סקר בניחוח חמיןיעל מהדרום
לק"י

1. איזו עידה אתם?
2. איך קוראים לחמין שלכם?
3. איזה קטניות ותבלינים שמים בו?
4. מעורבב או בשקיות?
יאמי!חדשונת
מעורבבת
חמין
אני חושבת שחיטה ולפעמים חומוס או שעועית
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות ועוד כמה שאמא שמה
וברור שמערובב הכי טעים!

יואו עשית לי ממש חשק
של איזה עידה החמין? (לגמרי מעורר תאבון)יעל מהדרום
לא יודעת, אמא שמה לפי מה שבא להחדשונת
בחום הזה..לב אמיץ

גם אנחנו מעורבבים לגמרי - אפילו בחלוקה לאשכנזים וספרדים יש תת חלוקה חושף שיניים.

 

לחמין קוראים חמין.

חמותי שמה חיטה, וקוקלות ואריסה - טעיםםם אז לפעמים מכינים את החמין שלה. לא בשקיות, מעורבב.

 

אמא שלי שמה חומוס ושעועית תפ"א בשר ועצם, אז לפעמים מכינים את החמין שלה. אורז ופשטידת בשר בקעריות פיירקס נפרדות בתוך הסיר הגדול, או מפרידה בכמה שכבות של נייר אפיה.

תבלינים מלח, פלפל, פפריקה ושמן זית. בצל.

 

ולפעמים חמין של שעועית או חומוס עם סלק עלים קצוץ ובצל. או חומוס שעועית עם קוביות קישוא ובצל.

 

 

 

לא חמין - צ'ונט! 😖ט'
1. אשכנזים.
2. צ'ונט.
3. גריסים, גרגרי חומוס, מל"פ.
4. מעורבב (עם תפו"א ובשר).


לא נוגעת בתבשיל הזה גם אם אני מכינה ויוצא משובח.

איזה אשכנזים?יעל מהדרום
כל מיניט'


צ'ולנט ברוקולי

 


1. איזו עידה אתם? אשכנזים 
2. איך קוראים לחמין שלכם? צ'ולנט 
3. איזה קטניות ותבלינים שמים בו? שעועית [כל מיני], גריסים 
בעיקר תלוי מה יש
4. מעורבב או בשקיות?  מעורבב עם ירקות ובשר

 

5. כמעט ולא מכינה, לא אוהבת אפאטי

איזה אשכנזים? תבלינים?יעל מהדרום
אנחנו גםרוקדת בגשם


גם אני!יעל מהדרום
לק"י

1. תוניסאים- ג'רבאים.
2. ארישה
3. חיטה, פפריקה, רסק עגבניות, מלח.
4. מעורבב
איך שכחתי-רסק עגבניות!לב אמיץ

חמותי תוניסאית -תוניס. לא ג'רבא.

וכמובן ששמים גם תפו"א, עוף/ בשר. לפעמים קורקבנים וקוקלותיעל מהדרום
יאו יאו יאו! |נרגש|ריעות.

לא חשבתי שיש עוד מישהו בעולם שקורא לחמין ארישה אוהב

אצלנו בדיוק ככה.

היי גם אנחנו קוראים לזה ארישה!עלה למעלה
וואי אנחנו בערך אותם מאכלים
אהבת חיי!יעל מהדרום
אצלינו קוראים לו: תפינה,פרח שלג האבודה

מה ההבדל?

לא יודעת..אולי שם של עידה אחרת? מה אתם?יעל מהדרום
סבתא ואמא שלי ערקיותלכל זמן ועת
ולחמין שהן מכינות ( שלא הצלחתי אף פעם להכין ככה) קוראים "טביט" זה עוף ממולא הפתעות (אורז/ פירות יבשים/ בשר טחון נראה לי)
הכי טעים בעולם.

מממ נשמע טעים במיוחד.לב אמיץ


דבית. הכי קל להכין !! עוף ממולא אורז / תוספות^^נפש חיה.
בתכל'ס הכל קל להכין. אבל!!! התבלינים זה שם המשחקלכל זמן ועת
משום מה תמיד לאוכל של אמא וסבתא יש טעם מיוחד שלהן!!
סבתא שלי מדברת לאוכל
מכירה את זה....נפש חיה.
לא מת על חמין..קראנץ שוקולד
קוראים ל
לזה חמין..
קטניות-חומוס/שעועית אדומה ופסח גם תירס..
חיטה ואורז..
רק אורז וחיטה בשקיות קוקי,כל השאר ביחד.. אה ואם יש 'עוגה' של חמין אז היא עטופה בנייר כסף..
מה זה עוגה של חמין? נשמע טעיםיעל מהדרום
לק"י

ואיזה תבלינים שמים?
תערובת של בשר פירות יבשים ואגוזיםקראנץ שוקולד
אפשר גם בלי הבשר..
אני לא מכין את זה אבל אוכל לשאול את אמא שלי..
עזוב..אני לא אוהבת פירות יבשים באוכליעל מהדרום
לק"י

אבל עוגה זה באמת שם מתאים במקרה הזה
אפשר לוותר עליהםקראנץ שוקולד
וגם על הבשר
וגם על האגוזים
להשאיר רק נייר כסף 😯
יאמי יאמי!יעל מהדרום
לק"י

באמת שאלתי את עצמי מה שמים אם לא פירות יבשים
ואז פתחתי את ההודעה
אפשר את המתכון? נראה לי נחמד גם קצת בשר טחון בטשולנטירושלמית טרייה

שיהיה גם משהו כשאין כח להתמודד עם בשר ממש.

לחמין שלנו קוראים יוסי טאבולה ראסה
משהו שסבתא שלי מכינה בשבת בבוקר-
אבל זה לא חמין...
קוראים לזה רישתה
זה פסטה שבפנים "מתחבא" עוף...
נראה לי שהיא שמה בבוקר על הפלטה.
ואז כל השכבה למטה נשרפת (יאמי)
והפסטה סופגת מנטעם של העוף...
יוסי ילד שלי מוצלח לב אמיץ


נשמע טעים מאוד.לב אמיץ


הפסטה מבושלת לפני?לכל זמן ועת
נשמע מעניין! ושם יפה יש לחמין שלךיעל מהדרום
סקר חמוד(:סדר נשים

1. בעלי אשכנזי ואני חאלבית

 

2. חמין

 

3. שעועית, חומוס, רסק, קינמון והשאר מכל הבא ליד..

 

4. בשקיות, ברוררר

....אוהב אותך ה

1.מרוקאים

2.חמין\או דף ככה צרפתים קוראים לזה

3.חיטה,שועית,יש מצב גם גרגירי חומוס לא בטוח

4.שקית

 

שמות שוניםמשיחיסט

סחינה, לסיס, קדישי.

1. טוניסאיםאנונימית לרגע1

2. אריסה/ חמין

3. סבתא מכינה עם בשר/ עוף, חיטה

אני שידרגתי ואני עושה תפוחי אדמה, בשר, בטטה, וחיטה בשקית קוקי. כמובן ביצים.. לפעמים מוסיפה חומוס.

4. במקור מעורבב אצלי גם וגם

עונהטוב בסדר

1. אשכנזים

2. טשולנט (לא שומעים את הל')

3. קטניות - גריסים שעועית. תבלינים - סילאן, צילי גרוס, פפריקה, מלח.

4. בד"כ העוף בשקית. לפעמים גם הקישקע בשקית.

איזה אשכנזים?יעל מהדרום
אשכנזים לבנים כאלהטוב בסדר


עכשיו אני יודעת יעל מהדרום
לא הבנתי תשאלה......טוב בסדר


איזה ארץ מוצא? אשכנזים זה שם כולליעל מהדרום
אהההטוב בסדר

אבא יקה - גרמניה

אמא - מעורבבת - גליציה והונגריה.

 

וגם זה הסבא והסבתא. ההורים שניהם נולדו בישראל.

 

שבת בבוקר יום יפהנוצת זהב

כורדים\מרוקאים

חמין

חיטה,תפו"א,עוף,בשר,ביצה,בטטה

הקטניות? נראלי אין חיטה נחשב?!

הכל מעורבב והחיטה בשקית קוקי

 

ואיזה תבלינים?יעל מהדרום
אין לי מושג..אני ישאל את אמאנוצת זהב


אין לכורדים שם מיוחד לזה?הדוכס מירוסלב


ביראני, טביטשירקי
1) אני הודית בעלי חצי פרסי חצי עירקי
2) לחמין ההודי - ביראני ( שאלתי את אמא רק בשביל השרשור אף פעם לא טעמתי ולא זוכרת שהכינו את זה במשפחה)
לחמין העירקי טביט
לחמין הפרסי-?? בבירורים חחחחח...נעדכן בהמשך..
3 ) בביראני- תבלינים הודים - חריף חח , צימוקים שקדים אגוזים פיסטוקים וכאלה.. זה עם אורז עוף תפוחי אדמה מוסיפים גם זעפרן קינמון עלי דפנה ועוד דברים מעניינים ( פה התחדש גם לי מה זה חמין הודי!!) יש גם ביראני כבש...😶
4) מעורבב

טביט אין לי מושג מה קורה שם נראלי גם אורז ועוף...

בכל אופן אף אחד מהם לא טעמתי😁

וואו איזה מעניין - תבלינים מיוחדים. בטח יוצא מאוד מיוחד.לב אמיץ


מסתברשירקי
חח אף פעם לא טעמתי ולא ראיתי במציאות איך זה נראה..
ו״חורוש״ זה הפרסישירקי
עכשיו קיבלתי תשובה חח ויותר מהשם של זה.. אין לי מושג מה מתערבב שם.....
עבודת תחקיר ממש לב אמיץ

החכמת אותנו.

זה עדיין בתחקיר חחשירקי
חמותי טוענת שחורוש זה תבשיל ולא חמין לחחחחח עבודת שורשים!!!
חורש זה לא חמין בכללחדשונת
זה אורז של שבת!
חורש או חורשט או גורמה או רורמהמארי

הם כולם תבשילים שמלווים את האורז של שבת. הם לא האורז עצמו.

לדוגמה חורשט סבזי זה המרק הירוק המפורסם של הפרסים.

אה וחמין נקרא אשה גנדום.מארי


נכון, צודקת, התבלבלתי בשמות 😅חדשונת
ויש חמין לפרסים, אבל הוא לא דומה לחמין של האשכנזים בכלל
וגם לא כל הפרסים מכינים אותו
^^ לחמין קוראים "חלה ביבי" (הל' בצירה)הכל ממנו
כן אני יודעת רשמתי שחמותי חלקהשירקי
על מי שאמר לי את זה....
סליחה על הטעות המרה!שירקי
לא להרוג אותי חחח
חחחחח הכל בסדרמארי


שמחה שעוררתי אותך לעשות עבודת שורשיםיעל מהדרום
כן האחרונה הייתה בכיתה ז׳ אז הגיע הזמן חחשירקי
סורי, חמין זה מגעילבוז
היה מי שאמר שככל שחמין נראה יותר רע הוא יותר טעים.
אני לא מבינה מה טעים בתערובת של גושים חומים בלתי מזוהים עם קצוות שרופים..
מילא הג'חנון והקישקע והביצה הקשה, עוד מובן למה אוהבים.
אבל כל הגריסים והשעועית והחומוס והתפוח אדמה מעוך והבשר...
ולא יעזור שכל המשפחה מתענגים על הנזיד עדשים הזה, אני לא הייתי מוכרת בעבורו אפילו לא מקק.
את ממש לא חייבת לענות על הסקריעל מהדרום
לק"י

וכמובן שלא לאהוב.

ונקודה חשובה- אצלינו תפוא האדמה לא נמעך
איך זה קורה?בוז
רציתי רק להעלות דעה אחרת לא להעליב את החמינאיים.
ואיך התפוח אדמה לא נמעך? הוא מתרכך מאד ואז מספיק רק להרים אותו עם הכף והוא מתפורר 😕
אז לא מבשלים אותו בישול מלא מראשיעל מהדרום
רעיוןבוז
למרות שלא נראה לי שלמשפחה שלי יש בעיה. כולם אוהבים חמין מאד.
מבשלים את זה בסיר בישול איטי הזה... יוצא להם חום וריחני ומהביל.
אגב, סורי על השנאה העזה לחמין בתגובה הקודמת, פשוט בדיוק בשבת כולם תקפו אותי שאני היחידה שלא אוכלת
לא אשמתך...
רק התאור נשמע מגרה..איך בא לייעל מהדרום
אני יכולה לבקש את המתכון מאמא שלי כשאהיה אצלה שבתבוז
לא דחוף...סתם השרשור הזה עושה לי חשק עז לחמיןיעל מהדרום
גם לנו לא נמעך...את כנראה אשכנזיה והכל מעוךבתאל1

אצלכם בחמין...

אצלנו נשאר רוטב וכל הדברים מזוהים בהחלט... 

לא שמים גריסים שלוקחים את כל המים. שמים חיטה בשקית קוקי (או לא בכלל)

 

א. לא אשכנזיה. או שכן. לא יודעת. ערבוב.בוז
החמין שלנו נחשב ממש טעים, זה רק אני לא אוהבת.
ב. התפוחי אדמה יוצאים פשוט רכים מאד, כנ"ל הבשר וכו. חוץ מהביצים שיוצאות קשות. וזה מבישול ארוך בסיר בישול איטי, לא מאשכנזיות יתרה.
טוב אז הטיפ אצלנו זהבתאל1אחרונה

קודם כל מבשלים את הבשר עם הקטניות לאיזה שעה- שעה וחצי ורק אח"כ מכניסים את התפוא ובטטה אם רוצים 

ואז התפוא לא נמס

אבל האמת - אני הכי אוהבת שהתפוא נמס כזה...

וואו..תמיד בבטחה

1. אשכנזים לכל הדעות ומכל הצדדים ;)

2. טשואלנט (אומרים צ'ונט)

3. גריסים, פפריקה, שום, פלפל, מלח וכל מה שהולך עם זה

4. מעורבב עם ג'חנון בשקית

חיפשת הוכחות לטענותיך?... שריקה

(כבר לא זוכרת מה הן היו..)

 

1. אשכנזים.

וכיון שראיתי שחשוב איזה, אז ליטאים, באזור שהגבול זז, אז לפעמים היינו פולין או רוסיה

2. טשולנט. (ו' בחולם!)

3. קטניות- שעועית. תבלינים- אין לי מושג..

4. מעורבב. (ברור, זה טשולנט אשכנזי!)

האמת שכן..התחיל מזה שעניין אותי לחקור את נושא התיבול האשכנזייעל מהדרום

לק"י

 

אבל למדתי הרבה דברים, וזה בהחלט מעניין.

כמו שלאשכנזים אין תבלינים? הדוכס מירוסלב


למדתי שהם משתמשים בפפריקה וצילייעל מהדרום
לק"י

אבל אין פה מספיק מגיבים אשכנזים, כדי לגלות מי מהם הם המתבלים
חח האמת שאכלתי אצל אשכנזים, הם מתבליםהדוכס מירוסלב

השילובים פשוט הם כאלה שצריך להתרגל אליהם

הבעחה שאשכנזים זה שם כולל, ניסיתי לפרוט אותם לפי ארצותיעל מהדרום
ניסית לפרוט לארצות...טוב בסדר

אז אני לא חושבת שאני מתבלת כמו סבתא שלי מאחד הצדדים... (לא אכלתי אצל אפחת מהן חמין כי אחת נפטרה ואחת לא מזמינה...)

האשכנזים לא ידעו לבשל מתובל טוב.

מה לעשות? זה דפקט שהם הביאו איתם מאירופה.........

פפריקה בשביל הצבע וגם זה בחסכנות....

אני מקווה שאני לא מזמינה עלי עכשיו עליהום אשכנזי... אבל המציאות עולה על כל תבלון....

גם כיום כשאנחנו כבר 70 שנה ויותר בארץ, אם אני מעזה לעשות אוכל חריף כולם נחנקים....

 

 

יעל מהדרום
לק"י

אני רק מבקשת
אני ספרדיה משני הצדדים ולא אוכלת חריף חריף. לעומת בעלי החצי אשכנזי...

תיבול כולל הרבה דברים חוץ מחריף.
יש אשכנזים מרוקאיםטוב בסדר

בעלי טוען שעדה זה לא מאיפה שבאת אלא איך שאתה ...

 

אכן יש אשכנזים מרוקאים!!שירקי
וגם ספרדים שהם אשכנזים!
חחח חברותי הקרובות!!
אז אני יעזור לךאין מקום לשאלה
אנחנו אשכנזים רוסים ופולנים.
ההבדל בעיקר בתיבול אצל הרוסים התיבול הוא מינמלי . בערך מלח בלבד..
אצל הפולנים נוטה למתוק ויש יותר "שפע" התבלינים- בעיקר פפריקה מתוקה ופלפל שחור.
לחמין קוראים צ'ונט.
תהליך ההכנה:
טיגון בצל, הוספה של בשר ושוב טיגון ואז שמים בליל של קטניות ותפוחי אדמה. תיבול של מלח. פפריקה וקצת פלפל שחור..מים.
מרתיחים. מנמיכים את האש ואז מעבירים לפלטה.
יוצא סיר חום וגושי..

אבל אצל ההורים שלי, אוכלים בדכ חלבי בבוקר או בשרי-פסטרמות.
ואם מתחשק על חמין מכינים מכל הסוגים והעדות.
שכחתי כמובןאין מקום לשאלה
שום והרבה!!
1.מרוקאית..א..א..
2.חמין
3.בלי קטניות.בשר.תפוא.ביצים קשות.פלפל שחור הרבה.מלח.כורכום.פפריקה.
4.חיטה בשקית קוקי ים שום ותבלינים שבושל קצת קודם
טשולענט!! אף אחד לא כתב ככה עד עכשיו..ירושלמית טרייה

1. איזו עידה אתם?

אשכנזים חיוורים, מעורב מכל קצוות אירופה (פולין, ליטא, רוסיה, גליציה, רומניה. ללא הונגריה)


2. איך קוראים לחמין שלכם?

טשולענט (נשמע צ'ונט, תכלס. הע' היא שם במקום צירה, בכתיבה של יידיש)


3. איזה קטניות ותבלינים שמים בו?

שעועית וגריסים. מעורב. אמא שלי לא שמה גריסים כי היא שונאת ובמקום זה שמה שעועית מעורב ואורז בשקית ע קצת מהרוטב של הטשולנט, ויוצא לה נפלא ביותר. אני לא יודעת לעשות. אני מוסיפה גם קישקע, כלומר הבצק שהיו ממלאים בו פעם את הקישקע האמיתי והיום שמים אותו בשקית גלילית.. או קנוי או מוכן עם מתכון מוזר מגיסתי.

 

כמובן תפו"א ובשר בקר מספר 8א. לפעמים גם קוביות דלעת.

 

תיבול: בצל מטוגן היטב שמשחים את הכל, הרבה שום, פלפל, פפריקה חריפה, צ'ילי, ואני מסיפה גם טימין כי זה קצת מרענן את הטעם.


4. מעורבב או בשקיות?

 

אצלי מעורבב, אמא שלי בשקיות.

 

ולאחרונה החלטתי לא לאכול את הטשולנט, רק את הבשר שבו כי זה טוב לי לבריאות, כי זה מנפח לי את הבטן נורא.

אני מעורב ירושלמיבנדא מצוי!!
לא יודע אם זה אשכנזי או ספרדי
והאמת זה לא באמת משנה

חמין או צולנט
אצל סבתא ז"ל היה גריסים חומוס תפו"א בשר או גרונות הודו
תיבול אין לי מושג

אצל אמא לרוב יש גריסים חיטה תפו"א עושים לרוב פרווה לפעמים יש גם בשר הרבה פפריקה שום ולא זוכר מה עוד

אצל חמותי יש חומוס שעועית תפו"א לפעמים עוף ביצים

אם שמים משהו בשקית קוקי זה לרוב ביצים....


אני מת על החמין של הישיבה הקודמת שלי...
היה שעועית חומוס בשר תפו"א לא יודע טיבול אבל היה טעים חבל"ז

ועוד צולנט שאני מת עליו
זה ליל שישי כמנהג "יהודיין קדישין" ב"אליז"(ליד זיכרון משה או בצומת בר אילן) עם בשר וקישקע
וליד חלה חמוצים וחריף...

אה דבר אחרון
אני קצת בוכרי
אז גם "אוסובו" חמין בוכרי
שעיקרו אורז ובשר בקר עם הרבה רוטב וקצת ירקות...
מכיוון שזה בפנים לא יודע אם שמו לבבנדא מצוי!!
אבל כולם פה מרוקאים/תוניסאים/ג'רבאים/תימנים/אשכנזים

אין פה עוד עדות?

אני קצת בוכרי
ומידי פעם סבתא עושה חמין בוכרי
"אוסובו"
אאאח.. חמין של שבת יוסאריאן

1.מרוקאים

2.סחנה

3.שעועית, חומוס, גריסי פנינה

  פפריקה, חוואיג', גריל עוף, מלח

4.מעורבב למעט הג'חנון, הבטטה והקישקע שעטופים בנייר כסף

 

 

בקשר לסחנהשירקי
הייתה לי חברה מרוקאית שרצתה להגיד איזה חום הייתה אומרת
״אממא איזה סחנהה... ״ זה ביטוי גם לחום? סתם מענין או שסתם השתמשה בזה כי חם כמו חמין וזה נגזר מאותה מילה...
באמת מעניין אותי..
אכן, סחנה במרוקאית כמו שחינא בארמית ארץ ישראליתמשיחיסט

מובן שניהן 'חום' וסחינה פירושו המילולי הוא חמין, ומכאן גם נגזרה המילה העברית 'משחן'.

מאחל לכולם ליהנות בשבת מזיו הסחינה.

מגניב לגמרי.ה''ב
ומכאן גם שמו של ה'סחנה' המעין החם שבעמק.משיחיסט


לחמין קוראים "טבית" עם שווא ב- ט'כנראה רגילה


בא לי גםםםעוגת גבינה.
1. איזו עידה אתם? הצד השולט מרוקאים
2. איך קוראים לחמין שלכם? במרוקאית סחנה אבל אצלנו חמין
3. איזה קטניות ותבלינים שמים בו? גרגירי כוסמין, עדשים, שעועית ואם נגמר השעועית חומוס
4. מעורבב או בשקיות? מעורבב
עונהבתאל1

מרוקאית

סכנה או חמין

אמא שלי- חומוס ולפעמים שעועית. כרכום עלה דפנה ופלפל אנגלי. פפריקה בצל. לאחרונה גיליתי שהיא שמה שום.

אני- בערך אותו דבר

חמותי- די שונה. אין לי מושג מה היא שמה...

 

לא מעורבב! חיטה בנפרד בשקית קוקי וכנל אורז. אצלי האורז אפילו בסיר נפרד... 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך