כמה זמן לא התפללתי.נחל
אז יאללהקמנו ונתעודד
בס"ד
עכשיו!
נעע.נחל
למה לא?קמנו ונתעודד
רחוק לי..נחל
רוצה תפילה של רחוקים?קמנו ונתעודד
בס"ד
יש
מהי תפילתם של הרחוקים?נחל
תפילה לקרבהקמנו ונתעודד
בס"ד
יש כל מיני. נגיד תיקון לאה על כל מזמוריו (מב, מג ונא בעיקר).
מרגיש לי מוזר להתפלל ככה.נחל
מה מוזר?קמנו ונתעודד
להתפלל כזאת תפילה.נחל
איזו? מה מוזר?קמנו ונתעודד
תפילה מבחינתי זה שחרית, מנחה וערבית.נחל
ברור לי שגם השאר הן תפילות. וגם סתם שיח עם הקבה זו תפילה ברמה כזו או אחרת
מרן אדמו"ר הראי"ה כותב בעולת ראיהקמנו ונתעודד
בס"ד
"כשעברו ימים ושנים בלא תפלה בכונה, מתקבצים בלב אבני-נגף רבים, שמרגישים על ידם כבדות-רוח פנימית.
כשרוח הטוב חוזר, ומתנת התפלה נתנת ממרומים, הולכים בכל תפלה ומתפנים אותם המכשולים,
והסיכורים הרבים, אשר נקבצו בנחל הנובע של נשמת החיים העליונה, הולכים וסרים.
ועם אותה העליה הנשמתית, שהיא עולה בכל תפלה ביחש לערך זמנה, אחוזים ידועים באים בתור מרפא את חסרון העבר;
אמנם לא בבת אחת נמנה החסרון, אבל הולך הוא ומתמלא, והצוהר של התפלה הולך ומגלה את אורותיו".
לכן חשוב גם להתפלל על התפילה, ולכן ברור שלא פשוט לקפוץ ככה סתם לתפילה שלמה. אבל מטפסים לשם בשלבים. מתפילה בדיבור, לתפילה מנוסחת, לפרקי תהילים ותפילות שחיברו ר' נחמן והרמח"ל, עד שמסוגלים להתפלל שוב תפילה שלמה, וכל הזמן מתפללים (גם, בין השאר) על עצם היכולת להתפלל.
רוצה תפילה אחרת?קמנו ונתעודד
בס"ד
הנה:
יהי רצון מלפניך ה' אלקי ואלקי אבותי שתזכני לכוון לבי לעבודתך ולתהיות עניו (לנקבה - ענוה) ולשרש הגאוה הרעה מלבי
מי מרגיש גאווה
נחל
תמיד טוב להיזהר ממשהו גאוה. כן ודאי נחשבקמנו ונתעודד
אז לפחות אני מדברת איתו.נחל
נראה לי שהשלב הבא הוא לנסח לך בכתב תפילות יותר מרוכבותקמנו ונתעודד
בס"ד
ולהגיד אותן, את מגיעה ככה לתפילות יותר עמוקות.
אני אומרת בפה, זה חזק לי מכתיבה.נחל
או לכל הפחות, מנחה. ולהרגיש את הטעם המתוק הזה שוב.
אני מתכוון לקרוא, בפה, תפילות שכתבתקמנו ונתעודד
בס"ד
זה מצרף את היתרונות שבשני הדברים.
זה חכם.נחל
מצאתי אחת אפילו יותר מתאימה!קמנו ונתעודד
בס"ד
יהי רצון מלפניך ה' אלקי ואלקי אבותי שתזכני להתפלל לפניך באמת ובלב שלם ויהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה' צורי וגואלי
יש לי אחת אפילו יותר מתאימה!פסידונית
ממש לפתוח את הפה ולומר לו מה שהיא חושבת
חדשני אבל עובד טוב.
כן כמובן ככה כולם אומריםקמנו ונתעודד
בס"ד
ביום שמישהו יצליח לגרום לי לעשות משהו כזה אני אאמין שזה אפשרי.
ובכןפסידונית
לי זה קרה
ואני לחלוטין לא נחשדת בברסלביות 
זה פשוט עובד כי זה אתה והוא, ואתה אומר (או כותב. גם טוב) מה שאתה חושב וזהו, בלי תיווך.
(הוא הרי ממילא יודע, זאת לא הנקדה. הנקודה היא שגם אתה תדע.)
לא פשוט תגידי את זה פעם נוספת ותחשבי שזה ישנה אצלי משהו...קמנו ונתעודד
לא באמת חשבתי שזה ישנהפסידונית
(עיין השרשור שלעיל)
מניחה שתאה באמת צריך לחוות את זה מתישהו.
אבל זה לא יקרה אם לא תנסה כי אתה לא מאמין בזה כי מעולם לא חווית את זה ולופ עד אינסוף כל הדורות.
העניין הוא שניסיתי לא פעם ולא פעמיים כשניסו לשכנע אותיקמנו ונתעודד
בס"ד
מתוך תפיסת האלהות שינקתי מחלב אמי ומתורת אבי, ותוחזקה רבות על ידי כל מוריי עד היום הזה - זה פשוט בלתי אפשרי פשוט לפנות בסחבקיות. עצם הרעיון מציף אותך בפחד משתק.
הנהחולות
רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, עִלַּת הָעִלּוֹת וְסִבַּת כָּל הַסִּבּוֹת, אַנְתְּ לְעֵלָּא, לְעֵלָּא מִן כֹּלָּא, וְלֵית לְעֵלָּא מִנָּךְ, דְלֵית מַחֲשָׁבָה תְּפִיסָא בָּךְ כְּלָל. וּלְךָ – דּוּמִיָּה תְהִלָּה; וּמְרוֹמָם עַל כָּל בְּרָכָה וּתְהִלָּה. אוֹתְךָ אֶדְרֹשׁ, אוֹתְךָ אֲבַקֵּשׁ, שֶׁתַּחְתֹּר חֲתִירָה דֶּרֶךְ כְּבוּשָׁה מֵאִתְּךָ, דֶּרֶךְ כָּל הָעוֹלָמוֹת עַד הַהִשְׁתַּלְשְׁלוּת שֶׁלִּי, בַּמָּקוֹם שֶׁאֲנִי עוֹמֵד, כְּפִי אֲשֶׁר נִגְלֶה לְךָ, יוֹדֵעַ תַּעֲלוּמוֹת. וּבַדֶּרֶךְ וְנָתִיב הַזֶּה תָּאִיר עָלַי אוֹרְךָ, לְהַחֲזִירֵנִי בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ בֶּאֱמֶת, כְּפִי רְצוֹנְךָ בֶּאֱמֶת; כְּפִי רְצוֹן מִבְחַר הַבְּרוּאִים: לִבְלִי לַחְשֹׁב בְּמַחֲשַׁבְתִּי שׁוּם מַחֲשֶּׁבֶת חוּץ וְשׁוּם מַחֲשָׁבָה וּבִלְבּוּל שֶׁהוּא נֶגֶד רְצוֹנֶךָ. רַק לְדַבֵּק בְּמַחֲשָׁבוֹת זַכּוֹת, צַחוֹת וּקְדוֹשׁוֹת בַּעֲבוֹדָתְך בֶּאֱמֶת, בְּהַשָּׂגָתְךָ וּבְתוֹרָתֶךָ. הַט לִבִּי אֶל עֵדְוֹתֶיך (קוֹרְאִים כְּמוֹ: עֵדְבוֹתֶיךָ) וְתַן לִי לֵב טָהוֹר לְעָבְדְּךָ בֶּאֱמֶת. וּמִמְּצוּלוֹת יָם תּוֹצִיאֵנִי לְאוֹר גָּדוֹל חִישׁ קַל מְהֵרָה, תְּשׁוּעַת אֲדֹנָי כְּהֶרֶף עַיִן, לֵאוֹר בְּאוֹר הַחַיִּים, כָּל יְמֵי הֱיוֹתִי עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה; וְאֶזְכֶּה לְחַדֵּש נְעוּרָי, הַיָּמִים שֶׁעָבְרוּ בַּחֹשֶׁךְ לְהַחֲזִירָם אֶל הַקְּדֻשָּׁה. וְתִהְיֶה יְצִיאָתִי מִן הָעוֹלָם כְּבִיאָתִי: בְּלֹא חֵטְא. וְאֶזְכֶּה לַחֲזוֹת בְּנֹעַם אֲדֹנָי וּלְבַקֵּר בְּהֵיכָלוֹ, כֻּלּוֹ אוֹמֵר כָּבוֹד. אָמֵן נֶצַח סֶלָה וָעֶד.
מה זאת התפילה הזאת?
נחל
זה התפילה שאומרים אחרי תיקון הכלליחולות
ממ אמרתי. שיהיהנחל
תגידי את כל התיקון הכללי,חולות
נראלך.נחל
זה לא עולה כסף...חולות
פשוט לא.נחל
מה רע? אשטיקלע תהלים, אפילו אם זה היה סתם עשרה מזמוריםקמנו ונתעודד
טוב. נראה.נחל
גמני......נוצת זהב
שבח, בקשה והודיה זה מספיקפסידונית
בהצלחה.
גם אני..שעות של אמת.אחרונה
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות