בני עקיבא מעורב- התיעצותזהר1

ב"ה

שלום, אנחנו גרים בישוב מקסים ממש אבל יש בו בנ"ע מעורב וקשה לנו לחשוב שהילדים יהיו בכזה דבר. העניין הוא שלפי הבנתנו אין שום היתר לתנועה מעורבת אך מצד שני אנו לא רוצים לגזור על הילדים נידוי חברתי. אשמח לשמוע מה יש לכם לומר על כך. תודה מראש

הוא יישוב מקסים עם הבנ"ע.me.
לא בגלל.

זה דבר אחד.

דבר שני -
שני חברים היינו בסניף
לי היו הורים "מתירנים" ולו הורים שמרנים.
אני יכולתי לחזור באיזה שעה שארצה לדבר עם מי שארצה באיזה פורום שארצה.
ולו היו כללים ושעות חזרה הביתה וקוד לבוש.

אני הסתבכתי
הוא נשאר צאדיק

לא פתרון קסם אבל יכול להועיל.

להתייעץ עם רבכם.
אם אתם בדיעה שלא תהיו מוכנים שילכו לסניף מעורב44444
בכל מקרה אז מלכתחילה אל תעברו ליישוב כזה.
זה לנדות ילד מחברה כאשר אין לו אפשרות לחברה אחרת.
אם אתם מוכנים להתפשר לטובת דברים אחרים זה משהו אחר.... צריך לראות מכלול.
זו באמת בעיה.ד.

בצדק קשה לכם לחשוב שהילדים ישתתפו בכך.

ולאידך, אם "כולם הולכים" ורק שלכם לא ואינם שלימים עם זה - גם כן בעיה. כולם בכיתה ידברו על "הסניף"...

בעייתי מאודggg
אנחנו במקום שחלק מהפעילויות מעורבות וחלק נפרדות וממש מסתבכים עם זה כל פעם מחדש. כשהם קטנים זה עוד לא ממש נורא אבל אח"כ בנוער ממש בעייה רצינית.
לדעתי אם אפשר צריך לעבור ישוב. אבל כדאי לשאול בעצת רב בנושא.
אצלינו בתור נערה, בנע היה נוראי.....אכן... רק עניי בנים בנותנביעה
ביישוב דתי, וכביכול בנע "נפרד", אעלק.
היום אני בעה לא אשלח את ילדיי לבנע.
יחסי בנים בנות- היה עוד בשבטים הצעירים, וזה התעצם עם השנים...
עם המדריך החתיך/ השליח, הקומונרית והמדריך, הסמינריוני הדרכה עם המדריכים החמודים....שבשביל זה הלכנו...(להיות גלוית לב.. ונחשבנו ישוב דוס, ואני ממשפחה דוסית ואמא מעצבנת שחיפשה אותי כל הזמן..)
אה, ואני כעת אמא דוסית ל7 ילדים, בת 33.. כן..
ואני זוכרת כמה מעצבן זה היה.
ומה שהלך במחנה בנע.....שה ירחם....
קיצור,
הייתי מרחיקה.
ועוברת למקום אחר.
הכי טוב בעיניי, ישוב קטן, צומח, שאתם הראשונים, המשמעותיים, הבונים.
או להבדיל
יישוב ענק, שיש בו גם אריאל/ עזרא וגם בנע.
אנחנו הלכנו לכיון אחר לגמריי:
שליחים ביישוב חילוני. שאין בנע ואין בטיח..... הילדים שלנו הגדולים הדתיים, ומתווים דרך.
.
בהצלחה בהחלטות.
בעלי גדלחדשה ישנה
ביישוב שיש בו בנ''ע מאוד מעורב, אבל למד בבי''ס מחוץ לישוב, ההורים לא שלחו אותו לבני עקיבא, ובכלל לכל מיני פעילויות מעורבות של הישוב, כן יש לו איזה חסך כזה, שלא היה במרכז העניינים, אבל זה לא היה סוף העולם כי יש לו את הכיתה שלו וחברים מחוץ ליישוב. קצת באסה, אבל לא הייתי שולחת רק בשביל שיהיו כמו כולם.. זה פגיעה לטווח הרחוק, בהיכרות מקרוב..
זה תלוי ילד ולדעתי סטטיסטית תלוי מין לא הייתי משווה בין44444
בנים לבנות.
אני לא רואה עניין מלכתחילה להכנס למצב כזה.
זה נראה לי יכול לעשות המון אנטי ליהדות ולגרום לבעיות חברתיות.
בדיעבד, זה משהו אחר....
הם כבר גרים שם.. זה לא שהם שוקליםחדשה ישנה
לעבור לישוב שיש בו בנ''ע...

זאת אומרת שזה כבר סוג של בדיעבד...
האמת שיש עוד שיקולים, אם הוא היחיד שלא הולך לסניף זה לא כמו קבוצה שלא הולכת.. אם יש לו אופי חזק ומוביל או אם הוא נגרר אחרי הרב, כמה הוא יהיה מורעל בסניף וכו'
נשמע שיש להם ילדים קטנים. אם לעבור אז עכשיו.44444
לא לחכות שהבכור יהיה בכיתה ז'. אז המעבר קשה יותר.
גילוי נאות: מאוהבת בתנועת בני עקיבאיום מאיר
לדעתי היתרונות שבתנועה זו עולים על החסרונות שבה, כמה נתרמתי מחברותי בה! אבל לעצם שאלתכם, אכן דילמה כבדת משקל! לעניות דעתי כיוון שמדובר בקהילה קטנה יחסית (מסיקה זאת מהעובדה שאין תנועות נוער אחרות בישוב בנוסף לבנ"ע) וכנראה בעלת אופי ליברלי יותר הערבוב יפגוש את ילדיכם ממילא בכל מצב חברתי שמעבר לשעות בית הספר. ובנוסף אם רוב הילדים בישוב חברים פעילים בבנ"ע אזי אי-השתתפותם של ילדיכם עלולה באמת לבודד אותם. שאלה טובה לרב שמבין עניין ורגליו נטועות בקרקע...
מסכימה. בדר"כ בישוב שבו בנ"ע מעורב כל הפעילויות מעורבות.44444
זה אומר שלילד לא יהיה עם מי לעשות מדורה.
כי כל השבט עושה ביחד.
כל הטיולים בחופש- משותפים.
שוק/ מסיבת פורים- משותפת.
וכד'..... זה להוציא ילד מהחברה.
לא נכוןנקדימון
זו די הגזמה. נראה לי תלוי עד כמה מעורב מדובר.
ביישוב שגדלתי בנ"ע נחשב מעורב כסניף משותף ומפקד משותף ופעילות סניפית משותפת, אבל בפעילות שבטית כל שבט היה בנפרד ומדורות בנפרד, וודאי שטיולים וכל אלה היו נפרדים.
חבריא ב׳ והלטה כן כבר מעורב ממש. אבל טיולים וכאלה לא היה מעולם.
אבל אני מצטרף להמלצות פה למעלה. רב שמבין עניין ורגליו נטועות בקרקע..
זה לא סותר את מה שכתבתי. יש רמות שונות של עירוב.44444
גם אני גדלתי בסניף מעורב אבל יחסית נפרד.
העניין הוא לא רמת העירוב.
כתבתי שרמת העירוב הקיימת בסניף תהיה בכל םעילויות היישוב. אם מבחינתם רמת העירוב הזו לא מתאימה להם אז זה הזמן לחפש מקום אחר.
כמובן תלוי כמה זה קריטי להם.

אגב, בבנ"ע הפעילויות הארציות מעורבות (מחנה, טיולים) זה לא משהו שתלוי סניף. למעט, סניפים נפרדים לגמרי אבל זה לא המצב פה.

טגב, אני הייתי בעזרא ושמה הפעילויות ארציות מופרדות לגמרי (ימים או מקומות שונים) למעט שבתות מדריכים ונטיעות שאז הפעילות נפרדת אבל באותו מקום וזמן. ככה באמת רמת העירוב בסניף משפיעה על כל הפעילויות. ואם סניף הוא נפרד או מעורב יחסית נפרד זה נשמר בכל הפעילויות.
בבנ"ע יש חלוקה בין מעורב לנפרד בלי " אפור" ברמת הפעילויות הארציות ובגיל גדול זה החלק המשמעותי.
קיבלתינקדימון
אין אריאל ביישוב?א"י לעמ'י
תודה רבה על כל התגובות ועודזהר1
עבר עריכה על ידי זהר1 בתאריך י"ג באלול תשע"ז 22:40
וואו באמת תודה! אני לא נכנסת הרבה לאנטרנט ולכן עכשיו ראיתי. רציתי להוסיף שבאמת הגענו לישוב בגלל עבודה במוסד חינוכי במקום ועכשיו אחרי כ 10 שנים בעלי עזב את העבודה שם ובאמת מתלבטים על מקום מגורים. מצד אחד אני מאמינה שהעיקר זה הבית אך מצד שני... האם בגלל סניף לעבור דירה? אנחנו ממש בדילמה! עד כמה זה קריטי אם הילדים לא יהיו בסניף או להיפך- יהיו בסניף יחד עם זה שהדברים מדוברים בבית
שרשרת לי.. אז אני אענה .א"י לעמ'י
אני אישית סיימתי הדרכה לפני שלוש שבועות בערך .. אני רואה בתנועה כל תנועה שהיא, משו ערכי ממש ועזרה לילדים ממש.
אני גדלתי בתנועת אריאל ואין לך מושג כמה זה עזר בחיים. ב'ה.
גם בנע זה אותו דבר .. לכל תנועה יש את ההשלכות האלה ..
אבל אם ממש באלך שהילדים יהיו בתנועה שהיא ואין אריאל, ונכון בנע זה מעורב. אבל אני הייתי גם חניכה בבנע (כיתה ו-ז) זה ממש טוב.
פשוט עברתי כי לא התחברתי ככ .. וב'ה מצאתי את המקום שלי
אבל אני ממש ממליצה על אריאל . ואם אין אז בנ'ע זה לא אסון.
לדעתי השאלה היא מה דעתכם בעניין העירוב, פעילויות מעורבות מהו44444
בלי קשר לפעולות והתכנים.
הפעולות והתכנים כנראה לא יהיו שונים מאד, משתנים ותלויים לגמרי במדריכים וצוות הדרכה שלא יודעים עליו עכשיו ומשתנה כל שנה.
השאלה, זה עצם העירוב.
אם אתם נגד ולר תשלחו לפעילויות מעורבות אז.. זה הזמן לחפש יישוב אחר. בידוד חברתי זו לא אופציה בעיני. אגב מי שלא משתתף בפעילויות הסניף בגיל תיכון במקום קטן זה לרב מי שעם רגל יחסית בחוץ. כנראה מי שלא בסניף (או בכלל בפעילויות של היישוב) זו חברה בעייתית יותר..
אם אתם מוכנים להתפשר אז זה משהו אחר.....

גם אצלנו יש רק בני עקיבא( גרים בעיר)אורי8
התלבטנו המון בנושא והחלטנו לא למנע מהם ללכת. מי שרוצה הולך, ומדברים על זה בבית. שני הגדולים עזבו את הסניף בערך בכיתה ז', כי לא התחברו . הקטנים יותר הולכים לסניף.
החלטנו שלמנוע את זה מילד שרוצה רק יצור מרמור. כי אין סניף אחר. וגם ילדים ממשפחות תורניות מגיעים לשם. כרגע לא שייך להקים אריאל , היו אין ספור דיונים בקהילה בנושא, אולי עוד כמה שנים כשתהיה שכבת גיל גדולה יותר שניתן יהיה להקים אריאל בלי להרוג את בני עקיבא.
יש לי חברות שלא נתנו לילדים ללכת לבני עקיבא ונשברו בגיל ההתבגרות, נראה לי שלחלק מהילדים זה צורך חיוני בגיל הזה. מכירה גם בחורה שכועסת על ההורים שלה שניתקו אותה מהסניף ולמעשה היתה מנותקת מהחברה בעיר מגוריה.
ומכירה חבר'ה צעירים אצלנו שהיו בבני עקיבא וממש לא "התקלקלו" , להפך יש משהו במפגש עם ילדים שונים שבונה עמוד שדרה.
אבל יש בעיה הלכתית בעצם הפעילות בסניף מעורב, יש התרים במצבים מסוימים( מכירה אישית) ויש עבודה חינוכית להורים . ברור לי שעדיף אריאל, אבל יש עוד שיקולים לבחירת מקום מגורים( גרעין תורני במקרה שלנו) .
אם אין לכם סיבה משמעותית לגור בישוב , גם סניף יכול להיות שיקול.
אם כי מוסיפה נקודה למחשבה: נראה לי שהמציאות לא הוכיחה שחיים בישוב תורני מבטיחים הצלחה בחינוך. ואולי יש משהו נכון בחיים במקום שיש בו יותר מגוון אנושי. לא קובעת עובדות , רק מהרהרת.
נשמע שאצלם העניין יותר הלכתי ולא חינוכי.44444
וודאי שחינוכיאורי8
לא הסברתי את עצמי מספיק, מפריע לי מאוד הערוב עם בנים, שבסניף אצלנו לא קיים אצל הקטנים, דווקא אצל הגדולים, אבל בחינוך יש עוד שיקולים, כמו לא למנע מילד את חברת בני גילו, דבר שעלול לגרום לאנטי ולתוצאות הפוכות.
אם לא היתה הלכה יכולתי להמציא כל מיני תאוריות יפות למה דוקא טוב לחנך להתמודדות וכו... ההלכה מיישרת אותנו לדבר הנכון ולא רק למה שנראה לנו. ולכן אם הולכים לרב ופורסים את השיקולים החינוכיים לשני הצדדים והוא אומר שאפשר במצב כזה לשלח לסניף , זה מחזק את דעתנו שלא המצאנו תאוריות לעצמנו( ומדובר ברב שממש בעד תנועת נוער נפרדת באופן כללי)
הם בכל מקרה רוצים יישוב. ככה שאין עניין עקרוני במקום מסוים44444
כמו אצלכם.
לכן, אין שאלה לגבי ההשפעה כמו בגרעין תורני.
השאלה יותר הלכתית- חינוכית כלפי הילד בלי קשר לחברה צסביב כמו בגרעין תורני.
לי אישית לא היה קריטי ולא הלכתי לסניףבתאל1

למרות שהרבה מהכיתה שלי כן היו.

וגרתי בעיר.

ואחים שלי לעומת זה כן היו והיו לי גם אחים חשדומטים...

אמנם אמא צעירה אבל דווקא יש לי מה לומר~nhykb~
בזמנו הדרכת שבט נבטים במושב קטן. זה בדיוק הגיל בו כל מני הורים החליטו אם הילד ילך לבני עקיבא או לא. 3 הורים החליטו לא לשלוח את הבנות שלהם (סך הכל היו עוד 8 בשבט).

אז מה קרה לבנות האלה?

1. כשהן יכלו הן התגנבו לפעולות.
2. ביקשו ממני (המדריכה) לשכנע את ההורים שלהם.
3. לאחר כמה התגנבויות ובקשות לשכנוע, הן פרשו והיו מנותקות חברתית מילדי המושב בני גילם עד כיתה ט.

ומה קרה בכיתה ט?
אחת פשוט החליטה שהיא הולכת לבני עקיבא, וזה שהיא לא היתה כל השנים לא בהכרח השפיע על רמת הדוסיות שלה.
השניים השניות (אחיות) היו כל כך מנותקות ולבסוף הצטרפו לנוער של המושב כשהיו בכיתה י' לאחר שכנוע של רכזת הנוער.

אם זה היה טוב לילדים? לא נראלי.

בנוסף, היתה לי ילדה בשבט שלא באה כי מעורב. היום היא בסדר אבל במהלך הילדות לדעתי היא התבאסה מזה.

בכל אופן, אם המדריכים טובים ומשמעותיים גם שבט מעורב הוא שבט טוב ותורם לחניכים בו.
מסכים מאודנקדימון
להשתייכות לקבוצה הזו (לא משנה התנועה כרגע) והבנייה המנטלית שזה נותן לאדם היא גדולה וחשובה. הניתוק משאיר את האדם קטן, וזה משליך על כל תחום בהמשך. זו דעתי.
אין כמו בני עקיבא.משוטט
לא נשוי ולא מבוגר*צועד*
אבל ממליץ לכם לחשוב טוב אם לא ניתן לשלב בשלב מאוחר יותר את הילד בפעילות היישוביות.

כילד, לא הייתי לא בתנועה ולא בנוער. כשגדלתי, נכנסתי ברגע למרכז החבר'ה בנוער.

זה בעיקר תלוי אדם, אך תחשבו טוב אם באמת יוצר לו חסך חברתי נוראי, כי זה ממש לא חד משמעי כמו שנוהגים להציג את זה.
אני הייתי חניכה. ומדריכה בבנ"עהאחת המתלבטתאחרונה
יחסית סניף נפרד (פעולות נפרדות, מפקד מעורב והצוות הדרכה עבד יחד בשביל להביא את הסניף למקום הכי טוב וזהו לא היה קשר בין המדריכים והמדריכות..)
אבל אני רוצה לומר שילד שרוצה את החברה המעורבת ימצא אותה גם אם יהיה בסניף אריאל או הצופים... לכן לדעתי עדיף לתת לילד בחירה חופשית, אומנם חשוב לנווט ולתת לו לשמוע את מה שאתם מאמינים בו, אבל בסוף ההחלטה היא של הילד/נער..
אצלנו ממש ראו את זה גם הילדים שבאו מהבתים הכי "דוסים" כביכול והכי שמרנים מצאו את הבנות וישבו איתם..
ולגבי מה שאמרו במחנות ובמסעות, זה כל כך תלוי בהסתכלות. אני הייתי במחנה סיירים שאומרים שזה אחד המחנות הפרוצים ואני יצאתי משם בהתרוממות רוח ובהרגשת קדושה שזה הנוער הנפלא של עמ"י, בחרתי לא להתמקד בחברה' שבאים בשביל הבנות ולראות את הבית מדרש הפעיל, הקבלת שבת המדהימה, הסעוד"ש המרגש והמיוחד והטקס סיום המרומם.
אני יכולה לומר שבני עקיבא בנה אותי ותרם לי להבין מי אני היום, ויש לי כמה וכמה חברות שחזרו בתשובה בזכות הסניף שלהם.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך