מה השילובים הכי הזויים שעשיתם באוכל? קראנץ שוקולד
אנשים ששמים מנגו בסלט, אתם נקראים לדגלבוז
וואי אחד הטעימיםאמונה ואומנות
סלט חסה מנגו ורימוןאמונה ואומנות
זה הזוי?? זה אחד הסלטים הגדולים!!+mp8
מנגו בסלט זה בכלל לא הזוישוגי

אנחנו מאוד אוהבים שילובים של פירות בסלט ירקות למשל:

סלט מלון עם מלפפון ובצל ועגבניות שרי עם תיבול מייפל שמן ופלפל

סלט אבטיח עם גבינת פטה

סלט חסה עם בטטה פטריות עגבניות ובצל ואגס ו/או תפוח ו/או אפרסמון ו/או מנגו

סלט מנגו עם גבעולי סלרי ובצל

סלט אפרסקים מלפפון בצל בזיליקום ונענע

סלט חסה עם תותים קיוי וקשיו

ועוד על זו הדרך.

 

אגב גם בתבשילים אני אוהבת להפתיע עם פירות למשל:

עוף עם תותים

דג סלמון עם סלסת מנגו

דניס בתפוזים

עוף עם אפרסק וקשוא

וכדומה...

😰בוז
^^^^ אצלי אוכל זה אוכל ומתוק זה מתוקיעל מהדרום
ב ד י ו קבוז
וכל אלו שראו רטטוי והחליטו להיות שפים ולתקוע פירות באוכל פשוט חיים בהכחשה
וזה לא שלא טעמתי. מנגו בסלט זה פשוט כלאיים
רטטוי!נפש חיה.
ממ תלוי איזהקראנץ שוקולד
נגיד בבישול זה מצוי הרבה לשים פירות יבשים
או מוס כבד עם דובדבנים על ברוסקטה 😌
פעם אכלתי בשר טחון עם פירות יבשים..מתוק בזוועתיותיעל מהדרום
הכל עניין של מינון ואיזוןקראנץ שוקולד
אוכל צריך שיהיה בטעמים מאוזנים ונכונים, לא חריף מדי, לא מתוק מדי ולא מלוח מדי.. כל חריגה יכולה להפוך אץ זה לזוועה..
למשל אצלנו אוכלים קציצות בשר עם בצל מתוק וזה מעדן או כבש עם פירות יבשים או טנזיה..
והכל עניין של טעם..*אני* פחות אוהבת מתוק באוכליעל מהדרום
עם פירות יבשים גם אני פחות אוהבתשוגי

פרי יבש הוא מלא בסוכר, כששמים פירות יבשים צריכים לשים מעט מבחינת מתיקות אבל הרבה מבחינת הגודל ולפעמים שמים מידי הרבה ויוצא מתוק.

אני אוהבת לשלב פירות טריים או קפואים.

את לא יודעת מה את מפסידהשוגי


טוב, את ניצחת יקירתי...חדשה ישנה
סלט מלון עם מלפפון ובצל ועגבניות שרי עם תיבול מייפל שמן ופלפל.

המייפל זה השיא...
דוקא בא לי לטעום מהשילובים. לא אסתכן בהכנה...שמן פשתן


ועוד שכחתי את הנענע והמיץ לימון בסלט הזהשוגי

הוא לקוח מפה- סלט מלון ועגבניות

זה יכול ללכת עם טחינה למעלה, תנסי.רוצה מעבר

אני הכלתי פעם משהו בסיגנון 

העוף בתותים לוקח אליפות לב אמיץ

תותים טריים או ריבת תות?

כל שאר השילובים נשמעים ממש טוב! 

@שוגי

טרייים,שוגי

לקוח מפה העוף שאהב תות

וואו מטורף. ומעניין ביותר.לב אמיץ


זה בעצם יוצא כמו עוף בריבה.. ומגניבחדשה ישנה
שהתוצאה הסופית נראית ללא זכר לתותים!
לא הזוי?בתאל1

אמנם מנגו בסלט רגיל כזה זה כבר לא הזוי...אבל כל מה שכתבת פה...

איך נאמר....

לא כזה סטנדרטי...

 

עוף עם תותים...

חחח

אפרסק וקישוא

מקוריים, אין מה לומר! זכיתם!

זה לא כזה שילוב מוזרבתאל1

פטרוזיליה, חמוציות, מנגו אגוזים... ממש טעים

אפשר במקום מנגו לשים אפרסקים זה גם הולך ממש טוב!

 

 

הבן שלי אוהב פיתה עם חומוס, שוקולד, חביתה, וסלט ירקותש.א הלוי
אבל הוא בן שנתיים אז לא נראה לי שזה נחשב
מה?קוד אבל פתוח
רגע, נתת לו את זה והוא אהב?

סחטיין על האמון בילד לתת לו ככה אוכל, בלי לפחד שיזרק לפח....
לא.. הוא בחר לבד מה לשיםש.א הלוי
התעקש על החומוס והשוקולד ואח"כ דחף לבד חביתה וסלט..

בכללי הוא אוכל שילובים מוזרים לפעמים
ברור שהוא רצהקוד אבל פתוח
אבל אם ילד בן שנתיים היה מבקש ממני כריך עם שוקולד וחומוס הייתי אומר לו לא.
ועל זה שנתת לו כשביקש, סחטיין.
אם לא ינסה אייך ידע? ש.א הלוי
את צודקתקוד אבל פתוח
אבל כהורה (או אח גדול במקרה שלי), יש חשש שהוא לא יאכל וזה יזרק....

למרות שבעיקרון אני מסכים איתך... תמיד כדאי לנסות דברים חדשים...
חחח.. חמוד.. גם אצלי יש יציאות הזויותחדשה ישנה
שעה אני משכנעת את הבן שלי לאכול עוף ושעועית ירוקה, הילד לא רוצה, מורידה אותו מהכסא אוכל.
אחרי כמה זמן אוכל בסקוויטים , בא לצלחת עם השעועית מניח את השעועית באלגנטיות על הבסקוויטים וזולל, כאילו, אמא, אם רק היית מביאה לי את השילוב הזה הייתי אוכל מזמן !
גם היום הוא אכל טונה עם שזיף.. עעע
וולדרוף.... מה זה בכלל? ומה זה הסלט רימון קינואה משמש..נפש חיה.
הלהיט הבאבוז
בטטות, עלי בייבי, נשנושים שמנת-בצל ומסמרים
אני ניבאתי את זה ראשונה, תזכרי
מסמרים? ג'ינג'ר
מכירה את הסלט עם נשנושים שמנת בצל

(כמובן בלי מסמרים)
אנשים דוחפים דברים תקועיםבוז
למה שלא יתקעו מסמרים, זה דבר שתוקעים בדרך כלל
מסמרים ושופר
חחח בא לי לנסות.חסה עם תפוח ושקדיםנפש חיה.
הכל רק בלי המסמרים!!רק אמונה


אין על וולדורף! אחד השווים!+mp8
חח איך זה מתאים לי עלייך.שמן פשתן


תשובה לנפש חיה- וולדורף זהשוגי

סלט מתפוח, סלרי, אגוזי מלך ומיונז. לפעמים גם אננס.

אוקיי...נפש חיה.
תכלס לא היה לי אומץ עדיין לנסות וולדורףקראנץ שוקולד

השילוב של תפוח ומיונז נראה לי מפחיד מטורלל

צזיקי כן ניסית?שוגי


זה טעים נורא!ירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך ט"ו באלול תשע"ז 01:56

אל תסתכל על זה כמיונז, שמים קצת מיץ מהאננס או מיץ לימון (אני פשוט לא אוהבת את עניין האננס כי זה מתוק לי מדי אז מעדיפה יותר לימוני). ושמים ממש ממש מעט מיונז! אבא שלי שם כף על קופסה של שנייםם שלושה ליטרים של ולדורף! זה פשוט  עושה את הרוטב נוטה ללבן. זה הכל. והחמצמצות של המיונז הרי מסתדרת.

 

אבל יש לציין שאפשר לעשות את זה עם ראש סלרי מגורד גס או לחילופין גבעולי סלרי קצוצים.

בעיני הגבעולים זה לא קשור לא בטעם ולא במרקם.

אבל שלי עושה עם הראש מגורד, זה נראה דומה מאד לתפוחי עץ גרנד מגורדים ויוצא נהדר.

עם קצת לימון או מיץ מהאננס, אגוזי מלך קצוצים, וטיפה מיונז.

 

הכי דוחה שעושים את זה עם ריצ'. זה ממש להקיא.

גם אנחנו אוהבים עם ראש סלרי מגורד.לב אמיץ


אפשר קצפת צמחית במקום המיונז. זה משדרג פלאים+mp8
חח קראת את המשפט האחרון בתגובה שלי?ירושלמית טרייה
אני מכירה מישהו שאוכל סנדוויץ' עם ממרח שוקולד ומלפפון חמוץשוגי

אני אוהבת להכין טוסט עם נתחי טונה, מיונז, מלפפון חמוץ, בצל, עגבניה וגמבה.

מה שאת מכינה הגיוני לחלוטין...קוד אבל פתוח
זה לא כזה הזוי, אבל-הולם במיוחד
הכנו שניצלים לשבת והיתה לנו שקית דוריטוס גריל לא גמורה. אז פוררנו אותו וציפינו בו את השניצלים. יצא טעים.
זה דווקא נראה סבבהקראנץ שוקולד

זה מוכר יותר עם בסלי וקורנפלקס אבל נראה לי גם דוריטוס הולך טוב, בעיקר החמוץ חריף מגניב

גם שברי צ'יפסמשתדלת יותר


זה טעים וגם עם ביסלי גריל במג׳ימיקס יוצא טעיםםםבת מלך!!!!
שלוםהננב

מה מוזר בזהמבולבל

למי רצית להגיב?קוד אבל פתוח

מתחת לתגובה שאליה רצית להגיב תלחץ על הכפתור האדום שרשום עליו תגובה

שהייתי ילדה עשיתי שילובים-במבה בציפוי במבה..נשואה+2
במבה בציפוי שוקולד. מלא דברים...אבל עכשיו יש אם כחטיפים...אז לא נשמע מוזר ...
טוסט עם גפילטעפיש מיונז וחרדלמשתדלת יותר

לפעמים גם סלמון אם יש. 

אמיתי?שוגי

חושב

כן. זה גם טעיםמשתדלת יותר


תשתדלי יותר ;)np
הייתי חייבת.. כמובן צוחקת! אם לך זה טעים זה העיקר
חח הכל בסדר, התרגלתימשתדלת יותר


חטיף תפוצ'יפס או ביסלי גריל בפיתהשוגי


וואי לגמרי הולך!! מתאים גם בלחמנייהש.א הלוי
הייתי אוכלת את זה בטיולים של האולפנה שמביאים שוקולד חומי למריחה (בעעע)
עם כמה בקבוקי מים ליד אוכלים את זה? קראנץ שוקולד
במבה עם קטשופבת מלך!!!!
חביתה עם חומוס
בשר עם רימונים
במבה עם קטשופ זה בייסיק משתדלת יותר


???? מה הקשר..... בעעבתאל1


חביתה עם חומוס זה סבבהקוד אבל פתוח
שמישו יאמר שבשר ורימון הוא אוכל כל יום והרגנו אותהמשתדלת יותר


למען האמת זה נשמע הגיוניקוד אבל פתוח
אבל לא אמרתי כי אני לא מכיר מתכון ספציפי...
כן. נשמע שילוב סביר עד טעים.משתדלת יותר

אולי בת מלך תשתף במתכון

אני פשוט מבקשת מאמא ןהיא מכינה...בת מלך!!!!
אינלימושג בבישול
אני אחראית על הטעימות
דווקא פירות הולכים טוב בבישול..קראנץ שוקולד
אי אפשר כל יום...זה פרי עונתי מדי בשביל כל יום...בתאל1


דודה של אבא שלי אהבה לאכול הרינג עם לייקח (עוגת ספוג)ירושלמית טרייה

במקום על קרקר.

נראה לי שהיא קוטפת את פרס השרשור הזה... +mp8
רק שהיא נפטרה לפני עידן ועידנים.. אקטוף בשמה..ירושלמית טרייה


אולי מהשילוב הזה היא נפטרה...בריאות ונחת


דווקא הייתה מעל תשעים, אולי זאת סגולה לאריכות ימים..ירושלמית טרייה
טוסט מלחם עם שוקולד ובייגלה - חייתי על זה בתיכוןאביגיל.
גבינה לבנה ושוקולד
במבה בחלב
לחמניה *ב*שוקו
גבינת שמנת וקטשופ עם פירה. או רק גבינה ופירה
והכל באמת נורא טעים
אולי יעלו לי עוד...
במבה בחלב נשמע טובבתאל1


זה מעולהאביגיל.
קוסקוס עם לחם, חיטה של החמין עם חלהש.א הלוי
הבן שלי גם אוהב פופקורן עם פסטה(בלי רוטב)
הזויבת מלך!!!!
זה פחמימה על פחמימה
בטח צריך תמי4 צמוד אח"כ
אצלינו חמין חיטה הולך מעולה עם קוסקוסיעל מהדרום
לק"י

ובכלל תוניסאים אוכלים כמעט הכל עם לחם
חמין עם לחם.
פתיתים עם לחם.
ועוד....
פעם חבר של הילד ביקש שאשים לו קוסקוס בלחמניה....שמן פשתן


ואצלנו: פסטה עם קינמון וסוכר, אורז עם קקאושמן פשתן


מוכרים וטעימים מאוד.שוגי


אורז עם א. שוקורוצה מעבר

פתיתים בחלב

פתיתים בחלב זה ממש טעיםבתאל1


נזכרתי בעודשוגי

אצלנו אוהבים-

לטבול גבעולי סלרי בחמאת בוטנים

עוף ובטטה ברוטב סויה דבש קוקה קולה ותבלינים

 

חברה שלי אוכלת מלפפונים עם טחינה גולמית

חברה נוספת הייתה באה ללימודים עם חבילת קליק בין 2 פרוסות לחם

 

מתכונים שבא לי לנסות ועדיין לא יצא- 

חצילי אפוי בצ'ילי דבש ומלח גס

קפה קר עם נענע

 

יש לך שם כמה מנצחים...בתאל1

מבחינת מוזרות הזויה...

פלאפל (ביתי!) עם קטשופחדשונת
ביסקויט עם גבינ"צחילזון 123

לא יודעת אם זה ממש מוזר-

לחמניה\פיתה עם קוביות שוקולד באמצע או אפשר קוביות שוקולד מריר וחמאת בוטנים

וואי ביסודי היינו אוכלים את זה המון פיתה עם קוביותקראנץ שוקולד
שוקולד פרה, זה ממש טעים 😋
פעם אבא שלי שם לי בפרוסה קוביות שוקולדבתאל1

זה היה טעים ;) ואני יודעת שזה היה סתם כי נגמר הממרח... חחח

אבל אחלה פינוק !

לא שילוב אבל הזוילב אמיץ

להוסיף שתי כפיות שוקולית למילקי (אחד מתוק במיוחד אצלנו),

וגלידה נמסה לגמרי (ביום טוב, עדיפות להמיס על הפלטה).

שמעתי על שוקולד עם זיתיםבונים מגדל

האמת , המחשבה עושה לי לא טוב

אבל מסתבר שיש שאוהבים את זה. איכשהו.

 

אני קבוע אוהבת שוקולד עם גבינה. 

בעלי חושב שזה זוועתי. לא מבינה למה. יש מצב שגם עשו את זה כממרח מתישהו.

לילדים יצאו שילובים מעניינים, אבל לא זוכרת

מה שכן, לא ברור לי איך אפשר לאכול חומוס עם כפית, וזה קורה אצלנו ליקוק

יש ממרח גבינה ושוקולד. וזה אחלה שילוב לטעמי!יעל מהדרום
קקאו במקור לא היה ממתק אלא תבלין עד כמה שאני יודעהדוכס מירוסלב


בגדול, הכל הולך עם טחינה גולמית וד"לאני מקליד...
בגדול, שומדבר לא הולך עם טחינה גולמית. רק מתמשתדלת יותר


מהאלה שלא מביניםאני מקליד...
מהאניני טעם*משתדלת יותר


מי שמדבראני מקליד...
דיברתי על עצמי משתדלת יותר


כן הבנתי..אני מקליד...
הפוך
עוף מבושל בקוקה קולה ודבשג'ינג'ר
חלווה עם גבינה בלחםת.מ.
פנקייק ומלפפון חמוץהדוכס מירוסלב

כן הייתי בהריון... (אני גבר, כן?)

קוסקוס ובמבהשירקי
אין לי מושג למה
פשוט הלך לי טוב ביחד משום מה...
קוסקוס או אורז עם שקדי מרק..שוני

ואחותי אוהבת כוסמת עם קוטג' וקוסקוס עם גבינהחיוך גדול

דווקא נשמע טוב קוסקוס ואורז עם שקדי מרק😁שירקי
חח
**לא ניסיתי** (וגם לא מתכוונת) אבל נראה הזוי בהחלטרק_בשביל_השאלה
הזוי.. למרות שהיא משכנעת בשכנועים שלה לנסות.. חחחחדשה ישנה
פיתה עם חומוס ובסקוויטמאושרת+
המצאה של הבן שלי. חושב זה טעים..
הכל הולך עם ביסקוויטים אצל הקטנים האלה...בתאל1


אחי אכל עוגית יין עם חומוס קטשופ ושקדי מרקמיסטר דום


חח אני אכלתי ביסלי במרק במקום שקדי מרקאי אי איאחרונה


כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך