עריסה היא קטנה יותר ממיטת תינוק ואחרי 3-4 חודש'ים כבר צריך להחליף כי נהיה לתינוק צפוף, נניח בשעות העירות כשאת שמה אותו על הבטן לקצת "התעמלות". עדיף מיטת תינוק מראש כי היא רחבה יותר וליותר זמן והיא מגיל 0. לגבי עד מתי משתמשים, אמור להיות תקן לכל מיטה ושם כתוב עד מתי מותר. הרציונאל הוא שמנמיכים את המיטה ל"לול" כשהתינוק מתיישב אם אני לא טועה. אם את מתלבטת, תני לו לישון בהתחלה באמבטיה של העגלה, היא חמימה ונעימה ומתאימה לתינוק פיצי. ואחרי הלידה תוכלו ללכת ולהחליט בנחת. ותמיד אפשר להשאיל מיד שרה ל0-3 חודש' בלבד.
בגדים - לא לקנות ניו בורן !! תוך שבוע שבועיים הם לא עולים על התינוק אם בכלל....ממשקל 3.500 בערך ניו בורן זה פשוט להשאיר באריזה כי זה אפילו לא עולה עליהם מלכתחילה.
אם זה תינוק של חגים בעז"ה אז כבר צריך 2 שכבות מן הסתם. תקני סטים של גופיות ומכנסיים בצבעי בייסיק שיתאימו להכל (לבן.. אפור..)עם רגליות כך שלא צריך גם גרביים. אני יודעת שממליצים גופיות מעטפה שנסגרות בתיקתקים ולא צריך להעביר סביב הראש, אבל אני אישית לא מתה עליהן בגלל שהן בצורת וי ואז החזה של התינוק קצת חשוף, אלא אם כן החולצה שמעל הגופיה היא שלמה ולא מעטפה גם היא ואז זה סבבה. אבל מה שאת מעדיפה, כמובן, כי מעטפה זה באמת יותר קל להלביש.
לגבי כמויות, זה תלוי בכמה את מוכנה להוציא, כמה תינוק פולט וכמה את מוכנה לכבס. אני אישית הסתדרתי עם כמות קטנה וזה היה בסדר וכיבסתי בערך פעמיים בשבוע. אבל אם יותר בגדים יתנו לך שקט נפשי זה שווה כל שקל !!. המינימום זה נניח 6 גופיות, 6 מכנסיים עם רגליות ו-6 אוברולים על כל הגוף או סט חולצה-מכנס. בגלל שזו עונת מעבר הייתי ממליצה שתחכי ממש סמוך ללידה כדי לקנות את הבגדים העליונים ותדעי מה מזג האוויר. את הגופיות אפשר מעכשיו כי זה לא משנה בין העונות. לסתיו חורף הכי טוב אוברולים קטיפה, נעימים, דקים ומחממים היטב. פלנל קצת מבשל אותם יותר מידי לטעמי. וכמובן כל חולצה או גופיה עם תיקתקים למטה סביב הטיטול. אין דבר מרגיז מחולצה שמטפסת למעלה.
חיתולים - איזה 10 טטרה הפשוטים או המדוגמים אם בא לך
וחיתולי פלנל יש שממליצים לשים מתחת לראש בעריסה. מחמם בחורף אבל אם מלכתחילה מחממים את החדר כמו שצריך- זה די מיותר. אני אישית לא השתמשתי ולא היה חסר לי במיוחד.
2-3 סדיניות לעגלה אם יש לך עגלה עם אמבטיה ואותו דבר לעריסה או לול, שיהיה לך להחליף כי לפעמים הם פולטים על זה.
לא לשכוח להביא כובע ליציאה מבית חולים ולכל יציאה בהתחלה. הראש שלהם עם שטח פנים מאוד גדול יחסית לגוף ומתקרר בקלות 
אחסון - שידה זה קשקוש אלא אם כן יש לך מקום מיותר... עמודת מגירות של כתר זה אחלה ממש. מניסיון. אבל יש מצב שבהמשך זה לא יספיק כי הבגדים גדולים יותר
בעז"ה.
וחייבת להוסיף !!! מדחום לחדר של התינוק כדי לעקוב אחרי הטמפרטורה. ולא לחמם יותר מידי !! 20-22 מעלות ו-24 באמבטיה.
ולהכין מראש ??
תוציאי הכל מהאריזות והטיקטים, תכבסי אם את מעדיפה. להכין מראש אבקת כביסה ומרכך מתאימים לתינוקות, ואת כל האביזרים שצריך לרחצה כמו קרם גוף, אלכוהול לטבור, קיסמי אוזניים לתינוק, גוזז, ויטמין די וכדו'.
והכי חשוב ! לא צריך להשתגע ולקנות במקומות יקרים. בזאר שטראוס וכאלה זה סבבה לגמרי !! ונקטס באינטרנט הבגדים שלהם חבל על הזמן. טחנתי אותם בכביסות והם כמו חדשים !!