אולי יש לכם עצות חיזוקים ?מנסה_לחשוב_טוב

בעלי בא לנישואים כמו ילד

הבנה של ילד (ולא חכם במיוחד)

תקשורת לקויה ביותר

הבנת רגשות רדודה

מודעות עצמאית שאופת לאפס

עדינות מיליון דולר

יראת שמים

ומידות טובות

אבל בלי הבנה במה שקורה ומתקשר מסביבך

אפילו עם לב טוב אפשר ליפול כל יום בבין אדם לחברו.

בקיצור אני מרגישה שאני עוברת

שאיבת דלק איטית – ואני מגלה את עצמי ללא כל כוחות

ללא שמחת חיים

ללא אדם שמבין אותי

אני מהירת מחשבה כשרונית וחכמה

(עכשיו היו את אלו שיגידו מי אמר שאת כן והוא לא )

כן הלכנו מלא ליעוץ (כמה יועצים) הגדירו את הבעיה של בעלי כבורות וזהו זה ...

(ויש לכם מלא פערים אתם שני קצוות הסקאלה – ממש רואים שזה זיווג משמים)

האדם פשוט בור

וצריך לפתח לו ביטחון עצמי, הסקת מסקנות , תבונה ותובנות, הרגשת רגשות, בגרות וכו'...

והוא באמת אדם מדהים, עדין שמנסה וסובל גם כן מאישה שכל הזמן דורשת ומבקשת ורוצה וצריכה דברים שהוא לא בדיוק מצליח להבין

אבל אני מרגישה פשוט תסכול פנימי שכל הזמן מעיק עלי וכאוב לי !!!

כרגע הוא עובר פגישות פרטניות עם פסיכולוגית ורואים שהמגמה איטית אבל זה בונה אותו.

אבל זה איטי, וזה גם לוקח כוחות יתר כיוון שלמשל אם הוא תמיד אוהב לשתוק אז אומרים לו תדבר תבקש תדרוש (וזה מצוין !) הבעיה שאין לו שום מסננים למתי , איך, כמה, למה.

ואז אני פשוט צריכה לגדל נער בגיל ההתבגרות שבונה את עצמו, אבל באותו זמן אני לא אמא שלו אני אשתו שצריכה ממנו כוחות ועידוד לדברים אחרים...

ומה גם שאני כבר ללא שום משאבים לבניה הזו שלו אני כבר מרוקנת.

וזו הבעיה אני כבר לא יודעת מה לעשות

נכון הורדתי הרבה מהציפיות שלי בחיי הנישואים , ומבחינתי זה נכון

כי אני רוצה את הבית הזה.

אבל סופו של יום יש דברים שהם לא סתם מותרות מבחינת האופי שלי זה ממש אוכל נפש!

כן אוכל לנפש שלי !

וקשה לי !

נכון יש ימים שאני יותר שמחה, אבל רב הזמן אני לא מצליחה פשוט לנשום עד הסוף ולהנות מהרגע (ואני אחת  שעברה חיים לא כל כך קלים ותמיד הצליחה לשמוח וליהנות ולהיות מלאת שמחת חיים וכנראה בגלל חוויות הילדות שלי בחרתי כזה בן זוג עדין פשוט בגלל הטראומות שלי)

עכשיו הציעו לי לקחת כדורים כדי לעלות את המצב רוח, נו באמת אני שואלת מה זה יעזור אם הנישואים האלה כדי לשמוח מהם אני צריכה כדורים אז קדימה אני יצא והיה עם עצמי תאמינו לי שאני לא היה מעורבת במובך הרגשי של הקשר הזה היה לי פשוט וקל לנשום.

ולא יצטרך לא כדור ושום דבר.

הקרבתי כוחות נפש עכשיו גם את בראיות הנפש??!!

אני לא יכולה לדמיין את חיי בלעדיו, יש לנו  כאלו ילדים מיוחדים יחד,

ויש הרבה דברים שאני אוהבת בו אבל זה מעבר, זה לא האוכל נפש שלי !

אבל מנגד אני פשוט קומלת !

אני פשוט לא יודעת מה נכון, אלי בסוף זה שווה עכשיו לעלות את המצב רוח (עם כדור)

ואח"כ שהוא כבר יבנה את עצמו אז כבר אוכל שוב להיות ולשמוח מהבית פנימה...

אבל אם לא ?!

אני לוקח כדורים כדי להתמודד עם היום יוםבלו-ריי

אני ואשתי יכולים להזדהות עם חלק מהדברים. אשתי יותר עם הרישא ואני יותר עם סיפא קורץ

בשורה התחתונה זה לא קל. גם לי ולאשתי עוברות מחשבות שאלמלא הקשר בינינו היינו נושמים לרווחה. האהבה קיימת אבל פצועה. אנחנו מתגברים כי יש לנו אחריות ומחוייבות למשפחה ולילדים הקטנים שלנו. אנחנו לא יכולים לתת לחולשות להפיל אותנו. האתגרים של הזוגיות הובילו אותי לטיפול תרופתי כדי שאוכל לתפקד בשמחה ואני שותה את הכדורים האלה ברצון רב. אין לדעת אם לא הייתי נזקק להם אילו הייתי מוותר על הנישואין. בינתיים אני מקווה שהפערים יצטמצמו וגם אם לא, אז צריך קצת סבלנות עד שאפשר יהיה לחשב מסלול מחדש.

ועוד משהו: אולי אשתי יכולה להזדהות עם חלק מהדברים שכתבת אבל ברור שאם היא הייתה מרגישה בדיוק כמוך, זה היה אבוד לשנינו. זה פער מהותי שלא מאפשר כימיה זוגית. 

חיבוק והזדהות חלקית...יש אמירות שכאילו אני כתבתיrivki
לא יודעת אם תנחם אותך 'צרת רבים' , נראה שליקויי תקשורת מסוימים או אטימות רגשית נפוצים בעיקר בקרב גברים. ( סליחה מכל קוראי הפורום).
וואו, נראה שהמילים יצאו מהמקלדת שליקרח

למה מראש התחתנת איתו ולא עם מישהו מוצלח כמוך?צ'ילי מתוק
כמו שכתבתי כנראה בגלל טראומות ילדותמנסה_לחשוב_טוב

אז חיפשתי גבר עדין וצנוע

ואני לא כל כך מוצלחת אבל בהרבה תחומים כן.

ובטוח לא כמו הרדידות שלו בהרבה דברים.

כנראה שהייתי הרבה נאיבית ולא התכוננתי לחיפוש בן זוג בצורה מושכלת וחכמה אחרי הכל...

כאילו משהוא סינוור אותי אז ממנו....

ובטיפולים הזוגיים לא דיברתם על ההרגשה הזאת שלך?בלו-ריי

כשאת חיה עם תחושה קבועה שהתחתנת נאיבית מידי ומסונוורת עם אדם שבדיעבד לא מתאים לך ולא היית בוחרת בו בצורה מושכלת, זה פשוט חוסם אותך רגשית בפני בעלך. ככה אי אפשר להתקדם. 

זה עלה בטיפולים הזוגיים שלכם? בעלך מודע לזה? ניסיתם למצוא מוצא להרגשה שלך?

פער אינטלקטואלי לא ניתן לגישורקרח

חבל על המאמץ והזמן שלך. תשקיעי אנרגיות בהעצמה אישית ותמצאי לך אפיקים נוספים לסיפוק והגשמה.

ממליצה מאד על קאוצ'ינג בשיטת העבודה של ביירון קייטי, השיטה תעזור לך להתמודד עם המצב והמציאות שלא ניתנת לשינוי.

אי אפשר לשנות בעלמשה

בלי קשר למה את עושה עם הנישואין, את חייבת למצוא לעצמך משהו אחר שיספק אותך ויעשה לך אושר. זה יכול להיות משהו עם הילדים וזה יכול להיות חוג בערב.

למה את נלחמת על הקשר?שוקולד פרה.

את אומרת שאת רוצה את הבית, אבל לא ברור למה את רוצה את בעלך..

את נלחמת בעבר, נלחמת בהווה וגם עתידה להילחם בעתיד. אם אין שום דבר שאת מקבלת מבעלך במובן הנפשי\האינטלקטואלי- למה את עוד שם? מה ייתן לך את הכוח להילחם?

אולי את מקבלת סיפוק מעצם זה שאת יותר ממנו בכ"כ הרבה תחומים? אולי זה לבד כבר מעצים אותך? את חייבת לברר את זה עם עצמך.

את חיה בתסכול פנימי מצטבר וכלשונך "שאיבת דלק איטית". נשמע כמו משהו שעלול להיגמר בדיכאון. נראה שגם למדת לחיות לבד את עצמך ולעשות הפרדות בינך לבינו כדי להישאר שפויה.

ברגע שתביני שהדלת תמיד פתוחה לצאת החוצה ושאת לא חייבת להילחם-

אז תביני למה את כן רוצה להילחם, כי עובדה שאת עדיין עושה זאת.

ואם את יודעת מה משאיר אותך בפנים- זה נותן אוויר.

אבל הבעיה פה היא עמוקה כי את לא רוצה רק אוויר בשביל להמשיך לסבול, את רוצה סיפוק רגשי ומנטלי.

וזה, לדעתי, מקור התסכול הכי עמוק בתוך כל מה שתיארת.

שאת כ"כ רחוקה מהסיפוק הזה.. מרחק הארץ מהרקיע השביעי.

ואת גם לא מצליחה להשלים עם זה וכך יוצא שאת סובלת באופן תמידי.

האם את מוכנה לצפות ל'פירורי רגש' מבעלך, וגם זאת לאחר עבודה עצמית שלו?

האם תוכלי להמשיך להאמין ולקוות ולעבור בינתיים גם מפחי נפש לא קלים?

האם תוכלי לוותר על ההנאה מהבעל ולהנות רק עם חברות וכו' כדי להשאיר את מערכת הנישואין?

אלו שאלות נוקבות ועגומות, אבל הן אמיתיות, כיוון שהן מתואמות עם המצב שלך.

המצב שלך הוא מאוד לא קל, ואין טעם שתחיי באשליה שיבוא איזה יועץ\פסיכוולוג\מטפל שבהופס אחד יגרום לו להיות האיש המבין והמתוחכם שרצית. 

את צריכה לשאול את עצמך אם את מוכנה להתמודדות גם כשהמצב הוא ככה. גם אם לא יהיה שינוי. לשאול את עצמך אם את אוהבת אותו ככה. אם יש משהו שאת מצליחה להעריך אצלו. אם יש משהו ששווה להישאר בגללו.

אולי תלכי ליועץ אישי כדי להבין אם כדאי לך להישאר או מה כדאי לך לעשות ברמה היום-יומית..

בכל מקרה- בהצלחה. מצב בהחלט לא פשוט..

מודה לכל התשובות עד כה - מנסה לענות לךמנסה_לחשוב_טוב

דבר ראשון הסיפוק שלי ממנו זה כמובן לא שאני יותר ממנו בהרבה תחומים , אני ממש לא תחרותית והייתי מאושרת פי מליארד לו הוא היה אף יותר! ופרטנר אמתי לתחומים אלו ....

העניין הוא שהוא היה ממש צעיר כשהתחתנו ומאז ועד היום הוא פשוט התקדם מהקצה אל הקצה - אבל יחסית למה שהיה ...., כך שמצד אחד זה נותן לי הרבה כח שאנחנו מתקדמים .....

אנחנו מצליחים לנהל שיחות , להבין יותר אחד את השני רכשנו הרבה כלים שמפתחים אותנו הן בתחום האישי והן בתחום הזוגי, אני רואה אותו מנסה לעשות הרבה כדי שאשמח לחזק ולעודד , 

למשל אנחנו נורא נהנים לצאת יחד זה בערך התחום היחיד שמספק אותי כמו שהוא אז אנחנו עושים את זה הרבה 

אבל בסופו של דבר אנחנו עדין באוברדראפט רגשי...

כך שעניין פירורי הרגש הרבה יותר טוב מבעבר ...  (והם יותר מפירור) אבל זה יחסית אליו. יחסית לנורמה ולצריכים שלי זה קצת רחוק.

וב"ה יש לי הרבה חברות וזה נורא נחמד ובונה ומפתח באמת! ואולי אני צריכה לעשות את זה יותר...

אבל בסוף אני ורצה שבעלי הוא זה שיבין אותי וזה מתסכל שאת אומרת משהוא חכם ואין אף אחד שקולט את הקניצ'

שאת שופעת כישרונות בהרבה תחומים ומהללים אותך מפה ומשם ורק בבית פנימה זה כל כך לא מוכל 

ואז כשאני מלמדת אותו להכיר בכך , זה איטי . וזה אחרי שאני 'מיחצנת' (דבר שמעולם לא עשיתי וזה לא אני) את עצמי בשבילו כדי שהוא יבין את זה ..., ורק שמשהוא אומר לו הוא מתחיל להכיר בכך ולשים לב!

וזה העניין בסופו של דבר,

שאני רואה התקדמות אבל ברוב שאני חסרת אנרגיה אני כבר לא יכולה לשמוח בזה כי אני מרוקנת ... 

וזה לא שיועץ סתם אשלה אותנו כי באמת יש פה בניה , יותר אישיותית מאשר אינטלקטואל

אבל השאלה היא אם המגמה תמשיך המגמה של ההתקדמות של בנית האישיות שלו, האם זה יספיק לי ...

יש דברים שאני מבינה שאצטרך לוותר,

אבל זה בדיוק הבעיה השאלה היא אם הצליח לחיות ולשמוח עם זה ...וגם כל הענין שיש לי כזה כאב לב מזה זה רק בגלל שאנחנו מאוד קשורים (כמה שזה נשמע מוזר אחרי כל התיאור כן) והוא יודע כבר לדקלם את כל מה שאמרתי פה , אבל אם אני מתרחקת ומתנתק רגשית ממנו אז אולי זה מביא לי אוורור רגשי אבל בד בבד אני נרתעת מכל רמת קשר. וזה יוצר נתק וממש דחיה...

תנסי לתאר לעצמך את החיים בלעדיובלו-ריי

כידוע התנאי לגירושין הוא שמוטב להיות לבד מאשר עם הנוכחי כי אין הבטחה למציאה טובה יותר בחוץ.

מאמינה שיש לך מספיק סיבות לשמוח בחיים גם בלי שהוא יספק אותן?

תוכלי למצוא תחליפים טובים יותר לזוגיות איתו?

יש לך אפיקים טובים יותר לנתב את הרצון שלך לנתינה באהבה? 

תוכלי להסתדר היטב עם הילדים? 

תרגישי יותר משוחררת ופנויה נפשית?

אם התשובות הן "כן" אז יש לך חומר למחשבה איך להמשיך מכאן.

היי היי "אפילו מזבח מוריד עליו דמעות".ובצאתי
מה אתה רץ לתהום? תן חיזוקים, לא דחיפה לדרדור
חיזוק זה לדעת שהכל פתוח וניתן לבחירהבלו-ריי

כתוב "וחי בהם". חז"ל ודאי לא התכוונו לכפייה של נישואים מחרדה גדולה. גם זה דרדור מסוכן. אדם חזק יודע שהוא נשוי באושר בזכות הבחירה העצמאית עם השליטה על החיים שלו. הוא לא כלוא ולא פוחד לבחון אפשרויות אחרות. 

הוא כתב מהיכרות עם התהום שלורפואה שלמה
בלו ריי,
מקווה שלא תצטרך לחשב מסלול מחדש. יש גם הפתעות טובות בחיים. מאחלת לך טוב במסלול שישנו.
מחילה, הערה:ד.

אני חושב שהאמירה, "אני שופעת כשרונות.. מהללים.. רק בבית זה לא מוכל", היא בעייתית.

יש לך ציפיה שהבעל יגיד לך כמה את מוכשרת וחכמה. לדעתי, כדאי לרדת מזה.

זה צורך שלך  זה לא כאילו הדבר ה"נורמלי" שקורה בכל בית. את קצת באשליות בנושא הזה לדעתי.

את "מלמדת אותו להכיר בכך"... תשמחי שיש לך בעל עדין כזה. מישהו אחר, "חכם" יותר, כבר היה עלול להגיד לך על זה כמה דברים לא הכי נעימים...

את אומרת, רק כשאני מיחצנת - ומדגישה "זה לא אני".. זה לא כ"כ ברור, לכאורה. זה לא את, היכן שאת חשה שמתייחסים אלייך כך. אבל הנה, מישהו שלא אומר לך כמה את חכמה - וישר את דואגת ש"יבין" את זה. יש בכך משהו של יחצנו"ת במהות. את כאילו "חייבת" את הפידבק של זה.. 

עדיף לבטוח במה שה' נתן לך, לא להזדקק לאישורים הללו - ולהמקד יותר במה שבונה ביניכם. ביחס הנעים. 

אם ירגיש פחות מבוקר, ואת שימת הלב למשהו שנון שאמרת, תפני מתוך חיוך, יש יותר סיכוי שיקרה כאן משהו טוב.

מוכרח לומר, שבלי קשר לשאלה אם יש בו איזה חסר אובייקטיבי - הנכונות שלו לשמוע דברים כאלה, לדעת "לדקלם אותם בע"פ", ולהמשיך לחיות איתך, מעוררות התפעלות מאישיותו ומידותיו.

עונהמנסה_לחשוב_טוב

אכן זה שהוא ממשיך לשמוע ולדקלם... זה רק בגלל שהוא אינו מבין את המשמעויות ...

אם הוא היה מבין הוא היה נפגע וכו'...

חוסר הבנה זה לא צדיקות יש דברים שאם אתה מבין את המשמעות ולא נפגע זה צדיקות אבל אם אומרים לך X ואתה מבין Y זה לא בדיוק חכמה לדלקם וזו הבעיה. וזה חלק מהתסכול

ובקשר לצורך בהכרה אני לא צריכה שיגיד לי את זה כל יום בכלל לא , אלא שהוא לא מכיר בזה מחוסר הבנה - וכשמישהו חיצוני מפנה את תשומת ליבו לעניין הוא ישר מקבל את זה כעובדה ואומר לי "אמרו לי שאת ממש טובה בזה" וזהו מעכשיו אני טובה בזה והוא מתחיל להבין שאני טובה בזה איפה כל השנים שהייתי טובה בזה וראית הוכחה כל יום ולא ידעת להכיר בזה ופתאום משהוא חיצוני שאת מעריך אומר לך אז זה נולד בי, זה כואב נמאס להיות מוערכת בעיניים של בעלי ע"י ערכה של אחרים!

(וזה בדברים פשוטים שכל אחד אם טיפה חשיבה יכול להסיק ולהגדיר לעצמו)

דברים פשוטים וברורים שהוא פשוט לא מצליח לראות לבד...

איך שאת מציגה את זה,ד.

נראה כאילו מדובר במישהו שהוא בערך מפגר מושלם.

אנחנו לא מכירים את האדם, ולא יכולים להגיד משהו מוחלט. אבל כדאי לדעת שזה לא לגמרי ברור.

לפעמים זו דרך של התגוננות. את מעמידה אותו במצב שאדם באופן נורמלי לא היה מוכן לסבול, יתכן שזו דרך ההתגוננות שלו. מדחיק כאילו אינו מבין כלום ממה שהוא "מדקלם". יתכן שבעצם את זו שאינך מבינה מה את עושה לו בכך, ובעקיפין גם לך. לא אומר מוחלט - אבל תביאי בחשבון.

ומה שאת אומרת בהמשך, רק מחדד מה שכתבתי בהודעה הקודמת, לכאורה. הצורך הזה, שיכיר שאת "טובה בזה" - כשמדובר באדם שלפי עדותך הוא בכללי עדין, כלומר מעריך אותך ואוהב אותך - הוא צורך ש"צריך עיון".

להערכתי, לא מעט נשים מסתפקות בכך שרואות שבעליהן מעריכים ואוהבים אותן, ולא מחפשות הכרה מפורשת בכשרונות ייחודיים בדווקא..  ועוד יותר, גם לא מעט גברים, אינם רואים צורך "להגדיר" לעצמם בדיוק במה האשה שלהם טובה. אם יישאלו - יגרדו בראש, ויתחילו לתמלל את מה שינסו להגדיר באותו רגע במחשבה.. אפילו שהם מכירים כבר המון זמן, ובאמת "יודעים". אין להם את הצורך הזה. יתכן שיאמרו מידי פעם, כשנתקלים במשהו, "כמה את טובה", "וואו..חכמה".. יותר יביעו פידבק על דברים מקומיים: הערכה על השקעה בלהכין ארוחה טובה.. ובעיקר - עידוד והקשבה ותמיכה בשעת הצורך. האזנה והשתתפות.

ואולי כשהוא אומר לך: אמרו לי שאת טובה בזה.. הוא סתם רוצה לשבח אותך? לעשות לך טוב? ואת, במקום לקבל את זה כך - ישר חושבת, "מה, לא ראית את זה לבד כל השנים"?....

כמעט כל אדם, שרוצה לשמח את אשתו, אם מישהו יגיד לו, למשל: "אשתך מבינה ישר הכל מתוך פרט אחד".. יבוא הביתה ויגיד לה בחיוך: ההוא אמר שאת... ואם האשה תחשוב: אה, רק בגלל שהוא אמר אתה אומר את זה?.. אז יש לה בעיה. 

לא אומר שאצלכם זה כך, אולי הוא באמת עם "סתימות חריגה", אלא שאני מסופק בזה. וגם מסופק אם התייחסות אחרת לא היתה מביאה להרגשה טובה יותר. 

בכללי, הדרך לכתחילה במצב כזה, היתה שתאמרי לו מפורש: חשוב לי שתגיד לי דברים טובים שאתה רואה בי מידי פעם. זה עושה לי הרגשה טובה, ביטחון. אז אם לא איפכת לך מידי פעם להתבונן בדברים טובים שבי ולומר - ממש אשמח....

אבל זה לא במצב הנוכחי. כי כעת - גם אם היה מסוגל לכך - הוא "שפוט". מנסה לרַצות אותך, העיקר לומר מה שחושב שתרצי לשמוע.

אם העניינים יירגעו - תוכלי לנסות. מי יודע? אולי יתברר דווקא שבלי לחץ. הוא בהחלט מסוגל לקבל את ה"הזמנה" הזו, להתבונן מידי פעם, לשבח. אבל זה יכול להיות, אפילו כנסיון, רק אם יבוא מתוך בקשה שלך ולא מתוך שאת בוחנת אותו..

...מנסה_לחשוב_טוב

פעם להגיד לו תתבונן ותגיד וכו'.. היו מילים שהיו הולכות לפח כי הוא לא הבין מה זה באמת אומר

אני יודעת שזה נשמע חצי מפגר

הבעיה שכל חוסר התקשורת הזו וההבנה מגיע מחסמים ומחוסר התפתחות, ובחלקים באישיות ובחיים ששם כן הייתה לו יותר דינמיקה עם אנשים מחוץ למסגרת המשפחתית אז הוא נפתח וכבר הבין איך הולכים הדברים

העניין שזה היה יותר בלימוד פחות בלחיות את החיים ותורת הנפש

היום אני כבר אומרת לו משפטים כאלה ... והוא כבר יודע לקחת בהם חלק...

(וכמו שכתבתי למעלה - זה לא שהוא פתאום אמר לי שאני טובה אלא שהוא ממש התחיל לבקש את התייחסות שלי בעיניים האלו , והתחיל להתחשב בתובנות שלי בעניינים האלו זה היה יותר כמו 'פוקח עיוורם' מאשר 'פותח אילמים')

תראי,ד.

את חוזרת על "הוא לא הבין" וכו'.

ואני העליתי ספק, את באמת מבינה מה הוא "הבין" ומה לא.

את מדברת כאילו את נמצאת בעומק נפשו, "חסמים וחוסר התפתחות".. אינני יודע. אני מאד מסופק אם את יודעת, למרות שדיברת עם אנשים שיש להם תעודות..

את מדבר עליו כמו איזה "אובייקט לטפולך", כמו על מישהו חצי מפגר - ואני מסופק מאד, אם את לא טועה בכך. אם את לא עושה בכך עוול, לו - וממילא גם לעצמך.

זה שהוא מתחיל לבקש התייחסות שלך ולהתחשב בתובנות שלך - זה כמובן יפה. זה שאת בעצם מנסה "לאלף" אותו, ושימדוד את עצמו לפי כמה הוא מעריך אותך - זו בעיה רצינית.

מה שנראה בינתיים, זה שהוא הולך ומכבד אותך יותר - ואת לא מכבדת אותו בכלום, מצד האמת, מבפנים.

תיזהרי שלא יימאס לו יום אחד.... הוא אדם, לא "פרוייקט". בשביל לקדם בדברים שחשובים עבורך - את צריכה קודם כל לכבד ולהעריך במה שטוב בו, ולא לראות כאילו יש פה תמונה חד סטרית של אשה שאמורה לעצב-מחדש את בעלה.

כנ"ל, כל כתיבה פה היא חלקית, כי אנחנו לא מכירים את הנפשות הפועלות ממש. אבל כדאי אולי לחשוב על הדברים.

את לא אמא שלו, תני לו לחיותרפואה שלמה
יש לו מידות טובות ויראת שמים והוא הוציא אותך מהילדות הלא טובה שלך.
זה מספיק כדי שתכבדי אותו, תפסיקי "לקדם" אותו ופשוט תתייחסי אליו בהכרת הטוב.
ובנוגע לכדוריםרפואה שלמה
תנסי. עושה לך יותר טוב- תקחי. לא טוב- אל תקחי.
את לא לוקחת כדורים בגלל בעלך.
את לוקחת כדורים כי רע לך.
זו גם יכולה להיות תוצאה של הילדות שהייתה לך.
יכול להיות שתקחי תקופה, ואז תכנסי לפרופורציות, תשלימי עם החסרונות, תהני מהמעלות ותזרקי את הכדורים.
כשתפסיקי לרדוף אותו והוא לא ירגיש טיפש לידך, יבלטו התכונות הטובות שגרמו לך לבחור בו.
מסכימה איתך.פרח שלג האבודה

קראתי ועלו לי בראש שלושה מקריםובצאתי
ממש דומים לשלך.
מציע כמה אפשרויות:
א. במקביל לפסיכולוג כדאי לבקש מרב או חבר בוגר שלו שילווה אותו ממש כיועץ אישי וידריך אותו איך לשפר את יכולותיו כבעל. (מדריכי חתנים מנוסים וחכמים הם כתובת טובה לזה).
ב. ייעוץ זוגי. לא כדי לזהות את הבעיה, כמו שאת כותבת שכבר עשיתם. אלא פשוט כדי ללוות אותכם ולעזור לכם. אמנם הבעיה התחילה ממנו אבל כרגע היא בעיה ששניכם כזוג מתמודדים איתה. ייעוץ וליווי *זוגי* יכול מאוד לעזור ולשפר.
ג. השיעורים של הרב אליקים לבנון- לו. ושל הרבנית אסתר לבנון- לך. אפשר גם לקבוע איתם פגישה. מומלץ מאוד מאוד.
ד. אם תרצי, מכיר מומחה מירושלים שמתעסק עם מקרים דומים וראיתי שמאוד מצליח לקדם תהליכים. באישי.
בהצלחה רבה!
קרא בבקשה את תגובתי למטהכותבת המחקר
המקרה המתואר מצריך *זהירות* מצד המטפל הזוגי. האשה כבר קבלה המלצה לטיפול תרופתי ולא אתפלא אם הבעל כבר נאלץ לקחת.
מפנה את תשומת הלב לכך שהבעל נוהג לשתוק.
יש גבול כמה אדם יכול לספוג
האשה כותבת שהתהליך שאב את כוחותיה.
שני בני אדם, שעברו מטפלים רבים כולל פסיכולוגית (שיש לה רישיון אני מניחה) והתיאור הוא "על הקצה".
הטיפול המוצע כעת הוא פסיכיאטרי.
אינני מזלזלת בניסיון ובכלים שיש לרבנים. מוטרדת הן מהתוכן והן מתיאורי המצוקה. לכן כתבתי. בהצלחה
וואו נשמה, אני ממש מבינה אותך!הניסיון הזה

גם אני מרגישה שלבעלי יש קשיי הבנה שאולי קשור גם לאינטיליגנציה נמוכה.

הרבה פעמים אני מתפלאת ולא מבינה איך הוא מסתדר בכולל ואוהב את הלימוד ומצליח להבין..

ואני העליתי את זה פעם והרבה אמרו לי כמו שכתבת "מי אמר שאת יותר באמת?" ו"אל תתגאי עליו" ועוד כל מיני.

לא שאני מזלזלת באף תגובה אבל מי שלא חווה את זה לא יכול להבין שזה ממש לא נובע מגאווה אלא מהמציאות עצמה.

אני יכולה לספר לו דברים ואני לא זוכה לאף תגובה. פשוט הקשבה ואולי המהום או מילה או שתיים.

וכשאני שמה לב לזה זה מעצבן אותי כי כמה הייתי רוצה שיהיה לי בעל שמייעץ, מנתח איתי ביחד את המצב, נותן ביטוי לרגשות שלי, מנחם אותי בדרך כלשהי אבל כלום. שתיקה ודממה. ואיכשהו התרגלתי לזה.

גם ברמת ההבנה- אני יכולה להגיד לו דברים הכי פשוטים והוא לא יבין עד שאני אתן עוד הסבר וזה מביא לי עצבים כאילו -בן אדם, כמה אתה יכול לא להבין? כמה טיפש אתה?

אני יודעת שכמו אז יהיה קשה להרבה אנשים לקרוא את זה אבל כמו שאמרתי, עד שלא חווים את זה לא מבינים את התסכול אז נא לא לשפוט.

לעניות דעתי, לא כדאי להתחיל עם כדורים. אמרת שיש לך את השמחת חיים הפנימית הזאת את רק צריכה להוציא אותה מהכוח אל הפועל. את יכולה ללכת לסדנאות קאצ'ינג, הסתכלות חיובית בדגש על זוגיות אבל שמשלבת תהליך נפשי חיובי- יש דברים שמש משפיעים על הנפש לטובה.

להתייעץ(אפילו בתשלום) עם דמות רבנית שיש לה הבנה בענייני הנפש ויודעת איך להכיל אנשים (לא לזלזל בבעיות כגון אלה) ולרומם אותם. זה ממש יכול לחולל פלאים.

בתחילת הנישואין שהייתי המומה מכל מיני עניינים כאלה (גם בתחום הרגשי לא הייתה הבנה. היו לי קשיים בכניסה למשפחתו והוא אף פעם לא ידע איך להתנהל נכון. הרגשתי שאני מתמודדת לבד ואכן זו הייתה התמודדות שלי ועבודה שלי-ששכללה הרבה סבל מהימצאותי שם עד שהתרגלתי וב"ה העניינים יותר טובים).

ואז נזכרתי בדברים שאמרה לי המדריכת כלות שלי ע"ה(היתה מבוגרת) שאם שני בני זוג זוכים לעמוד מתחת החופה סימן שזה זיווג משמיים, מאת ה'.

וככה הייתי נרגעת מהחששות שאולי זה לא טוב ולא מתאים ואולי לפרק.

כדאי קודם לעבוד. אני לצערי לא מרגישה שהשתפרתי מבחינת המידות שלי וההצלחות והעשייה שלי אבל...יש תמיד מה לשפר.

בתקווה לבשורות טובות, מקווה שהועלתי במשהו.

נשמה.. זה בדיוק ההבדל בין גבר לאישה...חדשה ישנה
את מצפה שיהיה כמו שאת עם החברות שלך- קוראת סיטואציה, את משתפת והחברה מקשיבה, מגיבה, מזדעזעת איתך, מביעה אמפטיה, מנתחת את הסיפור, רוקמים תכנית תגובה, צוחקים על זה בסוף... ככה זה נשים.
עם גברים לעומת זאת, את תספרי, הוא יקשיב (!) אפילו שזה נראה שלא מקשיב , הוא מקשיב. אבל התגובה שלו תהיה שונה לחלוטין- הוא מקסימום יגיד לך מה לעשות... ומינימום ימלמל כן... וזה לא שיש לו בעית תקשורת, פשוט ככה ברא אותם אלוקים!
יואו גם אצלי זה ככה.אני דוקא ממש יכולה להבין אותך..מקורית 1
לפעמים אני אומרת מה הוא לא מבין? מה זה אמיתי הדבר הזה? למה צריך להסביר כל דבר אלף פעם? את חושבת שזה קשור באמת לאינטליגנציה? או פשוט בעית קשב וריכוז או ההבדלים בין נשים וגברים שדברים שלנו הם ברורים להם לא.. או שזה באמת פערים ברמה?
אני מאוד רוצה לקוות שזה בעיית קשב או הבדל בין גבריםהניסיון הזה

לנשים. כי להבין שהתחתנת עם גבר לא חכם זה ממש לא נעים בלשון המעטה.

לא יודעת, אני רואה מסביב גברים שכן מבינים וזה זורם ולא צריך להסביר כל מילה וזה לא אומר שהם גאונים הם פשוט קולטים מה מדברים איתם.

ואצלו לצערי זה לא כך.

משתדלת להתפלל על זה כשאני זוכרת, משתדלת לא לומר לו על כך דבר(אם כי לפעמים אני מאמינה שהוא מרגיש מתגובותיי). ה' יעזור לנו.

אם למישהו יש עצות מניסיון זה בטח יעזור

מנסה לעזורמקורית 1

אני גם לא מבינה.. כי בתכלס בעלי הוא לא טיפש.. הוא עובד בעבודה שאין מצב שהוא יכול להיות

טיפש..

אם תוכלי לתת דוגמאות למשל מה הוא לא מבין ואז יהיה אפשר יותר לדעת מה את מתכוונת

לי קורה הרבה שהוא שוכח דברים או לא שם לב.. או שאומר שאני לא מסבירה.ואז צריך להזכיר לו כל הזמן.. אבל אני גם מרגישה דומה שאני רואה גברים אחרים שזה זורם ישר מבינים מה מתכוונים ולא משגעים את השכל.. אבל אולי זה רק כי נראה לנו שהדשא של השכן ירוק יותר?...

אז אני אומרת טוב זה אולי בגלל שיש עליו עומס בעבודה גם והוא לא הבנאדם הכי רגוע בעולם..יש לו לחץ מכל מיני כיוונים..  אז אולי זה קשור.. לאלוקים פתרונים... המום

איך זה מתבטא אצלו?

האמת שעכשיו לא עולה לי דוגמאותהניסיון הזה

משום מה...אבל זה דברים די פשוטים... אם אזכר במשהו...

"עובד בעבודה שאין מצב שהוא טיפש". כנסיכותבת המחקר
עברת בילדותך התעללות.
ידוע כי ילדים שהיו קורבן להתעללות מפתחים לעיתים דפוסים דומים בבגרותם.
את יודעת היטב שבעלך לא טיפש. ציטטתי בכותרת.
יש לו מידות טובות, יראת שמים, רצון אמיתי לרצות אותך.
אפשר לנתח תחבירית ולשונית את הטקסטים שכתבת ולהגיע למסקנה שאינכם בקצוות השונים של הסקאלה.
יש לכם ילדים מיוחדים.
אל תתני לעצמך ליפול למחשבות השליליות על בעלך.
טפלי במחשבות השליליות ולא בבעלך ! ! !
פסיכולוג. כדורים. מה שאת מעדיפה
אני חושבת שהתבלבלו ביני לבין מקורית 1מנסה_לחשוב_טוב

כי בעלי לא עובד וכשעבד זה לא הייתה במשרה  חכמה בלשון המעטה

כן עשו סלט רציני... הפרעות קשב ...מקורית 1

חצי חיוך

אמת. נוצר סלט. עכשיו נפרידכותבת המחקר
מקורית ענו לך שרשור למעלה.

מנסה לחשוב טוב:
אז בעלך פחות מהיר מחשבה, כשרוני ואין לו משרה מכובדת, וגרוע מכך- הוא לא עובד.
האם גרירתו ליעוצים אינסופיים, וביקורת מתמדת, תיקונים, השוואות בינו ובין מהירי המחשבה שאת מכירה,
מועילים או מזיקים לקשר בינכם?
איך היית את מרגישה אם על כל צעד ושעל היו מתקנים אותך?
האם היחס הזה מוכר לך מתקופה אחרת?
אם היו מקטינים אותך ככה, היית מצליחה לייצר בתוכך יותר מ"פירורי רגש" לאדם שפוגע בך?
מובן שהרבה יותר נעים כאשר יש התאמה גם בהשקפות, גם במידות, גם באינטלקט,
זה הרבה יותר כיף כשבן הזוג "יכול לקרוא את המחשבות" והוא ה"נפש התאומה שלך".
אבל זה לא האדם שבחרת.
כשבחרת, שמת דגש על העדינות. הגדרת אותה כמליון דולר.
אולי תעריכי אותו גם היום בהתאם להגדרה?
אולי תוותרי על הניסיונות לקדם אותו, כי הוא רק מתכווץ וקטן מחוסר הערכה,
ואז ייטב לשניכם?
את תגידי לכל חברותיך המצקצקות, שהוא לא כל כך חכם אבל הוא האדם הכי טוב שפגשת אי פעם.
חוץ מאי.קיו. יש עוד מדדים.
זה באמת זיווג מהשמים כי הוא משלים את מה שחלש בך ואת עוזרת לו בנקודות שהוא מתקשה.
עוזרת ממקום של כבוד, של הערכה אמיתית לתכונות הטובות שלו ולומדת ממנו לוותר, להכיל, להיות עניו.

כתבת שנעים לכם לצאת ביחד.
קחי את כל הכסף שאת משקיעה ב"קידום" שלו ותהני איתו בחופשה משפחתית.
או פרגני לעצמך חגים עם פחות עבודה פיזית, ויותר הכנה נפשית.
תנשמי לרווחה
הגברים שזה ישר זורם אצלם יותר אסרטיבייםצדק משמים נשקף
תגידי,
"לאלוקים פתרונים"
זה הקניצ ?
כאלו, את, בחוכמתך, לא יודעת מה מלחיץ אותו?
חוץ מהעבודה, שבה הוא דווקא חכם למרבה הפלא
מצליח בכולל ומבין את הלימוד כי שם טוב לוצדק משמים נשקף
בעלך אחד מל"ו צדיקים שסובל את כל ה"טיפולים "צדק משמים נשקף
תסתכלי במראה90210

כתבת עם הרבה שגיאות כתיב, חוסר הבנה של כללי פיסוק בסיסיים ועוד.

לא התרשמתי ממה שכתבת שאת כזו "חכמה".

יכול להיות שאני טועה, אבל יכול להיות שאת טועה בהערכתך את עצמך ואת בעלך?

לכתוב על בעלך: "האדם פשוט בור". מאיפה מגיעים לכזו התנשאות על אדם?  על אדם מהרחוב לא הייתי חושב, וודאי שלא אומר, דברים בסגנון שכזה. אז על בעלך?

כאדם שלמד מקצוע מאוד יוקרתי, במוסדות היוקרתיים ביותר, כמי שמתפרנס מאוד יפה אני יכול לומר לך שהמדידה שלך את ערכו של מי שבפנייך נשמעת שטחית.

במקום כדורים הייתי מייעץ להחליף משקפיים, למשקפיים עמוקות וורודות יותר. למדוד אנשים לפי מה שהם, לא לפי מה שהם עובדים, דברי החכמה שהם משמיעים וכד'.

קשה מקריאת המכתב הכל כך מזלזל, שלא לומר מלגלג, שלא לחשוד ברמת האינטליגנציה הרגשית שלך.

בכוונה כתבתי באופן מעצבן וחד צדדי- כדי לנסות לגרום לך להבין שאולי גם את צריכה לעבור תהליך של התבוננות פנימית והערכה עצמית. בוודאי שיש הרבה דברים אמיתיים במה שכתבת, אך את צריכה להבין שלא כל האמת נמצאת אצלך. 

סליחה אם זה היה פוגע. אשמח לקרא את תגובתך.

שגיאות כתיב ופיסוק לא בהכרח משקפים חכמהמנסה_לחשוב_טוב

ולצערי הייתי רוצה שזו תהיה הבעיה,

אני עוסקת במקצוע אקדמי מכובד (ועובדת במשרה ...)

את ההגדרות שכתבתי למעלה העלו אנשי מקצוע מוסמכים ולא אני ...

הדברים שכתבתי וציינתי ברובם אינם פרשנותי אלא מהסברים מבעלי מקצוע (בעלי תעודה!) על מצבנו....

אתה לא יודע מי האדם לצידי , בשבילי להגדיר את מצבו כבורות (שב"ה הולכת ונעלמת כי הוא מתקדם)

זו דווקא לימוד זכות, כי הרבה דברים שהוא עשה בחיינו יכלו להיחשב כאכזריות אם הוא היה מבין את הסיבות ההשלכות והמשמעויות אבל הוא לא הבין(ולא רק בהבדל של גברים ונשים) לכן זה מרגיע שזה מגיע מחוסר הבנה ... אפילו בדברים פשוטים

הייתי שמחה שהמשקפיים ישנו לי את ההסתכלות למרות שהעובדות בשטח שונות...

הייתי שמחה לו תשובתך הייתה עוזרת לי במציאות. כי לי היא נראית כהשתלחות ולא יותר מזה.

אני מסכימה שאני צריכה לחדד את הדברים הטובים ולהתמקד בהם....

אבל זה לא רק ההסתכלות כי בפועל גם כשאני מנסה להתמקד בטוב אני מגלה את עצמי חסרה ועצובה בנפש יותר מאשר בשכל.... כי בשכל אני מבינה....

וזה בדיוק מה שביקשתי חיזוקים והצעות ... 

כי הייתי רוצה לשמוח בחלקי לא רק מההבנה אלא בלב שלי, באמת !

וכן יש פער עצום... לפי בעלי מקצוע ששמם מועלים כאן פה ושם כמובחרים בתחומם!

אז אני מציגה עובדות ... רוצים תבטלו אותם אבל בחיי היום יום אני נפגשת איתם... ולא במראה!

מה חוסם את הנפש שלך מלשמוח?רפואה שלמה
1. משפחה / חברים שמנידים את ראשם ברחמים איך בחורה כל כך חכמה וכשרונית התחתנה עם כזה לא יוצלח?
2. פגשת בעבודה מישהו שכיף לך לשוחח אותו ואת משווה?
3. תסכול מההשקעה העצומה בלימוד הבור שלא הצליחה?
4. נמאס לך לסחוב על הגב גבר שלא מפרנס?
מה כן הוא עושה? הוא לומד? מנסה לעזור בבית?

תסבירי איך נעים לכם לצאת ביחד אם הבור לא מצליח להבין את מה שאת אומרת
העובדות מתפרשות לפי הרגשות שלנוהיום הוא היום
בתור איש מקצוע בתחום הנפש אני חושב שצריך להיזהר מלהסתמך על תיוגים של אנשי מקצוע.

ספרים מצמיחים בהקשר שלך: בגן האמונה/השלום של הרב ארוש או אושר אפשרי של טל בן שחר
חיזוק אחרי העצותכותבת המחקר
כשה' נגלה לשלמה בחלום ואמר לו "שאל לך.." שלמה המלך ביקש חוכמה!
( אכן, הצורך הנפשי בקרבת אדם שמבין אותך הוא "אוכל נפש" ולא מותרות)
ה' נתן לשלמה גם עושר, גם כבוד, מנוחה מאויבים... נשים, ..
אבל קוהלת מגילה עצובה. הבל הבלים הכל הבל.
כותב הרב אבינר שלשלמה המלך היה כל מה שאדם יכול לבקש לעצמו חוץ מבן כמוהו...
ואם אין נחת מהילדים - הכל הבל.
יש לך ילדים מיוחדים.
הצירוף של חוכמה עם טוב לב הוא מיוחד.
חיבור קצוות... יש לך את סיבת הסיבות להרגיש הכרת טוב ושמחה שזה בן הזוג שלך.
תזכרי בתחושה שלך כשפגשת אותו, והבנת שבו ניתן לבטוח. שהאדם הזה יש לו נפש עדינה וינהג בך בהגינות. לכי בעקבות הרגשות הטובים שהיו. לא הסתנוורת. היית במקום אחר... היום כשאת במשרה אקדמית בזכותו, תשיבי לו טובה תחת טובה.
עזבי את היעוצים ובלבולי המוח... זכרי שהם מתפרנסים מהצער שלכם... די, תכלה שנה וקללותיה. תחל שנה וברכותיה. זה הזמן להתפייס.

אנחנו באים לקב"ה ומבקשים ממנו בריאות, שמחה, פרנסה, נחת, חיים טובים...לא כי מגיע לנו...עשה עימנו צדקה וחסד...

תתחילי לתת לבעלך יחס מצד הצדקה ומצד החסד...
התחושה בלב שיש על מה להודות ויש במה לשמוח תגיע כשהוא יוכל לחזור להיות האדם הנעים והשמח שהכרת
לזה אני קוראת חיזוק - תודה רבה!מנסה_לחשוב_טוב

העובדות מתפרשות לפי הרגשות שלנוהיום הוא היום
בתור איש מקצוע בתחום הנפש אני חושב שצריך להיזהר מלהסתמך על תיוגים של אנשי מקצוע.

ספרים מצמיחים בהקשר שלך: בגן האמונה/השלום של הרב ארוש או אושר אפשרי של טל בן שחר
סליחה. בהצלחה90210אחרונה

הקיצור, שניכם מתוסכליםד.

זה מזה.

שניכם לא רוצים להיפרד זה מזה, כי רואים גם את הטוב שיש בשני/ה - וקשורים. ויש ילדים נפלאים.

יש לו דברים נפלאים - עידנות, יראת שמיים, מידות טובות, אדם מדהים, מנסה (סובל מאשתו);

ויש דברים שלפי ניתוחך, חסרים לו (חלקם זו העתקה של מה שאת חושבת שצריך להיות לו, מתוך תחושתך כאשה את מה שיש לך).

לענ"ד, את לא אמורה לנסות לעצב לו את האופי. מה שכתבת, "צריך לפתח לו".. נראה לי כטעות חמורה. 

יש את האדם. אם את תנסי "לעצב אותו", הוא לא יהיה הוא. הוא בכלל לא כ"כ יהיה... איש, עוד יותר מאשה, אינו יכול לתפקד לפי מה ש"אומרים לו": תהיה כך, תרגיש כך, תפתח תובנה.... הוא מאבד כך את הבסיס שעליו הוא נשען, שזו תחושת האישיות שלו - שיש לו אותה, למרות לשעתך אין לו מודעות-עצמית, כי אינו מגדירה במילים (מי אומר שהוא זקוק לכך..).

וקל וחומר, שבוודאי לא יפתח כך ביטחון עצמי. אין מה שהורס את הביטחון העצמי יותר מהתייחסות כזו, ונסיונות "בניה מחדש" כאלה.

על כן, אם הוא נמצא בטיפול פסיכולוגי, צריך לאפשר לדברים להתפתח כך. אפשר פה ושם הערות מקומיות, לא בסגנון מתלונן ומבקר, אלא בסגנון מבקש (אם תשאל איך היה לי היום - זה מה זה ישמח אותי....).

להתמקד, בפני עצמך, מפעם לפעם, בנקודות הטוב שבו, זה עוזר להתאהב מחדש. לאהוב אותו על הטוב שבו.

מזון לצדדים נוספים שאת צריכה, אינטלקטואליים וכד', אפשר למצוא גם בשיעורים וכיו"ב. נכון שקשה שאי אפשר לשתף בכל דבר, יש לקוות שעם הזמן זה ישתפר.

כמה שירגיש יותר ביטחון ביחס שלך - כך יש יותר סיכוי שאפשר יהיה למצוא יותר משותף. בוודאי ביחס לילדים.

אם את רוצה לחיות איתו, את צריכה לכבד אותו, להסתכל בעין טובה, להפסיק לנתח בתמידיות מה חסר לו.

יחס מכבד, בונה אדם מכובד.

זו ענ"ד.

נקווה שתצליחו.

כל מלה בסלעכותבת המחקר
תגובה לפותחתהיום הוא היום
נראה באמת כאב עצום.

כמה כיוונים בתקווה שאני קולע לנקודה:

לנשים יש יכולות תקשורת גבוהות יותר באופן מולד (הספר המוח הנשי).

אחרי שראיתי יותר לעומק את דברייך ואת התגובות הייתי מציע קודם כל לנסות להבין ולהתחזק בזה שאת קודם כל אחראי לשמח את עצמך. בעלך יכול וצריך לסייע אבל את האחראית המרכזית. מאד יכול להיות שחוויות הילדות שעברת מפריעות עכשיו ליהנות מכל דבר בחיים והיית מאד רוצה שילך לך 100 אחוז עם בעלך כדי שתרגישי טוב אבל האמת שזה לא קורה לאף אחד 100 אחוז הצלחה ולכן כל אחד צריך לשמח את עצמו. אולי טיפול או אימון יעזרו לך.

בתור אדם עדין הרבה פעמים אנשים עדינים מתפקדים 50-70% פחות טוב מבחינה שכלית ורגשית כשהם מרגישים מותקפים תמידית ושלא מבינים אותם ורק רוצים לשנות. אם תצליחי לשמח את עצמך ולהיות עדינה ונעימה איתו בלי לנסות לשנות בכוח (שאולי זה מה שחווית מהמשפחה בילדותך) אז הוא יוכל לפרוח. Iq הוא דבר שניתן לשינוי אז לא הייתי ממהר להתגרש על פער כזה.

לגבי כדורים למיטב ידיעתי הם עושים נזק בלתי הפיך למוח אז כדאי מאד להימנע מהם. הליכה של כחצי שעה ביום ושינוי תזונה לבריאה יותר יוכלו לת אפקט יותר טוב ויביאו איתם רווחים ולא מחירים קשים.

ברכה והצלחה!
אני חושב שאנשים פה (בעיקר הנשים) ישר חושבים על גירושיםנשוי שמח

אני חושב שיש פה בעיה גדולה, אנשים בעיקר מדברים פה עד כמה הבעל הוא בעייתי וכו' ואי אפשר כך וכו'

אולי אתם לא רואים ממה שהפותחת כתבה אבל נראה שהיא שמה לב שבעלה מתקדם ומנסה להשתפר, אמנם זה תהליך ולפעמיים הוא תהליך ארוך אבל הוא בהמשך יגרום לזוגיות הרבה יותר טובה משאר הזוגות.

מה שאני רואה פה זה בעל שמבין שיש לו בעיה, וזה חשוב להדגיש את זה, הוא מבין שיש בעיה, והוא מוותר על האגו הגברי שלו והולך לטיפול (כל גבר יודע עד כמה טיפול מוריד את האגו כמעט ל0) והוא עושה את זה בשביל אשתו, בגלל שהוא אוהב אותה ומכבד אותה, הוא עושה דברים שהוא יודע שישמחו את אשתו (כמו לצאת עם אשתו), הוא משקיע בטירוף, כי הדבר הזה גורם להרגשה רעה ביותר המצב הזה שאתה לא מבין את אשתך ומנסה באמת להשתפר וזה לאט לאט זה גורם להרגשה רעה. לריקון הכוחות להרגשה של ריקניות.  באמת יש פה מישהו שמשקיע!!

לפותחת- מהדברים שלך נראה שהוא לא מעריך אותך וכו', תדעי שגבר שעושה הכל (וכן ללכת לטיפול זה המון לגבר פשוט המון!! וכן ללכת איתך החוצה וכו') בשבילך שעושה מה שהוא יכול למרות הקושי הנפשי שלו מהטיפול, שמשקיע ומשנה את עצמו מקצה אל הקצה- זה בעל שאוהב שמעריך! נכון הוא לא אומר את זה הרבה אבל הוא משדר את זה בכל רגע ורגע! והשתיקות שלו יכולות לבוא מהרבה מקומות, ויכול להיות שזה בגלל שהוא מרגיש רע עם עצמו שהוא גורם רע לאשתו שהוא אוהב ואם זה בגלל שהוא בעיקרון מופנם ואם זה תסכול מהטיפול ומחוסר התקדמותו ואם זה כל כך הרבה דברים, תדברי איתו תנסי להבין אותו, ממה שזה נראה במחילה ממך- זה נראה שלמרות האהבה העזה אליו את מזלזלת בו, את חושבת שאת יותר חכמה, ואולי גם את משדרת לו את זה, את מצפה שהוא יפתח אלייך אם את משדרת זלזול?? גבר חכם זה גבר שמבין שהוא צריך טיפול והוא מטפל בעצמו, שהוא יעשה הכל בשביל שיהיה לאשתו טוב.. וכן בעלך חכם, בעלך ענוותן, בעלך מוריד את עצמו בשבילך! תסתכלי על זה כך ואז תביני עד כמה הוא חכם ועד כמה הוא נותן מעצמו בשבילך!

מישהי פה כתבה שבעלה מקשיב ולא כל כך מגיב- תשמחי בזה שהוא מקשיב, זה אחד הדברים הקשים מאוד לגברים... להקשיב ולנסות להבין, חוסר תגובה לא בהכרח מסמל חוסר אמפטיה, חוסר תגובה הוא לפעמיים מראה הרבה מאוד הבנה ולכן לא מגיע תגובה כי מנסים להכנס לראש של המדבר.. ומיוחד זה כך אצל גברים. גברים יתנו בדר"כ עצות, אבל בעלך ב"ה הבין שאשה צריכה שותף למה שהיא עברה ולכן הוא מעדיף לשתוק ורק להקשיב.. כך זה לפחות רוב הגברים ששותקים..

נ.ב. לפותחת- אם עברת כל כך הרבה טראומות יש סיכוי מאוד מאוד גבוהה שמה שאת מרגישה (ריקנות וכו') זה בגלל מה שעברת בעבר, טראומה לא עוברת מעצמה, צריך לטפל בה, מציע לך לחשוב על זה ברצינות

נ.ב. 2- בדר"כ חוסר הבנה אחד כלפי השניה נובע  מתוך השוני שזה איש וזה אישה.. וזה לגיטימי שיהיה הרגשה שלא מבינים אחד את השניה

עונהמנסה_לחשוב_טוב

עכשיו הוא מבין שיש לו בעיה ...

כי תמיד הלכנו לטיפולים זוגיים ולא פרטניים, 

ועכשיו כשהלכנו לפסיכולוגית נורא מוסמכת היא שיקפה לו שדווקא הוא צריך טיפול הוא ניסה לדחוף אותי כל פעם לטיפול ולטעון שגם אני צריכה(לא שאני שוללת את זה .. אבל המקום שהוא נמצא והעבר שהוא עבר, שמעולם לא טופל, כלומר גם לו יש משקעים מיתמות בגיל צעיר מאוד מאוד וכו'... ) אז הוא התחיל להשלים שאצלו יש הרבה אחראיות על מצבנו... (וגם זה תסכול של שנים)

אני עברתי טראומה שלוותה את הילדות אבל , הילדות שלי ב70 אחוז הייתה ילדות שמחה ומלאה בכיף אהבה וערכה מההורים. ומיד כשיצאתי לבחרות הכלתי לטפל בעצמי..

נכון המשקעים מלווים גם אותי אבל אף פעם לא התכחשתי אליהם ואל השלכותיהם...

והוא דווקא כן!

לצערי אני חשובה לו.. אבל לא בגללי הוא הולך לטיפול , אלא בגלל שהנישואים חשובים לו 

וחשוב לו להשקיע בזה, לכן ב"ה זכיתי שירצה לטפל בעצמו...

וחשוב לי להדגיש שלא ישר זלזלתי .. אבל הכוחות והכאב עושים את שלהם...

הלוואי שלא ...

לא הבנתי את המשפט:היום הוא היום
לצערי אני חשובה לו.. אבל לא בגללי הוא הולך לטיפול , אלא בגלל שהנישואים חשובים לו
נו...מנסה_לחשוב_טוב

זה איך שאמרתם שגיאות הכתיב של הקוראת לעצמה 'חכמה'

התכוונתי לומר איני ,

כלומר זה פשוט כי החדירו לו לשכל שנישואים זה חשוב וצריך לעבוד קשה, אז זה מה שהוא עושה

ופחות קשור לאהבה לאשתו....

עעכשיו מבין יותרהיום הוא היום
יכול להיות מאד שאת מרגישה שלא אכפת לו ממך וזה בסדר ומובן ודי נפוץ.

השאלה אם זו עובדה או רגש.

חשוב לעשות הפרדה מאד ברורה בין הרגשות למחשבות ולחקור אחרי מחשבות כמו שלא אכפת לאחרים מאיתנו., אף אחד לא מתעניין בי או אוהב אותי, אף פעם לא אכפת לו ממני, הוא התחתן איתי רק בגלל... אבל הוא לא אוהב אותי.

אם תצליחי מצד אחד לכבד את הרגשות שלך ולקבל אותם ולשתף חברה טובה או מטפלת וכדומה תוכלי להרגיש יותר טוב עם הקושי.

במקביל כדאי לחשוב לחקור ולדרוש אחרי האמירות והמחשבות שלך לעומק מה נכון מתוכם ומה לא מדוייק (כמו שרבים וטובים כאן רמזו ואמרו לך) זה יעזור לך להסתכל על ספרי cbt למיניהם ולכתוב את הדברים שמציעים שם.

ככה תוכלי לעשות שלום בין השכל לרגש כפי שרצית
היירציתי לאהוב
כתבת שהתמודדת בחיים הרבה
ולא איבדת את השמחת חיים ששלך
אבל עכשיו את מרגישה שאת קומלת?
אולי כי כשאנחנו מתחתנים
אנו שמים את כל המשקל על בן הזוג,
מצפים ממנו להכיל ולתמוך לעודד ולהרים ושוכחים שאנחנו ידענו לעשות אתזה מצוין לעצמינו,
אז נכון הציפיה והתקוה שהוא גם יידע
לעשות את זה, אמנם כרגע הוא לא יכול
אבל העולם לא נגמר ומתחיל בו,
בגלל ש ה ו א לא מסוגל לתת לך דברים מסוימים זה לא אמור לגמור א ו ת ך,
תפתחי תחביבים, תשקיעי בקריירה ובכשרונות שלך
אל תשקעי במה שהוא לא נותן לך, תשקיעי בעצמך! תהני מהחיים גם אותו בטח זה מלחיץ שאת ככה בגללו...
שחררי לחץ ודוקא כשלא תתתרזי בזה השינויים גם יבואו

מותר לשאול בני כמה אתם?על במותיך
..מנסה_לחשוב_טוב

יותר מידי נתונים מזהים...

מעדיפה שלא

אני מציעעל במותיך
שגם את תלכי לטיפול. גברים תלותיים זו בעיה כמו גברים שתלטניים. במובן מסויים זה גם צורה של אלימות לכפות על האשה לתפקד בשביל שני אנשים מבוגרים. טיפול לעצמך, כדי שתכריעי אם זה אדם שאת רוצה להקים עמו משפחה ולהביא עמו ילדים. אם את סובלת - זה לא מקום טוב.

האם הוא צעיר? מתחת לגיל 25? אם כן, הוא יתבגר. אם לא, יכול להיות שזה הבנאדם.
הבטחתי לעצמי לא לשכוח להגיב לךאופטימיתת
אני חושבת שהיועצים שהייתם אצלם עשו לך עוול בתפיסה שלך את בעלך, כל אדם מורכב מחוזקות וחולשות ולהציג מישהו כ"פשוט בור" זה פשוט טעות.
חלק גדול מה"גאונים" בימינו הם בעלי חסר עצום בתחומים אחרים, מישהו חושב לומר עליהם בורים?
תנסי לראות במה בעלך חזק במקום במה הוא חלש.
נכון שמיומנויות חברתיות זה משהו שהוא יותר "בולט" אבל זה גם משהו נרכש, את צריכה באהבה לקבל אותו עם המגרעות שלו ולראות אותו כמכלול של תכונות, מהן חיוביות ומהן שליליות.
בנוסף, לרוב הגברים שיצא לי להכיר יש קושי מסויים בקשיחות רגשית, מעין חספוס אבחנתי בדקויות של מערכות יחסים בין אישיות, זה די נפוץ. כל כך נפוץ שעשיתי עם בעלי שיחה על השרשור שפתחת כי נורא עניין אותי לשמוע דעתו והוא היה בטוח שאני רומזת לו ואין באמת כזה פוסט חח. כמו שנשים לרוב רגישות יותר מגברים כך גם להיפך.
לגבי הטיפול הפסיכולוגי שלו, אם זה משהו אישי שגורם לך לראות אותו באור כל כך שלילי הייתי יוצאת לגמרי מהסיפור ונותנת לו אפשרות לבד בכוחות עצמו לבנות את עצמו בלי הנחייה שלי.
ובקשר לכדורים שלך, לא נשמע לי שזה קשור אליו הייתי מבקשת הסבר למטרת הכדורים, נשמע מאוד לא סביר להעלות לך את מצב הרוח ככה...
הרבה הצלחה
תודה ... לכם!מנסה_לחשוב_טוב

טוב נמאס לי לשכנע אנשים בקושי שלי...
תאמינו לי שלא חשבתי שקיימת מציאות שכזו... לפני
ואם גם אני הייתי קוראת את השרשור לפני הנישואין סביר להניח שהייתי חושבת שהאישה הזו לא בסדר לא יודעת לכבד את בעלה לא מעריכה וכו'... אבל כיום אני מבינה שיש דברים הכרחיים שהם אוכל נפש , כמו אוויר, מים - א' ב' - קריטי לנישואים תקינים.

כאן ישנם כישורי חיים, והנחות יסודת בסיסיות שחסרות,
אנשי מקצוע ניסו להגדיר את זה כבורות כדי לשלול תסמונות תקשורתיות גרועות...

אני לא רוצה שהוא יהיה חצי מפגר (וכואב לי כל - כך אני רוצה בעל ולא פרויקט אבל אם לא הייתי מתחילה לעמוד עליו חזק שילך לטפל כנראה שהיינו כבר לא יחד ממזמן אחד הדברים המעודדים שהוא באמת צעיר אז זה יתקדם ומתקדם השאלה עד שזה יקרה כמה זה יעלה לי) וזה בדיוק הבעיה אין לו תפיסת עולם בנויה נכון,  לא בפרשנות אלא במושגי יסוד וזה גורם לי צער וכאב רב...
ממש הצחיקו אותי כל היועצים האלו שכל הזמן יעצו לי על מישהו אחר שהוא לא בעלי (ולא מחוסר הכרות אלא מהתעלמות מהעובדות ולהציגן כתלויות מבט נטו) - ואז כשהגענו לקצה פתאום שמו קלפים אחרים על השולחן, והתייחסו לאמת שעולה מהדברים, דבר שהם ניסו לדחות כדי להראות רק את הטוב, וזהו. אבל זה לא עוזר לברוח מהמציאות...
כי גם מאחורי המקלדת וגם מחוץ לחדר הייעוץ
זה לא משנה איזה תפיסות עולם מחדירים
אם הופכים את המציאות למה שהיא לא, אז זה מגרש דמיוני לא אותו מגרש שאיתו אני נאלצת להתמודד בסופו של דבר.

כי באמת זה לא נכון ולא נעים להציג כאלה עובדות על בעל לפני אישתו...
אבל זו המציאות שאיתה אני מתמודדת ולא התבנית שאתם מנסים להכניס.

עלו כאן הרבה כיווני מחשבה, שאלות כלפי עצמי וסביבתי, חיזוקים ועצות
(קצת השתלחויות שברור לי שהגיעו כדי לעזור - למרות שהלוואי שבזה זה היה תלוי
מודה לכולם שהגבתם והתייחסתם...
הלוואי שהקב"ה יהיה בעזרתי כי אני אכן כאובה מאוד...

אשמח לשמוע עוד

(ל'אופטימיתת' תתפלאי לשמוע שהכדורים הם נטו כדי לחזק את מצב הרוח שלי - כדי לשמוח למרות, וזה מחרפן אותי כאילו רוצים לשים אותי על 'השתק' עד שהוא יעלה על דרך המלך, כי הסברתי להם שהתהליך שלו מתחיל פשוט לרוקן אותי מכוחות לבית ולילדים- וכן אני יכולה לשמוח למרות הנישואים אבל זה בתנאי שאני מתנתקת רגשית (מניסיון) ממנו ואז אפילו מגע קטן פשוט דוחה אותי זה או שאני פה או שלא ...)

שפכת כאן אור קצת על הדבריםאופטימיתת
אתחיל מהסוף, קשה לי לענות כי איננו מכירות ואני לא יודעת עד כמה המצב מתיש נפשית וכמה כדורים הם הפיתרון. האם אין אוזן קשבת שתוכלי לקבל ממנה חיזוקים? יש עוד משהו שממלא לך את הנשמה מלבד מערכת היחסים עם בעלך? למשל תחביבים וכו'? אם יש משהו אחר שניתן להשען עליו ולקבל כוחות כדי לתמוך בבעלך ולא לקרוס כדאי לשקול אותם ברצינות, כדורים הם מפלט אחרון לפני קריסה לדעתי האישית.
אם עוזר לך לפרוק את יכולה לדעתי לפתוח שירשורים כאן בשמחה ולציין שמטרת השירשוא היא לפרוק ולקבל חיזוקים ותמיכה, ככה ידעו איך לענות ומה לא לענות. בכללי לגבי התגובות כאן, זה בדיוק העניין בחוכמת ההמונים, היא לעיתים גסה אבל מאוד אותנטית ואפשר ללקט ממנה מה שנראה בעינייך מתאים, כי רק את רואה את התמונה המלאה ויודעת מי נתן לך עצה טובה ומי פחות.

בעניין בעלך, האם יצא לכם לשמוע על תסמונת אספרגר? אחד מילדיי אובחן נוירולוגית באופן שגוי עם התסמונת הזאת. זה מחוץ לספקרטום האוטיסטי אבל יכול להתאים לסימפטומים שציינת. אם אני לא טועה רק נוירולוג יכול לאבחן את זה. אם זה לא הכיוון, תשכחי את מה שרשמתי ואם כן, אולי קצת מידע, תמיכה והכוונה יכולים לעזור.

אל תרגישי לבד בתוך זה וטוב ששיתפת, שהקב"ה ישלח לך שפע נחת, שלום בית, רפואה שלמה לך ולכל בני ביתך.
תראי, פה לא באמת מכירים אתכם.ד.

אף אחד לא רוצה לומר שאין לך קושי אמיתי - וגם אף אחד לא יכול לומר. הרי לא מכירים.

העלו צדדים, שלעיתים יכולים להיות כשאשה כותב כמו שכתבת - במטרה, מתוך אמון בשכלך ושקול דעתך, שתבדקי אולי זה יכול להציג דברים באור שונה קצת.

כמובן גם יתכן, שאת פשוט, מאד צדיקה, ולוקחת עלייך מציאות שבאמת לא הכרת, ושהיא ממש כמו שאת חושבת עליה, ומתאמצת בכל כח להעלותה לטובה. יתכן. אבל חשוב להעלות גם אפשרות שיש חסר בהסתכלות, שלא הבחנת בו.

תשקלי ותראי.

בסופו של דבר, ברור שאת מרגישה ממש כאובה. וברור שמה שאפשר לעשות כדי להרגיש שמחה יותר, בגבולות הסביר ובלי "לנתק מגע" לחלוטין מהנישואין - יש לו הצדקה..

תצליחו. ישלח עזרכם מקדש.

יש לי שאלהסיה
לא קראתי את כל התגובות אז אולי השאלה לא במקום.
איך נפלו גיבורים????
אם את כזאת מוצלחת איך הצליח מפגר ככה לעבוד עליך ולגרום לך להתחתן איתו? הוא לא הציע לך נישואים תוך עשר דקות, יצאתם , ראית אותו , ובמיוחד שאת כזאת מוצלחת היית עולה תוך עשר שיש לאדם מולך פיגור שכחי
אז או שהןא לא עד כדי כך או שאת לא עד כדי כך...
לא באה להנקיט חס ושלום רק חושבת שאם כנראה הסתנורת ממנו ולא ראית חסרונות וזה קורה להרבה
הוא לא אשם שאת הסתנוורת ורצית אף אחד לא עמד לך עם אקדח על הראש והכריח להתחתן אז עכשיו להסביר שהוא נולד עם פיגור זה מוזר
אז יכולה להגיד שאתם לא מתאימים לא טוב לכם אבל להסביר שהוא נולד עם מום כזה בולט כביכול לעין ואת כן רצית והתחתנת ופתאום לקלוט שמדובר באדם לא לא נורמלי זה קצת מוזר
זה יכול לקרות אם מתחתנים בגיל צעיר ממשאלגריטי

יש דברים שקשה להבחין בהם ובמשמעויות שלהם לפני גיל 20 וקצת. גיל ההתבגרות מסתיים בפועל בגיל 24-25 ואלה שמתחתנים לפני פשוט מתבגרים כשהם נשואים. זה לא חריג שאנשים מגלים על עצמם דברים חדשים בזמן שהם הורים לתינוקות. 

אבל תסכים איתי שפיגור לא נולש בגיל 25?סיה
אולי יש פערים וכו
אבל פיגור זה מולד!
או כמו שאמרו אולי הוא על קו האוטיסטי או אספרגר שזה באמת צריך אבחון מקצועי
אבל אם עד היום היה אצל פסיכולוג ולא שלח אותו לנירולוג לאיבחון זה מוזר
חיזוק לפותחת ותשובה לשאלתךרפואה שלמה
הפער כנראה גדל עם השנים, הכותבת לא הייתה עם תואר אקדמי ולא נחשפה ל"מבריקים" שעות רבות ביומיום, שמעצים את הקושי שלה.
שנית, לבן הזוג יש תכונה מסנוורת והיא אופיו. תסכימי שלא קראת שרשור שהבעל כה הרחיק לכת לרצות את אשתו.
השואלת רוצה מאד לשמור על הקשר והיא במצוקה אמיתית. יכול להיות שהיא לא בוחרת את המילים הכי נכונות אבל החמצן שלה אוזל, היא ביקשה חיזוקים וקבלה בעיקר שטיפות. גם ממני... מבקשת את סליחתך.
נראה לי שהנקודה שממנה צריך להתחיל היא ההנאה שיש (או הייתה ) מהיציאות המשותפות. זה נדיר שזוג שרע לו נהנה לצאת יחד.
חושבת שבסיטואציה שבה הראש של השואלת עסוק בחוייה, אין משפחה או חברות או מותחי ביקורת אחרים שמקלקלים לה את ההרגשה, נעים לה בחברת בעלה. אלא שהחיים מורכבים מעבודה קשה רוב הזמן, והנאות מדי פעם. אם זה היה להפך היה לה יותר קל.
גם קבלתי רושם (אולי מוטעה) שהיא מגיעה מחינוך ששם על נס את השכל הבהיר- האם מסגרות החינוך חרדיות או קרובות לזה?
אם כן עבודה "פשוטה" אינה מכבדת את בעליה.
נראה לי שהיעוצים התישו את הזוג
ואם יש משהו שכן תוכל להעזר מהשרשור זו הקריאה האחידה להרפות ולתת אפשרות למנוחה לה ולבעלה.
מתוך אמונה שהתפקוד ישתפר כשהלחץ יפחת.
תוסיפי לכך את העובדה שאינו עובד, והוא יתום, אז מן הסתם המצב הכלכלי גם לא קל.
ובכל זאת הפותחת השקיעה סכומי כסף לא מבוטלים במה שהיה נראה לה כעזרה לבעלה להתקדם בחיים.
היא לא רואה בו מפגר (זו מילה של הגיבים) אלא חסר השכלה וכישורי חיים והניסיון שלה היה להטיב איתו, עם שניהם, לטובת המשפחה כולה.
עכשיו כשהיא כבר מותשת הופיעה גם דחיה פיזית, נוסף קושי על קושי על קושי...
מנסה לחשוב טוב, תני לעצמך להרפות, ולמחשבות שלך לנוח.
אם יש לך כוח צאי להליכות ואם לא תבלעי כדור.
את לא יכולה להתמוטט- הבית נשען עליך.
אני חושבת שהשנה החדשה תביא איתה יותר רגועה- אתם תפסיקו את המרדף חסר התוחלת אחרי השכל ופשוט תחזיקו ידיים וכתף אל כתף תמשיכו בבניית הבית.
אם בעלך לא מוצא עבודה כי השוק אגרסיבי והוא עדין מדי, תני לו לטפל בילדים. יש לו לב טוב הם יהנו מאבא שלהם.
תמחאי לעצמך כפיים, אינך זקוקה לאישור מאף אחד.
פנקי את עצמך בכסף שאת מרוויחה בעמל כה רב
תני לקב"ה לתכנן לכם שנה טובה ומתוקה ותסמכי עליו שהוא רואה ומבין את הצער שלך, גם אם לא הבנו אנחנו אותו, ויפתור את הקושי מידו הפתוחה, הקדושה והרחבה, ולא מיד בשר ודם.
שנה טובה
הכי מבינה אותך בעולם! אני גם במקוםkit
מאד מאד דומה לך. ואני בהלם מחלק מהתגובות המתנשאות כאן! אין פה שום התנשאות או עליונות מצידה וכשאין מכנה משותף בין בני הזוג זה חוסר בנפש ובנשמה. הרגשה שאין לך באמת פרטנר לחיים. זה קושי מאד מאד גדול! אז אין לי עצה בשבילך מה שעוזר לי זה למצוא דברים אחרים שימלאו אותי ויתנו לי סיפוק חברה טובה לימודים מעניינים. לצאת וכו.
היא לא דיברה רק על אין מכנה משותף,ד.

אלא ניתחה אותו כאדם חסר הבנה בהרבה עניינים, חסרים יסודיים שלדעתה הם עוד מהעבר.

אמירות כאלה, לפעמים באות מהכרת אמת של המצב - וכבר ראינו גם שלפעמים באות  מגישה מוטעית כלפי הבעל.

יש מקום, וחשוב, להפנות את שימת הלב שזה יכול להיות כך.

היא תתבונן במצב - ותחליט מה מתאים אצלה.

לגבי דברייך - אכן חוסר מכנה משותף זה דבר גרוע מאד. דבר שממש צריך לעבוד עליו.

[ודווקא בגלל זה - צריך להיזהר בהיקש ממציאות למציאות. אדם נוטה לעיתים לקרוא את הסביבה לפי מה שאצלו]

חוסר מכנה משותף הכוונה שאין אותה רמתkit
אינטילגנציה בין בני הזוג. זה בכל אופן מה שהבנתי ממנה
זה נכון.ד.

אבל הניתוח של הבעל כמישהו כזה, ובצורה קיצונית, הוא דבר שיכול לפעמים להיות אמיתי - ופעמים רבות מגישה שגויה לחלוטין אל הזולת. לפעמים הגישה הזו אפילו "מייצרת" מצב.

לכן, חשוב להציג את הדברים - כדי שאשה ישרה תוכל לבדוק "מחדש" אם צריך, האם ניתוחה את  המצב אובייקטיבי, או שמא יש מקום לשיקול נוסף של השיפוט; או להתנהלות שתדגיש צדדים אחרים חיוביים שקיימים.

זה נכון, אבל האשה בדיכאון, ודיכאון צובע אתרפואה שלמה
התמונה בשחור. זה יכול להיות ההסבר להקצנה ולראיה החד צדדית.
גם קשה לבחון את המציאות ואת התגובות שכתבו , תחת דיכאון.
נראה לי הצעד הראשון זה לצאת מהדיכאון - לא משנה מה גרם ומי גרם. אלא שהיא מתקשה להחליט גם איך לטפל בזה.
אולי להתחיל עם שוקולד ? ? -
בכמות שתשפר את ההרגשה. לא קוביה.
במצב רוח קצת יותר טוב חושבת שתוכל לקבל החלטה אם לצאת מהבוץ בעזרת ספורט, שיחות או כדור. אחרי שהדיכאון ישתפר תוכל לבחון את התגובות יותר צלול.
גם בעלה שם לב מן הסתם להלך הרוח, וזו ההזדמנות של המידות הטובות לנצח
חייבת לציין שאהבתי מאודשוקולד פרה.

את התגובות שלך לאורך השרשור.

את מדייקת ומנתחת נכון.

ולפותחת השרשור-

למעלה, כששאלתי אותך מה מחזיק אותך שפויה בתוך המלחמות התמידיות שאת עוברת-

הצגת מצב של שיפור גדול ושל עלייה.

ממה שקראתי בהמשך השרשור נראה שגם העלייה הזאת עלתה לך בדמים, ועכשיו היא לא מספקת אותך.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת:

נניח וכל הסיפור הזה היה קורה לאחותך. נניח והיית שומעת ממנה שבעלה לא מוכשר לחיים והיא מתוסכלת מאוד מרמת השיח שלו ואובדת עצות.

נניח והיא הייתה משתפת אותך לפרטי פרטים בסיפור, והסיפור שלה זהה בדיוק לסיפור שלך-

מה היית מציעה לה?

תודה רבהרפואה שלמה
נכון.ד.

וכך כתבתי מקודם:

"וברור שמה שאפשר לעשות כדי להרגיש שמחה יותר, בגבולות הסביר ובלי "לנתק מגע" לחלוטין מהנישואין - יש לו הצדקה.."

שני חיזוקים כמו שביקשת. והצעה.צדק משמים נשקף
1. כדאי לך לקרוא את הספר "כעפעפי שחר" של הרב סבתו. חוץ מההנאה תכירי הסתכלות אחרת על עבודת ה'. הספר יחזק אותך.
2. מה שהשקעת לא ירד לטימיון, ויש מספיק סיפורים בגמרא על תלמידים עם קשיי קליטה והמסירות ללמד אותם, תאמיני שבעלך רוצה להתקדם וגם יצליח.

לא כתבת מה עם לימוד התורה שלו. תעודדי שילך לשיעור קבוע, גם הכי קל, זה יגביר את ההערכה שלך כלפיו.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

אני מאמינה גדולה בילדיםעוד מעט פסח

ובראדרים של הילדים, וביכולת שלהם לקלוט מה הלך הרוח.

כשאני חושבת על עצמי כילדה, יכולתי לדעת טוב מאוד מה אמא שלי חושבת על אבא בלי קשר למה שהיא אמרה או לא אמרה. אפילו היום, שאני גרה מחוץ לבית כבר שני עשורים, כשאני אצלם בשבת אני מרגישה דברים כאלה.

אצלך זה לא ככה?

לדעתי כל עוד את חושבת שהוא לא אבא טוב, הם קולטים את זה. וזה מפריע לו להיות אבא טוב.

וזה חשוב במיוחד אם אתם מתגרשים- שלא תכניסי אותם למצב שהם צריכים לבחור צד ולהחליט מי טוב ומי רע.

שניכם טובים, כל אחד בדרכו.

רק אם תאמיני בזה, הם יאמינו בזה גם.

(לא הייתי כותבת את זה אם היית מתארת אלימות או הזנחה קשה. אבל השארת באלגן ולהשכיב לישון מאוחר- צר לי, זה בסך הכל סגנון הורות שונה. לגמרי בטווח הנורמה).

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטובאחרונה

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך