יש לי אח מקסים בן 16 שלומד בישיבה רחוקה מהבית, לא הישיבה הכי "שווה" במגזר אבל מקום קטן שמתאים לעניינים הלימודיים שלו. אממה בגלל המרחק ובגלל שיש לו אח שנה מעליו שמתנהל בדיוק לפי הספר אבא שלי לוקח כל מעשה שלו בצורה קיצונית.. לבוש טיפה שונה (כמובן שהשאיר את הציצית והכיפה...), חברים אחרים וכו.
יש לו גם חברים משכונת המגורים שלנו שהם דיי בעייתיים- נזרקו ממוסדות הלימוד וכדו, מציינת שלמדו יחד ביסודי והיו ילדים טובי ירושלים, אבל המים זורמים וזה מה שיצא.
בקיצור, הוא מסתובב איתם בחופש הגדול כי הוא בבית.. ההורים שלי לא אוהבים אתזה ויוצאים עליו, ובעיני מתנהלים עם העניין בצורה לא חכמה שיוצרת מולו אנטי עוד יותר אבל זה נושא אחר.
למצב הזה אני צריכה לספר להם שגילינו שחברים שלו מתמודדים עם סמים.
תלמיד בישיבה של בעלי עובד איתם במסגרת לא פורמלית ומכיר גם את אחי. הוא שיתף את בעלי שהבעיה הכי גדולה שהם כצוות מתמודדים איתה מול הקבוצה הזו היא סמים. הוא הדגיש שלא ראה את אח שלי עושה זאת בפועל אבל הוא כמעט בטוח שהשתמש וגם אם לא אז זה מזעזע אותנו לחשוב שהם החברים שלו.
לשאלתי!! איך אני אמורה לספר על כך להורים שלי? כשהמצב כל כך רגיש! כשבכללי כל החופש הם התנהלו מולו על קוצים ועל הרבה מדרך השלילה ( רבו איתו על קימה בבוקר לתפילות, על לחזור על החומר כי שנה שעברה כמעט לא למד כלום ועכשיו בגרויות, על לא להסתובב עם החבר'ה האלו ועוד היד נטויה..) ועכשיו הוא חוזר לישיבה. ועד שהוא קצת השתנה בחודש השני של החופש ויותר לקח את עצמו בידיים.
מה אני עושה? בוכה כבר כמה שעות טובות מאז שבעלי סיפר לי על זה.
מציינת שכשאבא שלי גילה באמצע השנה שאחי התחיל לעשן, זה שבר אותו. הוא חי בסרט שאח שלי הפסיק, מה שלא נכון. עכשיו כשישמע את זה? אני באמת גם חוששת לבריאות שלו.
סליחה על האורך ותודה לכל מי שקרא בלי קשר.