קודם כל לעניין הנו-פרוסט:
יש מהדרין שאומרים שעדיף מקרר שצובר קרח, כי כדי שלא יצטבר קרח יש מנגנון שעושה הפשרה קטנטנה מדי פעם. אז אם רוצים לשמור בשר לתקופות ארוכות עדיף בלי זה. אבל בעינינו זה זניח לגמרי, אנחנו לא שומרים כמויות עתק לשנה שלימה. והמקפיא שיש בכל מקרר רגיל הוא נו-פרוסט וזה הרי מספיק טוב..
עוד נקודה, מקפיאים שהם לא "נו פרוסט" באים עם רשת קירור כזאת בין המגרות ועליה מצטבר הקרח. זה משהו קשה לניקוי והרבה פחות פרקטי. בנוסף לזה שצריך להפשיר לפני כל ניקוי.
ולעומת זה במקפיא שקנינו יש מגרות שקופות נשלפות, ביניהן מדפי זכוכית נשלפים והכל מתנקה בקלות רבה.
זה עוזר אם רוצים להכניס משהו גדול שלא נכנס במגרה, אפשר לשלוף מגרות ומדפים לפי הצורך ולקבל תא גדול יותר.
מגרות או לא - בוודאי שעם מגרות! זה הרבה יותר נוח, מכיל הרבה יותר. ממדף הדברים יגלשו החוצה אם הוא קצת עמוס..
אנחנו קנינו אלקטרולוקס כי ראינו שהוא עם נפח פנימי הכי גדול לעומת גודל חיצוני קטן. הם הצליחו איכשהו לייצר בידוד טוב אבל דק. דרך אגב הם עשו את זה גם בתנורים, התנורים שלהם בגדול הסטנדרטי מבחוץ כמובן אבל הפנים גדול יותר וזה מאד מועיל. אפשר לאפות בתבניות גדולות יותר.
שלנו לא נראה לי מספיק גדול למשפחה עם שמונה נפשות, אבל בטח יש להם דגם דומה גדול יותר.
עדיף שיהיה עם כפתור מכני שמסובבים לעוצמה וכאלה ולא עם בקרה דיגיטלית, כנראה זה יותר נוח לשבת. אין תאורה ואולי אין חיישן דלת. אבל בבכל מקרה עדיף להימנע מפתיחה בשבת, וכדאי ללמוד קצת איך להבחין אם הוא עובד או לא וכו'.
לגבי שימוש, אנחנו מאחסנים אוכל מוכן במקפיא של המקרר וחמרי גלם במקפיא הנפרד. הבנתי שהרבה עושים ככה. זה כנראה יותר נוח כי המקרר יותר נגיש, וחמרי הגלם לא צריכים להיות מדי נגישים. וגם עדיף כדי למעט בפתיחה בשבת.
ועוד משהו שחשוב לי - ככה קל לשמור אותו יותר נקי. את כל חמרי הגלם (ירקות קפואים, בשר, דגים) מכניסים עטופים בשקיות. אני כן מכניסה חלות גדולות או עוגות, כי אין לי מקום בפריזר של המקרר, אבל עטופים היטב בשקית נקיה וקשורה אחת לפחות! ככה גם אין ריחות לא טובים.
ואז הרבה לפני פסח כבר אפשר לנקות אותו לפסח ולשמור מצרכים כשל"פ