נפלתי....matan2

אחרי חודשיים נפלתי לזה שוב,,,עוד פעם פגמתי אחרי חודשיים...

הכל זה רק בגלל שאני מיואש מהמצב שהקב"ה מעמיד אותי...

זה מותר לבוא לקב"ה ולחייב אותו לתת לי דבר ..?

כמובן שאני אומר לפני כן שאני פושע גדול וחוטא גדול..

אבל אני בא ומבקש כי אני יודע שאתה אב הרחמים ואל רחום וחנון ורק על רחמך אני נשען....

למתן היקר נ"יד.לוי

תהיה חזק אחי ואל תשכח :"שבע יפול צדיק וקם!" זה שאתה מודע שפגמת זה כבר חצי עבודה, עכשיו נשאר לך רק לקום ולהתחיל מהתחלה.

יש משפט מאוד יפה שראיתי לא מזמן ושמאוד חיזק אותי (אני לא זוכר בדיוק את המילים אבל רק את הכוונה של המשפט הזה): שכשהאדם נמנע מעבירה אפילו לזמן קצר, לכבוד ה', זוכה לשמח את ה' מאוד ואולי רק בשביל הרגע הזה, הוא הגיע לעולם..."

אז תהיה חזק אח שלי, כולנו עוברים עליות וירידות, העיקר זה לא ליפול ליאוש, ולבקש מה' שיעזור לנו להתגבר על כל הניסיונות שהוא שולח לנו, בלי לאבד את האמונה והשמחה..."

נ נח נחמ נחמן מאומן

אם נפלת סימן שהיית גבוה, אם היית גבוה סימן שתוכל למאחורי הקו
להגיע לפחות לשם!
אחרי כל הליה יש ירידה אאחרי כל ירידה יש הליהנח נחמן מאומן
אסור לחייב את 'ה!.'ה נותן מה שמיגע לנו!יקירה
ואל דאגה אחרה כל ירידה יש עלייה!!תאמין ש'ה יתברך!אוהב אותנו..והוא לא עושה לנוו רעעה!!
איך אפשר ליהות בשמחה ולחזור בתשובה אחרי שmatan2
שאני יודע שרצחתי,,,שאני יודע שיש סביבי מליונים של מלאכי חבלה???איך?????
לחזור בתשובה תמיד אפשר..מילקי
עצם זה שאתה מצטער על זה.. זה כבר חלק מתהליך של חזרה בתשובה.. בהצלחה..
ה' הוא המלך!מכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

אחי היקר

אל תספר לכולם שנפלתה (למרות שכולם נופלים) אלא לך דבר אם ה'

א' דבר אם ה'

ב' תומר תיקון כללי ומקווה

ג' כדי לך לשמוע שיעור של הרב סבג

ה' הוא המלך ואתה הבן שלו אז  דבר איתו אם כול הלב!

לכוווולם - כניסה לעבודת השםפונפון

הַיּוֹם אִם בְּקוֹלוֹ תִשְׁמָעוּ (תְּהִלִּים צ"ה), זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּעֲבוֹדַת הַשֵּׁם: שֶׁלּא יָשִׂים לְנֶגֶד עֵינָיו כִּי-אִם אוֹתוֹ הַיּוֹם, הֵן בְּעֵסֶק פַּרְנָסָה וְהִצְטָרְכוּתוֹ - צָרִיךְ שֶׁלּא יַחֲשׁב מִיּוֹם לַחֲבֵרוֹ כַּמּוּבָא בַּסְּפָרִים, וְכֵן בַּעֲבוֹדָתוֹ יִתְבָּרַךְ - לֹא יָשִׂים לְנֶגֶד עֵינָיו כִּי אִם אוֹתוֹ הַיּוֹם וְאוֹתוֹ הַשָּׁעָה.

.(ליקוטי מוהר"ן ער"ב) - ראה שם את כל התורה!!!

"אֶחָד הָיָה אַבְרָהָם" (יְחֶזְקֵאל ל"ג) שֶׁאַבְרָהָם עָבַד הַשֵּׁם רַק עַל-יְדֵי שֶׁהָיָה אֶחָד, שֶׁחָשַׁב בְּדַעְתּוֹ שֶׁהוּא רַק יְחִידִי בָּעוֹלָם, וְלֹא הִסְתַּכֵּל כְּלָל עַל בְּנֵי הָעוֹלָם, שֶׁסָּרִים מֵאַחֲרֵי השם וּמוֹנְעִים אוֹתוֹ, וְלֹא עַל אָבִיו וּשְׁאָר הַמּוֹנְעִים, רַק כְּאִלּוּ הוּא אֶחָד בָּעוֹלָם, וְזֶהוּ: "אֶחָד הָיָה אַבְרָהָם".

(השמטה בליקוטי מוהר"ן) ראה שם את כל התורה!!! 

כְּשֶׁאָדָם נִכְנָס בַּעֲבוֹדַת הַשֵּׁם, אֲזַי הַדֶּרֶךְ שֶׁמַּרְאִין לוֹ הִתְרַחֲקוּת. וְנִדְמֶה לוֹ שֶׁמַּרְחִיקִין אוֹתוֹ מִלְמַעְלָה, וְאֵין מַנִּיחִין אוֹתוֹ כְּלָל לִכָּנֵס לַעֲבוֹדַת הַשֵּׁם, וּבֶאֱמֶת כָּל הַהִתְרַחֲקוּת הוּא רַק כֻּלּוֹ הִתְקָרְבוּת. וְצָרִיךְ הִתְחַזְּקוּת גָּדוֹל מְאד מְאד לִבְלִי לִפּל בְּדַעְתּוֹ, חַס וְשָׁלוֹם, כְּשֶׁרוֹאֶה שֶׁעוֹבְרִים כַּמָּה וְכַמָּה יָמִים וְשָׁנִים, שֶׁהוּא מִתְיַגֵּעַ בִּיגִיעוֹת גְּדוֹלוֹת בִּשְׁבִיל עֲבוֹדוֹת הַשֵּׁם, וַעֲדַיִן הוּא רָחוֹק מְאד, וְלא הִתְחִיל כְּלָל לִכְנס לְשַׁעֲרֵי הַקְּדֻשָּׁה.

(תניניא מ"ח) ראה שם כל התורה

כִּי זֶה יָדוּעַ, שֶׁצָּרִיךְ הָאָדָם לִזָּהֵר מְאד לִהְיוֹת בְּשִׂמְחָה תָּמִיד, וּלְהַרְחִיק הָעַצְבוּת מְאוד מְאוד (כַּמְבואָר אֶצְלֵנוּ כַּמָּה פְּעָמִים).

וַאֲפִלּוּ כְּשֶׁמַּתְחִיל לְהִסְתַּכֵּל בְּעַצְמוֹ, וְרוֹאֶה שֶׁאֵין בּוֹ שׁוּם טוֹב, וְהוּא מָלֵא חֲטָאִים, וְרוֹצֶה הַבַּעַל-דָּבָר לְהַפִּילוֹ עַל יְדֵי זֶה בְּעַצְבוּת וּמָרָה שְׁחוֹרָה, חַס-וְשָׁלוֹם, אַף-עַל-פִּי-כֵן אָסוּר לוֹ לִפּל מִזֶּה, רַק צָרִיךְ לְחַפֵּשׂ וְלִמְצוא בְּעַצְמוֹ אֵיזֶה מְעַט טוֹב, כִּי אֵיךְ אֶפְשָׁר שֶׁלּא עָשָׂה מִיָּמָיו אֵיזֶה מִצְוָה אוֹ דָּבָר טוֹב.

(לקוטי מוהר"ן רפב) - ראה שם את כל התורה!!!

צדיק האמת הוא מטה כלפי חסד ומוצא טוב בכל אחד מישראל, ומלקט כל הנקודות הטובות הנמצאות בכל אחד מישראל (אב"י הנחל)

הללא שכחנו?פונפון

תִּקּוּן לְמִקְרֵה-לַיְלָה, ח"ו, לוֹמַר י' קַפִּיטְל (מזמורי) תְּהִלִּים, וּמִי שֶׁזּוֹכֶה לְאָמְרָם בְּאוֹתוֹ הַיּוֹם, אֵין צָרִיךְ לִפְחֹד עוֹד כְּלָל מִפְּגָם הַנּוֹרָא שֶׁל הַמִּקְרֶה, ח"ו, כִּי בְּוַדַּאי נִתְתַּקֵּן עַל-יְדֵי-זֶה וּבִזְכוּת תִּקּוּן חֵטְא זֶה יָבוֹא מְשִׁיחַ צִדְקֵנוּ לְקַבֵּץ נְפוּצוֹתֵינוּ, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (תְּהִלִּים קמ"ז) "בּוֹנֵה יְרוּשָׁלַיִם ה' נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס", בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ, אָמֵן.                 (ליקוטי מוהר"ן תנינא צב)

כן אחי-צודק אבל-מתנחל גאה.

בע"ה ית' ה' מלך

אבל צריך להחליט שהוא לא פוגם יותר, אחרת איזה תשובה זאת?  אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין מספקים בידו לעשות תשובה.

ולעניין יותר, ח"ו אסור לבוא לקב"ה בקושיות וטענות וכו'!!.. רק בהודאות! להודות לו על כול דבר,  "את אשר יוהב ה' יוכיח" (כותבים את זה ככה לא?) תשמח, כול היסורים שלך בגלל שהקב"ה אוהב אותך ורוצה אותך אצלו והוא רואה שאתה רוצה לחזור אליו באמת בתשובה!.. רק חזק ואמץ! ולא להישבר!  רק המתן, "הרוצה לטהר מסעיין בידו" מה הסיוע שיהודי מקבל? אומרים לא 'המתן', אז אחי תמתין בסבלנות,תיתפלל,תבכה ותיתחנן ותיתבודד ואז תצליח..

מה שחיזק אותי זה מאמר הזוהר הקדוש- "מאן דנטיר ברית הוא ירית ארעא" רק מי ששומר את הברית קודש ואת העיניים, רק הוא והוא יזכה לרשת את ארץ הקודש!!.

-מתנחל גאה.

בע"ה ית' ה' מלך!

"הבא להטהר מסיעין בידו"-

עוד נקודה ששחכתי להגיד- להודות צריך גם שנפלת! כן! גם על הדברים הרעים, 'תודה לך רבונו של עולם אבל אני לא רוצה את זה יותר' וכו' וכו'.. 

תודה רבה על החיזוקים!אזמרה...

בדיוק רציתי את המקור המלא של:

"היום אם בקולו..." "אחד היה אברהם", ו- "כשאדם נכנס"...

והעתקתי כל מה שהבאת, וזה ממש ברכה, לי ולאנשים שאני מדברת איתם!

אז תודה! ה' יברך אותך!

מה זה התניניא?דבורל'ה
ב"ה ית' בר"ה @מכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

אם יהודי רוצה לשמור את הברית אבל הוא לא יכול

לדוגמא נולד בבית של ..וכו'

אתה  חושב שאם הוא אומר תיקון הכללי זה לא שווה כי הוא לא יכול לשמור על הברית?

אז זה שטיות   

נ"ב בישיבה כבר נדבר על זה ב"ה ית'

א!מכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

ברור שאני לא אומר שמותר לפגום

אני רק אומר שגם יהודי שפוגם צריך לומר תיקוון הכללי !

א! צודק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!נח נחמן מאומן
רבנו הוא לא מתיר לחטוא ח"ו אבל...פונפון

מי שלומד בספרי רבנו יכול לראות שיש בו מוסר יותר קשה מכל המוסרים שבכל הספרים. אבל רבנו לא נותן מוסר בלי עצה ומילוט...ולא סתם מילוט אלא עצה ומילוט קל ושווה לכל נפש.

תנינא: בליקוטי מוהר"ן ישפונפון

שני חלקים. חלק קמא (בארמית: ראשון) וחלק תנינא (בארמית: שני)

החלק הראשון היה מוכן לדפוס עוד בחיי רבנו. והחלק השני הוכן לדפוס אחרי פטירתו.

ליקוטי מוהר"ן תורה רסא-ותנינא תורה ז,ז תורה סח:מתנחל גאה.

בע"ה ית'!!

תורה ז,ז - אסור לאדם ליאש את עצמו ח"ו, ואפילו אם נפל למקום שנפל ח"ו, ומנח בשאול תחתיות ממש רחמנא לצלן, ע"פ על יתיאש עצמו מהשם יתברך בשום אופן שבעולם, כי גם משם יכולים להיתקרב אליו ית' כי מלא כול הארץ כבודו. והצדיק האמת אינו נקרא בשם צדיק כי אם כשיש לו זה הכח שיוכל להחיות ולהרים את אלו שנפלו מאד מאד, לחזקם ולאמצם, לעוררם ולהקיצם ולגלות להם כי עדין ה' אתם ועמם ואצלם וקרוב להם, כי מלא כל הארץ כבודו:, וכן להפך,צריך הצדיק להראות לאלו שהם במדרגה גדולה, שעדין אינם יודעים כלל בידיעתו יתברך, בחינת: מה חמית מה פשפשת וכו'.

תורה רסא, -  "כשנופל- אדם ממדרגתו ידע שמן השמים הוא,כי התרחקות היא תכלית ההתקרבות, על כן נפל, כדי שיתעורר יותר להתקרב לה' יתברך. ועצתו: שיתחיל מחדש לכנוס בעבודת ה', כאלו לא התחיל עדין כלל מעולם. וזה כלל גדול בעבודת ה', שצריכין ממש בכל יום להתחיל מחדש!!!"

רק חזק ואמץ! ותיהיה בשמחה!

מתנחל גאה יש לי שאלה..matan2

אשרינו שזכינו להתקרב לרבנו דבר ראשון...

עכשיו אני לא מבין ....מה לכל בנאדם התיקון הכללי עוזר..

גם לבנאדם שאומר לפני החטא ' יאללה בוא נחטוא,בוא נפגום ...יש תיקון הכללי, זה בסדר לא נורא יש תיקון רבנו יתקן אותנו '.זה עוזר...?

איך זה יעזור ...לפי דעתי התיקון הכללי צריך ליהות מיועד רק למי שיצא לו קרי ...

אבל לבנאדם שכל הזמן פוגם על ימין ועל שמאל וסומך על התיקון הכללי זה לא יעלה על הדעת...

איך זה יכול לעזור לאדם כזה??והאם באמת התיקון הכללי יכול לועיל לאדם כזה???

הלא מניאק תפסיק לזבל את השכלפונפון
תמחקו גם את השרשור הזה בבקשה
בונה יא פונפון חולרע יא מחלל שמו ברבים צריך ....matan2

למחות ברגלים שמזכירים את שימך יא עמלקקקקקקק!!!

שמור על פירך בפורום הקודש...

פונפוון בגללך לא יהיה ברסלב בחיים!!בגלל אנשים כמוךmatan2
שששהההה....להירגע...אזמרה...

תתפלל עליו... תתפללו פשוט אחד על השני...

ללמוד ולהתחבר לעצות של ר' נחמן... זה טוב לנפש, רוח ונשמה,

גם אם יש כאלה, שבדרך- דברים מתבלבלים להם ויוצאים מוכתמים לעיתים...

(לפעמים מריבוי אור ההתלהבות ומחוסר בכלים להכיל)

וזה קורה לכוווולנו, כל אחד במקום שלו, בצורות של הנשמה שלו....

לא להתרגש.... גם כשכואב לנו אחד מהשני... פשוט נתפלל עלינו...

אאאאאאאאאיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

משוררת נפלאה! שלהבתיה! מהממת...פונפון
(=אזמרה...אחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך