וואייחידי
טוב, נמשיך בערביחידי
יואו |מפוחד|אישיות
קראת את עולם קטן של השבת? הזכיר קצת מה שכתבת
איזו כתבה? לא נראה לייחידי
לא יותר מדי מקורות, אבל אני מקליד בטלפון אותם ואני מת.
אני מביא מקורות ומסביר.
ואת מחוייבת להשתכנע. אין מצב שלא.יחידי
חח
יאבלה |בורח|אישיות
טוב בטח לא יהיה לי מה לענות. אומרת כבר עכשיו. לא מלומדת מספיק
יכולה לנסות להרהר על הדברים
בכל מקרה בלי לזלזל בכלל
הרב קוק באמת היה גאון עצום וקדוש
אך היו גדולים בדורו שחלקו עליו
ואממ
כל אחד ילך אחר רבו.
כן. ברור.יחידי
המחלוקת קשורה לשוני הטבעי בין הרבנים וזה נמצא לא בפירוש במה שאני כותב לך.
לא נמצא?אישיות
לא בפירושיחידי
נשמע מענייןאישיות
יצא לי להרהר אחרי הכתבה בעולם קטן. על החסידות
מה זה בכלל חסידיות? תורת החסידות?
הרי זה לא מתמצה בזה שיש רבי. נכון?
חסידות זה נשמע הסתכלות פנימית יותר על החיים
עם רבדים נוספים
ברור שלא רק רבייחידי
מה שקרה בדורות האחרונים הוא שהייתה איזושהי ירידה רוחנית בקהילות החסידיות וזה גרם לנושאים שלמים להיעלם.
גם הרב קוק מדבר על זה (איגרת קלב), גם האדמו"ר מפיאסצ׳נה וגם הלל צייטלין.
אני לא אתאפק ואצטט את דברי הלל צייטלין על החסידות בדורו, לפני כתשעים שנה "כן. כן. מדברים. אבל מה הם עושים? ישנם 'חסידים' הטופלים אל העיקר המון פשטים. דרושים ופלפולים המכסים ומעלימים אותו, את העיקר; העושים מן החסידות דבר שבחיצוניות גרידא; הלומדים ומתפללים ללא טעם; הרודפים אחר העושר והכבוד לא פחות מאלה שאינם חסידים; המעריצים ומקדישים את ה'רביים' שלהם ומבטלים את יתר ה'רביים' וחסידיהם בתכלית הביטול. המקימים דינסטיות (=חצרות. בהערה של רון טקס בספרו 'להבת אש קודש') של 'רביים' ומסכסכים דינסטיות בדינסטיות, ומקימים שאון ומריבה עד לבלי נשוא; ומבלים ימים ושנים במחלוקת על דבר רבנים, שוחטים ויתר משמשים בקודש; החושבים את עצמם לקדושים וטהורים ואת כל אלה שאינם מתנהגים כמוהם בכל דבר - לרשעים וטמאים; המרבים בקנאות שאינה צריכה וממעטים באהבת ויראת ה' טהורה; הרודפים את בני הנעורים בעל כל דבר, מרחקים אותם ודוחפים אותם בזה לכתות השמאליות, להריסה, לכפירה.
- אם כן, איפוא, הלא אלה הקוראים לעצמם עתה 'חסידים' גרועים הם, לפי דבריך, מאלה שאינם חסידים?
- לא! כזאת לא אמרתי! מה שדברתי רק על חלק מן הקוראים לעצמם עתה 'חסידים', אבל לא כל כלל החסידים של עתה, כי על כן אמרתי: יש 'חסידים' ישנם כאלה שחשבתי, אבל ישנם גם כאלה שעדיין בוערים בלבם ולו גם בסתר הלב ניצוצי אש האהבה של ר' ישראל בעל שם טוב. ואף גם זאת: גם אלה החסידים שעשו מעיקר תורתו של הבעש"ט טפל, גם הם עוד חי בלבם איזה שריד מן האור הגדול שהאיר הבעש"ט לנשמות בני ישראל, איזה 'רשימו' (=רושם), ואותו הרשימו עושה אותם, בכל מגרעותיהם, לטובים מאלה, שרחוקים הם לגמרי מן החסידות"(צייטלין, ספרן של יחידים).
החסידות שיסד הבעש"ט שהרעיון היסודי שלה הוא "לית אתר פנוי מניה" (=אין מקום פנוי ממנו, מהקב"ה) התמעטה ונחלשה בדורות האחרונים.
מה שאנחנו מכירים היום זה קהילות שבראשן יש אדמו"ר, אבל רואים שם פחות את החסידות כמו שהיא התחילה.
ועכשיו הרב קוק ""הנני מוכרח לומר... שאפילו החסידות, שכל יסוד הווילה בעולם היה להאיר את האור האלוקי בעשירות ובזריחה מבהקת בכל לב ומוח, שנתה את טעמה, והיא הולכת עכשיו רק בדרך החרדות הפשוטה, עד שאין בינה ובין ההתנגדות מאומה" (הרב קוק, איגרת קלב).
סליחה שאני כבד כל פעם עם הציטוטים. אם זה נושאים שיש לי ציטוטים להסתמך עליהם, אני מעדיף כך.
תיקוןיחידי
לא. זה מעולה ציטוטים! תודה ככה אפשר יותר להסתמך על הדבריםאישיות
אפשר הסבר קצר מיזה הלל צייטלין? ![]()
קראתי עליו קצת בויקיפדיה. שהוא עזב את היהדות ואחר כך חזר?
לא הבנתי בדיוק. אפשר להסתמך על מה שהוא כותב?
יש אנשים שאומרים שחסידות מחיה אותם
זאת אומרת בכתבה מרואיינים אומרים שלימוד הרב קוק החיה אותם. (סליחה שעוד פעם זה)
מה זה? אני רוצה להבין
צייטלין (חב"דניקעס, הוא חב"דניק במקור)יחידי
נולד למשפחה רבנית חסידית, קרא פילוסופיה אירופאית מודרנית, בעקבות זה הוא יצא מהמסגרת הדתית הרגילה. תוך כדי החיפוש הוא מצא דווקא בפילוסופים האפיקורסים צימאון עמוק ואמיתי לאלוהים, וככה גם הוא חזר להיות יהודי שומר תורה ומצוות.
הוא היה עיתונאי והוגה דעות בפולין שלפני השואה ונרצח בשואה.
הוא כתב כמה ספרים (ספרן של יחידים, בין שני עולמות ועוד אחד אני חושב) ופרסם הרבה מאמרים. התעסק הרבה במחקר החסידות והקבלה וכתב מאמרים מחקריים בנושא. חוץ מהיותו חוקר, הוא היה חסיד אמיתי שהלך בדרכו של הבעש"ט.
אני קורא דברים שלו (לא הבנתי למה לא).
למה אנשים מרגישים שחסידות מחיה אותם? אחלה שאלה. אני חושב שיש כמה דברים שהחסידות הביאה שאולי אלו הדברים שמחיים את לומדי תורת החסידות.
א. האפשרות שהיא נותנת לקשר יותר רחב עם הקב"ה. גם במפגשים הסטנדרטיים של תפילה, לימוד תורה ועשיית המצוות, שבהם היא חידשה וגילתה עולם שלם של קשר קרוב עם הקב"ה.
ב. מציאת האלוקות בהכל. מה שהביא את תיקון האכילה, את עולם הניגון המפותח שבחסידות וכו'.
ג. מוצאים בחסידות חיות כי היא מגלה שהעולם הוא חיות. אם התפיסה עד אז הייתה שצריך להתרחק מהמציאות החומרית, החסידות גילתה שאפשר לעבוד את ה' מתוך העולם הזה לגמרי. העולם הוא לא נעדר מהקב"ה, הוא עולם עם חיות אלוקית תמידית.
גם לימוד הרב קוק מחיה כי גם הוא מוצא את הקב"ה במציאות. לא רק במציאות הפרטית שמודגשת בחסידות אלא גם בהיסטוריה, בכלל ישראל ובתהליך הגאולה. הרב קוק מציע העלאה של העולם אל מקורו האין סופי ולא כופר בו.
זה משתנה גם מחסידות לחסידות. חב"ד, ברסלב וגור באות כל אחת מבית מדרש שונה. לאדמו"ר הזקן יש שיטה, לרבי נחמן יש שיטה ולרב'ה מקוצק (רבו של חידושי הרי"מ - האדמו"ר הראשון מגור) יש שיטה שונה מהשניים.
שכוייח!אישיות
לא יודעת כי זה מפחיד לקרוא דברים של אתאיסטים.
הוא לא.
אבל בכללי. סתם נכנס שטויות לראש.
תודה על הפירוט!
טוב אני מחכה כבר בקוצר רוח לתגובה הארוכה שלך
אמרתי לך שזה לא יגמר![]()
אתאיסטים הם עם מפחיד [צוחק צחוק מרושע]יחידי
אל תדאגי. זה לא יהיה כ"כ ארוך.
זה פשוט לוקח זמן
|מחכה בכיליון עניים| |מתחיל לחשוש|אישיות
לא המשכתי הלילה. אולי היוםיחידי
קח תזמןאישיותאחרונה
כתבה על חרדים שלומדים בסתר את הרב קוקאישיות
ראיתי את הכותרתיחידי
זה די מצחיק שלא התווכחנו על איזשהו נושא נידח אלא על הנושא המרכזי בכתבי הרב קוק מה שאומר שאני יכול לכתוב את זה במשך עשרים שלושים שנה.
אז לא תגמור לעולם |מעודד|אישיות
אני אגמוריחידי
שם זה נידון בבירור.
שלוםזית שמן ודבש
אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס
חייב דחוף.
נסיון פעילקפיץ

שקט כאןליידי מאדם מיס
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון
הרבה התחיל כאן.
כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים
מסגרת שונה לתקשורת.
לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.
ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.
נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.
או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.
ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.
מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.
קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...
רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.
בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.
אין סוף. בסוף זה רק אני.
(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
שלום בנצי 👋)
היימוריה19
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול