אנא, אל תשאלו זוגות "נו, ומה עם ילדים"על במותיך
הנה מתקרבת תקופת החגים. סליחות, משפחה, ארוחות, בתי כנסת, מפגשים חברתיים. אנשים אהובים וטובים ויקרים, ותמיד כשמגיעים אלינו מחייכים ותוהים, "נו, מתי אתם".
אנחנו נשואים כבר כמה שנים. מאוהבים (לפחות אני). כבר אחרי תואר. ועוד תואר. אנא מכם, אם יש כאלו אצלכם במשפחה דעו לכם שהשאלה הזו צורבת ואוכלת מבפנים. אין ילדים כי לא הצלחנו. חיכינו ששנינו נסיים את התואר (עד אז התירו לנו גלולות) וניסינו. עברה שנה. ועוד שנה. ועוד שנה.

אני מבין שאתם שואלים ממקום אוהד, משפחתי. אבל הבינו אתם - מה אפשר לענות כששואלים אתכם כזה דבר?
שאני עושה בדיקות? שהיא עושה בדיקות? שעצם הגבריות שלי עומדת לשאלה. והנשיות שלה. שכל בוקר אשתי הגיבורה, היפה, האמיצה, קמה לבדיקת דם ורק אז הולכת לחנך את ילדי ישראל. שאחרי כל חודש כזה מחכים ומצפים, ונשברים מחדש. ואני, שמפחד כל כך ש"הבעיה" אצלי. שלא אחת קיוויתי שזה "אצלה", כי כשלתי בעבודת המידות ולא הבנתי שאין אצלי ואין אצלה, זה "אצלנו". שאני מועד. שהזוגיות עוברת טלטלות.

לא אחת הייתי רוצה לענות בהתרסה - "הביוץ לא תקין", "ספירת הזרע נמוכה". שפעם אחת הם, השואלים, יתכווצו במבוכה ולא אני. אנחנו. אחי הקטנים כבר בילד שני ושלישי. ואני מהנהנן במבוכה בשולחן החג. "כן כן, בקרוב".

בבקשה, שקלו מלים אם נראה לכם שזוג מסויים מתקשה בנושא הזה. וגם אם אינם והם בוחרים זאת - זכותם להתמהמה. זה פרטי. וזה אישי. הכי אישי שיש.

ובנימה זו - מכירים ו/או האם ישנה קבוצה לזוגות שמתמודדים עם קשיי פוריות? בדיסקרטיות מלאה. קיוויתי שבקבוצה הסגורה לנשואים ידברו על כך אבל זו קבוצה שדורשת היכרות מראש (ואני מבין מדוע ומכבד). ואנחנו מחפשים הכי דיסקרטי שיש.
עמותת אדו"ה מתעסקת עם זוגות שחווים קשיים בפוריות.חרותיק
ונראה לי שיש עוד.

בשורות טובות!!! ותודה על התזכורת שלא לשפוט ולא לתהות.
מחפש קבוצה או פורום ליום יוםעל במותיך
יש לנו כבר יועץ זוגי. חסרה לי קבוצת תמיכה. בפייסבוק יש קבוצות לנשים ואשתי מוצאת שם כוחות ותמיכה, אלא שאלו קבוצות לנשים ואפילו לסביות. אני מחפש זוגות דוסים לייט, חרד"לים, ובין לבין, כמונו, לפרוק קצת. אנונימיות זה חיוני לנו. או קבוצה לגברים נשואים, למרות שהטבע הגברי זה לשתוק ולא לדבר על דברים
הבנתי.חרותיק
אני לא מכירה מקרוב ב"ה.
יודעת שיש פה בערוץ פורום ייעודי אבל לא בטוחה אם רק לנשים או לזוגות.
בלנ"ד אם אשמע/אתקל במשהו אגיד.
יש לאדוה במה כזו, אבל צריך ליצור קשר ולהכיר קודם.פסיפלורה מנגו

אפשר לפנות אלי באישי

זוגות כותבים - אדוה

ואני אגיד עןד משהו, לגבי מה שכתבתפסיפלורה מנגו

" אנונימיות זה חיוני לנו "

באדו"ה מצאנו אנשים שיכולים להזדהות עם הקושי, והאפשרות לפרוק עושה כל כך טוב. שם הרגשנו שלא צריך להיות אנונימיים, למרות שלא כולם מסכימים איתנו. השותפות נותנת ביטחון.

גם למדנו שם שחבל על האנרגיות להסתיר מה'עוילם'

הרבה כוחות ושמחה

אני חושבת ש"בוני עולם"נפש חיה.
יש פורום פוריות ב"כיפה"צדק משמים נשקף
וואו! ככ נכון!לב טהור:)

בס"ד

תודה על השיתוף הזה!

אני רואה את אחי שנשוי ואיך הם לחוצים מזה.. אז אנחנו ממש שותקים ולא שואלים כלום כדי לא ללחוץ אותם יותר..

הרבה תפילות בעז"ה

ושהקב"ה יתן לכם בקרוב ילד שיוולד בבריאות בעז"ה!

אחיך זכהעל במותיך
הוא העלה איתך את הנושא, או שרגישותך וטוהר ליבך הסבו עיניך לעניין?
הוא העלה את הנושא פעם אחת בהתחלה עם ההורים שלי..לב טהור:)

בס"ד

ואז ההורים שלי אמרו לנו לשים לב שלא להגיד לידם דברים שיכולים לשדר להם לחץ..

לפעמים ההורים שלי מדברים על זה בעדינות עם אחי, אבל ליד גיסתי כלום כדי לא לתת לה תחושה שהיא לא בסדר..

אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו בכך שאנחנו מתפללים עליהם המון שיזכו להיפקד.

אחיך אמיץעל במותיך
עלה עם היועץ שאני מתבייש בנושא כי מפחד על הגבריות שלי. אחיך גבר אמיתי ואשתו זכתה. האמת, בשביל לא לצער את אשתי אני מוכן להשפיל את עצמי ולרמוז להורים. לא חשבתי על זה. תודה
בבקשה!לב טהור:)

בס"ד

אני מבינה את החשש שלך.. אבל באמת אין קשר לגבריות.. זה פשוט ניסיון מאת ה' וניסיון קשה מאוד...

יכול להיות באמת שאם תפתח את הנושא בפרטיות עם ההורים יהיה לכם יותר קל..

המון ב"הצלחה!!

אין לי הרבה מה לאמר חוץ מלאחל לכםנחש משקפיים

את כל הטוב שבעולם

הכתיבה שלך היא כנה ונוגעת ללב

תודה שנתת לנו צוהר פנימה

ה' יברך אתכם.ד.

ישועת ה' כהרף עין.

[אני חושב שאתה לגמרי צריך להבין, שאין לכך כל קשר ל"גבריות" שלך. המחשבה הזו עצמה גורמת את עצמה...

הגבריות, שייכת לאישיות, לכך שאתה רגיש ומתחשב ומוכן להוביל ולהכיל גם את הצער שלך אשתך.

המציאות הפיזיולוגית הייא בעיה "מקומית", מצערת וכאובה מאד, מעכבת תפקיד "גברי" של אבא.. אבל אינה שייכת לעצם אישיותך. אדרבה, מזקיקה אותך בינתיים להיות יותר "גבר", שהרי אתה צריך גם לעודד אשה שקשה לה עם המצב. 

לא כדאי להיות "מדען" מידי בכך, עדיף להיות וודאי, שמה ששיך לאישיותך, הוא ענין מידותי ובבחירה. אתה נשמע יציב ומבין-ענין.

וזה נכון גם ביחס לאשתך שתחי'. בוודאי שכל מהותה של אשה אומרת את רצונה להיות אם. אבל זה לא איום על "נשיותה" לכלעצמה, חלילה. רחל אימנו, עם ה"הבה לי בנים ואם אין מתה אנכי" - היתה אשה לגמרי. מתוך זה נהייתה אימם של ישראל. חיזוק ואימצו]

וברור שאדם עם מינימום טאקט לא שואל שאלות כאלה (ללימוד זכות - אולי אצלכם, שעיכבתם קודם בגלל לימודים, אז אנשים חושבים כאילו "ממשיכים"..)

זו תפיסה מעניינתעל במותיך
שהגבריות היא בשורש הנשמה ולא עניין פיזיולוגי, ואילו הבעיה הפיזיולוגית אינה אלא נקודתית. אבל אי אפשר לנתק ביניהם.

גבר הוא גם אב.

דבריך יפים וחשובים לגבי אשתי. נכון הדבר, שעכשיו ביתר שאת עלי להפגין גבריות רגשית ולתת לה ביטחון וכוח ויציבות ואמונה בעצמה ובעצמנו. זו עבודה קשה בתחום המידות ואמן ואמן שאהיה לה למקור כוח וביטחון גם ברגעים קשים
גם מעֵבֶר לנשמה,ד.

באופי, באישיות, בגוף.

אתה מדבר על ענין מסוים בצד הפיזי של האדם. זה לא עושה אותך אפילו בשבריר "פחות גבר".

הורים - זו שאיפה טבעית וגדולה ונפלאה של בני אדם. אל איש ושל אשה.

אז נכון שזה חֶסר לאדם בתור אדם; וממילא גם חסר בהוצאה של כחות לפעל, בתור אדם, בתור איש.

אבל זה לא במובן של "פחות גבר", כאילו פחות אישיות גברית. לדעתי, מתוך אמפתיה גדולה, חבל שתייסר את עצמך בזה.

עצם החסר, הזמני-לגמרי בעז"ה, הוא מספיק..

ופשוט וברור לענ"ד, שמה שתשקיעו כעת, בימי "ענייכם" מבחינה זו, הן בעבודה האישית והן בעבודה של חיזוק הקשר על הבסיס של התמיכה ההדדית והשותפות בקושי ובהתעודדות - יעמוד לזכותכם כאשר תזכו לילדים משלכם. ותוכלו להחיל את היחס הזה, שכבר נצרף בכור הנסיון, גם על שותפות בגידול ילדים, וגם על דוגמה להם.

הכרתי פעם זוג שחיכו חמש שנים לילדים (בלי דחיה מלאכותית) - אז ההוא, "צרפתי", אמר לי בחיוך ועם המבטא: יצא לטובה - "התגבשנו" בשנים האלה....

מוסיפה ומחזקתרק אמונה

חווה נקרה חיה וחווה

כי יש גם שם ומהות גם בלי אימהות\יש מדרש כזה

תגובות כאלו כן כדאי להשתיקשוקולד לבן

אחרת ימשיכו להכאיב.

אפשר להגיד בפשטות: אנחנו בטיפולים. נשמח שלא תדברו איתנו על הנושא\ קשה לנו כששואלים שאלו ומדברים על הנושא, אנחנו מבקשים שתפסיקו עם זה.

יש אנשים שלא מבינים, וזו הדרך להסביר להם

לא צריך לפרט מה יש לך או לאשתך, זה לא עניינם. אבל כן מומלץ להגיד משהו שיגרום להבין שאתם מודעים למצב ומטפלים בו, אחרת יהיו אנשים ש"חייבים" לתת עצות מה לעשות ואיך לעשות. ככה זה יחסית משתיק.

וזהו. לא לתת יותר מקום להכנס. רק להגיד את מה שאתם מוכנים להכנס אליו (כי כשמחכים ומטפלים חבל לבזבז אנרגיות על הסתרה, ממילא אנשים מבינים. עדיף כן להגיד משהו קטן שממילא מנחשים, וככה זה משתיק)

לגבי פורום- יש את אדווה, יש להם קבוצות וואטצאפ.

כדאי לדבר עם המקימים, אנשים מקסימים.

יש זוגות שמתקשיםעל במותיך
קשה לדבר על זה, הרי זה גם מסגיר את נושא האישות ודברים שהצנעה יפה להם. קשה מאוד. אקרא שוב ואנסה ללמוד. תודה על דבריך
זה לא צריך להסגיר את הנושאים האלושוקולד לבן

טיפולים זה דבר רחב מאד שלא אומר איפה אתם בתוך זה

וכשאין ילדים רואים, אין מה להסתיר.

עדיף להגיד משהו קטן ולהשתיק שאלות נוספות מאשר לשמוע ולשתוק ולכאוב מבפנים. חבל.

(זה קשה לכולם, אבל כשמשתפים קצת מגלים שהאנרגיות של ההסתרה הרבה יותר קשות מאשר כן להגיד משהו)

להשתיק זה לא לפרט. להשתיק זה לאמר ב"ה הכל טוברפואה שלמה
אנשים רעים לא צריך ולא כדאי לשתף.
אי אפשר להסתיר כשאין ילדיםשוקולד לבן

עדיף לשתף מעט מאד ולא לתת פתח לשאלות, מאשר לשמוע שאלות קשות ולכאוב מבפנים.

לשתף מעבר ודאי שלא.

חושבת שלא צריך לשתף פעולה עם חטטנותרפואה שלמה
אדם צריך לעשות את מה שהכי יעשה לו טובשוקולד לבן
ולדעתי, מתוך הכרות עם לא מעט זוגות מתמודדים, זו הדרך הכי קלה להתמודדות בדרך כלל.
ההתמודדות הזאת לא קלה ולכן כדאי להקל במה שאפשר להקל.
אין פה שיתוף פעולה עם חטטנות, להפך
את לא חייבת לפעול ככה כמובן, זו היתה עצתי לפותח
הנקודה שהפותח ביקש לא לחטט. קראי שוברפואה שלמה
קראתישוקולד לבן
הגבתי על זה
אני חושבת שהדרך היחידה לגרום שלא יחטטו זה לשתף במה שרוצים לשתף וזהו.
לא עוזר כנגד חסרי טקט, כן עוזר נגד דאגנים מהמשפחה שמתערבים מרצון לעזור.
והיות שאין מה להסתיר קושי בפוריות בולט וממילא רואים ומתערבים, עדיף להחליט במה לשתף ויחד עם זה לבקש לא להטריד יותר בשאלות והצעות.
במיוחד שלפעמים צריך עזרה בזמן הטיפולים והבנה שזה קשה, אז עדיף לשתף קצת כדי שתהיה אפשרות להעזר
לא הבנתי מה כל כך קשה עם מה שאמרתי..
את בטוחה שהבנת אותי? ראתי את התגובה שלך והיא די דומה לשלי..
את באמת חושבת כך ערב ראש השנה?רפואה שלמה
חשבתי על עברות שבן אדם לחברו,
הפוגע צריך לפייס את חברו,
ולא חברו צריך להניח את דעתו של הפוגע.
זו כזו בקשה פשוטה, אנושית. הרי כתבת בעצמך שממילא רואים. אז מה מטרת השאלה? לשם שמים? כמו פנינה שציערה את חנה?
אני באמת לא מבינה מה את רוצה ממני..שוקולד לבן
הפותח במצב הזה ושאל מה הוא יכול לעשות כדי להקל עליו, ועניתי מה אני חושבת שיקל עליו..
לא כתבו פה אלו שציערו אותו! אם הם היו כותבים הייתי עונה להם לא לשאול ולא להזכיר כלום אפילו ברמז
אבל הם לא אלו שפנו, אז מה העניין להתייחס אליהם בכלל?
הם קוראים כאן, אחרת לא היה צריך הפותח להתחנן כל כך שלא יביישצדק משמים נשקף
התגובות מתחלקות לשלושה סוגים:
שלילה מוחלטת של התופעה
שלילה בדיעבד ( נפלתי והיום אני מתחרטת)
ו"הכלה" מסויימת של התופעה כאלו אין מה לעשות. ודיון מה צריכה להיות התגובה.
אם שאלה כזו תהיה לגיטימית כמו לירוק בפני מתפלל, התופעה תקטן בהרבה.
כאשה שאלה כאן על החלפת מטפחת בפאה דנו כאן המגיבים לשלילה כאלו מדובר ביהרג ובל יעבור.
ואלו בהלבנת פנים ברבים...

אני חושבת שהדרך היחידה לגרום שלאכותבת המחקר
יחטטו
זה להוקיע את התופעה המכוערת מקיר אל קיר.
כמו שאף אחד לא יעלה על דעתו לשאול אשה אם היא נידה, כך אין סיבה לשאול אותה אם היא מונעת לא מונעת...
אפילו שאלה כמו כמה אתה מרוויח אנשים מתביישים לשאול. ולא שלא מעניין אותם. מעניין, ובולמים את פיהם.

תלוי... יש אנשים דגם את זה שואלים...אני84
חמתי מס פעמים שאלה אותי מה המשכורת שלי מה כתוב בתלוש... אם אנחנו מטפלים... שהיא בררה שקופה מסוימת דווה יותר לטיפולי פוריות.... היא חסרת טקט.... היא עשתה לי עבודת שוח בלי שנדבר איתה על זה. אני היתי בדןק ממנה ואמרתי לה.... למה את חושבת שאנחנו צריכים לטפל??? אנחנו מונעים עד אחרי שאסיים את התואר!
ואז היא החוירה וסתמה!
אני לא רגילה לחטטנות במשפחה שלי אין לפירות ולא דואלים כאלה שאלות.
לא מסכימהמקרוני בשמנת
דווקה שיתוף עלול לגרום יותר התערבות כי זה כאילו פתח לעוד שיתוף.

ברגע שיודעים שיש בעיה אז יש לכולם עצות והמלצות וחפירות מה עזר להוא ולהיא ולאיזה קבר לעלות ומה לשים מתחת לכרית, ואיזה רופא הכי טוב והאם ניסיתם זה וזה... לפעמים עדיף לא לומר כלום.
מסכימה שצריך לדעתשוקולד לבן
למי מתאים להגיד ולמי ממש לא
אבל כולם פה התעלמו מהחלק השני של מה שאמרתי- להגיד בנוסף: "ואנחנו לא מעוניינים לדבר על זה!"
זה החלק העיקרי, כולם נתפסו לחלק השולי, שאמרתי אותו כי בסופו של דבר כולם יודעים מזה אז אני לא רואה טעם להסתיר
אז למה לא לומר את החלק הזה מראש?מקרוני בשמנת
שוקולד, צריך להיזהר עם זהירושלמית טרייה

יש טיפוסים חטטניםם שאם אומרים להם "אנחנו בטיפולים" זה לא יעצור את החטטנות אלא להפך.

כל פיסת אינפורמציה שמשחררים, טריוויאלית ככל שתהיה, נעשית קרדום לחפור בה.

הפותח אמו רלהכיר את הנפשות הפועלות ולדעת אם העצה שלך תועיל או תזיק.

רק מזהירה כי אני במצב קצת דומה ולפעמים אני מדברת עם בעלי ואומרת לו "אז אולי נגיד שככה וככה", והוא חושב כמה צעדים קדימה ומאיר את עיני להטרדה הבאה שזה יביא..

תראי מה כתבתי למקרוני בשמנתשוקולד לבן
וכמובן שזה רק עצה וכל אחד צריך לעשות מה שמתאים לו
ממש לאבשורות משמחות
מסכימה עם הגישה הזו, זה לעצמו פותח פתח לחטטנות. למי שאין טאקט פשוט לתפוס מרחק פחות להיפגש. אם שואלים לענת שהכל בסדר ככה שלא מפרטים יותר מידי, השואלים מבינים שאין עם מי לדבר, ואם מתחילים לתת להם עצות פשוט להגיד תודה על העצות אבל זה לא רלוונטי אנחנו יודעים ומטפלים, וזהו לא להוסיף יותר מזה
זה בדיוק מה שהצעתי להגידשוקולד לבן
שרשורבשורות משמחות
ארוך אז לא קראתי את כל התגובות חח
קיים פורום כזה בערוץ.אלעד

באישי

בשורות טובות בעז"ה בקרוב ממשרפואה שלמה
1. ספירות זרע ממוצעות בכל העולם נמצאות בירידה כבר למעלה משני עשורים- תגגל ותראה שזו בעיה עולמית. אין קשר לגבריות. במקביל בעיות פוריות בנשים בגילאים יותר צעירים גם בעיה עולמית. אין קשר לנשיות... תוכל למצוא את ההסברים בגוגל. 1:5 זוגות. נדמה לך שהסטטיסטיקה שגויה, אך אין לך מושג כמה מהזוגות סביבך טופלו, וב"ה בידיים מלאות.
פשוט המשפחה והחברים לא מבחינים בין המניעה בתואר למניעה שלאחריו.
2. אולי עומס נפשי מיותר, להסתיר מהמשפחה. המשפחה דואגת שיש בעיה. למה לא לשתף לפחות כל אחד את הוריו, בלי להסביר אצל מי הבעיה וליידע שאתם מטופלים. ככה לפחות המשפחות יודעות שההשתדלות נעשית ולא דואגות שצד אחד מונע . (יש גם צרות כאלו, כך שלפחות הידיעה שההשתדלות נעשית מרגיעה, וגם למה שלא יתפללו עליכם). תחשבו אם יותר מלחיץ לשתף או להסתיר, ותבחרו במה שפחות מלחיץ.
3. בטוחה שאתם שופכים דמעות לפני ההקב"ה. אולי ירגיע קצת לדעת, ש השליחים הכי טובים שלו כאן בארץ -ישראל מעצמה עולמית בתחום הפיריון, ההישגים הכי טובים בעולם. (ממוצע מבלבל כי בארץ עושים טיפולים מעל גיל ארבעים במאסות ובחו"ל הרבה פחות).

תחזור בקרוב לבשר בשורות טובות
תודה, אבל לא נוח לי מהמשפחהעל במותיך
זה מורכב. אנסה לענות כשאתפנה.

תודה על דברי ההרגעה בסעיף הראשון
בעניין סעיף 1רפואה שלמה
א. ההבדל בין "נמוכה" ל"אין" הוא שמים וארץ התשובה שכל כך הלחיצה אותך בעצם הייתה צריכה להרגיע. מה שהקב"ה אפשר בדור הזה לרפואה לא יאומן, מציעה שתבקש מידע מהמטפלים המידע יקל על ההתמודדות.
מה שעוד רציתי לכתוב, שאחרי שיושג בעז"ה ההריון הראשון יש עליה בפוריות האשה, לכן יש סיכוי טוב להריון ספונטני. נא לא לייצר חשיבה פסימית לכל החיים.

ב. לא משנה באיזה פורום אתה קורא
חשוב שתדע שהבעיות שתיארת פתירות. יחסית בקלות.
אבל האנשים שכותבים עלולים להיות עם בעיות מאד מסובכות, שלא תתייאש מהתיאורים. אלו שהסתדר ב"ה, עסוקים בתינוקות שלהם, לא כותבים שם.

ג. בעניין המשפחה כתבתי לבחור במה שפחות מלחיץ, לא משנה מה הבחירה.

ד. אין הצדקה לשאול שאלות שכתבת אף זוג. מי שהצניעות חשובה לו, צריך להיות לו ברור, שזה המבחן הכי בסיסי.
גם אני נאחז בכךעל במותיך
הרופא אומר "יש זרע, יש ביצית - צריך רק זמן וקצת לעזור להם להיפגש". זה מנחם, אבל כל חודש, ולפעמים כל 50 יום (מחזורי הפריה חוץ גופית), כואב מחדש. תודה על דבריך
סליחה מראש אם טועהכותבת המחקר
בעקבות הדברים היפים שכתב כאן ד.,
ואחרי שכתבת שכבר היו מחזורי הפריה חוץ גופית,
שואלת אותך:
הרי ה"גבריות" כבר הוכיחה את עצמה, לא?
אם יש עוברים במבחנה, שלב ההפריה הוכתר בהצלחה.

אני שואלת את עצמי האם הבושה נובעת, כפי שטען היועץ, מ"פחד על הגבריות", או שהרצון למנוע את השאלה, הוא דווקא השתקה של ה"פחד על הנשיות" שהיא זו שעומדת כעת למבחן - וכפי שכתבת בצדק, שניכם גם יחד.
והרצון לגונן על אשתך, וההבנה שכל המשפחה הבינה כבר מזמן שאתם בטיפולים, ורק השלב המדויק עוד לא ידוע להם,
ודווקא את השלב הזה חיוני כל כך להסתיר,
כי כל עוד נמצאים בשלבים "מוקדמים" יותר, יש את הנחמה שקיים גם הטיפול היקר, הפולשני, זה שעתיד לנצח- -
ואם המשפחה תדע, שהגעתם אליו, ועדיין לא הושג הריון, אז האשמה- כן, זו המילה שהשתמשת בה- והיא הפליאה אותי - אז האשמה נופלת על האשה
האמיצה, היפה והגיבורה שאתה אוהב..?
ובעצם ד. צודק, ומה שכתבת כאן בא מצד הגבריות המגוננת...
אז קודם כל *אתם* צריכים לדעת, שהאשמה כעת היא של הרפואה- שעוד לא יודעת לתזמן בדיוק הניסי הזה של הטבע, את שלב ההחזרה,
ולכן הרופא שלכם ביקש "קצת זמן"
כי בניסיונות החוזרים יגיעו בעז"ה אל התזמון המדויק.
העניין השני הוא שיש איזו זכות בסיסית של אדם להשען על האהבה של הוריו, ועל העידוד שלהם, ואתה מונע מעצמך את התמיכה הזו, כי אתה חושש שרסיס מידע יגיע אל גיס /גיסה שעלולים לפלוט איזו מילה ולשבור את רוחה של האשה.

נראה לי שאתה הרבה יותר גיבור ממה שאתה מעריך את עצמך.

מאחלת לכם שניסיון יסתיים מהר.

אם תצטרך את תמיכת הוריך, וזה אנושי מאד, בקש את רשות אשתך ל"קחת את האשמה עליך" שהספירה נמוכה, ולידע שאתם מטופלים.
שנה טובה, מבורכת בילדים
את מתכוונת שהמשפחה לא תשאלצדק משמים נשקף
אבל הוא יכול לשתף, בהסכמת אשתו
את הוריו,
תוך שהוא לוקח אחריות על הסיטואציה
כאלו נגרמה "בגללו", מתוך הבנה שאין לו בעיה עם הגבריות שלו?
כן. את התשובה נתנה לו לב טהורכותבת המחקר
והוא טען שאחיה "גבר אמיתי" ושקל לקח את האחריות על עצמו
אבל מפריע לו הרעיון שהיועץ שלהם תקע במוחו
ואני חושבת שהמציאות מוכיחה ההפך ממה שטען היועץ
ושזו הדרך היחידה להגן על אשתו מהשערות וניחושים
כי אולי אפשר להשתיק אנשים מלשאול
אבל אי אפשר להשתיק אותם מלחשוב ולנחש.
ההנחות שלך ממש לא קשורות למציאותעל במותיך
סליחה, אבל מנין לך מה מסתובב למדענים במבחנה? אולי אין עוברים? אולי ספירת הזרע היא הבעיה העיקרית ולא תזמוני הביוץ? להוציא את האשמה כאילו זו אשמת אשתי? על מה ולמה.

הטיפולים *כולם* מסובסדים, שום דבר לא יקר, ואף אחד לא יודע עליהם
סליחה שאני מתערבת, כי אין לי הרבה מה לומראמא ל6 מקסימים
אבל מפריע לי שמדברים פה על "אשמה" . בעיניי אין מישהו אשם בדבר הזה. זה נסיון שהקב"ה נותן לזוג כזוג, ונותן להם כוח להתמודד איתו.
אשמה קיימת כאשר אחד הצדדים ידע מראש שיש לו בעיה והסתיר זאת מהצד השני. אבל במקרה שהכל תקין, או היה נראה תקין, ובפועל אין ילדים, לא נכון לחפש אשמים, ולהאשים, ו"להפיל" את העניין על צד אחד. יש פה זוג, שהקב"ה מנסה אותו. זה נסיון, לא אשמה.
כתבתי מראש סליחה אם אני טועה.כותבת המחקר
מצטערת ומתנצלת.
הכי טוב לא לשאול, ומי שחושב ומנחש שיתפללרפואה שלמה
לא. אם השיתוף היה יכול להועיל במשהו,רפואה שלמה
כבר היה נעשה.

הורה יכול להיות אדם טוב וצדיק, ובכל זאת לא לדעת איך לתמוך.

וגם אם יודעים לתמוך, האשה בודאי מעדיפה שהנושא לא יעלה עד שיבשרו על ההריון בעצמם.
זה בעז"ה קרוב, אז אם שתקו שלוש שנים ישתקו עוד קצת.

עניין השגת ההפריה שכתבת, דווקא נכון, התפתחות עובר במבחנה מדברת בעד עצמה.
בפורום מתאים יוכלו לקבל מידע.
כדאי לאמת מידע על שאלות ביותר מפורום אחד.

הרופא צודק, חודש טוב בקרוברפואה שלמה
שבארוחות החג תהיו כבר בשלב התקווה המשמחת.
ותחליפו מבטים מחייכים בינכם
וואו.. זה אכן כואבשוקולד פרה.

גם אחי וגיסתי חיכו כמה שנים. 

לא שאלנו אותם כלום כי זה היה נראה לנו ממש חוסר טאקט וגם נקודה רגישה, פצע.

אני מדיי פעם הייתי מנסה לנחש לפי הבטן, אבל היום אני יודעת שגם זה חסר טאקט. הרי אפשר לקלוט אותך בשנייה ות'כלס- זה כזה מציצני.

לפעמים אני מרגישה שאנשים מודעים לחוסר נעימות שהם גורמים אבל הסקרנות שלהם גוברת על הכל. למה? אם הם היו שמים את עצמם בנעליים של הזוג הם פשוט היו מתביישים. 

ואני לא יודעת מה לומר עוד, חוץ מלהסכים עם אלו שאמרו שבעיית זרע ממש לא פוגעת בגבריות, או שבעיות ברחם לא פוגעות בנשיות. במקום לחשוש להיות מושפל, תזקוף את עצמך ותגיד לעצמך שמה שיש- זה טוב. וזה לא אשמתך. וזה מה' הכל. להיות גבר זה גם לקחת את החיסרון שלך, להכיר בו ולא להתבייש בו. אז לך יש בעיות (אולי), ולשני יש דיסלקציה והשלישי לוקח תרופות נגד דיכאון, והרביעי שמן כמו האלו מ-WWF. אז מה? אם אתה לא תתבייש בעצמך, תשדר לסביבה שאין לך מה להסתיר, זה יהיה מפתח לחיים באור ולא בצל.

כל הכבוד לך!!שלום וברכה12345
קודם כל על ההארה החשובה שנשים לב יותר לאנשים סביבנו, ולא לחטט בחיים של אחרים!! זה חשוב מאוד!

דבר שני בקשר לגבריות- זה לא נכון הגישה. זה לא יוריד מהגבריות. אלוקים נתן לך 'בעיה' מסויימת. נסיון מסויים.
מה זה מעיד עליך ??? כלום!!
לא מוריד מהגבריות שלך בכלל. תקבל את הניסיון באהבה מאלוקים. תתפלל אליו.

בעז'ה שתזכו במהרה לזרע של קיימא. לכבוד השנה החדשה. יישר כוח גדול!
סליחות עם שאלה כזו = טובל ושרץ בידוצדק משמים נשקף
בע"ה בשו"ט.העני ממעש

כל מילה נוספת מיותר!אנשים תהיו עם טאקט!מוץמוץ

ולא אין שום עניין לשתף אפילו בקצת..

זה גורם לרכילות מאחורי הגב..

וואומשה

בתור מי שהיה בסרט הזה, אני יכול רק להעריץ את ההתמודדות שלכם. צריך לפתח עור של פיל נגד חטטנים ומציקים.

ואי... כל כך מובן. מנסיון.אני84
שכולם שואלים נו.... כמה דנים אתם נשואים?? לי כבר יש 4... ואת לא יודעת מה לענות....
תמיד הרגיז אותי החופרים לא לענין שלהם...
בעזרת ה זה יבוא... מתפללת שילך לכם בטוב.
מה באמת?אמא ל6 מקסימים
ככה אנשים אומרים? עד כדי כך חסרי טאקט? מי ששואל בלי טאקט, לדעתי אפשר גם לענות לו בלי טאקט. הוא כנראה אפילו לא ייעלב , כי הוא לא יבין שיש פה משהו לא לעניין.
הם לא יבינועל במותיך
אבל אשתי (ואני) נצרבים פעם אחר פעם
זה בדיוק מה שאני מתכוונתאמא ל6 מקסימים
שהם לא יבינו, ולכן אפשר לומר להם דוגרי, "ברחל ביתך הקטנה": אנחנו מבקשים ממכם לא להתערב ולא לדבר איתנו בנושא הזה!
זה כנראה אנשים חסרי רגישות, ולכן לא ייפגעו בעצמם כשמדברים איתם כך.
ואז הם יתחילו לדבר עליך מאחורי הגבמוץמוץ
הם לא עושים את זה בכל מקרה?אמא ל6 מקסימים
לפחות ככה זה לא כואב ודוקר בלב כל פעם
אז מה שאני אומרת זה שאני לא עושה תחרות עם אף אחדאני84
כל אחד בקצב שלא. עדיף 4 ילדים מסודרים נקיים מולבשים ומחונכים ואמא בריאה. מאשר 10 ואמא חסרת סבלות.....
היום ברוך ה כבר יש 3.... אחרי הרבה טיפולים הפלות זריקות וכסף שנשפח....
תודה ל' ה.
לפותח... זה קשה מבינה אותך מאותו מקום.... אבל תמיד תאמין בטוב... כי בסוף זה יבוא
אני אישית מכירה מקרוב 2 חברים שהיתה להם בעית זרע ממש הרופאים כבר היו על סף יאוש.... ויש להם ילדים.
תתחזק תצאו לטייל... תפרגנו לעצמכים..... זה יבוא בלי שתשימו לב...
פשוט אטימות לזולתעל במותיך
ממש מתחשק לי לענות כמו שחבר חילוני הציע פעם, עם ניבולי פה. סליחה, אני לא נכנס לכם בין הרגליים, למה אתם נכנסים לנו?
יש לי שפה אחרת בשבילךמשה

- X בהריון

- הרחם שלה לא ענייני.

אפשר לענות: בעזרת ה', נראהרפואה שלמה
זו האמת
זה לא מנדב אינפורמציה
ולא חושף את הקושי.

לשואל לא ברור אם המניעה מאולצת או לא,
ותחזור על התשובה כל עוד הוא מנדנד.
המשפט הקצר הזה הוא "נבואה שמגשימה את עצמה"
חה, מעולה!על במותיך
בזמן אמת לא אעז, כמובן, אבל זו תגובה מצויינה
לגמרי נכוןכבשה מתולתלת
יש לי שכנה שהיא גם קרובת משפחה רחוקה וגם עשתה אצלנו בייבייסיטר הרבה פעמים בעבר
בחורה מקסימה ביותר , גם בעלה בן אדם מקסים .
נשואים כבר 4 שנים , התחתנו , עשו ירח דבש עם עבודה וטיולים שנה באוסטרליה , טיילו, נהנו ולא רצו ילדים, פעם מישהי שאלה אותה חצי בצחוק חצי בנודניקיות כשהייתי נוכחת, עד מתי הם ימשיכו להיות זוג צעיר שלוקח את החיים בסבבה ופנאן אפילו שהם כבר לא באמת , והיא אמרה לה שכבר שנתיים הם בטיפולים ושהיא מוזמנת להתפלל עליה בהדלקת נרות. סתמה לה את הפה בקיצור.
אני בחיים לא שואלת למה אין ילדים או אם בהריון .
איזו תשובה מעולהעל במותיך
לצערי, או בגלל בושה או בגלל פחדנות - בעיית מידות שלי - אני לא מסוגל לדבר על זה. הסיפורים שלכם כאן מחזקים בדוגמאות יפות
התשובה הכי טובה-לא שואלים שאלות כאלה!!!!!רק אמונה

נכון. פשוט מאודהזדמנות

היינו פעם שבת אצל ההורים שלי ואמא שלי שאלה את אשתי אם אנחנו בדקנו אם יש בעיה. בשבוע אחר כך הייתי אצל ההורים שלי לבד ואמא שלי שאלה אותי. אמרתי בצורה יפה ומכובדת ששאלות כאלו לא שואלים אנשים גם אם זה הבן שלך (נודע לי אחר כך מאישתי שאמא שלי שאלה גם אותה)

תלוי איך מערכת היחסים בין ההורים לזוגצדק משמים נשקף
שמירת סודות
ומה רמת הטאקט של שאר בני המשפחה.
התשובה של הפותח "כן ,כן, בקרוב" תשובה מספקת לדעתי
היא אומרת שיש מודעות לעניין,
ושמקווים לבשורות טובות בקרוב.

(אם כי באופן אישי, נראה לי שיש מקום לשתף הורים שהעניין בטיפול, ולא להשאיר אותם בדאגתם)
הכי חשוב איך מרגישה בת הזוג לגבי הענייןצדק משמים נשקף
או אם זה לאדם יותר קרוב-להורים כמו ששאלתרק אמונה
עבר עריכה על ידי רק אמונה בתאריך כ"ו באלול תשע"ז 11:17
עבר עריכה על ידי רק אמונה בתאריך כ"ו באלול תשע"ז 11:13

זה לא נעים לי-מביך-ותודה רבה שאתם דואגים 

אל תלחצו עלי יותר מידי ד' נותן כוחות

ובגדול לכוון אותם איך היית רוצה שיתיחסו אליך

ולהגיד להם תעבירו הלאה

אני יודעת שכשאומרים לי אזהרה על מישהי

היא רגישה לזה וזה

היא רוצה שתדברי איתה רגיל/אחר

אז זה יותר קל

וזה אומץ אמיתי

אולי אני מיותרתאשה+אם+עובדת++

כבר מליון ענו ואולי התגובה שלי כבר מיותרת, אבל טיפונת:

אמרת אל תשאלו- אנחנו באמת לא שואלים. את אחות אימי שיש לה יום נישואין 15 וניסיון לא רע בעניין...

לא שואלים- כי בד"כ זה לא במקום, ומעכשיו נשתדל גם להעלות את המודעות לצנעת הפרט.

מה שכן- דיברו פה על גבריות או לא.

לדעתי גבר לא נמדד ביכולת שלו להביא ילדים, אלא ביכולת שלו להכיל את אשתו במצבים שונים.

קודם כל גבר. אחר כך אבא. 

אם את אשתך אתה יודע לשמח ולהעריך, לכבד ולעודד, מגיע לך 100 בגבריות.

עכשיו לאבא- אבא שלמעלה לא נתן בינתיים, זה כישלון שלך? שלה? של מי מאיתנו?

אם השתדלות פשוטה אתה עושה- שן בשקט. מי שמעז עכשיו להכניס את האף הוא ברמה קצת רדודה, ואפשר לדחוף הלאה את השאלות האלה בשתי ידיים. לפעמים מספיק פרצוף עקום כדי שהזר יבין שאין כניסה.

בהצלחה רבה.

ולא רק שאין ילדים אלא גם כשיששירקי
חברה שלי יש לה ילדה ובגלל לידה טראומתית שגרמה לבעיות רפואיות רבות לא בטוח שתוכל להביא עוד ילדים וכל אמירה של ״ בקרוב אצלך...״ פשוט הורגת אותה ושורפת מבפנים...
במיוחד שהיא: ״התחלתי להשלים עם העובדה שתהיה לי רק ילדה אחת״ ...
אז כן יש גם כאלה שלא מצליחים גם כשכבר כן יש ילד....
אז אמירות כמו ״ הילדה כבר גדולה היא צריכה חוויה מתקנת כי אין לה אח״ לא יועילו!!!!

שולחת לך אהדה וכוחותמאמע צאדיקה

באמת אחד הדברים הקשים זה האמירות של אנשים

וההלם בפנים

אבל כדאי ללמוד איך לענות

לענות בשתילה למי שצריך

לענות בעדינות למי שנכון לו

כמה משפטי מחץ שיהיו מתורגלים על הלשון- כדי לשלוף אותם

הכי טוב להיות דוסים על- הכל תלוי בקב"ה, מבחינתנו הריון זה בא רק מהשגחה אלוקית, דבר רוחני לגמרי

הכל ברוך השם בעזרת השם ובתפילות,

ולהזמין אנשים להתפלל עליכם -- בצורה גם עוקצנית וגם פתוחה ומזמינה באמת (תלוי מי זה)

לגבי ההורים- אולי יש טעם לשתף אותם במשהו ממה שעובר עליכם. כי הם אוהבים אתכם, כי הם שותפים לחיים שלכם, כי הם קרובים כל כך שיש דברים אישיים שהם... איכשהו שייך יותר. כי אתם צריכים את האהבה שלהם בדבר הזה, והתמיכה שלהם. וכי הם דואגים, נורא, וכי יש אפשרות ליצור שיח שהם יבינו מה טוב לומר לכם ומה לא.

אין לה' מעצור להושיע, ברב או במעט.רפואה שלמה
חבל לבזבז את הימים היקרים שהמלך בשדה,
במחשבות איך ומה לאמר לפחותים שבעבדיו.

מה שתענה תענה, לא חשוב מה אומרים לך.
העיקר שלא תעביר את הימים הטובים בהם ספרי חיים פתוחים לפניו ,
בדאגות איך ומה יהיה במפגשים החברתיים.

אתה יכול לאמר לעצמך שכל שאלה כזו, אם תהיה, מוסיפה לך זכויות על ההתאפקות והמענה הרך.
השואלים, אם בכלל, רק מקצרים את הניסיון.

בקש מהקב"ה שהשנה תפקדו.
תרשו לעצמכם לקוות,
להאמין ולבטוח,
שהשנה אתם נרשמים בספר החיים ביחד עם התינוק שמחכה לכם.
אכי"ר
ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים- ואדםמאמע צאדיקהאחרונה

אומרים, שמי שמוצא חן בעיני אנשים- סימן שהוא מוצא חן בעיני אלוקים גם.

אז יש מה להשקיע בבין אדם לחברו ובבין אדם לעצמו במיוחד בימים הקדושים האלו

תשובה שישוב האדם לעצמו

אני רוצה לארגן טיול משפחתיאנוני.מית

מכינה לו''ז ותוכניות לינה.

מגיע בערב בעלי, ואומר שהוא לא רוצה יותר מיום אחד.

כשאני מתעקשת איתו הוא אומר שאני מוזמנת. שהוא משאיר לי את האוטו ובערב חוזר הביתה באוטובוס.

ניסיתי להבין מאיפה זה הגיע והבנתי שבטיולים קודמים היה לו קצת קשה. אז מה? חופשה עם ילדים זה לא קל.

הוא מתעקש. והחופש שאני חולמת עליו נהרס.

מבאס ממשהסטורי

אבל קצת מוזר ש"את מתכננת לו"ז, בעלך מגיע בערב ואז..."

בגדול, תכניות משפחתיות כדאי לתכנן ביחד, או לפחות בגדול ביחד (טיול של יום או של כמה ימים) ואז להחליט מי מטפל באיזה פרטים קטנים.

איזה בעסה זה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

הוא ידע מראש שאת מתכננת נופש עם לינה?

בגדול אפשרי לבדירושלמית שרופה

יש אמהות חד הוריות שהולכות לבד וממש נהנות עם הילדים.

יש נשות מילואימניקים שהולכות לבד.

לא שאני משווה, ברור שיותר קל ונחמד ללכת זוגי אבל צריך לזכור שיש כאלה שיותר קשה להם, חד משמעית.

לבעלי יש עסק ששיא העונה שלו בבין הזמנים, אז הוא ממש עסוק ואני בלי רשיון ונוסעת עם הילדים לטייל בכל הארץ בתחבורה ציבורית לבד.

זה מאתגר אבל ממש נחמד והילדים מאוד נהנים.

היו שנים שעשיתי את זה כולל לילה ללינה.

אי אפשר לכפות עליו משהו שהוא לא רוצה...

אפשר לנצלש? איפה ישנתם וטיילתם בלי רכב?יעל מהדרום

לק"י

גם אנחנו נוסעים בתחב"צ, אבל לישון ואז לעזוב את המקום עם כל הציוד ולטייל ככה נשמע לי מאתגר.

וגם בא לי לטייל בטבע, אבל לא יודעת כמה מקומות כאלה שאפשר להגיע אליהם בתחב"צ קיימים.

כמה טיולים עם תחבצריבוזום

(שלמעשה עשיתי ברוווקות או לפני שהילדים נולדו...)

ישנו בטבריה. טיילנו למיטב זכרוני בזוויתן, נחל המשושים ובזאכי. וגם בטבריה עצמה. לא זוכרת את הסדר של הנסיעות.

פעם אחרת ישנו בקיבוץ קליה. וטיילנו בעין גדי - זה טיול יותר מוצלח מבחינת תחבורה כי המסלולים ממש סמוכים למקום שישנו.

טיול נוסף, נסענו עד מירון ומשם הלכנו לצפת במסלול חמוד. אחר כך טיילנו בצפת (חזרנו באותו יום)

האמת שגם לי ממש מתחשק למצוא טיול שיתאים עם ילדים אבל אני לא רוצה משהו עם נסיעה ממש ארוכה באוטובוס, וגם יש עוד מגבלות של גיל ועוד.

עם הילדים נסעתי לחיפה ברכבת ועשינו שם ביקור עירוני וזה היה נחמד מאוד. אפשר אולי לטייל בכרמל אם רוצים טיול יותר בטבע - גם מהדרום זה יתאים עם רכבת.

אשמח לשמוע עוד רעיונות

תלוי איזה טבע וכמה מטיבי לכת הילדיםנפשי תערוג

בעבר הייתי מטייל בתחב"צ (לפני שקיבלתי את הרישיון )

זכור לטובה נחל כזיב.

יורדים ליד מעלות (עברו כ15 שנה אז לא זוכר במדויק איפה) וצועדים לאורך הנחל.

היינו צעירים וחזקים. אז הגענו אחרי כמה שעות לתחנת רכבת בנהריה.

עם ילדים קטנים לא הייתי מנסה להגיע עד לנהריה (בעיקר כי החלק האחרון חשוף לשמש ודי משעמם)

לדעתי אפשר לעשות את כזיב מעגלי.

גם לחלק גדול מהמסלולים בגולן אפשר להגיע בתחב"צ. (גם נכון ללפני 15 שנים)

מה התדירות? אני לא יודע

אבל זה מחייב שינה בגולן.

כי צריך להתחיל מסלול לכל המאוחר סביב 10 בבוקר

ושוב. תלוי איזה טבע מחפשים

לא כל הילדים יהנו וישמחו במסלולי הליכה סטייל טיול שנתי.

וגם לא לכל ההורים זה מתאים.

תודה! נותן תקווה שיש סיכוי לטייל ככהיעל מהדרום

נשמע שחסר לכם תיאום ציפיות ורצונותיעל...

כדאי 'זה יקרה לפני השלב הפרקטי, אחרת כל אחד מושך לכיוון שבמקום שתהיה הבנה בשיתוף פעולה נוצר מלחמה וכיפופי ידיים

לא לריב על זהזיויק

יש כאן פער גם בתקשורת וגם בסגנון אז פשוט תדברו

קשה לו השינה או עצם זה שצריך ל"סחוב" טיול כמה ימיםנפשי תערוג

נשמע שכל אחד מכם מתבצר בעמדתו.

מציע שתנסו לראות איפה אפשר להתגמש כלפי השני.

זה לא יצא מושלם בשבילך ולא בשבילו

אבל זה יצא יחד שזה כבר מצויין.

מכיר מקרוב...shindov

תנסו לראות מה בדיוק מפריע לו. לפעמים הוא צריך לוותר לפעמים את. אם הוא מתעקש אין צורך לריב איתו, ואל תבטלי את החופשה, צאי עם הילדים. אם יש צורך קחי עזרה של בן משפחה. אבל הוא צריך לדעת שלכל דבר מחיר. אם הוא מוכן לשלם אותו, הוא זה שיפגע. יכול להיות שלטווח הרחוק יותר יפגע הקשר שלו עם הילדים. הוא יהיה המפסיד את תרוויחי. אלא אם כן הוא ימצא את הדרך לפצות בדברים אחרים. ואת צריכה לקחת בחשבון שאם את מתכננת והוא לא שותף, זה בדיוק מה שיקרה. תיכננת יופי, בלעדיי. גם סוג של מחיר... זה החיים.

זה שבנאדם לא רוצה לצאת לנופש עם לינהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לא אומר שאין לו קשר עם הילדים.

הוא יכול לעשות איתם מליון דברים אחרים....

לקחת את זה הלאה עם פרשנות שלך.

שלום, צריך עזרהעזרה עזרה

אנחנו זוג צעיר עם ילדים, באים מבית חרדי, מחפשים יישוב עם אנשים נחמדים, וסופר שמורים ויראי שמים, וגם דור ההמשך ככה, כלומר הצעירים.

אבל חשוב לנו מאוד שיהיו נחמדים ואנשים טובים, וגם שנוכל להשתלב בתור חרדים, שהם יתאימו לנו ואנחנו להם.

תודה לכל מי שחושב ועונה

כן כןנקדימון

רק שאני לא יכול למחוק 🙂

מישהו פה התחתן בממילא?ארץ השוקולד

המלצות/דיס המלצות על המקום?

בעיקר מההיבט האנושי והאוכל.

מישהו/י?ארץ השוקולד

לפני 5 שנים הייתי שם אורחת. אוכל טוב, רחבה קטנהירושלמית במקור

מה זה "ההיבט האנושי"?

תודהארץ השוקולד

הכוונה לאיך העבודה עם האנשים שם?

אה. אז כאמור הייתי רק אורחתירושלמית במקור

אכן, תודה על ההערה בכל מקרהארץ השוקולד

מועיל.

מקווה שיהיו עוד תשובות

אתה רוצה עוד תשובותאריק מהדרום

אתה מתאמץ יותר מידי לדעתי על הערב הזה.

תבחר אולם בטווח הסביר, לאף אחד מהאורחים שלך לא באמת אכפת מכמה אדיבים המלצרים (כל עוד לא מדובר בקטסטרופה).

הערב הזה גם לא באמת חשוב כמו שהוא נראה לכם.

אתם תשכחו את רובו במרוצת החיים במיוחד אחרי ילד אחד, אף אחד מהאורחים שלכם לא ידבר על כמה מדהים היה היה הצוות שארגן לכם את החתונה.

(אצלנו דווקא כן, כי אצלנו הזמר החתונה היה חנן בן ארי חודשים בודדים לפני שפרץ לגלגלצ, אבל זה מקרה חריג ביותר שעלה בפוקס, בחרנו את הלהקה הראשונה שהמליצו לנו, אז אנשים המשיכו לדבר על החתונה שלנו גם שנים אחרי ושוב זה היה בפוקס ולא ביקשנו את זה ועדיין לא מבקשים).

זה לא מה שהוא שאלירושלמית במקור

הןא רוצה בעלי אולם הוגנים שיכולים להתגמש במקרה הצורך ולהבין סיטואציות ולא נתלים בחוזה דרקוני. אין קשר לאורחים ובטח לא למלצרים

לא יודע איך הסקת את המסקנה הזו מדבריואריק מהדרום

אבל גם אם את צודקת הוא מתעסק בזה יתר על המידה.

אם כךמבולבלת מאדדדד

איזה מזל שהוא לא שאל אותך🙃

איזה מזל שהוא שאל בפורום פתוחאריק מהדרום

ככה הוא יכול לשמוע את דעתי גם כן כשהוא מתעסק בזה הרבה יתר על המידה

אני יכול להבין אותו שהוא מתעסק בזה יתר על המידהנפשי תערוג

ומנגד, אתה לגמרי צודק שזה לא ממש מהותי.

כי במרוצת הזמן זה עוד אבן קטנה בבניין

יתכן שאני מתעסק יותר על המידהארץ השוקולד

בכל זאת חסר ניסיון בתחום

אין אדם טורח בסעודה ומפסידהפתית שלג

כנראה שיש חשיבות גדולה לטרחה שלך

תודהארץ השוקולדאחרונה

מהתשובה הזו:ירושלמית במקור

"הכוונה לאיך העבודה עם האנשים שם?"

ואם יש לו מצב מיוחד שהוא יודע שעלול להוליד חששות, נניח סיכוי טוב למילואים או דחיה אחרת, סביר מאד שיחפש בעלי אולם שהחוזה שלהם הוגן ולא דרקוני, ולא בכל מקרה עומדים בדווקנות על כל פרט בו.

ככלל. חותמים חוזה כדי לקיים אותונפשי תערוג

יש כאלה שמתגמשים, לא לבנות על זה.

אצלנו בעל האולם החליט להוציא מנות שהן שדרוג לתפריט על דעת עצמו. (כי האולם הצמוד בחר את זה. אז כנראה היה לו נוח לבשל הכל אותו דבר) לא ממש שינה לנו. האורחים היו מרוצים. הם לא באמת יודעים שאנחנו בחרנו סטייק פרגית והוא החליט להוציא אנטריקוט.

כמובן שבמעמד התשלום הוא לא ציפה שנשלם על ה"שדרוג"

ועצם זה שהבאנו את סכום למחרת באופן מסודר הוא אפילו עשה לנו עוד 5-10% הנחה סתם ככה

אבל היה חוזה מסודר

שנינו חתמנו עליו במטרה שהוא יקויים.

זה שיצא ששני הצדדים הסתדרו על אי הקיום שלו. אחלה.

אבל הוא שם כדי להבטיח מה קורה אם הצדדים לא מסתדרים

ברורארץ השוקולד

ורוצה להבין אם הם אנשים נעימים או לא

אכן, התכוונתי להתנהלות מול בעלי האולםארץ השוקולד

נוטה להסכיםפשוט אני..

אשתי ואני הלכנו לבדוק 3 אולמות שהיינו בהם בעבר וזכרנו אותם לטובה (2 שאני זכרתי לטובה ואחד שהיא זכרה), ובחרנו מתוכם את זה שהיה נראה לנו הכי מתאים מבחינת המחיר, האוכל והרחבה.

זהו.

אף אחד לא זוכר את הערב הזה אחר כך, לא האורחים וגם לא הזוג. ומה שכן זוכרים לא קשור לאולם.

לא נכון. אני שילמתי מחיר כבד על אולם לא נעיםגפן36

שלא עמד בדיבורו.

אתה כותב כי הרוב נורמלים,ובמצב נורמלי לא זוכרים את האולם, אבל חשוב לוודא שנורמלי.

אנחנו גם נכווינו מאולם שלא היה נעים להתעסקלפניו ברננה!

עם הצוות שלו

החל בתשובות מהם כשרצינו סידור שולחנות וקיבלנו רק ברגע האחרון

וכלה בדרישה לתוספת תשלום מחוץ לחוזה בצורה מאוד לא נעימה בסוף החתונה...

(ועדיין זה היה עוגמת נפש נקודתית שאחרי עשור אם לא היה עולה פה הנושא לא זו החוויה הכללית שלי מהאירוע..)

באמת לא נעיםגפן36

אני דיברתי על מצב שבהחלט זו החוויה שלי מהאירוע.

לא אכתוב כאן כי זה אאוטינג אבל זה הדבר היחיד שאני וכל האורחים זוכרים.

מעניין לענייןהעני ממעש

מי שירצה להתחתן בתאריך כו תשרי, עלול לקבל מחיר לא רע,

ביטלת את חגיגות סיום הש''ס שלך?פשוט אני..

לא, זה פשוט ה7 באוקטוברארץ השוקולד

אני נמנע מכך כדי לזכות לדברי חז"ל ש"וכל המצער עצמו עם הצבור זוכה ורואה בנחמת צבור" (גמרא מסכת תענית דף יא עמוד א)

לא רע בכלל זה התאריך של היום הולדת שליעל הנס

גם העיברי וגם הלועזי עכשיו תעשו חשבון מה הגיל שלי.....

או 19 או 38ל המשוגע היחידי

אני מניח שהשני

(או שאולי בכלל 57)

או 11 יותרארץ השוקולד

30

יא, מתקדמים! מזכירה סעיף כוח עליון! קריטימרגול

כל מקום הגון יסכים לסעיף הזה, ורוב המקומות שמים מראש (מאז הקורונה)

בישראל של היום, אי אפשר לדעת מה יהיה מחר, ובטח לא מה יהיה בתאריך החתונה.

כדאי מאוד גם עם הספקים.

בתפילה שלא יהיה צורך בכך.

תודה רבה!ארץ השוקולד

וכן, זה מרגש

חוף בכינרתNonamegirl

היי, האם קיים חוף משפחות בכינרת שמשפחות דתיות יכולות לבוא אליו והלבוש צנוע? הבנתי שבבין הזמנים יש סיכוי טוב שכן

פעם היה בחוף כינרנפשי תערוג

היה גם פעם בחוף גולן אולי עדיין רלוונטיל המשוגע היחידי

הנה קישור לדיבור על זה פה לפני שלוש שנים

חוף משפחות בכינרת | ערוץ 7

חוף דוגיתשמשית123

לא מוכרז, צמוד לחוף גולןשמשית123

חוף דוגהעוד מעט פסחאחרונה

דרומית לכינר.

כינר זה החוף הנפרד, בדוגה לרוב באות המשפחות הדתיות (זה ממש מרחק הליכה, יש שביל בין חוף לחוף).

הייתי שם תחילת יולי והרגיש כמו מחנה בני עקיבא. אין שם צניעות מלאה על פי ההלכה, אבל גם אין בגדי ים חשופים.

בעיקר חולצות גלופה ומכנסיים.

האם זה נכון?רועישםטוב
נו שויןנקדימון

אנחנו אף פעם לא מדברים על קצוות ושוליים. אותם נפטור מהסיפור הנורמטיבי.

גדילה מתוך משבר בזוגיות 💔❤נגמרו לי השמות

זוג חזק הוא לא זוג שהכל הולך לו מושלם תמיד.

זוג חזק הוא לא זוג שאין ביניהם ריבים / חילוקי דעות / קונפליקטים.

זוג חזק הוא לא זוג שתמיד הכל ורוד אצלם והם עם לבבות תמידיים בעיניים.

זוג חזק הוא זוג שעובר אתגרים בדרך - ומצליח לקום מהם.

זוג חזק הוא זוג שנופל - וקם.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* אחד בשני/ה כל יום מחדש.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* לעבוד להשקיע, בוחר בביחד שלהם.

זוג חזק הוא זוג שכבר עבר משברים, ואולי נמצא אפילו עכשיו בעיצומו של אחד כזה - וממשיך לעבוד, להשקיע, לרצות, לבחור, לאהוב.

ודווקא עכשיו, בחופש הגדול שמציף אצל המון משפחות קשיים רבים - חשוב להתחזק בכך.

- להתחזק בכך קודם כל בפני הדבר הזה עצמו - שאנחנו אוהבים אחד את השנייה.

שאנחנו בוחרים אחד בשנייה.

שיש לנו רצון להיות יחד.

שהבסיס שלנו חזק ואוהב וזה משמעותי מאוד גם לצליחת כל האתגרים בחיים, שהגיעו או שיגיעו בעתיד.

ולהפנות את הכוחות שלנו פנימה ולא החוצה.

לא לכלות אותם בהשוואות חיצוניות בלתי פוסקות אלא לראות איך אנחנו מצליחים לגרום שאותם הכוחות האלה שלנו יופנו לאיך מתמודדים עם המציאות שלנו בצורה הטובה ביותר,

ואיך זוכרים כל הזמן לראות גם את הטוב הרב שכן יש לנו, לשמוח בו, להדות עליו ולהעצים אותו.

ולהתחזק בכך עם אמונה בקב"ה, אמונה בעצמינו, אמונה בזוג שאנחנו

אמונה באשתי

אמונה בבעלי

אמונה ותקווה גם לעתיד.

ולהזכיר לעצמינו שבספר בראשית מתוארת בריאת העולם, בריאת האדם, הזוגיות הראשונה -

ויש שם, בלימוד הזה של הבראשית הרבה מאוד אוצרות שנוכל לקחת אלינו:

לפני שיש סדר - יש תוהו ובוהו.

לפני שיש לידה - יש משבר. צירים.

אבל אם נסתכל על המשבר בעיניים אמיתיות, נראה שבעצם הוא יכול להיות אפילו חיובי מאוד!

כי המשבר גורם לנו בעצם לעבור מנקודה לנקודה.

הוא מזיז משהו.

מה שהיה עד עכשיו כבר לא נכון. כבר לא מספיק. משהו שם בתוכנו מתחיל לזוז, לבעבע, לרצות אחרת, לרצות יותר.

גם אם יש כעס גדול - לכעס הזה יש שורש חיובי - הכעס הזה אומר לי בעצם שאני לא רוצה את המציאות הנוכחית כי היא כבר לא טובה לי - אני רוצה מציאות אחרת, טובה יותר!

ורק מאותו המשבר, מאותה התנועה - נוכל לזוז באמת.

אז נכון זה קשה. מאוד מאוד מאוד.

זה שורף. מאוד מאוד מאוד.

זה משבר.

זה שבר.

ואנחנו הרבה פעמים נשברים בתוכו.

ומרגישים שאנחנו שבורים, שהזוגיות שבורה, שההורות שבורה, שהעולם כולו שבור.

אבל דווקא מתוך התוהו ובבוהו הזה -

נוכל להתחיל ולסדר מחדש

לסדר את החיים שלנו טוב יותר

נכון יותר

גדול יותר

נוכל לצמוח.

לצמוח אישית

לצמוח זוגית

לצמוח משפחתית.

נוכל להביא גם ללידה.

כמו אישה שיולדת ונמצאית במשבר של לידה - וכך תינוק חדש, חיים חדשים, באים לעולם.

גם אנו בכוחנו "ללדת" את הזוגיות שלנו. למקום גדול יותר. חי יותר.

להימצא במקום שיכול להכיל עוד ועוד רבדים.

להיות במקום שיש גם יכולת להביע את הפנימיות שלנו אחד בפני השנייה, בלב שיכול לשתף לא רק בטוב אלא גם בכאבים, בקשיים, בכעסים, בפחדים.

וכאשר אנו מצליחים להתייחס לכמה וכמה רבדים בו זמנית, אנחנו כבר לא חיים רק ב"שחור ולבן", אנחנו גדלים, העולם הפנימי שלנו מתרחב. אנחנו מתרחבים.

אנחנו נהיים הגירסא היותר משודרגת ומשופרת של עצמינו.

אנחנו בונים גירסא יותר משופרת ומשודרגת של הזוגיות שלנו.

אנחנו ממש בתהליכי בנייה. צמיחה.

וכמו שיש כאבי גדילה כאשר גדלים בגוף - כך גם יש כאבי גדילה שגדלים גם בנפש. וברוח. ובביחד הזוגי שלנו.

אז אם כואב לנו וקשה לנו, בתוך תוך הקושי נזכור - אנחנו עומדים כעת על המשבר.

ובמשבר נורא כואב ונורא קשה ונורא חשוך ונורא אבוד ולפעמים אנחנו אפילו נשברים,

אבל אנחנו גם בלידה.

בלידה של משהו חדש וגדול יותר ביננו.

ונזכור -

אחרי התוהו ובבוהו

אפשר לסדר מחדש

אפשר להתחיל

מבראשית

אפשר לגדול

ולהיות יותר טובים

ביחד. ❤

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

אז יש שטועניםמישהי נשואה

בדור הזה אנחנו נוטים להגיד על זוגיות כלשהי שהיא לא תקינה כשבדורות קודמים זוגיות כדוגמה היתה נחשבת תקינה

או שאף אחד לא היה שואל את עצמו בכלל

אמרתי ואחזור שוב כל אחד מגדיר4ne1

מה היא זוגיות תקינה לפי מה שהוא חש וחושב. אין משהו אובייקטיבי

לא מדוייק.shindov

יש כאלה שחושבים שלהעליב את בן הזוג או בת הזוג. ולדאוג לתיקונה הפיזי והרוחני. זו זוגיות ממש תקינה. אז ממש לא. לכן יש פרמטרים להגדרה של הזוגיות התקינה. השואלת ניסחה נכון. לא בדיוק הבנתי מה היא רוצה...

הבייסיקסשבורת,לב

חברות

אהבה

כבוד

תקשורת טובה

חשמלית ושמה תשוקה

פחות או יותר מה שכתבתshindovאחרונה
  1. מחוייבות לקשר.

2. הערכה הדדית.

3. אישות טובה.

מעבר לכך

1. מילה.

2. . מגע.

3. מתנות.

4. שרותים.

5. זמן.

שום דבר לא המצאה שלי.

התייעצות מילואיםרק שואלת10

פתחתי משתמש חדש לצורך השאלה

בעלי במילואים והוא עושה שבוע שבוע

כל פעם שהוא חוזר יש לחץ בבית..

מרגישה שאני הולכת על ביצים

תוך רגע מגיעים למריבה

וזה ממש ממש מבאססס

ניסינו לעשות תאום ציפיות בתקווה שזה יעזור

אבל זה לא ממש שינה משהו

זה ממש מתסכל אותי

זה קשה להגיד ואני גם לא לגמרי מתכוונת לזה

אבל לפעמים כבר מעדיפה שהוא יסיים את הכול ברצף ולא יחזור באמצע הביתה..

לא יודע מה לייעץ, אבל כל הכבוד לכםהסטורי

תודה רבה על המסירות שלכם לעם ישראל

תודה רבהרק שואלת10

הוא על ביצים או את?משה

בהסתייגות - אני לא מכיר אותכם. רק תאור כללי של סיטואציה.

מרגיש כמו משהו של הוא מגיע עם אנרגיה אחרת ממה שאת רגילה אליו. התרגלתם להפעיל בית זוגי לפי כל מיני עקרונות. והיה לכם טוב.

עכשיו הוא חזר מהצבא עם דפוסים חדשים. הוא לא יכול להגיד לך שום דבר כי הוא יודע שככה הקמתם בית. מצד שני הוא כבר לא הגבר שהיה לפני חודשיים. הגוף השתנה, הנפש השתנתה.

ו"אסור" לו לבטא את זה כי את אישה גיבורה ומחזיקה הכל ו"צריך" להיות איתך/לעזור לך/ כל הדברים הקודמים.

אז זה מתבטא במריבה.

מריבה לפעמים זה "פיתרון" לא מודע. אם הוא רב איתך, אז הוא "כועס" ואז אתם לא צריכים להיות בקשר. אבל כמובן שזה לא פיתרון לשום דבר.

סביר. שישוחח עם הקבנ ויקבל כליםהעני ממעש

בול כמוךאר

קשה ככ

עכשיו סיים אחרי תק מאוד ארוכה

בהצלחה לי להתרגל לנוכחות שלו בבית.....

מנסה לענות לשתיכןנהג ותיק

גם לפותחת @רק שואלת10

אולי אפשר לתאם ממש ציפיות לפני החזרה, כולל לחדד אותם לפני ההגעה ממש וגם אחרי.

אולי לשים גבולות גזרה שכאלה, לפחות להתחלה, כדי "לא לדרוך" זה על זו.

ליצור בתוך כל החזרה הזאת גם זמנים זוגיים של שניכם.

יש היום לא מעט הדרכות והכוונות לזוגות מגויסים, שווה להירשם/ללמוד דרכם

בהצלחה רבה רבה

נסינו לעשות תאום ציפיותרק שואלת10

אבל זה גם לא קל

כי לדבר על זה לפני שהוא יוצא הביתה - מרגיש לי לא כ"כ שייך

וכשהוא כבר בבית לא תמיד יש אווירה מתאימה לשיחה כזו.

גם הריטריטים הם לא לעכשיו אלא רק לאחר כך..

אתמול הוא פתאום משום מקום סיפר לי קצת על המציאות שם במילואים.. ובאמת זה נשמע לא קל

והמעבר בין להיות דרוכים 24/7 לחיי בית רגילים מאוד לא פשוט לו

אבל תודה רבה לך!

מקווה לטוב

אם העניין זה שהוא "דרוך"משה

אני קצת מכיר את החוויה (לא ממילואים, סתם מהשריטות שנולדתי איתן)

לפחות בעבר, הייתי יודע שבדרך למקומות מסויימים צריך ללכת ברגל לפחות 10 דקות, לשרוף אנרגיה פיזית. זה היה מועיל לי מאוד כדי לתפקד במקום היעד בלי הדריכות והחרדה בגוף.

מבין לגמרי את הקושינהג ותיקאחרונה

לא להתייאש ונשמע שאת רואה שיהיה טוב ורוצה בזה. מאוד חשוב

אולי אפילו לדבר על תקופת המילואים הבאה. הרי יבואו עוד.

למצוא את הדרכים שהמעבר בין הצבא לבית יהיה לו קל יותר. וכמובן גם לך. מה הכי יקל על כל אחד מכם כדי להשתלב באווירת "המשפחה" מחדש.

זה שאת מבינה אותו עכשיו יותר טוב עוזרת מאוד וזה גם מראה כמה שאת רואה אותו.

עכשיו צריך להביא אותו שיראה אותך.

לא חייבים ריטריטים, יש גם הדרכות/הרצאות/סדנאות של שעתיים כאלה בערב אחד.

יש הכל

אולי יעניין אותך