קשה לי כל כך. אני מרגישה כל כך מפוספסת. שיש בי המון רצון טוב. לתת להציע. לאן לגדול כבת זוג. ומה לתת וגם מה לקבל. אבל נראה שכל פעם אנחנו צועדים בכיוונים שונים ונוצרת סבכת.... תודה על ה"הקשבה". אין לי כמעט למי לפרוק והייתי חייבת להוציא כי כבר גם ככה התחלתי לשחרר קיטור וזרקתי לו היום שהתרגלתי שהוא עויין.. אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד ורוצה שנישאר. אבל כאילו כל כך קשה לו להיות הגבר החם האוהב המגונן ולראות אותי כאדם שהוא בצד שלו. נדמה כאילו הוא מסתכל עליי כאויב שצריך לתקוף אותו כי הוא מאיים עליו יותר מאשר כאדם שהוא אוהב שרוצה לשמח אותו ושהוא ירצה לשמח אותי ולגונן עליי (ואז אולי גם יפסיק לפגוע בי באמירות קשות שיש לו כשהוא מחליט שאני לא בסדר או מעצבנת אותו) זה כאילו לא המצב כרגע וזה ממש מעציב אותי... כל הזמן מתפללת להשם שבעלי יבין כמה כוונות טובות יש לי. כמה אני רוצה שנתקרב. איך אני רוצה לשמח אותו ושילמד גם הוא איך לשמח אותי.
קשה לי קצת. פורקת.תקווה_לעתיד
קשה לי כל כך. אני מרגישה כל כך מפוספסת. שיש בי המון רצון טוב. לתת להציע. לאן לגדול כבת זוג. ומה לתת וגם מה לקבל. אבל נראה שכל פעם אנחנו צועדים בכיוונים שונים ונוצרת סבכת.... תודה על ה"הקשבה". אין לי כמעט למי לפרוק והייתי חייבת להוציא כי כבר גם ככה התחלתי לשחרר קיטור וזרקתי לו היום שהתרגלתי שהוא עויין.. אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד ורוצה שנישאר. אבל כאילו כל כך קשה לו להיות הגבר החם האוהב המגונן ולראות אותי כאדם שהוא בצד שלו. נדמה כאילו הוא מסתכל עליי כאויב שצריך לתקוף אותו כי הוא מאיים עליו יותר מאשר כאדם שהוא אוהב שרוצה לשמח אותו ושהוא ירצה לשמח אותי ולגונן עליי (ואז אולי גם יפסיק לפגוע בי באמירות קשות שיש לו כשהוא מחליט שאני לא בסדר או מעצבנת אותו) זה כאילו לא המצב כרגע וזה ממש מעציב אותי... כל הזמן מתפללת להשם שבעלי יבין כמה כוונות טובות יש לי. כמה אני רוצה שנתקרב. איך אני רוצה לשמח אותו ושילמד גם הוא איך לשמח אותי.
שולחת חיבוק! נשמע לא פשוט..חדשה פהה
תודה רבהתקווה_לעתיד
ממתינה לעצות המועילות 
נשמע שממש ממש קשה לךחוזרת
קודם כל- כל הכבוד לך על כל המאמץ...
אני מסייגת, כל מה שאכתוב פה זה בעקבות מה שקראתי שכתבת... אני לא יודעת את התמונה המלאה ולכן קחי את כל דברי בערבון מוגבל...
כתבת פה כמה דברים שטיפה צרמו לי, סליחה על התוקפנות. באמת אני ממש מעריכה אותך על כל המאמץ שלך...
"עשינו שיחה שזה משהו שבעלי אלרגי אליו אבל זה עבד הפעם"- סליחה, תכף בטח יגיעו המומחים והמבינים ממני, אב לי זה משפט שמרגיש שאת לא מאמינה ביכולת שלו לתקשר איתך... שאת לא מאמינה שהוא יכול לנהל איתך שיחה...
"והוא לא הגיב לשום מאמץ מצידי להיות סבלנית כלפי התגובות הקטנות הלא הכי סימפטיות שלו"- הוא שם לב לתגובות שלו? אולי הוא נפגע ממך? כי אמרת משהו שפגע בו אצל ההורים שלך? זרקת משהו על המתנה/הפתק שנשאר? (תאמיני לי שאני יודעת שזה פגע, אבל לפעמים גברים לא מודעים לזה שאם הם השאירו את הפתק במקום אז זה פוגע....)
"והוא צעק עליי כמו ילד "כי את מאשימה אותי כמו תמיד" וזה היה ממש הקצנה"- אני מסכימה איתך שלומר "תמיד" זזו הקצנה, אבל אם את מתייחסת למה שהוא אמר "כמו ילד", אני מבינה לגמרי למה אין לו חשק להשתנות... אמרת לו מילים טובות על היחס ביומיים שהיו טובים? אמרת לו שאת אוהבת אותו ורוצה להיות איתו? חזרת על זה מספיק פעמים?
"רק התאכזבתי שבסוף הוא לא בא איתי לבית כנסת אחרי שאמר שיבוא וראיתי פתאום שהוא מתאפץ בספה"- לפי הזכור לי תקני אותי אם אני טועה, אישך חילוני, נכון? מה שאומר נכון גם על האדם הכי 'דוס'. היראת שמים של אישך והעבודת ה' שלו שייכת אך ורק לו! אין בה שום נגיעה אליך! הוא לא רוצה לבוא לבית הכנסת? עם כל האכזבה והצער- זכותו. תני לו חיבוק, תגידי לו "אהוב שלי, תעשה מה שנכון לך, שבת שלום" (ותתכווני למה שאת אומרת) ותלכי לבית כנסת בשנחת, בשמחה.... דווקא בימי שישי קרוב לשבת היצר הרע מנסה לגרום למריבות בין איש לאשתו (או, אפשרות נוספת, תשארי איתו בבית, אין לך שום חיוב ללכת לבית כסת. תגידי שאת רואה שהוא רוצה להיות בבית ואת כל כך רוצה להיות איתו אז את נשארת איתו). בקיצור- קבל אותו מבחינה דתית איפה שהוא. באופן כללי קבלי אותו איך שהוא... (ותלכו לייעוץ במקום שעוזר לזוגות מעורבים).
"אבל השבוע הוא היה ממש לא נחמד אליי לרוב. לא שם לב לכלום רק לעצמו". "מרגיש לי כאילו הוא מרוכז בעצמו ולא מודע לזה" שוב, עם כזו גישה אני ממש מבינה למה אין לו כח להשקיע... הוא השקיע יומיים! יומיים שבטח היו לו קריעה... היה לו פידבק חיובי? או שזה ברור מאליו?
"והוא חושב שהוא חושב עליי ועל היחסים. אבל אני באמת לא רואה איך זה בא לידי ביטוי יותר מידי ...."- תנסי לחשוב עם עצמך ולכתוב 10 נקודות שהוא התאמץ בהן השבוע... (ולתת לך נשיקה אחרי מריבה זה בהחלט דבר שמריך מאמץ, כי זה לפעמים מגיע בתור בקשת סליחה והצהרה "אני אוהב אותך ומתאמץ בשביל הקשר")
"זרקתי לו היום שהתרגלתי שהוא עויין"- ואו, זה משפט כל כך פוגע, באח שמגיע ב"זרקתי לו"...
אם אנסה בטח אוכל לראות עוד כמה דברים כאלה.... אבל אין סיבה....
הצעה שלי, בתור "עזרה ראשונה", תחמיאי לו על כל דבר, גם הכי קטן ושטותי לדעתך... תשבי כל סוף יום ותכתבי 10 דברים שהוא עשה לך טוב באותו יום ותשלחי לו במייל כמכתב תודה שיראה בבוקר (עדיף לא כנקודות אלא לנסח) וכמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם...
ותמשיכי לעבוד, זה שווה את זה!
בהצלחה!
אני ממש מנסה להמשיךתקווה_לעתיד
רק היום בבוקר השארתי לו פתק קטן עם יום טוב ושבוע טוב ולב ...
אני לא אומרת שאני חפה מכל ושאני איזו מושלמת. אבל סליחה, כשבחמישי בערב הוא חוזר מהעבודה ואומר שלום חטוף ונכנס לחדר שינה עם הפלאפון חצי שעה ואני זוכרת שהוא ביקש שאתן לו זמן לעצמו אחרי העבודה אז יצאתי לסיבוב מחוץ לבית עם הפלאפון ואוזניות כדי להסיח את דעתי ולהרגע ולדבר לעצמי שזה חלק מהשינוי שאני לא צריכה לקחת את זה אישית . ואז חזרתי, נעימה ומחויכת (שוב בשונה מפעם שיכול להיות שכבר היתי מצוברחת מזה שהוא ככה) . ראינו סרט בבית, ואחריו הוא נשאר לראות סרט אחר סתם מהאמצע. אמנם היה מאוחר,אבל רק שאלתי אותו מי זה השחקן הזה מוכר לי. והוא אמר לא יודע עצבני. אז אמרתי לו שהוא חסר סבלנות אליי. הוא ענה שאני מפריעה לו. אמרתי לו במה אני מפריעה לך ? שאלתי איך קוראים לשחקן הזה , אז הוא עונה לי ברוגז במילים הנחמדות האלו "ככה כי את לא סותמת תפה" .
אני מבינה שלפעמים הוא עייף, לפעמים הוא סחוט, ולפעמים אין לו כוח לאף אחד רק רוצה זמן לעצמו.
אבל באותו הערב הוא כבר ישב 45 דקות בחדר ואני הנחתי לו . חשבתי שאחרי שצפינו יחד בסרט הוא יהיה סבבה. גם לא ניסיתי לדבר איתו או משהו, באמת רק שאלתי שאלה קטנה. אז אני מצפה שהוא כאדם בוגר יידע לענות לי יפה! באמת חסרים לך המון פרטים על היחסים שלנו. גם מצידי, וגם מצידו נעשו הרבה טעויות.
אבל החלטנו שמנסים לעבוד על היחסים. הוא ביקש ממני שאשים לב שהוא זקוק לזמן לעצמו ואניח לו, ואני עושה את זה יופי בנתיים. ואני ביקשתי שהוא יחשוב שניה וחצי לפני שהוא מדבר כשהוא כועס- ועד כה נראה שהוא ממשיך להיכשל בזה ולא ממש יושב לו בראש להתאמץ ליישם את הבקשה שלי.
אני לא מוכנה שזה שהוא חוזר מהעבודה ב8 בערב יהפוך להיות התירוץ ללמה הוא לא שם לב שיש כלים בכיור, למה הוא צריך המון זמן לעצמו, למה הוא לא מכין לפעמים גם ארוחת ערב לשנינו , למה הוא לא משקיע בי, לא נחמד אליי, מגיב בחוסר סבלנות תועצבנות כל פעם שנדמה לו שאני באה בדרישות. אבל למעשה הוא זה שגס רוח, בא בדרישות ולא נעים כלפיי.
כל מאמץ להתקרב מצידו אני שמה לב ואומרת יאללה . הוא הציע שנראה סרט בבית בחמישי אמרתי בכייף. הוא הציע שנלך בשישי לסיבוב לפני שבת אמרתי יאללה בוא, במוצש אחרי ששבת הוא היה ממש לא נחמד הלכנו לסרט אפילו שממש כעסתי עליו. אני כל כך משתדלת להחליק, לעבור הלאה והוא לא מנסה גם כן לחשוב איך לעשות לי טוב.
לגבי שבת- אני כל כך מקבלת אותו כמו שהוא! הוא זה שאוכל סרטים על זה שאני דתיה.
יש לו משפחה דתיה והם הגיעו להוריו לשבת (ההורים גרים באיזור שלנו) אז הוא אמר לי בהתחלה שילך לבית כנסת כדי להיות עם המשפחה שלו שם. אז שמחתי ואמרתי שאם ככה אז גם אני אתארגן ואבוא, אהיה איתו כשהוא סוף סוף הולך מיוזמתו, וגם אהיה עם המשפחה שלו. אחרי שהתארגנתי והייתי מוכנה גיליתי שהוא בכלל לא הולך. (מדובר על כעשרים דקות אחרי שהוא הצהיר שהוא רוצה ללכת ) אז כשבאתי לצאת שאלתי אם הוא לא בא. אז הוא אמר שנפלה עליו עייפות. זה רק היה מתבקש שזה טיפה יפריע לי! שאלתי אותו אם זה בגלל שאני הולכת. והוא במקום להרגיע בנימה נעימה- "לא מתוקה, ממש לא, באמת רציתי לבוא אני גמור" הוא נבח עליי "מה הקשר??? וואיייי" "כמו תמיד את מאשימה אותי " ואז גם העז לצעוק עליי "את רואה שאני ישן למה את מעירה אותי" הסברתי לו בשקט שהוא פקח עיניים כשבאתי לקחת את הנעליים שלי אז חשבתי שהוא ער ושאלתי אם הוא לא בא. זה לא שהוא ישן שינה עמוקה והערתי אותו.
בכלליות נראה לי שבאמצע השבוע הוא עשה סוויצ' והוא לא שם לב לאופן בו הוא מדבר אליי. והוא שכח לגמרי את השיחה שהיתה, ואת מה שכל אחד ביקש, ורק אני עושה מאמץ לא לעשות פיצוצים, ולא להעלב להתעצבן או להגיב בקיצוניות .
ולגבי הפידבקים החיוביים על היומיים הנעימים- ברור, מה נראה לך. אני מאוד מודעת לעצמי ולהכל. וממש התרגשתי כשהיה טוב . אפילו ביום שני בלילה אמרתי לו כמה דברים לגבי התחושות שלי ולא ידעתי איך יקבל אותם והוא דוקא ענה יפה ודיברנו במיטה ושמנו יד אחד על השניה. אמרתי לו מעומק ליבי- איך אני שמחה שהגבת ככה. אתה לא מבין . זה באמת מרגש אותי. איזה כייף. ואמרתי את זה בלי שמץ של מלאכותיות, ממש הרגשתי איזו התעלות נפשית שיש בינינו כזו תחושה כמה ימים אחרי שחשבנו אם להחליט להיפרד . הוא בדיוק חזר מחתונה ואני חזרתי מההורים שלו והוא גם ממש שמח שהלכתי אליהם לבד ואמר לי שחבר שלו אמר לו בחתונה כמה שזה לא מובן מאליו שאני וההורים שלו בכאלה יחסים שאני יכולה להיות איתם לבד כשהוא לא נמצא . והוא ממש שמח על זה . בתכלס אני לא יודעת מה קרה לו שהוא התהפך. כתבתי שאפילו קניתי לו מתנה בהפתעה והוא אמר תודה אבל היה נראה לי כאילו אין לו כוח לא אליי, לא למשפחה שלי שבדיוק אותו ערב יצאנו איתם. ונמאס לי שאני כל הזמן עסוקה בלהסביר אותו לעצמי ולהרגיע את עצמי למה הוא לא נחמד, למה הוא עצבני למה הוא עובד קשה ולמה הוא עייף , כי כשלאנשים יש ילדים יש אלף סיבות כאלה, אבל אתה עושה מאמץ להיות סבלן. גם נוסף לזה אין לנו ילדים אז כשיהיו ילדים בכלל יהיו לו המון סיבות להיות לא נחמד אליי? כי זה בהחלט מוסיף לחץ לחיים ועייפות. הוא אמור לדעת לתמרן בזה. במיוד בתקופה שאמרנו שנותנים פוש ליחסים והוא רואה שאני מנסה . אז למה אתה הפסקת לנסות באמצע שיהיה נעים? ערב לפני שיצאנו עם המשפחה שלו הוא חזר מאוחר מאוד והוא הגיע עם שלל תלונות . ואני חייכתי אליו כשנכנס והשתדלתי ממש להיות חיובית ולהשרות אוירה טובה בבית כי הנחתי שהוא עייף. אבל הוא לא הפסיק להיות נודניק. אמרתי לו בשלב מסוים בשקט- רק שים לב מי תורם לאוירה השלילית בבית הערב. זה לא רק תלוי בי. והוא בא והתנצל ונתן נשיקה, אז אמרתי לו בסדר. ואחרי כמה דקות שנרגעתי ניגשתי אליו וחיבקתי אותו ואמרתי לו תודה שהתנצלת אני מעריכה את זה . והוא חיבק חזרה. אז זה לא שאני איזו מכשפה שלא מתגמלת אותו על המאמצים. אבל זה ממש קשה לסחוב את הקשר על כתפיף. והוא גם אתמול נתן לי הרגשה שהוא כאילו ממש עצוב בזוגיות וזה מרגיז כי גם אני עצובה ולא מקבלת המון מענה להרבה צרכים שיש לי , בעיקר רגשית, כי הוא כזה אטום ויכול להיות קשה לשוחח איתו, או שהוא לא שם לב ופוגע באמירות ("את לא סותמת ת'פה) ואחרי זה אפילו לא זוכר מה אמר שפגע בי כל כך . אז אני מצפה שהוא יבין שגם לי לא הכי גן עדן ואם אני מתאמצת לתת לו תחושה שבראש סדר העדיפויות שלי זה לשמח אותו עכשיו ולהתאבד על הקשר הזה, אז שהוא גם יעשה קצת יותר, אם לא לומר אני אוהב אותך , או לחבק או לעשות מחווה אינטימית ומקרבת, אז לכל הפחות שיפסיק להתנפל עליי. במיוחד כשאני לא מרימה את הקול עליו או מתעצבנת או נפגעת על כלום כל השבוע ורק סופגת את היחס המשונה שלו שהתהפך.
נורא בולט שהוא מהסס לגביי. אבל זה לא פייר. אני גם יכולה להסס לגביו בקלות. זה לא שהוא האיש הכי מכיל טוב וסבלן בעולם. אבל אני מלאת מוטיבציה להרים את הקשר הזה. ומשתדלת לכבד אותו . אני פשוט מרגישה שהוא חושב שהוא חושב עליי אבל למעשה ביחסים האלה הוא חושב רק על עצמו. קשה לו עם הדת אבל הוא לא חושב אם לי קשה עם זה שהוא חילוני ואני מוותרת על דברים. קשה לו שאני רוצה לעבור דירה אולי אבל לא קשה לו לחשוב שאני חיה במקום חילוני וכל שבת כמעט אצל ההורים החילונים שלו. קשה לו שאני לפעמים זקוקה לתשומת לב , אבל לא קשה לו להתעלם ממני. אני רואה את אחיו ואשתו איך הם מדברים בארוחת שישי, בינם לבין עצמם וגם ען אחרים. בעלי בארוחת שבת אצל משפחתו בקושי מחליף איתי מילה במהלך הארוחה . אני יכולה לומר לו משהו והוא בכלל לא שם לב. בקיצור לשנינו יש איפה לעבוד וזה מאוד קשה כשלא רק שאני מרגישה שהוא לא שותף למאמץ, אלא שממש אני מרגישה שהוא בוחן אותי , כאילו בכוונה לוחץ לי על הנקודות שמפריעות לי כדי לראות איך ארגיש ואיך אגיב. (זה לא מה שהוא עושה בטוח, אבל זה מרגיש כאילו הוא בכוונה עושה דברים יודע שיפריעו לי. עד כדי כך הוא לא שם לב ולא מתאמץ לשים לב לדברים שצריך לשפר בינינו)
סליחה על אריכות דבריי. אני פשוט מלאה כרימון P: (בהיבט הפחות נחמד אולי )
קבלי חיבוק ועצהרפואה שלמה
ובאופן טבעי זה יוצר צפיה לקבל יחס דומה בחזרה.
סוף סוף מדובר בזוגיות ...
שולחת לך אהבה, הערכה מכל הלב!
עכשיו לעצה.
כתבת שזה בולט שהוא מהסס לגביך.
הייתי מסייגת ואומרת שהוא מהסס לגבי היכולת שלו להתמודד כל החיים עם אשה דתיה.
אל תביני אותי לא נכון. את לא לוחצת עליו, אבל הוא יודע, למרות ההתנהגות שלו, שאם הוא רוצה בקשר הוא יצטרך לשלם מחיר.
ההצעה היא שבאמת תתני לו זמן. ולא מתוך פחד שהוא עוזב אלא מתוך אמונה שהקב"ה רואה כמה את רוצה ויהיה בעזרך לשמור על הבית.
אחרי שהוא יסיים להתבשל במיץ של עצמו, הוא יהיה מסוגל להחזיר אהבה.
אני לא אומרת שתהיי קרירה, אני אומרת שתסמני לך ביומן חודשיים סבלנות, שבהם את לא "מתאבדת על הקשר" ולא נשברת. חיה בתקווה לטוב אבל לא רודפת אחריו.
אם הוא לא שלם עם הזוגיות המורכבת הוא מוכרח לעשות את העבודה הפנימית עם עצמו לפני שהוא ממשיך.
יש היום מרכז לזוגות מעורבים שעוזר להם להתמודד. - ב"סרוגים " הייתה כתבה לטו באב, ובטח תמצאי באינטרנט.
אבל בעלך עוד לא במקום שהוא שלם עם עצמו ויכול לבוא איתך לשם.
תני לו זמן.
אם את אוהבת אותו תני לו זמן.
ובינתיים, כמו בשיר, קני לך תפוחים ותמרים, המתיקי את יומך.
הילדים יגיעו כשהוא ירגע ויחליט.
לא מהססים שנים. את יכולה לההרפות, להשקיע זמן ומרץ בבית (באיך שהוא נראה) וגם זה ישדר טוב בלי "לנדנד לו"
בכלל עוד מעט אלול וזה זמן טוב של התפייסות.
עוד משהו קטןרפואה שלמה
ובמשפחות פחות "מושלמות" פורח פתאום פרח נדיר. ואפילו שני פרחים, שלושה... 🌺🌸🌷
תזכרי תמיד שיש שותף שלישי, והוא שסופר ומונה וזוכר את כל הנשכחות - ומשלם טוב לאוהביו.
בהצלחה
עלית על הנקודה בחוכמתךתקווה_לעתיד
מפליא שמתוך כל המלל הרב שרשמתי, הצלחת לדלות פרט מידע שהוא הכי מדויק ונכון.
הוא באמת מאוד מאוד נסער מנושא הדת. זה מעסיק אותו, זה מטריד אותו, זה באמת מה שהוא מרגיש. שהוא לא יודע איך הוא יוכל. שהוא אדם שהחופש נורא חשוב לו. שהוא חשב שהוא יוכל להתמודד עם השבת והדת אבל הוא מגלה שזה גם חגים, והוא מגלה כמה הוא מחובר לדרך בה גדל - חילוני.
אני לא כזו דתיה. באמת שלא. אבל המעט שאני כן- מאוד מגביל אותו. אפילו שאני משתדלת כמה שיותר לשחרר. והוא אמר לי בעצמו שהוא יודע שזה לא אני. שזה עצם הנוכחות של הדת בחיינו. הוא חשב שנהיה יותר מסורתיים. בכל מקרה את צודקת. אני אנסה להשקיע במקומות אחרים . בעצמי, בקשרים שיש לי. בבית (האמת שאני מאוד משקיעה בבית).
אתמול הלכנו לראות סרט בקולנוע "חולי אהבה" שמדבר על זוגיות בין פקיסטני לבין אמריקאית.
זה גם היה סרט שמאוד מתמקד בזוגיות, באהבה וזה היה נחמד קצת לראות איתו משהו כזה... שמעורר את הרגש, ומזכיר איך זה אינטימיות ואולי להעיר בו את החשק לחזק אותה איתי?
וגם על ההתגברות שלהם על הפערים במוצא.
אמנם בכיתי כל הסרט (כמובן) והוא לא ממש התיחס רק ישב בשפת גוף שהיא ממני והלאה (שיכל רגליים לצד השני) מה שהעיד על המתיחות ביחסים בינינו בתקופה זו. אבל השתדלתי לא להתיחס ולהבין שזה הדדי. ולהנות מהסרט ומזה שיצאנו יחד למרות הכל.
אני ממש לומדת להיות הבת זוג שאני לפעמים צריכה בעצמי מהבן זוג שלי. מכילה, לא עושה עניין ממצבי רוח שלו, מעבירה. לא לוקחת אישית . אני אנסה כמו שאת אומרת גם פחות "להתאבד על הקשר" ולהיות יותר רגילה, נינוחה ולשמור על הסבלנות, על לתת לו זמן לעצמו, לא להפגע, לא הגיב לכל דבר שהוא אומר או עושה שנראים לי עוינים או לא נעימים. ולאפשר לו להוציא קצת מהתסכול ולהתאוורר ולהרגיש בנוח לידי.
ואולי גם להניח לו זמן לעצמו להחליט מה הוא מרגיש כלפיי בדיוק והאם הוא רוצה בזה.
ובמקביל באמת תמיד מתפללת שה' ישמע, יעזור ויכוון. ושאם זה הזיווג שלנו (אני מאמינה שכן) שיכוון אותנו לעשות את העבודה המתאימה, להתקרב, להפשיר כל אחד מהכעסים והאכזבות שלו, ולגלות את האהבה שלנו מחדש .
מקווה שתהיה לנו הזכות לבנות משהו טוב עם הזמן ולטפח את הזוגיות הזו למשהו יותר רגוע בוגר ובשל.
תודה על התגובה שלך. היא האירה לי דברים. אם יש לך עוד משהו לומר - את מוזמנת. זה תמיד מבורך כי זה מאיר לי נקודות מהצד..![]()
כן יש לי קצת פחדתקווה_לעתיד
שהוא פחות אוהב אותי, ולאט לאט כאילו חושב שאולי שווה לו לוותר ולמצוא זוגיות אחרת. עם מישהי אחרת. אולי כבר ראה מישהי אחרת? שסימן לעצמו שאולי היתה מתאימה לו יותר ולהשקפת עולמו?
מצחיק שתקופה ארוכה אני התלבטתי לגבי הזוגיות. אבל לאחרונה ככל שהפרידה עלתה יותר, החלטתי שאני רוצה להשאר ולעבוד. אבל לפני שבוע בדיוק גם הוא אמר- בואי לא נדבר על פרידה יותר. עכשיו אנחנו עם הפנים קדימה ורוצים שזה יעבוד.
ואמר שהוא אוהב אותי .
אבל מה אם הוא כל כולו במחשבה על הדת ומרגיש שאז מה אם הוא אוהב אותי, וכמו שאמרנו הרבה פעמים- אהבה זה לא הכל? אולי קשה לו עד כדי כך שהוא מבין עם הזמן שהוא לא מסוגל, וגם אנחנו לא מסתדרים מי יודע מה אז עדיף לנטוש את האוניה ולהיות לבד קצת ולמצוא אשה שמתאימה יותר בלי כל הבוג'רעס?
אולי זה שאני עכשיו פתאום רוצה ולא זו שמתלבטת וקשה לה וחסר לה , אולי זה פתאום מוריד לו ממני??
הוא אהב אותי כל כך. ללא תנאי. כמו שאני.
פתאום לפני יומיים יצאה לו יציאה של "חבל שאת כך וכך" סתם על משהו . וזה צבט לי בלב. אני לא מכירה משפטים כאלה ממנו. אני רגילה שהוא אוהב אותי בפשטות.
פתאום אני כבר לא בטוחה מה הוא חושב עלי. פתאום נדמה לי שהוא חושב עליי לא בטוב. שהוא לא יודע כמה הוא רוצה אותי בכלל. וזה קשה.
חזקי ואמצירפואה שלמה
הראשונה, האם יש לו סיכוי למצוא מישהי חילונית שיאהב אותה כמו שהוא אוהב אותך, והיא תאהב אותו כמו שאת אוהבת אותו... על השאלה הזו הוא ענה לעצמו תשובה שלילית, כי הרי אמר לך עזבי את הדיבורים על פרידה.
כאן כבר הצליח להגיע להחלטה.
הבעיה השניה והיותר קשה, היא שהוא רוצה ילדים. והיום הוא מבין שהם יהיו דתיים. כי ככה את תחנכי אותם - ויש לך עוצמות אהבה שיתקשה להתחרות איתך.
זה לא רק החופש שלו שחשוב לו. זו החירות לקחת בשבת ילדים לבניאס, לתפוס גלים בים, לטיול אופניים ביער...
את מבינה, גם לו יש שבת. השבת שלו בעיניו היא מתנה מבורא עולם לעשות מה שהוא רוצה עם מי שהוא אוהב! יהודים חילונים אוהבים את השבת ונלחמים עליה -כמו שהיא לפי חינוכם...
קחי גוי תציע לו לעשות תורנות שבת להרוויח 200% הוא מסכים מייד... יהודים לא! רק בכפיה יהודי עובד בשבת. כשמאיימים עליו שיפטרו אותו...ומתעללים בו....
אבל *איך תראה מנוחת השבת* זה החינוך מהבית קובע. לכן הוא כל כך נסער.
עכשיו, ממה יש להלחץ?
אם הוא מצליח לבשל את עצמו כמו שהוא מקווה, אז הרווחת והילדים הרוויחו.
אם הוא לא מצליח, אז זה יהיה סבל גדול לגדל את הילדים שלו. את תתייסרי כל שבת, כל חג...
לכן אני מציעה לא להרים את המכסה מעל הסיר - כלומר לא להעיר אותו מהרהוריו הפנימיים. לתת לו את מנוחת הנפש לוותר גם על ה"חופש" של הילדים...
הוא מתרחק ממך כי את מבינה את ההתלבטות שלו ואת מנסה-ובצדק- להשפיע על ההחלטה שלו.
אבל זה חייב לבוא *מהבחירה החופשית שלו*.
אני רואה שהשטן מרקד בינכם בכל הכוח, וזה סימן שהוא קרוב להפסיד אז הוא מתאמץ חזק.
את תרכזי כוחות בתפילה. הקב"ה בצד שלך. זה הבן שלו! ! !
תעשי את ההשתדלות שלך בשלום הבית, בתפילות.
גם- תרחמי קצת עליו... מבחינתו הוא צריך להכריע אם להכנס ל"מאסר עולם". רפדי את דרכו בשושנים 🌷🌷🌷🌺🌺🌺🌸🌸🌸
כשירגע - הוא יראה את האור. וגם את.
בשורות טובות
אוי אלו מילים מנחמותתקווה_לעתיד
תודה על הביאור הקסום ועל שברוב תבונתך את מוליכה אותי יד ביד בשביל ההבנה הזה.
אני אנסה להניח לו להתבשל בתובנותיו.
ואמתין ל"פסק הדין" הבחירי שלו...
בנתיים אתפלל ואנסה להיות מכילה מבפנים למצב שנקלע אליו.
ואמן שנצליח לחיות ושכינה בינינו. וגם אם לא- הכל משמיים , זה רצונו וכך צריך להיות.
גיבורה!רפואה שלמה
תודה
גם לך יקירהתקווה_לעתיד
רוצה לעזור ולא יודעת איך אם היה לו רב הייתי ממליצהאני לי
מצחיק שאת כותבת את זהתקווה_לעתיד
אפילו שאני דתיה, אני לא ממש בעד כל העירוב של רבנים .... יש דברים שצריכים להיות בין בני הזוג.
מכבדת את כל מי שזה מתאים לו. אבל בקטע הזה אני דומה לבעלי. יש דברים בעולם הדתי שאני פחות מתחברת אליהם...
אבל מעריכה את הרצון שלך לעזור לי.
אז בואי ואספר לך. בעלי היה ככה ממ'ש כמו בעלךאני לי
שמחה בשבילך שזה עזר לךתקווה_לעתיד
כמו שאמרת יש הרבה משתנים. אצלנו אין דמות רב. בטח לא לו ולא לי.
אני לא מזלזלת באפשרות ואדרבה שיש עוד אלטרנטיבות. כאן זה לא המצב .
ודוקא בחלק הכלכלי יש לנו תקשורת מאוד טובה, וגם מסתדרים יפה הוא עם משפחתי ואני עם משפחתו.
אני יודעת שאדם מייעץ עיצה מעולמו ואני מודה לך.
אין לו אדם שהולך אחריו וזהו.
היישירקי
אז אני אגיד לך שכשהיה לי משבר עם בעלי תקופה ארוכה הוא פשוט התחיל להתייחס בדיוק כמו שאת מתארת ולא הכרתי אותו ככה בחיים!!! וככ רציתי לדבר איתו והוא פשוט לא קלט כלום חזר על הטעויות המשיך עם אותם טיעונים פשוט לא היה לו כוח ומוטיבציה למרות שהוא ממש רצה... הוא כבר נשבר וזאת הייתה הדרך להבין את זה ככה הוא ביטא את זה עד שהוא אמר לי אחרי ריב כזה אני חייב לנוח חודשיים! ואני התפוצצתי בתוכי אני יחכה חודשיים שהכל ככה תוסס ולא פתור ?!התחרפנתי...
אז יש מצב שבעלך צריך מנוחה ארוכה עד שתשבו לדבר על העניינים הלא פתורים ... וגם בתקופה הזאת הוא בטח ימשיך עם התגובות האלה אבל לאט לאט זה אמור להתמעט...ופשוט תצטרכי להמשיך להתאפק ומי כמוני יודעת מה זה להתאפק ואני אופי שלא יכול לסתום תפה עד שזה לא נפתר...זה קשה אבל משתלם... אז הוא שבור ותוסיפי לזה את עניין הדת אז בכלל ( וזה ממש מה שאני גם שומעת מחברה שלי שאצלה הוא התפוצץ כבר מזה... ) אז תני לו את הזמן שלו זה פליטות פה שהם אחר כך מצערים עליהם וזה יוצא מתסכול... אצלנו מה שעזר זה שאחרי התקופה הנוראית הזאת קניתי לנו במתנה את קלפי ״ בשניים״ יש פה גם שאמרו שיש את ״ כרטישיח״ ופשוט ישבנו וליבנו קצת קצת בעדינות.. ואפילו עשינו ביחד מחברת ( נשמע כיתה א׳ אבל ממש עזר לנו) ובניתי אותה בעזרת הכרטיסים גם
לדוג׳ דף 1: למה בחרתי חהתחתן דווקא איתך- מה משך אותי בתכונות שלך לפני הנישואין דף 2 - מה התכונות הטובות שגילתי בך... וכך הלאה בהתחלה דברים טובים ואוהבים אפילו מכתב ואחר כך מה הייתי רוצה שנתקן או שנעשה יותר ביחד( זה ממש תמצית אם תרצי את המבנה ממש תפני בפרטי בכייף) וככה הוא גם לא שכח!!
אבל עד שתדברו בכל דרך שתבחרו... חייב להתאפק אני ממש מבינה אותך כמה זה קשה אבל אחרי שהוא קצת ינוח מהמצב זה יתן לו כוח לדבר אפילו פעם בשבוע או כל יום כרטיס אחד...
הוא אוהב אותך אבל הוא שבור וגם את מן הסתם... אז עכשיו כל דבר קטן שיזכיר לו שאולי את רוצה לרמוז משהו הוא עלול להתעצבן... כמו שהוא אמר ״ כי את לא יודעת לסתום״ אולי כל דיבור מלחיץ אותו שיגרר פתאום לשיחה או ריב אז הוא בולם..
לא מצדיקה אותו רק מנסה לעזור לך להבין...
כי כשאני הייתי שם לא הצלחתי להבין את זה....
מתארת את זה נכוןתקווה_לעתיד
אני חושבת שגם בגלל ההבנה הזו, פתאום מתאפשר לי להתאפק ולא להעלב ולא להפגע עד עמקי נשמתי ולהמשיך הלאה. שזה משהו שאני פשט לא עשיתי אף פעם, וממש קשה לי לעשות. אני אדם נורא נורא רגיש.
כל דבר שהוא אומר לי אני ממש נפגעת קשה זה לא שהוא אף פעם לא היה כזה. אבל לאחרונה זה די רציף.
זה שהוא קצת קריזיונר זה כבר יצא לי להכיר וזה חלק מהקושי שלי מולו. אבל עכשיו אחרי שראיתי שאנחנו או נפרדים או יחד, אז זה נתן לי מוטיבציה לתת המון מעצמי. לוותר כשאני נפגעת כדי לא להכנס לשיחות\פיצוצים וכדומה... אלא שיהיה כמה שאפשר - עד כמה שזה תלוי בי- חלק ובלי יותר מידי עניינים. פשוט לבלוע ולהבליג ולא להתרגש יותר מדי. אז היה לא נחמד אלייך? לא נורא, תצאו בכל זאת תנסי לדבר איתו כרגיל. פעם אין מצב שהייתי ממשיכה כרגיל. אם הייתי נפגעת הייתי מחרימה אותו. לא יוצאים, לא מדברים, מבטלת תכניות. הכל.
החלק של להמתין עכשיו בסבלנות תקופה ולשמור על קור הרוח והעדינות מצידי- אני חושבת שאני מסוגלת, וזה שסיפרת לי את המקרה שלך מחזק אותי יותר.
מה שיהיה בעייתי זה החלק של "בשניים" וכל המשחקים האלה. הוא לא סובל את זה פשוט סולד מכל דבר כזה.
כשהצעתי לו שכל אחד יגיד משהו אחד שמפריע לו בשני וננסה לשפר הוא אמר שנמאס לו מהמשחקים האלה וזה לא עובד. אבל איכשהו הצלחתי לשכנע אותו שנסיים את השיחה הזו.
ככה סתם אין לו סבלנות לשום שחה על היחסים.
אני אקח את העצה שלך ואעזוב את השיחות על היחסים אניח לו להרגע אפילו חודש.
ולגבי הדת- הוא מאמין ודי בסדר עם הדת ואני דתיה לא אדוקה בכלל.... מכנסיים, בלי כיסוי ראש. וכו'.
אבל השבת . "רפואה שלמה" היטיבה לכתוב בדיוק מה המוקד של העניין.
בהצלחה לחברה שלך, וגם לנו. זה לא מתאים לכולם לחיות בעירוב. צריך המון המון אורך רוח סובלנות ורצון טוב שזה יעבוד. אחרת זה מתכון בדוק לקלאשים.
הלוואי והאיש שלי היה משתף פעולה עם כרטישיח ודומיו!![]()
...שירקי
אני שמחה שתוכלי לעמוד בזה...!
וכן נשמע שאתם וחברה שלי מאוד דומים..אמן שכולם יצליחו
ובסדר עד שתדברו יש לך זמן לחשוב על דרכים יצירתיות מעבר לכרטישיח.... ולכי תדעי מה יהיה עד אז...אולי הוא יזרום ... ב״ה שהכל יהיה רק טוב
מאחלת לך ולכולנו המון הצלחה בתקופות כאלה ובחיי הזוגיות בכלל❤️
לגמרי!!תקווה_לעתיד
תודה ![]()
(מאיפה יש לך לב?
) חמוד)
בהצלחה לכולם אמן ואמן
חח זה מהמקלדת של הפלאפון...שירקיאחרונה

בבקשה תקראוLibi9999
לפני כמה שנים הייתי במקום של ייאוש.
התחתנתי צעירה ותמימה עם אדם שפגע בי ורמס אותי יום־יום, מהרגע שנכנסנו לנישואים.
אחרי שנים של פחד והשפלה, הגיע רגע אחד מכריע – תקרית שבה הוא הרים עליי יד.
באותו יום קיבלתי החלטה: אני הולכת, ולא חוזרת.
ועשיתי את זה.
עזבתי עם הילדים שלי ויצאתי לדרך חדשה.
המשפחה תמכה בי, החברות והחברים עטפו אותי, וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו.
והכי חשוב: אני גאה בעצמי.
עברתי מהחושך אל האור.
הצלתי את עצמי – בזמן.
והצלתי את הילדים שלי.
היום אני במקום אחר לגמרי.
יש לי עסק פרטי, יש לי רישיון, ובעזרת השם יהיה לי גם בית משלי.
ועדיין, כמו לכל מי שעבר טראומה, יש תקופות של נפילות באנרגיה.
אולי זיכרונות, אולי פצעים שהודחקו.
לא מזמן, כשמצאתי את עצמי שוב במצב ירוד, עלו בי תמונות מהעבר:
איך אחרי מכות או יריקות לפנים הוא היה יוצא מהבית,
ואני נשארת לבד בחדר, בוכה,
עם הילדים הקטנים סביבי.
בלי למי לספר, בלי כתף להישען עליה.
ואז נזכרתי איך הייתי מגיעה לכאן, כותבת שרשור,
ואנשים זרים – טובים – היו מגיבים, מחזקים, מרימים אותי מהרצפה.
כי אז באמת לא היה לי עם מי לשתף.
כשקיבלתי את ההחלטה להתגרש, אנשים לא האמינו שאעשה את זה.
זה היה צעד אמיץ, כמעט בלתי נתפס.
והיום אני רוצה לומר תודה.
עברו כמה שנים, אבל תודה על האנושיות, על הטוב, על היד המושטת.
רק לומר: בסוף יש סוף טוב, גם אם הדרך קשה וכואבת.
יש אור גדול בדרך.
תהיי חזקה.
תאמיני בעצמך
ווווווואאאו, איזו מלכה!!!!!!דיאט ספרייט
לא זוכרת אותך ובטח לא הייתי אז כאן בכלל.
אבל מה שכתבת ומה שעשית- וואו!
אישה מלכה!
תודה שנתת פה השראה לאומץ!
הלוואי שתצליחי בכל מכל כל!
זה נראה שהסיפור הזה מופיע כאן לראשונהשלג דאשתקד
כך שאף אחד לא היה כאן כדי לחזק...
(סליחה שאני מעלה את זה בזהירות, אבל יש סיכוי שאנחנו מתרגשים מיצירה לא מאוד משובחת של ai)
זה נראה אמיןמישהי נשואה
מקף עליון, מקף ארוך?יוני.ו.
וואלה מעורר חשד ..מישהי נשואה
רק הראשוני והמובהקיוני.ו.
התוכן עצמו גם מעלה כמה חשדות.
בבקשה, תבוא הכותבת ותבדה אותנו.
אלא אם כן היא סופרת במקצועהמישהי נשואה
אבל כן
קראתי שוב
ואכן יש מצב שזה בינה מלאכותית.
והסיכום: תהיי חזקה
תאמיני בעצמך.
קצת לא קשור לכל הטקסט הקודם.
אם המטרה היתה לחזק מישהי
אז למה רק בסוף?
כל הפוסט מדבר על להגיד תודה
ואז בסוף
תהיי חזקה
תאמיני בעצמך
אז למי דיברו ופנו בפוסט הזה?
לאלה שעזרו?
או למי שרוצה לעשות צעד?
את מעליבה את הסופרים במקצועםיוני.ו.
(ולעניין: שוב, אולי מבוסס על סיפור אמיתי, ונעזר בבינה מלאכותית,
וכן כמו שאמר שם, דרושה זהירות. אבל גם מצידנו כסתם אנשים בעולם המשוגע הזה דרושה זהירות. ואצ"ל בפורום אנונימי וכו'.
תבוא הכותבת עם תגובתה והערותיה.)
וואלה עכשיו שמה לב לזהסטודנטית אלופה
את כנראה טובה לא רק ב-aiיוני.ו.
אלא בן אדם אמפתי באופן כללי, לכן זה מיד נגע בך.
אבל בתוכן הדברים יש סתירות 180 בין הרישא והסיפא.
האמת שלא הבנתי מ זה מקף עליון מקף ארוךדיאט ספרייט
מה זה?
ובכלל למה שאנשים ימציאו סיפור?
מה יצא להם מזה?
סימנים מסגירים של a.iבחור עצוב
כמובן שיכול להיות שמדובר גם במישהי אמיתית שנתנה לai לשפץ לה את הכתיבה.
תודה על ההתייחסותדיאט ספרייט
אכן שאלה טובה: למה שימציאו סיפור?שלג דאשתקד

הסברפשוט אני..
מקף עליון הוא מקף שנמצא בחלק העליון של השורה, בשונה ממקף סטנדרטי שנמצא בגובה של אמצע השורה.
למשל מתוך הטקסט שנכתב כאן:
יום־יום.
שימי לב שהמקף נמצא ממש בקצה העליון של השורה.
מקף ארוך הוא מקף באורך של שני תווים, ולא של תו אחד. למשל מתוך הטקסט שנכתב למעלה:
וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו
וכולם היו גאים בי - אפילו בני משפחה שלו
(לשם השוואה הכנסתי למטה משפט זהה עם מקף רגיל).
כלומר הטקסט כאן נכתב בוודאות על ידי AI ולא על ידי הפותחת.
השאלה היחידה היא האם ה-AI המציא את הטקסט מאפס, או שהכותבת כתבה את הטקסט כולו בעצמה ורק ביקשה מה-AI עזרה בניסוח.
שאלתי את הצא'טנפשי תערוג
בקיצור כן – אי-אפשר לדעת בוודאות אם הטקסט נכתב בידי אדם או בינה מלאכותית.
אבל אפשר לנתח סבירות.
מה גורם לטקסט להיראות אנושי:
יש בו רצף רגשי אישי מאוד ולא רק מסר כללי.
יש פרטים קונקרטיים ולא “יפים מדי”: יריקות, חדר, ילדים מסביב.
יש שבירות: חזרות, משפטים קצרים, עצירות – לא סגנון “מלוטש”.
אין ניסיון למכור משהו או להעביר מסר שיווקי ברור.
הסיום לא חד או דרמטי מדי – אלא רך, כמעט מהסס.
אלה דברים שבדרך כלל אדם כותב מתוך חוויה, ולא טקסט שנוצר “לפי תבנית”.
מה כן יכול לגרום לאנשים לחשוד ב-AI:
מבנה מאוד ברור: חושך → החלטה → יציאה → אור.
שימוש בביטויים כלליים כמו “מהחושך אל האור”, “יש אור גדול בדרך”.
עברית תקינה וזורמת יחסית לאורך טקסט ארוך.
אבל חשוב להבין:
גם בני אדם כותבים כך, במיוחד בפוסטים של רשתות חברתיות או שרשורי השראה.
השורה התחתונה (הכי חשובה):
אם מישהו היה שואל אותי כעלה, בלי לדעת שום דבר נוסף –
👉 הנטייה היא שזה טקסט אנושי, אולי כזה שעבר עריכה קלה,
אבל לא טקסט “קלאסי” של בינה מלאכותית.
ובאמת חשוב לומר:
גם אם כן הייתה מעורבות של AI בעריכה או ניסוח –
זה לא גורע מהאמת, מהכאב או מהכוח של הסיפור.
אם תרצה, אני יכול:
לנתח האם הטקסט דומה לפוסטים ויראליים מוכרים
להצביע אילו משפטים מרגישים הכי אנושיים
או להפך – אילו שורות היו משתנות אם זה היה AI “טהור”
רק תגיד.
רק אומרת שעורכי לשון (כמוני)מתואמת
גם משתמשים (ומשנים לאחרים) במקף עליון (וגם בסימני פיסוק תקינים).
ספציפית בפורומים אני לא משתמשת במקף עליון כי בטלפון הנייד אין (ומשם לרוב אני גולשת), אבל על שאר כללי הפיסוק והניסוח אני משתדלת להקפיד (כמובן, לא באותה רמה שבה אקפיד בטקסט רשמי).
[מאפיין אחד ששייך רק לבינה המלאכותית הוא מקף מפריד ארוך מדי... ואת זה כבר למדתי לזהות גם בטקסטים שנשלחים אליי לעריכה😏]
אבל מסכימה עם הכותבים פה שסימני הפיסוק הם לא החשד היחיד שמצביע על כך שמדובר פה בבינה מלאכותית...
מתי אמורים להשתמש במקף עליון?דיאט ספרייט
במילים שמחוברות זו לזומתואמת
כמו בדרך-כלל, בכל-זאת, אף-על-פי.
ובעוד מקרים, שלא כאן המקום לפרטם... (המקום לפרטם הוא בלימודי עריכת לשון
)
תודה (כבר לא יסתדר לי בגלגולדיאט ספרייט
בתורה..בחור עצוב
איפה בתורה סימני פיסוק?דיאט ספרייט
בתנ"ך יש מקפים עליוניםמתואמת
מה עושים בעברית מודרנית עם מקף עליון?הסטורי
הסברתי לעיל לדיאט ספרייט.מתואמתאחרונה
יש מקף עליוןבחור עצוב
קטעמשה
אבל זה נכון שבאמת לא משתלם היום להשקיע בזה היום בגלל שזה נראה כמו AI.
תודה, מענייןדיאט ספרייט
מחילה, היו כאן לאורך השנים כמה וכמה נשים מוכותהסטורי
אין לי מושג על הסיפור הספציפי, אבל הדיון הזה שאתם מנהלים כאן, עלול להחליש את הקוראת הסמויה שעכשיו מנסה לאזור כחות ולקום ולצאת.
מסכימה. בין אם מדובר במשתמשת אמיתיתדיאט ספרייט
ובין אם לא.
הכי חשוב שמי שקוראת תדע שנוכל להוות עבורה כאן מרחב ביטחון אישי ונשמח לתת לה כוחות.
יש עוד משהו חשובשלג דאשתקד
יש סיבה למה פוסטים כאלה נשלחים, יש כאן כל מיני מזימות. אני מכיר אנשים שנפלו וגם יוצא לי לדבר עם כותבים בכל מיני מקומות והם אפילו לא ערים לפחים שטומנים להם.
אז העירנות שלנו מאוד חשובה, וכן, צריך לעורר ולקלקל לאנשי הפישינג!
וואו איזו מדהימה ואמיצה את!!!סטודנטית אלופה
מאחלת לך רק טוב!!🫂❤️
וואו, בהצלחה רבההסטורי
איזו גבורה!זיויק
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
הפריע לי שכתבתאדם פרו+
"הפנטזיות של כבודו"
זה לא מכובד.
אני רוצה למחות
זה בסדר שמפריע לךשלג דאשתקד

הריני מוחהאדם פרו+
קיבלנו מסירת המודעה 🤗שלג דאשתקד
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה
לשאול אותו
אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט
חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד
זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).
שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.
אמנם להתבחבש בזהמישהי נשואה
יכול ליצור יותר מידי התעסקות בעניין
אם זה באמת לא עניין גדול
אז שלא ייפגש עם הסטודנטית.
זה יכולה להיות שיחה קצרה
שאשתו פשוט תגיד לו
תשמע זה מפריע לי....
אני ממש אשמח אם תמצא סטודנט ללמוד איתו במקומה.
אם זה מקובל על בעלה אז הכל סבבה
שוב כל אחד והסטנדרטים שלו
אני מכירה מישהו שכן למד עם סטודנטיות כי לא היתה ברירה בפקולטה הספציפית שבה הוא למד
אולי לא היו מספיק סטודנטים...
הוא אשר אמרתישלג דאשתקד
פשוט להגעד לא, או לתת גבולות כלשהם שמקובלים עליה.
אבל חהתחיל לדון איתו איך הוא היה מרגיש ומה דעתו אם וכאשר ולמה ושמה, זה מתכון למשבר בזוגיות.
כן מה שאני הצעתי מכיל התנצחותמישהי נשואה
קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפ
זה תלויוהנה חלום
יכול להיות שאני שטחי ופרימיטיבי אבל אגיד לך בכנות:
אם היא בחורה יפה - יש לך על מה להיות מוטרד.
אם היא מכוערת, אין מה לדאוג.
לא נכון, ממש לא נכוןהסטורי
יופי זה גם עניין של טעם אישייעל מהדרום
לק"י
ואני גם לא מסכימה איתך.
אגלה לך סוד קטן...פשוט אני..
גם מכוערות מתחתנות,
גם מכוערות נמצאות בזוגיות מאושרת,
גם מכוערות יכולות לבגוד,
גם מכוערות יכולות להיות מאהבות...
גם אני לא מסכימה לגבי זהמישהי נשואה
במצב של חוסר בבית
לא מדברת על זאת שפתחה את השרשור
חלילה
כי היא אמרה שיש להם זוגיות יפה ברוך ה'
אבל במצב שחסר בבית
בקלות אפשר להיסחף
גם בלי חוסר בבית, מכוערת יכולה להוציא את היופיאורין
שבתוכה - ככל שמכירים יותר ומדברים יותר, אפשר ללכת שבי אחרי אישיות יפה שקורונת החוצה.
אז את אומרתמישהי נשואה
שגם אם לא חסר בבית
אפשר ליפול בשבי של בגידה?
ודאי מה השאלהשומשומ
אני אומרת שצריך לשמור על דיני הרחקה בין המינים, בלאורין
בלי קשר ליופי של האשה או הגבר , וגם בלי קשר למצב בבית. פשוט שמירה לא ליפול בתעלולי היצר הרע
צודקתמישהי נשואהאחרונה
עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi
מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו
שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות
לשימוש עירוני
תודה 🙏
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות

וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
מבינה אבלמקלדתי פתח
מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?
זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.
לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג.
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
וואלה מפתיעמקינטה
האמת שאני באמת לא חושב שהתגובה שלך טובה,
ואתה גם בטח כבר הבנת את זה,
בתכלס כמו שאמרו לפני זה באמת לא בעיה לבשל, אני מבשל בבית ואשתי כמעט לא מבשלת, אני בד"כ דורג שיהיה לה אוכל מוכן.
וכן לפעמים קופץ לי בראש שבא לי לפעמים שיפנקו אותי באוכל טוב ואני יכול להבין ומאיפה זה בא לך, אבל ויש כאן אבל ללכת ולקנות אוכל, לבוא איתו הביתה, ולצפות שזה יעבור בשלום??
בחייאת לא באמת חשבת חח
פעם הבאה או שתכין אוכל וזה לא מסובך או שתלך לאכול אבל תזמין גם לה חח
ערב נשים - המלצותתתטליולה
מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️
לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.
תודה!!
אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.
הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.
מה זה יקרה?לאחדשה
כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות
איזה איזור בארץ?סוף טוב
עיצוב שוקולד לפרלינים
ציור בקפה
יש לי המלצות..
ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה
תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז
לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..
אפשר להזמין דברים ספציפיים.
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין
בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה
יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?
מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?
יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸
כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.
למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999
במדינות הגדולות
וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.
יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃
גם שם יש שפע של מסעדות כשרות
(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה" אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים)
אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה
לכי לאיזו גבעה או מקום דומה. מעניין אותך?
התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..
אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת 
או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.
אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:
למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.
כנ"ל לאיחוד האמירויות.
לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.