תפריט לראש השנה - למקדימים שביננו.שמן פשתן

אשמח שתעלו תפריטים לראש השנה.

אני רוצה להתחדש ולהתגוון ברעיונות.

תודה וכוח''ט

וואו יש זמן... 7 ארוחות ברוקולי
למה להלחיץ?בוז
זוג טרי מתארח! אני רק מביאה עוגות וחיוכים

אצלנו תמיד מכינים דברים עם סימני ראש השנה (אני נשמעת כמו סבתא שמחה)
דג עם רימונים
עוף בדבש
פרגיות ממולאות באורז שבעת המינים
אורז שבעת המינים בפני עצמו (תמרים, צימוקים, צנוברים, כל מה שטעים וטוב)
צימעס כי יש אורחים אשכנזיים
געפילטע חריף עם גזר שיגזרו עלינו גזירות טובות
בשר עם פירות הדר
שניצלים עם פירורי שופר
פירורי שופר??? שמן פשתן


זה היה בצחוק...בוז
כל השאר לא
שמן פשתן

אבל העלית לי רעיון....

אוי ואבוי! מה עשיתי 😨😨בוז
נתתי לה רעיון לא מוצלח...בוז
עד שלא ננסה לא נדע.. abc
אולי עוד יצא פה גימיק... מי יודע?
איזה עוגות את מתכננת?רומי**
הופה, שאלה לענייןבוז
פאי תפוחים (עם דבש וקינמון)
עוגת דבש פירורים
עוגת גבינה לבוקר (ללא אפייה, עם פירורים למטה)
עוגת קפה כי בעלי אוהב
ואולי גם קינוחי כוסות שוקולד לאחת הסעודות...

זה נראה הרבה, אבל השנה יש 3 ימים שאי אפשר לאפות בהם, וזה מקל על אמא שלי מאד...
אמא שלי הכינה בורקס טונה בצורת שופר (!!)ירושלמית טרייה

אפשר להכין לביבות כרישה ועלי סלק, נורא טעים וגם לסימנים.

מנה ראשונה או קינוח קערה של רימונים.

צימעס כתוספת וגם לסימנים. יש לי מתכון טוב. מתעצלת לכתוב אותו עכשיו.

 

לחג בבוקר אפשר להכין צלי טעים כזה ופירה טרי - אם הפלטה מספיק חמה ושמים מספיק מוקדם זה מתבשל מספיק. ואז יש פירה עם רוטב צלי מעליו, וזה מעדן שאין לו מתחרים.

את מתכוונת שהצלי מתבשל על הפלטה במהלך החג?חדשה ישנה
אשמח לפירוט
אה לא לא, הפירהירושלמית טרייה
את הצלי מכינים לפני, הוא מתחמם מצוין ולא מפריע אם הוא לא סופר טרי.
בפירה זה מאד מורגש אם הוא טרי או לא אז שווה להכין בחג. אבל זה דורש הרבה זמן ופלטה חמה במיוחד אז כדאי לנסות ולא לבנות על זה בפעם הראשונה!
או להכין פירה עם חגזבנדא מצוי!!
לוקח גם מהר יותר וגם טוב יותר
אה.. הבנתי.. אס אפשר בכל זאת מתכון לצלי?חדשה ישנה
תודה!
רק אמא שלי מכינה, אני לא ניסיתי..ירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך י"ג באלול תשע"ז 06:57

זה בערך לטגן בצל קצוץ דק עד שממש משחים, ואז גם שום, ואת את נתח הבשר וגם פפריקה חריפה ופלפל, ואז לבשל עוד, מוסיפים מעט מים לפי הצורך כדי שלא יישרף.
אבל זה לא מניסיון, זה ממה שראיתי.. אז לא שווה הרבה..
יבואו חכמי הפורום ויוסיפו.

הרוטב שנוצר הוא רוטב צלי שיחד עם פירה זה אחד המעדנים בעיני.

רק לחשוב על זה שמדובר ב7 ארוחות...abc
אוחח עושה לי להקיא מראש
גם ככה יומים ר"ה זה חג לא הכי סמפטי אז עוד עם שבת....

ותכלס, גם אני התחלתי לחשוב על תפריט אבל עדיין לא מגובש אז נעקוב איתך יחד..
אתם יודעים שלאג'נדס
חייבים להכין 7 ארוחות מלאות? חוץ מזה שבחלק ממחזרים בשרים/תוספות
אני בעד לקנות הרבה סוגי ירקות חיים ולשדרג ארוחה עם סלט מרענן ומעניין... זה ממש יכול לשדרג!
אוכלים סלט בכל ארוחה.בוז
סבבהג'נדס
הדגשתי שלמצוא סלט מיוחד יכול לעזור בגיוון.
יש לך מתכונים?בוז
אצלנו הסלט תמיד אותו דבר, גדול ומלא במה שיש.
יש שילובים מומלצים?
אפשרחדשה ישנה
סלט חסה עם קוביות מנגו וזירעונים קלויים, חמוציות או רימונים. מרענן וקייצי.
גם לאכול כל כך הרבה בשרי וגם למחזר?abc
אני ממש משתדלת לגוון כדי שיהיה חשק לסעודות הכבדות האלה
כן עושה כמה סוגי בשרי וכמה סוגי תוספות, כמובן שמרעננת בסלטים וירקות אבל עדיין חייב גיוון!
אפשר גם חלבי בשביל הגיוון. ואז אפשר להתפרע....לי קוראים פלפלת


ר"ה שעברלב אמיץ

לארוחת ליל חג שני הכנתי מרק ברוקולי, וסיר גדול של שקשוקה עם ביצה לכל אחד, עם בגט רוסקי מקמח מלא קנוי שהקפאתי מלפני החג. וסלט, ולא זוכרת מה עוד.

 

אם יש מזג אויר טוב, אז מרק שונה לכל סעודת לילה. עם לחם.

לליל שבת מרק עוף,

לליל חג פעם אחת קוסקוס (עם סימנים), ובלילה השני מרק שעועית לוביה של הסימנים.

 

וואי זה חג של לעמוד על הרגליים לבשל. והקטנים מבקשים פנקייק, או צ'יפס, או שנטגן שניצלים,

נכנסת לכוננות ספיגה חיוך.

פשוט אצלנוג'נדס
הסלטחם החיים זה ממש כיף ופינוק... אז סלטים מיוחדים לגמרי עושים את זה... סך הכל הצעתי הצעה.......
הכל בסדר abc
לא זילזלתי חס וחלילה בהצעה שלך! אדרבה, רשמתי שגם אני מרעננת בסלטים חיים וזה באמת פינוק

אצלי אוהבים בשרי ב"ה כך שלכן חשוב לגוון, ומאותה סיבה חלבי לא בא בחשבון..
מתארחים אבל...ביסקוטי

בורקס בשר/עוף עם צנוברים

אורז פרסי עם תפוא

בחש (מעדן בוכרי -עוף עם אורז מעורבב עם ירק ובשר חתוך)

אפשר בבקשה מתכון לבורקס בשר. עוף? תודה!אנונימוס


בשמחה!ביסקוטי

לגבי בצק את יכולה להשתמש בבצק פילו / פילאס / עלים

אני אישית השבת השתמשתי בבצק פילו שהוא הכי פחות מרגרינה ויצא טעים, גם פילאס נהדר.

 

קוצצת בצל או שתיים, מטגנץ עד שמזהיב. מוסיפה 2 שיני שום קצוצות לעוד דקה

מוסיפה את הבשר הטחון - אפשר בשר/עוף/הודו אדום.

 

מפוררת עם המזלג שלא יהיו גושים, כשהכול נהיה בצבע אפרפר את מוסיפה את התבלינים

אני זורמת אבל בגדול שמה: פפריקה, כורכום, בהרט, כמון, מלח פלפל לפעמים גם ראס אל חנות .

בשלב הזה מוסיפים צנוברים ומטגנים עוד קצת שיספגו הטעמים(אני בדרך כלל מוותרת בגלל שזה יקר אבל מוסיף המון טעם)

 

מקררת ומוסיפה פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה.

 

השלב הבא זה פשוט למלא את הבצק ולתנור..

פורסת את הבצק (אם זה פילו תשימי 2/3 עלים וביניהם תמרחי שמן) שימי חלק מהבשר בקצה ותגלגלי.

למרוח בביצה ושומשום

בערך חצי שעה בתנור או עד שמזהיב על 180 מעלות

 

בהצלחה!

תודה רבה! נשמע טוב אנונימוס

ננסה בע"ה.

שאלה - מה זה ראס אל חנות? ראיתי את התבלין הזה בחנות פעם, ולא הבנתי מה הטעם/סגנון שלו ולמה הוא משמש..

תודה!

זה תבלין טוב לקציצותביסקוטי

הכנתי יצא נהדר!ג'נדס


איזה יופיי ביסקוטי

בצק עלים ישמר טוב כמה ימים?אשתו של בעלי
עדיף הקפאה או במקרר? נגיד בצק עלים ממולא חזה עוף טחון עם בצל וכו'
בהחלט מעדן בוכריבנדא מצוי!!
אפשר גם אושפלאו
אפשר מתכון לבחש הבוכרי?לב אמיץ


אז ככה, זה ארוך..ביסקוטי

 

לשים בקערה - 500 גרם בשר בקר צלעות קצוץ דק (לא טחון)

2 חבילות כוסברה + 1 חבילה בצל ירוק - מנוקות וקצוצות דק דק

2.5 כוסות אורז רצוי עגול אפשר גם רגיל.

0.5 כוס שמן חד פעמי לשתיה קרה

מלח בנדיבות,  פלפל שחור גרוס.

לערבב היטב בידיים כמו בצק ולשים בתוך שקית קוקי גדולה.

 

עוף- לנקות חלקי עוף שאוהבים, לתבל במעט שמן, 2 כפות סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, מעט אבקת מרק עוף, לעסות היטב את העוף ולשים בתוך השקית קוקי מעל האורז.

לשפוך לתוך השקית 3/4 כוס רגילה של מים ולקשור את השקית טוב טוב.

 

להניח על תבנית של תנור נייר אפייה ומעליה את השקית קוקי. לשפוך מים מסביב לשקית על הנייר אפייה (זה נותן אדים ויגרום שהאורז יתבשל ולא יתייבש) להוסיף מים לתבנית במידת הצורך אם התאדה מאוד.

200 מעלות לשעה וחצי.

לאחר כמה דקות בתנור השקית תתנפח אז צריך לעשות 3-4 חורים עם קיסם מעץ (עדיין השקית תהיה נפוחה אבל יהיה לאוויר לאן לצאת( האוכל מתבשל מהאדים)

 

בהצלחה!

וואו ממש תודה על ההשקעה.לב אמיץ

נשמע מעולה.

את חושבת שיצא טוב גם בסיר על הפלטה? כי כרגע אני בלי תנור.

לא ניסיתי, אני חושבת שלא.ביסקוטי

תודה.לב אמיץ


לבשל עוף על הפלטה- יוצא צלוי וטרי, תוך כמה שעותיעל מהדרום
אני אשמח לפירוטחדשה ישנה
אבל פירוט כמו לילדה בחינוך מיוחד

תודה!!
ככה-יעל מהדרום
לק"י

מתבלים חתיכות עוף איך שאוהבים ושמים בתבנית. (בדר"כ אנחנו מתבלים כבר לפני החג בשביל הנוחות. אפשר לתבל ולהקפיא, ואז להוציא להפשרה כמה שעות לפני שמניחים על הפלטה).

כמה שעות (5-6) לפני הסעודה מניחים על הפלטה וזה מתבשל.


אפשר גם תפו"א חתוכים דק באותה צורה.


תודה רבה!!חדשה ישנה
אצטרף לשאלה-חייצ'ו

מה אפשר להקפיא מהסלטים הבאים?

 

חצילים ברוטב

חצילים וקישואים

חציל קלוי

מטבוחה

חומוס

טחינה

גזר

פלפלים

שרי צלוי

צימעס

פסטו

וגם,חייצ'ו

איך להקפיא?

כמה זמן זה בסדר שיהיה במקפיא?

אין ממש הגבלה של זמן במקפיא - אפילו כמה חודשים.לב אמיץ

חצילים ברוטב

חציל קלוי

מטבוחה

חומוס

פלפלים

פסטו

וכנראה גם שרי צלוי.

אפשר להקפיא בקופסאות פלסטיק קטנות, גם חד פעמיות, ואפילו בכוסות חד פעמיות אם אין פתרון אחר.

 

ממה שאני ניסיתי ונשמר מצויןחדשה ישנה
מטבוחה
פסטו
מה זה חצילים ברוטב? מטוגנים או אפויים אפשר להקפיא בכיף.
מה זה פלפלים? קלויים? -אם כן, אז גם אותם אפשר להקפיא.
טחינה יוצא לא משהו, אבל אפשר.
גזר- לא כדאי.
צימעס גם לא נראה לי כדאי.
כל השאר אני לא יודעת.

להקפיא בתוך קופסא אטומה היטב. אפשר לדעתי שבועיים בכיף..
צימעס נשמר הרבה זמן במקררירושלמית טרייה
אחרי שבוע אני מניחה שהוא פחות טעים, אבל שלושה ארבעה ימים זה כלום בשבילו.
וככל שאת מכינה מתוק יותר זה נשמר יותר, אבל אל תכיני מתוק יותר בשביל זה..
בחיים לא הכנתי צימעס, אבל בגלל שזה גזרחדשה ישנה
אז אמרתי שלא נראה לי שכדאי..
מסכימה, גם אני חושבת שלא מתאים להקפיאירושלמית טרייה

רוב הירקות המרקם שלהם נהרס בהקפאה.

לכן ציינתי שאפשר לשמור במקרר הרבה זמן.

איך אפשר להקפיא פסטו?? זה לא מבושל...מרק חורפי
גם בצק אפשר להקפיא לא מבושל וגם בשר ועוףש.א הלוי
והמון דברים
גבינות וכו'

לא מקפיאים לשנים, גג כמה חודשים
לוידת.. הקפאתי ויצא מעולהחדשה ישנה
אולי כי זה עם הרבה שמן זית אז זה כמו כבוש כזה..
מטבוחה וחומוסבתאל1

ופסטו

השאר לא ניסיתי

סימנים:סיהרא.

קרא - סלט קרא וקישואים ברוטב אדום

כרתי - כרישה + סילקא - עלי סלק, אני עושה יחד בתור לביבות

סלק רגיל (ורוד, מבושל ומגורד)

גזר - צימעס

ראש דג - מתובל היטב

דג - מנה עיקרית.

לוביה/רוביה - מין חמין קטן משעועית לוביה (שעועית עם עין.)

תפוח בדבש ורימונים רק קונים, אין מה להכין...

בשעה טובה אני יכולה להעלות את התפריט העתידי שלי:שמן פשתן

הרבה מהמאכלים חוזרים על עצמם כמובן.

אני מקוה שאשרוד את כל הבשרי הזה.... מטורלל

והעיקר שניכתב לשנה טובה!!

 

חג ראשון ערב:

  • חלות תוצרת בית
  • סימנים
  • סלטים בקטנה
  • געפילטע פיש 
  • מרק דלורית עם קרוטונים
  • טורטית ממולאת בקר
  • פשטידת גזר
  • סלט חסה
  • סופלה וגלידה
  •  

חג ראשון בוקר:

  • חלות וסלטים
  • דג סלמון
  • לזנית עוף
  • פלפל ממולא
  • מוס שוקולד חמאת בוטנים

 

חג שני ערב:

  • חלות וסלטים
  • סימנים
  • געפילטע פיש
  • מרק דלורית עם קרוטונים
  • עוף ותפודים בתנור
  • פשטידת אננס
  • סופלה וגלידה

 

חג שני בוקר:

  • חלות וסלטים
  • דגי מושט
  • טורטיות ולזניה
  • פלפל ממולא
  • סלט פרות וקצפת

 

שבת ערב:

  • חלות וסלטים
  • געפילטע פיש
  • מרק עוף
  • קינוח ממה שנשאר

 

שבת בבוקר:

  • חלות וסלטים
  • דגי סלמון
  • ביצה עם בצל
  • צ'ולנט
  • קינוח ממה שנשאר

 

אפשר בבקשה מתכון לפשטידת אננס?שוגי


בלנ''ד כשאשיג את המתכון ארשום.שמן פשתן


מתכון לפשטידת אננס:שמן פשתן

בסיס ביסקוויטים קנוי

מעליו למרוח בעדינות מלית אוכמניות

לערבב במג'ימיקס:

פחית שימורי אננס ללא מים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

חצי כוס קמח

 4 ביצים

 1 סוכר וניל 

1 כפית א. אפיה

 

לשפוך מעל האוכמניות

ןלהכניס לתנור לא מכוסה על 160 מעלות.

תודהשוגי

יפה שזכרת

מה זה בסיס ביסקוויטים קנוי? מה אפשר לשים במקום?

זו תבנית עגולה שמגיעה מוכנה עם פירורים כתחתית לעוגותשמן פשתן

ופשטידות.

נראה לי שיתאים סוג של בצק פריך אחר.

זה נשמע כמו עוגה יותר מאשר כמו פשטידה , לא?חדשה ישנה
אמממ... בא נגיד שהיא בתפר שמן פשתן


איך טשולנט? יש לך איזה פטנט סודי לעניין??ירושלמית טרייה

בשבת נראה לי מתאים לכתוב:

לשים על השולחן לא-משנה-מה

סלט חסה

לאכול סלט חסה

להוריד מהשולחן לא-משנה-מה..

מסתומרת? עושים עירוב תבשיליןשמן פשתן

ולשאלות עמוקות יותר נא לשאול את בעלי המכין והאוכל הבלעדי.

 

ולגבי שבת- זה כנראה בפועל מה שיהיה,

מה שחשוב זה שהתפריט יראה טוב. חח 

איך את מכינה את הטורטיות עם הבקר?abc
בגדול:שמן פשתן

בקר טחון מטוגן עם בצל ועוד כמה רכיבים

ומגלגלת בתוך טורטית ואז אופה. 

 

ומגישים עם רוטב כלשהו?abc
לא חובה. אפשר ברוטב שנשאר במחבת.שמן פשתן


אופה? או מטגנת?חבוי


הנה המתכון המדויק:שמן פשתן

לאדות בסיר ירקות כפי רצונך: גזר, פלפל, בצל, קישוא, בטטה עד לריכוך.

להוסיף את הבשר הטחון, לתבל, לערבב ולהמשיך לאדות עד שהבשר מבושל דיו.

למלא את הטורטית ולקפל.

לטבול את הטורטיות הממולאות בביצה ובפרורי לחם.

ולטגן משני הצדדים עד להזהבה.

טעים להגיש עם מעט רוטב צ'ילי.

 

יאמיי!

 

אפשר לאפות במקום לטגן בביצה ופירורים?שוגי


שכנה שלילב אמיץ

מורחת ביצה, מפזרת קצח ואופה קצת.

תכיני הכל אותו דבר,שמן פשתן

ובמקום הטיגון תאפי על נייר אפיה משומן.

זה כנראה מה שאני אעשה.

תודהההה!!abc
קניתי השבוע בשר וטורטיות ותכננתי לבקש ממך מתכון מדוייק. תודה שזכרת!!
מקווה שאספיק להכין ושיהנו מזה פה (אני לא טועמת בשר אז אני אצמד להוראות שלך)

אפשר להקפיא, כן?
בכיף!! לא יודעת לגבי ההקפאה.שמן פשתן

משערת את הבשר עם הירקות אפשר,

טורטיות מטוגנות מוקפאות - לא נשמע  משהו....

ומה עם סעודה שלישית adar
עצרת בשבת בבוקר
הגברים אוכלים בבית הכנסת , הנשים מנשנשות בבית.שמן פשתןאחרונה


איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך