על תורת ישראל מול עם ישראל:
"פעם אחת הייתי עובר ממקום למקום, מצאני אדם אחד שיש בו מקרא ואין בו משנה... ואמר לי: רבי, שני דברים יש בלבבי ואני אוהבם אהבה גמורה ואלו הן, תורה וישראל, אבל איני יודע איזה מהם קודם. אמרתי לו: בני, דרכן של בני אדם אומרים התורה קדמה, שנאמר ’ד‘ קנני ראשית דרכו וגו‘, אבל אני אומר ישראל קדמו, שנאמר ’קודש ישראל לד‘ ראשית תבואתה‘. (תנא דבי אליהו טו)
על תורת ארץ ישראל:
"הבדל עצום ונשגב בין תורת א"י לתורת חו"ל. בא"י שפע רוח הקדש מתפרץ לחול על כל ת"ח שמבקש ללמוד תורה לשמה, וק"ו על קיבוץ של ת"ח, והרוח הכללי, השופע בנועם והולך ומתפשט, הוא הרודד את הפרטים, הוא המרחיב את ההלכות, הכל מלמעלה למטה. מה שא"כ בחו"ל. רוח כללי קדוש א"א לשאוף באויר טמא ועל אדמה טמאה. אלא כל פרט ופרט מן התורה מעלה איזה ניצוץ, איזו הארה, להתקרב אל רוח אלקים חיים, השוכן על עמו פה בארץ חיים. "על הגאולה זה תלמוד ירושלמי ועל התמורה זה תלמוד בבלי". (הרב קוק)
על לימוד תורה לשמה (כמה זה חשוב..)
"ומצאתי במגילת סתרים של ה"ר יונה ז"ל דקרא הכי דייק דעל שלא ברכו בתורה תחילה אבדה הארץ דאם איתא על עזבם את תורתי כפשטא משמע שעזבו את התורה ולא היו עוסקין בה כשנשאל לחכמים ולנביאים למה לא פרשוהו והלא דבר גלוי היה וקל לפרש אלא ודאי עוסקין היו בתורה תמיד ולפיכך היו חכמים ונביאים תמהים על מה אבדה הארץ עד שפרשו הקדוש ברוך הוא בעצמו שהוא יודע מעמקי הלב שלא היו מברכין בתורה תחלה כלומר שלא היתה התורה חשובה בעיניהם כ"כ שיהא ראוי לברך עליה שלא היו עוסקים בה לשמה ומתוך כך היו מזלזלין בברכתה והיינו לא הלכו בה כלומר בכונתה ולשמה אלו דברי הרב החסיד ז"ל והם נאים ראויין למי שאמרם." (ר"ן)
מספיק
מי שקרא הכל יצא גברבר![]()
ו@מור ולבונה בטח תאהב
ו...@שם קצוץ505 גם
ווודאי שאלו דברים ש @משיח בן דוד חייב לדעת
וגם @נפש חיה.
ו @ברגוע! ו@לך דומיה תהילה מחזיק התינוקות שלנו
מי עוד? לא זוכר בשעות כאלו.. לא נורא.