זה קשה ומעצבן וגומר את הכוחות. שלא לדבר על חוסר הנעימות במקרה והילד הורס משהו. ותדעי לך שאני ממש מבינה אותך, גם אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי בשבתות משפחתיות, שממש, אבל ממש אין לי כוח אליהם, ובכלל לה התחשק לי לנסוע.
אבל תחשבי גם על הצד האחר, את יודעת כמה זה מעליב שאדם קרוב לא מגיע לשבת חתן שלך? אני יודעת כי אח שלי לא הגיע בגלל אישתו, וזה היה ממש ממש מעליב.
אבל זה תלוי גם במשפחה ובאופי שלה. אני גדלתי במשפחה שבה חינכו אותנו שהמשפחה עומדת מעל הכל, ושצריך להשקיע בשביל משפחה הכל, והכוונה למשפחה גם במושג הרחב יותר שלה. אבל אני יודעת שיש משפחות שבשבילן הנושא הזה הוא לא ערך חשוב עד כדי כך, והגישה היא שמשקיעים בשביל המשפחה המצומצמת ביותר - אבא, אימא ילדים, וגם ילד שמתחתן מפסיק להיות חלק מזה. אז במשפחה כזאת היעדרות לא תפגע כ"כ.
אבל יודעת מה, ממה שאני רואה, ההשקעה הזאת משתלמת, כי אם את מחנכת את הילדים שלך להשקיע במשפחה, זה יחזור אליך כשהילדים יגדלו ויקימו בתים משלהם, ואם את מחנכת את הילדים שלך שמשקיעים במסגרת המצומצמת וזהו, גם זה יחזור עליך. אבל הדברים האלו הם בעיקר ענין של גישה והשקפה, ושכל אחד יחשוב מה מתאים לו.
אז זה שיקול אחד לעשות, כי יכול להיות שהשבת הזאת היא בכלל לא כיף, אבל תנסי לחשוב על השבת הזאת כעל חובה, וחובות הם בדר"כ לא נעימות בכלל.
מה שכן, בכל החלטה, החלק הכי חשוב זה להצליח לגרום לבעלך להבין את הקושי שלך. כי אם את מחליטה לנסוע, ההבנה שלו תפתור לך חצי קושי לפחות, ואם את מחליטה לא לנסוע, אז ההבנה שלו חשובה כדי שהוא לא יכעס על הווטו שלך. זה דבר חשוב מאוד שתצליחי לגרום לו להבין.
ומה על פתרונות ביניים שיקלו? להטיל על בעלך את האחריות על הקטן למשך השבת? או לדאוג שתהיו אצל דודים שמגלים הרבה הבנה לנזקים של ילדים קטנים, או עוד כל מיני פתרונות יצירתיים שיוכל לעזור.
שיהיה החלטות טובות...