הליכה לגן עם טיטולThanks G-ad
אז הבכור שלי התחיל ללכת לגן והוא עם טיטול. כמה שניסתי לגמול לא הלך והחלטתי שאין טעם ללחוץ מה גם שהוא עוד לא בן שלוש. העניין הוא שמנגן הודיעו לי שהם מחויבים להכניס אותו לגן אבל אני יצטרך כל פעם להגיע להחליף לו טיטול. מה אפשר לעשות😔 הגן זה נסיעה של איזה עשר- חמש עשרה דקות מהבית שלי ועם אוטובוס זה יכול גם חצי שעה.
הוא גם התחיל מסגרת אחרי שהיה איתי בבית ונראה שהגננת לא מתלהבת מזה כי עכשיו צריך ללמד אותו את גבולות הגן שאי אפשר כל היום לשחק וכו.
מתיש אותי כל הרגשות האלו. מצידי הייתי משאירה אותו איתי בבית. גם ככה זה ילד ראשון שנכנס לגן וקשה לנו ההכרה שהילד שלנו גדל. זה סוג של התחלה חדשה בחיים.
(מצטערת שזה ארוך. קצת פרקתי)
נשמע לי הזוי..רותי7

הם מחויבים לקבל אותו לגן, ומחויבים גם להחליף לו טיטול.

פחות נוח להם?

סבבה.. אבל תבדקי מה החוק אומר ואז תגידי להם שאת מתנצלת אבל לא תוכלי לבוא להחליף לו טיטול באמצע היום. ואת יכולה לבקש מהם עזרה בגמילה.

תודהThanks G-ad
איפה אפשר לברר מה החוק אומר על זה?
צודקת לגמרי. הן מחוייבות לנקות ילד שצריך החלפה.אם ל2

בגלל זה יש חוק שבגנים הצעירים יש סייעת נוספת מ30 ילדים. 

כי בתכלס, זה באמת קשה לצוות לעשות את כל זה...

יש המון ציוד בגן, ואם הן לא מסתכלות, תוך שניות ספורות הילדים 

הופכים הורסים ומשחיתים... ואם הן עסוקות בהחלפות זה קשה...

לכן עדיף ילדים גמולים...

מכירה סייעת שמחליפה גם 10 טיטולים ביום... או ילדים שברח להם...

בהצלחה.

ולאמא היקרה:

ואל תתייאשי.

זו תקופה ותתרגלו.

שנה טובהחיבוק

בטח ממש מובן הרגשות שלךרק אמונה

א ני בשוקמעין אהבה
תקשיבי
במקומך הייתי פשוט קובעת עובדה- אני לא יכוחה להגיע. נקודה.
גם בגן עירייה יש מקום לילד להגמל -הוא לא הראשון שלא מגיע גמול לגן עיריה.
ולדעתי הם מחוייבים להחליף לו.
וגם אם חוקית לו- מטסרית בוודאי.
הייתי עושה לגננת מצפון רציני- שהיא אמורה לטפל ביחד שנמצא תחת חסותה ולדרוש מאמא לנסוע חצי שעה באוטובוס להחלפת טיטול שלוקחת דקה וחצי זה פשוט הזוי ומגוחך.
ושהיא בתור גננת יכוחה להבין שיש ילדים שקשה להם עם גמילה וצריכים יותר זמן- בטח אם הוא לא בן 3 עדיין-שזה ממש נורמלי!!

תקבעי עובדה. ותראי שהיא תתמודד יופי
גם הבת שלי עומדת להיכנס לגן עם טיטול...מתואמת

לפי מה שידוע לי - לפי החוק הם מחויבים להחליף לילד שעוד לא גמול. לא סתם יש בעיקרון שתי סייעות בגן של גיל שלוש בשנים האחרונות...

האמת שאני אמורה בעצמי לדבר עם הגננת ולברר מה המדיניות שלהם בנושא - ובכל מקרה זה לא יהיה מאוד נורא אם יבקשו שאבוא להחליף, כי אנחנו גרים ליד הגן - אבל נראה לי שלא יעשו בעיות.

תנסי למצוא את החוק בנושא - ולהראות אותו לגננות...

גם בלי קשרטרמפולינה

לחוק , נראה לי שהגננות צריכות להבין בעצמן

שזה לא הגיוני לסחוב אותך כל פעם להחליף טיטול

זה עלול גם להקשות עליו את ההיסתגלות לגן , זה יגרום לו להפרד ממך יותר מפעם אחת ביום

והוא לא יבין למה את באה רק להחליף לו והולכת

זה גן קטןThanks G-ad
רק 17 ילדים לכן יש רק סייעת אחת
אז לא יקרה כלום אם הגננת או הסייעתחלושי
יפנו מזמנם לטובת ילד קטן חסר ישע שכל "חטאו"הוא שנולד בסוף השנתון ועדיין לא בשל לגמילה, ויעזרו לו להתאקלם בגן במקום לפגוע בו.
אם החוק הוא כמו שהגננת אומרת זה פשוט עוול לילדים הללו. במקום שההחלפה תהיה ממקום נטרלי וענייני זה מדגיש את חוסר הגמילה ועלול לגרום לילד גם סוג של ניסוי חברתי.
אם כך - אז סייעת אחת בהחלט יכולה "להשתלט" על ילד או שנייםמתואמת

שפעם או פעמיים ביום זקוקים להחלפת טיטול...

שוב, זה החוק. ולכן אני מניחה שמי שהולכת להיות סייעת בגן של גיל 3 - לוקחת את זה בחשבון. כמו שמטפלת במעון לוקחת בחשבון שהיא תחליף טיטולים... זה אמנם לא נעים, ואני מבינה ממש את הגננות, אבל ככה זה, וזהו...

^^אני רוצה לומר לךשירקי
שזה קשה וגם מגעיל מנסיון אישי... אפילו מאוד אבל בלי קשר לחוק ...==>
כמו שאין לאמא לב להשאיר את הילד שלה מלוכלך אני לא מבינה איך סייעת לא תרחם על ילד כזה... שהוא מלוכלכך מפריע לו אולי הילדים צוחקים עליו...
ומהנסיון שלי היה ילד שכולם באו ואמרו לי ״ הוא לא יוצא מהשירותים״ ואז אני שומעת אותו צועק ״ אבל אני לא יודע לנגב״ אז באתי נייגבתי לו ( עם הנייר הנורא ואיום ) וכן זה מגעיל אבל כל-כך ריחמתי עליו שאפילו הלכתי טיפה להרטיב את הנייר כדי לנגב לו יותר טוב... ומובן שאמרתי לו שלא צריך להתבייש וכו וכו
ברור שאני לא יתחיל לעשות בדיקת טוסיקים בגן של מי נקי ושל מי לא אבל אם התחלתי עבודה אז עד הסוף. ולא בגלל שזה חוק אלא בגלל שזה התעסקות עם נשמות כמו הילדים שלי!!וחבל שצריך חוק לזה אבל צריך!
.. לכן כמה דברים:
1) תעשו טובה לילדים שלכם וכמובן תלמדו אותם לפני זה כמה שיותר ( ובטוח לי שכולם עושות את זה! כי כולכן אימהות מדהימות ודואגות)
2) אולי תשלחו איתם מגבונים ותלמדו אותם שגדולים מנגבים עם מגבון... גם ככה הנייר שמה על הפרצוף.... וככ קשה לי לראות ילדים שמתגרדים בגלל זה וכל התחתון מלוכלך .. מעבר לזה שזה יכול לגרום גם לדלקות בשתן( שלרוב זה חיידקים שעוברים מהצואה לשתן) ואני אומרת את זה בתור אמא שזה מה שאני יעשה לבן שלי! וזה מה שעשו לי הורי שהייתי בגן! מסורת😁

אז נכון שאי אפשר לדאוג להכל זה ילדים והם מלכלכים! אבל בתור אמא אני אדאג לילד שלי לפחות כמה שאוכל מבחינת הגיינה....( שטיפת ידיים, לא לשתות מפה לפה וכו׳)
יישר כוח לך!מתואמת

ברור שאשלח את הבת שלי עם מגבונים, טיטולים ובגדי החלפה. כמו שהיה שנה שעברה, אצל המטפלת...

(אני בעיקר דואגת איך היא תיגמל ככה בסוף - כי המטפלת עזרה בגמילה של הילדים, אבל בגן זה קצת מוגזם לצפות לזה...)

התכוונתי מגבונים גם שהם כבר גמוליםשירקי
או שאולי זה שריטה אצלי?!
אצלנו בבית גם כשלא היה תינוקות/ ילדים תמיד היה מגבונים בבית בשירותים ,אני לא מבינה איך אפשר בלי... שילד ( וכל אחד) עושה גדולים בשירותים נייר לא מנגב טוב גם אם הוא רך...אנחנו הורגלנו למגבונים תמיד חח ( לגן הביאו לנו כל פעם בשקית אוכל קצת מגבונים והיינו לוקחים לפני ההליכה לגדולים בשירותים)

וצודקת הגמילה שם נשמעת יותר קשה
אני אישית ( לא מנסיון) אפילו חושבת שעיקר הגמילה עדיף בבית ושמה יחליפו טיטולים כבר או שיעשו מה שלפי הזמן שלהם אני יגיד לך למה...

1) אני יפחד שהם ילחיצו אותו יותר והוא יפתח התנגדות...ולדעתי אם בבית הוא יתרגל זה אוטומט יעבור לגן לאט לאט במיוחד שהוא רואה שכולם עושים בשירותים...
והייתי אומרת לסייעת לנסות מתי שבא לה אולי....

אפילו אם הוא עד 4 בגן לדעתי שווה ״ האיכות ולא הכמות״ כדי שתהליך הגמילה יהיה יעיל...
2) אני אישית ממש חושדת ליחס שיראה קצת לא מתחשב כי הילד שלי רגיש...וכשאין לסייעת זמן היא יכולה לשדר לחץ/ עצבנות וכאלה...

אבל שוב הילד שלי עדיין איתי בבית אז אין לי נסיון אישי בזה אבל לדעתי הולכים בזה עם האופי של הילד... וכל פעם בוחנים מה המצב...

לא, גם אצלנו בבית יש מגבונים בשירותים...מתואמת

מודה שאף פעם לא חשבתי מה הם עושים בגן/בי"ס...

אהה אז זה לא שריטה חחחשירקי
טוב לדעת
גם המבוגרים אצלינורק אמונה

גם אצלנו מגבונים זה מצרך קבועטרמפולינה

הוא התחיל היום?ניקיתוש
אז זה לא נשמע לי גן רגיל של משרד החינוך, מוזר.
מתחילים ביום שישי כולם, לא?!
התחיל ימי הסתגלותThanks G-ad
יש מסגרות של משרד החינוך שמתחיל קצת לפני
עכשיו שאלתי את אמא שלישירקי
והיא אומרת ״ יקראו לך להחליף לו ״ אממא איזה חוצפה אז זה מה שמצאתי
שהם מתנגדות להחליף אפילו בגדים מלוכלכים ....
מי יחליף לילד שהרטיב בגן? בטח לא הגננת

שם כתוב שמשרד החינוך אומר שזה תפקידה של הסייעת אבל בשטח הדברים אחרת
אל תסכימי מזה זה?!
זה כתבה מאוד ישנה צריך לברר מה החוק העדכניחלושי
ננסה לבדוק לא נראלי שזה השתנהשירקי
לקרוא לאמא לגן? נשמע לי הזוי...
מעניין אבל ....
נראלי שפה זה מעודכןשירקי
כן. זה החוק המעודכןיראת גאולה
אם זה גן עיריה - זה פשוט לא חוקי.
תודהThanks G-ad
איך אני ידע אם זה גן עיריה או לא? יכול להיות שזה גן עמותה ואז זה שונה? אני יודעת שהוא מוכר ממשרד החינוך ונרשמתי אליו דרך האתר של העיריה
כל גן חובה הוא כפוף לחוקים האלה לא?שירקי
לא ידוע לי על זה...

וסתם מוסיפה שאני אישית הייתי שמה גם מגבונים שיהיה לילד שאם הוא הולך לשירותים לגדולים יהיה לו יותר נוח...
ככה גם אנחנו גדלנו😁
ואם נרשמת דרך האתר של העייריהשירקי
והוא מוכר עי משרד החינוך אז ממש נשמע לי שזה אותם חוקים... לא רואה שצריך להיות הבדל!
אבל אולי יש פה עוד שיודעות
אולי תחפשי את שם הגן ולאן הוא שייך...

מנצל"שת - גמול אך מפספס לעתיםאפונה
יש מצב שיקראו לי להחליף?
נראלי אם אין לו בגדי החלפהשירקי
אז כן..
בכל אופן אצלנו היה מקרה שנראלי היה כך לא היה לילדה להחליף והאמא לא ענתה אז ילדה אחרת שהיו לה שני זוגות הביאה לה כמובן שהאמא שלה הסכימה....

שווה תמיד לשים להם בתיק הכל להחלפה גם אם הם סתם נרטבים ממים או משו
הורים יקרים תקראו עד הסוףמסגרות
הסייעת צריכה להחליף אבל, וזה אבל גדול, הרשות מחוייבת לספק מקום ותנאים להחליף. ז״א פינת החתלה. בפועל אין פינת החתלה בגן.
מה עושים? יש סייעות שמחליפות לילדים בעמידה (ניסיתם פעם להחליף קקי בעמידה) . יש כאלו שלא מוכנות לזה ובצדק!
ובאמת, קחו אחריות ואל תחכו לתחילת שנה כדי שהגננת תגמול את הילד שלכם.
זה ברורשירקי
אף אמא לא תגיד ״ אני אסמוך על הגננת״... ( או שכן? עכשיו עירערת לי את זה חח)
ובתכלס עבדתי בגנים ובאמת לא ראיתי פינת החתלה... 🤔

וזה שהן לא מוכנות לזה ( וזה באמת בצדק היא לא צריכה לשבור תגב!) אבל האמא לא אשמה צריך לפנות לגורם שאחראי לספק פינת החתלה...מי אחראי לפנות לרשויות כשיש בעיה בגן? הגננת הסייעת כאילו איך זה הולך?
חתיכת פרוצדורה בטח עד שהם יטפלו...,
מבטיחה לך שלא חיכתי לסוף שנהThanks G-ad
אני כבר מזמן מנסה לגמול ולא הולך. אין עניין להכניס לילד למצב לחץ כי הוא לא משתף פעולה ומה עוד שבגלל שניסתי לגמול אותו הוא לא רצה ללכת לגן עד שירדתי מהגמילה. אף אחד לא עושה זאת בכוונה ומותר קצת רגישות בנושא. אני הייתי גננת ובחיים לא חשבתי לקרוא לאמא של הילד להחליף. מבטיחה לך שלהחליף בגדים שפיספסו בהם הרבה יותר קשה ןמעצבן ומגעיל.
מוסיפה אפילו יותרשירקי
לדעתי אמא ממש תרצה שהילד שלה יגמל כדי שלא יהיה שונה מכל ילדים בגן! ולא יסבול מזה...
אז לא רק שזה לא בכוונה אלא יש כוונה הפוכה להורים ורצון חזק לגמול אותו....

מה לעשות שלפעמים הילד פשוט לא מוכן / קיבל טראומה/ לא היה זמן להורים לגמול אותו...
זה נותן תחושה לא טובהThanks G-ad
זה נותן להרגיש כאילו ההורים נכשלים שלא הצליחו לגמול את הילד. ( ומה לעשות זה ילד בכור. אין לי ניסיון). לא הצלחתם? עכשיו תאכלו אותה ותבואו להחליף טיטול.
אולי באמת כבר כדי שאשאיר את הילד בבית שהוא לא ירגיש שונה שאמא מגיע להחליף לו בגן
את לא צריכה להשאיר בבית, אלא לשים בגן פרטי או מעון.מסגרות

אם הגיל שלו גבולי הוא יכול להיות במעון.

לא הצלחתם? עכשיו הצוות יאכל אותה, תארי לך מצב היפוטתי שבו כולם מגיעים לא גמולים, אשכרה מעון ולא גן.

רוצה לתקן את עצמי- קחי אחריות עכשיו, תקבלי הדרכה ותגמלי אותומסגרות

במקום לשלוח אותו עם טיטול לגן

היא אומרת לך ש היא נסתה ולא הצליחהאמא!!!
קחי אחריות-ממש לא נעים להגיד...
עד עכשיו היא לא לקחה אחריות?
ממש לא נחמד הסגנון שלךThanks G-ad
נשמע שאת עובדת בגנים. גם אני עבדתי בגן בתור סייעת ואחכ כגננת ואף פעם לא נהגתי כך. ואת הבן שלי אני לא אכניס למעון כי הוא לא גמול. במיוחד שהם איתי בבית עד גיל של גן
אני כמעט תמיד מחליפה לילד גדול בעמידה - הרבה יותר נוח לדעתי.מתואמת

ותאמיני לי שניסיתי תקופה ארוכה לגמול אותה (ועוד כשאני אחרי לידה...) - אבל פשוט לא הלך בינתיים...

גם אניThanks G-ad
בדיוק אחרי לידה ניסתי לגמול ולא הלך. היום התינוק בן חודשיים. לא היה לי כל כך מרווח אחרי הלידה
בפעם הבאה להעלות מודעות מגיל שנתיים,ולא חודשיים לפני תחילתמסגרות

השנה.

אבל לא כל ילד מוכן לגמילה בגיל שנתיים!מתואמת

יש ילדים שזה פשוט יעבור להם ליד האוזן, והם לא יקלטו כלום על גמילה בגיל הזה.

וגם כשיש מוכנות כלשהי - זה עלול לקחת זמן... (הבת שלי התחילה לגמול את עצמה! בגיל שנתיים וחצי, כשהייתי שבועיים אחרי לידה בערך. כמה ימים היא עשתה מצוין ובמודעות בסיר - ורק אח"כ הכול התחיל להתפקשש, והיא נהייתה לא אכפתית ליציאות שלה בכל מקום... ואני מעדיפה לא ללחוץ עליה יותר מדי - כדי לא לפתח לה רתיעה מוחלטת מכל העניין... ומצד שני - אני לא יכולה לשלוח אותה למטפלת, ושהיא תהיה שם גדולה מכל הילדים! הרי סך הכול היא מפותחת בהתאם לגילה, ואין סיבה שהיא תתעכב עוד שנה...)

אני חושבת שהיא התחילה לגמול את עצמה בגיל שנתיים וחצימסגרות

אז אתם יכולתם לעזור לה להגמל לפני.

סביב גיל שנתיים אפשר ללמד ילד להתאפק ולעשות בשירותים, אחרי גיל מסויים לדעתי מתחילים מלחמות כוח או מלחמות פסיכולוגיות מול הילד ופחות מתעסקים  בללמד אותו להתאפק, בדרך כלל כבר ברור שהוא יכול להתאפק בגיל 3.

בגיל שלוש - כן. אבל לפני כן לא בטוח.מתואמת

שני הגדולים שלי נגמלו בגיל שלוש בלי הרבה בעיות (נכנסו לגן אחרי גיל שלוש). אני שמחה שלא ניסינו קודם - כי זה היה מכניס אותם ללחץ מיותר, לדעתי.

עם הקטנה לא הייתה ברירה בעיקרון, אלא להתחיל מוקדם. ועכשיו אני רואה שזה באמת מוקדם מדי...

גמילה זה לא רק להתאפק! מורכב מהרבה יותר היבטיםבנחת...

יש גם מרכיבים רגשיים, למשל כמה הילד בשל לקחת אחריות וללכת לשירותים כל פעם שצריך.

ויש ילדים שאם גומלים אותם מוקדם מדי, אפילו אם זה יצליח, ישלמו מחיר רגשי לא קל.

תמיד גמלתי לא מוקדם ואף פעם לא במלחמות פסיכולוגיות משום סוג... אין שום סיבה להכנס לשם אם התהליך בריא. הפוך, לפעמים הילד לא בשל וההורים לא מקבלים את זה וחושבים שהוא עושה איתם מלחמות...

נכון.א-ב-ל בפעם הבאה בבקשה לא לעשות מצפון!!רק אמונה

היא אמרה שהיא ניסתה לפני ולא הצליחה. חודשיים זה לא מספיק זמןמסגרות

וצריך להגיד את זה.

כן אבל היא רשמה משהורק אמונה

שהיא אחרי לידה או משהו

וחוץ מזה

עכשיו מאוחר מידי

אז זה מצפון מיותר

לא??

לא. כי היא יכולה לקחת אחריות ולגמול אותו עכשיו.מסגרות

ולא להמשיך לשלוח אותו עם טיטול לגן ולחכות שיבקש להוריד.

אני מאמינה שעם הדרכה מתאימה הילד יכול להגמל. 

אבל מה היא תעשה בינתיים?? תשאיר אותו בבית בעוד הגן כבר פועל?מתואמת

מסכימהרק אמונה

אני אענה לך מכמה כיווניםמסגרות

מכיוון הגננת- כשילד מפספס או משלשל אפילו אני מחליפה לו ולרוב נותנת בגדי החלפה מהגן בלי בעיה.

כשילד מגיע עם טיטול אני אגיד לסייעת שתחליף לו ואנסה לתמוך בהורים בגמילה שלו.

אבל (אחד גדול)

מהנסיון בשטח,  בגלל שזה לא מקובל בגן, אז כשילד עושה צואה בטיטול הילדים מתרחקים ממנו וטוענים שיש לו ריח רע. הילד מתחיל להסתגר (כי מה הוא כבר יכול לענות) ולדעתי זה פוגע בדימוי העצמי שלו. המחיר של הפגיעה בילד הוא מחיר שאי אפשר לכמת.

גם כשהילד בלי הצואה הילדים כבר לא כל כך רוצים לשחק איתו וילד כזה פשוט הופך להיות אומלל בגן.

את צודקת. אז תני לה (ולי) עצות יותר קונקרטיות לגמילה.מתואמת

לא רק לומר "קחי אחריות"...

לא מכירה אותה או את הבן שלה.לדעתי צריך להתייעץ עם מישהומסגרות

שמכירים.

איזה סוג של ייעוץ?מתואמת

אמא מנוסה, מנחת הורים. סבתאמסגרות
אם כבר-אז יועצת גמילה.רק אמונה

ויש כאן שרשור כזה בנעוצים

אולי יהיה לך שם כמה עיצות שוות

אם מחליפים לו מהר זה מקטין בהרבה את הבעיה...בנחת...

התכוונתי לענות למסגרותThanks G-ad
טוב הבנתי. אז אינה לך על דבריךThanks G-ad
א. את מודעות השירותים הוא מכיר מגיל שנתיים. וכל הזמן אמרנו לו.
ב. הוא יודע להתאפק ולכן בהתחלה עשה בשירותים. אח״כ למד להתאפק ולא עשה בכלל ואחכ פשוט כבר עשה ברצפה ולא הסכים שירותים. אין עניין להכריח. זה גם לא יעזור. תסרבי אותו בכוח לשירותים???
ג. את הגמילה ממש לא התחלתי מלפני חודשיים. רשמתי שלפני חודשיים ילדתי. את הגמילה ניסתי הרבה לפני וגם אחרי
ד. אם כל הכבוד לזה שאת גננת גם אני גננת ( כרגע בחופשת גידול ילדים) ובחיים לא הגבתי ככה.
אני מבינה את הגועל והסלידה( דרך אגב אני לא כעסתי על הגננת אלא תהיתי לעצמי מה צריך לעשות) הילד שלי הוא נשמה טהורה של ילד ובגלל שהוא עם טיטול הוא לא אמור להרגיש שונה. מושפל. וכו.
ד. התייעצתי עם כמה. השיטות לא עובדות כי אי אפשר להכריח ילד לעשות.
מקוה שתעדני את תגובותיך כי הם ממש לא נחמדות וסימפטיות.
יהיה טוב בעזרת ד'!רק אמונה

את אמא מקסימה אל תקחי ללב

חודשיים זה די והותרסדר נשיםאחרונה

אם ילד לא נגמל בחודשיים סימן שזה לא הזמן

לא עדיף לחכות קצת ולגמול בשבוע?

נראה שאת גומלת מגיל שנה או שאז את מתחילהאם ל2

עם ילדייך את התהליך כדי להגיע לגן 3 גמולים...

את כותבת מאד לא נעים. לא כולם בשלים ומסוגלים 

להגמל מהר או מוקדם.

תחשבי רחב ולא רק איך שאת מתנהלת בבית. 

כל ילד בקצב שלו.

כיוון נוסף לחשיבהבנחת...

דובר כאן הרבה על חובה של מי לנקות וכו.

אבל חשוב שתהיי מודעת לנושא של הרגשות של הצוות.

צריך כאן רגישות כי זה אינטרס שלך שהגננת והסייעת יאהבו את הילד שלך. שהוא לא יהיה "זה שאמא שלו עושה בעיות" או "המגעיל הזה" וכו. את לא רוצה שככה תהיה ההתייחסות הפנימית שלהן אליו. הוא ירגיש את זה בסופו של דבר באיזושהי דרך.

את צריכה להיות חכמה באיך לדבר איתן על זה...

קרה לייראת גאולה
שהילד פספס בגן (צואה).
הסייעת נקתה אותו כמובן, כי זה ברור, לפחות בגן הזה. קיבלתי את הבגדים המלוכלכים בתוך שקית בתיק.
למחרת שלחתי לאותה סייעת שוקולד עם פתק בשם הילד. היא הגיבה לילד - "אז עכשיו אבקש ממך לפספס כל יום" .
צודקתThanks G-ad
לכן חשבתי אולי שווה לי להשאיר אותו עוד קצת בבית. מה שאני לא יעשה לא יהיה טוב😣
הגננת חייבת לקבל את הילד. אסור לה להתקשראני84
אליך לקחת אותו או להחליף אלה אם כן הילד לא רוצה שיחליפו לו.
בתור גננת אני עונה לךשנהא
גננת לא אמורה להחליף חיתולים בשביל זה יש בגן 2 סייעות.
במקרה שהילד גמול או בתהליך של גמילה ומגיע לגן כבר עם תחתונים אך בכל זאת מדי פעם מפספס במצב כזה גננת כן צריכה. (כמובן לדאוג שיהיה בגדי החלפה).
אבל קרו מקרים שגם אני החלפתי חיתול וגם בגדים זה תלוי בפניות של הסייעת..
אל תדאגי. אני חושבת שברגע שיכנס לגן,חניתה

ויראה שכולם גמולים שם, יהיה לו יותר מוטיבציה והוא ישתף פעולה. זה אפילו יבוא ממנו. 

ולגבי הכעס על הגננות. תראו בכל זאת, זאת בגן עיריה עם 30 ילדים, שבו הילדים כן מצופים להיות עצמאיים ברוב הזמן או  במידה מסויימת בתחום השירותים וההגיינה. בדרך כלל יש סייעת אחת וגננת אחת, ולכן אם הרוב לא היו גמולים או זקוקים לעזרה מלאה, אז זה כל מה שהגננות יעשו זה להיות עסוקות בזה. ולכן נועד החוק הזה. בפועל אני חושבת שלא קוראים להורים אלא אם מדובר במקרים מאוד קיצוניים.

ומעניין ששמעתי מקרובות משפחה שבעבר (בזמן חיתולי הבד) היו גומלים את הפעוטות בשלב הרבה הרבה יותר מוקדם. פשוט כי החיתול בד היה ממש מסריח והיה קשה לנקות את זה אז ניסו לגמול כמה שיותר מהר .....

הנקה בהריוןעדי7

נושא חרוש אבל עדיין חדש לי 

אני בהריון בסיכון בגלל קרישיות

בלי הסטוריה של דימומים או התכווצויות 

זה עדיין נקרא בסיכון וצריך להפסיקה הנקה?

התינוקת שלי בת שנה וחודש ויונקת 3 פעמים ביום והרבה בלילה

מבולבלת ממש אשמח לכך מידע, תודה מראש

לא נשמע שזה קשורהשם שלי

כדאי לשאול את הרופא המטפל.

אבל אם לא קיבלת הנחיה להפסיק, אני לא חושבת שצריך.

לא כל הגדרה של הריון הסיכון קשורה להפסקת הנקה.

הבעיה שיש לי תור רק לעוד חודש וחציעדי7

אולי אתן יודעות יש בעיה עם אספירין בהנקה ?

אולי תתייעצי עם המכון הטריטולוגי?אורוש3
אנסה, תודהעדי7
אני הנקתי עם אספיריןהשם שלי
תודה רבהעדי7
מה ששכנע אותי להמשיך להניק בהריון,יראת גאולהאחרונה

זה הידיעה שיחסי אישות גורמים להתכווצות הרחם הרבה יותר חזקה מאשר הנקה. אז כל עוד אין הנחיה להימנע מיחסים, להבנתי אין בעיה עם הנקה.

אבל אני לא גורם מוסמך או משו.

לא הייתי סומכת בזה לשאול כל רופא, כי רוב הרופאים מחזיקים בדעות מיושנות לגבי הנקה, ומה אכפת להם לומר לך להפסיק, הם לא מפסידים מזה כלום, בעיניהם אם לא יזיק לא יועיל...

מה יהיה עם הסבבים עם איראן כל שני וחמישי???אובדת חצות
שיקבעו יום קבוע, ומראש נדע וזהו😅יעל מהדרום
בנתיים זה קבוע ראשון בערב🤦‍♀️טארקו
כן, לגמרי נראה שזה קבוע🤦‍♀️מתואמת
לפחות הפעם הספקנו לחגוג את יום ההולדת השבועי🤭 (בשבוע שעבר חגגנו "תחת אש"...)
יפה. גם הבת שלי חגגה היום בגןיעל מהדרום
לק"י

על כל אירוע שעובר בשלום, אנחנו נגיד תודה.

לגמרי! ועם כמות האירועים של סוף שנה -מתואמת
בהחלט יש על מה להתפלל...
לבן שלי יש מחר יום הולדת בגן🥴אמא טובה---דיה!
הלוואי שיחגוג בשמחה!!יעל מהדרום

לק"י

הבת שלי היתה אמורה לחגוג לפני יותר משבוע, אבל הגננת היתה חולה.

גם זה קורה מסתבר....

אני דווקא אשמח לגווןמתיכון ועד מעון

ימי שני בד"כ די עמוסים

אשמח אם אפשר מפעם לפעם ברביעי, נוח לי יותר

רביעי זה מעולה😂😂 יום ארוך בעבודהיעל מהדרום
שבוע שעבר ביטלו לנו טיול של כל בית הספרבארץ אהבתי

התלמידים הלכו לישון עם תיק ארוז ומוכן וקמו בבוקר להתרעה ואזעקה...

אחרי שחזרנו ביום שלישי קבעו מחדש את הטיול, למחר... 😬

הכל בגללכם😉יעל מהדרום

לק"י

לנו היה אמור להיות בשלישי שעבר. בוטל, למרות שחזרנו לשגרה.

הטיול נקבע לשלישי הבא. ימים יגידו מה יהיה....

חחח כנראה 🤭בארץ אהבתי
גם לבת שלי ביטלו טיול שבוע שעברמתיכון ועד מעון

עכשיו היא בלחץ שיבטלו לה עוד טיול

ביטלו לימודים מחר??רקאני
עדיין לא... אבל איראן מאיימת לתקוף או משהו כזהיעל מהדרום
בינתיים לא הודיעו שביטלובארץ אהבתי
אבל ראיתי הודעות שייתכן שיבטלו🙄
אני לא בעד בלאגן ומלחמהתוהה לעצמי
אבל אם אפשר ספיציפית מחר חופש זה יבוא לי ממששששש בטוב. רק מחר, לא מבקשת יותר מזה.
אני קובעת דברים ולא יודעת אם אכן יתקייםממתקית

ואם מתקיים יש לי תחושת סיפוק כזו, מסמנת וי
יש הצלחנו.
דור הגאולה. דור לא פשוט.

^^^ בול.קמה ש.
מצב הזוי. אבל יפה הראיה החיובית שלךיעל מהדרום
ממש ככה. הילדים בלחץ על החופש....אורוש3
אני מאז הקורונה משתדלת לא לדחות דבריםאוזן הפילאחרונה

ואני רק מתחזקת בזה יותר ויותר

לצאת

לחגוג

להיפגש

מי יודע מה ילד יום🤷‍♀️

איך מכינים מרחב עבודה לילדים לקראת כיתה א'?אובדת חצות

האם קניתן שולחן כתיבה\עבודה לילדים או שהם עובדים בסלון?ולמי שכן מצא איפה מוצאים משהו מומלץ, חמוד ומתוק ולא יקר? ומה עושים עם תאומים? קונים שניים???

הילדים שלי עובדים בסלוןהשם שלי
על הרצפה/ ספה/ שולחן אוכל.

יש לנו בסלון גם שולחן כתיבה, שמשמש לאחסון ולא עובדים עליו.

אגב-למי שאין, למה לא? בגלל מחיר\פחד מפרטיות יתר?אובדת חצות
כי הילדים תמיד מעדיפים לעבוד בסלוןרוני 1234
יש לי ילדה בתיכון ואפילו היא עובדת בסלון/פינת אוכל
מה זה פחד מפרטיות יתר?אפונה

זה פשוט לא נצרך

הילדים שלי אמנם לא מרבים להכין שיעורי בית, אבל אם כן עושים את זה - אז זה בסלון/פינת אוכל.

ואני חושבת שזה מבורך.. חוץ מהפן הפרקטי שאני זמינה יותר לעזור להם, אחרי צהריים זה הזמן שלנו יחד, אצלנו חדרי השינה כשמם כן הם. משמשים בעיקר בלילה.

מקווה שבסדר לנצל"שדרקונית ירוקה
איך צריך להתארגן לאחסון ספרים, מחברות וכלי כתיבה? כמה מקום זה דורש?
זה תלוי אם שומרים בכיתה או בביתהשם שלי

אצל הבת שלי, מביאים לכיתה את כל הספרים והמחברות בתחילת השנה ושומרים שם.

מביאים הביתה רק כשיש שיעורי בית או כשמסיימים ספר.

אצל הבן שלי שומרים את הספרים שלא בשימוש בבית, וכל פעם מביאים לכיתה ספר חדש שמתחילים.

צריך שיהיה מקום למכשירי כתיבה ומחברות ספייר, שיהיו עוד למקרה הצורך.

זה תלוי כמה אתם קונים מראש, וכמה תוך כדי השנה.

לנו יש סלסלה עם כל הציוד. בינתיים זה מספיק לשני ילדים.

לנו יש בכיתה תאים. הכל שםחילזון 123
בתיק זה רק הדברים שצריך בשוטף כמו חוברת עברית או חשבון

יש לי מדף בארון לכלי כתיבה ספייר ומחברות וכד' של כל המשפחה 

אצלי השביעי בכיתה א'מתיכון ועד מעון

ואין שולחן כתיבה בחדר אלא כולם עובדים בסלון, גם הגדולות כולל תיכוניסטיות אוהבות לשבת בסלון ולעבוד

גם אצלינו אוהבים לעבוד בסלוןריבוזום

על הרצפה \ שולחן אוכל.

מבחינתנו פינת עבודה מיוחדת זה מיותר.

אצלינו עובדים בפינת האוכלאן אליוט

גם ככה בכיתה א' הם יצטרכו ליווי צמוד ממך בשיעורי הבית, אז זה הכי נוח.

לדעתי כדאי מדף למחברות ולספרים, ומגירה עבורך למכשירי כתיבה ומשם כל פעם תתני להם (כל הזמן חסר משהו בקלמר)

אצלנו רק לבכורה (מסיימת שמינית) יש שולחן כתיבהמתואמת

קנינו לה כשהתחילה כיתה א'. אחר כך הבנו שבגיל הזה ממש אין צורך בשולחן כתיבה, כי נוח להם יותר לעבוד בסלון ליד אמא ולהיעזר בה...

אצלנו לבנים כמעט אין שיעורי בית בגיל הבוגר. בגיל הצעיר הם עובדים בסלון.

לבת השנייה יש שולחן מתקפל קטנטן ליד המיטה, ולבת השלישית (בכיתה א') יש שולחן ילדים מעץ שבעלי בנה לה פעם. היא דווקא אוהבת לפעמים לעבוד בו, לאו דווקא על שיעורי בית אבל גם עליהם. אבל היא חריגה לגילה...

אז לא צריך לקנות שולחן כתיבה (ואם קונים, אז אפשר לקנות אחד רחב), כן כדאי לחשוב כבר עכשיו איפה יאוחסנו הספרים והילקוטים שלהם (במקום שבהישג ידם).

אצלנוDoughnut
כשהגדולה עלתה ל-א' התארגנתי עם שולחן כתיבה מהמם שקיבלתי מקרובת משפחה. בסוף לקראת כתה ג מסרנו אותו כי בסוף תמיד ישבה בסלון...
לא קנינו. יושבים ליד השולחן אוכל ולרוב על הריצפהחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 15:47

הבת שבכיתה ז לפעמים יושבת לעבוד לבד בחדר.

לפני זה, זה לא רלוונטי לדעתי

זה לא באמת כיף להם לשבת בחדר לבד

וגם בכיתה א לא עובדים ככ הרבה זמן רצוף בישיבה במקום אחד

לגדולים שלי היה ספרייה עם מכתבהממתקית

שולחן מסודר וכיסא וכו מעצמלה
בפועל- עבדו רק בשולחן בפינת האוכל.
עם הקטנים יותר שעכשיו בבית הספר, אין לנו מכתבה. הכל בפינת אוכל.
יש להם רק מדפים מסודרים לספרים ומחברות...

עונה כאמא לתאומות בא'- יש להן בחדר שולחן כתיבהאמהלה

ומגירות אישיות

אבל

שיעורי בית הן אוהבות להכין בשולחן של פינת האוכל (קניתי מפה שקופה-שעוונית, שמיועדת להכנת ש"ב ויצירות)

בגלל שהן שתיים ורוצות להרגיש שאני נמצאת עם שתיהן, יותר נח להן וגם לי בשולחן האוכל.

בניגוד לכולם - אצלנו כן עושים שיעורי בית במכתביהכולנה
לגדולים לא קנינו מכל מיני סיבות ולאחרונה קנינו אחד לכל חדר ועכשיו הם כן נהנים לשבת בחדר ללמוד, גם אם באים חברים זה יותר נעים שיש להם פרטיות.

אבל באמת הקטנים יותר שצריכים עזרה בשיעורים כן יושבים בסלון

אצלנועוד מעט פסח

רק לקראת כיתות ט-י הילדים עברו ללמוד בחדרים.

עד אז- רק בסלון.

אז בעיני מיותר לכיתה א'.

אחסון ספרי לימוד- אני גם מפנה לכל ילד מדף בסלון (מאחורי דלת, כי זה מתבלגן...).

שם שמים ספרים שלא בשימוש, מחברות ספייר, וכל מיני דפים במצב ביניים (כמו הטבלה של 'מבצע פסח' במהלך החופשה).

אני אוהבת שזה בסלון ונגיש, כי זה מקל עלי לארגן איתם יחד מערכת (בתחילת היסודי זה מאתגר לבד), ולדחוך לשם פריטים שונים ששייים להם ומסתובבים בסלון.

הייתי עם אחותי בחדר והיה לנו שולחן 1מנגואית

עם מדפים לספרי לימוד ומגירות לקישקושים וכלי כתיבה

אני רוב הזמן נהננתי ללמוד על הרצפה בחדר עד לכיתה ז

ואחותי היתה במטבח/סלון , היתה צריכה עזרה או נהננתה מהרעש

בכיתה א הבן שלי היה צריך אותי ממש צמוד ולכן היה הכי נוח בספה או במטבח

בכיתה ב בקושי שב וגם אז זה קריאה או טיפה דפי עבודה והוא במטבח או בספה 

בעיניי ממש אין צורך, מיותר לחלוטיןשיפור
רוב שיעורי הבית זה קריאה, אני יושבת להקשיב לו על הספה.
לדעתי זה רלוונטי יותר לחטיבה והלאהאורוש3אחרונה

אז יש ילדים שיותר צרכים שקט ויש את אלה שתמיד יהיו בסלון. יסודי ממש אין צורך.

יש שולחן מטבח, סלון, שולחן יצירות קטן, רצפה, כל אחד מתיישב איפה שהוא רוצה. בכתה א' זה בגדול בעיקר תרגול קריאה אז זורם לגמרי בספה.

יותר תחשבו על מקום לחוברות, תיקים, כלי כתיבה שאפשר לקחת כשחסר. 

ייעוץ גנטי אחרי קבלת שילוב תוצאות שקיפות ודםאורוש3

של הסקר שליש ראשון.

מישהי עשתה??

מרגיש לי בזבוז אנרגיה, פשוט יגידו לי לעשות מי שפיר בתכלס, לא? 

שלחו אותך לייעוץ גנטי?כורסא ירוקה

זה שלב בירוקרטי, לא מהותי. הרופא לא יכול להוציא הפניה למי שפיר, רק ליעוץ גנטי, אז הולכים ליעוץ ושם מוציאים לך הפניה למי שפיר. ככה הסבירו לי בזמנו.

אבל בפעם אחרת שעשיתי בגלל גיל ולא בגללל סיכון למום אז עשיתי יעוץ בפגישה וירטואלית כזה רק לסמן וי. וגם כדי לבחור מה אנחנו רוצים לבדוק ומה לא

כתוב לי בתוצאות כןאורוש3
לרופאה יש לי תור רק עוד כמה שבועות
בשביל לעשות מי שפירהשם שלי
צריך קודם יעוץ גנטי.

אם בכל מקרה לא תעשי, אז אין מה לעשות יעוץ.

ואם קבעתי פרטי, זה משנה ההפניה?אורוש3

אני עוד מתלבטת אבל אם כן אלך פרטי. 

לא יודעתהשם שליאחרונה
אולי תבדקי מול מי שקבעת.
עוד התייעצות - הפעם על קיטנהזוית חדשה

מתלבטת לאן לשלוח את הבן שלי בחופש, אולי תאירו לי כיוונים שלא חשבתי עליהם.

1.לקיטנה של הגננת שלו משנה שעברה. (הוא בגן ראשון, הגננת של שנה שעברה זה משפחתון.) זה קיטנה לילדים מגיל 3 חודשים עד 5. הוא בן 4.5. מצד אחד לא יודעת כמה הוא זוכר אותה, מצד שני היא זוכרת אותו וכנראה תדע להתמודד איתו. ויש עם מה - כי הוא בוכה כל בוקר כשנפרד ממני... וגם היא גננת מנוסה...

2.לקיטנה אחרת כלשהיא שילדים אחרים בגן שלו גם ילכו אליה. מצד אחד ככה הוא יהיה עם ילדים שהוא מכיר. מצד שני לא יודעת עם מי שתעשה את הקיטנה תסתדר עם הבכיות שלו. ולא יודעת כמה נסיון יהיה לה.

רק שאלה- אולי יש אופציה שמישהו אחר יביא אותו לגן?אמהלה

ראיתי מנסיוני שכשאמא מביאה הם בוכים וכשאבא או מישהו אחר הם נפרדים בקלות יותר.

בהצלחה בהחלטות

אין אופציה, וגם אצל אבא הוא בוכהזוית חדשה
בעיניי עם חברים בגילויעל...
להיות עם ילדים בני כמה חודשים בקייטנה זה יותר בייביסיטר מאשר תוכן וכיף
האמת שלא אכפת לי אם יהיה תוכן או לא...זוית חדשה
בגיל כזה לא עדיף להיות עם חברים?יהלוםנוצץ

אבל את מכירה את הילד שלך ואנשי הצוות הגי טוב כמובן. הוא בוכה רק בכניסה או גם במשך היום?

אם זה בכי של דקה בפרידה ונרגע נראה לי שעדיף עם חברים

מסכימה, אם בוכה הרבה במשך היום זה סיפור שונהשיפור
בכניסה, כמה דק'זוית חדשהאחרונה
סקירה מוקדמת, פנימי או חיצוני?זברה ירוקה

אני בעודף משקל רציני

בעלי לא יכול חבוא איתי לסקירה

פתאום אני נבהלת שזה יהיהפנימי?

לא באלי אני לא רוצה בדיקה פנימית לבד

אצלי היה חיצוני.מוריה

זה כנראה תלוי רופא.

וגם תלוי אם מצליחים לראות ככה או לא.

אצלי פנימי. תלוי גם ברופאיעל מהדרום
בשקיפותזריחה123

הרופא אמר לי שסקירה מוקדמת תהיה וגינלית

קבעתי תור במרפאה אחרת, לרופאה.

היא עשתה בטני והייתה עדינה ומתחשבת ואמרה שוגינלי גם בכלל לא יעזור.

היה לה קשה לראות את הלב מספיק טוב אז שלחה לאקו לב עובר.

אז ממש תלוי רופא

ממש תלוימתיכון ועד מעון

אני די רזה ולא פעם בגלל מנח של העובר היה צריך גם פנימי

לפעמים ככה לפעמים ככהשיפור
לי היה שלוש פעמים חיצוניחמדמדהאחרונה

ובשבוע 14

אבל אני נחשבת רזה ניראלי

אז אם זה קשור אולי זה למה

הייתם טסות ללונדון?אובדת חצות
בעלי הפתיע בכרטיסים לשם אבל ממש חוששת מכל מה ששומעים, מצד שני בא לי חופשה. איפה בטוח שם מלון ולהסתובב? או שלוותר לגמרי?
יותר בטיחותי להסתובב בלונדון מאשר בירושליםפשוט אני..

עובדתית, יותר יהודים נרצחים בשל יהדותם בישראל, גם במספרים וגם באחוזים. 

פשוט מצניעים סימנים חיצוניים אם מרגישים חוסר נוחות, בפועל יש בלונדון רבתי כ-200 אלף יהודים, מתוכם כ-40 אלף חרדים, שבוודאי אפשר לזהות מקילומטרים שהם יהודים.

בלונדון אין כזו אנטישמיות.ממתקית

אני הייתי טסה לשם..
רק חבל שאין לי אפשרות...

הייתי בלונדון לפני שנהברונזה

הכל היה מעולה

תסעו ותהנו!

כמובן תזהרו במקומות חשוכים וממליצה לדבר עם הבית חבד לשאול אלו מקומות פחות סימפטים

אני הייתי טסהיהלוםנוצץ

אולי יהיה לכם נוח יותר לישון באזור היהודי שם בשביל ההרגשה (הוא לא במרכז אבל יש משם רכבת למרכז ואוכל כשר)

לא יודעת מה המצב ספציפית כרגע שם. תהנו!

כרגע לא.מוריה
כרגע לא הייתי יוצאת מהארץ אם יש חשש להיתקע בחו"ל.🙄
כן אין באמת סכנה שם יותר מבמקום אחרטארקו
תסעו ותהנוראשונית

הייתי שנה שעברה ונהניתי

אישית התארחנו בשכונה יהודית אז לא מפחיד בלילות ובימים חרשנו את לונדון

מוסיפה שהמשפחה שלי שם מלא והכל בסדרראשוניתאחרונה
מרחוק הכל נשמע מפחיד יותר

אנחנו הלכנו שם בחזות יהודית (כיפה וציצית) ורק כיבדו אותנו

אולי כאן יענו ליחושבת בקופסא

פתחתי שרשור בנשואים טריים, ולא כל כך עונים לי שם.

בטח פה יהיו יותר תשובות בעז"ה. 

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 לשני לילות בסוף אוגוסט.

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מתייגת את @רוני 1234 כי אמרת שאת עוקבת

לא ממש מבינה בזה,אונמר

אבל נשמע לי ש1000 לשני לילות לא יהיה לך עם בריכה.

לא?

חיפשתי קצת ודווקא מצאתי באזור ה1,200, גם סבבהחושבת בקופסא
יפה. בהצלחהה!אונמר
זה המחיר באוגוסט? מעניין מאוד איפהרחללי
לפני הקורונה היינו הולכים ב500 ללילה, צימר עם ג'קוזי בלי בריכה, באוגוסט. וזה היה זול. מאז המחירים זינקו.
1000 שח ובריכה באוגןסטזברה ירוקה

זה תקציב ללילה אחד

..

היייהלוםנוצץ

מקווה שתמצאו מה שתרצו!

פשוט התקציב ל2 לילות באוגוסט עם בריכה פרטית וגם נגיש ולא רחוק מידי מרגיש לא ריאלי.

לא שיש לי המלצה ספציפית אבל לא ראיתי במחירים האלה בעבר, בהצלחה.

אין בעיה אשמח לשמוע בכל מקרהחושבת בקופסא

אני רק רוצה כיוון לחפש.

יש ביישוב מיצד כמה צימרים עם בריכות פרטיותקנקן שבור

אני לא יודעת מחירים ללילה

שווה לך להציץ באתר של המועצה, פעם כשחיפשנו הפנו אותנו לשם והיה נראה טוב (זה היה גם מהמלצה של חברה, אבל אני לא ממליצה מניסיון כי לא נסענו בסוף)

יש שם תחב"צ?חושבת בקופסא
יש דברים לעשות מסביב?
כמעט ואין לשם תחב"צשומשומ
ואין כל כך מה לעשות באזור, זה יישוב דיי מבודד
אז פחות. תודה בכל מקרהחושבת בקופסא
אולי באיזור צפת, מירון או עמק בית שאן?אוהבת את השבתאחרונה

הייתי פותחת אפליקציית אייר בינבי ומחפשת לפח איזורים... ואז בודקת אוטובוסים ואטרקציות..

אולי יעניין אותך