ועל הדרך יתן לי כסף..
מה אני צריך ללמוד אקדמית?
באילו תחומים יש נקודות השקה גדולות עם פיתוח מוצר?
ועל הדרך יתן לי כסף..
מה אני צריך ללמוד אקדמית?
באילו תחומים יש נקודות השקה גדולות עם פיתוח מוצר?
שאנשים זקוקים להם
מוטיבציהמנהל עסקים זה תואר שאין מה לעשות איתו בכלל. הוא לא נותן כלום.
אני רוצה ללמוד משהו שפותח לי דלתות ונותן לי ידע לעולם היזמות
קח בחשבון שפיתוח של מוצר בפן העסקי לא דורש את הידע המעשי לפיתוח שלו.
ע"ע סטיב ג'ובס...

אתה יודע.. בתקופה שהאדם לא ידע על קיומם של אלקטרונים ושדות אלקטרומגנטים הוא לא העלה בדעתו לפתח דבר מ או על ידי חשמל.
שום אדם לא נולד עם ארסנל של ידע ורעיונות, אדם יוצר רעיון רק מיתוך מה שהוא יודע.
מה שאומר שאם תעשיר את הידע "קצת מהרבה תחומים" תהיה יצירתי יותר ראלי יותר ומתוכנן יותר.
היה נחמד אווירה נחמדה וברחתי כי זה היה משעמם.
וכן יצא לי ליזום כמה וכמה דברים.
אני חושב שזה כן מקנה את הכלים או לכל הפחות את הביטחון העצמי שלא תמיד קל להשיג לבד.
לי זה לא שינה כי ברחתי אחרי פעם אחת, אבל אני מאמין שיש כאלה שמרוויחים מזה.
אני רוצה ללמוד 2 דברים והם לא אותו דבר -
1. לדעת על המערכת שצריך לעבור - משלב הרעיון ועד שלב ההוצאה לשוק - שלב אחרי שלב --- בפן המשפטי כל מה שצריך בישראל לפיתוח מוצר. בפן של תזרים המזומנים והחישובים. בפן העיסקי - כל מה שקשור לשיווק. בפן הניהולי - כל מה שקשור לניהול עסק.
2. להכיר כמה שיותר תחומים ליזמות.
זה ציטוט ידוע של אחד המקימים של אפל (אולי ווזניאק? לא זוכר).
תבחר רעיון, קח ספרות מקצועית בתחום, תלמד בגדול, מצא מקצוענים להתייעץ איתם ותמשיך הלאה.
להכיר כמה שיותר תחומים זה קטע של ידע כללי, וזה משהו שבד"כ בא בטבעיות, אתה יכול תמיד להרחיב אופקים ולקרוא ספרות מקצועית במלא תחומים.
פה, אקדמיה תכשיל אותך לגמרי.
בכלל אקדמיה זה מקום מאוד מועיל להרג יצר היזמות.
לעסק שצומח בצורה שכונתית ומהירה והולך על הכל או כלום, בגדול. אין קשר ישיר לטכנולוגיה.
לא כל מוצר שיצרת, ולא כל עסק שהקמת הוא סטארטאפ, טכנולוגי או לא.
מילולית סטארט אפ היא "חברת הזנק".
כלומר לא דרך הפיתוח של המוצר, הפטנט, הפתרון, השירות, אלא המודל העסקי שלו הוא הסטארט אפ.
ג'וןברגע שאתה במוד אין לך צורך בקורס ואקדמיה
ואם אתה לא במוד זה לא יעזור לך
ה"מוד" לא מתקבל בקורס "לאוקמי גירסא סייעתא מן שמיא"
אבל אני אפילו לא יודע בכללי על המושגים המשפטיים שקשורים לעסק או פיתוח.
דברים בסיסיים ואת זה אני רוצה לדעת.
פתח את המוצר רעיונית, תתקדם משם. מצא אח"כ משקיע, ואיתו יבואו בעלי המקצוע שידאגו לכל השאר (ניהול עיסקי, עניינים חוקיים וכל זה).
אגב, הדבר הכי חשוב בעולם ליזם זה כישורים חברתיים. היכולת ליצור קשרים ולדעת אל מי לפנות ולעשות את זה בצורה שהוא ישתכנע לעזור. זה נקרא נטוורקינג בלע"ז.
נניח מדע טהור כמו פיזיקה או כמיה?
הדוכס מירוסלבכתבת שלרוב סטארטאפים בתחומי המדעים ה"טבעיים" (אם להשאיר מחכמינו דלקמן) הם דוקטורים וכו'.
אז כולם תלויים בבעלי הון, ככה שזה דוקטורים ואנשים מאוד עשירים איתם 
בסה"כ.
מי שמשתגע וחולם על האקזיט בד"כ קורס, בשיעור מטורף (90% כמדומני).
מי שחושב על להגיע למודל עסקי שפוי ויציב, גורם להזרמה של מזומנים יפה למשקיע.
המשקיע מפזר ככה כסף עד שהוא מגיע לאוצר... ובד"כ למשקיע כזה יש גם ככה גב כלכלי.
בקרנות הון סיכון הרבה יותר קשה לקבל כסף והתנאים הרבה יותר טובים מאשר באקסלרטורים למיניהם.
אתה לא חייב להקים סטארט אפ בשביל לדחוף מוצר והוא לא חייב להיות רעיון "טכנולוגי".
כי ממה שאני מכיר זה לא להיט
צריך להיות דוקטורט בד"כ ושאין חברות (לדעתי בכלל) מהסוג הזה שבראשיהן אין איזה פרופסור או שניים.
לא מנהל חברה
לא מצויים שם יזמים מהסוג שקיים בכמעט כל תחום אחר, כאלה שלא מבינים את התחום.
תראה חברות כמו mobileye, כל חברות התרופות וכן הלאה.
תמיד יהיה שם איזה פרופסור בקודקוד. לא יודע בדיוק למה, אני לא כימאי או משהו, אבל זה המצב בד"כ.
דוקטורטים שכירים שיצאו לפנסיה בגיל 67.
האקדמיה היא שיטה טובה לא להצליח בגדול בחיים 
סטיב ג'ובס ידע רק על ממשקיות, הוא לא ידע לכתוב שורת קוד - צעירים מעל עשרים
האקדמיה רוצחת יצירתיות. לא לחינם הרבה אנשים שרצו להצליח היו צריכים לצאת מהאקדמיה מוקדם בשביל זה.
אבל בתחומים כמו כימיה ופיזיקה, שמעבדה עולה עון תועפות ואין אפשרות ללמוד את התחום כראוי מבחוץ (בניגוד לכמעט כל תחום מדעי אחר), קשה מאוד להגיע לרמה גבוהה בתחום בלי לעבור שם.
יש מקרים בודדי בודדים של יוצאי דופן שמסתדרים איכשהו עם מעבדה של עסק פרטי או איכשהו מגיעים לאקדמיה בתור סטודנטים חופשיים (צופים חופשיים? לא זוכר את המושג המדוייק) ובגלל כישורים חברתיים מקבלים גישה להכל. זה פשוט כל-כך נדיר שהשילוב של אחד כזה שגם יצליח כנראה בפועל לא קורה (אחד מהראשים של מוביל איי הוא כזה, השני פרופסור).
בלי להזכיר את רוברט קיוסאקי.. ויש לו ספר שהכותרת שלו היא
"אם אתה רוצה להיות עשיר ומאושר אל תלך לבית ספר"
של CA (לא זוכר את שמו) ועוד רבים וטובים מעשירי העולם...
יש הרצאה יפה בTED מהפן החינוכי שנוגעת בבעיה הזאת.
מסתבר שבשנים שלא צפיתי שם ביותר מדי, יש עוד אחת בנושא
How to escape education's death valley
המרצה גם מומחה בתחומו וגם מצחיק נורא.
מומלץ לכל המרובעים שהולכים להכשל בחיים בחסות האקדמיה 
אני חושב שגם אז אתה יכול לא ללכת לבית ספר
הוא טוען שאדם צריך השכלה שיכלית - מה שמלמדים בבית ספר.
והשכלה פיננסית - ההיפך ממה שמלמדים בבית ספר.
הוא אמר משפט יפה שתמיד חקוק לי -
האבא העני אמר לי - תלמד טוב כדי תשיג ציונים טובים כדי שתקבל משרה טובה.
האבא העשיר אמר לי - תלמד איך להקים עסק משלך ולשכור אנשים טובים.
מה שהוא טוען שבתי ספר מלמדים את המשפט של האבא העני. ומדכאים כל מחשבה על המשפט של האבא העשיר
טוב אשר תאחוז בזה וגם מזה אל תנח את ידך
נכון.. בפיזיקה וכמיה רעיון צריך לבוא עם ידע מסויים
וגם בתרופות צריך ידע.
אם לא זה סתם לא ריאלי
הכל 
בכל אופן בהצלחה, תתרכז ברעיון ובלהכיר את המקומות שאליהם צריך לפנות בתחום כדי לייצר אותו.
עם הזמן הראש שלך יתפוס את הכיוונים של כמה וכמה "מקצועות" או לכל הפחות אנשי קשר שיודעים
עזר מאוד
ידע תמיד מוסיף ולי אישית נראה שזה גם מועיל מאוד בעבודת ה' (ויש כמה מגדולי ישראל שכתבו ככה במפורש. רס"ג, הרמב"ם).
* תעשה את שני הדברים במקביל, אל תעצור את החוש היזמי בגלל העדר ידע (ובכללי יזמות גורמת לך לאגור ידע דרך בעלי מקצוע). אל תחכה עד שתהיה מומחה בתחום.
* ומאידך אל תעצור את הצמא שלך לידע רק בגלל שאתה רוצה להגיע אל המוצר (כי תמיד אפשר להיות איש עסקים שלא אכפת לו מאיך המוצר עובד, אבל זה פספוס של טבע מאוד יפה של למידה).
וגם דיבר נגד זה שרוב התרופות מתגלות כבדרך אגב ולא יודעים מה הן עושות לשאר הגוף ומה כל תופעות הלוואי שלהן וההשפעות לטווח ארוך.
תחשוב מה זה, בקושי הייתה תעשיית תרופות והוא כבר ידע את זה!
ומפחיד מאוד לחשוב באיזה סיפורים הזויים חלק מהתרופות הכי נפוצות היום התגלו... 
אני לא כזה משלים עם הרפואה הקובנציונלית. למרות שזה התחום שיש לי בו ידע ונסיון.
אבל יש תרופות שעובדות בצורה טובה ובאחוזים גבוהיםץ
והם לא רק טיפול בסימפטום.
למשל כל מה שקשור לטיפול ועיכוב ההתפשטות בסרטן.
אבל הן די חידוש, כמו תרופות וירולוגיות.
לא עיינתי בנושא מספיק כדי להביע את דעתי, אבל ממה שראיתי זה מאוד מסקרן טכנית
זה שעברו שנים לא אומר שכל שאר הדברים נחקו ונבדקו.
זה שאנשים לא מתו מיד לא אומר שאין נזק לא ניכר לעין בטווח הארוך.
אבל בתחומים האלה בהחלט רוב היזמות היום, ויותר קל לגייס הון שם
זה שעצמאי נניח עו"ד או רו"ח הוא עובד כל היום כדי להרויח.
יזם דוחף את המוצר והפטנט והרעיון האישי שלו כדי להצליח.
זה לא חייב להתחיל מפיתוח טהור - אפילו בעל פיצריה הוא יזם - כי הפיצה עובדת בשבילו
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
ומוסיפים כמה שיכולים
בני אדם הם יצורים קטנים וחלשים
הרצון להשתנות תמיד מתבדה