מדעי המחשב דומה להנדסת תכנה אבל קצת פחות להנדסת מחשבים.
באופן כללי, הנדסה נחשב יותר "יוקרתי" אבל לא תמיד זה אומר שזה יותר מעניין אות ריווחי - מה גם שלימודי הנדסה נמשכים 4 שנים לעומת 3 שנים של מדמ"ח.
כמו כן, המתמטיקה שלומדים בהנדסה היא ברמה הרבה יותר גבוה. (יש שדורשים זאת לשבח ויש שדורשים זאת לגנאי...)
הנדסת חשמל זה משהו מאוד רחב בדיוק כפי שנכתב מעליי אבל כדאי לפרט:
צ'יפים - תכנון ובדיקה שלהם זה תחום שדי נחלש בשנים האחרונות בארץ. מדובר בעיקר במה שנקרא "מערכות ספרתיות" ואלגברה בוליאנית.
אני שומע לא מעט מאנשים בתעשיה ש"צ'יפ דיזיין" הוא תחום מת בארץ ויש בזה לא מעט מן האמת. הוא עוד לא מת, אבל הוא בפרפורי גסיסה. בארץ הולכים יותר לכיוון של תכנה.
אני מהנדס חשמל מהתואר הראשון שלי, ומעט מאוד מהאנשים בשנה שלי אהבו את התחום, אבל היו כאלה שכן.
תקשורת ועיבוד אותות הם פרקטיקה ותיאוריה. עיבוד אותו זו כל התיאוריה המתמטית של איך שולחים אותו, מה קורה להם בתוך מערכת, איך מסננים רעשים וכו'.
תקשורת זה בעיקר פרוטוקולים שבהם עושים שימוש ואלגוריתמים שמבוססים על התיאוריה שלומדים בעיבוד אותות.
עיבוד אותות הוא תחום מאוד מתמטי עם המון קווים משיקים לאלגוריתמים.
אלקטרואופטיקה הוא תחום מאוד מעניין, אבל יש בו מעט מאוד משרות בארץ וכמעט תמיד רוצים תואר שני או שלישי רלבנטי + ניסיון. מאוד מאוד קשה למצוא עבודה בתחום.
אני באופן אישי מכיר אנשים שסיימו תואר שני בתחום (באוניברסיטה ובממוצע גבוה) והלכו לעבוד במשרות שלא קשורות לשום דבר שהם עשו בתואר השני שלהם כיוון שהם לא מצאו עבודה.
זה דבר שכדאי לקחת אותו בחשבון.
מתח גבוה - אני חושב שיש רק בטכניון. אין הרבה ביקוש - זה בעיקר למי שרוצה לעבוד בחברת החשמל או בדברים דומים.
בגדול, התחומים ה"חמים" בהנדסת חשמל היום הם תקשורת ועיבוד אותות - אבל בד"כ רוצים תואר שני בתחומים הללו עבור משרות פיתוח.
עד כמה שאני יודע, מי שלומד הנדסת מחשבים, יכול ללמוד גם תקשורת ועיבוד אותות בתור קורסי בחירה.
(כך זה היה אצלנו).
באופן אישי, אני מצאתי את עצמי עובד בתחום של מדעי המחשב שהיה לי הרבה יותר מעניין מהנדסת חשמל (אם כי למדתי עיבוד אותות בתואר, אז יש דברים שקצת קשורים לפעמים) - אבל כל אחד ומה שמעניין אותו.