מצרכים לתבנית מלבנית קטנה עמוקה (לא הכי קטנות שהן חצי A4 אלא הגודל שטיפה יותר גדול ויותר עמוק):
חצי קילו בשר טחון (אפשר לערב מעט הודו אבל חשוב שיהיה בקר)
צנצנת רוטב פסטה מוכן
בצל קצוץ
עלי פסטה
הכנה:
בסיר קטן מטגנים את הבצל
כשמזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שהוא משנה את צבעו
מוסיפים לסיר את הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים עוד קצת
בתבנית מפזרים מעט רוטב מתחת לשכבת העלים הראשונה. אפשר אפילו להוסיף מעט מים, העיקר שהלזניה לא תצא יבשה. הפסטה סופגת המון נוזלים!
אח"כ שכבה של תערובת ושוב פסטה וכו'. נדמה לי שלוש שכבות פסטה.
למעלה מפזרים גם מעט תערובת - הפסטה היא לא השכבה העליונה!
אופים ב 180-190 מעלות למיטב זכרוני, כשהלזניה מכוסה בנייר כסף. אחרי שעה בערך (זה ממש בערך, אנחנו לא ממש שמים לב) מורידים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות שישחים ויתייבש מעט מלמעלה, אבל לא יותר מדי.
הערות:
אפשר להכין רוטב לבד אבל צריך כמות ממש גדולה. לא ניסינו. לפעמים אנחנו מוסיפים גם רוטב ביתי אם במקרה יש לנו מוכן. לשים לב שיש מספיק רוטב, לזניה יבשה זה לא טעים.
לגבי חימום בשבת בבוקר:
זה נחשב מאכל "יבש", אין לו נוזלים שמסתובבים סביבו בכלי. לא העלינו בדעתנו אף פעם שיש שאלה בזה. אפילו תבשיל ירקות כגון כרוב מאודה שהוא רטוב יותר מלזניה אפשר להרבה דעות לחמם כי הרוטב הוא לא העיקר, אבל זה אנחנו לא עושים. אז אני מניחה שעל לזניה אין שאלות.