חייבת לשתף שאני כבר תקופה ארוכה בתחושות משותפות לשלך ואפילו הצפתי את זה לא פעם עם אנשים (ובעיקר נשים) שאני מתייעצת איתן לא מעט.
כרגע, אחרי דין ודברים ביני לבין העולם ובמיוחד שיחות נפש עם ריבונו של עולם הבנתי משהו שאני חושבת שהוא מאוד גדול ואני עוד מעבדת את זה.
לנו הנשים, האמהות, הבשלניות וכו' יש לנו הרבה מאוד כובעים והקב"ה יצר לנו תפקיד מאוד תובעני בעולם הזה מכל הבחינות. בנוסף, הדור שלנו הוא דור אינסטנט, אם תחשבי על זה רגע אנחנו התרגלנו שלהגיע לקצה של הארץ לטיול לוקח כמה שעות במקום כמה ימים כמו שהיה לוקח פעם "מסע" שכזה, התרגלנו שכביסה נקיה זה עניין של לחיצה על כפתור וכך הלאה מי היתה חושבת לחיות בלי מגהץ או לבשל על פתיליה. אז מצד אחד החיים שלנו הרבה יותר נוחים אבל חסרים בעשייה בכלל ופרט כזאת שממלאת את הנשמה ומכאן לעניות דעתי הבעיה בתחושת הסיפוק גם השחיקה של המטלות שהיא גדולה ומגבירה את הקושי.
נכון להיום הבנתי שאני חייבת לחלק את הדברים שממלאים אותי באנרגיה לקטגוריות שיהיה לי קל לאפיין ולזמן אותם כשאני צריכה, נגיד:
לגוף - פעילות ספורטיבית קלה (הליכה/התעמלות/שחייה) עושה פלאים למצב הרוח ויש לא מעט מחקרים שמחזקים את זה. עוד אופציה של חיזוק באמצעות הגוף להכין או להזמין לעצמך אוכל שאת מאוד אוהבת (סלט גדול ומושקע עם כל מיני דברים טובים או מוקפץ, זה לגמרי עניין של טעם) אנחנו נוטות לאכול הרבה פעמים "חבלים" (מלשון "חבל לזרוק את מה שהילד לא סיים אז זאת תהיה ארוחת הערב שלי") לגמרי לא, מגיע לך אחת לתקופה משהו אישי ומפנק רק שלך.
לנשמה- רבנים שאת מרגישה שממלאים לך את המצבור של הרוח, להחזיק בשלוף דיסקים או ללכת לשיעור או אפילו ספר שאת מתחברת.
שוב, רק דברים שאח"כ את מרגישה התעלות רוחנית, לא משהו שגוזל אנרגיה אלא ממלא.
להתחדש- כל דבר שמשנה את המקום שהייתי בו קודם ומחדש בדרך כלשהי אותי, זה יכול להיות טיול משפחתי למקום שאנחנו לא מכירים, זה יכול להיות קניות של חפצים או בגדים חדשים, זה יכול להיות אפייה אם לא היתה לי נגיעה בתחום הזה לפני כן, או תפירה או אפילו צביעה מחדש של הרהיטים בבית. כל מה שקשור בתחושה של "חידוש". אני ממש מכינה רשימה של דברים שאני רוצה לדעת/לעשות ומשתדלת כל.פעם לבחור משהו משם.
יש עוד כמה קטגוריות שאני מנסה לפענח אבל זה בגדול הכיוון, למצוא מה ממלא אותך ולהעשיר את שיגרת היום שלך כמה שיותר בזה.
מקווה שהצלחתי קצת לעזור או לתת כיוון ובעזרת השם הרבה הרבה הצלחה