פורום הורות
בהנהלת:
מכתב פתיחה
שאלה להורים אברכים- מה זה אומר? אשמח לכל דבר. תודה!נפש חיה.
שאלתך לא מובנת...מתואמת
אני מתכוות לבעלי משפחות צעירות*- או מבוגרים יותרנפש חיה.
שיוכלו להאיר את עיניי בנושא הנ"ל
מכל מיני זוויות- טכנית/ מהותית- השקפתית
וכל מה שקשור ל להיות זוג אברך.
*הורים לילדים קטנים (תינוקות/ גן/ יסודי)
או הורים יותר מבוגרים לגילאים בוגרים יותר.
מכל מיני זוויות- טכנית/ מהותית- השקפתית
וכל מה שקשור ל להיות זוג אברך.
*הורים לילדים קטנים (תינוקות/ גן/ יסודי)
או הורים יותר מבוגרים לגילאים בוגרים יותר.
אז תנסחי את השאלה כך:מתואמת
זוגות אברכים - האם אתם יכולים לפרט מה זה אומר להיות זוג אברכים? מכל הבחינות הקיימות.
ואני אכתוב לך בחינה מסוימת:
להיות אברכים זה אומר לשים את התורה בראש, גם אם נראה שאפשר לוותר עליה בקלות. להכריח את עצמךָ או לעודד אותו בכל לבךְ - ללמוד וללמוד וללמוד. ומצד שני - להבין כמה זה קשה. לפעמים אפילו יותר מעבודה רגילה ותובענית ככל שתהיה.
חצי קלאצ. אני מסכימה עם הניסוח אבל זה לא מה שהתכוונתי....נפש חיה.
אוקי. אז תנסי לנסח ברור יותר
מתואמת
הייתי רוצה לשמוע מה זה אומר להיות זוג/הורים לילדיםנפש חיה.
שבוחרים בחיי אברכות
החל מההחלטה המודעת כזוג
המניעים
הצדדים לכאן ולכאן
ומה זה אומר פרקטית
(לגבי פרנסה/הוצאות שוטפות אחרות/פינוקים)
כזוג
כהורים לילדים קטנים
וכהורים למתבגרים שצרכיהם מישתנים.
ואם יש בנמצא דמות בוגרת שיכולה לתת מנסיון חייה כמי ש"עבר את זה כבר".
טיפים
ועצות
ושאלה לכולם- "תחנות יציאה" מחיי האברכות- קיימות?!
איך מתמודדים עם הקושי?
מה נותן את הכח?
החל מההחלטה המודעת כזוג
המניעים
הצדדים לכאן ולכאן
ומה זה אומר פרקטית
(לגבי פרנסה/הוצאות שוטפות אחרות/פינוקים)
כזוג
כהורים לילדים קטנים
וכהורים למתבגרים שצרכיהם מישתנים.
ואם יש בנמצא דמות בוגרת שיכולה לתת מנסיון חייה כמי ש"עבר את זה כבר".
טיפים
ועצות
ושאלה לכולם- "תחנות יציאה" מחיי האברכות- קיימות?!
איך מתמודדים עם הקושי?
מה נותן את הכח?
לא יודעת לענות לך למרות שאני כמעט 5 שנים נקראת אברכיתמעין אהבה
לא מרגישה שום קושי,כוחות,התמודדות...
הפוך
כיף לי
כיף שבעלי עוסק במה שהוא חלום דל שנינו
שבונה את עצמו ואת עולמו הפנימי, זה לגמרי הופך להיות שיח משותף - איך גדלים,איך צומחים רוחנית איך מתחדשים כל פעם,איך מעבירים את זה לילדים..
כיף שהוא עסוק במחשבה בעבודת ה',בתורה
כיף שיודע הלכה ומחזק אותי גם..
כיף שמה שמעסיק אותו זה לא רק ענייני חומר- שחוזר הביתה ים מטען אחר.וזה מורגש.
כיף שאוכל איתנו צהריים
ונותן לי לנוח חצי שעה בצהריים
כיף שיש בין הזמנים
כיף שיש שייכות לקהילה
הוא עובד גם אבל הרוב מתוך הישיבה- אחראי סדר, אחראי על השיעורים הבוגרים בישיבה, מעביר ש2 שעורים לתיכוניסטים..
אבל בפועל לומד בבוקר ואחה''צ.
מה הקושי?
שזה דורש לא להסחף אחרי מותרות. שצריך להתחשבן..שאין מיותר בחשבון..ולפעמים הפוך..
בעיני עיקר העניין זה גישה בריאה, מאוזנת.
שמעשית עושה כל השתדלות. אבל נפשית לא חיה מתוך דאגה תמידית, לא משווה עם אנשים אחרים שמרוויחים יותר, לא מסתנוורת משפע ה'איך היה בא לי לקנות...'
שמזדהה עם הרווח העצום מהצורת חיים הזאת- במובנים אחרים.
זה גם לא אומר שמי דאברך הוא עני
יש מילגות
יש עבודות מהצד
יש משכורת של האישה
ויש השגחה
וברור שאברכות זה לא להתאבד ולהפקיר אחריות
אם יש צורך
אז בוודאי שראוי לחשוב מחדש מה נכון לנו לבחור.
לא צריך 'תחנות יציאה'
צריך להיות אדם מתבונן ובוחר.
הפוך
כיף לי
כיף שבעלי עוסק במה שהוא חלום דל שנינו
שבונה את עצמו ואת עולמו הפנימי, זה לגמרי הופך להיות שיח משותף - איך גדלים,איך צומחים רוחנית איך מתחדשים כל פעם,איך מעבירים את זה לילדים..
כיף שהוא עסוק במחשבה בעבודת ה',בתורה
כיף שיודע הלכה ומחזק אותי גם..
כיף שמה שמעסיק אותו זה לא רק ענייני חומר- שחוזר הביתה ים מטען אחר.וזה מורגש.
כיף שאוכל איתנו צהריים
ונותן לי לנוח חצי שעה בצהריים
כיף שיש בין הזמנים
כיף שיש שייכות לקהילה
הוא עובד גם אבל הרוב מתוך הישיבה- אחראי סדר, אחראי על השיעורים הבוגרים בישיבה, מעביר ש2 שעורים לתיכוניסטים..
אבל בפועל לומד בבוקר ואחה''צ.
מה הקושי?
שזה דורש לא להסחף אחרי מותרות. שצריך להתחשבן..שאין מיותר בחשבון..ולפעמים הפוך..
בעיני עיקר העניין זה גישה בריאה, מאוזנת.
שמעשית עושה כל השתדלות. אבל נפשית לא חיה מתוך דאגה תמידית, לא משווה עם אנשים אחרים שמרוויחים יותר, לא מסתנוורת משפע ה'איך היה בא לי לקנות...'
שמזדהה עם הרווח העצום מהצורת חיים הזאת- במובנים אחרים.
זה גם לא אומר שמי דאברך הוא עני
יש מילגות
יש עבודות מהצד
יש משכורת של האישה
ויש השגחה

וברור שאברכות זה לא להתאבד ולהפקיר אחריות
אם יש צורך
אז בוודאי שראוי לחשוב מחדש מה נכון לנו לבחור.
לא צריך 'תחנות יציאה'
צריך להיות אדם מתבונן ובוחר.
מנסה לענותשלומית12345
האברכות היא בחירה זוגית לכל דבר.
החלטה זוגית שעכשיו המשפחה שלנו משקיעה בתורה, ונעה סביב הציר הזה של חיי תורה.
לימוד התורה הוא אמנם של הבעל, אבל האישה ומשפחה כולה שותפים מלאים ללימוד הזה.
אני מרגישה שהנקודה הכי משמעותית אצלינו בעניין הזה- היא המחוייבות ללימוד. כלומר, תמיד יהיה לבעלי משהו חשוב מאוד לעשות חוץ מלהיות בבית/לצאת לבלות.
בשונה מעבודה שבה כשאדם חוזר הביתה- הוא משוחרר לנפשו (פחות או יותר), באברכות- תמיד יש אפשרות ללכת ללמוד עוד קצת, להוסיף טוב. ולא תמיד זה קל...
בעלי מוסיף נקודה חשובה נוספת, שכל זוג מחליט וקובע איך ייראו חיי האברכות שלו. עד כמה הוא יוסיף מעבר, כמה המחויבות לתורה תשפיע. זה תלוי גם בשלב הזוגי והמשפחתי... בתחילת הנישואים בעלי לא למד סדר ערב בכלל. הגיע הביתה בדיוק ב18:30 ונשאר. לאט לאט הוספנו עוד סדרי ערב בהדרגתיות, והיום הוא לומד 4-5 סדרים בשבוע. כנ"ל ימי שישי. וברגע שנרגיש שזה יותר מידי בשבילנו, נוכל לשנות. לפי הצורך המשפחתי והזוגי.
העניין הכלכלי- לא פשוט. אם כי אפשרי. אצלינו אני עובדת קשה יחסית. וב"ה מצליחים לחיות בכבוד. משתדלים להשיג עבודות צדדיות ששכר יפה בצידן (כמו קווי חלוקה של מיצים, נקיון ועוד), ולהשקיע נכון את הכסף שכן יש. (דירה להשקעה וכו, למי שיש הון ראשוני), ובשלבים מאחרים יותר גם לדאוג לחסוך יותר לתקופת הפנסיה... ויש מקום גם ופינוקים מידי פעם.
בנוגע ל"תחנות יציאה"- הן תמיד קיימות. האברכות היא בחירה לכל דבר. חשוב לדבר על זה ולהיות במודעות זוגית שכשמרגישים שהגיע הזמן להמשיך הלאה מכל סיבה שהיא, ממשיכים... זה דומה לכל החלטה זוגית אחרת על מקום מגורים/פרנסה/חינוך ילדים וכו'.
באופן כללי, עם כל הקשיים (ויש קשיים) אני מרגישה שזכיתי, להיות חלק מלומדי התורה בעם ישראל, מאנשי קצה שמקדישים את חייהם למקום גבוה.
ואני מרגישה שגם הילדים שלנו זכו באבא מדהים ומכוון לקודש, שמרגיש להם את כל הזמן והמשאבים שהם צריכים. (זה בכלל לא חייב להיות על חשבון הילדים).
החלטה זוגית שעכשיו המשפחה שלנו משקיעה בתורה, ונעה סביב הציר הזה של חיי תורה.
לימוד התורה הוא אמנם של הבעל, אבל האישה ומשפחה כולה שותפים מלאים ללימוד הזה.
אני מרגישה שהנקודה הכי משמעותית אצלינו בעניין הזה- היא המחוייבות ללימוד. כלומר, תמיד יהיה לבעלי משהו חשוב מאוד לעשות חוץ מלהיות בבית/לצאת לבלות.
בשונה מעבודה שבה כשאדם חוזר הביתה- הוא משוחרר לנפשו (פחות או יותר), באברכות- תמיד יש אפשרות ללכת ללמוד עוד קצת, להוסיף טוב. ולא תמיד זה קל...
בעלי מוסיף נקודה חשובה נוספת, שכל זוג מחליט וקובע איך ייראו חיי האברכות שלו. עד כמה הוא יוסיף מעבר, כמה המחויבות לתורה תשפיע. זה תלוי גם בשלב הזוגי והמשפחתי... בתחילת הנישואים בעלי לא למד סדר ערב בכלל. הגיע הביתה בדיוק ב18:30 ונשאר. לאט לאט הוספנו עוד סדרי ערב בהדרגתיות, והיום הוא לומד 4-5 סדרים בשבוע. כנ"ל ימי שישי. וברגע שנרגיש שזה יותר מידי בשבילנו, נוכל לשנות. לפי הצורך המשפחתי והזוגי.
העניין הכלכלי- לא פשוט. אם כי אפשרי. אצלינו אני עובדת קשה יחסית. וב"ה מצליחים לחיות בכבוד. משתדלים להשיג עבודות צדדיות ששכר יפה בצידן (כמו קווי חלוקה של מיצים, נקיון ועוד), ולהשקיע נכון את הכסף שכן יש. (דירה להשקעה וכו, למי שיש הון ראשוני), ובשלבים מאחרים יותר גם לדאוג לחסוך יותר לתקופת הפנסיה... ויש מקום גם ופינוקים מידי פעם.
בנוגע ל"תחנות יציאה"- הן תמיד קיימות. האברכות היא בחירה לכל דבר. חשוב לדבר על זה ולהיות במודעות זוגית שכשמרגישים שהגיע הזמן להמשיך הלאה מכל סיבה שהיא, ממשיכים... זה דומה לכל החלטה זוגית אחרת על מקום מגורים/פרנסה/חינוך ילדים וכו'.
באופן כללי, עם כל הקשיים (ויש קשיים) אני מרגישה שזכיתי, להיות חלק מלומדי התורה בעם ישראל, מאנשי קצה שמקדישים את חייהם למקום גבוה.
ואני מרגישה שגם הילדים שלנו זכו באבא מדהים ומכוון לקודש, שמרגיש להם את כל הזמן והמשאבים שהם צריכים. (זה בכלל לא חייב להיות על חשבון הילדים).
ברור שאפשר לצאת מאברכות....נשואה+2
הייתי שם...יש רגעים נחמדים שבעל מבין לכבד יותר אישה ויש חיי תורה יותר בבית.. מנגד יש לחץ מבעלי על כסף... כל דבר היה מחושב יותר מדי.... בעיני... זה הבהיר לי שזה לא הדרך שלנו. ...הוא לא מתאים לחיים כאלה וכנראה שגם אני... אין בושה לומר די שמרגישים... !
לא הבנתי...נפש חיה.
שאלת אם אפשר לצאת מהמצב..
אז הגבתי מהר מדינשואה+2
יצא קצת מוזר. בקיצור הייתי קצת זמן להבין את היתרונות והחסרונות. לנו לא התאים לאורך השנים...
אענה לך גם פה
mp3
להיות הורים אברכים זה אפשרי רק אם האישה מכניסה משכורת יפה ןלא מינימום/עזרה רצינית מההורים.אם אין את זה אז האברכות תתפוצץ לסוג בפנים מתישהו וזה עלול להיות מלווה בחובות כלכליים ןכעס וטינה על התורה.
בוודאי שיש נקודות יציאה.אם הגבר הוא בחור שאוהב את לימוד התורה הוא ימצא דרכים ללמוד תוך כדי עבודה.
מה נותן את הכוח? הידיעה שכשנתבסס ונגיע למצב שכשהגבר לומד בכולל הכסף מתרבה מעצמו.ואז נוכל ללמוד עם רוגע כלכלי.
בוודאי שיש נקודות יציאה.אם הגבר הוא בחור שאוהב את לימוד התורה הוא ימצא דרכים ללמוד תוך כדי עבודה.
מה נותן את הכוח? הידיעה שכשנתבסס ונגיע למצב שכשהגבר לומד בכולל הכסף מתרבה מעצמו.ואז נוכל ללמוד עם רוגע כלכלי.
תודה! ייתכן שאפנה . תודה לך!נפש חיה.
בכיףmp3
שלום לךאודיה.
ממליצה על הספר "אותה אבקש" של מיכל פלהיימר כדי להתרשם מהאווירה ומהאתגרים.
ושיתוף שלי,
התחתנו בידיעה שאנחנו הולכים על לימוד תורה אינטנסיבי מאוד. בחרתי בזה מתוך הבנה של חשיבות לימוד התורה ורצון חזק להדבק באמת.
האתגרים שאני הרגשתי היו בעיקר הרבה שעות לבד בבית והרבה דברים שויתרתי עליהם בשביל שילמד תורה בשמחה.
אחרי תקופה של כמה שנים בעלי החליט לצאת לאקדמיה.
וגם בתקופה של הלימודים באוניברסיטה יש קשיים, ככה שקושי לא קיים רק אצל אברכים
בפרספקטיבה,
למי שזה מתאים, ועושה את זה מתוך חיבור אמיתי ונכון לתורה, זה פשוט ממלא את החיים באור וקדושה. (וזה לא סותר שיש קשיים).
אם תרצי פרוט אשמח לעזור...
בהצלחה רבה.
ושיתוף שלי,
התחתנו בידיעה שאנחנו הולכים על לימוד תורה אינטנסיבי מאוד. בחרתי בזה מתוך הבנה של חשיבות לימוד התורה ורצון חזק להדבק באמת.
האתגרים שאני הרגשתי היו בעיקר הרבה שעות לבד בבית והרבה דברים שויתרתי עליהם בשביל שילמד תורה בשמחה.
אחרי תקופה של כמה שנים בעלי החליט לצאת לאקדמיה.
וגם בתקופה של הלימודים באוניברסיטה יש קשיים, ככה שקושי לא קיים רק אצל אברכים
בפרספקטיבה,
למי שזה מתאים, ועושה את זה מתוך חיבור אמיתי ונכון לתורה, זה פשוט ממלא את החיים באור וקדושה. (וזה לא סותר שיש קשיים).
אם תרצי פרוט אשמח לעזור...
בהצלחה רבה.
נקטע לך..... ותודה בינתיים.נפש חיה.
ערכתי, אם מעניין אותך לקרוא את הסוףאודיה.
קראתינפש חיה.
תודה!
נרשמתי כדי לענות לך
אברכית ותיקה
אברכית כ 20 שנה.
שאלת -
איך מתמודדים עם הקושי?
מה נותן את הכח?
אני לא מרגישה קושי מסויים בחיי האברכות דווקא. ואף פעם לא הייתי צריכה לחפש משהו שייתן לי כח להמשיך בחיי האברכות.
לא שהחיים תמיד תותים, היו זמנים שהייתי צריכה הרבה כח לעבור כל מני משברים אבל לא קשור לאברכות בכלל. אני מדברת על משברים כמו הפלה או קשיים לימודיים עם אחד הילדים ועוד כל מני..
אני רואה סביבי משפחות שהבעל לא אברך ואני לא רואה שיש להם פחות קשיים, אלא שלכל אחד יש את הקשיים שלו...
באופן כללי בקשר לאברכות - אני מרגישה ברת מזל, מרגישה שהתורה מעדנת את האדם, מרוממת את כל הבית.
מרגישים את החיבור לקב"ה בחיי היומיום בבית ובפרטים הקטנים. (לא יודעת אם זה קשור דוקא לעובדה שבעלי אברך, מן הסתם מי שבוחר לחיות ככה יכול להרגיש את זה בכל מקרה)
פרקטית מבחינה כלכלית - אני עובדת בעבודה רווחית כך שההכנסה המשפחתית שלנו סבירה בהחלט, אני לא מרגישה צמצום מיוחד.
"תחנות יציאה" - תמיד אפשר לצאת אם רוצים. היו תקופות שבעלי שקל לעשות שינוי (יש כמה תחומים אחרים שהוא ממש טוב בהם) ובסופו של דבר הרגיש שלא יתאים לו (ירגיש כמו דג מחוץ למים) והגענו לבחירה משותפת להמשיך את חיי האברכות. ב"ה תמיד הרגשתי סייעתא דשמיא מיוחדת עם ההחלטות האלה.
אולי תפרטי יותר לאיזה קשיים את מתכוונת?
או באיזה טיפים את מעונינת?
בעיקר טכניים. ומהותיים למשפחה.. אפנה בפרטי כשאוכל... בסדר?נפש חיה.
ראיתי ששאלת בכמה מקומות אז אענהאמא, ברוך ה'
אנחנו נשואים 13 שנה, מתוכם 9 שנים הוא למד וב4 שנים האחרונות הוא רב בישיבה, מתוכם שנתיים מקבל משכורת (מינימום, למי ששואל..), בנוסף הוא מעביר שיעורים במקומות שונים וזו השלמת הכנסה לא קטנה. את זה הוא עושה גם כן ב-5 שנים האחרונות לדעתי.
להגיד לך שאת יכולה לדעת מה יהיה? זה הרי כל כך תלוי ושונה מזוג לזוג. אני אומרת לך, העיקר זה המידות הטובות והתקשורת ביניכם. השאר אלו דברים דינמיים שקשה לתכנן מראש.
אני יודעת שיש כאלה שחיים בצמצום ומרגישים קושי כלכלי. אצלנו זה מעולם לא היה, כך שעל כך לא אוכל לענות. לא היינו מעולם במינוס ותמיד השתדלנו לחסוך לא מעט.
מצד שני, אנחנו לא בזבזנים יותר מדי. אז ירקות, פירות, מוצרי חלב ובשר תמיד יהיה, גם קצת פינוקים לילדים, אבל לא בהגזמה. לא יוצאים לחופשות בזבזניות וכדו' אבל אני לא חושבת שלילדים חסר משהו. כי אנחנו גם לא משדרים שחסר, אלא שיש לא מעט כסף, השאלה על מה מוציאים אותו. אבל זו הגישה שלי באופן כללי, ובעלי, שזו לא היתה הגישה של המשפחה שלו, התעדן מאוד בתחום הזה, לדעתי הרבה בזכות התורה.
גם כשאני הייתי סטודנטית והוא אברך שמקבל 800 ש"ח הסתדרנו. איך? העברתי שיעורים פרטיים, קבלנו כל מני מלגות שצצו ממש משמיים, דמי מילואים, גרנו ביישוב זול ללא רכב, לא הוצאנו הרבה כסף על אוכל מיותר (היום המקרר שלנו יותר מלא ומגוון, כי עם ילדים קשה לי לחסוך על אוכל וגם המצב הכלכלי שלנו הרבה יותר טוב..),
ובנוסף, לא היו לנו ילדים 3 שנים, בשנים הקריטיות בהן לא הרווחנו הרבה. בסופו של דבר כל הילדים שלנו (4, ומקוים שנצליח עוד) מהפריה חוץ גופית.
האם ידעתי את זה קודם? מובן שלא... וזכיתי בבעל מקסים שידע לעודד אותי ולצאת איתי יחד למסע הבלתי נגמר הזה.
את מבינה, יש הרבה דברים שיכולים לעבור בחיים, גם אנשים שלא עובדים יכולים להיות עם בעיות פרנסה. בריאות זו כמובן המתנה הכי טובה, ותמיד יש גם עוד משברים, גם בזוגיות וגם בהורות, השאלה היא אך עוברים אותם.
אצלנו, בעלי תמיד חזר בצהריים, הוא תמיד היה עם הילדים, אבל כשאני חזרתי הביתה, הוא הלך שוב ללמוד ולרוב נפגשנו רק ב9 או 10 בלילה. לא לכולם זה מתאים, לנו כן, כי העדפתי שלא יהיו בצהרון. אבל גם זה דינאמי, ושנה הבאה החלטנו שכן ננסה צהרון כדי להיות איתם יותר ביחד אחרי הצהריים.
בכל קיץ הייתי שואלת את בעלי איך נסתדר, כי (ניתן לומר שעד היום) לשנינו אין בסיס עבודה קבוע ויציב, אבל בסופו של דבר, תמיד הרווחנו יותר ממה שצריך, וממש הרגשתי בזה סיעתא דשמיא. בנוסף, היתה לנו גם תמיכה כלכלית של ההורים בקניית דירה, וגם זה מאוד משמעותי (אף פעם לא הסכמנו לתמיכה חודשית, אבל בקניית הדירה הם עזרו גם במתנה וגם בהלוואה).
מבחינת הילדים - אבא שלומד תורה זה כיף מאוד גדול, לפחות אצלנו. כשהם גדולים יותר, צריך לראות שלא לוחצים עליהם יותר מדי (אבל גם כאן זה עניין של אופי..) אבל בס"כ הם רואים דוגמא אישית מצויינת של אבא ששם את הדגש על התורה. בעלי הוא גם רב, ואני חושבת שבינתיים הם די נהנים מזה. יש הרבה אורחים והרבה אנשים שמכבדים את אבא, הם יודעים שהוא עוסק במקצוע חשוב. אני מאוד משתדלת לדאוג לא ללחוץ עליהם יותר מדי, שלא ירגישו שהם ה"בנים של הרב"... והמזל שיש בסביבה שלנו הרבה רבנים כך שזה לא מאוד יוצא דופן ושם עליהם עול.
הצד השני של המטבע הוא, שלדעתי, מי שלא הולך לעסוק בחינוך, צריך גם לדעת לצאת מהמסלול הזה בזמן. יש לבעלי לא מעט חברים שהם כבר מבוגרים, בסביבות גיל ה-40, ולא מוצאים את עצמם. הם למדו לרבנות, אבל זה לא מתאים להם באמת או שלא מצאו מקום עבודה. אני ידעתי שגם אם הוא לא יהיה רב, הוא יהיה מורה מעולה. אז הוא למד תוך כדי תואר בחינוך לכל צרה שלא תבוא. אני חושבת שכל אחד צריך להכין לו עם הזמן תחנת יציאה כלשהי, כי לרובם לא מתאים ללמוד עד גיל הפנסיה, וגם עם המצב הכלכלי מאפשר כי האישה מרויחה טוב, זה נראה לי לא כל כך בריא אחרי הרבה שנים כי צריך גם לתת מעצמך אחרי שהתמלאת הרבה שנים, אבל זו נקודת הראות שלי...
מה עוד? אם הבחור נראה לך, ומבחינת רמה תורנית ושאיפות אתם משדרים פחות או יותר על אותו גל, לדעתי שווה לנסות. תמיד אפשר לשנות, אבל שנות האברכות יהיו לרוב זכרון טוב מאוד.
והאם ההורים הם אלה שמדאיגים אותך? טוב, אז זה סיפור נוסף שצריך לדעת איך לעכל אותו.. (מנסיון לא קטן גם בתחום הזה.. התחיל לא פשוט והיום, ברוך ה', הקשר טוב מאוד)
בהצלחה!
אמן. תודה רבה רבה על הפירוט! ייתכן שאפנה באופן פרטי.נפש חיה.אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי? הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין.
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות
אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות