל במידה שווה.
אפנה אלייך . בסדר?נפש חיה.
בכיף
חסוי בהחלט
תודה! כעת לא אוכל אבל אני רושמת לי לדבר איתך.נפש חיה.
למרות המלל הרב העובדה הפשוטה היא שהחילונים רואים באורח חייםצדק משמים נשקף
זה לא מאדיר את התורה.
לא חושב שזו דרך חיים נכונה.
חושב שעדיף להתפרנס מעבודה את הקצבה המצומקת הזו
וללמוד תורה ברוב היום.
נכון, הרבה יותר קשה לשמור על רמה רוחנית גבוהה כשיש קשר לעולם החילוני .
אבל כולם חייבים במלחמת מצווה, וכולם חותמים על כתובה..........
ברור לך שלא כל חרדי מסוגל ללמוד כל חייו בכולל? למה פטור גורף כקבוצה? שלא לדבר על הגיוס לצבא... פשוט שאין מקום לפטור גורף.
בנוגע לטענות על הגמחים, אין מה להשוות להזדקקות לשירותי המדינה המסובסדים, כשעול המיסים כבד בהרבה על הציבור שעובד.
וכן, אוניברסיטאות מגייסות תרומות ומכוני מחקר ואפילו הרווחה מתבססת על תרומות ...
כוח הקנייה של הציבור החרדי לא רלוונטי אם הוא מגיע בחלקו ממיסים של חילונים.
תלמוד תורה כנגד כולם. השאלה באיזו דרך. מעדיף תורה עם דרך ארץ.
חוץ מעילויים ולמדנים אמיתיים שלהם כן מגיעה תמיכה מכובדתצדק משמים נשקף
את צודקת אבל..משוטט
א. אי אפשר לומר שהאברך לא חי על חשבון אף אחד ואז לומר שהוא מקבל 1000-1500 לחודש זה סותר גם אם זה סכום לא גדול.
ב. 80000 גברים מתוך 650000 אנשים זה קצת יותר מחצי מהגברים החרדים אבל זה לא העניין כי זה לא עניין של כמות אלא של מה נכון ומה לא נכון ולדעתי זה לא נכון שתהייה כמות כזו של אברכים.
ג. את באמת מתלוננת על ה1500 שקל? הציבור החרדי והדתי צריך להודות על יום למדינת ישראל על זה שהיא ממנת את לימודי התורה כי אף על פי שאנחנו רואים חשיבות בלימוד רוב האוכלוסיה במדינה לא רואה והסתכלות של מקבל רק 1500 על זה שהוא יושב ולומד יום שלם זאת כפיות טובה.
ד. הם לא יכולים לעבוד לא כי הם מקבלים קצבה אלא כי הם לא התגייסו אי אפשר לקבל בלי לתת ועוד להתלונן..
ה. הציבור החרדי הוא ציבור גדול ומוערך לפחות מבחינתי על אף שאני לא מסכים עם דרכו ולשמחתי האידואלגיה החרדית מתפוצצת על מזבח המציאות ולכן חרדים רבים עובדים ולא נשארים במצב הנזקקות שנובע מהאידיאולגיה הזו.
ו.כח קניה? כולם קונים כולם משלמים מיסים. אם כבר אפשר לומר שהעוני במגזר החרדי רק מכביד על המדינה ולא מועיל מבחינת מיסים ובנוסף הכסף השחור הציבור החרדי בגלל חוסר היכולת לעבוד יותר נפוץ ממקומות אחרים לצערי.
ז.התנדבות זה מבורך ובכל זאת הייתי מעדיף חברה יעילה מאשר חברה שנזקקת לתרומות.
ח.את שוב אומרת שהמדינה לא ממנת אלא תרומות אבל המדינה ממנת גם אם זה סכום לא גדול ובמקביל תרומות זה עדיין על חשבון אחרים ולא נכון לחיות ככה. בנוסף אומר שגם ראשי האוניברסיטאות מקודשים כספים בחו"ל ולא רק הם.
ט. שלא תביני לא נכון אין לי בעיה עם המימון של המדינה את לימוד התורה ולהבדיל גם את התאטרון אלא שאני חושב שאת הכסף הזה יכול להשקיע רק בבודדים שבבודדים שבאמת אמורים להיות אברכים ואז גם לתת להם לחיות בכבוד אמיתי של תלמידי חכמים וגם לאפשר לשאר החברה החרדית לחיות ביותר כבוד מתוך עבודת כפיים.
י. את לא יכולה להשוות כמה המדינה מוציאה על אסיר לעומת המלגה של הברך כי לא הבאת נתונים של עמה המדינה מוציאה על האברכים. (תקציב הישיבות חלקי מספר האברכים) ולכן אין למלון הזה משמעות. מה שכן אני חושב שההוצאות של מידור האסירים מהחברה ןשיקומם הם חשובים ממש ולא כדאי לזלזל בהם.
יא. אני מכבד את לומדי התורה ובכל זאת לא מסכים איתם מה גם שכל העניין הזה הוא תוצאה של חוסר רצון להתגייס לצהל ולתרום למדינה שמאפשרת את לימוד התורה המדובר. (כן היא זו שמאפשרת. לא זכורים לי 80000 אברכים בעולם התורה בגלות)
יב. אני לא מתווכח עם זה שלימוד התורה מגן על עם ישראל אני מתווכח רק על הדרך. ואני מעדיף איכות על כמות ומאמין שתורה היא חלק מעולם המעשה ולא איזה מאמר אקדמאי ולכן הלימוד צריך להיות חלק מחיי היום יום שלנו ולא רק לימוד.
יד. לא התכוונתי להכאיב ואני מודע למצב התעסוקה הציבור החרדי והוא באמת לא העניין פה אלא התפיסה החינוכית שלו שמעודדת אברכות וכמה שיותר לא משנה מי אתה ומה אתה וזה שגוי. אברכות מתאימה לבודדים ואת כל השאר צריך לחנך לקביעת עיתים לתורה ולימוד תוך כדי חיי מעשה.
טו. הלוואי ומנהיגי הציבור החרדי יפנימו שהם רק פוגעים בציבור שלהם ומשמרים את החילוניות במקום ליצור מצב של חיי תורה ולא חיי לימוד תורה.
נקודת הפתיחה שלך מוטעיתהיועץ
האברכות לא נולדה מהחוסר רצון להתגייס. האברכות קמה בעקבות הרצון לחזק את עולם התורה לאחר השואה. תקרא אגרות חזו'א ומכתבים של הרב שך.
הציבור האברכי הוא ציבור אידאולוגי שמוכן להקריב הרבה למען הערכים שלו... והוא מאושר ושמח שהוא ממלא את היעוד שלו ובאמת הפנימית שלו...
החינוך החרדי הוא ללימוד תורה כמרכז החיים... בציבור הליטאי מחנכים כן לאברכות.
80 אחוז מהאברכים הם עד גיל שלושים. מעל גיל זה יש ירידה דרסטית ויציאה לשוק העבודה. רק שונה מאוד אדם שיוצא לחיי המעשה (על כל המשתמע מכך) בגיל 30 אחרי 8 שנות אברכות בכולל לבין אדם בן 22......
ממאות האברכים שאני מכיר. לא יצא אברך אחד את מסגרת הכולל בגלל בעיות כלכליות... אברך עוזב את הכולל כשקשה לו ללמוד יום שלם.
אברך ממוצע יכול בקלות להגיע להכנסות של 4 אלף שח (כולל יום שלם. יום שישי. תוספת מבחנים. ללמד תלמידים- אברך טוב מקבל 150 שח לשעה עם תלמיד. וכ'ו)
לגבי הדאגה לכלל הציבור- כל ערב יוצאים אלפי אברכים ברחבי הארץ ללמוד תורה עם כלל הציבור הישראלי.... 99 אחוז מהלומדים הם ציבור דתי לאומי שלא פתחו גמרא מאז הישיבה התיכונית.... כדבריהם.
אין לך ישוב בארץ שאין בו קהילה תורנית חרדית שמבוססת על כולל ביום ופעילות תורנית בשעות הערב.
(מטרת הלימוד היא נטו לחזק את היהדות ואת לימוד התורה ולא לחרד. התהליך שנוצר אצל הלומדים הוא, שאחרי הלימוד הם הגיעו הביתה והרגישו בזויים לשבת ולראות "האח הגדול" אז הם פתחו תנ'ך ולמדו... וכך לאט זה השפיע על הבית.)
מנהיגי הציבור החרדי הם גדולי ישראל.... בשביל להיות גדול בישראל ברמה הזאת לא מספיק לדעת תורה אלא צריך שלמות הן בלימוד תורה הן באהבת ישראל והן נקיות הדעת.... אי לכך אני מעדיף לשמוע בקולם.... אתך הסליחה
רק מעירה שאוניברסיטאות כך מתרימות אנשים בשביל כסףהמטיילת בארץ
לכן כל פעם שמדבריםמיל חרם אקדמי בעולם כנגד ישראל פרופסורים, דוקטורים ובמיוחד דוקטורנטים די נלחצים או שהם מודאגים. כי הם צריכים את התרומות והמלגות וכספי נקרנות אם בשביל מחקר ואם בשביל לפתח את האוניברסיטה ולהמדיך לבנות אותה.
יישר כח (חסוי בהחלט), כל הכבוד..ד.
אשה צעירה, שמוכנה כך לעשות מסירות-נפש עבור לימוד התורה של בעלה, ומאידיאל גם למענם וגם למען עם ישראל, כל הכבוד. אשרי חלקך.
צריך רק להעיר, שזה לא רק "אם אתה לא מסוגל ללמוד.. תתרום להתפתחות מטע..".
ראשית, גידול פירות וירקות בארץ ישראל, זה חלק ממצוות ישוב הארץ ("ובעז היה זורה גורן השעורים בלילה, משום ישוב ארץ ישראל", חתם סופר. "וכאילו תאמר לא אניח תפילין בגלל לימוד תורה" על המחשבה שזה "ביטול תורה" למי שעוסק בכך. שם).
וגם כל מה שתורם לבנין עם ישראל על אדמתו, יש בו צד כזה, במדרגות שונות.
מעבר לכך - הדבר אינו רק "אם אתה לא מסוגל", אלא תלוי גם כן בתכונות בני האדם ובנסיבות חייהם.
יש מי שמתאים לו כך, ויש כך. ובלבד שיכווין ליבו לשמיים.
וגם אדם ששקוד בתורה, ועובד באופן הבסיסי הנדרש לפרנסה, הרי הוא מקיים לגמרי לימוד תורה.
אלא מה? שאם יש אשה שלוקחת על עצמה השתתפות הגונה בפרנסה, כמוך, כדי שבעלה ("הטהור", כלשונך. אשרייך), ישקוד על תלמודו בהתמדה, אשרי חלקה וגם חלקו. שהרי הגמרא אומרת שזו הזכות הגדולה של הנשים, שמחכות לבעליהן שהלכו ללמוד, וגם שולחות בניהם ללמוד.
ובמידה רבה, יש כיום לנשים - שאינן צריכות ללכת לכבס בנהר וכו' וכו', יותר אפשרויות לזה.
ועם זה, שכל אחד, על גבי הבסיס של לימוד תורה שמחוייב בו כל אחד מישראל, צריך לעבוד את ה' ולתרום לכלל לפי עניינו הספציפי - בוודאי שאי אפשר לומר שהכל "באותה מדרגה". ובוודאי לא כמו שכתבה מישהי שגם "שחקן בתיאטרון" תורם. אפילו נתעלם שבדרך כלל עושה ההיפך, וחלק גדול מ"עולם התיאטרון" תורם טומאה וחורבן בלבד - הרי שגם מי שיעשה עם זה משהו חיובי, זה לא באותה מדרגה, בד"כ לפחות.
גם במצוות, יש מצוות ששקולות כנגד כל התורה, ויש גם הנהגות של דרך ארץ. בוודאי לא הכל באותה מדרגה. גם אם חשוב.
גם בארץ, מי שלומד תורה בשקידה רבה, קל וחומר מי שמתוך כך גם מלמד ומזכה את הרבים; מי שמשרת בצבא בתפקידים חשובים ומוכן בכל רגע למסור את הנפש עבור עם ישראל - אי אפשר להשוות מבחינת הערך האובייקטיבי, לכל דבר אחר שיש בו גם טוב. אלא שכל אחד צריך לפעול לפי התפקיד שה' נתן לו בעולם. איך ידע מה? זו כבר שאלה אחרת. פעם היו הולכים לנביא כדי לשאול..
ובכללי, כתב מרן הרב צבי יהודה זצ"ל בנושאים אלו, במענה לשאלות:
"לימדונו רבותינו: כשם שהתורה ניתנה בברית, כך המלאכה ניתנה בברית (אבות דר' נתן פ' יא), וגדולה מלאכה ומשובחת בדברי חז"ל.
צֹֹֹרך העולם וטובתו הוא שיהיו לו גם אנשים יהודים העוסקים במלאכה ועמה דרך-ארץ וגם כאלה שעוסקים בקביעותם בתורה ומתגדלים בלימודה. הבירורים האישיים בזה הם לפי נטיותיהם האישיות ולמסיבות חייהם, עם התייעצות בגדולים בדעת תורה ויראה טהורה.
גם בשם הגר"א, וגם בשם הבעש"ט, כי לימוד התורה וההתעלות בה הוא מעל הכל ומעלה את הכל, כדברי חז"ל, לראות שכינה בעולם הזה עסוק בתורה בעולם הזה בארץ ישראל; וכמו שמעלת קדושת השבת, שהיא ג"כ מעין עולם הבא, יותר ממעלת התעניות והתעלותם בעוה"ז"
כל מילה בסלע.חסוי בהחלטאחרונה
אני כ"כ נהנית לקרוא את התגובות שלך.
עמוקות ומלאות תוכן
תודה ![]()
אנשי קצה..עשב לימון
ברוך ה'.
בשביל שכל עם ישראל יחיו חיים 'נורמליים' שזה אומר לעבוד וללמוד,
צריכים להיות אנשי קצה שרק ילמדו,
כמו זריקת חמצן לנפש האומה,
בהקבלה לחיילים שאין להם חיים 'נורמליים' כמו שיש לכלל עם ישראל.
מבחינה טכנית, להצטמצם,
ולשמוח שהבעל לומד.
ולשים לב כל הזמן שהאישה (כלומר, את, או אני) שמחה ורוצה בזה.
שמחה להיות חלק מהקצה של התורה.
ומבחינה רעיונית יש לי עוד מה להוסיף..![]()
יפה כתבת.ד.
חשוב מאד שיש בעם ישראל אברכים שלומדים תורה בהתמדה ונשיהם שותפות במשימה ברצון.
אשריהם ואשרי חלקם.
אשרייך שזכית.
אם לא פניתי-בלי נדר אפנה בקרובנפש חיה.
אחת שאלתי מאת ה'היועץ
שבתי בבית ה' כל ימי חיי......
פסגת השאיפה האנושית
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמותאחרונה

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8
זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות, מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות
נר איש וביתו
דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,
מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים
דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.
שנר איש וביתו.
"ואישתו היא ביתו"
איש ואישתו.
בבית.
פנימה.
כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו
רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.
נתרכז בביתנו פנימה.
נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם,
נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.
גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,
גם במחיר אחר.
כמה שנצטרך.
עד שנרגיש שאנו מלאים.
וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.
נר ה' נשמת אדם
ה', הקב"ה -
אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו
שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו
ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.
נשמת אדם -
נשמה שנתת בי טהורה היא.
ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.
ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.
טהורים הם.
כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.
כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.
וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
כוונותיהם טהורות.
וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.
נלמד גם אנחנו יחד.
נלבן. נברר. נתקרב.
נגדל מזה. נתעצם.
נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,
בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".
והרוב טוב.
ולא צריך לחפש את ה"כל".
נדבק ברוב. ברוב הטוב.
נגדיל אותו.
נמשיך ללמוד אחד את השנייה.
נמשיך ללמוד את עצמינו.
"מוסיף והולך"
נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד
עוד תובנה,
עוד קירבה,
עוד אהבה,
עוד כלים,
עוד תקשורת,
עוד גדילה זוגית ואישית.
8 נרות
8 - מעל הטבע.
נס.
ימים של ניסים, הלל והודיה.
*מעל* הטבע.
וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו
וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.
נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו
מה היה שם?
היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?
ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?
מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?
מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?
"לא טוב היות האדם לבדו" -
לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב
"אעשה לו עזר כנגדו" -
כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.
מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
המבט על הזה,
מעל,
יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.
מעל הטבע האנושי שלנו.
להתגבר.
להתגדל.
להרחיב את כוחות הנפש שלנו.
לעלות מעלה מעלה.
להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.
ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו,
לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.
ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)
לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?
ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -
מ-קץ
עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -
וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.
ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור.
בלב שלנו.
בלב של החצי השני שלנו.
נראה גם את האור שבו/בה.
את כל הטוב שבו/בה.
נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,
מה הוביל לכך,
מה אני הכי הייתי צריך שם?
מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?
לכן נזכור -
כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.
גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.
קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.
כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.
אבל אפשר גם אחרת.
אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.
נר החיים
הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",
והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.
"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.
ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.
אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
הטומאה היא היעדר החיים.
וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"
איתה, ורק איתה אני אראה חיים.
איתו, ורק איתו אני אראה חיים.
ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר.
כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.
נתחזק בחיים.
בשלמות.
בשלום.
בבלעדיות.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים
רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*
רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.
רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.
תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.
לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.
לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.
להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.
להסתכל *לה* בעיניים
לשמח *אותה*
להצחיק אותה
לפלרטט איתה
לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום
לשלוח לה אימוג'ים אוהבים
לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?
לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
-----------
"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך
והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.
תהיי האישה שלו, ורק שלו.
שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.
ראי חיים ואהבה יחד איתו
כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.
השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.
להביט בו בעיניים
לשמח אותו
לצחוק איתו
להעריך ולתמוך בו
לאהוב אותו.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת
פשוט אני..
הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.
עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.
(GPT)
יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה
נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי
קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.
וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️
תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה
אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית,
וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.
וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'
לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו 
ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה
לשאול אותו
אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט
חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקדאחרונה
זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).
שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל
ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.
בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.
הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.
הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.
הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל
בישלתי , גם בשביל אותו אדם.
בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.
עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.
התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.
אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.
חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי
ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".
היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים
אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.
היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.
ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.
אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.
אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת
אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה
אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...
כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.
מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה
ולגבי שם של גרושה עדיף
אבל לחיות בנחת ובשלווה .
נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.
אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו
הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה
יש פה כמה דבריםכל היופי
א. העזרה של בעלך לאדם בודד
ב. חוסר בגבולות בעזרה
ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה
ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו
אתחיל מההתחלה.
בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.
גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.
הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.
כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.
ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.
השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?
למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?
האם את מרגישה שאכפת לו ממך?
האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?
ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?
האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?
תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.
להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.
שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.
למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.
מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.
יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.
מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.
בהצלחה יקרה!
וואו, כואבהסטורי
מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.
ממש בשולי הדבריםפשוט אני..
לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?
אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.
החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם.
ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28
או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק
או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.
הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?
לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.
נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>
שיש כל מיני מורכבויות,
מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.
ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,
וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)
אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.
קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.
יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.
בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר
(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").
מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.
לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+
ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך
ובפרט כשאת בהריון
תעצרי אותו לשיחה
ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.
בצורה ברורה.
אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר
לא מקובל וכאלה
רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע
ולא לדפדף את המקרה
כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון
הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.
זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם
מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.
הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,
ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית
לפעמים האנשים האלה סבירים
יודעים לא להפריע.
ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.
ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי
תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.
אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו
נתח מהזמן, שישים לב.
רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !
בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!
למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.
את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.
תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.
אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה
שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.
כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).
נשואים טרייםנשואה127
היי
מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...
תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה?
בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק
ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.
לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.
ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.
קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.
בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם
בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד
אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.
מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:
1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).
2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.
עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.
כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.
אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.
מלא הצלחה יקרים!
ומזל טוב 🍷
תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה
פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.
המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה
קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.
אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...
מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות
רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)
הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש
אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה
ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...
שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)
זה עניין של החלטהרקלתשוהנ
ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.
אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.
מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר.
לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.
אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.
מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).
מציע לדייקהסטוריאחרונה
באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.
אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.
הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.
כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.
מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות
ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.
ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,
ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.
כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,
ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:
בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.
זו ממש עבודת חיים.
בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,
גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם
ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.
ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:
לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.
וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.
וזה ממש לא סתם.
הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -
שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"
וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.
עכשיו,
בתקופה שאסורים,
ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,
ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -
פתאום נלקחה מכם השפה הזו!
משניכם!
אז גם בעלך - זה קשה לו
כי הוא אוהב אותך
ורוצה להגיד את זה
להגיד את זה גם במגע
והוא לא יכול!!!
ואת, אוהבת אותו כל כך
ורוצה להיות קרובה אליו
אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!
ואז מה קורה?
למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...
ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!
ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -
*כי* כל כך אוהבים
*כי* כל כך קשה בלי המגע
ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי
וגם כדי לא ליפול.
השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!
שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!
שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו
שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!
אם מבינים את השורש של זה,
את המקום ממנו הכל קורה -
זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.
כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית
אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך
ואז התסכול גדול שבעתיים
גם אין שפת המגע
וגם אין את שפת המילים
אז כאילו מה? אז מה כן יש?
מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?
מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?
מה, הוא כבר לא אוהב אותי?
מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?
מה יש לנו?!
אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!
יש ביניכם קשר שלם!
אהבה שלמה ואמיתית
אתם פשוט אנושיים!
פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!
והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!
עכשיו זה חשוב חשוב חשוב
אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן
וכ"כ למה?
כי דווקא בימים האלו,
הימים שאיש ואישתו אסורים,
הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".
הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש
אותו איש
או אותה אישה
יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה
ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם
ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי
ע"י קשרים אסורים ל"ע
או מריבות
ויכוחים
צעקות
חוסר הבנה
רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,
או לצחוק ממישהו אחר חלילה,
או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו
וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק
כיוון שאין ואקום בעולם.
איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.
וישר צריך למלא אותו!
כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"
ומפרש רש"י מים אין בו
אבל נחשים ועקרבים יש בו!
ז"א, אם אין את הקירבה
אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!
וצריך להיזהר שבעתיים!
צריך ל"סור מרע" שבעתיים!
ואז "לעשות טוב" שבעתיים
לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)
לא לריב מריבות מכוערות
להמשיך להבין אחד את השני
כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)
כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע
כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,
כן לדבר על הדברים
כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"
או בפתקים
או מחוות
או חיוך
כן להתמלא במה שכן יש
במה שכן היה
להיזכר בזה
לזכור את זה
להפנים את זה
להסניף את זה עמוק לתוכנו
ובשאר הזמן?
בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.
ולשחרר.
להרפות.
ככה זה.
אי אפשר תמיד מושלם.
אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*
זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו
זמן יותר לפיתוח תחביבים
זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר
זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר
זמן יותר לבקר הורים ומשפחה
זמן יותר לישון
זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג
וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו
זמן יותר לעצמו
לעבודה/לימוד תורה
לחברים
ליציאות עם משפחה וחברים
לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו
ואז
כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע
אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -
שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,
ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים
עוד יותר שמחים
עוד יותר *הם*
ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר
כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)
ואז יש גם את הגעגוע
והציפייה
והכמיהה
והתשוקה
ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!
ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.
אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"
שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,
שצריך מדי פעם להתאפס
לאפס אותו.
כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה
אבל כאשר מאפסים אותו
ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה
ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -
שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,
שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,
למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,
אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,
לדבר על הילדים החמודים
להקדיש יותר זמן לילדים החמודים
לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים
לרקוד
לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)
בילוי יזום יחד
שיחה טובה
מבט בעיניים א ר ו ך
ממש להעיר את הקירבה הזו
כמו שעון מעורר
ואז,
במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -
ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות
עם חברה
לצאת לאוויר עם מוזיקה
לישון
להסניף את הילדים
להתפלל על זה ולהתפלל בכלל
להתחזק
לראות סרט טוב
לראות תמונה שלכם יחד
ליצור משהו
לעזור למישהו - בטוב
ממש להתכוונן לזה!
לדבר את זה.
לשהות לבקש מהשם את זה.
במילים פשוטות.
כל יום.
ואם קשה אז יותר חזק לבקש.
ותמיד תמיד לחשוב
מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -
אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?
ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?
וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!
וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!
ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹
יש מטפלים בקהל?חוזר
אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה
אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.
טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר
מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?
מה היקף העבודה?
על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי
מנסה להשיג.
המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.
מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה
גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.
המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.
אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?
תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik
זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך.