פתיחת וריד בלידה...מציצה

ניסיתי בטעות להגיב לאיזה שרשור ישן...

אבל זה ממש מעניין אותי - יש פה עוד בנות ששונאות את המחט שתקועה להן ביד?

ממש שונאת מחטים, לא יודעת איך אפשר ללדת עם הכאב הזה ביד,

וכמה שהתחננתי שאני לא רוצה מחט ביד לא ויתרו לי,

הנס שלי שהייתי עם דולה שמאוד בעד לידות בית וכזה ולא בדיוק בעד כל השטויות של בתי החולים,

אז היא אמרה לי שאני הוציא את זה באמבטיה (שנכנסתי אליה ישר כשקיבלתי חדר), ואם ישאלו אגיד שנפל לי...

וכך היה חיוך

ולא שמו לב עד סוף הלידה...

עכשיו אני בהריון שני ומתלבטת אם לחתום שאני מוותרת על פתיחת וריד או לעשות את אותו תרגיל...

נראה לי שאני אלך על האפשרות השניה, כי אני מפחדת שחתימה כזאת תגרום להם להזניח אם חלילה תהיה איזו מצוקה...

אני שונאאאאתתתת!!רסיס אמונה
הייתה לי לידת בזק
ילדתי בלי, ואחרי הלידה השאירו עם וריד פתוח עד השחרור:/
סיוט....מציצה

איזה חצופים...

איך הם מתרצים כזה דבר?

לידת בזקרסיס אמונה
ועוד בעיה שהייתה לי מחייב לפי הנוהל פתיחת וריד מחשש לסיכונים לדימום ועוד כל מיני..
אבל אין ספק שהיה נוחרסיס אמונה
ללדת בלי!!
מה הכונה וריד פתוח?שירקי
שלא הוציאו תמחט?
שמו מחטרסיס אמונה
עם פקק.
והכי טימטום שבדיקות דם עשו לי כל 6 שעות וכל פעם דקרו מחדש!!!
הלווווו יש לכם וריד תקחו ממנו!!
באמתתתת??שירקי
לי לקחו ישר מהוריד ובגלל זה היא הסבירה לי שלא מוציאים.. יא איזה סיוט
הוריד פתוח בלי מחטאמא אדמה
אלא עם צינור מחומר פלסטי גמיש מאוד ודק בשם פוליאתילן.
אפשר רק להזריק ולהכניס נוזלים דרך הצינור הזה ולא להוציא דם, מכמה סיבות:
א. בגלל הגמישות של הפוליאתילן כנראה שאם ננסה לשאוב דם דרכו הוא פשוט יקרוס.
ב. אם ננסה להכניס מחט דרך הצינורית כדי שלא תקרוס, זה יכול חלילה לקרוע אותה ולגרום לתסחיף מסוכן.
ג. הצינורית עלולה להיסתם מקרישי דם אם ינסו להוציא ממנה דם, זה פשוט לא מיועד לכך. הדם יצא לאט ולא בכמות מספקת.

חוץ מזה, לקיחת דם לצורך בדיקה נעשה ממחט הרבה יותר דקה מאשר זו שבה נעזרים לשם פתיחת הוריד. זה שתי שניות ואם לא חושבים על זה - לא מרגישים.

לגבי פותחת האשכול, אני מזועזעת לחלוטין ממה שהדולה עשתה, זה חוסר אחריות גמור.
אישה ביממה שאחרי הלידה נמצאת בסכנה מאוד גדולה, גם אם הלידה מתרחשת באופן תקין -
בזמן מצב חירום בזבוז זמן על פתיחת וריד יכול לקבוע את תוצאות הטיפול.

חוסר האמונה הזה במערכת הוא מדהים בעיני. ומקווה שלא תחוו אסון בגלל זה.

וכן, עדיף שתיידעי את הצוות שאין לך וריד פתוח מראש, ותחתמי על זה, ולא שהם יגלו את זה חלילה תוך כדי מצב חירום.
גם חבל סתם לדקור אותך אם גם ככה את מוציאה את זה...
אין סיבה שיתייחסו אליך פחות, אלא להיפך. הם יפחדו עליך יותר.

האמת שאני ממש מסכימה שזה חוסא אחריות של הדולהאמא מתחילה
וזה באמת מעצבן שיש 'משהו שתקוע' ביד.. אבל זה ממש לא סתם ויכול להשפיע מאוד על הטיפול בזמן אמת!!!
זה לא רק לנוחות הצוות אלא באמת יכול להציל חיים...
^^^ תגובה לענייןrivki
לא משאירים מחט.. משאירים צינור דק וגמיש.מוריה
וגם זה לא משהו.

תנסי ללכת לכיוון של חדרי לידה טבעיים..
שונאתתתתמיני מאוס
בעלי אמר לאחות שעשתה לי את זה שאני מפחדת מזה יותר מהלידה.
למזלי הוציאו לי את זה לפני הלילה הראשון אז לפחות יכולתי לישון בלי הסיוט הזה
גמני סבלתי מזה נורא אבל כנראה אין ברירהירושלמית טרייה
אולי תבקשי שינסו לשים לך במקום אחר, נגיד באמצע היד או על כף היד ולא בקיפול ששם זה הכי מעצבן?
אצלי לקח להם חצי שעה למצוא וריד. כל אחות דקרה ונכשלה וקראה לעוד אחות. היה סיוט נורא אבל הלידה אח"כ הייתה קשה כך שזה לא הדבר העיקרי שאני זוכרת..
מצד שני, הקושי הזה הבהיר לי כמה זה קריטי לעשות את זה מראש ולא לחכות חלילה לחרום.
אני קוראת את השרשור ונהיה לי רע..מקל גשם
זה אחד הדברים השנואים עלי..
כואב ולא נוח בכלל בכלל
מחילה, אבל נשמע לי חוסר אחריות להוציא לעצמך מחטיעל מהדרום
לק"י

עם כל חוסר הנעימות שכרוך בפתיחת וריד.
^^^ חוסר אחריות גם מצד הדולה אם זה נכון.לב אמיץ

צודקת אין לה זכות לייעץ דבר כזה זה דיני נפשותאני לי
צודקת, זה חשוב מאוד במקרי חירוםנחש משקפיים

לא עושים את זה "סתם" יש סיבה לכל דבר....

מסכימה. הן לא שמות את זה להנאתן/ לענותך...+mp8

שונאת את זה!!רותי7

בלידה הראשונה שלי לא הספיקו לפתוח לי וריד וזה היה ממש טוב!

ובלידה השניה הייתי בחדר לידה טבעי שחלק מהכללים שלו זה לפתוח וריד- אז אחרי שכבר הייתי בחדר הטבעי עם פתיחה 9 המיילדת אמרה לי שצריך לפתוח וריד, וכשאמרתי שאני לא רוצה היא אמרה שצריך לעבור לחדר הרגיל.. אז ויתרתי על המעבר והיא פתחה לי וריד-וזה היה פשוט סיוט!! הציק לי הרבה יותר מהצירי לידה!! וכמובן שברגע שבאתי להניק את הקטן זה יצא מהמקום ואחרי שסבלתי את זה כל הלידה! פתחו לי וריד ביד השניה:פטיש

זה מוזר.מוריה
איפה זה היה?
אני יודעת שחלק מהייתרונות של החדר טבעי זה ששם לא פותחים וריד כרוטינה ויש ניטור לסירוגין..
רק פותחים וריד בלי לתת עירוי..רותי7

בלניאדו..

לי לא פתחו וריד בטבעי כרוטינה. רק כשהיה צורך.מוריה
איפה ילדת?רותי7

וזה רשום בטופס שחותמים כשמבקשים להתקבל לחדר לידה הטבעי שם..

קפלן. הזוי.מוריה
אם זה רשום בטופסמפצחת האגוזים

משמע היולדת מקבלת עליה אחריות במידה וייגרם נזק בעקבות ויתורה על העירוי מלכתחילה. די סביר להסיק מזה שקיים סיכון כלשהו בויתור על עירוי. אם לא היה סיכון כלשהו, גם מזערי, בתי החולים לא היו טורחים להחתים. 

בדיוק כמו חתימה על אפידוראל....

לא יודעת אם יש כזה טופסמציצה

סתם משערת שיתנו לי אולי לכתוב על איזו פיסת נייר שויתרתי כדי לגבות את עצמם... כי הרי כל הסיפור הזה הוא הרבה כדי לגבות את עצמם...

בדיוק בגלל שזה כדי לגבות את עצמםמפצחת האגוזים

תהיי בטוחה שיש טופס מסודר

הם מסודרים בלגבות את עצמם 

הטופס הוא רק בחדר לידה הטבעי..רותי7

אם את באה ללדת בלניאדו בסתם חדר לידה לא חותמים על טופס כזה מלכתחילה..

כי מלכתחילה את פחות יכולה להתווכח על דבריםמפצחת האגוזים

וכפופה לנהלים של המחלקה הרגילה

בהרבה בתי חולים אחרים פותחים בלי לתת עירוי.מפצחת האגוזים

בלידה רגילה, נותנים עירוי כשהיולדת צריכה נוזלים, כמו לפני אפידוראל, אחרי שעות רבות שאוסרים עליה לאכול מאיזושהי סיבה וכדו'. 

אוי סיוטאמא+4
'התמזל מזלי' - אצלי יש בעיה רצינית עם העניין. הורידים שלי שקועים במיוחד. בהריון ובלידה האחרונים לקח לאחיות 6 ניסיונות בממוצע עד שמצאו וריד. כלומר 6 דקירות... הגדילו לעשות אחרי הלידה, שאז היה קשה ממש למצוא את הוריד, ושלוש אחיות ישבו עלי למשש את הזרוע שלי, ובסוף הוציאו דם ממקום כואב במיוחד... כואב לי נורא להזכר בזה.
עם כל הקושי, אני חושבת שממש לא כדאי ולא אחראי להוציא את הונפלון. אם יש לך gbs חיובי את חייבת לפתוח וריד בשביל לקבל אינפוזיה. אם מתעוררת בעיה אחרי הלידה, מיד יכולים להחדיר את התרופה בזכות הוריד הפתוח.
ליבי עליך ואני מבינה אותך, אבל זה יכול להציל אותך אם תהיה חלילה איזו בעיה.
זה לא שטויות של בית חולים עובדה שאת לא חותמתאני לי
על וויתור.
לא פתחו לי ורידעונה חמה
ביליתי הרבה זמן בקבלה ובמחלקה עד שהכניסו אותי לחדר לידה , וכשנכנסתי לא היה זמן לזה..
חוויתי את זה בהזדמנות אחרת וזה באמת אחד הדברים המציקים!
וואי זה הדבר השנוא ביותר !!!מסגרות
יותר גרוע מלידה.
סיכמנו שבפעם הבאה יפתחו ורוד לבעלי במקום לי😝.

אחד הסיוטים מהלידה.
רק לומר שזה לא פשוטבעזרת ה'!!
לותר על פתיחת וריד. במקרה של סיבוך שצריך עירוי או פיטוצין זה יכול להיות ממש מציל חיים.
גם לי היתה לידת בזק ופתחו רק אחרי הלידה וביקשתי מהרופא יום אח"כ להוריד והוא הסכים.
ועוד דבר-אפשר לבקש לא לשים את זה בזרוע ואז קשה עם ההנקה וזה מציק בכל קיפול של היד.
ותמיד הורידו לי כמה שעות אחרי הלידהמסגרות
בחיים לא שמעתי על זה שמורידים יום למחרת
בלידה הראשונה זה מאד הפריע ליתאומים
אמרתי למיילדת שזה יפריע לי בלחיצות היא אמרה לי שבלחיצות לא ארגיש את זה והיא צדקה.

אפשר לבקש שישימו מחט דקה ואז כמעט לא מרגישים.

הייתי מאושםזת בהריון לילה אחד ולא ישנתי כל הלילה כי זה הפריע לי.

פעם אחרת שהגעתי ושמו לי עירוי המיילדת אמרה לי שהיא שמה מחט דקה וכמעט לא הרגשתי את זה.

לא נראה לי ששווה את הסיכון שלא להיות עם וריד פתוח, לידה זה מצב מסוכן וכל שנייה קריטית אם משהו לא הולך בסדר.
סליחה אבל בעיני זה חוסר אחריות!ayeletb9
מצטרפת לכל הנאמר בנושא בהודעות בשרשור.
מסכימה לגמרימפצחת האגוזים

לגבי חוסר האחריות.

עירוי יכול להיות מציל חיים. ויש מצבים לא עלינו, שגם לתקוע מחט בוריד בלי לפספס זה בגדר בזבוז זמן יקר. ע"ע קיסרי חירום במצב של סיבוך מסכן חיים מיידי....

לגבי כל אלה שאומרות שזה חוסר אחריותמציצה

איך אתן מסבירות את זה שיש מקומות שלא מחייבים את הנוהל הזה (כמו שחלק כתבו פה, בקפלן למשל),

ואת זה שהיה פה שרשור שלידת בית היא לא פחות מסוכנת, הרי בלידת בית לא פותחים וריד מראש...?

אגב, אני אחת עם ורידים מאוד ברורים, תמיד מוצאים לי וריד בשניה ככה שזה גם חלק מהעניין שאצלי זה ממש מטופש לפתוח וריד מראש, מילא אלה שבאמת קשה למצוא להן...

המקומות שלא מחייבים את הנוהל הזהמפצחת האגוזים

מן הסתם מחייבים את זה בהחלט כאשר ידוע על סיכונים שונים ולא מחייבים כאשר ההריון תקין ולא ידוע על סיבוכים. אני בטוחה שאישה שמגיע עם סיכונים וסיבוכים למיניהם, דבר ראשון פותחים לה ווריד. אין בית חולים שיסתכן ביודעין בתביעה על רשלנות רפואית. בתי חולים לעולם לא עושים מה שמסכן אותם, כי בסוף גם הן מנוהלים ע"י כסף....אבל בגלל שהם גם צריכים למשוך יולדות ללדת אצלם אז הם כמובן צריכים לאזן את השיקולים הרפואיים מול שיקולי נוחות היולדת, שוב בגלל כסף שהם מרוויחים על כל יולדת.

והטיעון לגבי לידת בית לא כל כך שייך, ולו רק משום שלידת בית מתאפשרת רק במקרים של הריון תקין, אותם מקרים שגם בחלק מבתי החולים יש סיכוי שהיו מוותרים בהם על עירוי מלכתחילה. 

ואת האמת אני לא כל כך מבינה למה זה כזה מסובך אם יש סיכוי (אפילו מזערי) שזה מציל חיים. נכון, עירוי ווריד פתוח זה ממש ממש לא נעים, מציק בהנקה אם שמים בזווית הזרוע, עושה שטפי דם, ולי בלידה אפילו קרעו וריד ביד אחת ואז עברו לשניה שהאחות ממש התנצלה שוב ושוב.... אבל האם כל זה לא שווה הצלת חיים במקרה שלא עלינו, צריך ????

אם אנחנו חולים וצריכים ליטול תרופות עם תופעות לוואי או בטעם מזעזע וכדו', גם היינו טוענים שזה לא לעניין מצד הרופא לרשום לנו מרשם לתרופות הללו ???? היינו מתעצבנים אם רופא בוחר בהליך פולשני על מנת לעזור לנו ???

ולענות שהמקרים שבהם הכל כל כך דחוף שגם פתיחת ווריד היא בזבוז זמן מסכן חיים הם נדירים, זו שטות. מכירה אישית מישהי שהוכנסה לניתוח בכזו דחיפות עליונה שהמנתח רץ לתוך המחלקה בצרחות על האחיות שיריצו אותה לחדר ניתוח בלי להחתים אותה אפילו על הסכמה לניתוח....ולא. המקרה שלה לא היה כזה בלתי מצוי - פתיחה מלאה וירידת מים לאחר ניתוחים קיסריים קודמים שמחייבים קיסרי, מה שבהחלט יכול לקרות הרבה. 

הריון בסיכון וכו' זה משהו אחרמציצה

ובכזה מצב ברור שהייתי פותחת,

אבל בהריון בסיכון נמוך כמו שזה נקרא אני לא חושבת שזה מחוייב המציאות ועובדה שיש מקומות שמוותרים על זה,

וידוע שהרבה מההליכים של בתי החולים הם כדי "לגבות" את עצמם מכל כיוון מבחינה משפטית, ויש אפילו קיסריים שנעשים לחינם בגלל הפחד לקחת סיכון או מכל מיני סיבות אחרות...

לא יודעת, אני אישית ילדתי בלי אפידורל והייתי תקועה על פתיחה 9.5 איזה שעתיים כי התינוק היה תקוע בצד,

לא חושבת שהייתי שורדת את כל זה עם הפקק הנוראי הזה ביד, ואם הייתי לוקחת בגלל זה אפידורל - הייתי מגיעה בטוח לניתוח כי לא הייתי יכולה לעשות את כל התנוחות הנדרשות כדי להזיז אותו...

אז במקרה שלי יותר טוב היה בלי... לא?

אפשר להאשים את בתי החולים שהם מגינים על עצמםמפצחת האגוזים

מפני תביעות ????

תיאורטית, יולדת יכולה לסרב בע"פ להליך כלשהו שהוצע לה בע"פ ולא תועד, ייגרם חלילה איזשהו נזק והיא יכולה לתבוע את בית החולים על סכומי עתק, כאילו היא לא סרבה מלכתחילה, או שהיא סרבה "כי לא הסבירו לה מספיק"....

להגיד לך את האמת. לי אישית קשה להאשים רופאים שהם עושים דברים כדי לכסות את עצמם. הם לא באמת יכולים לעמוד במצבים שבהם האזרח הפשוט (והלא כל כך מבין ברפואה לפעמים) מתעקש על דברים שונים שעלולים לסכן אותו, והם יקשיבו לו ויעשו כדבריו בשם טוב הלב, ויחזיקו אצבעות שהכל יעבור בשלום והם יחזרו הביתה בלי תביעה על ראשם. 

לא לחינם קיים בחוק ההליך שבו העו"ס של בית החולים מקבל אפוטרופסות עם תוקף משפטי על קטין שהוריו מסרבים להליך מציל חיים. מה לעשות שיש אנשים שעולים להם רעיונות לראש, ומי שנושא בתוצאות הוא בית החולים (והילד האומלל אם זה המקרה) ???

על אותו משקל, איך אפשר לצפות מבתי חולים לאפשר ליולדת לעשות ככל העולה על רוחה, ולקוות שהיא לא תתבע אותם אח"כ ??

מן הסתם הדברים שאת ביקשת בלידה שלך היו סבירים, אבל לא חסרות היולדות שדורשות בתוקף לצאת החוצה בלי השגחה כדי לעשן, שמסרבות לניטור רציף כאשר ידוע על ירידות דופק, ושדורשות לידה טבעית גם במצגים שעלולים לסכן את העובר.....(תעשו טובה אל תתחילו להתווכח איתי על כל דוגמא שהעליתי כאן. כל מקרה לגופו והשיקולים הרפואיים סביבו). 

"אבל בהריון בסיכון נמוך כמו שזה נקרא אני לא חושבת שזה מחוייב המציאות ועובדה שיש מקומות שמוותרים על זה" (מתוך דברייך) - זה בדיוק מה שדיברתי עליו בתגובתי הקודמת. בתי חולים יוותרו על ההליך הזה רק במקרים שסביר שלא יסתבכו מלכתחילה (סיכון נמוך). אחרי הכל כמו שציינתי, הם צריכים לאזן בין שיקולים רפואיים (לא לסכן יולדת) לבין משיכת יולדות ללדת אצלם (גישה טבעית). 

את צודקת בעיקרון. ברוב הלידות שלי בבי"ח לא פתחו לילב אמיץ

ווריד - ב"ה הלידות התפתחו מהר והצוות לא ראה צורך בזה.

לידה אחת התעכבה מעט (היינו שעתיים בחדר לידה - הכי הרבה שלנו חיוך) ובביקור רופאים בהחלפת משמרות הם ביקשו שנסכים לפתיחת וריד.

בלידה ה-7 פתחו לי וריד אחרי הלידה..כי מבחינתם זו לידה במס' מתקדם ויותר בסיכון.

אני התייחסתי בדברייך לעניין של לקבל החלטה להוציא את המחט אחרי שהצוות ראה לנכון לפתוח וריד.

אפשר לבקש שיסדרו את המחט אם היא מציקה או שיפתחו עם פרפרית בגב כף היד אם את יודעת שזה מפריע לך.

זה היה חדר טבעי.מוריה
בחדרים הרגילים אני לא יודעת מה קורה.

אבל גם בלידה לפני לא פתחו. סתם כי לא היה זמן. ואחרי זה בסוף לא היה צורך.

אגב, פיטוצין הם נותנים בזריקה.
לענ"ד יש הבדל ביןיעל מהדרום
לק"י

זה שמראש לא פותחים וריד, והצוות מודע לזה. כך שחלילה במקרה חרום, ידעו שצריך לפתוח, ולא יסמכו על זה שיש ויבזבזו דקות יקרות.
לבין זה שאת מוציאה לעצמך (שזה נראה לי סיכון בפני עצמו), והם חושבים שיש ופתאום מגלים שאין.

תגידי מראש שאת לא רוצה וזהו.
הלוואי שזה היה כ"כ פשוטמציצה

לומר שאני לא רוצה, הבעיה שהם מתעקשים,

ולא בא לך להסתכסך עם כל הצוות לפני לידה -

אחרי לידה - בטוח לי הייתי נותנת לשים לי, אני פחות תלויה בצוות לאחר הלידה...

לא יודעת מה לומר, אבל בעיני להוריד לעצמך זה לא הפתרוןיעל מהדרום
רק מוסיפהאישה ואמא

שאפילו למד"א מותר לפתוח וריד אבל אסור בתכלית האיסור להוציא את המחט/ הצינורית.

זה חוסר אחריות לא לפתוח עירוי

אבל להוציא את המחט, ועוד בעידוד הדולה, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

רק הפריעה לי השורה האחרונהפרת משה

זה שאת עושה משהו שמבחינתם מסכן אותך או נוגד את הפרוטוקול שלהם, לא יגרום לאף אחד להזניח. אם יהיה מקרה חירום הם יטפלו בך ויעשו כל מה שהם יכולים כדי לעזור לך ולעובר שלך, זה התפקיד שלהם. אלה החיים שלהם.

אני מכירה הרבה רופאים- חברים וקרובי משפחה, וזה מרתיח אותי שחושבים שרופאים עושים את כל הדברים האלה בתור כסת"ח ולא באמת אכפת להם מכלום. כל הרופאים שאני מכירה מסורים לעבודה ולמטופלים שלה, רפואה היא השליחות שלהם. (ולא שלא נתקלתי ברופאים אידיוטים ומעצבנים, כן? אבל אלה ממש המיעוט)

מספרת על עצמיאימל'האחרונה
גם לי זה ממש כואב ברמות
אז בעין כרם אחרי הלידה ביקשתי ממש שיוציאו ואם יהיה צורך יפתחו וריד כי זה יותר כואב לי מהלידה.
והם הסכימו.
המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

תודה לךתותית11
מה מרגישים? 🫣
לניאדואנונימית בהו"ל

עשיתי שם לא מזמן

קודם כל, זמינות תורים יחסית טובה, ביחס למקומות אחרים שבדקתי.

ביום שאני הייתי, נתנו לי שני רופאים שאני יכולה לבחור מביניהם:

ד"ר ניר דובדבני, מנהל היחידה

ד"ר יעל פסטרנק

שניהם אמורים להיות טובים ומקצועיים

על דובדבני גם מצאתי הרבה ביקורות חיוביות באינטרנט, על הרופאה לא ראיתי ביקורות בכלל.

בכל אופן, בחרתי לעשות אצלה פשוט כי היה לי יותר נוח אצל אישה. והיה ממש טוב, חששתי מאוד לפני כן

מבחינת כאבאנונימית בהו"ל

זה לא כל כך נעים, אבל באמת שבסך הכל זה היה ממש ממש בסדר.

עובדים בצורה סטרילית, אז בהתחלה עושים אולטרסאונד לבדוק את המיקום המתאים לדיקור. אחר כך מעבירים אלכוהול וחיטוי על כל הבטן, ואז לאורך כל הבדיקה הרופאה עם אולטרסאונד כדי לוודא את המיקום ובמקביל מבצעת את הדיקור. האחות תעשה את השאיבה של הנוזל.

הדקירה עצמה הרגישה לי כמו דקירה של בדיקת דם, אחר כך מרגישים מעט לחץ בגלל השאיבה. וזה נגמר תוך דקה. באמת באמת לא נורא. (אני גם פחדתי מאוד לפני כן)

ישאירו אותך לכמה דקות מנוחה, וזהו. חוזרים הביתה למנוחה בהתאם להנחיות שתקבלי. לי לא כאב אחר כך בכלל. 

ואי תודה רבה לך עזרת לי ממשתותית11
בשמחה!אנונימית בהו"לאחרונה

ובהצלחה!

מבינה אותך ממש, על כל החששות

אנחנו עשינו גם nipt אחרי התוצאות של סקר שליש ראשון, כדי לתת עוד אינדיקציה (זו גם בדיקת סקר, היא לא במקום מי שפיר). אפשר לקבל החזר מהסל הריון של הקופה אם יש לך ביטוח משלים.

אמא מורידהמעיין34

כמעט כל שבת של אירוח, אמא שלי מורידה אותי בפומבי

מקצינה את המגרעות שלי

ואני יודעת שזו לא בכוונה רעה

וגם דיברתי איתה והתנצלה

אבל תמיד זה חוזר על עצמו

מול בעלי,  הילדים, האורחים

אאוצ' . כואב ממש! חיבוק גדול ❤️באתי מפעם
תודה🫶מעיין34אחרונה
אתם באים אליהם הרבה?בכינוי אחר

אולי לנסות לבוא פחות.

מכירה סיטואציה קצת דומה שאמא שלי מעירה הרבה ובעיקר לי.

אני פעם שלחתי לה הודעה שקשה לי עם ההערות וזה עזר עכשו היא מעירה פחות.

בכל מקרה ממש מבינה אותך!

באים פעם בחודשיים כי אוהבת בבית , בלי קשרמעיין34

ובגלל זה עד עכשיו הבלגתי

אבל זה מאתגר כי תמיד ההערות האלה כל כך מורידות, מה שנאמר ואיך שנאמר.

גם הסכמים שלי ושל בעלי שמטבע הדברים ידועים לכל- היא מגנה את ההסכם ומזלזלת למרות שהיא יודעת כמה ההסכם הזה לטובתי.

ודיברתי איתה, וגם קרה היא לבד התקשרה והתנצלה כי שמה לב שזה לא בסדר להתערב.

אבל זה באמת הורס

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוני

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

אני שואלת אותם מה הם רוציםפרח חדשאחרונה

אני אומרת שיש לי כוונה לקנות להם מתנה

אבל מה היא מעדיפה

משחק לתינוק

משחק לאחים

או משהו בשבילה 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

בלת''קעוד מעט פסח

כל בחירה שאת בוחרת בחיים, את אומרת בה 'כן' למשהו מסוים, וגם 'לא' על משהו אחר.

למשל- את בוחרת לצאת עם חברות. כדי לא להגיד לעצמך 'לא' על ה-200 שקל.

אבל כל ההוצאות האלה מצטברות לזה שבסוף את לא יכולה להרשות לעצמך להאריך חופשת לידה, או לעבור לדירה גדולה יותר (או כל דבר אחר שאת רוצה אומרת לעצמך שאת לא יכולה כי הוא ממש יקר).

אז חוסר הרצון לומר 'לא' רשמי, גרם לזה שתגידי 'לא' בלי באמת לבחור, מתוך כורח המציאות.

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

תודה! ❤️רבותבנות
שאלת חברויות בגיל 5אנונימית בהו"ל

אקדים ואומר שאני מזהה על עצמי שיש לי כל מיני סצנות מהילדות שקופצות לי ואני די בטוחה שבגלל זה אני לוקחת את זה קשה יותר ופה אתן נכנסות

וואו יצא לי ארוךךך

הבת שלי המתוקה בגן טרום חובה. מאוד אוהבת ללכת לגן, מאוד מאוד אוהבת את הגננת.

היא הגיעה עם 2 חברות מהגן הקודם ונשארה חברה מאוד טובה של אחת מהן.

לאחרונה היא מספרת לי שנגיד חברה שלה עזבה מוקדם באיזה יום והיה לה משעמם כי לא היה לה עם מי לשחק

אז שאלתי אותה למה היא לא שיחקה עם בנות אחרות (בצורה קצת יותר נעימה ופחות ישירה) והיא אמרה שאף אחת לא רוצה לשחק איתה.

זה חזר על עצמו בכל מיני וריאציות.

ניסיתי לשאול אותה אם היא פונה לחברות לשאול אם הן רוצות לשחק איתה והיא לא ענתה תשובה נחרצת.

מאוד מזכירה את אמא שלה, זה אין ספק

חייבת לציין שלא מזמן חגגנו לה יום הולדת, כשהזמנו את החברות כולן מאוד שמחו להגיע והיתה אווירה מעולה.

(כן היה לי קצת מוזר שאחת החברות רצתה לשבת ליד מישהי אחרת ולא ליד הבת שלי שהיתה ילדת היומולדת אבל חוצמזה היה מעולה).

בנות מתקשרות להזמין אותה לשחק איתה וכשאנחנו פוגשות חברות בגינה הן מייד רוצות לשחק איתה.

אבל לי היה קשה כל המשפטים שלה אז התקשרתי לגננת ואיך שאמרתי לה שהיא אומרת לי שילדות לא רוצות לשחק איתה היא אמרה לי שהיא חייבת לעצור אותי ושאני אדע שזה הפוך, היא ילדה מהממת ושמחה אבל ביישנית וזוג צמוד עם החברה מהגן הקודם. עד פורים הם דיברו ביניהן לא בעברית בכלל (הן הגיעו מגן קודם לא דובר עברית) ורק לאחרונה עברו לעברית והן די משדרות אל תיגעו בי.

היא אמרה שלפעמים היא רואה את הבת שלי עומדת בצד וצופה באחרות וכשהיא שואלת אותה הם רוצה להצטרף למשחק עם הבנות היא אומרת שלא.

שיצאה קבוצה של בנות יחסית דומיננטיות והבת שלי על הצד היותר שקט וביישן והיא פורחת במקומות שהיא מרגישה ביטחון ושייכות, הגיוני סהכ.

היא המליצה לי להזמין אלינו עוד בנות וככה במקום הבטוח שלה היא תפתח יותר וזה ישפיע גם בגן.

ואזזז השבת היא סיפרה לי שהשבוע הגיע תורה להיות מוכרת בחנות, זה משהו שהיא מחכה לו המון זמן. הזוג שלה היה החברה הטובה ואז היא אומרת לי שבדרכ יש שורה ארוכה (תור ארוך) ואליהם הגיעו רק 3 בנות לקנות.

זהו אני נגמרתי סופית.

שאלתי אותה איך זה הרגיש בשבילה אז היא אמרה לי חצי במבוכה שהם אמרו פרק תהילים שיבואו יותר אנשים אבל לא הגיעו, זה ממש מוזר אמא.

אני שלולית. עצוב לי מאודדדדד

בעלי לא מבין מה הסיפור, היא לא לקחה את זה ככ קשה, הגננת מספרת כמה היא מקסימה ושאם אני ממש רוצה אפשר להזמין עוד בנות אבל שבגדול טוב לה, בשישי היא כן סיפרה לי שהיא שיחקה עם עוד כמה בנות.

אבל אני מרגישה שבגלל החסכים שלי אני יותר מידי עסוקה בזה ונשבר לי הלב בשבילה ואני רק מזיקה.

אשמח מאוד מאוד לעיצות

באה להרגיעפילה

באמת לוקח זמן ללמוד שפה , להשתלב ולהיפתח.

אם ילדה לא עצובה , לא צריך יותר מדי להיכנס בזה. כן לנסות להזמין חברות, לצאת לגינה. לבקש מגננת שכן תעשה מאמץ לשתף אותה במשחק יותר. כי ילדה קצת מתביישת וגם אם היא אומרת לא , היא עדיין יכולה כן לרצות להצטרף.

ממה שאת מתארת ,בנות כן רוצות לשחק איתה ולהזמין אותה. בקיצור הייתי נרגעת 

וואו מהזה אופייני בגיל הזנאוהבת את השבתאחרונה

זה גיל שהחברות היא מצומצמת ממש

ודווקא לרוב הקשר הוא עם מספר מועט ואם הגיעו אליהם שלוש זה הרבה ואם מגיע על הגן זה בדרך כלל לילדות יותר קולניות וקצת כוחניות, לא בהכללה אבל ממה שאני ראיתי....

וטוב שאת מודעת שאת משליכה עליה תמשיכי להיות מודעת לזה

גם שאת מדברת איתה את עלולה לעשות השלכה ..

הכי חשוב לילדים שזה שנאמין בהם מבפנים שהם יכולים

וגם נהיה שם בשבילם לעודד, להזמין, להיות אקטיביים..

עבודת חיים מה שבטוח...לכולנו....

חיבוק ובהצלחה גדולה בע"ה!!!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמת
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.
תודה רבההמעיין34אחרונה

אולי יעניין אותך