עצות וטיפים למתחילה?
כיתת יסודי
שלום,
שיהיה ממש ממש בהצלחה!
נראה לי שהדברים שכתבנו בשרשור הזה יכולים לעזור לך:
עצות וטיפים למורה מתחילה. - מורים לחיים
בנוסף, אם תכתבי באיזה תחום בדיוק את רוצה טיפים- נשמח לתת
בשמחה.
לגבי הכנת שיעורים:
1. אני אישית אוהבת להכין די מראש. ז"א כל הזמן להיות ביתרון של שבוע לפחות בהכנת שיעורים. בשביל להצליח לעשות את זה, צריך כבר עכשיו להכין את השיעורים של השבוע הראשון, ואם תספיקי גם את השני.
2. במקצועות הקודש- ניתן לקרוא בפעם אחת די הרבה חומר (של תקופה די ארוכה), על מנת לדעת מראש מה הנושאים המתוכננים לתקופה הקרובה. זה עוזר לחלק נכון את השיעורים ולעמוד בהספקים.
3. במקצועות חול (ואולי זה יכול לעזור גם במקצועות קודש)- יש לי רשימות עם הרבה מאד פעילויות אפשריות לשיעורים, למשל, רשימה של פעילויות מגוונות לשיעור חשבון, רשימה לשיעור כישורי חיים ועוד. ואז, כאשר אני צריכה להכין את השיעור, אני נעזרת ברשימה וזה מקצר בהרבה את זמן הכנת השיעור.
4. יש היום כמעט הכל באינטרנט. יש כאלו שנוטים 'להמציא את הגלגל', אך נראה לי שיש מספיק עומס על המורים, ואם ניתן להפחית אותו- למה לא? למה לא להיעזר בחומרים מצויינים שאחרים כבר הכינו?
5. מומלץ לשמור את כל החומרים שאת אוספת או מכינה לשיעורים בצורה מסודרת, על מנת שתוכלי להיעזר בזה גם בשנים הבאות.
לגבי קשר עם הורים:
1. נקודת המוצא מבחינתי היא שההורים הם שותפים מלאים לעשיה החינוכית שלי.
2. אני מקפידה על תקשורת שוטפת עם ההורים. לכן, מדי שבוע אני שולחת להם דף קשר מפורט עם מה שנעשה במהלך השבוע, כולל פעילויות ותמונות. ובסוף, גם הודעות חשובות. חשוב להם להיות מעודכנים.
3. בתחילת השנה, כבר בימים הראשונים אני מתקשרת לכל ההורים ל'טלפון טוב'- מפרגנת על הבן/בת שלהם, וגם מתעדכנת בדברים חשובים שהם אומרים. זה שובר מחיצות, וכבר מקטלג את המורה למקום חיובי
4. אני מאד מקפידה לכתוב את כל מה שההורים אומרים לי ומה שאני אומרת להם במחברת / פנקס המיועדים לזה. לא תמיד קל לזכור כל מה שאומרים לנו, וזה מאד עוזר למעקב (ומונע תלונות שווא על דברים שהיינו צריכים לומר ולא אמרנו וכד').
5. לאורך כל השנה- אני מרבה להתקשר להורים על עידכונים, קשיים שעלו בשטח, התלבטויות שיש לי וכד', וגם כדי לספר דברים טובים.
חשוב מאד לשתף את ההורים. שמעתי כבר פעמים רבות ממורים אחרים שהורים התלוננו שלא עדכנו אותם לאורך כל המחצית / השנה ופתאם שולחים להם מכתב חריף או נותנים ציון נמוך בתעודה.
בעיני ההורים צריכים להיות מעודכנים כל הזמן. זה ברמה שלפעמים אין לי הרבה מה לחדש באסיפות ההורים, אך הם שמחים על כך מאד!
6. כדאי לקבוע שעות מסויימות ביום שרק בהן ההורים מתקשרים (בד"כ שעתיים), אחרת, כל היום אפשר להיות איתם בטלפון...
7. חשוב ביותר- לשדר להורים שאת מקצועית ויודעת מה את עושה, למרות שאת בשנה הראשונה!
לגבי אסיפת הורים:
יש המון רעיונות באינטרנט על נקודות חשובות לאסיפה הראשונה. אני אזכיר כאן חלק בקצרה.
1. צריך לדאוג למראה הנקי והיפה של הכיתה. זו "הכנסת אורחים"...
2. יש הרבה מורים שמכינים צ'ופר חמוד להורים, כיבוד וכד'.
3. יש כאלה שמחלקים דף קשר של טלפונים של התלמידים באסיפה הזו (וגם של המורים, כמובן).
3. מומלץ להכין רשימה ברורה של ה"אני מאמין" שאת רוצה להעביר באסיפה, ושל כל הנושאים שחשוב לך לדבר עליהם. ניתן אח"כ לחלק דף סכום להורים עם כל הנושאים, או לשלוח אותו עם דף הקשר בסוף השבוע.
להלן נושאים חשובים (הכל בהתאם לגיל התלמידים):
- מערכת שעות- מה צריך להביא בכל שיעור.
- שיעורי בית
- איחורים
- היעדרויות
- השארת ציוד בכיתה / לקיחה הביתה
- ימי הולדת
- דרכי תקשורת עם הצוות
- קשיים של תלמידים
- ממתקים
- הפסקות- ספרים / משחקים וכד'
- מבחנים
- פרוייקטים מיוחדים
4. באסיפה הזו וכמובן גם באסיפות ההורים הפרטניות- עולים נושאים רבים וחשובים. מומלץ לכתוב את הדברים, ולעקוב אחרי הביצוע שלהם. למשל בעוד שבועיים, לשלוח מייל להורים עם הדברים שעשית בעקבות מה שהם ביקשו, ולשאול בעדינות כיצד הם מתקדמים עם מה שסיכמת שהם יעשו וכד'.
5. ותמיד- הכי חשוב מול ההורים- זה לזכור ולהזכיר שכל מה שעושים זה לטובת התלמיד!! זו המטרה של הכל בסופו של דבר...
מקווה שזה עוזר ולא מבהיל
בהצלחה ממש!!
שמחה ממש שזה עזר לך!
לגבי מערכי שיעור- גם אני בעבודה מעשית הייתי משקיעה שעות, אך עם הזמן הבנתי שההשקעה הזו היא בעיקר בשביל המדפי"ת ולא באמת צריך לעשות את כל השיעורים ככה בעבודה. כמובן שצריך להשקיע ולגוון ולהעביר שיעורים ברמה טובה, אך בהחלט ניתן להיעזר בחומרים שיש.
יש פה קישורים לכמה אתרים. לרוב אין שם ממש מערכים, אבל חומרים שיכולים לעזור מאד:
https://www.bishvilech.com/untitled
שאיפה פותחה ע"י שרית חדד ומשלבת ייעוץ ארגוני, אימון ופדגוגיה.
ספרייה ראשית - מורות משקיעות - Google Drive
http://www.halachayomit.com/rabaschag.html
http://www.yeladim-edu.org.il/index.asp
אדיופדיה - פורטל שיתוף ומכירת תוכן חינוכי ממורה למורה במחירים חברתיים
יש כמובן עוד מלא אתרים... זו רק ההתחלה..
אם את מחנכת בכיתות א-ג אז יש לי חומרים טובים נוספים להעביר לך. אם את רוצה, את מוזמנת לכתוב באיזה גיל תעבדי ואילו מקצועות תלמדי ואולי אוכל לעזור בעוד חומרים.
בהצלחה!

תודה רבה.
איך זה קשור לאמא שלך? סקרנית..
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/