אני חושבת שבדמיון שלנו הכל נראה ורוד יותר.
המציאות שונה. היא האמיתית. והגוונים בה הם גם ורוד וגם אפור. בדמיון יש לך את הפריבילגיה לצבוע הכל בצבע שבא לך ולהפוך הכל לורוד ולמלא גם את המקומות החסרים בורוד. רק כי את לא יודעת איך זה באמת.
אני מבינה אותך כי כרגע את חיה בתוך המציאות והיא חסרה.
את מתארת את היחסים עם בעלך באופן מאוד מעניין.
מצד אחד- את מספרת שהיחסים הם שכליים ואין רגש או משיכה.
מצד אחר- הוא החבר הכי טוב שלך. סיפרת לו על החלומות על האקס. אין ספק שזה לא מובן מאליו בכל, ואני מקוה שאת מודעת לכך. הוא נשמע אדם מכיל. שבאמת מקבל אותך כמו שאת, ואוהב אותך, עלייך, על מי שאת, על המראה שלך (שאת לא שלמה איתו), על הדימוי העצמי המבולבל שלך, ועל זה שאת לא שלמה ביחסים איתו כי הרי שיתפת אותו על חלומות על גבר מעברך. כמה מדהים הוא צריך להיות כדי להיות כל אלו. יתכן ואת באמת לא נמשכת אליו, כי את סגורה בדמיונך על אדם אחר . מישהו שהיית מאוהבת בו. ולא ברור מהן הסיבות להתאהבות .
אני יכולה להבטיח לך דבר אחד- לחיות בחיי נישואין עם אדם, לא דומה כלל ללהיות בקשר עם אדם אפילו אם זה היה שנה וחצי.
יש משהו בנישואין שאי אפשר להגיע אליו בשום דרך אחרת. רמת המחויבות שיש בנישואין, ההבנה שהקשר הזה הוא מעל שניכם, יוצרת חיבור כמעט טוטאלי, שמאפשר לכל האי שלמויות לצאת החוצה. בין אם מדובר באי שלמות של כל אחד מבני הזוג, ובין אם באי שלמות שמקורה בחיבור ביניכם שדורש עבודה שאתם בתחילתה. הרי יש לכם שנים להרכיב את הפאזל שלכם יחד.
אני חושבת שלהשוות את האיש שלך, לאיש שלא היית נשואה אליו, זה עוול . כי אין לך דרך לדעת מה האתגרים שהיו פוגשים אותך מולו בחיי הנישואין. אין לך גם באמת מושג מה קרה בינו לבין אשתו, ואולי זה משהו בו? שהיה פוגש גם אותך לו הייתם נישאים?
הכל בגדר תהיות והערכות שאין להן באמת משמעות אמיתית מלבד להראות לך- שהמקום הודאי היחיד הוא הבית שהתחלת להקים לך.
אני חושבת שיקח זמן אבל ברגע שישתחרר הבחור ההוא לאט לאט (וזה לא קורה ביום אחד , אני מבינה) אז את תוכלי לגלות את האיש שלך וכמה שהוא יכול לספק לך חיים בריאים ואולי תוכלי לאהוב אותו ולפתח רגש , כי אם הוא החבר הכי טוב שלך- בטוח יש לך רגש כלפיו. אבל הוא תקוע כי את עסוקה בלהיות מאוהבת בדמות אחרת. שעליה את יכולה להלביש את כל הדברים שחסרים לך בזוגיות שלך ואת חושבת ששם תקבלי אותם.
וזה לא בטוח בכלל. יתכן והוא השתנה ממה שאת זוכרת. ויש לו גם ילדה כעת זה בטח לא פשוט להכנס לזוגיות כזו עכשיו. ויתכן שאפילו ששניכם דתיים כעת- אולי יש לכם שאיפות שונות או תפיסות שונות לגבי הדת?
נישאת לבעלך, לאיש אחר, שהוא שם בשבילך, אוהב אותך, מוכן להלחם בשבילך. וואוו. זה המון!
ואין לך מושג בשביל מה את חושבת לעזוב אותו. בשביל חלום שכבר אולי לא קיים, וגם אם היה, אולי המציאות איתו תטפח לך על הפנים ותגלי שהאיש שהוא בארבע אמות ביתו הוא בעל חסרונות שגם הם קשים לך. ואולי הנפילה תהיה קשה יותר, כי בו היית בטוחה שאת מאוהבת.
אני נשואה כמעט 3 שנים, ויכולה לומר לך שהיו לי הרבה דמיונות על נישואים . אז חלק באמת זה דברים שאני נושאת אליהם עיניים שיהיו בקשר שלי ועובדת על זה שהנישואין שלי יחתרו לכיוון הזה, אבל הרבה דברים- נפל לי האסימון. חיי נישואין זה מאוד מורכב, וזה הרבה עניין של התאמה שכלית, קצת רגשית, אבל הרבה תלוי באיפה הרצון שלך נמצא. ברגע שתמקמי את הרצון שלך במקום הנכון (באופן בלתי תלוי בדמות הנכספת מן העבר) ותשימי שם את האיש שאת חיה איתו, ותשאפי להתקרב אליו ולהכיר אותו ולהעמיק את היחסים ביניכם, אני מאמינה בכל ליבי ששם גם תמצאי אוצרות גלומים.